|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
dzięki Kachula, czasem uda się kupić coś ciekawego
uważam, ze za tę cenę ten szlafrok jest OK teraz mi ciężko gdzieś pojechać na zakupy a u nas w sklepach to wszystko na jedno kopyto i nieciekawe |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, mój TŻ to jest jednak głupol , właśnie robi sobie kawę i stwierdziłam, że też się napiję. Na to on, że musi ostrzec syna i mówi do mojego brzucha tak :" Mama będzie kawę piła, synu trzymaj się flaków bo będzie trzęsło"
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nieciekawe i na jedno kopyto,u mnie to samo Lece sobie zobaczyc do Castoramy bo ostatnio widzialam tam takie kolorowe naklejeczki na sciany dla dzieci ale nie mialam czasu obejrzec dokladnie a ze mam sklep pod domem to ide oblukac i moze odrazu kupie jak ladne beda
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mają większe rozmiary ![]() Chyba się na niego zaczaję
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rozwala mnie ten Twoj tz ![]() ![]()
|
|
#486 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.. dobrze ze to zzo juz jest![]() fajnie ze wyniki wyszly dobrze ![]() ja juz sama nie wiem.. czekam na relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
faceci![]() bardzo ladny Cytat:
![]() Cytat:
a ja dzis byla w szpitalu na tych calych konsultacjach w zwiazku z cholestaza.. 3,5 godziny sie naczekalam a o usg i badaniu lekarze jednak zdecydowali ze poloza mnie na oddzial.. co prawda mam tydzien czasu jeszcze w domu bo mam sie zglosic do szpitala 29/09 (lekarka powiedziala ze to czas na oswojenie sie z mysla ze bede musiala troszke polezec i bede wracac na ten oddzial jak bumerang )
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() Przed chwilą się dowiedziałam , że na porodówce będzie "strudzonym ojcem porodnikiem" ![]() Chyba się boroczek przepracował dzisiaj Cytat:
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
mahdawikp, gucia, domi, kolanosia i reszta dziewczyn - dziękuję Wam bardzo za rady w sprawie TŻ
Macie rację, że szczera rozmowa to najlepsze lekarstwo. Jesteśmy już razem w domu, dużo sobie wyjaśniliśmy i mogę powiedzieć, że z każdą taka rozmową coraz lepiej się rozumiemy, coraz łatwiej jest nam poukładać sobie tą naszą codzienność. I chyba to jest właśnie to docieranie się, cholernie trudne, ale warto gucia dziękuję Ci szczególnie za wiadomosć na priv )ela pytałaś co to za praktyki - chodzi o praktyki nauczycielskie w liceum. Dopiero teraz sie za nie zabieram bo nie chodzę do pracy i mam na to czas (a wcześniej mi sie też nie chciało ). Dzisiaj byłam pierwszy dzień i jest nawet fajnie. Tylko mam jedną klasę z niewidomym chłopakiem i dwoma opóźnionymi, ale to dla mnie wyzwanie.pietrusia gratulacje 33 tygodnia brombi rozwalił mnie ten tekst Twojego TŻeta ![]() ![]() kropka pamietaj, że myslimy o Tobie i trzymamy kciuki
|
#489 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madzia i znowu wypatrzona perełka! Pokazałam właśnie TŻ i chyba juz dziś traci do mnie cierpliwość. Ale ja ciągle obolała jestem więc nie ma serca mi odmówić . Jak jeszcze coś pokażesz z twoich zakupków to nie ręczę, naprawdę super!Cytat:
A ja właśnie zmontowałam przewijak i zrobiło mi sie troszkę ciasno w pokoiku. A tu jeszcze łóżeczka nie ma....Nic to, tak już musi być, ale przynajmniej kosmetyki i pierdułki dla dzidzi typu szczotka do włosów, nożyczki, butelki mam gdzie położyć. Miłego wieczorku!
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia, twój tz rzuca na kolana
Kropka, mam nadzieję, że szybciutko wrócisz do domu po szpitalu. Btw, zostaw komuś swój telefon ![]() Pietrusia, wózeczek rzeczywiście fajny. Odkurzacz też ![]() A nad szlafrokiem się wcześniej nie zastanawiałam Do szpitala spakowałam sobie taki polarowy, ale jeśli rzeczywiście może być za ciepło Chyba się jutro przejadę do sklepu i zobaczę co tam mają ![]()
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Przeleciałam tak szybko, co pisałyście, nie mam siły nadrabiać dokladnie, jedynie co zapamietaaalm to Madziawikp Pietrusia gartuluje wózeczka, super okazja i fajny jest ![]() Sexy wiedzialam, ze sie dogadacie ![]() Kropko bez sensu, ze chca nam Cie zabrac do szpitala ![]() załączam focie dzisiejszych łowów- całość 7 zł
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wrocilam z castoramy i kurcze nic nie kupilam bo same kaczory donaldy zostaly,poczekam na nowa dostawe jakis kubusiow puchatkow itp bo dzis maly wybor byl tych naklejeczek na sciane
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja byłam dzisiaj w szpitalu dowiedzieć się o SR ale okazało się, że godziny nie odpowiadają mojemu TŻ bo wtedy pracuje. No i lipa bo chcieliśmy bardzo chodzić razem właśnie do tego szpitala...
My dzisiaj zaczynamy 28 tydzień! magdawikp to bardzo smutne co piszesz o mamie Dziewczynki a u mnie nareszcie pojawił się upragniony kotek Ponizej zdjecie, mało na nim widać, ale to dlatego, ze temu wiercipięcie trudno zrobić dobrą fotę.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-09-22 o 19:45 |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do mojego TŻ to on codziennie takie głupoty gada, tylko ja nie pisze o wszystkim
Cytat:
mam listę z numerami, do Kropci też tam numer mam, więc jakby co to ją będę nękać sesemesowo Co do listy, to kto jeszcze się do Kropki z numerem nie zgłosił, to proszę to zrobić ![]() Lucky się nie odzywa od soboty, chyba wylądowała w tym szpitalu jednak, a nie mamy niestety do niej numeru ![]() Mam nadzieję, że u niej dobrze wszystko ...
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sexi a sama nie chcesz chodzic na zajecia?ja tez na wszystkie spotkania z tz nie chodze bo go nie ma ,u nas na zajeciach na 10 dziewczyn conajmniej polowa mamusiek przychodzi sama
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Bodziaki - my precious
![]() Ja też, tak jak Kachula mam dużo bodziaków, na pewno ponad 20 sztuk ![]() a jeszcze planuje zakup kilku
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko współczuję ale będzie dobrze
ja idę małą myć, dziś nie ma TŻ, pewnie mała będzie już spała jak wróci, zwykle to on ja myje, bo mi już nie wygodnie Kachula ja sie czasem zastanawiam jak Ty wytrzymujesz takie rozłaki - u nas teraz TŻ już nie jeździ w delegacje - no sporadycznie, ale nie lubie tego, jeszcze jak żył mój Tato to on mi pomagał przy małej jak TŻta nie było no i jakoś w domu nie było pusto też polecam bodziaki - zawsze to zakryte plecy a co do miłych opini o tekscie małej - to powiem Wam zobaczycie jakie to fajne jak taki mały mądrala wyraża swoje poglądy i opinie ale i jednocześnie ręce opadają - taka mała mądrala potrafi zaskoczyć tekstem, trudno zapamiętać teksty bo tego jest dużo Brombusia ja się postaram zapamiętać teksty głupie mojego TŻta - to po prostu chyba taki gatunek dziś mu opowiadam o tym jaka uparta jest Lenka i o tym sercy itd a on do mnie - a to gówniarz charakter ma po tobie |
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zakochałam się w bodziakach i mam juz całą stertę, zarówno tych na krótki jak i na długi rękaw
![]() A co do szkoły rodzenia to jednak też się wybiorę. Zwątpiłam po nefrostomii, ale dziś myślę, że i tak pójdę. Nie będę ćwiczyć, ale przynajmniej sobie posłucham bo nadal zbyt wiele o dzieciach nie wiem. a mój TŻ pewnie tez dorywczo będzie chodził, bo jak nie pójdzie na angielski to w pracy zostaje i tak w kółko.Ale trudno lepsze to niż nic
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam właśnie 3 godziny temu moje kochanie stwierdziło że bierze na raty PS3 bo XBOX360 się popsuł i niebyło na czym grać a ja stwierdziłam że jak urodzę małego to jednak całymi dniami w domu to też będę się nudzić.Już mamy to ps3 W DOMU OBCYKALIŚMY GO I JUTRO COŚ POKOMBINUJEMY BO PRZY NIKOLI TO NIC NIEDA SIĘ ZROBIĆ.Ja jestem zadowolona.
Prawdopodobnie łóżeczko dostaniemy za darmo od mojej koleżanki koleżanka chce oddać ale dokładnie chce się jeszcze dowiedzieć co i jak żeby jednak teraz to łóżeczko wypaliło bo się załamę. Uciekam jutro się odezwę.
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu a no jakos musze wytrzymac,juz sie przyzwyczailam bo tz juz tak od ponad 2 lat jezdzi Teraz 1,5 mca byl w domu i znowu zacząl jezdzic wiec nie ukrywam ze samej mi ciezko,najbardziej sie obawiam tego ze zaczne rodzic a jego nie bedzie.....bo pojedzie akurat na 2 tygodnie i co ja wtedy sama zrobie?????
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi Twoj Tz to faktycznie ma teksty...Moj to też czasem palnie. Czasami zwraca sie do brzuszka tak jakby mnie było. Chce mi coś pokazać to woła dzidzie i mówi:stara też niech idzie
![]() ![]() Kachula moj narazie siedzi na tyłku, ale tezm u sie zaczna wyjazdy...Co prawda za pare miesiecy dopiero... A jak dziewczyny zaąłtiwacie sprawy urlopów Tz?moj cały urlop zostawia na grudzien i w momencie, kiedy ja zaczne rodzić to bierze urlop. Ma tak sie umówić z kimś z dyrekcji, ale nei powinno byc problemu
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-22 o 20:02 |
|
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze Kolanosiu ze sie tam wybierasz,my wlasnie nie tylko cwiczymy ale ogladamy filmy,rozmawiamy z polozna,uczymy sie kapac przewijac itp Cytat:
Paczka no ja tak watpie czy Ty przy dwojce dzieci bedziesz sie tak nudzic w domu ...no oczywiscie zycze Ci tego zebys miala jak najwiecej czasu dla siebie Jejku a mi normalnie odwalilo,od dwoch dni chodzi za mna czekolada i dzis kupilam czekolade rozpuscilam ja w kapieli wodnej i teraz zazeram taka fajna roztopiona,az chyba zaraz sie ![]() tak mi sie słodko juz zrobilo---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
No moj tz dopiero prace zaczal w nowej firmie ale na poczatku pazdziernika bedzie musial powiedziec ze bedzie potrzebowal z tydzien dwa wolnego,zobaczymy bo podobno nie powinno byc z tym problemu ale sie okaze jak nie dostanie wolnego to juz mu zapowiedzialam ze nie interesuje mnie to ale bedzie musial wziac chociaz z tydzien zwolnienia bo ja sama sobie nie poradze
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy, jakimś pechem umknęła mi twoja wypowiedź.
Jakże się cieszę, że się dogadaliście Domi, mój tz jest jeszcze na okresie próbnym, ale dogadał się z szefem, że w dniu w którym ja będę rodzić, to zadzwoni, że nie przyjdzie (przysługuje mu zresztą taki wyjątkowy dzień urlopu z tej okazji i nie odliczają od normalnych dni urlopowych), a potem weźmie kilka dni dopiero kiedy będę szła do domu. Stwierdziliśmy, że nie ma sensu, żeby "marnował" urlop jak będę w szpitalu ![]() A co do delegacji, to już do tego przywykłam, że niekiedy znikał gdzieś na parę dni. Ja zresztą też byłam wysyłana ze swojej firmy. Idę zaserwować mężowi dzisiejsze ciasto. Zasłużył sobie po zmontowaniu regału ![]()
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spryciula z Ciebiea kiedy focie regału?
|
|
|
|
|
#506 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej.
Ja dzisiaj cały dzień nie miałam internetu ani telewizji. Dopiero wieczorkiem ruszyło,a Wy tyle naskrobałyście Może trochę pobieżnie, ale chyba wszystko udało mi się przeczytać.Bravurko - nie będę oryginalna, Patryczek jest cudny Gissh i Domi gratuluję talentu. Ja nigdy nie miałam zacięcia do takich robótek. Sweterek powala Cytat:
) wyczynia takie harce w nocy, że czasem się zastanawiam czy nie ma adhd Jej aktywność zaczyna się około 22 i trwa do około 6 rano. czasem w nocy trochę się uspokaja, ale z reguły budzą mnie silne kopniaki. Jeśli ma tak zostac po urodzeniu to marny mój losCytat:
Cytat:
![]() Mam pytanko - jaki gatunkowo jest ten szlafrok, bo cena bardzo zachęcająca Cytat:
Miałam kiedys bardzo podobna kotkę, ale zginęła niestety -tydzień po niej płakałam. Teraz mam łaciatą grubaskę Kociara ze mnie straszna![]() Cytat:
Mój TZ wyjechał w czwartek na około 2 tygodnie i zostałam sama w domu. Pierwszy raz tak długo nie mam do kogo gęby otworzyć (a jeszcze muszę leżeć) i łapię straszne doły. Zwalam to na karb hormonów, ale tak mi było wczoraj wieczorem smutno, że się normalnie popłakałam. Nie śmiejcie się wiem że to idiotyczne, ale nie mogłam nad sobą zapanować. Przez to wszystko jakaś apatyczna się zrobiłam i w ogóle do d... W niedzielę byłam co prawda ze znajomymi w kinie, ale niewiele to pomogło. A'propos nie polecam komedii "Do czech razy sztuka". Można obejrzeć, ale w domu - na kino szkoda kasy. No nic, miłego wieczorku życzę
|
|
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sexy kociak słodki
Cytat:
Kochana, a czy Ty ( jeśli pisałaś o tym, to ja nie doczytałam, przepraszam) z powodu tej nefrostomii będziesz miała cc? Czy możesz rodzić siłami natury? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale tydzień na pewno z nami zostanie, może dwa
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. ja nawet nie mam jakichs strasznych oporow aby isc do szpitala tylko bede tak strasznie tesknila za Adrianem
juz dzis go caly czas sciskam i tule i caluje bo jak sobie pomysle ze nie bedzie mogl byc ze mna caly czas to lzy mi same do oczu leca.. zwlaszcza ze on jest taki fajny.. opowiadamy sobie o braciszku no i on wciaz caluje brzuszek i go glaska i w ogole to tez przezywa jak mnie lapia jakies bole to zaraz przychodzi i sie przytula i mnie glaska.. smutno mi tylko dlatego ze bede musiala go zostawic i choc wiem ze tz go bedzie do mnie przyprowadzal to juz go nie pocaluje przed spaniem, nie poczytam mu
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Mountin nie wiem do końca czy to prawda, ze teraz nasze szkraby już wpadają w rytm dnia, który będzie po porodzie, no mi z pierwszym to sie udało - w dzień dawała czadu ale noce praktycznie przesypiała całe
co do jakości to mnie za tę cenę odpowiada, trudno powiedzieć bo to zwasze pkazuje sie poźniej po praniu głównie, ale cena jest korzystna Paczko ja się zgdzam z opinią Brombusi przy tych wydatkach takie pierdoły to dla mnie dziwne - tym bardziej, ze tylko on pracuje, a przecież wydatki zwiększą się jeszcze - pieluchy a jak przyjdzie kupowac mleko? ja mojemu w życiu bym nie pozwoliła, na gry na kompa za 20 zł to uważam, ze szkoda bo można dziecku coś kupić - chociażby np. ciastolinę co do wolnego czasu - przy jednym dziecku często cieżko znalęźć czas na oddech a przy dwóch - no życzę Ci abyś miała luzik zresztą tak jak Wszystkim Nam ale napewno bym się na to nie nastawiała - a wiem co pisze bo też mam 3 latke w domu ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Kropka ja tak myślę o pobycie w szpitalu przy porodzie i mojej małej - jak to będzie ale cóż damy radę |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Magda wiem ze damy rade tylko jakos tak mi smutno..
Paczka dziwi mnie ze uwazasz ze przy 2 dzieci bedziesz miala czas na nude.. co do wydatkow to mnie to akurat nie rusza bo nie lubie zagladac innym do portfeli ale sama narzekalas ze nie jest wam lekko finansowo, ze twoj grzesiek lubi sobie wypic kilka piwek i same fajeczki to tez spory wydatek a woli kupic ps3 niz lozeczko dla dziecka.. ja osobiscie wolalabym kupi swoje niz liczyc na to ze od kogos dostane albo i nie.. niewazne tak sobie tylko mysle ze jestes bardzo wyrozumiala dla swojego Grzeska..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

, właśnie robi sobie kawę i stwierdziłam, że też się napiję. Na to on, że musi ostrzec syna i mówi do mojego brzucha tak :" Mama będzie kawę piła, synu trzymaj się flaków bo będzie trzęsło" 
Na szczęście
I praktycznie wszystkim pierwiastkom tną krocze - chyba tak po prostu rutynowo... Przyznam że mnie to zaniepokoiło, ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy tym szpitalu bo jednak tutejsza porodówka ma całkiem niezłe opinie, a poza tym moja ginka tu pracuje no i mam ten szpital prawie pod domem więc już raczej nie będę kombinować...
.. dobrze ze to zzo juz jest

, ale póki co nie mam ani skurczy, ani bólów. Pewnie tylko mam jakąś dziwną nadwyżkę energii
, jak któraś ma za mało, chętnie oddam 
faceci
)