Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 11:07   #4201
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Paczka bez pączka dzisiaj??????

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:09   #4202
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Adrian jak jeszcze byl w brzuszku to bardzo lubil kopac i tanczyc do nelly furtado z okazji urodzenia sie tz kupil mu plyte
a to piosenka:http://www.youtube.com/watch?v=r-ADQg8Qcis&translated=1

no super ze sobie w spokoju pospalas ja dzis np w swietnym humorze

Domi moj tz ma tyle wlosow na klacie co kot naplakal wiec nawet slodko wyglada.. natomiast gdyby mial duzo wlosow na klacie i do tego na plecach to chcialabym aby sie golil..

MOj Tz tez ma i to niemalo, jak go poznalam i zobaczylam to normalnie szok wtedy byl, ale teraz juz wole taka i nie zamienilabym jej

A Adi widze ma gust

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Paczka bez pączka dzisiaj??????

no własanie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:10   #4203
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A Adi widze ma gust
on woli brunetki

a zaraz jak znajde jakies zdjecie chudej klaty tz na kompe to wam wkleje

Stary 2009-10-15, 11:12   #4204
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
on woli brunetki

o ja cie

czekamy na fotke Tz klaty

Stary 2009-10-15, 11:12   #4205
carolans
Zadomowienie

ja teraz wcinam jabłka kilka razy dziennie, a wcześniej to nie przepadałam, w ogóle mój dzidziol chyba owobe bardzo lubi.

myślę czy pofarbować włosy sama dzisiaj już nie mogę patrzeć na odrost ale jak widze pogodę za oknem to nie chce mi się ruszyć do sklepu buuuu

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:15   #4206
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Adrian jak jeszcze byl w brzuszku to bardzo lubil kopac i tanczyc do nelly furtado z okazji urodzenia sie tz kupil mu plyte
a to piosenka:http://www.youtube.com/watch?v=r-ADQg8Qcis&translated=1

no super ze sobie w spokoju pospalas ja dzis np w swietnym humorze

Domi moj tz ma tyle wlosow na klacie co kot naplakal wiec nawet slodko wyglada.. natomiast gdyby mial duzo wlosow na klacie i do tego na plecach to chcialabym aby sie golil..
Kropeczko ja tez lubie sobie posłuchać Nelly
a z owłosieniem u mojego TŻ to podobnie, niby ma, ale niezawiele... 5 włosków na krzyż, więc jakby ich nie było. I jest dobrze jak jest, choć nigdy się nad tym nie zastanawiałam co bym wolała
Stary 2009-10-15, 11:15   #4207
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
jako włosomaniaczce Ci zaufam i tez sie przejde po taka..bo jednak ten Oilmate czy jak mu tam za 60 zł troszke mnie zszokowalo

a w Rossmanie sa rowniez takie ceratki pod przescieradlo, 5 sztuk za około 10 zł, widzialas je? chyba je kupie
Domi ceratek nie widzialam, ale mam wlaśnie podklady do przewijania, o kytorych pisala Tarasia, a wczesniej Lucky polecala.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Laktator z Tomme Tippe, zamówiłam na allegro 91 zł razem z przesyłką a w sklepie kosztuje 120-130 zł. Mam nadzieje że będzie potrzebny a jak nie to zostanie dla potomnych

Nio to trzymamy kciuki za wizytę i żeby wogóle nie było ludzi.

Dziewczyny wy chodzicie do ginów prywatnie i czekacie tyle w kolejce?? U mnie się rzadko zdarza żeby było więcej niż jedna osoba przedemną. Przychodzimy na konkretną godzinę i nikt nie czeka
Dzieki! ja chodze prywatnie i tez mam zawsze 15 m kolejki.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie chce robic paniki, ale cos dziwnie sie czuje - brzuszek boli dosc mocno jak na @, taki ogolny bol brzucha tez czuje, niedobrze mi i czuje bol w kroku...i jeszcze plecy mnie bola...
Torbe juz spakowalam i lece pod prysznic...Na razie malza nie budze (zasnal na sofie obok) bo nie chce go straszyc moze bez powodu...

Mam nadzieje, ze to falszywy alarm...

Cytat:
Kareninko
masz byc dzielna.. pamietaj ze wszystkie o Tobie myslimy

a ja dostalam smsa od Malinki. nie ma pradu od samego rana i raczej do jutra sie nie zapowiada ze bedzie miala..
za to zapowiada sie ze do jutra to nasza Malinka moze miec juz Kubice w ramionach bo ma bolesne skurcze co 5 minut..

oby sie jednak uspokoilo bo jeszcze wczesnie..

Już doczytalam - Malina i Krenina - niezle dozujecie napiecie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Wieczorne heloł
Właśnie wróciłam od gina.
Chyba ma zepsute USG, bo według niego mój syn waży już 3400 g
Możliwe to, żeby przybrał w 3 tygodnie 1 kg.

No i wykrakałaś
Szyjka skrócona do 1 cm i jak to gin stwierdził mam już z głowy jakieś 5 godzin porodu, w porównaniu do kobiety, która przyjeżdża rodzić z uformowaną szyjką.
Następna wizyta za 2 tygodnie, podobno powinnam dotrwać, ale teraz już mogę rodzić w każdej chwili
A ja nie mogę jeszcze rodzić, bo dopiero w poniedziałek mam iść robić badania do znieczulenia
Brombi, duży syncio...
A co do szyjki - Ty wcześniej mialas ladna i pozamykana jak pamietam, czyli sama sie tak skrocila do 1 cm? Dobrze ze masz 5 godzin krocej, ale niech maly si jeszcze nie wybiera. Ciekawa jestem jak u mnie bedzie z tą szyjką i czy samo tez cos sie ruszy.
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Juz kiedys mialam sytuacje ze wrocilam od fryzjera on nawet tez nie wiedzial ze bylam a on mi sie tak przyglada i mowi oj Kachulka cos juz Ci te włoski urosły trzeba by było do fryzjera(nie patrzac na to ze wlasnie fryzjerka mi obcieła jakies 10 cm )

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Pierwsza!

Chyba Konspiracja pytałaś o poduszkę z dziurką. Ja ją dostałam od kumpeli. Szczerze powiem, ze też jej nie widziałam nigdzie w sklepie
Ela tez gratuluje udanej wizyty,

no wlasnie nie moge tych poduszek nigdzie znaleźć jeszcze na alle sprawdze.

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dobry, dobry
deszczowy ale dobry

dziewczyny ja tu widzę niezłą akcje z tym rozpakowywaniem ! Za Malinkę i Kareninkę trzymam kciuki!

wczoraj odebraliśmy wózek, wyprawa do sklepu kosztowała mnie więcej wysiłku niż podejrzewałam...
ale pojazd jest - na razie złożyliśmy tylko gondolę, stoi i łapie domowe zapachy

wklejam fotki zrobione na szybko 1 woozior, 2 śpiworek ocieplaczek - strasznie miły w dotyku - dzidzia chyba będzie w nim się dobrze czuła! Ma świetne pasy do wpinania do wersji spacerowej i do fotelika.

i w ogóle wózek jest zgrabny i nie jest taki ciezki jak mi się w sklepie wydawało, później zrobie fotki wersji spacerowej i fotelika...

miłego dnia!
Ladny wozek i widze że masz ladne zaslonki w dzięciecym pokoiku

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Witaj Flower!!!! Milego pobytu w domku!

Cytat:

A teraz na TVP 2 gadali o klatach owłosionych czy nie... wolicie owlosione czy nieolwosione klaty?
Ja lubie owosione
A wcześniej ogladalas? Mowili o aerobiku w ciąży. Laski ktore ćwiczyły, mowiły że porod nie byl straszny. U mnie nie ma zzo, wiec dzisiaj troche zakupow i spadam pocwiczyc. Teraz bede cwiczyc codziennie
A wieczorem spotkanie z psiapsiolka...

I zapytam - Wytrwalyście z masowaniem krocza?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:17   #4208
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
ja teraz wcinam jabłka kilka razy dziennie, a wcześniej to nie przepadałam, w ogóle mój dzidziol chyba owobe bardzo lubi.

myślę czy pofarbować włosy sama dzisiaj już nie mogę patrzeć na odrost ale jak widze pogodę za oknem to nie chce mi się ruszyć do sklepu buuuu

Ja tez w ciazy polubilam jablka, a wczesniej to tylko do swieta jadłam

Spokojnie mozesz pofarbowac L'orealem castingiem. Ja juz w ciazy dwa razy farbowalam i mam zamiar na dniach znówtylko na kolor nie moge sie zdecydowac...

W ogole nalozylam sobie olejek kokosowy Vatike, musze byc "piekna" do porodu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Ja lubie owosione
A wcześniej ogladalas? Mowili o aerobiku w ciąży. Laski ktore ćwiczyły, mowiły że porod nie byl straszny. U mnie nie ma zzo, wiec dzisiaj troche zakupow i spadam pocwiczyc. Teraz bede cwiczyc codziennie
A wieczorem spotkanie z psiapsiolka...

Ogladałam, ogladalam
I o Tobie myslalam, powaznie
ja nic nie cwiczylam, duzo "latam" po domu wiec moze to cos da

Stary 2009-10-15, 11:20   #4209
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Cytat:
lalalalalalal
lalalalal
lalalala

Ze niby co??????

Cytat:
Pleciugi heheheheeh
Staramy sie jak mozemy...
Domi pytalas o laktatory...ja mojego nie biore raczej do szpitala, bo u ns daja w szpitalu...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Kareninko fajnie ze jeszcze dwupak

Cytat:
Witam mamusie. Ja dziś od 5 rano miałam skurcze. Wczoraj około 23 też i przed wczoraj te same godziny 23 i 5 rano. Ale przed wczoraj dałam rade zasnąć bo były lekkie więc nawet nic nie pisałam. Dziś zasnełam dopiero po 3 godzinach. Ja już też mam powoli dość. Człowiek leży i się gabi w sufit czy to już czy jeszcze trochę. Oczywiście jadę dziś na zakupy po ostatnie rzeczy do szpitala bo jak tak dalej pójdzie to też będę następna w kolejce. Lecę nadrobić co naskrobałyście
Trzymaj sie i nie szalej na tych zakupach za bardzo

Cytat:
No ta jakas odmiana bedzie...klata zamiast brzuszka czy zdjecia wozka...

Aha - ja lubie owlosione

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:20   #4210
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:

czekamy na fotke Tz klaty
nie no obrazil by sie
w kazdym razie napewno nie musi sie golic

Kolanosiu moja kolezanka cwiczyla joge cala ciaze i mowila ze porod bardzo szybki i wcale nie taki bolesny..

Stary 2009-10-15, 11:24   #4211
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi, duży syncio...
A co do szyjki - Ty wcześniej mialas ladna i pozamykana jak pamietam, czyli sama sie tak skrocila do 1 cm? Dobrze ze masz 5 godzin krocej, ale niech maly si jeszcze nie wybiera. Ciekawa jestem jak u mnie bedzie z tą szyjką i czy samo tez cos sie ruszy.
No właśnie nic za bardzo nie czułam, żebym miała skurcze czy coś.
Mam nadzieję, że jak się zacznie, to będę wiedziała, że to to
Gin sam był zdziwiony. Może to dlatego że Mały jest ciężki i już ustawiony w kanale rodnym, więc naciska na szyjkę

Cytat:
A ja chyba nie będę dzisiaj ćwiczyć, bo się teraz trochę boję, żeby nie przyspieszyć, więc tylko lajtowo kończynami pokręcę i oddechy poćwiczę. Co do masowania krocza, to różnie bywa, ale się staram.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:27   #4212
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Ja tez lubie nie owlosinych i moj tez tez ma 5 na krzyz i uwielbiam jego klate

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:39   #4213
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Ogladałam, ogladalam
I o Tobie myslalam, powaznie
ja nic nie cwiczylam, duzo "latam" po domu wiec moze to cos da
Ktoś tu mile polechtal moją próżność
A na SR robicie jakieś cwiczenia?

Cytat:
Gin sam był zdziwiony. Może to dlatego że Mały jest ciężki i już ustawiony w kanale rodnym, więc naciska na szyjkę

A ja chyba nie będę dzisiaj ćwiczyć, bo się teraz trochę boję, żeby nie przyspieszyć, więc tylko lajtowo kończynami pokręcę i oddechy poćwiczę. Co do masowania krocza, to różnie bywa, ale się staram.
Pewnie to dlatego
Nie, Ty juz lepiej tylko oddechy ćwicz

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:13   #4214
nedzia
Raczkowanie

noo już jestem, już se mogę chwilę usiąść. Kapuśniok gotowy więc jak ktoś reflektuje to proszęęęęęę.............. ................. starczy dla wszystkich bo mnie zawsze takie zupy to jak do pułku wojska wychodzą i potem trzeba jesc je przez tydzien ale wiadomo ,im kapuśniak starszy tym lepszy ....
Brombusiu u nas odradzają znieczulenie bo jest problem z anastezjologami - niestety , a tak wogole mam wrażenie że najważniejsi w tym szpitalu są wlasnie ludzie o tej specjalności i wszyscy ich "muszą" tolerowac ehhhh. Oprocz tego znieczulenie kosztuje 500 zł więc zrezygnowalam. Mam tylko nadzieje ze dam radę
Ale jak chcesz to poczekaj jeszcze chwile na mnie, zaciśnij nogi to zrobimy sobie spotkanko na porodówce. Przyjade specjalnie dla ciebie
Kareninko przesyłam Ci światłowodami michę kapuśniaczka
Kachula zaciskam kciukasy za wizytę no i życzę ci co by ci fryzjer "dobrze zrobił"
Domi moj to ma klatę nie zabardzo owłosioną ale taką najbardziej kocham ale jak niektorzy mają wlosy na plecach to dopiero jest jazda
Kolanosiaprzesyłam michę kapuśniaka
Paczka dzis przez ciebie popełniłam grzech byłam w sklepie i tak się do mnie pączki uśmiechały że sobie kupilam do kawki, ale zaraz przyszłas mi na myśl. ..............i znowu pojdzie mi waga do gory ehhhhhh....
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:18   #4215
katekatee
Zadomowienie

A i bym zapomniała. Zaczynamy 38tcJak to zleciało. Z tego co piszecie to ciąża donoszona czyli Wiktor może wychodzić. Ale te skurcze w nocy to mnie przerażają coraz bardziej
Cytat:
Dziewczynki, nie chce robic paniki, ale cos dziwnie sie czuje - brzuszek boli dosc mocno jak na @, taki ogolny bol brzucha tez czuje, niedobrze mi i czuje bol w kroku...i jeszcze plecy mnie bola...
Torbe juz spakowalam i lece pod prysznic...Na razie malza nie budze (zasnal na sofie obok) bo nie chce go straszyc moze bez powodu...

Mam nadzieje, ze to falszywy alarm...
Kamila powiedz mi proszę czy ty też tak to odczuwasz jak ja. Bo mnie tak boli jak na miesiączkę i tak promieniuje do nóg i jeszcze przechodzi do pleców. I ja nawet mam problem żeby ustalić jak długo trwa pojedyńczy skurcz bo mi się wydaje że to boli tak ciągle U Ciebie też mniej więcej tak????????

Cytat:
Wieczorne heloł
Właśnie wróciłam od gina.
Chyba ma zepsute USG, bo według niego mój syn waży już 3400 g
Możliwe to, żeby przybrał w 3 tygodnie 1 kg.
Jak tyle jesz to pewnie że mały grubnie Toś go mamusia upasła

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Nam położna mówiła, że po przekroczeniu iluś tam cm rozwarcia, to się już nie daje znieczulenia, bo może nie starczyć czasu, jeśli na kogoś zadziała zbyt silnie. Trzeba mieć na tyle czucia, żeby przeć

Nic to kochane. Ja już zmykam przytulić się do mężunia, a jutro proszę o kciuki u okulisty i z załatwianiem paru spraw urzędowych

Dobranoc
Ja rozmawiałam z anestezjologiem na ten temat i on twierdzi że nigdy nie jest za późno i znam dziewczyne która dojechała do szpitala na 6ciu cm rozwarcia i dali jej zneczulenie. ROdziła naturalnie tylko że nie czuła partych i położna jej mówiła kiedy przeć

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Wczoraj po miesiącu wróciłam ze szpitala już myślałam, że będę tam aż do porodu ale się zlitowali i pozwolili jeszcze odwiedzić domek
No Witamy koleżankę z początku Listopada i widzę że też się dopisujesz do listy "Najprawdopodobniej Październikowe" Cieszymy się że wszystko ok. Pochwal się ile waży dzidzia bo ostatnio ten temat na topie

Cytat:
Witam

melduje sie w domku, wszystko jest dobrze
Ja dziekuje za takie akcje jak wczoraj - to juz wole urodzic raz a dobrze a nie takie bujanie sie...

Czytam, co u was od wczoraj...
No Kamilcia wiem o czym mówisz. Ja to już sama nie wiem co robić. Czy coś robić czy po prostu leżeć plackiem i czekać aż przyjdzie kolejny skurcz.

Cytat:

Brombi ciesz się że nic nie czujesz bo to nic przyjemnego nie jest. Tak ci promienieje ból od macicy aż do nóg i pleców

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:18   #4216
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:

Ło kurde chyba powoli zaczynamy sie rozdwajac dziewuszki
Hej może to lepsza nazwa dla następnego wątku - "rozdwajanie"?:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Ja odezwę się jutro bo moje kochanie wstaje o 4 i nie chce mu juz tym kompem zakłócać zasypiania!
Dobranoc, choc ja jak zwykle pewnie nie pośpię...ehh!

A widzisz widzisz, jednak się udało

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Chyba Konspiracja pytałaś o poduszkę z dziurką. Ja ją dostałam od kumpeli. Szczerze powiem, ze też jej nie widziałam nigdzie w sklepie
Poduszka z dziurką to może być albo taka jak się na kark nakłada - taka jakby podróżna, albo nawet gumowe koło dmuchane.
Ale - położna na SR (baardzo mądra babka) mówiła, że takie poduchy to tylko na transport ze szpitala czy coś w ten deseń.

Bo w ogóle do momentu zagojenia się krocza jak ognia powinno się unikać pozycji siedzącej, wszysko na leżąco albo półsiedząco, tak żeby nie uciskać krocza i żeby mogło się wietrzyć. A na takim kole jak sie siedzi, to powietrze nie dociera dobrze i bakterie tam sie hemmm rozmnażają, no i gorzej się goi
Powiem szczerze, że jej argumenty były dla mnie przekonujące.

Cytat:
Witajcie dziewczyny
O jaa cie, to nieźle z tym ciśnieniem - ale nie czułaś że tak ci wali serce?? Rozumiem, że to był stan przedrzucawkowy?
Super, że teraz wszystko w porządku i że chociaż na końcówkę mogłaś do domu wrócić.

Cytat:
No to rzeczywiście niespodzianka, skoro cały czas nastawiona byłaś na przenoszenie. A i wielkość chłopa nonono

Coś Lucky się dawno nie odzywała!

A ja od początku tego tygodnia kładę się z powrotem do łóżka, jak TZ wychodzi do pracy - i udaje się mi zasnąć, nawet wstyd się przyznać, bo dzisiaj do 10 spałam. Ale w nocy oczywiście swoją bezsenność obowiązkowo zaliczam...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:21   #4217
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

cześć mamusie
No to ja startuje do czytania wątku od początku, bo do tej pory nauka mi niestety nie pozwalala ( a przede mną wciąz we wtorek ostatni egzamin, a już nie mam siły - w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, więc z nauką cięęęężko...).
dziś na 17 idę do gina na usg, mam nadzieję, że ustalimy termin porodu, bo będę rodzić cc ( przez wadę wzroku... ale chyba sie cieszę, że tak wyszło, strasznie sie balam porodu naturalnego ) Ciekawe ile moja Blanka waży Na ostatnim usg w sierpniu ważyła 5% więcej niż statystycznie inne dzieci, więc podejrzewam,ze mała nie będzie hihi Koniec 34tyg - chyba pora torbę spakować.. Co bierzecie dla dziecka do szpitala?
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:49   #4218
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Brombusiu u nas odradzają znieczulenie bo jest problem z anastezjologami - niestety , a tak wogole mam wrażenie że najważniejsi w tym szpitalu są wlasnie ludzie o tej specjalności i wszyscy ich "muszą" tolerowac ehhhh. Oprocz tego znieczulenie kosztuje 500 zł więc zrezygnowalam. Mam tylko nadzieje ze dam radę
Ale jak chcesz to poczekaj jeszcze chwile na mnie, zaciśnij nogi to zrobimy sobie spotkanko na porodówce. Przyjade specjalnie dla ciebie
No kochana to nogi będę zaciskać
Znieczulenie 500 zł?? Przecież NFZ refunduje znieczulenie, ale paskudy
Nedziu bardzo ładny avatar Widzę że brzuszek konkretny

Cytat:
A i bym zapomniała. Zaczynamy 38tcJak to zleciało. Z tego co piszecie to ciąża donoszona czyli Wiktor może wychodzić. Ale te skurcze w nocy to mnie przerażają coraz bardziej
Gratuluję 38 tygodnia

Cytat:
Jak tyle jesz to pewnie że mały grubnie Toś go mamusia upasła
Wcale tyle nie jem
Co to za insynuacje
Po prostu Mamusia duża, Tatuś duży, to i Synuś niemały

Cytat:
Ja rozmawiałam z anestezjologiem na ten temat i on twierdzi że nigdy nie jest za późno i znam dziewczyne która dojechała do szpitala na 6ciu cm rozwarcia i dali jej zneczulenie. ROdziła naturalnie tylko że nie czuła partych i położna jej mówiła kiedy przeć
No niby tak, ale jakoś nie są chętni, żeby dawać znieczulenie, jak rozwarcie już na 5 cm.

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
No to rzeczywiście niespodzianka, skoro cały czas nastawiona byłaś na przenoszenie. A i wielkość chłopa nonono
Tak mnie synuś zaskoczył, pewnie nie ostatni raz
A co do wielkości chłopa, to ja się nie nastawiam, bo się będę jeszcze bardziej bała
Gin się na pewno pomylił w obliczeniach, bo mu się USG zepsuło, tak, tak, na pewno tak właśnie jest
I szyjkę też mam na pewno dłuższą i pewnie w końcu jednak się przeterminuję

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:57   #4219
flowerspower
Raczkowanie

Cytat:

No Witamy koleżankę z początku Listopada i widzę że też się dopisujesz do listy "Najprawdopodobniej Październikowe" Cieszymy się że wszystko ok. Pochwal się ile waży dzidzia bo ostatnio ten temat na topie
Mój synuś waży 2900g i ogólnie termin mam na 11 listopada ale lekarz stwierdził, że swoimi wymiarami dziecko odpowiada ciąży donoszonej. Ja jestem przeznaczona do cesarki więc jeśli nie będzie wcześniej żadnych skurczy to mam się zgłosić do rozwiązania w terminie lub 2 dni wcześniej bo rozwarcie już jest odpowiednie, żeby macica się mogła właściwie oczyścić.

Co do moich odczuć przy takim wysokim ciśnieniu to ja właśnie za bardzo nic nie czułam poza tym, że momentalnie robiło mi się mega gorąco, ale to podobno dlatego nic nie czułam, że ta druga wartość była nie aż taka wysoka, bo mnie to tak dziwnie skakało, żę tylko ta pierwsza wartość się podnosiła a druga nie bardzo no i puls 95...

Edytowane przez flowerspower
Czas edycji: 2009-10-15 o 13:01
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:01   #4220
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry Kochane ....ale tęskniłam (wiem ze Wy nie )

troszke Was wczoraj ponadrabiałam ,zostało Mi jeszcze 1/2 strony

Jagódka gratuluje ,ale Ci zazdroszcze ,masz juz małą przy Sobie

Gucia
supcio Avek ! ...................nawe t nie pamiętam co komu miałam odpisac ......

Zimno na polu ,w dopmu też, takie mam spartańskei warunki ,mam nadzije ze to długo nie potrwa

Dokupiłam ciuszki dla małej ......ale jeszcze brakujeee

Nakupiłam bodów 4 pary ,pól spioszków ,itd ...brakuje spioszków ,i kaftaników ...

Domi jak tam włoski farbowałas ?..chce zobaczyć jaki masz kolor mam ochote sie farbnąc ale nie wiem jak
Stary 2009-10-15, 13:14   #4221
gucia6
Zakorzenienie

Ale naprodukowałyście od rana
Widzę niektóre wzięły sobie do serca, żeby jak najszybciej zakończyć tą część

Cytat:
Juz kiedys mialam sytuacje ze wrocilam od fryzjera on nawet tez nie wiedzial ze bylam a on mi sie tak przyglada i mowi oj Kachulka cos juz Ci te włoski urosły trzeba by było do fryzjera(nie patrzac na to ze wlasnie fryzjerka mi obcieła jakies 10 cm )

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
lezymy z Iza na łóżku a ona do mnie - mamo wstaj zrób jeść bo samo się nie zrobi
Iza jest niesamowita

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
hej
Najpierw wysyłam wam zdjęcia dzisiejszej krynickiej zimy
a zaraz zaję się nadrabianiem zaległości...
Śnieg

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Heja, super, że znów jesteś z nami i 2w1

Cytat:
Witam
Ty tez jeszcze w dwupaku. Coś ostatnio ściemniasz , nie wiem, czy ci nadal wierzyć

Cytat:
Moje dziecko też raczej nasłucha się muzyki troszkę cięższego kalibru, niż Mozart czy Bach
No, Mozart i Bach też mają swoje cięższe kawałki

Cytat:
A teraz na TVP 2 gadali o klatach owłosionych czy nie... wolicie owlosione czy nieolwosione klaty?
Ogólnie nie lubię niedźwiedzi Jak jest trochę włosów to mi nie przeszkadza. Natomiast mój tz ma kilka włosków na krzyż na klacie, a nogi też ma mniej owłosione niż ja kiedy mam odrosty

A tak w ogóle to dzień dobry w to słoneczne, zimne i świeże popołudnie.
Ja już po okuliście i z oczkami jest wszystko ok. Siatkówka zdrowa - nie ma przeciwwskazań do porodu sn, wada stała - co jest dla mnie zaskoczeniem po tylu godzinach dziennie, które spędzam przed kompem.
Sprawy urzędowe też udało mi się załatwić bezboleśnie i dokumenty przyślą mi w ciągu tygodnia do domu
Stary 2009-10-15, 13:20   #4222
elalank
Zadomowienie

Cytat:
mój TZ też ma 3 włosy na krzyż, ale jakby był owłosiony jak małpka to i tak jego klata najbardziej by mi sie podobała!!!

Cytat:
obiecanki -cacanki

Cytat:
ja tylko oliwkuję po kąpieli

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
noo już jestem, już se mogę chwilę usiąść. Kapuśniok gotowy więc jak ktoś reflektuje to proszęęęęęę.............. ................. .
to lecę na michę

Cytat:
A i bym zapomniała. Zaczynamy 38tc
gratuluję, pięknie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Poduszka z dziurką to może być albo taka jak się na kark nakłada - taka jakby podróżna, albo nawet gumowe koło dmuchane.
Ale - położna na SR (baardzo mądra babka) mówiła, że takie poduchy to tylko na transport ze szpitala czy coś w ten deseń.

Bo w ogóle do momentu zagojenia się krocza jak ognia powinno się unikać pozycji siedzącej, wszysko na leżąco albo półsiedząco, tak żeby nie uciskać krocza i żeby mogło się wietrzyć. A na takim kole jak sie siedzi, to powietrze nie dociera dobrze i bakterie tam sie hemmm rozmnażają, no i gorzej się goi
Powiem szczerze, że jej argumenty były dla mnie przekonujące.
no powinno się unikać siedzenia, ale jak to zrobić jakoś tego nie widzę, żeby to było możliwe...
wszytskiego niedługo doświadczymy to tez będziemy takie mądre

ech, głodna się zrobiłam

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:30   #4223
malina81
Zadomowienie

Witam, chwilowo mam prąd wiec szybko pisze- nawet was nie "przelatuje". Czuje sie okropnie. Brzuch cały czas twardnieje, bolą mnie wszystkie kości i jest mi niedobrze. W dodatku ani chwile nie mogę poleżeć bo cały czas ktoś coś chce ode mnie- przez to zamieszanie z prądem moj tata cały czas do mnie przychodzi po jakieś przedłużacze itp, Kuba znudzony siedzeniem w domu tez nudzi a ja z tych nerwów juz niewiem czy płakać czy krzyczeć. W ogóle to niewiem co mam robić bo jak dalej bedą te skurcze to sie w końcu całkiem otworze-a przecież ja nie moge jeszcze rodzić Jest mi okropnie źle psychicznie i fizycznie. Zażywam juz tony magnezu i no-spy i nawet na chwile nie jest lepiej...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:33   #4224
xpressja
Zadomowienie

kochane, wózeczek jest firmy TEUTONIA model Cosmo, kupowałam zestaw: gondola, spacerówka + fotelik. Kierowałam się w zasadzie wszystkim i opiniami na innych forach, tym że fotelik wysoko stoi w rankingu crash testów, że ma certyfikaty itepe.

a ja w ten deszcz polazłam na drobny shopping...
no i jak wlazłam do dzieciecego HMu to koniec
mini - sweterek, mini - kamizelka , mini - tuniczka wszystko jak mi dzidzia troszkę podrośnie tak na 2 - 3 m-ce

... no nie mogłam nie kupić - rozumiecie?! prawda

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-10-15 o 13:35
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:37   #4225
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam, chwilowo mam prąd wiec szybko pisze- nawet was nie "przelatuje". Czuje sie okropnie. Brzuch cały czas twardnieje, bolą mnie wszystkie kości i jest mi niedobrze. W dodatku ani chwile nie mogę poleżeć bo cały czas ktoś coś chce ode mnie- przez to zamieszanie z prądem moj tata cały czas do mnie przychodzi po jakieś przedłużacze itp, Kuba znudzony siedzeniem w domu tez nudzi a ja z tych nerwów juz niewiem czy płakać czy krzyczeć. W ogóle to niewiem co mam robić bo jak dalej bedą te skurcze to sie w końcu całkiem otworze-a przecież ja nie moge jeszcze rodzić Jest mi okropnie źle psychicznie i fizycznie. Zażywam juz tony magnezu i no-spy i nawet na chwile nie jest lepiej...
Bidula... może jak zaczniesz krzyczeć to zostawią Cię w spokoju??
A jeśli chodzi o gotowość Kubicy do przyjścia na swiat - to chyba nie byłby specjalnie wcześniakiem, więc nawet gdyby co, to nie stresuj się tym dodatkowo...
trzymaj się maleńka

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:37   #4226
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Jest mi okropnie źle psychicznie i fizycznie. Zażywam juz tony magnezu i no-spy i nawet na chwile nie jest lepiej...
Malinka... my wszystkie tu z Tobą!

Stary 2009-10-15, 13:44   #4227
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
no i jak wlazłam do dzieciecego HMu to koniec
mini - sweterek, mini - kamizelka , mini - tuniczka wszystko jak mi dzidzia troszkę podrośnie tak na 2 - 3 m-ce

sama słodycz!

Malinko trzymaj sie kochana! Zamknij się w pokoju i powiedz, żeby wszyscy dali ci święty spokój!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 13:55   #4228
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Dzien doberek Kochane Mamusie

Ja dzisiaj przesadzilam ze spaniem, ale chyba wczorajszy dzień dobrze mi zrobił, chyba codziennie powinnam chodzić na takie masaże hehe

Nadrobiłam wszystko co napisałyście i teraz pewnie zapomnę w wiekszości co mialam napisać.

Malinka i Kareninka ciesxzę się, ze wy jeszcze w dwupaku.

katekatee ja mam takie same bóle co i Ty, też nie wiem jak to liczyć, bo ten bół jest jak na miesiączkę, ale ciągły.

Co do laktatora to ja kupiłam ręczny TT, jest naprawde dobry (już go wypróbowałam) i zabiore ze sobą do szpitala, chociaż nie trzeba. Powiem Wam, że mojej siostrze bardzo sie przydał, bo jak urodziła małego to miala strasznie duzo pokarmu o przed karmieniem musiala sciągać, zeby mały sie nie zadławiał. Ja wolę mieć swój na wszelki wypadek.

Guccia zazdroszcze Ci, że sprzedałaś suknie slubną. Ja też chcę swoją sprzedać, ale jakoś mi to nie wychodzi. A TY wystawiłaś swoją na allegro?? A może wiecie czy ktoś chce kupić suknię.

Kaja wózek świetny, kolorki też super i widać, że ten spiworek jest strasznie milutki. Kupowałaś go w zestawie czy osobno?? Drogi był?? W sumie ja mam już jeden do wózka, ale ten tak mi sie podoba, ze może kupiłabym jeszcze jeden

Kachula trzymam kciuki za wizytę i czekamy na fotki nowej fryzurki

Co do poduszki z dziurką to ja widziałam taką w sklepie dziecięcym, ale takim dużym, gdzie mają naprawdę wszystko. Ja mam dostac od kolezanki, a ona kupiła w sklepiku w szpitalu.

Zamówiłam sobie te podkłady Seni, o których pisałyście. Właśnie przyszły i powiem Wam, że są super. Kilka wezmę ze soba do szpitala, a reszte bede miala do przewijania małej jak nap gdzieś pojedziemy. Suuuper pomysł z tymi podkładami. Dziękuję za podpowiedz

Gratulejszyn nowych tygodni.:roza :

I ja dzisiaj zaczynam 38 tydzien
Stary 2009-10-15, 14:00   #4229
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiemy
Ubranka słodziutkie

Malina, trzymaj się kochana

Katarina, ja sprzedawałam na niemieckim ebay.
Gratki z okazji nowego tygodnia.
Stary 2009-10-15, 14:01   #4230
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość

Kaja wózek świetny, kolorki też super i widać, że ten spiworek jest strasznie milutki. Kupowałaś go w zestawie czy osobno?? Drogi był?? W sumie ja mam już jeden do wózka, ale ten tak mi sie podoba, ze może kupiłabym jeszcze jeden
śpiworek kupowałam razem, ze wszystkim kosztował coś ok 150 zł, jest dwustronny i można z nim pokombinować, zakładac tylko na nóżki, lub stosowac do fotelika jako cienką podkładkę, no i jest masa wersji kolorystycznych, zamawiałam w Glucku w Pasażu, ale wiem że przez net tez można.

http://www.teutonia.pl/index.php?men...wietl=mininest

no i gratuluje szczęśliwie rozpoczętego 38!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości