|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Paczka bez pączka dzisiaj??????
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOj Tz tez ma i to niemalo, jak go poznalam i zobaczylam to normalnie szok wtedy byl, ale teraz juz wole taka i nie zamienilabym jej ![]() A Adi widze ma gust ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- no własanie
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
on woli brunetki
![]() a zaraz jak znajde jakies zdjecie chudej klaty tz na kompe to wam wkleje ![]()
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja cie czekamy na fotke Tz klaty |
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
ja teraz wcinam jabłka kilka razy dziennie, a wcześniej to nie przepadałam, w ogóle mój dzidziol chyba owobe bardzo lubi.
myślę czy pofarbować włosy sama dzisiaj już nie mogę patrzeć na odrost ale jak widze pogodę za oknem to nie chce mi się ruszyć do sklepu buuuu
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z owłosieniem u mojego TŻ to podobnie, niby ma, ale niezawiele... 5 włosków na krzyż, więc jakby ich nie było. I jest dobrze jak jest, choć nigdy się nad tym nie zastanawiałam co bym wolała
|
|
#4207 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Już doczytalam - Malina i Krenina - niezle dozujecie napiecie ![]() Cytat:
A co do szyjki - Ty wcześniej mialas ladna i pozamykana jak pamietam, czyli sama sie tak skrocila do 1 cm? Dobrze ze masz 5 godzin krocej, ale niech maly si jeszcze nie wybiera. Ciekawa jestem jak u mnie bedzie z tą szyjką i czy samo tez cos sie ruszy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no wlasnie nie moge tych poduszek nigdzie znaleźć jeszcze na alle sprawdze. Cytat:
![]() Witaj Flower!!!! Cytat:
A wcześniej ogladalas? Mowili o aerobiku w ciąży. Laski ktore ćwiczyły, mowiły że porod nie byl straszny. U mnie nie ma zzo, wiec dzisiaj troche zakupow i spadam pocwiczyc. Teraz bede cwiczyc codziennie ![]() A wieczorem spotkanie z psiapsiolka... I zapytam - Wytrwalyście z masowaniem krocza?
|
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez w ciazy polubilam jablka, a wczesniej to tylko do swieta jadłam ![]() Spokojnie mozesz pofarbowac L'orealem castingiem. Ja juz w ciazy dwa razy farbowalam i mam zamiar na dniach znów tylko na kolor nie moge sie zdecydowac...W ogole nalozylam sobie olejek kokosowy Vatike, musze byc "piekna" do porodu ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ogladałam, ogladalam ![]() I o Tobie myslalam, powaznie ![]() ja nic nie cwiczylam, duzo "latam" po domu wiec moze to cos da
|
||
|
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ze niby co??????
![]() Staramy sie jak mozemy... Domi pytalas o laktatory...ja mojego nie biore raczej do szpitala, bo u ns daja w szpitalu... Cytat:
Cytat:
Aha - ja lubie owlosione ![]()
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
nie no obrazil by sie
w kazdym razie napewno nie musi sie golic ![]() Kolanosiu moja kolezanka cwiczyla joge cala ciaze i mowila ze porod bardzo szybki i wcale nie taki bolesny..
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jak się zacznie, to będę wiedziała, że to to ![]() Gin sam był zdziwiony. Może to dlatego że Mały jest ciężki i już ustawiony w kanale rodnym, więc naciska na szyjkę ![]() A ja chyba nie będę dzisiaj ćwiczyć, bo się teraz trochę boję, żeby nie przyspieszyć, więc tylko lajtowo kończynami pokręcę i oddechy poćwiczę. Co do masowania krocza, to różnie bywa, ale się staram.
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na SR robicie jakieś cwiczenia? Cytat:
Nie, Ty juz lepiej tylko oddechy ćwicz
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
noo już jestem, już se mogę chwilę usiąść. Kapuśniok gotowy więc jak ktoś reflektuje to proszęęęęęę.............. ................. starczy dla wszystkich bo mnie zawsze takie zupy to jak do pułku wojska wychodzą i potem trzeba jesc je przez tydzien
ale wiadomo ,im kapuśniak starszy tym lepszy .... Brombusiu u nas odradzają znieczulenie bo jest problem z anastezjologami - niestety , a tak wogole mam wrażenie że najważniejsi w tym szpitalu są wlasnie ludzie o tej specjalności i wszyscy ich "muszą" tolerowac ehhhh. Oprocz tego znieczulenie kosztuje 500 zł więc zrezygnowalam. Mam tylko nadzieje ze dam radę Ale jak chcesz to poczekaj jeszcze chwile na mnie, zaciśnij nogi to zrobimy sobie spotkanko na porodówce. Przyjade specjalnie dla ciebie ![]() Kareninko przesyłam Ci światłowodami michę kapuśniaczka Kachula zaciskam kciukasy za wizytę no i życzę ci co by ci fryzjer "dobrze zrobił" Domi moj to ma klatę nie zabardzo owłosioną ale taką najbardziej kocham ale jak niektorzy mają wlosy na plecach to dopiero jest jazda ![]() Kolanosiaprzesyłam michę kapuśniaka Paczka dzis przez ciebie popełniłam grzech byłam w sklepie i tak się do mnie pączki uśmiechały że sobie kupilam do kawki, ale zaraz przyszłas mi na myśl. ..............i znowu pojdzie mi waga do gory ehhhhhh....
|
|
|
|
#4215 | ||||||
|
Zadomowienie
|
A i bym zapomniała. Zaczynamy 38tc
Jak to zleciało. Z tego co piszecie to ciąża donoszona czyli Wiktor może wychodzić. Ale te skurcze w nocy to mnie przerażają coraz bardziej![]() Cytat:
U Ciebie też mniej więcej tak????????Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cieszymy się że wszystko ok. Pochwal się ile waży dzidzia bo ostatnio ten temat na topie![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4216 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej może to lepsza nazwa dla następnego wątku - "rozdwajanie"?:brzyda l:
Cytat:
A widzisz widzisz, jednak się udało ![]() Cytat:
Ale - położna na SR (baardzo mądra babka) mówiła, że takie poduchy to tylko na transport ze szpitala czy coś w ten deseń. Bo w ogóle do momentu zagojenia się krocza jak ognia powinno się unikać pozycji siedzącej, wszysko na leżąco albo półsiedząco, tak żeby nie uciskać krocza i żeby mogło się wietrzyć. A na takim kole jak sie siedzi, to powietrze nie dociera dobrze i bakterie tam sie hemmm rozmnażają, no i gorzej się goi Powiem szczerze, że jej argumenty były dla mnie przekonujące. O jaa cie, to nieźle z tym ciśnieniem - ale nie czułaś że tak ci wali serce?? Rozumiem, że to był stan przedrzucawkowy? Super, że teraz wszystko w porządku i że chociaż na końcówkę mogłaś do domu wrócić. Cytat:
![]() ![]() Coś Lucky się dawno nie odzywała! A ja od początku tego tygodnia kładę się z powrotem do łóżka, jak TZ wychodzi do pracy - i udaje się mi zasnąć, nawet wstyd się przyznać, bo dzisiaj do 10 spałam. Ale w nocy oczywiście swoją bezsenność obowiązkowo zaliczam...
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() No to ja startuje do czytania wątku od początku, bo do tej pory nauka mi niestety nie pozwalala ( a przede mną wciąz we wtorek ostatni egzamin, a już nie mam siły - w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, więc z nauką cięęęężko...). dziś na 17 idę do gina na usg, mam nadzieję, że ustalimy termin porodu, bo będę rodzić cc ( przez wadę wzroku... ale chyba sie cieszę, że tak wyszło, strasznie sie balam porodu naturalnego ) Ciekawe ile moja Blanka waży Na ostatnim usg w sierpniu ważyła 5% więcej niż statystycznie inne dzieci, więc podejrzewam,ze mała nie będzie hihi Koniec 34tyg - chyba pora torbę spakować.. Co bierzecie dla dziecka do szpitala?
|
|
|
|
#4218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znieczulenie 500 zł?? Przecież NFZ refunduje znieczulenie, ale paskudy ![]() Nedziu bardzo ładny avatar Cytat:
![]() Wcale tyle nie jem ![]() Co to za insynuacje ![]() Po prostu Mamusia duża, Tatuś duży, to i Synuś niemały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do wielkości chłopa, to ja się nie nastawiam, bo się będę jeszcze bardziej bała ![]() Gin się na pewno pomylił w obliczeniach, bo mu się USG zepsuło, tak, tak, na pewno tak właśnie jest I szyjkę też mam na pewno dłuższą i pewnie w końcu jednak się przeterminuję
|
|
#4219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do moich odczuć przy takim wysokim ciśnieniu to ja właśnie za bardzo nic nie czułam poza tym, że momentalnie robiło mi się mega gorąco, ale to podobno dlatego nic nie czułam, że ta druga wartość była nie aż taka wysoka, bo mnie to tak dziwnie skakało, żę tylko ta pierwsza wartość się podnosiła a druga nie bardzo no i puls 95... Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-10-15 o 13:01 |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane
....ale tęskniłam (wiem ze Wy nie )troszke Was wczoraj ponadrabiałam ,zostało Mi jeszcze 1/2 strony ![]() Jagódka gratuluje ,ale Ci zazdroszcze ,masz juz małą przy Sobie Gucia supcio Avek ! ...................nawe t nie pamiętam co komu miałam odpisac ......Zimno na polu ,w dopmu też, takie mam spartańskei warunki ,mam nadzije ze to długo nie potrwa ![]() Dokupiłam ciuszki dla małej Nakupiłam bodów 4 pary ,pól spioszków ,itd ...brakuje spioszków ,i kaftaników ... Domi jak tam włoski farbowałas ?..chce zobaczyć jaki masz kolor mam ochote sie farbnąc ale nie wiem jak
|
#4221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście od rana
![]() Widzę niektóre wzięły sobie do serca, żeby jak najszybciej zakończyć tą część Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heja, super, że znów jesteś z nami i 2w1 Ty tez jeszcze w dwupaku. Coś ostatnio ściemniasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jest trochę włosów to mi nie przeszkadza. Natomiast mój tz ma kilka włosków na krzyż na klacie, a nogi też ma mniej owłosione niż ja kiedy mam odrosty A tak w ogóle to dzień dobry w to słoneczne, zimne i świeże popołudnie. Ja już po okuliście i z oczkami jest wszystko ok. Sprawy urzędowe też udało mi się załatwić bezboleśnie i dokumenty przyślą mi w ciągu tygodnia do domu
|
|
#4222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tylko oliwkuję po kąpieli Cytat:
![]() gratuluję, pięknie ![]() Cytat:
jakoś tego nie widzę, żeby to było możliwe...wszytskiego niedługo doświadczymy to tez będziemy takie mądre ech, głodna się zrobiłam |
||||
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Witam, chwilowo mam prąd wiec szybko pisze- nawet was nie "przelatuje". Czuje sie okropnie. Brzuch cały czas twardnieje, bolą mnie wszystkie kości i jest mi niedobrze. W dodatku ani chwile nie mogę poleżeć bo cały czas ktoś coś chce ode mnie- przez to zamieszanie z prądem moj tata cały czas do mnie przychodzi po jakieś przedłużacze itp, Kuba znudzony siedzeniem w domu tez nudzi a ja z tych nerwów juz niewiem czy płakać czy krzyczeć. W ogóle to niewiem co mam robić bo jak dalej bedą te skurcze to sie w końcu całkiem otworze-a przecież ja nie moge jeszcze rodzić
Jest mi okropnie źle psychicznie i fizycznie. Zażywam juz tony magnezu i no-spy i nawet na chwile nie jest lepiej...
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
kochane, wózeczek jest firmy TEUTONIA model Cosmo, kupowałam zestaw: gondola, spacerówka + fotelik. Kierowałam się w zasadzie wszystkim i opiniami na innych forach, tym że fotelik wysoko stoi w rankingu crash testów, że ma certyfikaty itepe.
a ja w ten deszcz polazłam na drobny shopping... no i jak wlazłam do dzieciecego HMu to koniec ![]() mini - sweterek, mini - kamizelka , mini - tuniczka wszystko jak mi dzidzia troszkę podrośnie tak na 2 - 3 m-ce ![]() ... no nie mogłam nie kupić - rozumiecie?! prawda
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-10-15 o 13:35 |
|
|
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o gotowość Kubicy do przyjścia na swiat - to chyba nie byłby specjalnie wcześniakiem, więc nawet gdyby co, to nie stresuj się tym dodatkowo... trzymaj się maleńka
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama słodycz!Malinko trzymaj sie kochana! Zamknij się w pokoju i powiedz, żeby wszyscy dali ci święty spokój!
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
Dzien doberek Kochane Mamusie
Ja dzisiaj przesadzilam ze spaniem, ale chyba wczorajszy dzień dobrze mi zrobił, chyba codziennie powinnam chodzić na takie masaże heheNadrobiłam wszystko co napisałyście i teraz pewnie zapomnę w wiekszości co mialam napisać. Malinka i Kareninka ciesxzę się, ze wy jeszcze w dwupaku. katekatee ja mam takie same bóle co i Ty, też nie wiem jak to liczyć, bo ten bół jest jak na miesiączkę, ale ciągły. Co do laktatora to ja kupiłam ręczny TT, jest naprawde dobry (już go wypróbowałam) i zabiore ze sobą do szpitala, chociaż nie trzeba. Powiem Wam, że mojej siostrze bardzo sie przydał, bo jak urodziła małego to miala strasznie duzo pokarmu o przed karmieniem musiala sciągać, zeby mały sie nie zadławiał. Ja wolę mieć swój na wszelki wypadek. Guccia zazdroszcze Ci, że sprzedałaś suknie slubną. Ja też chcę swoją sprzedać, ale jakoś mi to nie wychodzi. A TY wystawiłaś swoją na allegro?? A może wiecie czy ktoś chce kupić suknię. Kaja wózek świetny, kolorki też super i widać, że ten spiworek jest strasznie milutki. Kupowałaś go w zestawie czy osobno?? Drogi był?? W sumie ja mam już jeden do wózka, ale ten tak mi sie podoba, ze może kupiłabym jeszcze jeden ![]() Kachula trzymam kciuki za wizytę i czekamy na fotki nowej fryzurki Co do poduszki z dziurką to ja widziałam taką w sklepie dziecięcym, ale takim dużym, gdzie mają naprawdę wszystko. Ja mam dostac od kolezanki, a ona kupiła w sklepiku w szpitalu. Zamówiłam sobie te podkłady Seni, o których pisałyście. Właśnie przyszły i powiem Wam, że są super. Kilka wezmę ze soba do szpitala, a reszte bede miala do przewijania małej jak nap gdzieś pojedziemy. Suuuper pomysł z tymi podkładami. Dziękuję za podpowiedz Gratulejszyn nowych tygodni. I ja dzisiaj zaczynam 38 tydzien
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiemy
![]() Ubranka słodziutkie Malina, trzymaj się kochana Katarina, ja sprzedawałam na niemieckim ebay. Gratki z okazji nowego tygodnia.
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.teutonia.pl/index.php?men...wietl=mininest no i gratuluje szczęśliwie rozpoczętego 38! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

z okazji urodzenia sie tz kupil mu plyte
ja dzis np w swietnym humorze

ale jak widze pogodę za oknem to nie chce mi się ruszyć do sklepu buuuu

, a tak wogole mam wrażenie że najważniejsi w tym szpitalu są wlasnie ludzie o tej specjalności i wszyscy ich "muszą" tolerowac ehhhh. Oprocz tego znieczulenie kosztuje 500 zł więc zrezygnowalam. Mam tylko nadzieje ze dam radę 

....ale tęskniłam (wiem ze Wy nie
)