|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Dziękuję ![]() No mam nadzieję że ten skok rozwojowy się kończy.... (bo oczywiście moje dziecko to anioł tylko przez ten skok taki nieznośny ![]() Magduchahaha - witam w gronie bezrobotnych.... JA bym nie chciała z moim tż pracować, bo bym musiała słuchać jego poleceń.... ![]() Cytat:
![]() A co do tż, też przerabiałam "lenistwo". Teraz jest dobrze, porozmawialiśmy i wyjaśniłam mu że nie bede po nim sprzątać. Ale on bałaganiarz z natury. W chwili obecnej częściowo przymykam oko, częściowo gonię. Ale zawsze zrobi jak go o cos poproszę. Oczywiście potrzebuje czasu, ale zrobi. Ogólni dobrego mam tego mojego bałaganiarza. Cytat:
![]() Ucałuj dziewczynki... stęskniłam się za tobą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj mam ziemniaczki z brokułem (dla mnie) i z kalafiorkiem (dla Pana Męża ![]() Kalina, Kaja, Staś, Aleks, Nikola, Helenka ![]() ![]() ![]() ![]() A u mnie leci powolutku. Malutki ma dzisiaj już drugą drzemkę. Ja czekam na mężusia i około 18 jedziemy. Fajnieeee Ale jestem głodna - tyle się naczytałam o jedzeniu że aż mi "kiszki marsza grają" idę coś zjeść. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz też lądował noskiem na podłogę, nerw niesamowity z leżenia na brzuszku, nie podnosił się, główka trzęsła się, kiwała, rączki w piąstkach, zwracał się cały czas w prawo, wyginał w łuk na głowie, na bokach, krzyżował stópki, jakby go podciągać, to wcale nie podnosił głowy. Fakt, był młodszy o wiele, to nie miał metody, ale już piszę co my robiliśmy. Kładliśmy często na brzuszku, ale do momentu, aż histeryzował i z czasem zwiększaliśmy po kilka minut to leżenie. Buźkę staraliśmy się pilnować, ale ja nie zawsze, chciałam by się nauczył, ze musi trzymać ją sam. Pokazywałam zabawki, zabawiałam, rozmawiałam, śpiewałam i wszystko inne. Podciągałam do góry, ale w inny sposób. Kładłam jego rączki na jego kolanach i tzrymałam je. Kciuki były wtedy od wewnętrznej strony jego kolan, a dłońmi obejmowałam jego otwarte rączki na kolanach i wtedy ciagnełam do siebie, praktycznei do siadu. Kupiłam duzą całkiem piłkę dla dzieci, tą którą się pompuje i ma czułki do trzymania, buy sobie na niej skakać. Kładłam i kładę małego na niej na brzuszku i trzymam za ciałko, jego rączki do przodu i bujam piłką to na minutkę przód, bardzo w przód, to tak samo w tył i na boki. Nosiliśmy w tak zwanym koszyczku, czyli żadnego noszenia przodem do siebie. Zero, tylko bokeim do ciała naszego, rączki z przodu miał, jedną reką łapaliśmy pod jego udo, drugąprzytrzymywaliśmy lekko pupę, a dzidzia, jakby siedziała. Teraz Mały jak leży na brzuszku, to robi takiego supermana, rozkłada rączki na boki i czasem nawet się denerwyje, nei podpiera się. Zaczęłam bardzo, ale to bardzo entuzjastycznie chwalić go, kiedy tylko choćby na chwilkę kładzie ręce na ziemi i również wtedy, gdy się podnosi. Klaszczę brawo, mówię brawo, uśmiecham się, smieję, moduluję głos, móię, ze wspaniale, etc. Widzę postępy. Stara się robic to, co mi się podoba i sam się cieszy przez tą chwilkę. Pięknie się podnosi. Kiedy rączki rozkłada, mówię zwyczajnie do niego i zachęcam, by położył rączki. Czasem sama delikatnie mu je pomagam połozyć, czasem klepię swymi rękami o podłogę przed nim, on wtedy czasem kładzie swoje. Pokazuję zabawki. Ech, dużo jeszcze nie robiłam. Miałam jeszcze parę cwiczeń, ale ich nie wykonywałam zbytnio. Tylko po troszku. Nam dużo dała piłka. Bardzo dużo. Na początku troszkę protestował na niej, ale teraz jest ok. Cytat:
Ja nie robiłam aż tyle razy w ciągu dnia. Zacznij od raz dziennie. Tak myslę. Ale słuchaj, opn juz ma pełzać? Mój troszke tylko do tyłu pełza, a tak to mam w nosie, na inne ma czas. ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, ze nie ma co go mecyć godzinami, ale cwiczyć trochę trzeba. Na pewno. Powodzenia. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
a ja karuzelke polecam kupilismy z miesiac temu i tak Szymkowi sie spodobala ze po jedzonku to potrafi z godzine albo i z 1,5 polezec pod nia tzn nie w 1 miejscu tylko ciegle sie rusza i gada piszczy do niej
![]() ![]() ![]()
#934 |
Zadomowienie
|
Aaaa, to link, który wysłałam przypadkiem na inny wątek.
http://www.smog.pl/wideo/28997/widzi..._publicznosci/ Aha, dziewuszki, jak mi nie odpiszecie na wszystko, co ja się tak naprodukowałam w między czasie jak zajmowałam się Preclem, to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Rozeznanie
|
Jejuś, babeczki, aleście znów napisały, myślałam, że już nie skończę nadrabiać zaległości, ale się udało. Co z tego, jak w domu przez weekend do kompa nie siądę a jak w poniedzia łek przyjdę do pracy to znów będę mieć z 10 stron zaległości.
![]() Miałam poodpisywać, ale od tej ilości wszystko mi się pokiełbasiło i nie wiem co miałam której napisać. Zapamiętałam tylko, że Aguśka się ostro za tż zabrała, zazdraszczam, bo ja tak dawno nie seksiłam się z tż, że nie pamiętam już chyba jak to się robi, po porodzie może w sumie z 6 czy 8 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosikk, ja daję do zupek po pół łyżeczki mannny od miesiąca, mój Mysio zupkę je co 2-3 dni, ale nie lubi za bardzo. Po zupce ma zawsze twardą kupkę i zaparcia. Mój tż też za bardzo się nie wysila przy Marcelku, po porodzie owszem, pomagał mi, a teraz już tylko czasami, jak mu nie powiem żeby coś zrobił to nie zrobi, całkiem niedomyślny jest, czasami tak mnie to wkurza, że się nie zapyta czy mi coś pomóc tylko o wszystko muszę się dopominać że sama robię bo już nie mam sił ciągle mu mówić żeby za coś się wziął. Najchętniej to on by cały czas siedział przed kompem, po co o on się w ogóle ze mną żenił, jakkkomp mu do szczęścia wystarcza ![]() ![]() ![]() Sto latek dla wszystkich szkrabików!!! Dziewczyny ja narzekałam, że mój Mysio nie śpi w nocy, ale jak zobaczyłam, że niektóre dzieciaczki budzą się 4-5 razy w nocy to uznałam, że mój to aniołek. Od kiedy skończył 2,5 mca nie budził się w ogóle, przesypiał noce i w ogóle go nie karmiłam, może z 2-3 razy w ciągu 2 m-cy. Gdzieś tak od 4,5 miesiąca budzi się ok 4- tej, popłakuje, coś sobie gada albo śpiewa, wstaję i daję smoka, czasem zasypia już tak do 5,30-6, a czasem musze tego smoka co 15 minut dawać, bo wypluwa. Ale nie karmię go w nocy do tej pory, chyba nie potrzebuje, skoro się nie domaga, sądzę, że gdyby był głodny chyba by płakał, a on po prostu jest wyspany i pewnie chce się bawić, a że nikt się nim nie zajmuje tylko daje smoka to sobie jeszcze drzemie. Od tygodnia wstaję do pracy o 5,30 i on wstaje ze mną, zanoszę go do mamy i ona daje mu butlę ja w tym czasie doję mleczko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Rozeznanie
|
zabrzmialo groznie wec odpisuje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() z Ciebie taki lachonek ze jakbys w worku od ziemniakow poszla to rzucilabys sie w oczy ![]() ![]() 3mam kciuki oby szybko sobe poszli ![]() ja sie nie testowalam ale bylam u gina i wykluczyllam ciaze ![]() ![]() podziel sie co to za plan bo ja na raze oprocz picia zielonej herbatki - do ktorej sie zmuszam ( jest taka gorzka) to niewiele robie ![]() ta niania zna piosenek sporo i wierszyki brzechwy i malego wziela trzymala na brzuszku i na spacerze zatroszczyla sie czy mu nie zimno ogolnie pozytywne wrazenie wywarla a o tych butelkach to nie pomyslalam ale jej przypadnie 1 karmienie wiec ja juz jej wszystko przygotuje przynajmniej na poczatek a potem pokaze i powiem czego wymagam ![]() tz zaraz wraca a ja nie ma pomyslu na obiad hm... moze jakas zapiekanka warzywna ![]()
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie daleko, jakie daleko, niecałe 3 godziny drogi, w 2 i pół my się wybierali. ;P Jak w przyszłości będziemy na swoim, to zapraszam. ![]() Niania, jak na razie patrzę, że super, to fajnie. ![]() Ja piję zieloną z Irving. Pyyycha, ja w ogóle już sporo lat piłam herbatę bez cukru, gorzką, a w czerwonej i zielonej zasmakowałam. Wcześniej piłam taką, co ma całe pudełeczko zielone a na środku czajniczek jest narysowany i ciśtam jeszcze. Nie pamiętam nazwy. hehe. Mój plan nie jest taki skomplikowany, po prostu wszystko powolutku, byle do przodu. Otóż herbatka, zimne prysznice, kremiki na cellulit, rozstępy, jedrność, maseczki z kawy, maseczki na buzię, na włosy, podcinanie włosów, odżywki, kremik pod oczka, płyn do płukania zębów, nić dentystyczna, hula hop, rozciaganie, spacerki z dzieckiem, ciężarki, taniec, basen, później dermatolog jeszcze, jak bedzie kasa, to aparat a zęby, więcej owoców i warzyw, mniej jeść, mniej fast foodów, cukierków, gazowanek i soków niektórych i sama nie wiem, ale powolutku. Na razie piję herbatkę, wody sporo, prysznice i tyle. Bo nie mam kasy i czasu, niebawem hula hop i rozciąganie. ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Spisała może któraż z okazji na rossnet kod na durexy? Bo ja nie załapałam, ze tak taniej wychodzi, nawet od paczki 12 szt. ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Mój Małż wraca do domku! hurra, zrobi obiad. xDDD Spaghetti. ![]() No doooobra, pomogę ile dam radę. Rany, jaka ja głodna. ![]() A wiecie, mi TŻ zawsze przed pracą robi śniadanie. xD Nie mogę, jestem królewną. ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Wiecie co, użyłam Reksony niebieskiej w kulce pod pachy i czuję, ze śmierdzę. ;/ ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Rany, zapomniałam, po co spaghetti, skoro dziś teściowa robi właśnie placki z dżemem i bitą śmietaną... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- WY MNIE NIE KOCHACIE!!! ![]() ![]() ![]() Człowiek ma raptem chwilkę dla Was, to Wy nieeeeeee, a jak ledwo co ma czas by wskoczyć, albo, jak go nie ma, to produkujecie bo dziesięć stron. To nie feeeer. Węszę w tym jakiś sabotaż. ![]() Edytowane przez Vila1987 Czas edycji: 2009-10-09 o 14:36 Powód: : |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Na chwile
![]() ![]() Już mam super pazureczki i super grzyweczkę ![]() jeżuuuuuu ![]() ![]() a tu Vila dostała jakiegoś słowotoku ![]() bo mnie nie ma i matrony zamilkły ![]() żartuje^^
#939 |
Rozeznanie
|
Vila my bedziemy jej placic 7 zl/h najnizsze stawki to 5 zl wiec nie jest chyba zle, ale Ty dobrze masz no no tesciowa i tzcik Ci gotuja
![]() a ja smierdze czymkolwiek bym sie nie popsikala ![]() ![]()
#940 | |
Zadomowienie
|
Tak mi się przypomniało. Puszczałyście już może bańki mydlane dla swoich smyków? Bo ja tak i mój był zachwycony, zaciekawiony.
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Dajesz fotkę. ![]() Jakie duzo, jakie dużo, na żywo, to ja dopiero dużo gadam. ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
Carolajna mialo Cie nie b7c do wieczora i co
![]() ![]() ![]() czekaj Vila zaraz Karola nadrobi 10 stron ![]()
#942 |
Zakorzenienie
|
Ha! Niet...moja buzia wygląda jak po wybuchu bomby atomowej
![]() Nie fotografuje tego syfu ![]() To cho się zagadamy na amen ![]() To ja ![]() Anulka, Illbana ![]() ![]() ![]() Iwcia my se pogadamy później ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na zapachy to antidral ![]() ciał ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-09 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
rany, dużo... To ile Ty zarabiać będziesz? O_o A ja się pocę jak mops i to zawsze tak było. No, moze grubo po dojrzewaniu, ale jednak. xD ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- A zdjecie to rozkaz, a nie prośba. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ahaaa, a kto z Małym przez resztę czasu? ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Ja mykam, chcę widzieć wyczerpujace odpowiedzi na moje posty dzisiejsze. Lecę, bo Małż już puka. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Rozeznanie
|
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Oj vila jak ja Ci zazdroszcze... piszez ze Tz... W nocy zrobil Ci placuszki... jedzie z pracy zeby zrobic Ci spagetti... codzien szykuje sniadanka... i co jeszcze...? ![]() To niesprawiedliwe!!!! Naprawde musisz czuc sie jak ksiezniczka... a jak jest ze sprzataniem ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Vila, współczuję tego przetykania oczka, my na razie na szczęście uniknęliśmy zabiegu. Zapłakałabym się chyba nad Mysiątkiem. Strasznie Ci dziękuję za opis ćwiczeń, skopiowałam i też będę stosować
![]() Iwcia dens, super że tak szybko znalazłaś nianię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
I już wróciłam do domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hubert jadł dzisiaj marcheweczkę... to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej ![]() Iwcia dens - to super, że tak szybko udało Ci się znaleźć fajną niańkę. Z tego, co piszesz, kobieta sympatyczna jest i zna się na rzeczy ![]() Mell_xx - ja mam to samo z moim małżem, tzn. jedynie bawi się z Hubertem i tyle. Ale to moja wina, że jest, jak jest, bo ja jestem od zawsze taką samosią i żyję w przekonaniu, że ja wszystko zrobię najlepiej. Uciążliwe to jest strasznie ![]() ![]() ![]() ![]() Vila - promyczku Ty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Illbana, Mycha też nie jest fanem marchewki ale wciągamy zapasy i już nam nawet dużo słoiczków nie zostało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się wam pochwalić, że jak byłam u teściowej, to pod moją nieobecność przyszła do mnie do domu paczka od Bebilona
![]() ![]() ![]() Wiecie jak się wkur**** na "czarownice" jak u niej byliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
ja na moment by się pochwalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koniecznie pokaz nam zdjecia..
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
WRÓCIŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁAAAAAAAAA MMMMMMMM!!!!!
![]() ![]() ![]() Boziiiiiuuuuu a co wy tak mało gadota ![]() Ja już wymasowana, mama mi dzici wykąpała i uśpiła ![]() ![]() ![]() ![]() Iwciag coś zgapiła grzyweczkę ![]() ![]() ![]() Cinusiowa nasze teściówki to sobie mogą 5 przybić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Illbana czujesz coś do mnie chyba ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-09 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
carolajna oj to ta pani fryzjerka okropna nie ja
![]() A solarium na chłodne dni zaj..sprawa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Mam na sobie amulet przeciwko czarownicom ![]() ![]() Gosik - no ja się właśnie obawiam tych pomarchewkowych zatwardzeń ![]() Cinusiowa - aleś Ty niewdzięczna, Ty! Jak dają, to trza brać ![]() ![]() Iwciag - czekam na zdjęcia. Ja też sobie muszę w najbliższym czasie włosy ciachnąć i się odmłodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
HAaaa a ja mam wolne
![]() ![]() TŻ-ta wygoniłam do brata na nocny maraton oglądania filmów i grania w gry no i popicia ![]() ![]() nawet dałam mu kasę na piwko itp.... ja wcinam zapiekanki a potem piwko i chipsy ![]() ![]() aaaa i kupiłam dziewczynom fotel do siedzenia przed chwilką ![]() ![]() Carolajna dawaj fotkę ślicznotko z tych dzisiejszych zabiegów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
esti zboczuszka z Ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.