|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
śpię w takiej bluzce od pizamy że guzików nie zapinam i po prostu od razu przed snem bluzkę pod spód i cyc na wierzchu i mała sobie radzi. wygodne to bardzo a na noc bez stanikaco do umiejętności naszych dzieci to kwestia indywidualna i jedno szybciej będzie podnosić główkę a drugie poźniej tak myślę. Amelka na brzuszku jest leniwa i za bardzo nie lubi za to na pleckach już ładnie potrafi główkę podciągać a na boku teżw powietrzu kilka razy ją widziałam |
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Miramej jak plecy????
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak.Dlatego to takie proste,ze wystarczy odbic by byc spokojną.Powietrze nie wypycha mleczka ktore wracajac,moze zabladzic i zadlawienie gotowe.
Cytat:
dziekujemy ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), poza tym Kubuś śpi w swoim łóżeczku.Cytat:
za odpowiedź o czopkach, też tak zrobię po następnym szczepieniu No może i śpi, tylko patrzę po sobie i musiałabym codziennie pościel zmieniać, bo mleczko mi leci
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-10-07 o 09:33 |
|||
|
|
|
#2345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Już wczoraj spanikowaliśmy z mężem. Całą noc co karmiłam to oglądałam, czy coś się z tym nie dzieje. Czyli nie ma sensu jechać do lekarza? Długo to może być takie zaognione i powiększone? I z tego, jak rozumiem zrobi sie strupek? Bo ten guzek ma średnicę około pół centymetra. jej, jak dobrze, że na wizazu są ciut starsze praktyką mamuski. I widzę, że za miesiąc też będę miała więcej czasu na wizaż, bo u Was tempo leci 3 razy szybciej niz na naszym wątku odchowalnianym. No, ale u nas jeszcze się panny rozpakowują. jeszcze raz wielkie dzięki.
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze 4 tyg. trudno powiedziec. A tak wogóle to w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze możesz śmiało pytać Postaramy sie pomóc
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane jest by nie moczyc, ale ja nie widzialam i napewno zamoczylam. Zadbaj by nie uciskac tego odzieza i nie dotykaj palcami. Napisane jest tez ze nie nalezy smarowac zadna mascia ani nie robic okladow, wiec chyba w blad cie wprowadzilam bo oklady to zalecali po szczepieniu w naszym przypadku skojarzonym. Napewno u i u was sie rozkreci.U nas tez byl zastój, bo mamy musialy ogarnac sie z nowa sytuacja i obowiazkami.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2348 |
|
BAN stały
|
Amelce po tym szczepieniu nic nie było tzn nie miała żadnego ropienia ani zaczerwienienia. dopiero jakoś po 3-4 tyg się to zaczerwieniło i zaczęło ropieć. trwało kilka dni i teraz ma lekko czerwone.
powiem wam że mi się tak wygodnie śpi i karmi w nocy, czasami mleko poleci ale nie jest aż tak żeby codziennie pościel zmieniać. |
|
|
|
#2349 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i nic nie podawac tylko oczyszczac nosek Cytat:
odbicie nie rowna sie brak ulewania dzieki dziewczyny za pocieszenie - ja wiem, ze maly ma jeszcze czas na podnoszenie glowki, tylko chodzi o to, ze on w ogole nie chce lezec na tym brzuchu wiec jak ma sie nauczyc
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tak nie mogła, bo czasem jak karmie, to z drugiego cyca tez cos poleci i bym miała mokre łóżko moja mała budzi sie raz w nocy na jedzonko, zje i znowu do łóżeczka ![]() Cytat:
Idę zupkę szybko zrobić, bo zaraz karmienie będzie. No i dokarmiam tak raz dziennie córkę butelką, z reguły przed snem, jak zje z obu piersi i dalej głodna jest. a w dzien to wystarcza jej narazie mojego pokarmu. Ale wczoraj najadłam sie cukinii smażonej i Oliwke bolał brzuszek. o ja głupia, musze uważac na to co jem. |
||
|
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej oby i dzisiejsza kapiel byla taka sama albo i lepsza
.Lenka polubila spanie na brzuchu. Chyba z szoku i wrazenia. jeszcze niedawno nie znosila tak lezec a teraz chce tak spac. Nawet sie tego domaga . Marudka dopoki jej nie przekrecimy na brzuszek i wtedy sobie usypia.A propos glowki. Moja od poczatku unosila jak kladlismy na brzuszek a jak byla noszona to tylko pionowo (innej pozycji nie znosi) i tylko obracala ta glowka na wszystkie strony. Taka mala zwiedzaczka z niej Nie mieszylam czasu ale bardzo dlugo potrafi ja utrzymac. Na lezaco jeszcze nie podnosi, ale ma dopiero 7 tyg wiec mysle ze jeszcze czasCzy ktos sie orientuje do kiedy trzeba dziecko odbijac? Dziewczyny moja niunia wali prytki jak stary chlop w berecie
|
#2352 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ania na brzuchu spi jedynie na mamusi, inaczej placze, zeby Ja obrocic. Z podnoszeniem glowki tez nie jest najsilniejsza- gdy trzymam Ja pionowo, potrafi juz ladnie utrzymac sztywno glowke. A gdy poloze na brzuszku- lezy i kwiczy, glowke podniesie moze na moment i koniec. A z tym podnoszeniem glowy lezac na plecach to nie rozumiem- czyli brode do klatki piersiowej ma podnosic? Tak sama z siebie? ![]() Ja stanik tez rzucilam precz w nocy, niech sie mleczarnia przewietrzy ![]() Cytat:
"Nadia" to sliczne imie, poczatkowo tez sie nad nim zastanawialismy Jednak wybieglam z Anka na spacer-galop. Oczywiscie, pod koniec zlapal nas deszcz Dobrze, ze mamy taki pokrowiec na wozek, Ania nawet nie zauwazyla, ze wrocilysmy- grzecznie chrapie w wozeczku Czym smarujecie buzie dzieciom, gdy wychodzicie na spacer w chlodniejsze dni?
|
|
#2353 |
|
BAN stały
|
Amelka jak leży na tych poduszkach naszych tak lekko pod kątem żeby pokój z grubsza widziała to zdarzy się jej podnieść głowę, właśnie bródką do klatki piersiowej. a jak leży na boczku to też się tak próbuje podnieść.
czekam na leżaczek, jednak zamówiłam i może dziś będzie. zobaczymy mam nadzieję że Amelce przypadnie do gustu chociaż za tą cenę można było kupić taką huśtawkę co unholy ma i nie wiem czy dobrze zrobiłam... zobaczy się... ja Amelce buźkę smaruję tym emolium co mam ono zostawia taką tłustą powłokę na buźce - ale nie jest tłusty, ładnie się wchłania. jak mi się skończy to będę smarować chyba bobini mam krem a na mrozy coś kupię jeszcze co za beznadziejna pogoda...nic się nie chce a mnie dziś przeziębienie rozwaliło konkretnie, najgorzej ze wszystkich dni. pocieszam się że będzie tylko lepiej |
|
|
|
#2354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis jade na USG bioderek. mam nadzieje ze wszystko OK. |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
a mi cebionu nikt zalecil zeby podawac, czy wy dajecie? ja tylko D, bo my butelkowe jestesmy
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
my dajemy cebion multi, albo juvitmulti - to jest to samo, witamine D, kwas foliowy hemofer !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten bebilon pepti też jest na receptę? niestety z jego charakterkiem to się za płacze na śmierć, a nie weźmie do buzi nic co mu nie smakuje )Cytat:
mojemu nic nie jest na szczęście
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole gdzie nasze mamiery MY sie Witamy ;]
no coz podziebienie minelo ;] juz nawet na spacerku bylam z malym bo łądnie i slonecznie dzis. Wazylismy sie i mierzylismy a wiec Nataniel : w dniu urodzenia mial 45 cm i 1980 gram 30 wrzesnia mial 63 cm i 7000gram ;] Wiec rosniemy w siłe, wczoraj bylismy u chirurga i mlody juz kolejnego lekarza z listy ma skreslonego przepuchlinki ładnie sie zagoily tzn te pierscienie ;] ztn po pekowej sladu ni ma i po prawej pachwinowej lewa ,jeszcze troche czasu ale to jak mowila pani doktor kwestia tygodnia i bedzie luzik ;] Takze : Neurologa Audiologa Okuliste Chirurga Gastro-entorologa Poradnie Prelukasacyjna MAMY Z GLOWY ;] Zostało jeszcze : rehalibilitacja co tydzien ale tylko do grudnia ;] KOntroloa u Kardiologa i W KPNie (ale tam chodzic bedzie do skonczenia 6 roku zycia jako ze to wczesniaczek) no i pediatra ale to kazdy zalicza tego lekarza ze tak brzydko sie wyraze;] Ja was przepraszam ze tak mało sie udzielam, ale mam malo czasu praktycznie co drugi dzien u jakiegos lekarza jak nie mały to ja wiec musze z miasta do miastajezdzic przyjezdzamy małego kąpielimy , gimastykujemy pozniej jedzonko usypianko chwila dla siebie DOSŁOWNIE chwila i w wyrka, rano wstaje prasowanko sprzotanko gotowank, by byl obiad na dwa dni i dnia nastepnego wtsajemy i jedziemy do lekarza takze przesrane troche mamy. Ale powoli sie juz normuje wszytsko !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-10-07 o 12:49 |
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tak. Dzisiaj zrobiłam barszcz biały, a na drugie nie mam pomysłu. No i mężowi ciasta sie zachciało jakiegoś dobrego wiec muszę cos wymyśleć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcyzny mam pytanie czy smarujecie swoim pociechom jakis zelem łapki przed szczpeieniem ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos dla mam karmiacych butelka. Zdziwilam sie troszke
![]() http://www.we-dwoje.pl/szkodliwe;but...ykul,6998.html
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2364 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś jak walnął w sklepie, to wszyscy umilkli na chwilę i w śmiech ![]() Cytat:
za bioderka!Cytat:
[QUOTE=Gizmiatko;14618278]W ogole gdzie nasze mamiery MY sie Witamy ;] no coz podziebienie minelo ;] juz nawet na spacerku bylam z malym bo łądnie i slonecznie dzis. Wazylismy sie i mierzylismy a wiec Nataniel : w dniu urodzenia mial 45 cm i 1980 gram 30 wrzesnia mial 63 cm i 7000gram ;] Wiec rosniemy w siłe, wczoraj bylismy u chirurga i mlody juz kolejnego lekarza z listy ma skreslonego przepuchlinki ładnie sie zagoily tzn te pierscienie ;] ztn po pekowej sladu ni ma i po prawej pachwinowej lewa ,jeszcze troche czasu ale to jak mowila pani doktor kwestia tygodnia i bedzie luzik ;] Takze : Neurologa Audiologa Okuliste Chirurga Gastro-entorologa Poradnie Prelukasacyjna MAMY Z GLOWY ;] Zostało jeszcze : rehalibilitacja co tydzien ale tylko do grudnia ;] KOntroloa u Kardiologa i W KPNie (ale tam chodzic bedzie do skonczenia 6 roku zycia jako ze to wczesniaczek) no i pediatra ale to kazdy zalicza tego lekarza ze tak brzydko sie wyraze;] Ja was przepraszam ze tak mało sie udzielam, ale mam malo czasu praktycznie co drugi dzien u jakiegos lekarza jak nie mały to ja wiec musze z miasta do miastajezdzic przyjezdzamy małego kąpielimy , gimastykujemy pozniej jedzonko usypianko chwila dla siebie DOSŁOWNIE chwila i w wyrka, rano wstaje prasowanko sprzotanko gotowank, by byl obiad na dwa dni i dnia nastepnego wtsajemy i jedziemy do lekarza takze przesrane troche mamy. Ale powoli sie juz normuje wszytsko ![/ ] Cieszę się, że Natanielek ślicznie rośnie i rozwija się. Już tyle macie za sobą, to już teraz z górki.
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Widze już od jakiegoś czasu że "nasza" pogoda idzie do Polski i na drugi dzień wszystkie piszecie że jest brzydko :P U nas tak było wczoraj że nawet na spacerze nie bylismy. A dzis jest super! Więc jutro tak powinno być u was Cytat:
Dobra, ja spadam na spacer. Trzeba korzystać z pogody bo w ciągu kilku minut może się zmienić niestety.... |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Laura dzielnie znosi dzis fride,wode morska i masc majerankowa.Od 6rana miala 2drzemki po ok.30min, to az do mojego spioszka nie podobne.Nastawiam sie na noc z przebojami.Plecy dzis mnie bola-kiedys musi byc ten 1raz
bo od rana tylko na raczkach,nawet hustawka jest ble,wiec mine mam srednia,a jak ona do mnie zagaworzy to zaraz promienieje![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cass pytalas czy bylam na basenie tak wiec sie nie wybralam bo na wieczor okropnie rozbolal mnie brzuch, az 2ibupromy max łyknęłam.Myslalam ze rano @ na bank zastane, a tu nic.Wczoraj na wieczor tez mnie bolał.A dzis od calodniowego dzwigania slodkiego skarba nie dosc ze brzuch rwie to plecy bola, ale dzis chce jechac na wieczór.Woda mnie odprezy,i nabiore sił ja jutrzejszy dzien.Oby sie nie pogorszylo bo mam 2wyjscia i musze zostawic ja z babcia w pt i pon.
|
|
|
#2367 | ||||||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() tzn jak masz na 120 ml 4 miarki to dajesz te 4 miarki a wody iwecej tak? bo ja szczerze troche sie boje i daje zgodnie z zaleceniem... Cytat:
bobotic tez sprobuje, sprobuje wszystkiego byle pomoglo ![]() dostalam od pediatry skierowanie do neurologa aby dostala szczepionke celularna, ale chyba pojde na szczepienie a na konsultacje dopiero 30 jak termin wolny, eh Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2368 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
może miał poprostu zły dzień. Dzisiaj był bardzo grzeczny zarówno przed jak i po kąpieli. Bawił sie rączkami jak go smarowałąm oliwka i ubierałam. On strasznie nie lubi jak sie go ubiera, wtedy jest krzyk a dzisiaj był spokojniutki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez chce na basen ![]() Czepka nie mam no i jakis odpowiedni strój tez by sie przydał co by zatuszował moje brzydkie części ciała ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
szczegolnie teraz jak daje mu soczek z marchewki Nie dość że głośno to jeszcze zapach jest odlotowy ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Mamuśki co sie z nami dzieje? Jestesmy mało aktywne Dziewczyny na majówkach przez 4 dni naprodukowały 500 postów A z nas takie leniuszki
|
|
|
#2369 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... już dzisaij były 3 masaże ![]() Cytat:
mój Bartek wczoraj skończył 12 tygodni i tez nie podnosi główki leżać na plecach Cytat:
![]() Cytat:
![]() ... mam nadzieję, ze wszystko ok! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2370 | |
|
celebriti
|
szczepionka acelularna to taka co ma wyizolowane antygeny z krztusca a nie cale komórki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

, a koszula, a stanik?
śpię w takiej bluzce od pizamy że guzików nie zapinam i po prostu od razu przed snem bluzkę pod spód i cyc na wierzchu i mała sobie radzi. wygodne to bardzo a na noc bez stanika
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i nici ze spacerku. Wczoraj spacerowalismy prawie 3 godz. była pięknie, babie lato w powietrzu. Kuba spał jak suseł 

za odpowiedź o czopkach, też tak zrobię po następnym szczepieniu 
Moze 4 tyg. trudno powiedziec. 

.
z szoku i wrazenia. jeszcze niedawno nie znosila tak lezec a teraz chce tak spac. Nawet sie tego domaga

może miał poprostu zły dzień. 
no i jakis odpowiedni strój tez by sie przydał
co by zatuszował moje brzydkie części ciała