Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 09:01   #2341
skierka1981
BAN stały

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale jak przyssie się sama , a koszula, a stanik?

śpię w takiej bluzce od pizamy że guzików nie zapinam i po prostu od razu przed snem bluzkę pod spód i cyc na wierzchu i mała sobie radzi. wygodne to bardzo a na noc bez stanika

co do umiejętności naszych dzieci to kwestia indywidualna i jedno szybciej będzie podnosić główkę a drugie poźniej tak myślę. Amelka na brzuszku jest leniwa i za bardzo nie lubi za to na pleckach już ładnie potrafi główkę podciągać a na boku teżw powietrzu kilka razy ją widziałam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:01   #2342
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Miramej jak plecy????

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:17   #2343
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
czy to taka prosta zależność: odbicie = brak możliwości zadławienia
no tak.Dlatego to takie proste,ze wystarczy odbic by byc spokojną.Powietrze nie wypycha mleczka ktore wracajac,moze zabladzic i zadlawienie gotowe.

Cytat:
Dałaś Viburcol profilaktycznie po szczepieniu? Zaraz po, czy wieczorem? Może teraz też spróbuję, bo nie chcę, żeby Kuba płakał tak, jak po pierwszej

Zdrówka dla Laurki
podalam zaraz po przyjsciu do domu.Profilaktycznie i nic sie nie dzialo u nas.Nawet nie marudzila.

dziekujemy

Cytat:
moze skierka spi na naguska
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:32   #2344
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam
U nas tez od rana pada, słońca to chyba dzisiaj nie zobacze i nici ze spacerku. Wczoraj spacerowalismy prawie 3 godz. była pięknie, babie lato w powietrzu. Kuba spał jak suseł
Wczoraj dał koncert po kąpieli. Już przed kapiela zaczał marudzić, w wannie sie wiercił a jak go ubierałam to krzyczał ile sił w płucach. Nie sadze, żeby go cos bolało bo jak wziełam na rece i zaczłam pokazywac pluszowe zabawki to przestał płakac i sie patrzył. Jak go połozyłam zeby dac jesc znow krzyk. Ale w koncu sie uspokoił i zasnał.
No i powiedz sama skąd takie zachowanie?

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
śpię w takiej bluzce od pizamy że guzików nie zapinam i po prostu od razu przed snem bluzkę pod spód i cyc na wierzchu i mała sobie radzi. wygodne to bardzo a na noc bez stanika
A nie zalewa Cię mlekiem? Ja bym tak nie mogła spać z cycem na wierzchu (no chyba, że zupełnie bez ubrania, to co innego ), poza tym Kubuś śpi w swoim łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miramej jak plecy????
, zależy od dnia, jednego bolą mniej, drugiego bardziej. Robię ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa i Małż mnie masuje. Na razie nie jest aż tak tragicznie, jak na początku.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no tak.Dlatego to takie proste,ze wystarczy odbic by byc spokojną.Powietrze nie wypycha mleczka ktore wracajac,moze zabladzic i zadlawienie gotowe.

podalam zaraz po przyjsciu do domu.Profilaktycznie i nic sie nie dzialo u nas.Nawet nie marudzila.
(...)
moze skierka spi na naguska
Ale piszę Ci, że Kuba raz odbił, a potem ulał długo po odbicu (jakąś godzinę). Zdarzyło się to raz, ale On na ogół prawie nie ulewa.

za odpowiedź o czopkach, też tak zrobię po następnym szczepieniu

No może i śpi, tylko patrzę po sobie i musiałabym codziennie pościel zmieniać, bo mleczko mi leci

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-10-07 o 09:33
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:47   #2345
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
DDosiek-tak jak Svinecka napisala.Don't panic
Wszystko pod kontrolą.Mi mówiły pigułki jaki oklad robic w razie czego, ale nie pamietam.Nie robilam.U nas bylo tylko wypukłe i zaognione.
Moze jak Unholy wleci to ci napisze.Ona napewno wie
a marudnosc to rowniez pierwszy objaw reakcji na szczepionke.Ja polecam czopki viburcol.Zalecono je nam po szczepieniu.Spisaly sie tez przy kolkach.Polecane przy stanach niepokoju u niemowlat.

,
Cytat:

Jak juz dziewczyny napisały to zupełnie normalne Nie masz sie czym martwic. Niedlugo strupek powinien zejsc.
Dziękuje wam bardzo
Już wczoraj spanikowaliśmy z mężem. Całą noc co karmiłam to oglądałam, czy coś się z tym nie dzieje. Czyli nie ma sensu jechać do lekarza? Długo to może być takie zaognione i powiększone? I z tego, jak rozumiem zrobi sie strupek? Bo ten guzek ma średnicę około pół centymetra.

jej, jak dobrze, że na wizazu są ciut starsze praktyką mamuski.
I widzę, że za miesiąc też będę miała więcej czasu na wizaż, bo u Was tempo leci 3 razy szybciej niz na naszym wątku odchowalnianym. No, ale u nas jeszcze się panny rozpakowują.

jeszcze raz wielkie dzięki.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:57   #2346
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Dziękuje wam bardzo
Już wczoraj spanikowaliśmy z mężem. Całą noc co karmiłam to oglądałam, czy coś się z tym nie dzieje. Czyli nie ma sensu jechać do lekarza? Długo to może być takie zaognione i powiększone? I z tego, jak rozumiem zrobi sie strupek? Bo ten guzek ma średnicę około pół centymetra.

I widzę, że za miesiąc też będę miała więcej czasu na wizaż, bo u Was tempo leci 3 razy szybciej niz na naszym wątku odchowalnianym. No, ale u nas jeszcze się panny rozpakowują.

jeszcze raz wielkie dzięki.
U mojego synka zrobił sie strupek i potem powoli odpadał az sie całkiem wygoiło. A jak długo to trwało to nie wiem Moze 4 tyg. trudno powiedziec.

A tak wogóle to w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze możesz śmiało pytać Postaramy sie pomóc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:07   #2347
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie ma sensu jechać do lekarza? Długo to może być takie zaognione i powiększone? I z tego, jak rozumiem zrobi sie strupek? Bo ten guzek ma średnicę około pół centymetra.
naprawde nie ma sensu isc z tym do lekarza.Dziwne ze tobie nie powiedzieli o tym przy szczepieniu, bo logiczne ze mozna sie tym zdenerwowac.Ja mam nawet w ksiazeczce wpieta kartke, ze w miejscu po szczepieniu powstanie naciek i ze moze ulec rozpadowi z obecnoscia rozpnej wydzieliny z owrzodzeniem,ktore bedzie sie utrzymywalo przez kilka tygodni i ze zagoi sie pozostawiajac biala bliznen ktora odczytaja w przychodni rejonowej w 12miesiacu zycia dziecka.
Napisane jest by nie moczyc, ale ja nie widzialam i napewno zamoczylam.
Zadbaj by nie uciskac tego odzieza i nie dotykaj palcami.

Napisane jest tez ze nie nalezy smarowac zadna mascia ani nie robic okladow, wiec chyba w blad cie wprowadzilam bo oklady to zalecali po szczepieniu w naszym przypadku skojarzonym.

Napewno u i u was sie rozkreci.U nas tez byl zastój, bo mamy musialy ogarnac sie z nowa sytuacja i obowiazkami.

Stary 2009-10-07, 10:23   #2348
skierka1981
BAN stały

Amelce po tym szczepieniu nic nie było tzn nie miała żadnego ropienia ani zaczerwienienia. dopiero jakoś po 3-4 tyg się to zaczerwieniło i zaczęło ropieć. trwało kilka dni i teraz ma lekko czerwone.

powiem wam że mi się tak wygodnie śpi i karmi w nocy, czasami mleko poleci ale nie jest aż tak żeby codziennie pościel zmieniać.
Stary 2009-10-07, 10:26   #2349
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Moja córcia ma katarek i nici ze wszystkiego siedzimy dzis w domku.
Siory maly po pierwszym dniu w przedszkolu przyniosl katar.Zarazil swoja mala siostrzyczke i wyglada na to ze kuzynke tez.
Mala ma apetyt, nawet w nocy na mleko sie obudzila, jest pogodna, smieje się tylko w nosku cos jej harczy .Co robic,oprocz odciagania frida?dzwonic po lekarza?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

posmarowalam mascia majerankowa.Teperaturki nie ma,
u nas byl ostatnio lekarz i powiedzial, ze jak jest tylko katar to normalnie wychodzic z dzieckiem na dwor

i nic nie podawac tylko oczyszczac nosek

Cytat:
no wlasnie, ze nie.....moj maly odbije nawet trzy razy pod rzad a potem i tak ulewa i to po kilka razy nawet w roznych odstepach czasu

odbicie nie rowna sie brak ulewania

dzieki dziewczyny za pocieszenie - ja wiem, ze maly ma jeszcze czas na podnoszenie glowki, tylko chodzi o to, ze on w ogole nie chce lezec na tym brzuchu wiec jak ma sie nauczyc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:59   #2350
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja bym tak nie mogła, bo czasem jak karmie, to z drugiego cyca tez cos poleci i bym miała mokre łóżko moja mała budzi sie raz w nocy na jedzonko, zje i znowu do łóżeczka

Cytat:
naprawde nie ma sensu isc z tym do lekarza.Dziwne ze tobie nie powiedzieli o tym przy szczepieniu, bo logiczne ze mozna sie tym zdenerwowac.Ja mam nawet w ksiazeczce wpieta kartke, ze w miejscu po szczepieniu powstanie naciek i ze moze ulec rozpadowi z obecnoscia rozpnej wydzieliny z owrzodzeniem,ktore bedzie sie utrzymywalo przez kilka tygodni i ze zagoi sie pozostawiajac biala bliznen ktora odczytaja w przychodni rejonowej w 12miesiacu zycia dziecka.
Napisane jest by nie moczyc, ale ja nie widzialam i napewno zamoczylam.
Zadbaj by nie uciskac tego odzieza i nie dotykaj palcami.

Napisane jest tez ze nie nalezy smarowac zadna mascia ani nie robic okladow, wiec chyba w blad cie wprowadzilam bo oklady to zalecali po szczepieniu w naszym przypadku skojarzonym.
mi tez w szpitalu nic o tym nie powiedzieli i sama tez sie martwiłam, co to sie zrobiło i moczylam na pewno przy kąpaniu bo nie wiedziałam ze nie można. na szczescie juz się zagoiło

Idę zupkę szybko zrobić, bo zaraz karmienie będzie. No i dokarmiam tak raz dziennie córkę butelką, z reguły przed snem, jak zje z obu piersi i dalej głodna jest. a w dzien to wystarcza jej narazie mojego pokarmu.

Ale wczoraj najadłam sie cukinii smażonej i Oliwke bolał brzuszek. o ja głupia, musze uważac na to co jem.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:02   #2351
syla39
Wtajemniczenie

Miramej oby i dzisiejsza kapiel byla taka sama albo i lepsza.

Lenka polubila spanie na brzuchu. Chyba z szoku i wrazenia. jeszcze niedawno nie znosila tak lezec a teraz chce tak spac. Nawet sie tego domaga. Marudka dopoki jej nie przekrecimy na brzuszek i wtedy sobie usypia.
A propos glowki. Moja od poczatku unosila jak kladlismy na brzuszek a jak byla noszona to tylko pionowo (innej pozycji nie znosi) i tylko obracala ta glowka na wszystkie strony. Taka mala zwiedzaczka z niej Nie mieszylam czasu ale bardzo dlugo potrafi ja utrzymac. Na lezaco jeszcze nie podnosi, ale ma dopiero 7 tyg wiec mysle ze jeszcze czas

Czy ktos sie orientuje do kiedy trzeba dziecko odbijac?

Dziewczyny moja niunia wali prytki jak stary chlop w berecie. Czy wasze dzieci tez tak glosno prytaja? Ostatnio jak walnela przy kasie to myslalam ze sie spale ze wstydu. No kto by pomyslal ze taka mala dupinka takie pryty wali, napewno bylo na mnie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:03   #2352
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Te wstrętne pleśniawki , mam nadzieję, że kropelki pomogą na oczko , bo to przekłuwanie strasznie brzmi, brrr... Na szkole rodzenia mówili nam, że można masować oczko, żeby udrożnić kanaliki - przyłożyć palec do kącika i nie odrywając go przesuwać w górę i w dół

Kubuś potrafi przekładać główkę, ale robi to jak Mu się zachce, za to w ogóle się nie podnosi, jak leży na pleckach

A Kuba wczoraj skończył 10 tygodni i w ogóle nie próbuje podnosić głowy leżąc na pleckach, to bardzo źle?
Mocno trzymam kciuki, aby plesniawki poszly sobie precz

Ania na brzuchu spi jedynie na mamusi, inaczej placze, zeby Ja obrocic. Z podnoszeniem glowki tez nie jest najsilniejsza- gdy trzymam Ja pionowo, potrafi juz ladnie utrzymac sztywno glowke. A gdy poloze na brzuszku- lezy i kwiczy, glowke podniesie moze na moment i koniec. A z tym podnoszeniem glowy lezac na plecach to nie rozumiem- czyli brode do klatki piersiowej ma podnosic? Tak sama z siebie?

Cytat:
Ja stanik tez rzucilam precz w nocy, niech sie mleczarnia przewietrzy

Cytat:

U nas tez sa dni wolniejsze, bo chyba wszystkie szukamy rytmu. Ale wiem, ze w pierwszych tygodniach nie mialam sily ani czasu na nic, jedynie na opieke nad dzieckiem.
"Nadia" to sliczne imie, poczatkowo tez sie nad nim zastanawialismy

Jednak wybieglam z Anka na spacer-galop. Oczywiscie, pod koniec zlapal nas deszcz Dobrze, ze mamy taki pokrowiec na wozek, Ania nawet nie zauwazyla, ze wrocilysmy- grzecznie chrapie w wozeczku

Czym smarujecie buzie dzieciom, gdy wychodzicie na spacer w chlodniejsze dni?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:16   #2353
skierka1981
BAN stały

Amelka jak leży na tych poduszkach naszych tak lekko pod kątem żeby pokój z grubsza widziała to zdarzy się jej podnieść głowę, właśnie bródką do klatki piersiowej. a jak leży na boczku to też się tak próbuje podnieść.
czekam na leżaczek, jednak zamówiłam i może dziś będzie. zobaczymy mam nadzieję że Amelce przypadnie do gustu chociaż za tą cenę można było kupić taką huśtawkę co unholy ma i nie wiem czy dobrze zrobiłam... zobaczy się...

ja Amelce buźkę smaruję tym emolium co mam ono zostawia taką tłustą powłokę na buźce - ale nie jest tłusty, ładnie się wchłania. jak mi się skończy to będę smarować chyba bobini mam krem a na mrozy coś kupię jeszcze

co za beznadziejna pogoda...nic się nie chce a mnie dziś przeziębienie rozwaliło konkretnie, najgorzej ze wszystkich dni. pocieszam się że będzie tylko lepiej
Stary 2009-10-07, 11:48   #2354
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
a to tak sie powinno robic?w sensie odstawic witamine? jaki ma wplyw wit d na krew w kupce?
chyba nie ma wpływu ale na wszelki wypadek odstaswiłam wszystkie (D, cebion i żelazo) ale jutro dam juz D. mysle ze jak juz cos ma wpływ to Cebion. Ale boje sie zeby znowu szpitala nie było..

Cytat:
co do umiejętności naszych dzieci to kwestia indywidualna i jedno szybciej będzie podnosić główkę a drugie poźniej tak myślę. Amelka na brzuszku jest leniwa i za bardzo nie lubi za to na pleckach już ładnie potrafi główkę podciągać a na boku teżw powietrzu kilka razy ją widziałam
Masz racje, kazde dziecko ma inaczej. Moja niunia na brzuszku super podnosi, nawet pare min tak bedzie trzymała i pospi czasem na brzuszku, za to na pleckach zdarzylo sie jej tylko pare razy podniesc.

Dzis jade na USG bioderek. mam nadzieje ze wszystko OK.
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:58   #2355
katarzynka00
Zakorzenienie

a mi cebionu nikt zalecil zeby podawac, czy wy dajecie? ja tylko D, bo my butelkowe jestesmy

Stary 2009-10-07, 12:09   #2356
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a mi cebionu nikt zalecil zeby podawac, czy wy dajecie? ja tylko D, bo my butelkowe jestesmy
ja daje od poczatku do herbatki- dawalam po 5 kropel ale malej nie smakowala herbatka teraz daje 2 krople i pije ze smakiem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:36   #2357
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
my dajemy cebion multi, albo juvitmulti - to jest to samo, witamine D, kwas foliowy hemofer !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:39   #2358
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mały pije Bebilon Pepti, podobno jest lepsze w smaku i zapachu niz Nutramigen. Może spróbuj tego mleka?

Może jak zgodnieje to zacznie jesc
próbowałam mu dawać łyżeczką - nic nie połknął wszystko wypluł bokiem

a ten bebilon pepti też jest na receptę?
niestety z jego charakterkiem to się za płacze na śmierć, a nie weźmie do buzi nic co mu nie smakuje (on nawet cyca najpierw liże zanim weźmie do buzi, więc podstęp nie wchodzi w grę )

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Ale wczoraj najadłam sie cukinii smażonej i Oliwke bolał brzuszek. o ja głupia, musze uważac na to co jem.
ja też wczoraj jadłam smazoną cukinie - czyżby telepatia matek karmiących
mojemu nic nie jest na szczęście

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:47   #2359
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

W ogole gdzie nasze mamiery MY sie Witamy ;]
no coz podziebienie minelo ;] juz nawet na spacerku bylam z malym bo łądnie i slonecznie dzis. Wazylismy sie i mierzylismy a wiec Nataniel :
w dniu urodzenia mial 45 cm i 1980 gram
30 wrzesnia mial 63 cm i 7000gram ;]
Wiec rosniemy w siłe, wczoraj bylismy u chirurga i mlody juz kolejnego lekarza z listy ma skreslonego przepuchlinki ładnie sie zagoily tzn te pierscienie ;] ztn po pekowej sladu ni ma i po prawej pachwinowej lewa ,jeszcze troche czasu ale to jak mowila pani doktor kwestia tygodnia i bedzie luzik ;]
Takze :
Neurologa
Audiologa
Okuliste
Chirurga
Gastro-entorologa
Poradnie Prelukasacyjna MAMY Z GLOWY ;]

Zostało jeszcze :
rehalibilitacja co tydzien ale tylko do grudnia ;]
KOntroloa u Kardiologa
i W KPNie (ale tam chodzic bedzie do skonczenia 6 roku zycia jako ze to wczesniaczek)

no i pediatra ale to kazdy zalicza tego lekarza ze tak brzydko sie wyraze;]

Ja was przepraszam ze tak mało sie udzielam, ale mam malo czasu praktycznie co drugi dzien u jakiegos lekarza jak nie mały to ja wiec musze z miasta do miastajezdzic przyjezdzamy małego kąpielimy , gimastykujemy pozniej jedzonko usypianko chwila dla siebie DOSŁOWNIE chwila i w wyrka, rano wstaje prasowanko sprzotanko gotowank, by byl obiad na dwa dni i dnia nastepnego wtsajemy i jedziemy do lekarza takze przesrane troche mamy. Ale powoli sie juz normuje wszytsko !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-10-07 o 12:49
Stary 2009-10-07, 13:11   #2360
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też wczoraj jadłam smazoną cukinie - czyżby telepatia matek karmiących
mojemu nic nie jest na szczęście
pewnie tak. Dzisiaj zrobiłam barszcz biały, a na drugie nie mam pomysłu. No i mężowi ciasta sie zachciało jakiegoś dobrego wiec muszę cos wymyśleć

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
W ogole gdzie nasze mamiery MY sie Witamy ;]
no coz podziebienie minelo ;] juz nawet na spacerku bylam z malym bo łądnie i slonecznie dzis. Wazylismy sie i mierzylismy a wiec Nataniel :
Wiec rosniemy w siłe, wczoraj bylismy u chirurga i mlody juz kolejnego lekarza z listy ma skreslonego przepuchlinki ładnie sie zagoily tzn te pierscienie ;] ztn po pekowej sladu ni ma i po prawej pachwinowej lewa ,jeszcze troche czasu ale to jak mowila pani doktor kwestia tygodnia i bedzie luzik ;]
Takze :
Neurologa
Audiologa
Okuliste
Chirurga
Gastro-entorologa

Zostało jeszcze :
KOntroloa u Kardiologa
i W KPNie (ale tam chodzic bedzie do skonczenia 6 roku zycia jako ze to wczesniaczek)

Ja was przepraszam ze tak mało sie udzielam, ale mam malo czasu praktycznie co drugi dzien u jakiegos lekarza jak nie mały to ja wiec musze z miasta do miastajezdzic przyjezdzamy małego kąpielimy , gimastykujemy pozniej jedzonko usypianko chwila dla siebie DOSŁOWNIE chwila i w wyrka, rano wstaje prasowanko sprzotanko gotowank, by byl obiad na dwa dni i dnia nastepnego wtsajemy i jedziemy do lekarza takze przesrane troche mamy. Ale powoli sie juz normuje wszytsko !
Nie martw się, wszystko się unormuje, trzymam kciuki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 13:25   #2361
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Dziewcyzny mam pytanie czy smarujecie swoim pociechom jakis zelem łapki przed szczpeieniem ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-10-07, 14:44   #2362
syla39
Wtajemniczenie

Cos dla mam karmiacych butelka. Zdziwilam sie troszke

http://www.we-dwoje.pl/szkodliwe;but...ykul,6998.html

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 15:11   #2363
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

czytalam, ja mam butelki silikonowe, dzieki czmeu butelka sie zasysa a nie smok jak mlody pije, i ta butelka o wiele wiecej wytrzyma upadkow wygotowan itd niz plastik ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-10-07, 15:22   #2364
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
u nas byl ostatnio lekarz i powiedzial, ze jak jest tylko katar to normalnie wychodzic z dzieckiem na dwor

i nic nie podawac tylko oczyszczac nosek

no wlasnie, ze nie.....moj maly odbije nawet trzy razy pod rzad a potem i tak ulewa i to po kilka razy nawet w roznych odstepach czasu

odbicie nie rowna sie brak ulewania

dzieki dziewczyny za pocieszenie - ja wiem, ze maly ma jeszcze czas na podnoszenie glowki, tylko chodzi o to, ze on w ogole nie chce lezec na tym brzuchu wiec jak ma sie nauczyc
Maciek też jak odbije to później ulewa. Im lepiej i więcej beknie, tym bardziej mu się uleje.

Cytat:
Miramej oby i dzisiejsza kapiel byla taka sama albo i lepsza.

Lenka polubila spanie na brzuchu. Chyba z szoku i wrazenia. jeszcze niedawno nie znosila tak lezec a teraz chce tak spac. Nawet sie tego domaga. Marudka dopoki jej nie przekrecimy na brzuszek i wtedy sobie usypia.
A propos glowki. Moja od poczatku unosila jak kladlismy na brzuszek a jak byla noszona to tylko pionowo (innej pozycji nie znosi) i tylko obracala ta glowka na wszystkie strony. Taka mala zwiedzaczka z niej Nie mieszylam czasu ale bardzo dlugo potrafi ja utrzymac. Na lezaco jeszcze nie podnosi, ale ma dopiero 7 tyg wiec mysle ze jeszcze czas

Czy ktos sie orientuje do kiedy trzeba dziecko odbijac?

Dziewczyny moja niunia wali prytki jak stary chlop w berecie. Czy wasze dzieci tez tak glosno prytaja? Ostatnio jak walnela przy kasie to myslalam ze sie spale ze wstydu. No kto by pomyslal ze taka mala dupinka takie pryty wali, napewno bylo na mnie
Oj mój Malutek też wali bączury jak stary Kiedyś jak walnął w sklepie, to wszyscy umilkli na chwilę i w śmiech

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
chyba nie ma wpływu ale na wszelki wypadek odstaswiłam wszystkie (D, cebion i żelazo) ale jutro dam juz D. mysle ze jak juz cos ma wpływ to Cebion. Ale boje sie zeby znowu szpitala nie było..

Masz racje, kazde dziecko ma inaczej. Moja niunia na brzuszku super podnosi, nawet pare min tak bedzie trzymała i pospi czasem na brzuszku, za to na pleckach zdarzylo sie jej tylko pare razy podniesc.

za bioderka!

Cytat:
Ja Cebion podawałam jak mały dostawał Furagin, żeby zakwasić środowisko, ale teraz już nie daję, tylko tak jak Ty - wit. D

[QUOTE=Gizmiatko;14618278]W ogole gdzie nasze mamiery MY sie Witamy ;]
Takze :
Neurologa
Audiologa
Okuliste
Chirurga
Gastro-entorologa

Zostało jeszcze :
KOntroloa u Kardiologa

Ja was przepraszam ze tak mało sie udzielam, ale mam malo czasu praktycznie co drugi dzien u jakiegos lekarza jak nie mały to ja wiec musze z miasta do miastajezdzic przyjezdzamy małego kąpielimy , gimastykujemy pozniej jedzonko usypianko chwila dla siebie DOSŁOWNIE chwila i w wyrka, rano wstaje prasowanko sprzotanko gotowank, by byl obiad na dwa dni i dnia nastepnego wtsajemy i jedziemy do lekarza takze przesrane troche mamy. Ale powoli sie juz normuje wszytsko ![/ ]

Cieszę się, że Natanielek ślicznie rośnie i rozwija się. Już tyle macie za sobą, to już teraz z górki.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 15:33   #2365
majka versace
Zadomowienie

Witam Widze już od jakiegoś czasu że "nasza" pogoda idzie do Polski i na drugi dzień wszystkie piszecie że jest brzydko :P U nas tak było wczoraj że nawet na spacerze nie bylismy. A dzis jest super! Więc jutro tak powinno być u was

Cytat:
Mój już ze dwa razy jak puścił bąka to sam sie wystraszył tego hałasu bo aż wzdrygnął Mówie wam jakie to komiczne było!

Dobra, ja spadam na spacer. Trzeba korzystać z pogody bo w ciągu kilku minut może się zmienić niestety....

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 16:55   #2366
katarzynka00
Zakorzenienie

Laura dzielnie znosi dzis fride,wode morska i masc majerankowa.Od 6rana miala 2drzemki po ok.30min, to az do mojego spioszka nie podobne.Nastawiam sie na noc z przebojami.Plecy dzis mnie bola-kiedys musi byc ten 1raz bo od rana tylko na raczkach,nawet hustawka jest ble,wiec mine mam srednia,a jak ona do mnie zagaworzy to zaraz promienieje

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cass pytalas czy bylam na basenie tak wiec sie nie wybralam bo na wieczor okropnie rozbolal mnie brzuch, az 2ibupromy max łyknęłam.Myslalam ze rano @ na bank zastane, a tu nic.Wczoraj na wieczor tez mnie bolał.A dzis od calodniowego dzwigania slodkiego skarba nie dosc ze brzuch rwie to plecy bola, ale dzis chce jechac na wieczór.Woda mnie odprezy,i nabiore sił ja jutrzejszy dzien.Oby sie nie pogorszylo bo mam 2wyjscia i musze zostawic ja z babcia w pt i pon.

Stary 2009-10-07, 18:45   #2367
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Brzuch kamien to niestety kolka.Najserdeczniej wspołczuje

Jedna krople tylko podajesz czy o co chodzi bo ja nie skumałam.

Czopki to viburcol, mozna kupic bez recepty i mozna stosowac od pierwszych dni zycia.U nas przy mega ataku okazaly sie zbawienne.

Ja nie bylam u neurologa przed szczepieniem.Nikt mi nie pow ze trzeba a i nigdzie nie slyszalam zeby trzeba bylo czy ktos z rodziny/kolazenek szedl najpierw.Ale ty masz skierowanie to inna sprawa.A dlaczego macie takie zalecenie?

Ja zapisalam na jakies 2-3tygodni przed.Bralysmy szczepionke platna.Nie wiem jak to jest z refundowanymi.

Pierwsza kontrola bioderek miedzy 6a9tygodniem.Ja tez musialam pojsc prywatnie bo nie bylo terminow.Wynikaloby ze jeszcze w ciazy musialabym zaklepac dla malej wizyte zeby wbic sie w okreslony czas

Ile teraz ma twoje malenstwo? na rozpisce bebiko podaja ze 2-3mc /120ml, ale ja sama podaje Laurze ok130-140 wody i nie zwiekszam miarek mleka za rada poloznej, ktora zasugerowala by w ten sposob oszukiwac dzieciaczka niz go tuczyc.U nas zdaje ten sposob egzamin
dziekuje
tzn jak masz na 120 ml 4 miarki to dajesz te 4 miarki a wody iwecej tak? bo ja szczerze troche sie boje i daje zgodnie z zaleceniem...

Cytat:
współczuję takich kolek, serce może pęknąć
Wydaje mi się, że Esputicon jest najsłabszy z tych leków z dimeticonem/simeticonem, Bobotic ma podobną dawkę jak Sab Simplex tylko mniejsze dawkowanie.

A czemu do neurologa przed szczepieniem?

Ja czekałam 2 dni na termin, na wizytę też mniej więcej tyle (chodzi mi o dzieci zdrowe).

Na USG bioderek byłam jak Kubuś miał 3 tygodnie, ale byłam prywatnie, bo u nas nawet skierowania nie dają

hm no wlasnie, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak private.

bobotic tez sprobuje, sprobuje wszystkiego byle pomoglo

dostalam od pediatry skierowanie do neurologa aby dostala szczepionke celularna, ale chyba pojde na szczepienie a na konsultacje dopiero 30 jak termin wolny, eh

Cytat:
Miramej oby i dzisiejsza kapiel byla taka

ja raz posadzilam męza... a to młoda!!

Cytat:
ja tylko D, czasem K, ale juz sie wycofamy raczej bo w wiekszosci jestesmy na butli.

Cytat:

slyszalam o tym a do tego jestem prawie pewna ze na ktorejs z moich butli bylo napisane ze nie zawiera bisfenolu... ale moze mi sie cos wymiksowalo w glowie

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 19:04   #2368
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No i powiedz sama skąd takie zachowanie?
Nie mam pojęcia może miał poprostu zły dzień.
Dzisiaj był bardzo grzeczny zarówno przed jak i po kąpieli. Bawił sie rączkami jak go smarowałąm oliwka i ubierałam. On strasznie nie lubi jak sie go ubiera, wtedy jest krzyk a dzisiaj był spokojniutki.

Cytat:
Ślicznie podnosi głowke

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja daje od poczatku do herbatki- dawalam po 5 kropel ale malej nie smakowala herbatka teraz daje 2 krople i pije ze smakiem
Czekoladko sama zdecydowałaś sie podawac witaminke czy lekarz zlecił? Może i ja powinnam tak na okres jesienno-zimowy?

Cytat:
To jest preparat mlekozastępczy dla dzieci uczulonych na białko mleka krowiego ale z miejszą alergia.

Cytat:
Dziewcyzny mam pytanie czy smarujecie swoim pociechom jakis zelem łapki przed szczpeieniem ?
Ja nie smarowałam

Cytat:
czytalam, ja mam butelki silikonowe, dzieki czmeu butelka sie zasysa a nie smok jak mlody pije, i ta butelka o wiele wiecej wytrzyma upadkow wygotowan itd niz plastik ;]
A jakie to dokładnie butle te silikonowe? Z jakiej firmy??

Cytat:
Cass pytalas czy bylam na basenie tak wiec sie nie wybralam bo na wieczor okropnie rozbolal mnie brzuch, az 2ibupromy max łyknęłam.Myslalam ze rano @ na bank zastane, a tu nic.Wczoraj na wieczor tez mnie bolał.A dzis od calodniowego dzwigania slodkiego skarba nie dosc ze brzuch rwie to plecy bola, ale dzis chce jechac na wieczór.Woda mnie odprezy,i nabiore sił ja jutrzejszy dzien.Oby sie nie pogorszylo bo mam 2wyjscia i musze zostawic ja z babcia w pt i pon.
Kasiu dostałam w końcu @?

Ja tez chce na basen ale jeszcze sie nie zmobilizowałam
Czepka nie mam no i jakis odpowiedni strój tez by sie przydał co by zatuszował moje brzydkie części ciała

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dostalam od pediatry skierowanie do neurologa aby dostala szczepionke celularna, ale chyba pojde na szczepienie a na konsultacje dopiero 30 jak termin wolny, eh
A co to za szczepionka??

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Oj kobieto... Mój czasami jak puści bąka to pokój trzeba wietrzyc
szczegolnie teraz jak daje mu soczek z marchewki Nie dość że głośno to jeszcze zapach jest odlotowy

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Mamuśki co sie z nami dzieje? Jestesmy mało aktywne Dziewczyny na majówkach przez 4 dni naprodukowały 500 postów A z nas takie leniuszki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 20:16   #2369
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz, wyglada na zatkany kanalik. Przekluwanie to ostatecznosc. Sprobuj tego masazu. W samym kaciku oka, od strony noska, pod palcem wyczujesz taka malutka kuleczke, sprawdz u siebie Masuj ta kuleczke tak czesto jak sie da i na ile Batri pozwoli.
dziekuje za dokłądne wytłumaczenie ... już dzisaij były 3 masaże i bartosz nawet się nie sprzeciwiał

Cytat:
Wykąpaliśmy Go tylko 15 minut wcześniej i wczoraj już było lepiej, ale raczej to przypadek.

Te wstrętne pleśniawki , mam nadzieję, że kropelki pomogą na oczko , bo to przekłuwanie strasznie brzmi, brrr... Na szkole rodzenia mówili nam, że można masować oczko, żeby udrożnić kanaliki - przyłożyć palec do kącika i nie odrywając go przesuwać w górę i w dół

Wiem, co przeżywałaś , normalnie, jak wczoraj zbliżała się pora kąpieli to byłam taka zestresowana, że aż mnie głowa rozbolała , na szczęście nie było tak źle

A Kuba wczoraj skończył 10 tygodni i w ogóle nie próbuje podnosić głowy leżąc na pleckach, to bardzo źle?
to super, ze Kubuś był grzeczny! ... mam nadzieję, ze dzisiaj tez tak było!

mój Bartek wczoraj skończył 12 tygodni i tez nie podnosi główki leżać na plecach
Cytat:
A nie zalewa Cię mlekiem? Ja bym tak nie mogła spać z cycem na wierzchu (no chyba, że zupełnie bez ubrania, to co innego ), poza tym Kubuś śpi w swoim łóżeczku.

No może i śpi, tylko patrzę po sobie i musiałabym codziennie pościel zmieniać, bo mleczko mi leci
hehe ja też musiałabym posciel zmieniać ... a nawet jak śpię w staniku i mam wkładke laktacyjną to czasem przemoknie i muszę koszule zmieniac
Cytat:
... Bartek też tak ma
Cytat:
... mam nadzieję, ze wszystko ok!
Cytat:
nam lekarka przepisała na pierwszej wizycie ... CebionMulti i wit. D ... ale wit.K nie przepisała
Cytat:
niestety z jego charakterkiem to się za płacze na śmierć, a nie weźmie do buzi nic co mu nie smakuje (on nawet cyca najpierw liże zanim weźmie do buzi, więc podstęp nie wchodzi w grę )
zeby Go nikt nie oszukał
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mój już ze dwa razy jak puścił bąka to sam sie wystraszył tego hałasu bo aż wzdrygnął Mówie wam jakie to komiczne było!

Cytat:
Laura dzielnie znosi dzis fride,wode morska i masc majerankowa.Od 6rana miala 2drzemki po ok.30min, to az do mojego spioszka nie podobne.Nastawiam sie na noc z przebojami.Plecy dzis mnie bola-kiedys musi byc ten 1raz bo od rana tylko na raczkach,nawet hustawka jest ble,wiec mine mam srednia,a jak ona do mnie zagaworzy to zaraz promienieje
oby jak najszybciej jej przesło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 20:59   #2370
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

szczepionka acelularna to taka co ma wyizolowane antygeny z krztusca a nie cale komórki

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości