Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 12:12   #1441
elalank
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
A wlasnie w temacie "zbednych sprzetow domowych" - sterylizator....

Bylam zdecydowana, zeby kupic, ale w zestawie z laktatorem dostalam takie woreczki do sterylizacji w mikrofali...jak myslicie - tak samo to dobre jak sterylizator??
hm.. wydaje mi się, że chyba jednak to nie to samo, ale ten podgrzewacz też sterylizuje? więc może nie trzeba inwestować w kolejny sprzęt?

Cytat:
dziękuję

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
oj chyba nie całą bo podobno 8 osób trafiło! ja jak się wczoraj śmiałam że gdybyśmy trafili to chyba bym z emocji urodziła to mój 13-letni brat potem 3mał kciuki żebyśmy nie tarfili bo się przejął
hehe, ja tam nawet nie wysyłałam kuponu, nie wierzę, że mam takie szczęście na ślub nam dawali kupony i nawet 4 nie mieliśmy

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A ja znowu smęcę....nera boli niemiłosiernie, parcie do WC co 5 min więc zalatać sie można. nie wiem czy mi sie jakiś stan zapalny nie zrobił....Zaniosłam rano mocz na posiew i teraz czekam czy coś wychodują. Oznacza to, że jeszcze trochę tej męczarni...I coś czuję , że nie wytrwam do końca....jakoś humorek opadł....
Odezwę się później, miłego dzionka mamusie!
bidulka. No oby tam nic dodatkowo nie wyhodowali.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:24   #1442
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze sklepu lumpka,byłam tam godzine czasu aż.
Opłacało się bo kupiłam dużo ciuszków cała rewklamówke 2 kilogramy i pół więc dołożyłam z kosza 2 pary spodenek i jedne z kubusiem puchatkiem drugie ze stopkami zakrytymi i bluzeczke.na te 3 rezczy wydałam 13złotych ale super ciuszki mamy wypierzemy w weekend i dodamy pare zdjątek jak wyschną.I już szafeczka będzie zapełniona troszke jeju jak się ciesze .Ide jeszcze do sklepu po pampersy dla nikoli i coś słodkiego.
To jeszcze trochę i wyprawka będzie gotowa. Super

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
A co z odciągniętym pokarmem lub z herbatkami później? Jak będziesz podgrzewać?
W garnku, albo w gorącej wodzie i będę merdała w środku termometrem, żeby nie było za gorące

Cytat:

Bylam zdecydowana, zeby kupic, ale w zestawie z laktatorem dostalam takie woreczki do sterylizacji w mikrofali...jak myslicie - tak samo to dobre jak sterylizator??
Tu też pozostanę przy najprostszej metodzie, czyli wygotowywanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

Guciu - czy taki olejek można pod oczy stosować zamist kremu? czy może polecasz coś innego?
Olej arganowy (ze świeżych orzechów)
Myślę, że nie zaszkodzi
Tylko najlepiej kup sobie jak najmniejszą ilość, bo inaczej się utlenia i wtedy może szkodzić

Cytat:
A ja znowu smęcę....nera boli niemiłosiernie, parcie do WC co 5 min więc zalatać sie można. nie wiem czy mi sie jakiś stan zapalny nie zrobił....Zaniosłam rano mocz na posiew i teraz czekam czy coś wychodują. Oznacza to, że jeszcze trochę tej męczarni...I coś czuję , że nie wytrwam do końca....jakoś humorek opadł....
Trzymam kciuki, żeby dolegliwości jak najszybciej minęły. ALbo żeby ten czas szybko przemknął.
Stary 2009-09-30, 12:26   #1443
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny,

tak tylko sie szybko melduje, ze u nas wszystko ok. Mala rosnie. jestesmy juz w 35 tc. jeszcze troszke ponad dwa tygodnie i przechodze na macierzynski co napawa mnie niesamowita radoscia
u nas juz wiekszosc rzeczy przygotowana na przybycie nowej czlnkini rodziny. torba do szpitala prawie spakowana. zakupy juz wlasciwie zakonczone. czekamy teraz tylko na dostawe wozka, ktory jest prezentem od moich rodzicow.

jelsi chodzi o mydelko lub jakos plyn do kapania malej to tutaj raczej nie poleca sie niczego i na szkole rodzenia polozne nas przekonywaly zeby na poczatku uzywac jedynie cieplej wody. wiec sama juz nei wiem...

niestety ostatnio na nic nie mam czasu a wy tu sie rozpisujecie jak szalone wiec staram sie to jakos nadrobic ale ciezko mi idzie

pozdrawiam wszystkie mamy. duze gratulacje dla DUDZIAKOWEJ!

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:31   #1444
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

tak tylko sie szybko melduje, ze u nas wszystko ok. Mala rosnie. jestesmy juz w 35 tc. jeszcze troszke ponad dwa tygodnie i przechodze na macierzynski co napawa mnie niesamowita radoscia
u nas juz wiekszosc rzeczy przygotowana na przybycie nowej czlnkini rodziny. torba do szpitala prawie spakowana. zakupy juz wlasciwie zakonczone. czekamy teraz tylko na dostawe wozka, ktory jest prezentem od moich rodzicow.

jelsi chodzi o mydelko lub jakos plyn do kapania malej to tutaj raczej nie poleca sie niczego i na szkole rodzenia polozne nas przekonywaly zeby na poczatku uzywac jedynie cieplej wody. wiec sama juz nei wiem...

niestety ostatnio na nic nie mam czasu a wy tu sie rozpisujecie jak szalone wiec staram sie to jakos nadrobic ale ciezko mi idzie

pozdrawiam wszystkie mamy. duze gratulacje dla DUDZIAKOWEJ!
Hej, fajnie, że się odzywasz. Ostatnio się zastanawiałam, czy wszystko w porządku, a potem widziałam, ze przeglądasz wątek, więc ok

U nas położne tez mówią, że na początku do kąpieli wystarczy sama woda. A po kąpieli jedynie oliwka i krem do pupy
Stary 2009-09-30, 12:37   #1445
brombusia
Zakorzenienie

Paczka gratuluję udanych zakupów

Cytat:
Przecież chcesz karmić piersią, to po co Ci od razu sterylizator?
Jak będziesz potrzebować butelkę, to skorzystasz z tych woreczków, albo zastosujesz tradycyjną metodę, czyli wygotujesz

Cytat:
A ja znowu smęcę....nera boli niemiłosiernie, parcie do WC co 5 min więc zalatać sie można. nie wiem czy mi sie jakiś stan zapalny nie zrobił....Zaniosłam rano mocz na posiew i teraz czekam czy coś wyhodują. Oznacza to, że jeszcze trochę tej męczarni...I coś czuję , że nie wytrwam do końca....jakoś humorek opadł....
Kochana mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej
Oby czas Ci jak najszybciej zleciał i też mam nadzieję, że w laboratorium nic Ci nie wyhodują.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
W garnku, albo w gorącej wodzie i będę merdała w środku termometrem, żeby nie było za gorące
Ja właśnie też mam taki zamiar, chyba że okaże się, że muszę karmić butelką, wtedy zainwestuję w jakiś podgrzewacz, żeby sobie czas oszczędzić.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Witaj Gusiec
To dobrze, że u Ciebie i córeczki wszystko w porządku

Cytat:
Też czytałam, że sama woda wystarczy.
Ale ja zawsze muszę trochę powydziwiać

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:47   #1446
tarasia
Wtajemniczenie

magdawikp podwójne gratulacje!
my 14.10 będziemy obchodzić dopiero lub aż 3 rocznicę

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy 29 tydzień to już III trymestr?
Bo jeśli tak, to jesteśmy w III trymestrze

A dzisiaj 0 16 mamy wizytę u gina. Zaciśnięte kciuki mile widziane
kciuki zaciśnięte!

jeżeli chodzi o sterylizator, to ja sobie chyba odpuszczę... planuję karmić piersią więc na początku butelki nie będą potrzebne ( w teorii). Potem spróbuję wygotowywać butelki metodą tradycyjną.
Jeżeli cos pójdzie nie tak, to szybko zamówię sterylizator i/lub podgrzewacz.
Moim zdaniem nie ma co kupować takich rzeczy na zapas. To nie wózek, że trzeba na niego czekać kilka tygodni...

Ciągle zastanawiam się nad tymi kosmetykami...
chyba pozostanę przy opcji mydełko ( a nie płyn), jakiś puder no i oliwka.
Gdzieś w gazecie czytałam, że oliwka nie smaruje się całego dziecka. Na twarz nakłada sie krem... więc trzeba jeszcze jakiś krem kupić? co o tym sądzicie?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:53   #1447
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Gdzieś w gazecie czytałam, że oliwka nie smaruje się całego dziecka. Na twarz nakłada sie krem... więc trzeba jeszcze jakiś krem kupić? co o tym sądzicie?
A co za problem, żeby posmarować twarz oliwką Dla mnie tam różnicy nie ma. A do oczu i nosa przecież tego lać nie będę, tylko rozsmaruję wpierw na własnych dłoniach i dopiero potem posmaruję buzię. Resztę ciała zresztą też.

Co robicie dziś na obiad? Nie mam pomysłu
Stary 2009-09-30, 12:57   #1448
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kręćka można dostać z tymi kosmetykami
Ja się na razie nad kremem nie zastanawiałam, bo w sumie na SR była mowa tylko o kremie ochronnym na spacerki, ale fakt chyba normalnie też buźkę trzeba czymś posmarować? Czy nie trzeba?
A co do pudru, to nam mówiła położna, że dla noworodków nie poleca pudrów i zasypek, a poza tym oliwka i puder to kiepskie połączenie.
I bądź tu człowieku mądry

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
A co za problem, żeby posmarować twarz oliwką Dla mnie tam różnicy nie ma. A do oczu i nosa przecież tego lać nie będę, tylko rozsmaruję wpierw na własnych dłoniach i dopiero potem posmaruję buzię. Resztę ciała zresztą też.
Mosz dziołcha recht
Czyli na razie kremem głowy zawracać sobie nie będę

A co do obiadu, to u mnie dzisiaj papryki faszerowane mięskiem i ryżem w sosie pomidorowym.
Szkoda, że już się na nie sezon kończy.

Stary 2009-09-30, 12:59   #1449
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:

ja mialam robic pizze ale okazalo sie, ze do pozna musze w pracy byc wiec TZ bedzie gotowal. pewnie bedzie nasze ulubione danie czyli tagliatelle z pomidorami, szpinakiem, czosnkiem i mozarella ehhh ale sie zrobilam glodna... pedze po jakis lancz...

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 13:07   #1450
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A co do obiadu, to u mnie dzisiaj papryki faszerowane mięskiem i ryżem w sosie pomidorowym.
Mój tz nie lubi papryki

Cytat:
ja mialam robic pizze ale okazalo sie, ze do pozna musze w pracy byc wiec TZ bedzie gotowal. pewnie bedzie nasze ulubione danie czyli tagliatelle z pomidorami, szpinakiem, czosnkiem i mozarella ehhh ale sie zrobilam glodna... pedze po jakis lancz...
Tagliatelle z pomidorami mieliśmy wczoraj

Coś czuję, że będzie schab z ziemniakami i kapustą brukselską gotowaną albo kalafiorem
Stary 2009-09-30, 13:09   #1451
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej się skup na mysleniu, że właśnie pójdzie gładko i szybko

Też nam położna opowiadała o różnych porodach, a to że w jednym tygodniu jakaś mamusia przy pierwszym dziecku uporała się w 6 godzin, w innym togodniu w 2 godziny, i nawet, był jeden przypadek, że kobieta miała tak częste i sline skurcze, że rozwarcie od 0 do 10 cm przebiegło w ciągu 1 godziny
Wydaje mi się, że lepiej się nad tym zbyt mocno nie zastanawiać, bo tak czy inaczej musimy przez to przejść, a strach może nas tylko zablokować.
Masz rację Gucia, grunt pozytywne myślenie. Skoro dotąd wszystko idzie pięknie i gładko, to trzeba wierzyć, że tak zostanie

Cytat:
A ja znowu smęcę....nera boli niemiłosiernie, parcie do WC co 5 min więc zalatać sie można. nie wiem czy mi sie jakiś stan zapalny nie zrobił....Zaniosłam rano mocz na posiew i teraz czekam czy coś wyhodują. Oznacza to, że jeszcze trochę tej męczarni...I coś czuję , że nie wytrwam do końca....jakoś humorek opadł....
Kolanosiu.... usmiechnij sie - dla Dzidzi

Cytat:
hm.. wydaje mi się, że chyba jednak to nie to samo, ale ten podgrzewacz też sterylizuje? więc może nie trzeba inwestować w kolejny sprzęt?

.
Właśnie Kareninko czy to urządzenie od razu nie sterylizuje?

Cytat:
Na pewno krem z filtrem na spacerki.
Mi sie nie podoba oliwka na buźke. Jest w końcu tłusta i nie trzeba wcale duzej ilości, a i tak może dzidziusiowi do oczek migrowac i będą go piekły. W baby dream jest pewnie jakiś kremik delikatny.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 13:11   #1452
domi7ks
Zakorzenienie

Lucky dziekuje
ale mam teraz ja smaka, ale bede robila to jutro bo Tz ma urodziny a nie chce zeby widzial co robie jeszcze inna kolezanka mi wkelila tez przepis na lasagne na Was zawsze mozna liczyc

a ja Was zaraz nadrobie, przyszla mi przed chwila w koncu poscielka z allegro i wlasnie ja rozpakowalam, wszytsko jest okej, taka jak na zdjeciu

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 13:29   #1453
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Na pewno krem z filtrem na spacerki.
Mi sie nie podoba oliwka na buźke. Jest w końcu tłusta i nie trzeba wcale duzej ilości, a i tak może dzidziusiowi do oczek migrowac i będą go piekły. W baby dream jest pewnie jakiś kremik delikatny.
No właśnie, oliwka jest tłusta i stanowi ochronę przed mrozem.
A ilościowo też nie będę brała pełnej dłoni, tylko niewiele. Oczywiście zakupowi kremiku nic nie przeszkadza, zwłaszcza jeśli chodzi o ochronę przed słońcem.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja Was zaraz nadrobie, przyszla mi przed chwila w koncu poscielka z allegro i wlasnie ja rozpakowalam, wszytsko jest okej, taka jak na zdjeciu
Super, że masz już pościel. Nie musisz się już denerwować

Nic to. Zmykam na pocztę i na spacerek zanim zacznie padać
Stary 2009-09-30, 13:50   #1454
sexy body
Rozeznanie

brombi Ty sie ciesz, że tylko w nocy tak chodzisz, bo ja zaczynam juz po ulicy śmigać tym kaczym chodem! A co najgorsze, zauważyłam, że coraz częściej mówię sama do siebie, na ulicy czasem też
Taka gdacząca kaczka

TŻ się śmieje, że jak kulka sie toczę, ale jemu to się bardzo podoba

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 13:52   #1455
elalank
Zadomowienie

Cytat:

u mnie dziś leczo z makaronem spagetti, ale będę też mięcho smażyć, bo TZ znów niezadowolony będzie, jak drugi dzień pod rząd obiad bezmięsny

Cytat:
Kręćka można dostać z tymi kosmetykami

ja też już nic nie wiem co z tymi kosmetykami. Czekam do porodu, a przy szpitalu jest fajny sklep, to TZ dostanie listę i pójdzie kupić

Brombi wklej proszę przepis na takie papryki na nasz wątek kulinarny, plissss, oj jak ja lubię faszerowane papryki, ale jeszcze nigdy sama ich nie robiłam!!! nie jadłam ich kilka dobrych lat!!!

Ale się głodna zrobiłam, a woda na makaron jeszcze nie bulgocze

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 13:58   #1456
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, oliwka jest tłusta i stanowi ochronę przed mrozem.
A ilościowo też nie będę brała pełnej dłoni, tylko niewiele. Oczywiście zakupowi kremiku nic nie przeszkadza, zwłaszcza jeśli chodzi o ochronę przed słońcem.

Ja nauczona doświadczeniem bym się jednak bała. Sama smaruje facjatę rożnorakimi olejami i nieraz mi coś do oka wplynie w nocy, choć wiem że ilość nieduża, że nie wolno trzeć, ani dotykać.. A dzidziuś? rozpłacze sie, dotknie łapką oczka... ale kazda kupi co tam bedzie uważała, zreszta zawsze można potem dokupić.

Domi, macie już pokoik urządzony? Pościel sie wpasowała?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:02   #1457
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

nie bylo mnie kilka dni i tyle do nadrabiania ze lo matko ale juz wszystko przeczytalam

Gratulacje dla Dudziakowej

U nas wszystko ok. wczoraj cora przez cala noc kopala i my z tz spalismy w sumie ze 2 h ale dzis dala mamusi juz pospac

Dzis mam sr, bedzie film o porodach
Stary 2009-09-30, 14:10   #1458
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość

ZDJĘCIA DODAM NAPEWNO ALE MUSICIE BYĆ CIERPLIWE.:br zydal:
Czekamy na focie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

a wiecie, że dzisiaj jest Dzień Chłopaka???
ja już obdarowałam mojego tz drobiazgiem - i był miło zaskoczony

miłego dnia
Moj maj utro urodziny więc te dwa świeta musze jakos połaćzyć. Prezent na urodziny dostal juz tydzień temu, razem kupowalismy. Bylismy specjalnie z moim tata w sklepie Sarafic i mu kupilam bluze Nike

Cytat:

Dzien dobry Mamusie

My caly czas w dwupaku

I zaczelismy dzisiaj 36 tydzien!!!!!!!

Moj synio tak mnie dzisiaj kopnal w pachwine przy sniadaniu, ze malo co z krzesla nie spadlam...

A z kosmetykow to zdaje sie, ze Baby Dream ma ladny sklad....
Gratuluje 36ego tygodnia a mowiac pachwina masz na mysli okolice okołojajnikowe?
bo mnie tez tam moja discmanka kopie albo ciągnie raczkami za jakies sznurki jak to moj Tz mowi

Cytat:

U nie to samo...nie dość że wstawałam dzisiaj z pięć razy do WC to za każdym razem z takim bólem, że nie wiedziałam czy dojdę. A styl mego chodzenia to oczywiście "kaczuszka z nadwagą", praktykuję go na razie wyłącznie w nocy, ale pewnie już niedługo i to się zmieni

Ja 4 razy wstawalam dzisiaj i mialam juz dość
a Ty musisz strasznie uwazac, zeby nie przeziebiac pecherza

Cytat:
Domi - udało mi się spisać przepis. Już jest w naszej książce
aleś mi smaka narobiła....

jak się zmobilizuję to podokładam też przepisy na moje ulubione pasty

dziekuje jeszcze raz
Cytat:
Hej, fajnie, że się odzywasz. Ostatnio się zastanawiałam, czy wszystko w porządku, a potem widziałam, ze przeglądasz wątek, więc ok

U nas położne tez mówią, że na początku do kąpieli wystarczy sama woda. A po kąpieli jedynie oliwka i krem do pupy

No ale woda przegotowana, nieprawdaż?
Cytat:

Ja mam ogórkową z wczoraj i nalesniki niedlugo ide robic
Cytat:

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Domi, macie już pokoik urządzony? Pościel sie wpasowała?

Pokoik mamy juz dawno urzadzony, ale sa tam tez nasze rzeczy, np. Tz komputer, moj regal z ksiazkami i kosmetykami bo lozeczko z Dzidzą bedzie na pcozatku z nami ale posciel pasuje i do jednego i do drugiego pokoju
W tym tygodniu idziemy meble zamowic, bo w naszym pokoju pustka

A mi mama przyniosła z ciucholandu jeden sliczny kaftanik i drugi taki grubszy z kapturkiem. Ale nie bralam dzisiaj, bo nie chcialam dźwigaćNo i super swetero-golf z Reserved dla mnie

Stary 2009-09-30, 14:12   #1459
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Guciuto nie studia tylko 2 letnie studium "Technik Usług Kosmetycznych "

Ja dziś na obiadek mam kalafiorka z byłeczklą tarta i kopytka

Co do kremików ,balsamów jeszcze nic nie wybrałam wybiore sie do apteki i zobacze co maja dobrego ,a co do oliwki do wole oliwe z oliwek albo z migd. coś jak najbardziewj naturalnego a smarowac buzie będe kremikiem ....oliwką nie wiem czy całe ciałko bede smarowac moze troszke dzieci maja delikatne skóre ,,dobrze nawilżoną nie wiadomo czy mojej dzidzi bedzie potzrebne jeszcze nawilżenie
Stary 2009-09-30, 14:18   #1460
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi wklej proszę przepis na takie papryki na nasz wątek kulinarny, plissss, oj jak ja lubię faszerowane papryki, ale jeszcze nigdy sama ich nie robiłam!!! nie jadłam ich kilka dobrych lat!!!
Zaraz wkleję do naszej Książki Kucharskiej

Cytat:

Stary 2009-09-30, 14:25   #1461
tarasia
Wtajemniczenie

No tak... co mama to inna opinia... muszę jeszcze przemyślec sprawę kremów i oliwek... mam jeszcze chwilke czasu..

u mnie dzisiaj schabowe, ziemniaczki i sałatka z selera i jabłek
no i krem z brokułów z grzankami

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:28   #1462
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ogórkową z wczoraj i nalesniki niedlugo ide robic
Tja... wszystko pyszności... aż kręćka dostaję Ale na naleśniki jestem dziś za leniwa

A co do kąpieli, to ty też się przegotowaną wodą myjesz?

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Guciuto nie studia tylko 2 letnie studium "Technik Usług Kosmetycznych "

Ja dziś na obiadek mam kalafiorka z byłeczklą tarta i kopytka

Co do kremików ,balsamów jeszcze nic nie wybrałam wybiore sie do apteki i zobacze co maja dobrego ,a co do oliwki do wole oliwe z oliwek albo z migd. coś jak najbardziewj naturalnego a smarowac buzie będe kremikiem ....oliwką nie wiem czy całe ciałko bede smarowac moze troszke dzieci maja delikatne skóre ,,dobrze nawilżoną nie wiadomo czy mojej dzidzi bedzie potzrebne jeszcze nawilżenie
Ahh.. studia, czy studium, nieistotne Może zgłoszę się czasem do ciebie po porady nt kosmetyków

Kalafiorek Ale chyba jednak pozwolę sobie na radosną twórczość w kuchni

A z tymi kosmetykami to i tak się wszystko okaże.
Stary 2009-09-30, 14:34   #1463
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie dzisiaj schabowe, ziemniaczki i sałatka z selera i jabłek
no i krem z brokułów z grzankami
sałatka z selera
krem z brokułów

Tarasia, szykuj się, już do Ciebie jadę

Stary 2009-09-30, 14:34   #1464
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi Ty sie tam nie ciesz, bo skad ja mam to wiedziec, dopiero sie ucze nooo

A pyszności takie robicie, ze ja juz nie moge tylko caly czas mysle o jedzeniu, a kto cos napisze to mi sie wydaje, ze coraz lepsze i smaczniejsze, oszaleć mozna
Jutro 30 tydzień zaczynam wg OM bo wg usg to jzu w poniedzialek zaczelam a ja mam 10 kg na plusie. Mama ma mi pozyczyc swoje jeansy, bo moje to do kolan wciskam

Ja sobie kalafior zamroze i mam pytanie do Guci rozdzielam go na mniejsze czesci i blanszuje, tak?a ile minut?

Stary 2009-09-30, 14:40   #1465
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi Ty sie tam nie ciesz, bo skad ja mam to wiedziec, dopiero sie ucze nooo
Przecież ja też się uczę dopiero, noo

Paluchy sobie oparzyłam rosołem

Stary 2009-09-30, 14:40   #1466
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Z ciekawostek - musze sie z wami znow podzielic pomyslowoscia mojego tz'ta...Otoz przygotowalam mu to, co mial wyprac dla malucha i osobno komplet tego, co mam przywiezc do szpitala dla André jak bedziemy juz wychodzili do domu...
I tak ciekawa bylam jak on zapamieta z tej calej gory ubranek co jest do szpitala...I wiecie co zrobil? Otoz wrzucil do prania wszystko razem a te rzeczy, ktore maja byc do szpitala pospinal razem agrafkami, zeby sie nie rozlaczyly....( a sporo tego bylo - spioszki, kaftanik, skarpeteczki czapeczka, kombinezonik itp.)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:42   #1467
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz wrzucil do prania wszystko razem a te rzeczy, ktore maja byc do szpitala pospinal razem agrafkami, zeby sie nie rozlaczyly....( a sporo tego bylo - spioszki, kaftanik, skarpeteczki czapeczka, kombinezonik itp.)

Dobry jest

Stary 2009-09-30, 14:49   #1468
zaharia
Rozeznanie

witam srodowo wszystkie mamusie

kochane poszlam dzisiaj na zakupy pod haslem "torba szpitalna"
zakupilam jedna sexy koszulke do niej szlafroczek i spodenki, a co niech miriam ma sexy mame, druga - bardziej w stylu sportowym a moze bardziej wieziennym - bo w pasy
i chcialam zakupic staniczek do kramienia:
P- moze w czyms pomoc???
ja- tak, szukam stanika..... 70 C
p- prosze przymierzyc 80 C
ja- 80??? ja mam 70
p- aly czy mierzylas ten???
ja - nie ale wiem co nosze
pani bardzo uparta wiec prosze o dwa jeden 70C i 80C
przymierzam 70C - pod biustem jak ulal ale miska za plytka, wiec wychylam twarz z za zaslonki i prosze aby mi podala 70D
p- ale ty sie chyba wyglupiasz, przeciez ten sprzedawalam dziewczyna z wiekszym biustem niz ty masz
ja- poda mi pani czy mam sie ubierac, wiem bo to ja przymierzalam a nie pani
p- czy moge pania w nim zobaczyc
ja- nie.

i tym sposobem nadal nie mam karmnikow

a swoja droga to tak mnie ten babsztyl zdrzaznil, ze nic tylko po golej

my dzisiaj z miraim zaczynamy 34tc

juz sie biore za nadrabianie
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:50   #1469
diamond_princess
Raczkowanie

To moje pierwsze dziecko Na imię mam Ania i mam 25 lat
Hehe właśnie widzę, postaram się wam dorównać w pogaduszkach

zaharia - jakie dokładnie dane mam podać?

gucia6 - Jedne rzeczy są w Belgii pokręcone inne zatem załatwia się szybko i przyjemnie (np. sprawy w urzędzie )

brombusia - "
Nie wiem jak to jest, ale w nocy do WC idę po "kaczemu" bo mnie tak miednica boli, a potem w dzień normalnie potrafię i mniej mnie boli " Ja mam dokładnie tak samo.

elalank - tak późno dołączam, ponieważ jak już pisałam praktycznie cały czas podróżowałam, a komp. prawie nie używałam. Teraz już wypoczywam, zasiadłam sobie na komp. i postanowiłam się do was przyłączyć

Widzę, że wyprawke już szykujecie - w końcu najwyższa pora
Ja jeszcze nic nie mam, a przepraszam mam 7 body z krótkim rękawkiem, a całą reszte zaczne szykować zaraz po przyjedździe do Polski Już się nie mogę doczekać

diamond_princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:55   #1470
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diamond_princess Pokaż wiadomość
To moje pierwsze dziecko Na imię mam Ania i mam 25 lat
Hehe właśnie widzę, postaram się wam dorównać w pogaduszkach

zaharia - jakie dokładnie dane mam podać?

witaj slonko
wszystko to co nam juz napisalas, ale wyslij to do domi prywatna wiadomosc, taj jest jej lepiej kontrolowac zmiany na liscie.
w pierwszym poscie jest lista -
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości