Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 12:55   #1111
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Ale wczoraj się wkurzyłam na maksa Jeden profesorek sobie wymyślił zbieranie punktów na zajęciać-czyli obecność, jakieś odpowiedzi na pytania, które zadaje na wykładach i prezentacjue-ponad 200 osób podzielił na grupy wg znaków zodiaku No i kurcze znowu nie dam rady chodzić na nauki przedmałżeńskie, bo muszę jeździć na te wykłady. Bo jak ile punktów się zbierze to daje ocene i nie trzeba pisac egzaminu no i ta obecność też się liczy.
Tacy wizjonerzy są okropni. Formaliści do bólu

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ale zabieram się zaraz do pracy bo na 14 mam mierzenie sukni potem na pewno zakupy z mamą to zleci mi czas szybko.. no i robię pizze dla TZta
Daj znać jak wyniki mierzenia

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Tak mi przemknęło, że była rozmowa o świadkach..ja też miałam problem z wyborem ale skończyło się na tym że będzie świadkowała moja siostra i brat tżta + będziemy mieli (tylko jak to nazwać - drużbantów...?) dodatkowo moją przyjaciółkę + przyjaciela tżta
Drużbantów to mi brzmi jak bażantów
Ja ostatnio użyłam zwrotu "po wsiądzięciu do samochodu..."

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ceny ślubnych usług są baaaaardzo przesadzone.. szczególnie przez ten wyż demograficzny.. dajmy na to mój zespół na wesele.. w 2007 roku koleżanka brała ślub i cenili się na 2700zł na 2 dni wesela.. a na 2010 rok ponad 5000 sobie życzą!!! ja mam po znajomości 4500zł ale to i tak kosmos
a jak zobaczyłam ceny fotografów to też mnie zwaliło z nóg... 4 tysiące za usługę dla jednej pary młodej to przesada... jakoś 2 lata temu jak fotograf brał połowę tego to już był szok ale to co się teraz wyrabia to skandal.. i o ile zespół jest warty swoich pieniedzy tak za fotografa tyle nie dam choćbym miała sama sobie robić swoim aparatem zdjęcia
To tak samo jak z orkiestrą, którą sobie upatrzyliśmy. W 2007 brali 2100 zł, a już w tym roku 4000 Dlatego musieliśmy z nich zrezygnować i wzięliśmy DJa

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a ile mam radości z kupowania zwykłych rzeczy do domu, chociażby ostatnio ściereczki do kuchni
Oj takie kupowanie drobiazgów (i większych sprzętów AGD) to prawdziwa przyjemność. My co miesiąc coś dokupujemy do naszego mieszkanka i zawsze z niecierpliwością czekam na dzień zakupów

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
onaella dziękuję a powiedz mi hmm a jakbym zamiast białych wstążek przy ławkach w kościele dała zielone, takie jak na zaproszenia i np białego kwiatka. Mis ie wydaje, ze fajnie by to wyglądało...
I na co przyczepic cholera tego kwiatka do ławki ????
A może na taką masę mocującą np. Pritta http://www.prittworld.com/pl/produkt...-mocujaca.html

Cytat:
Tancerka to nie chodzi o zczajenie się, ale po prostu jakbym zamówiła teraz wszystkie mi potrzebne, to potem nie musiałabym domawiać innych i zastanawiam się jakie wybrać bo białę mis ie jakoś gryzą, z resztą... sama nie wiem, chcę bukeicik z kolorowych gerberków i róż, to czy wtedy np białe gerberki przy ławkach by pasowały?

A pytalam co myślicie o kolorowych, tzn zielonych, bo wszędzie na fotkach te kokardy są białe
To, że wszędzie są białe to nie znaczy, że u Ciebie też tak musi być. Myślę, że to będzie pasowało z tymi białymi gerberami (albo może nawet żółtymi, zależy jaki odcień), bo gerbery są dość "rozłożyste" i ładnie rozjaśnią te wstążki.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 12:56   #1112
obca7
Wtajemniczenie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak dla mnie troche nawiedzony... zeby za soba caly dzien zarcie nosic w pojemnikach
Ja tez zabieram sobie jedzonko w pojemniczkach hehe Ale nie codziennie żeby nie było. Np. do pracy czy do skzoły sałatke zapakuje w pudełko i mam pyszny obiadek czy też śniadanko
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 12:58   #1113
lain
Zakorzenienie

Cytat:
niektórzy księża nie pozwalają stroić kościoła. może być tylko bukiet na ołtarz główny i boczne. A ławki stroić zabraniają. Ciekawe czy nasz nowy ksiądz pozwala
u mnie tak jest ale mi to kompletnie nie przeszkadza, wrecz przeciwnie i jeszcze monopol na robienie dekoracji ma jedna pani, bo oni tam innym nie ufaja, a pani zdaje sobie sprawe, ze w klasztorze ma byc skromnie i zadnej szopki im nie odwali

Cytat:
Ja tez zabieram sobie jedzonko w pojemniczkach hehe Ale nie codziennie żeby nie było. Np. do pracy czy do skzoły sałatke zapakuje w pudełko i mam pyszny obiadek czy też śniadanko
ale jedzenie brane do szkoly/pracy zeby nie umrzec z glodu gdy nie ma przerwy zeby nawet gdzies podskoczyc to jednak cos innego niz sportowa torba na ramie wypelniona pojemnikami z jedzeniem na caly dzien

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-12 o 12:59
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:00   #1114
chilanes
Zakorzenienie

no ten ksiądz gdzie bedziemy mieć ślub,t o pozwala, ale kwiaty mają być żywe, a nei sztuczne. Znalazłam róg ławki, tą gumkę można by założyć za to u góry, tylko, czy się nie zsunie, chyba o coś takiego chodziło Ci Onaella prawda?
http://www.maszewo.eparafia.pl/image.../005-2.jpg.jpg

Martoolka dziękuję za opinię, właśnie tego słowa mi brakowało, "rozlożyste"

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-12 o 13:02
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:01   #1115
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
onaella dziękuję, będę wdzięczna No ja własnei chcę na miało zielono

tancerka fajne, fajne i ja sie właśnie na początku nad mieczykamiz astanawiałam, ale gerberki niższe są no i będą chyba w bukiecie, więc kwiatki by chociaż takie same były I ja własnie chcę tak skromnie, kwiatek +kokarda i gotowe
gerberki są śliczne i sama myślę nad bukietem z nich ale nie wiem czy na dekorację Kościoła nie są za małe.. to znaczy musiałabyś kupić te z dużymi łebkami bo inaczej ich w ogóle nie będzie widać...
Cytat:
niektórzy księża nie pozwalają stroić kościoła. może być tylko bukiet na ołtarz główny i boczne. A ławki stroić zabraniają. Ciekawe czy nasz nowy ksiądz pozwala
u mnie można a nawet trzeba stroić Kościół chociaż jak dla mnie to by mogło tego nie być.. mam nadzieję że się dogadam z innymi parami i razem coś zamówimy żeby było taniej..
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:02   #1116
onaella
Zakorzenienie

Tancerka jestes??

bo mam wizję do sypialni i kto jak kto ale Ty zaraz podchwycisz moj temat i będę miala z kim podebatować

wymyśliłam sobie, że chcę mieć w antyramie obrazki, ktore sa tak jakby wycięte z jednego dużego, np. 4 kwadraty obok siebie każde w oddzielnej ramce ale przedstawiające calość
wiesz o co mi chodzi??

no i teraz musze pomysleć nad jakimś fajnym motywem??

ma może któraś z Was coś takiego u siebie?? fajnie to wygląda na żywo??

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:03   #1117
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Drużbantów to mi brzmi jak bażantów
Ja ostatnio użyłam zwrotu "po wsiądzięciu do samochodu..."

Mój tata ostatnio widząc ślub mówi tak: o patrzcie te WRÓŻKI mają takie same sukienki

Cytat:
A może na taką masę mocującą np. Pritta http://www.prittworld.com/pl/produkt...-mocujaca.html
To samo zaproponowałam chilanes tylko teraz tak się zastanawiam czy by nie odpadły te kwiatki razem ze wstążką jednak... w sumie lekkie to to nie jest
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 13:04   #1118
madmuazelle
BAN stały

Cześć.

ale pędzicie już ponad 1000 postów napisanych.

Onaella,no mieszkanie razem to supe sprawa,wiem coś o tym.
Lain,masz zabawne kociaki

Ja niewiem,ale teraz pełno ślubów wokoło,co słysze to to,że ktoś ze znajomych się albo będzie hajtał albo ohajta.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:05   #1119
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no ten ksiądz gdzie bedziemy mieć ślub,t o pozwala, ale kwiaty mają być żywe, a nei sztuczne. Znalazłam róg ławki, tą gumkę można by założyć za to u góry, tylko, czy się nie zsunie, chyba o coś takiego chodziło Ci Onaella prawda?
jak założysz za to wystajće na gorze to napewno sie nie zsunie.
Jedynie dobrze, żebys rogi kokardy podkleiła np. taśmą dwustronną żeby nie byly takie sflaczale

14.08.2010
baby
Stary 2009-10-12, 13:06   #1120
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka jestes??

bo mam wizję do sypialni i kto jak kto ale Ty zaraz podchwycisz moj temat i będę miala z kim podebatować

wymyśliłam sobie, że chcę mieć w antyramie obrazki, ktore sa tak jakby wycięte z jednego dużego, np. 4 kwadraty obok siebie każde w oddzielnej ramce ale przedstawiające calość
wiesz o co mi chodzi??

no pewnie że jestem i każdy temat dotyczący mieszkania mnie rajcuje
wiem o co ci chodzi z tymi obrazkami super pomysł!!! tylko musisz powiedzieć jaką masz wizję sypialni- czy jakąś romantyczną-różowo-pastelową czy wręcz przeciwnie jakąś mega sexowną czerwoną bo wybór motywu właśnie od charakteru będzie zależał

a i jeszcze mnie ciekawi jak wy macie wszystkie sprzęty AGD to jak je kiedyś do Polski zabierzecie?
Stary 2009-10-12, 13:07   #1121
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka jestes??

wiesz o co mi chodzi??

ja takie widzialam - np. zdjecie tulipanow jakby w trzech czesciach i to w antyramie bardzo fajnie to wyglada

a my z TZem chcemy miec w sypialni zdjecia z czarno bialymi aktami

co do dekoracji to z gerberami trzeba uwazac zeby byly swiezutkie, bo takie bez dostepu do wody z opadnietymi platkami wygladaja wybitnie nedznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 13:07   #1122
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jedzenie brane do szkoly/pracy zeby nie umrzec z glodu gdy nie ma przerwy zeby nawet gdzies podskoczyc to jednak cos innego niz sportowa torba na ramie wypelniona pojemnikami z jedzeniem na caly dzien
hhhe no tez fakt No ale jak chce się zdrowo odżywiać to musi targać pół lodówki ze sobą no co nie zmiania faktu, że smiesznie to pewnie wygląda i dziwnie. a drugiej strony jak ktoś cały dzień siedziw pracy, to go podziwniam, że rano chce mu się przyrządzac zdrowe jedzonko. Bo przecież mógłby pójść na łatwizne i zamawiac jedzenie.

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-10-12 o 13:10
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:08   #1123
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja niewiem,ale teraz pełno ślubów wokoło,co słysze to to,że ktoś ze znajomych się albo będzie hajtał albo ohajta.
u mnie to samo na wydziale- ślub pogania slub w międzyczasie przeplatany jakimiś zaręczynami
Stary 2009-10-12, 13:08   #1124
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie wolno przykrywać materiałem krzeseł pary młodej i świadków. A kwiaty do dekoracji ołtarza i okolic można zamawiać tylko w jednej kwiaciarni. Wcześniej parę razy się zdarzyło, że był ostry kocioł, bo jedna para młoda dopiero wychodziła z kościoła, a tam w nawach bocznych już się czaili ludzie z innej kwiaciarni ze zmianą dekoracji Proboszcz się wkurzył i teraz wszyscy muszą brać z jednej. Ale dla mnie to OK, przynajmniej się zrzucimy na kwiaty, to taniej wyjdzie.

Cytat:
O u nas też nie można mieć sztucznych (no i dobrze, bo wcale bym nie chciała), bo niby przepisy kurii zabraniają. A jak byliśmy na ślubie w Zielonej Górze to kościół był przystrojony sztucznymi kwiatami
A i jeszcze w specjalnej rozpisce od księdza jest napisane, że przyniesionych do dekoracji kwiatów nie należy po mszy wynosić z kościoła
Stary 2009-10-12, 13:11   #1125
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

O u nas też nie można mieć sztucznych (no i dobrze, bo wcale bym nie chciała), bo niby przepisy kurii zabraniają. A jak byliśmy na ślubie w Zielonej Górze to kościół był przystrojony sztucznymi kwiatami
A i jeszcze w specjalnej rozpisce od księdza jest napisane, że przyniesionych do dekoracji kwiatów nie należy po mszy wynosić z kościoła
ja też chcę żywe ale nie wiedziałam nawet że na to są jakieś przepisy hehehe ja mam nadzieję że się dogadam z innymi parami... a jak nie to nie wiem.... całe szczęście krzesła u nas dla młodych są bardzo dekoracyjne więc przynajmniej z tym problemu nie będzie
Stary 2009-10-12, 13:13   #1126
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka jestes??

wiesz o co mi chodzi??

Moja ciocia ma coś takiego, ale nie w antyramie, tylko jako normalny obraz bez ramki: 3 prostokąty z kwiatkami i wygląda to super.

Cytat:
u mnie to samo na wydziale- ślub pogania slub w międzyczasie przeplatany jakimiś zaręczynami
Ja się dziś dowiedziałam, że kumpela z grupy ślubuje w czerwcu. To już 3 PMka 2010 w mojej 12-osobowej grupie. To już chyba po prostu taki wiek
Stary 2009-10-12, 13:17   #1127
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że jestem i każdy temat dotyczący mieszkania mnie rajcuje
wiem o co ci chodzi z tymi obrazkami super pomysł!!! tylko musisz powiedzieć jaką masz wizję sypialni- czy jakąś romantyczną-różowo-pastelową czy wręcz przeciwnie jakąś mega sexowną czerwoną bo wybór motywu właśnie od charakteru będzie zależał

a i jeszcze mnie ciekawi jak wy macie wszystkie sprzęty AGD to jak je kiedyś do Polski zabierzecie?
teraz mamy sypialnię w brązach, tzn łoże z braowym skórzanym zagłówkiem, pościele brązowe, zaslonki też ściany jasne, taki bardzo delikatny ecri.
w nowym domku ściany też są jasne, łóżko będzie to samo, tyle, że chyba wstawimy sobie jeszcze sofę skórzaną ecri.
Wiadomo, że nasza sypilnia to też i pokoj w którym spedzamy najwięcej czasu, bo mamy tam tv, no i po pracy wylegiwanie sie na łózeczku to obowiąkowy punkt wieczoru, także musi być romantycznie dla nas, ale i przytulnie i czasem też jak np ktoś przyjdzie (np. jacys znajomi z dzickiem to wiadomo, że jak trzeba melnstwo będzie polożyć czy przewinąć to trzeba będzie udostępnić) to żeby można było zaprosić także na ścianach musi być coś neutralnego

chociaż tak teraz sobie myślę, ze i do jadalni by sie przydalo. Teraz mamy kuchnie z aneksem ale na nowym mamy mega jadalnie, w ktorej stoi czarna skórzana sofa i fotele, a na środku stól więc coś klimatycznego by się przydało tam dodac

a co do sprzetu to sie teraz nad tym nie zastanawiam, wiadomo, że .wszystkiego i tak zabierać nie będziemy.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
a my z TZem chcemy miec w sypialni zdjecia z czarno bialymi aktami
my też zawsze tak chcieliśmy, no ale juz pisalam, ze to jak będziemy mieć swoj domek w Pl no bo tutaj nie do końca by sie to sprawdziło

14.08.2010
baby
Stary 2009-10-12, 13:17   #1128
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chcę żywe ale nie wiedziałam nawet że na to są jakieś przepisy hehehe ja mam nadzieję że się dogadam z innymi parami... a jak nie to nie wiem.... całe szczęście krzesła u nas dla młodych są bardzo dekoracyjne więc przynajmniej z tym problemu nie będzie
"Zgodnie z przepisami liturgicznymi w związku z zawieraniem małżeństwa w kościele nie należy stosować dekoracji z użyciem sztucznych kwiatów i bram triumfalnych" no a dalej napisali o tym, żeby nie wynosić kwiatów i nie przykrywać krzeseł
Stary 2009-10-12, 13:25   #1129
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja zaczełam robić,ale nie skończyłam bo lista nie ruszyła do przodu.

Czemu usunełaś swoją wypowiedz?
Bo stwierdziłam , że się przechwalam:P Że po TŻ jade, hihihih, ale już z nim jestem i jak narazie 2 tyg. go mam))
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 13:27   #1130
lain
Zakorzenienie

Cytat:
my też zawsze tak chcieliśmy, no ale juz pisalam, ze to jak będziemy mieć swoj domek w Pl no bo tutaj nie do końca by sie to sprawdziło
jak dla mnie subtelny akt jest bardzo neutralny gorzej gdyby to byl Twoj akt (moj TZ poczatkowo wymyslil, ze na scianach naszej sypialni beda moje akty... wybilam mu ten pomysl z glowy )

ej no przez Wizaz jeszcze nic dzis nie napisalam w mojej pracy
Stary 2009-10-12, 13:27   #1131
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dziś dowiedziałam, że kumpela z grupy ślubuje w czerwcu. To już 3 PMka 2010 w mojej 12-osobowej grupie. To już chyba po prostu taki wiek
ostatnio po rozpoczęciu roku akademickiego ruszyliśmy po pierwszych wykładach do baru a tam niektórzy pokazują obrączki na palcach- 4 osoby!!!, zaręczonych to nawet nie policzę-ci planują na 2011 rok ślub a na 2010 to też mnóstwo- w ciągu jednego miesiąca 2 koleżanki z roku-łącznie ze mną wychodzimy za mąż a reszty to się nie dopytywałam aż tak szczegółowo ale ogólnie wiem że ślubów jest mnóstwo!!! tak jak mówisz- taki wiek

Cytat:
teraz mamy sypialnię w brązach, tzn łoże z braowym skórzanym zagłówkiem, pościele brązowe, zaslonki też ściany jasne, taki bardzo delikatny ecri.
w nowym domku ściany też są jasne, łóżko będzie to samo, tyle, że chyba wstawimy sobie jeszcze sofę skórzaną ecri.
możesz spróbować albo coś na jasnym tle i jakieś brązowe wygibasy albo jakieś zdjęcie w kolorach sepii- wiesz o co chodzi sepią prawda? zdjęcia można w takim czymś wywoływać i mają taki jakby starodawny wygląd... a możesz normalne zdjęcia też dać tylko z rzeczami w kolorach sypialni- ewentualnie dodać troszkę jakiegoś kolorowego akcentu- np czerwieni gdzieniegdzie odrobina czerwieni na obrazie, jakiś wazon, czerwona doniczka czy poducha i już masz całość albo w zieleni akcenty.. najgorsze jest to na co się zdecydować bo tyle fajnych pomysłów jest

Cytat:
"Zgodnie z przepisami liturgicznymi w związku z zawieraniem małżeństwa w kościele nie należy stosować dekoracji z użyciem sztucznych kwiatów i bram triumfalnych" no a dalej napisali o tym, żeby nie wynosić kwiatów i nie przykrywać krzeseł
hehehe ile to człowiek nie wie.. w życiu bm nie wpadła na to że są przepisy odnośnie kwiatków w Kościele na slub
Stary 2009-10-12, 13:32   #1132
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mam Twoje błogosławieństwo

tylko ja bym chciała cywilny tylko dla nas...tylko nas 2 i 2 świadków...ale moi rodzice to chyba by się zapłakali i nie wiem jak to wymyślić
U nas to się tak nie dało jak mieliśmy cywilny.... zeszło się chyba z 30 osób:P no i zaprosiliśmy ich później na małe przyjęcie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:34   #1133
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie subtelny akt jest bardzo neutralny gorzej gdyby to byl Twoj akt (moj TZ poczatkowo wymyslil, ze na scianach naszej sypialni beda moje akty... wybilam mu ten pomysl z glowy )
no właśnie....... nie tylko woj Tz ma takie geneialne pomysly

w ogóle to tutaj u nas jest taka babka co robi sesję zdjęciowe tzn akty kobietom i takie zdjęcia sa bardzo popularne jako prezent przedślubny dla mężczyzn.
i jak np kobieta w dzień slubu dostaje kwiaty, tak mężczyzna zestaw takich zdjęć.
Z tego co slyszałam to bardzo modne tutaj to jest

Mój Tż już nie raz mi mowil, że bardzo by chcial taki prezent dostać

Cytat:

możesz spróbować albo coś na jasnym tle i jakieś brązowe wygibasy albo jakieś zdjęcie w kolorach sepii- wiesz o co chodzi sepią prawda? zdjęcia można w takim czymś wywoływać i mają taki jakby starodawny wygląd... a możesz normalne zdjęcia też dać tylko z rzeczami w kolorach sypialni- ewentualnie dodać troszkę jakiegoś kolorowego akcentu- np czerwieni gdzieniegdzie odrobina czerwieni na obrazie, jakiś wazon, czerwona doniczka czy poducha i już masz całość albo w zieleni akcenty.. najgorsze jest to na co się zdecydować bo tyle fajnych pomysłów jest
własnie wymyślilam, że do jadalni fajnie by pasowały np intensywnie czerowne róże (same główki) na czarnym tle kiedys gdzieś to już widziałam.
Musze zobaczyć jak pojadę w tymtygodniu do centrum takie duże plakaty i w funciaku ramki wyhaczyć jakieś

a co do sepii to uwuelbiam takie zdjęcia

14.08.2010
baby

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 13:42   #1134
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oooo czyli rabaty ci się połączą???
ja się tak zastanawiam bo teraz jest ciągle promocja na moje obrączki wymarzone i mam kartę stałego klienta i się zastanawiam czy ona mi jeszcze zmniejszy wydatek czy nie
nie, nie połączą się Po prostu na model moich obączek obowiązuje rabat a kieds mi babka w innym Aparcie powiedziała, że nie ma rabatu na obrączki, bo one już maja rabat a te moje nie sa objęte stałym rabatem i moę alo dostać rabat na karte albo jak dostanę kupon. Na święta dostanę 10% rabatu a to sporo, oby tylko nie było gwiadki, że nie dotyczy obrączek I weźmiemy te z brylancikami http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1882 chyba, że nam sie odmieni. Wczoraj je jeszcze raz zmierzyliśmy, bo tak byliśmy w Aparcie w innej sprawie, ale uznałam, że skoro juz jesteśmy to czemu nie Aha i jak tz znajdzie paragon o mojego pierścionka to oddam go do rodowania, bo w ciągu dwóch lat od kupna można oddać do rodowania biżuterię z brylantamiI będę miała pierścionek jak nowy, bo jeszcze oprócz rodowania wyczyszczą kamień

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
ostatnio po rozpoczęciu roku akademickiego ruszyliśmy po pierwszych wykładach do baru a tam niektórzy pokazują obrączki na palcach- 4 osoby!!!, zaręczonych to nawet nie policzę-ci planują na 2011 rok ślub a na 2010 to też mnóstwo- w ciągu jednego miesiąca 2 koleżanki z roku-łącznie ze mną wychodzimy za mąż a reszty to się nie dopytywałam aż tak szczegółowo ale ogólnie wiem że ślubów jest mnóstwo!!! tak jak mówisz- taki wiek
u mnie na roku jest wysyp ślubów w 2010, jedna dziewczyna miała w tym roku ślub, ale ona dopiero od roku z nami studiuje i my jej nie lubimy to więcej nie wiem

Cytat:
no właśnie....... nie tylko woj Tz ma takie geneialne pomysly

w ogóle to tutaj u nas jest taka babka co robi sesję zdjęciowe tzn akty kobietom i takie zdjęcia sa bardzo popularne jako prezent przedślubny dla mężczyzn.
i jak np kobieta w dzień slubu dostaje kwiaty, tak mężczyzna zestaw takich zdjęć.

własnie wymyślilam, że do jadalni fajnie by pasowały np intensywnie czerowne róże (same główki) na czarnym tle kiedys gdzieś to już widziałam.
Musze zobaczyć jak pojadę w tymtygodniu do centrum takie duże plakaty i w funciaku ramki wyhaczyć jakieś

a co do sepii to uwuelbiam takie zdjęcia
jak znajde jakiegos foto, który zrobi mi takie akty jak sobie wyobrażam to zrobię tżtowi taki prezent A co zdjęć w salonie to my z tz planujemy zdjęcia własnego autorstwa, raczej cz-b i jakąś architekturę, dla mnie najbardziej klimatyczne były fotki z HiszpaniiAlbo jakieś makro fajne, albo jakies ciekawe widoczki z morzem i plażą. Zobaczymy
Stary 2009-10-12, 13:45   #1135
lain
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tez sie to robi cakiem popularne z tego co widze
moj TZ jednak sam wolalby mi takie zdjecia popstrykac mysle, ze bylaby to fajna zabawa

do salonu moglabym miec zdjecia z Tatr

Samoa te obraczki Wam cos nie podrozaly bo mi sie wydaje, ze ostatnio jak je wklejalas to cena byla cos 3880 czy cos w ten desen chyba, ze mi sie zdawalo

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-12 o 13:49
Stary 2009-10-12, 13:45   #1136
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
nie, nie połączą się Po prostu na model moich obączek obowiązuje rabat a kieds mi babka w innym Aparcie powiedziała, że nie ma rabatu na obrączki, bo one już maja rabat a te moje nie sa objęte stałym rabatem i moę alo dostać rabat na karte albo jak dostanę kupon. Na święta dostanę 10% rabatu a to sporo, oby tylko nie było gwiadki, że nie dotyczy obrączek I weźmiemy te z brylancikami http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1882 chyba, że nam sie odmieni. Wczoraj je jeszcze raz zmierzyliśmy, bo tak byliśmy w Aparcie w innej sprawie, ale uznałam, że skoro juz jesteśmy to czemu nie Aha i jak tz znajdzie paragon o mojego pierścionka to oddam go do rodowania, bo w ciągu dwóch lat od kupna można oddać do rodowania biżuterię z brylantamiI będę miała pierścionek jak nowy, bo jeszcze oprócz rodowania wyczyszczą kamień

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

u mnie na roku jest wysyp ślubów w 2010, jedna dziewczyna miała w tym roku ślub, ale ona dopiero od roku z nami studiuje i my jej nie lubimy to więcej nie wiem

jak znajde jakiegos foto, który zrobi mi takie akty jak sobie wyobrażam to zrobię tżtowi taki prezent A co zdjęć w salonie to my z tz planujemy zdjęcia własnego autorstwa, raczej cz-b i jakąś architekturę, dla mnie najbardziej klimatyczne były fotki z HiszpaniiAlbo jakieś makro fajne, albo jakies ciekawe widoczki z morzem i plażą. Zobaczymy
Ekstra obrączki! Cena już trochę mniej ekstra Ale jak masz zniżkę to czemu nie

A co to jest rodowanie?

A co do zdjęć "pociętych" na fragmenty to moja kumpela ma w pokoju na drewnianych trzech deseczkach obrazek. Super wygląda!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:51   #1137
tancerka212
Zakorzenienie

Onalla jesteś genialna!!!!!!!!!!!!!!!! tak jak zaczęłam myśleć o twojej sypialni to stanęła mi przed oczami moja duża pusta sciana w pokoju w przyszłym mieszkanku genialnie by się tam coś takiego nadawało!!! a już się martwiłam że będę miała pokój bez duszy hehe
gdzie się kupuje takie zdjęcia??? mnie by aż takie gigantyczne plakaty nie interesowały- raczej trzy ramki umieszczone w poziomie jedna obok drugiej.. a salon będę miała brązowo-kremowo-pomarańczowy ale super wizja!!!!!!!!!!!!!!!!! Onaella jesteś moją muzą

Samoa dzięki za info odnośnie obrączek my z tztem też już może w okolicach świąt kupimy nasze obrączki... za to notowania złota mnie niepokoją nie śledzę ich sama tylko moja babka od ćwiczeń na uczelni i znów jakiś rekord złota podobno był
Stary 2009-10-12, 13:55   #1138
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ekstra obrączki! Cena już trochę mniej ekstra Ale jak masz zniżkę to czemu nie

A co to jest rodowanie?

A co do zdjęć "pociętych" na fragmenty to moja kumpela ma w pokoju na drewnianych trzech deseczkach obrazek. Super wygląda!
na żywo to różowe i żółte złoto aż tak nie kontrastuje, w zależności od tego pod jakim kątem sie patrzyAle sa bardzo ładneI 10% rabatu to ponad 400 zł mniej, wiec jestem mega szczęsliwa, bo myślałam, że nie dostaniemy na nie rabatu a tu taka niespodzianka
białe złoto jest pokryte warstwą rodu i dlatego jest takie błyszczące na srebrny kolor, bo normalnie białe złoto ma taki słomkowy kolor. I od uzytkowania ściera sie warstwa rodu i jak sie chce to można co jakiś czas dac jubilerowi do rodowania. Mi sie trochę starła ta warstwa od dołu, w sumie nie przeszkadza mi to, ale jeśli mogę to zrobic w ramach gwarancji to czemu nieChociaż trochę się boje oddać mój pierścionek... od prawie dwóch lat noszę go codziennie, do sprzątania, pływania i wszystkich czynności, więc swoje juz przeszedł

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Samoa dzięki za info odnośnie obrączek my z tztem też już może w okolicach świąt kupimy nasze obrączki... za to notowania złota mnie niepokoją nie śledzę ich sama tylko moja babka od ćwiczeń na uczelni i znów jakiś rekord złota podobno był
póki co mój tż w złoto inwestować nie chce, więc jakichś rewelacyjnych skoków nie będzieCoś tam gadl z kimś o cenach złota, ale się nie przysłuchiwałam, ogólnie bez paniki
Stary 2009-10-12, 13:56   #1139
Ona888
Przyczajenie

Czy mogę do Was dołączyć ?? Ja również wychodzę za mąż w 2010, a dokładniej 09.10.2010 r.
Ona888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:57   #1140
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Wysyp jest ślubów,oszaleli czy co????

Cytat:
U nas nie wolno przykrywać materiałem krzeseł pary młodej i świadków. A kwiaty do dekoracji ołtarza i okolic można zamawiać tylko w jednej kwiaciarni. Wcześniej parę razy się zdarzyło, że był ostry kocioł, bo jedna para młoda dopiero wychodziła z kościoła, a tam w nawach bocznych już się czaili ludzie z innej kwiaciarni ze zmianą dekoracji Proboszcz się wkurzył i teraz wszyscy muszą brać z jednej. Ale dla mnie to OK, przynajmniej się zrzucimy na kwiaty, to taniej wyjdzie.

O matko jakie wymagania,to wolno to nie wolno. Nie chciałabym takiego kociołku.

Cytat:
My też chcemy żywe i naszczęscie takie dekoracje będą,zaś jeśli bysmy wzieli inną panią do tego ona robi ze sztucznych,stwierdziła że dużo by nas to wyniosło,bo to zywe kwiatki a jak ze sztucznych to ona wtedy zwraca pieniążki tzn część kwoty.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Bo stwierdziłam , że się przechwalam:P Że po TŻ jade, hihihih, ale już z nim jestem i jak narazie 2 tyg. go mam))
Eeee tam chwal się,mi to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
I weźmiemy te z brylancikami http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1882 chyba, że nam sie odmieni.

Ładniutkie te obrączki.
A czemu tej nowej koleżanki nie lubicie???
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości