|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
super
kilka doslownie potrzebuję ![]() zeby z bardzo nie mieszali
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy o takie coś chodzi, ale przepisze z nazwami, jakie tutaj mam
Ksiazeczke kiedys zamowilam z KDC![]() Krupnik 1/2 l spirytusu 25 dag miodu 1/2 laski wanilii 1/2 laski cynamonu szzcypta gałki muszkatołowej szczypta ziela angielkisego szzcypta imbiru 1 łyzeczka otartej skórki z pomarańczy 2 goździki 250 ml wody Gorącą wodę wlewamy do rondelka, rozpuszzcamy w niej miód, dodajemy rozdrobnione przyprawy i gotujemy kilkam inut na wolnym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia, przecedzamy i ponownie gotujemy. Napój wlewamy do dzbanka, dolewamy spirytus i mieszamy. podajemy na gorąco. Blue eyes 20 ml ginu 20 ml bialego wermutu 10 ml niebieskiego curacao 40 ml toniku plasterki cytryny i pomaranczy do dekoracji kilka kostek lodu Gin, wermut i curacao wlewamy do sgakera i potrzasamy energicznie ale z wyczuciem kilka razy. Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i wlewamy drinka. uzupelniamy tonikiem i dekorujemy plasterkami cytryny i pomaranczy. Finlandia For You 40 ml czystej wódki 2 łyzki soku z cytryny 50 ml gazowanej wody mineralnej 1 łyzeczka cukru plasterek cytryny do dekoracji kilka kostek lodu Wódke i sok z cytryny wlewamy do shakera, dodajemy cukier, kilka kostek lodu i potzrsamy energocznie ale z wyczuciem kilka razy. Drinka przecedzamy do wysokiej szklanki, uzupelniamy woda mineralna i dekorujemy platerskiem cytryny. Czy moze byc cos takiego?bo to widze z tych alkoholi, ktore masz zaraz wiecej przepisze![]() A zamiast shakera to chyba wystarczy zwykly mikser, tak mi sie wydaje
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
super domiks
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Stawiam się już jako mężatka ![]() Dopiero teraz piszę, bo miałam full na głowie, ale wszystko będzie opisane, o ile wyrobie w tych pazurach W piątek miałam zabiegany dzień, bo około 15:30 wybieraliśmy się z Andrzejem po świadkową i przetransportować ją go Grębocina i powiedzieć co i jak, gdzie kierować gości, gdzie stoją - wchodziłam z moim tatą... Świadek dojechał bo czekał bidulek na nas 45 min, a my w korkach staliśmy w Toruniu Poszliśmy do spowiedzi, wszystko poszło gładko, lecz Andrzej nie zdążył... jak przyjechał to już było po spowedziach... :/ wyszliśmy z kościoła i ruszyliśmy do babki od dekoarcji kościoła- mieszkała na przeciwko Powiedzieliśmy, że kwiaty są w kościele, i chcieliśmy dać kasę, lecz ja byłam goła i wesoła, druga para też nie miała... ale Andrzej zjawił się szybko i dał mi kasiorkę w sumie dekoracja kosztowała nas z kwiatami 320 zł, ale goście byli zachwyceni Andrzej pobiegł szybko do spowiedzi, lecz już było po... i zaczęła się msza... :/ więc szybko o 17:30 ruszyliśmy do Torunia do kościoła... tam też się stresowałam bo długo ksiądz nie przychodził... w końcu się zebrał i wtargnął do konfesjonału ) Odetchnęłam z ulgą... Andrzej posiedział u niego z 4 minuty i po wszystkim :P byliśmy na mszy i na spokojnie jechaliśmy jeszcze po wodę do carrefoura i do domku... Gdy dotarliśmy pod bramę... czekała na nas chrzestna Andrzeja wraz z rodziną... i by,ło tłuczenie butelek i małe sprzątanko. Zjedli ciacho, popiliśmy- po czym się źle czułam (czuję wstręt do alkoholu ) i poszli około 21:20, ja szybko umyłam włosy i pakowałam co mam zabrać do rodziców do Torunia, żeby nie zapomnieć... musiałam spakować do torebki mojej niezbędnej grzebyk do rozczesywania rzęs, jakbym płakała tusz do rzęs, lusterko, szczotkę, antyperspirant, rajstopy i wiele innych rzeczy Pół nocy nie spaliśmy, bo stres... żołądek nas bolał ze stresu i jeszcze nie dobrze nam było po wódce, ale ja to byłam zmuszona do wypicia poprzedniego dnia ) O 6:30 pobudka, zjadłam kanapkę, przygotowałam siebie, włosy itp... i na 8 jechaliśmy do sali jeszcze z balonami do poprzedniego dnia jak dmuchałam kompresorem ze szwagrem to nie zdążyliśmy dużo zrobić bo babeczki w kuchni kończyły około 13 i zamykali powoli salę, to my w samochód i szybko tam jechaliśmy, a że mieliśmy blisko bo 5 min to się już tak nie stresowaliśmy ) i jeszcze w pt w pół godzinki zobiliśmy 15 wiązanych balonów po 4 sztuki, a rano w sobotę o 8 do 8.50 dekorowaliśmy Na 9 fryzjer, spoźniłam się 10 min, ale spoko było, w 40 min zrobiła mi ekstra fryzurkę, jeszcze mężulek przy odbiorze musiał wziąść welon i wpięła go fryzjerka bardzo starannie ![]() Potem na spokojnie koło 10 byliśmy w domku, spakowałam torebkę i suknię do samochodu i Andrzej wiózł mnie do Torunia na makijaż. Po drodze rzecz jasna wzieliśmy makijażystke także nie musiałam czekać Makijaż robiła mi z pół godzinki, bardzo dobrze się w nim czuła i wszystkim się podobałam Jeszcze zrobiła mi mojej mamie, ja w tym czasie zjadłam trochę bigosu z bratem po czym odesłało się makijażystkę do domu z zapłatą Mama pomogła mi się ubrać, oczywiście trochę włosy mi naruszyła... ale bratowa jak wpadła na chwilę z moim drugim bratem to mi poprawiła czekałam już ubrana koło 12 na Andrzeja i teściów, ale ze względu że były korki itp to sobie czekałam chyba z godzinę, może nawet i dłużej. Jak jechali do mnie z Lubicza to mieli bramę i musieli dać flaszkę, nie ruszyło ich, że nie byliśmy w pełnym składzie:/ i jeszcze na stacji ktoś zastawił im drogę, ale jakoś się wywinęli ![]() Jak usłyszałam w pokoju, że przyjechali, bo trąbili, to oczywiście, ja głupia wyjęłam balsam i chciałam posmarować ręce... spadło na suknie... byłam wściekła na siebie, mama szybko tam ze szmatką podziałała, ale nie było ponoć widać, nikt się tym nie przejmował tylko mnie podziwiał, a ja tam się tym podniecałam i byłam zła na siebie... poszło gładko bez płaczu, tylko co chwile nachylałam głowę bo się bałam że mi zmażą makijaż tym kropidełkiem ![]() Zrobił nam je teść, bo nie stać nas było na fotografa ani na kamerzystę, a teść odgrywał te 2 role i wyszło mu to naprawdę super ) Robiliśmy zdjęcia niedaleko od mostu drogowego w Toruniu, w parku takim pięknym ) niecałą godzinkę pozowaliśmy po czym wyruszyliśmy do domu do Lubicza jeszcze na trochę, ze względu na korki woleliśmy wrócić i stamtąd jechać do Grębocina omijając korki itp, bo to było 5 min, a z Torunia byśmy jechali z 40 min ![]() Gdy wyjechaliśmy o 15:30 na spokojnie podpisaliśmy dokunenty, i ja czekałam z tatą przy wejściu do kościoła a goście i Andrzej byli przy krzesełkach i czekał na mnie ![]() c.d.n...
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
c.d :
Gdy szłam powolutku miałam łzy w oczach, ale dałam radę, nie spłynęła mi ani jedna, było kilka takich momentów w kościele. Na przysiędze prawie parsknęłam śmiechem jak zobaczyłam Andrzeja takiego poważnego i mówił "Ja Andrzej" ale szybko się uspokoiłam:P Dużo się uśmiechałam, goście byli zachwyceni proboszczem, i kazanie które do NAS mówił było cudne. Kościół udekorowała babeczka pięknie i też bardzo to chwalili. Po wyjściu z kościoła, gdy się ustawiliśmy po boku, żeby nie przeszkadzać tej drugiej parze - oczywiście złożyliśmy sobie życzenia na szybko i czekaliśmy na gości w ustalonym miejscu Szwagier rzucił wiadrem groszaków gdzie dzieci i goście pomagali nam je zbierać, bo mówili "będą tak do rana zbierać, a my jesteśmy głodni" ) pomogli i szybko poszło. Ryżu na szczęście dużo nie było potem mieliśmy 4 razy z rzędu bramy na jednej 40 metrowej uliczce... daliśmy facetom starszym po flaszcze i daliśmy gratisową, jeśli zbiorą serpentyny, które zostały wystrzelone pod kościołem, ale nie na nas, bo wiatr był i szwaguer dał plamę, bo to wszystko poszło na pomnik Matki Boskiej i na te wszysrkie krzaczki... przy życzeniach teście zbierali te białe papierki ... na ost bramie był zonk... bo gówniarze się ustawili i myśleli, że flaszke zdobędą a my już nie mielismy po 1... po 2 daliśmy garść cukierków, a jak gówniarz dostał to powiedział "a ch..." i rzucił nam to w dach... byłam strasznie niezadowolona.... do sali mieliśmy 2 minutki więc szybko mi przeszło... Później poczęstunek chlebem i solą i mężulek wniósł mnie na salę... koło poszo mi całe do góry, ja trzymałam suknie jak mogłam, mam nadzieję, że nikt nie zauważył tego :P Orkiestra dała plamę na sto lat, ale przeprosili nas później, ja nie byłam nawet zła, bo takie rzeczy się zdarzają na żywo )Jedzenie smakowało wszytkim, ja tam dużo nie pojadłam, ale nie byłam głodna pierwszy taniec- "Paula- od dziś" poszedł chyba ładnie na żywioł poszliśmy, nie umiemy tańczyć z Andrzejem ) ale to było wolne i źle nie wyszło ![]() Na oczepinach wtopa bo my składamy życzenia, orkiestra śpiewa "wspaniałych rodziców mam" a my składamy, dajemy róże, świadkowa daje szybko nasze księgi dla nich, jeszcze woda nakapała na nie... i się rozmazała.... byłam wściekła!!!! ale to było tak na szybko, że naet nie tańczyliśmy z nimi w kółko, a krzesła zostały nz oczepin i przeszkadzały w składaniu życzeń dla chrzestnych i babci... ehh i takich wpadek było dużo... trochę mi smutno z tego powodu... i żal do świadków o to, że nie poszło wszystko po mojej myśli...No ale chyba się nie mam czym się przejmować, bo na żywo takie rzeczy się zdarzają, a jak czytałam wczoraj w nocy niektóre recenzje, to nie jestem sama? ![]() Pieniądze się nie wzróciły, jestemy w długach koło 6 tys... a ja na dodatek nie mam pracy.... ehh a tu jeszcze podróż poślubna, gdzie teść nam wygrał wycieczke w dowolnym miejscu w Polsce na 3 dni (3 dni opłacony nocleg, jedzenie we wlasnym zakresie) Ale lepsze to niż nic. Myślimy o górach, ale chyba będzie chłodno, nigdy tam nie byliśmy, korci nas, a mnie jeszcze korci Władysławowo... Nie wiem co wybrać. To chyba na tyle, jak coś mi się przypomni, to napiszę, bo jestem w głębokim szoku, że to tak szybko zleciało... dodam jeszcze kilka zdjęć. Ale to za chwilkę
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
I oto kilka zdjęć
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Krwawa Mary
40 ml czystej wódki 120 ml soku pomidorowego 1 łyzeczka soku z cytryny 3 krople tabasco sól mielony pieprz kilka kostek lodu Wódkę, sok pomidorowy, sok z cytryny wlewamy do shakera. Przyprawiamy tabasco solą i pieprzem. Dokładnie i mocno wstrzasamy. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i przecedzamy drinka. Koktajl tropikalny 40 ml ginu 20 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego 20 ml lemoniady ananas i mango do dekracji kilka kostek lodu Gin, sok z cytryny i syrop cukrowy wlewamy do shakera i mieszamy. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy drinka, uzupelniamy lemoniada i dekorujemy kawalkami ananasa i mango. Koktajl martini 40 ml ginu 20 ml martini 1 oliwka kilka kostek lodu Gin i martini wlewamy do shakera, dodajemy kilka kostek lodu i mieszamy. Drink przecedzamy do kieliszka koktajlowego i przybieramy oliwka. Gin z cytrynką 40 ml ginu 1 łyzeczka miodu sok z 1 cytryny kilka kostek lodu Do shaker wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy gin, sok z cytryny, dodajemy miód i dokladnie mieszamy. Koktajl przecedzamy do kieliszka koktajlowego. Błekitna laguna 25 ml ginu 25 ml blekitnego curacao 25 ml soku cytrynowego 1 plasterek cytryny kilka kostek lodu Skladniki wlewamy do shakera, dodajemy kilka kostek lodu i mieszamy. Drink przecedzamy do kieliszka koktajlowego i dekorujemy platerkiem cytyny. Tylko to sa na jeden drink (chyba) skladniki szukam jeszcze co moze byc z tych alkoholi, ktore posiadacie
|
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaa co do wpadek no niestety tak to czasami bywa;D bedzie co wspominac
|
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
aGATEK - SUPER ZDJECIA I RELACJA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ! Tylko za bardzo nie zrozumialam skad woda spadla na ksiegi i co sie dokladnie rozmazalo? Jakie te ksiegi zrobiliscie? One byly dla rodzicow? Czy to xiegi gosci? |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
2 zdjęcia z poprawin
![]() 2 zdjęcia z oczepin, jak liczyliśmy pieniążki, oczywiście Andrzej uzbierał 100 zł więcej ode mnie, musiałam mu je oddać wszystkie, a później... kazali na kolanka do mnie podejść i oddać je wszystkie z dopiskiem: "pamiętaj bracie, tak ma być przy każdej wypłacie" ![]() A księgi były z papieru, jakoś świadkowa je wzięła, albo ja różą mokrą chlapnęłam, nie pamiętam, to się działo tak szybko...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2009-09-15 o 13:36 |
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się napatrzyć na wasze zdjecia, po prostu brak mi słow, idealne po prostu. Zawsze mi się mażyły w wodzie zdjęcia ale ostatecznie nie robiliśmy, tylko na takim piachu jak wy macie. Ja też bym poprosiła linka na Pw Cytat:
my 26 września 5 lat jesteśmy ze sobą mój mężulek znowu pracuje na nocki i mało się widujemy. już się przyzwyczaiłam i niechce się samemu spać. Dzisiaj mija miesiąc od ślubu
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny bukiecik-piekny kolorek roz! A co do wpadek to sie nie przejmuj-niestety nie nad wszystkim mozemy zapanowac-widzisz ja bylam mega zadowolona pos woim weselu, ale teraz z perspektywy czasu tez czuje niedosyt tego najbardziej zaluje, ze wczesniej nie pomyslalam, by tak zrobic
|
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek, relacja super (chyba tylko ja tak okrojona napisalam
) a zdjecia super. U nas w sumie spoko wyszlo z kasa. Nawet wyszlismy na niewielki plus, ale to w sumie w duzej mierze dzieki moim rodzicom. Ale i tak krucho teraz u nas z praca, bo ja pracy szukam (nawet stazy brak Takze lacze sie w bolu.A ja dzis dostalam pare fotek na maila od fotografa. Jak ktos jest chetny je zobaczyc to pisac PW. Zastrzegam sobie prawo do wyslania dla osob, ktore udzielaja sie regularnie w watku.
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-09-15 o 15:06 |
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie do nich zaliczasz...?
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Magialena, a nie?
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher gratuluje synka
siostra mojego Męża urodzila tydzien temu poprzez cesarkie 3 tygodnie przed terminem bo malemu spadalo tetno no i pepowina sie owinelo, wazyl tylko 1870 spadl z wagi do 1800 ale teraz zaczyna przybierac tez synek i bedzie mial na imie ADAŚ kurde moze znajde wiecej czasu zeby was tu poczytac :P stesknilam sie ![]() ![]() a tak apropos! piszcie mi tu szybko jakie macie pralki bo u mnie rmeont lazienki dopbiega konca ( nareszcie! ) no i musze kupic pralke 40 ma miec glebokosci piszcie jakie macie i czy jestescie zadowolone
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2009-09-15 o 15:10 |
|
|
|
|
#4007 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. o co chodzi z tą wiadomością na PW?? Ja nic nie dostałam ![]() Cytat:
Ogólnie świetne doświadczenie i dobra zabawa była![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga a ja dostanę foty czy nie?
![]() ja tez jestem ciekawa co to za wiadomość może mi ktoś napisze
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-09-15 o 15:11 |
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też chcemy "użyc" imienia Adam. jak już będziemy mieli dzidziusia (co, mam nadzieję, nie nastąpi prędko) to chcemy dla chłopca - Kacper Adam a dla dziewczynki - Aleksandra Maria. |
|
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sa w szpitalu, ale zostana tam troche bo maly musi osiagnac wage 2150 g mi sie podoba dla chlopca Aleksander
|
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, juz prosilam, byscie pisaly PW. Najlepiej z mailem.
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki spadam na urlop
odezwe sie czasem jak sie w domu uda usiąść na chwile mam pietra i to ogromnego oby do doboty oby do soboty ps. o pw nie wiem co myslec...... dziwne to wszystko owiane tajemnicą jakąś szkoda gadac
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
agus, ja mam pralke whirlpoola i sobie baaardzo chwale.
![]() anika, udanego urlopu i nie przejmu sie, bo wszystko wyjdzie idealnie. A nawet jesli nie to i tak ten dzien zapamietasz do konca zycia. a o co chodzi z tym NN, NO i U w Twoim podpisie? Moze juz tlumaczylas, ale niedoczytalam widac.
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
nie nerwowo, nie obrażac się, uzo uśmiechu i nie reagowac od razu policzyc do 10 głeboki oddech i porozmawiac
![]() to zalecenia od księdza z nauk przedslubnych swoją drogą wiekowego ksiedza
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Te pierwsze N w NN i NO to stawiam na slowo "nie"
Ale co reszta moze znaczyc to nie mam zielonego pojecia. Kaska,Tobie wyjatkowo wysle. ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- hehehe, zgadlam. A z tym to to tak myslalam, ze o to o obrazanie chodzi. ale u to myslalam, ze umilowanie.
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
oj... już zaraz napiszę.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4019 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
hej Piekne, witam
o jenki ile do nadrobienia![]() ![]() aniu dziekuję za piosenkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliweńka znowu nie taka krótka ta relacja ![]() Cytat:
ale ten ksiądz rzeczywiście trochę przegiął z tymi obrączkami etc ale najważniejsze przecież coś innego![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
slicznie
wszystkiego naj jeszcze raz ![]() milego wypoczynku zycze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

) i poszli około 21:20, ja szybko umyłam włosy i pakowałam co mam zabrać do rodziców do Torunia, żeby nie zapomnieć... musiałam spakować do torebki mojej niezbędnej grzebyk do rozczesywania rzęs, jakbym płakała
... na ost bramie był zonk... bo gówniarze się ustawili i myśleli, że flaszke zdobędą a my już nie mielismy po 1... po 2 daliśmy garść cukierków, a jak gówniarz dostał to powiedział "a ch..." i rzucił nam to w dach... byłam strasznie niezadowolona.... do sali mieliśmy 2 minutki więc szybko mi przeszło...
trochę mi smutno z tego powodu... i żal do świadków o to, że nie poszło wszystko po mojej myśli...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)