|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
hej laski
śliczne zdjęcia i cudowne relacje , kurcze szkoda że ja tak nie dopilnowałam swojego wesela , z perspektywy czasu zrobiłabym wszystko inaczej. a ja dzisiaj idę na wesele do kolegi , widzę że pogodę pod koniec września mają lepsza niż ja na początku czerwca. Na 13 do fryzjera , sukienkę mam srebrną świecącą, fajnie widać w niej brzuszek troszkę mnie zaokrągla , ale ja jestem w ciąży więc tak musi być, do tego srebrne buciki czarna torebka i sweterek , pokaże wam zdjęcia po weselu . Ciekawe czy dam radę wytrzymać i jak się będę bawić na weselu w sumie byłam na kilku na których nie piłam alkoholu i świetnie się bawiłam więc problemu nie będzie , martwi mnie tylko czy będę miała siłę tańczyć , i czy za szybko się nie będę męczyć, do tego dochodzi to uczucie ciężkości zawsze na koniec dnia i niezbyt dobre samopoczucie z tym związane, ale nastawiam się na dobrą zabawę i cudowne samopoczucie .
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesliczna relacja Fantastycznie, ze wszystko sie udało, biorąc pod uwage wkład pracy jaki włożyliście w przygotowania nie mogło byc inaczej! Gratuluję zaangażowania bo ja na wszystko połozyłam lachę, wiedziałam ze bedzie na tip top i było na tip top.. wychodziłam z założenia, że to tylko ślub i dlatego też o zadnym stresie nie było mowy, totalny luz. Wiem, ze głupie podjescie, ale założyłam sobie, ze jak płaci sie nie małe pieniążki to wszystko bedzie na najwyzszym poziomie i naprawde jak juz wspominałam nie było sie do czego doczepic, absolutnie do niczego.Niezmiernie sie ciesze, że jestes szczesliwa i mocno wierze, że zawsze tak bedzie !!!!!!!!!! Inaczej przecież byc nie moze ![]() A za upór z chlebkami..... podziwiam No i znów widać, ze perfekcjonistka z Ciebie ![]() A jak podróż poślubna?? Gdzie byliście ?? Wszystkiego najlepszego * ![]()
|
|
|
#4413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze, ze sie nei stresujesz !!!!!!! Uwierz mi, to tylko pomoże ![]() Dokładnie tak samo miałam tydzien temu, łudziłam sie, że gdy wejde do kościoła poczuję nerwy ale totalnie nic !!! Ja czasem nawet na serialach płacze a tu byłam tak radosna i szczęsliwa, ze nie było mowy o łzach!! Dzięki temu, że podchodzisz do tego na luzie, ciągle będziesz wiedziała co się dookoła Ciebie dzieje Człowiek w stresie, pewnie inaczej podchodzi do pewnych sytuacji, czasem częsci spraw/wydarzeń po prostu nie pamięta.Trzymaj tak dalej i ciesz się takim stanem rzeczy !!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Tort taki mi sie wymarzył bo był całkiem inny niż reszta i podobno to nowość, więc zbyt wielu gości go jeszcze nie widziało, dlatego zrobił jeszcze większe wrażenie A taki był mój cel ![]() Cytat:
Nie widać też dokładnie koronki ale jak wspominałam, poprawię się Pierwsze zdjecia dopiero otrzymałam wczoraj.. ale nie spieszy mi sie by wszystkie od razu oglądać dlatego nie proszę reszty gości o dosłanie. Mam w sumei 40 i cool Stopniuje emocję i przedłuzam chwilę napiecia i oczekiwania
|
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ddaaiissyy baaaaaaaardzo łądnie I JAKI TORT?!!!kasiaher .... bardzo sie cieszę że jest OK, prawde powiedziawszy sama najadłam się stresu jak napisałaś o tym wylaniu się... masakra co musiałaś przejść... anika... mnie powiedziały w meldunkowym, żebym przyszła z dowodem i aktem ślubu - to mnie przemeldują. ja się pospieszyłam i wymeldowaąlm już z poprzedniego miejsca - pani mi powiedziała, że niepotrzebnie. a co do paszportu to można lecieć na starym, tylko nie podawaj nigdzie nowego nazwiska, tylko panieńskie. a poza tym suuuuuuuuuper fotkI!!!! ja ciągle czekam na fotki żeby Wam coś jeszcze pokazać!!! |
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac za dlugie czekanie dobre sniadanie
Jak juz bedziesz miałą fotki to na pewno beda przesliczne i mam nadzieje, ze nie omieszkasz Kochana sie nimi tutaj pochwalic ![]() ![]() ![]() Czekamy z niecierpliwościa ![]() Cieszę, sie że i Tobie torcik sie podobał
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
no widxzisz moni ale w dowodzie bedziesz miala nowe nazwisko i stary adres?? czyli doód trza dwa razy zmieniav? nie jarzę tego
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprócz tego co już zamieszczałam wczesniej dorzuce jeszcze kilka... ale niestety - od fotografa będa dopiero w przyszłym tygodniuuuu! no i niestety ale musiałam jeszcze raz zamieścić moje ulubione zdjęcie jak do tej pory... z pierwszej "kąpieli" !
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-09-25 o 13:16 |
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meldunek powinien być dawany od ręki. ja w UM będę w poniedziałek (tak przynajmniej mam nadzieje), więc w razie czego powiem Ci co i jak. ale wiem, że mamy 14dni na zgłoszenie zmiany dowodu. |
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
widziz moni co kraj to obyczaj a raczej urząd....
dzwoniłam własnie do um gliwice i sie dowiedziała ze najpierw musze sie osobiscie wymeldowac w pyskowicach potem osobiście zameldowac w gliwicach, a potem dopiero zlozyc wniosek o nowy doód i prawo jazdy bo bym musiała dwa razy składac bo znow byłaby zmiana adresu paranoja
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-zarabista fryzurka - moja wymarzona dekoracja kosciola u mnie pozostale pary nie chcialy sie do niej dorzucic - zdjecie z chrztu super ![]() - salatki u mnie tez byly podane w takich kielichach |
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zimno było ? :P Pieknie ustrojony kościół !!
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
anika222 ... no widzisz..... już przynajmniej wiesz - ja tak też zrobiłam, tylko zaś pani w um w sosnowcu zdziwiła się że sie wymeldowalam... nota bene z podkarpackiego
![]() super miałaś salę! maggie ... a dziekuje - a powiem, że to był chyba pierwszy raz w zyciu kiedy ktoś mnie czesał, w sensie układał włosy ... fryzjerka mi się przyznała że była pełna obaw - bo ja raczej jestem osobą którą ciężko zadowolić , co do Kościoła to niestety (ze względów finansowych) była to jedyna możliwa dekoracja ( bo był zakaz strojenia ławek) i sama ją finansowałam, ale kocham moją panią dekoratorkę, ponieważ dorzuciła kilka rzeczy "gratis" i za Kościół, mój bukiet, bukiet świadkowej i dekoracje auta zapłaciłam 1040a co do kieliszków... szkoda że w domu nie mam takich do martini !ddaaiissyy ... zimno może tylko jak zamoczyliśmy stópki, potem biegaliśmy (jak widać niżej ) i w końcu siedzieliśmy w tej wodzie... więc raczej męczyłam się z ciężką suknią i się zgrzałam . nie mogę sie doczekać na resztę zdjęć z pleneru.... fotograf był naprawde fajny i wymyślał różne rzeczy... bardzo jestem niecierpliwa a tu jeszcze prawie tydzien czekania!!!aaaaa dziewczyny........... w końcu wyjeżdżamy w podróż.... po 3 weselach (tak jak pisałam nasze było pierwsze 12.09, potem 19.09 i teraz też idziemy 26.09) ... jesteśmy / będziemy padnięci.... ale wyjeżdżamy... TZ zapłacił za wycieczke i jestem po porostu Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-09-25 o 14:45 |
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
moni a gdzie jedziecie bo my chyba 2.10 w rejs po nilu.... z rainbow
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam
![]() Cytat:
My z mężusiem (o yeah ) też pracujemy, ale w tym miesiącu nic, robiłam test i dupa |
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
ale super... słyszałam, że takie wyprawy są suuuuper
!my jedziemy ze sky club'em do hurghady, na "stacjonarne" wakacje ... chcemy lezeć i nic nie robić (no .... oprócz kilku wycieczek), bo w zeszłym roku byliśmy w podróży "przedślubnej" na sri lance (na ślubie) i na objazdówce po indiach i wróciliśmy chyba bardziej zmęczeni.ja mykam dziewczynki.... miłego weekendu. spróbuje zajrzeć ... ale mam wesele kolejne jutro więc pewnie zajrze w tygodniu. |
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
daisy ja przed plenerem nie pralam, od tego jest photoshop by to potem na zdjeciach wybielic
![]() a po plenerze jest czarna. i wstyd sie przynzac ale jest miesiac po slubie a ja jej jeszcze nie odnioslam do salonu by dac do prania ![]() solangelika i anika pieknie
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
oto kilka obiecanych fotek ze slubu i wesela
fotki takie se bo to dopiero od kolegi... nie od naszego fotografa fotograf mam nadzieje lepsze zrobil
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
![]() a teraz biore się za nadrabianie licznych zaleglosci.... |
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
pieknie wygladalas
![]() poprostu cudownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pieknie ![]() super![]() SollAngelica piekna relacja
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
gold-fish ja tez bym chciala foteczki zobaczyc
![]() Nadrabiam... jestem na 131 stronie, wiec jeszcze sporo przede mna... poki co zbieram sie do pracy, dzis mam nocke, nie chce mi sie ze szok i glowa mnie piekielnie boli ![]() Strippi gratuluje coreczki
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore dodaly zdjecia ... slicznie wygladalyscie
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero za dwa tyg od fotografa ja po weselu z TŻ w pon jechałam wybrać a we wtorek już do odbioru teraz albumy z płytą krążą wszyscy chcą oglądać i dziwią się że już zdjęcie dwa dni po weselu mieliśmy ![]() Cytat:
pięknie jak wszystkie PM2009
|
|
|
#4434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do tej ciąży, to czasem taki stres wywołuje objawy ciążowe, to, że luzie tak gadają, to się nie przejmuj. Niektórzy mają tak w głowie ślub=ciąża A propos tycia dzisiaj w gazecie widziałam taki tekst: ONA+ON=ŚLUB=TYCIE ![]() oj i chyba coś w tym jest, że po ślubie czasem się tyje... od października znowu zaczynam chodzić na aerobik.Cytat:
Cytat:
Suknia potem była czarna, ale nie dawałam do pralni bo bałam się o moje kryształki, mama pięknie mi ją wyprała w wannie i jest bielusieńka |
|||||
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
anuulaa, nowotwor/guz to taka grupa zmienionych genetycznie (zmutowanych) komorek. Niektore sa tak zmutowane, ze jakos zle na orgamizn nie wplywaja. Wtedy mowimy o nowotworze/guzie lagondym. Czasem dochodzi jednak do takiej mutacji, ze powstajacy guz ma jednak negatywny wplyw na cialo czlowieka (zle badania morfologiczne, ogolne zle samopoczucie pacjenta i wiele, wiele innych). Czesto powoduje wyniszczenie organizmu.Guzy zlosliwe najczesciej do leczenia wymagaja hemioterapii albo i czasem naswietlan promieniotworczymi pierwiastkami. W przypadku guzow lagodnych czesto i gesto wystarczy samo ich usuniecie w czasie operacji.Na tym leczenie sie konczy. Takze jak w szpitalu lezy pacjent z guzem lagodnym i zlosliwym to pod noz zawsze idzie ten z guzem zlosliwym, bo ten z lagodnym moze poczekac.
Ogolnie jakikolwiek bylby to guz, czy zlosliwy czy lagodny to zawsze trzeba sie miec na bacznosci, bo czasem te guzy lagodne, ale nie leczone moga przeistoczyc sie w guzy zlosliwe.Czesto tez ludzie 'myla' nowotwor z rakiem. Bo kazdy nowotwor okreslaja rakiem, co jest bledem. To tak jak z kwadratem i prostokatem. Kazdy kwadrat jest prostokatem, ale nie kazdy prostokat jst kwadratem. Analogicznie - kazdy rak jest nowotworem, ale nie kazdy nowotwor jest rakiem. Rak to nowotwor zlosliwy wywodzacy sie ze specyficznej tkanki, ktora tworzy np. skora. Dlatego np. czerniak skory jest rakiem, nowotwor zlosliwy piersi, czy sutka tez jest rakiem. Ale jesli jest to zmiana lagodna (np. lagodne guzki w piersi - torbiele) to rakiem nie jest. Inny przyklad - kosc. Mimo iz sa nowotwory zlosliwe kosci to rakiem tez nigdy nie beda. Beda zawsze nowotworami zlosliwymi, nawet jesli doprowadza do zgodnu pacjenta. Rybulko, nie przejmuj sie. Bedzie wszystko dobrze. Widac, ze na fachowcow trafilas, skoro chca sie upewnic w diagnozie i wysylaja Twoje probki dalej. Mysl pozytywnie. To podstawa. Ja sama od 11 lat jezdze do Wawy na kontrole na onkologie. Mam juz ich serdecznie dosc, ale jak mus to mus. Z tym nie ma zartow.
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
to już dziś
chyba zaczynam odczuwac maly stresik... ale malutki. o 8.00 lece do fryzjera potem makijaz i tak zleci do 13tej boje sie, że nie zdaże. wczoraj przezylam zalamanie odebralam bukiet popoludniu- mial byc odebrany w sob ale na szczescie zmienilam zdanie, bo sie balalm, ze ze wszystkim sie nie wyrobimy i bym nie miala kwiatka do fryzjera we wlosy. bukiet byl wsteretny zupelnie inny niz chcialam opisalam i pokazalam na zdjeciu(inna babka przymowala zamowienie, a inne robily) w calym szoku zaplacilam za niego, wsiadlam do samochodu zobaczylam mine TŻa a nastepnie poszlam go oddac, mowiac , że ja takiego brzydkiego nie chce. Na szczescie panie zrobily nowy, taki jak chcialam i bardzo przepraszaly za pomylke
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj ile się tutaj działo podczas mojej nieobecności
![]() najpierw wszystkim wrześniowym Panną Młodym wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() u mnie tyle się działo,że uuuu jak Wam ostatnio pisałam byłam po wizycie u rodziców Tżeta ,a przed wizytą u księdza no i miałam też remont zmienił się termin ślubu będzie 25grudnia ,a nie 26 . Godzina 16 mam pytanie Wasze zaślubiny był z mszą czy bez? bo moje będą bez ,bo ksiądz stwierdził,że dla 20os mszy nie będzie robił a jakbym chciała ze mszą to byłby o 11:/ no o wiele za wcześnie;/ albo o 19,to wtedy za późno ale powiedział,że jak sie spiszemy to się zastanowi( nie wiem co miał na myśli z tym spisaniem hehe) nauki zaczynają się od pierwszej soboty listopada i po pierwszych naukach mamy sie do niego zgłosić drugi raz z dokumentami itp.lokal tez już załatwiliśmy taki mały, przytulny,a co najwazniejsze nie drogi i sprawdzony .Koszt 100zł/os ,więc zaoszczędzimy 600zł (bo wszędzie było po min.130zł/os.)najgorsze jest to ,że musielismy do remontu kuchni ruszyć pieniądze na ślub okazało się w trakcie,że pękła rura i trzebabyło zmienić instalacje gazową,a to był koszt 800zł + materiał, zbrakło też farby od rodziców i musieliśmy dokupić czyli ok.1300zł ) 600zł sie zwróciło ale brakuje 700zł , zdecydowalismy się jednak na Dj'a ,bo po znajomości będzie kosztował max Chwytam się teraz jakiejkolwiek pracy(hostessa,ulotki),że by nadrobić wydane pieniądze :/ ale będzie ciężko wogóle mam nową suknie ślubną wstąpiłam do salonu sukni ślubnych w poszukiwaniu futerka/kurteczki i trafiłam na wyprzedaż sukni widocznie ta szyta nie była tą wymarzoną skoro zakochałam się w totalnej jej odwrotności moja była skromna,bez koronek itp. Jednak jak weszłysmy z mama do salonu żuciła nam sie jedna suknia w oczy ,mama tak rzuciła weź ją przymierz jak ją ubrałam poczułam sie jak księżniczka ,wyglądałam tak szczupło i wogole naj naj naj hehe ![]() no i ją kupiłysmy tzn wpłaciłysmy zaliczke i dzisiaj jedziemy dopłacić reszte ( mamusia mnie uratowała i pożyczyła pieniążki ) najbardziej się cieszę z jej ceny przeceniona z 3000zł na 1000zł !! bo ostatni rozmar i na wysoką dziewczynę więc w sam raz dla mnie ![]() narazie nic nie mówię Tżetowi ,bo nie umiem się do tego zabrać... próbowałam coś napomnieć ale usłyszałam : Masz jedną suknie ,a myślisz o innych ,ja jeszcze nawet garnituru nie mam i nie wiadomo czy kupimy nowy (bla bla bla...) wogóle znalazł się jeszcze jeden problem nie mamy świadkowej nasza wspólna przyjaciołka odpadła ,bo skończy dopiero w paź.17lat a bylismy pewni ,że już 18 świadek jest w moim wieku ( ma 20lat) i chcemy ,żeby świadkowa była w podobym:/ więc zostaje moja przyjaciółka ,ale chce żeby Tżet wybrał kogoś ze swojego grona,bo świadek to moj przyjaciel więc tak głupio,żeby przyjaciółka była świadkową :/---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- jeszcze mamy jeden problem z transportem miał nas wieść mąż chrzestnej Tżeta ,ale odmówił powiedział,że już 3 razy wiózł pary do slubu i się rozwiedli![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- wogóle przeszukałam całą siećby znaleśćmoją nową suknie i Wam pokazać ale nie mogę nigdzie znaleść :/ ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- a jeszcze mam jedno pytanie co myslicie o rękwiczkach ? je udało mi się znaleść http://www.allegro.pl/item750790735_...ory_super.html wzó nr. 1byłam bardzo sceptycznie nastawiona do jakichkolwiek rękawiczek ale moja mama się uparła...
|
|
#4438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszym PM życze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, nieustającego szczęścia i wiecznej miłości
![]() Cytat:
Równiez mam zdjęcie gdzie moi bracia i szwagrowie trzymają mnie na rękach- wszystkim się to foto bardzo podoba, a ja się śmieje, że to jedyny pozytek z braci i szwagrów![]() Cytat:
wreszcie się doczekałyśmyCytat:
![]() rybulko trzymam kciuki za wyniki, na pewno będzie wszystko ok. |
|||
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja wstyd się przynać też Cytat:
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim dzis slubujacym skladam moc zyczen.
![]() angel, jak nie chcesz rekawiczek to ich nie bierz. To Twoj slub i to Ty decydujesz jak bedziesz wygladac. Mnie moja babcia naklaniala na zwykly welon, bo mowila, ze tak bez welonu to tak dziwnie. Ale jak jej powiedzialam, ze woalka to tez rodzaj welonu, tylko ciut inaczej wyglada to juz inaczej mowila. A juz w szczegolnosci, gdy mnie zobaczyla. Poza tym te rekawiczki sa wg mnie drogie. Ja za swoje zaplacilam 30 zl a kupilam je tez przez net i szly az z Hong Kongu, takze ta cena to juz z przesylka. A moje byly dlugie, za lokiec palczatki, tiulowe. Tylko takie bralam pod uwage, bo inne mi sie zwyczajnie nie podobaly.
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-09-26 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

z rana pojechalam zrobic sobie paznokcie i jak wrocilam do domu w tym calym pospiechu przytrzaselma sobie palec wskazujacy drzwiami!!!

ale jak wspominałam, poprawię się 

u mnie pozostale pary nie chcialy sie do niej dorzucic 

A N U L A, ja wiem, że mamy całe życie na podróże do ciepłych krajów, ale ja to bym juz chciała
Biedulko, pewnie się ogromnie stresowałaś
chyba zaczynam odczuwac maly stresik... ale malutki. o 8.00 lece do fryzjera potem makijaz i tak zleci do 13tej boje sie, że nie zdaże. wczoraj przezylam zalamanie odebralam bukiet popoludniu- mial byc odebrany w sob ale na szczescie zmienilam zdanie, bo sie balalm, ze ze wszystkim sie nie wyrobimy i bym nie miala kwiatka do fryzjera we wlosy. bukiet byl wsteretny zupelnie inny niz chcialam opisalam i pokazalam na zdjeciu(inna babka przymowala zamowienie, a inne robily) w calym szoku zaplacilam za niego, wsiadlam do samochodu zobaczylam mine TŻa a nastepnie poszlam go oddac, mowiac , że ja takiego brzydkiego nie chce. Na szczescie panie zrobily nowy, taki jak chcialam i bardzo przepraszaly za pomylke