Reklama trumien - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 21:32   #31
basiao84
Wtajemniczenie

Dot.: Reklama trumien

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Tylko, że jakby nie patrzeć - pomysl zupełnie wyjęty z tyłka. Nikt o zdrowych zmysłach nie powiesi sobie tego kalendarza. Jak dla mnie - pomysł masakra!!!
Tak, właśnie się zastanawiam, jakich jeleni tudzież zboczuchów kręci goła baba na trumnie... W każdym razie- cel marketingowy został osiągnięty, nazwa firmy zapada w pamięć

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie o to chodzi,wg mnie trochę mylicie pojęcia....
Chodzi o reklamę,a taka reklama to sława,czyli to,ze słysząc ich nazwę kojarzy się firmę i to że gdy przychodzi potrzeba,to do głowy pierwsze co wpadnie to firma"X" co produkuje trumny i drepta człowiek mimo woli do tego znanego,a nie do jakiegoś Pana z dłutkiem...itp

Kalendarz ma dać reklamę,a nie ma na celu aby podtykać go
"jakiejś pani po śmierci męża ",aby sobie z niego wybrała model.
Ani też nie jest dołączany do trumny w charakterze gratisa. Nie czarujmy się, częstotliwość zamawiania przez przeciętnego człowieka trumny jest tak niska, że szanse, iż wkrótce powróci po kolejną, są prawie równe zeru. Tym bardziej niepotrzebny mu więc katalog z 12 rodzajami trumien. Zresztą, przy zdjęciach nie pokuszono się nawet o dane konkretnych modeli, a z tego co zauważyłam na stronie producenta- jest ich trochę.
Reklama ma więc na celu zachęcić zakład pogrzebowy, a nie Iksińskiego któremu dziadek zmarł.

Cytat:
Hm,nigdy nic nie reklamowałam,ale
Pozdrawiam
Jola
(swoją drogą dlaczego Jola?)
A ja tam nie mam nic przeciwko tym modelkom. Takie zlecenie im się trafiło, ot co. Nie uważam, by było to hańbiące. Ma ochotę świecić tyłkiem nad trumną, niech świeci. Bez różnicy dla mnie, czy świeci nad trumną, czy jedząc batonika Niestety, są odbiorcy na których ten tyłek w reklamie podziała
Inna sprawa, że mam wrażenie, że zdjęcia są mocno photoshopowane, i tak naprawdę postaci modelek zostały nałożone w programie graficznym...

Cytat:
Napisane przez elsi Pokaż wiadomość
Bo mnie ten pomysł i wykonanie nie dość, że nie oburzyło, to jeszcze rozbawiło.
I jeszcze moje pytanie. Czy nikt z Was nie zwrócił uwagi na to, że każde zdjęcie ma jakieś przesłanie? Np alkohol i droga, albo strzelba? Lub jest alegorią śmierci?
Mnie też rozbawiło

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
ot to
Jestem za....
a reklama jak widać skuteczna,bo ile ludzi o niej słyszy,a tak firma pozostałaby w kręgu lokalnym...

W sumie, taki producent trumien ma przechlapane. W ogóle, cały przemysł funeralny ma przechlapane pod względem marketingowym. Jakby nie patrzeć, to tematy dość drażliwe, i dostępne środki reklamy przez to ograniczone.

Dziewczyny, ma któraś pomysł, jak skutecznie zareklamować producenta trumien, przysporzyć mu trochę rozgłosu?
basiao84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-15, 22:06   #32
Morholt
Raczkowanie

Mamy zbyt gleboko zakorzenione w kulturze podejscie do smierci i tematyki pogrzebowej na smutno, powaznie czasem wrecz patetycznie. W wielu krajach taka reklama nie budzilaby wiekszej sensacji, ot pomysl jak pomysl. trumny to biznes jak kazdy inny wiec tez sie musi reklamowac i o wiele ciekawiej wyglada taka reklama niz zdjecie blyszczacej trumny na tle zalobnikow czy cos w tym rodzaju. Przynajmniej mial pomysl nietypowy i teraz cala Polska zna jego zaklad.

Swoja droga rozbawila mnie ta reklama mialem mocne skojarzenia z "six feet under" gdzie w pierwszym odcinku wydarzenie jakim jest smierc i pogrzeb ojca bohaterow jest przerywane reklamami produktow pogrzebowych i wszystkie one sa zrobione na wesolo.
Stary 2009-10-16, 08:03   #33
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morholt Pokaż wiadomość
Mamy zbyt gleboko zakorzenione w kulturze podejscie do smierci i tematyki pogrzebowej na smutno, powaznie czasem wrecz patetycznie. W wielu krajach taka reklama nie budzilaby wiekszej sensacji, ot pomysl jak pomysl. trumny to biznes jak kazdy inny wiec tez sie musi reklamowac i o wiele ciekawiej wyglada taka reklama niz zdjecie blyszczacej trumny na tle zalobnikow czy cos w tym rodzaju. Przynajmniej mial pomysl nietypowy i teraz cala Polska zna jego zaklad.

Swoja droga rozbawila mnie ta reklama mialem mocne skojarzenia z "six feet under" gdzie w pierwszym odcinku wydarzenie jakim jest smierc i pogrzeb ojca bohaterow jest przerywane reklamami produktow pogrzebowych i wszystkie one sa zrobione na wesolo.
pogrzeb jest smuntym wydarzeniem,bo coś się kończy,
odchodzi osoba,ktorą kochamy,i już jej nie będzie koło nas.
nie wiem,czy ktoś cieszy się ze straty,bo ja nie potrafiłabym się wtedy śmiać i żartować.

nie wiem,czy firma oczekiwała takiego rozgłosu,bo głosy oburzenia mogą być na NIE.
nie każdy zna ten zakład,bo ja widząc niesmaczne fotki nie doszukiwalam się nazwy producenta.
fakt zapamiętałam panne młoda siedząca na trumnie.zapamiętałam kobietę,nie trumnę,nawet nie wiem,jakiego była koloru.
nie potrafiłabym znaleść właściciela trumny,gdyby była mi potrzebna,więc nie wiem,czy cel został osiągnięty.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 08:08   #34
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Śmierć jest naturalna ale każdorazowe odejście człowieka jest wielką tragedią - szczególnie dla osób niewierzących, dla których jest to koniec istnienia. Nic dziwnego, że ludziom niewesoło kiedy na zawsze tracą ważne dla siebie osoby ze świadomością, że nie ma życia po życiu i już się nie spotkamy.

Jego pomysł może i był nietypowy, ale np. dla mnie był przede wszystkim pozbawiony klasy, żenujący... Nigdy nie chciałabym korzystać z usług takiego zakładu, ani nie chciałabym mieć nigdy do czynienia z człowiekiem, który wymyślił taką reklamę i z kobietami, które zgodziły się do tego pozować. Nie będę pisać dokładnie co sądzę o tych ludziach...

Cytat:
To jest straszne, że człowiek dla pieniędzy - przedmiotu, które są w końcu tylko nic nie wartą w obliczu śmierci czy choroby rzeczą potrafi sprzedać swoją godność, swoje życie, nawet swoje uczucia... Mnie to nie śmieszy, mnie to przeraża, że potrafimy być aż tak bardzo gorsi od zwierząt...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-10-16 o 08:09
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 08:11   #35
aandziag
Przyczajenie

GG do aandziag

okropna reklama, nie rozumiem...

Moja praca, moje całe życie

http://www.agarts.pl

aandziag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 08:57   #36
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Śmierć jest naturalna ale każdorazowe odejście człowieka jest wielką tragedią - szczególnie dla osób niewierzących, dla których jest to koniec istnienia. Nic dziwnego, że ludziom niewesoło kiedy na zawsze tracą ważne dla siebie osoby ze świadomością, że nie ma życia po życiu i już się nie spotkamy.

Jego pomysł może i był nietypowy, ale np. dla mnie był przede wszystkim pozbawiony klasy, żenujący... Nigdy nie chciałabym korzystać z usług takiego zakładu, ani nie chciałabym mieć nigdy do czynienia z człowiekiem, który wymyślił taką reklamę i z kobietami, które zgodziły się do tego pozować. Nie będę pisać dokładnie co sądzę o tych ludziach...

To jest straszne, że człowiek dla pieniędzy - przedmiotu, które są w końcu tylko nic nie wartą w obliczu śmierci czy choroby rzeczą potrafi sprzedać swoją godność, swoje życie, nawet swoje uczucia... Mnie to nie śmieszy, mnie to przeraża, że potrafimy być aż tak bardzo gorsi od zwierząt...
Oj tam Klarisso, znowu mówisz o WARTOŚCIACH. Co to takiego ? Najważaniejsze moja Droga, to żeby gołe dupsko było ! To jest podstawa. Wszystkiego
Nie no, ale czujecie ? Baba w stringach fikacjąca nad trumną. No żenuła jak by na to nie spojrzeć.
A nazwy produecnta też nie zapamiętałam. Ale cóż, reklama ewidentnie nie była do mnie kierowana
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 09:34   #37
SdC
Zakorzenienie

Cytat:

No mamy i co z tego? Mamy zmieniać nasze podejście, bo w innych krajach jest inaczej. Tak nasza kultura i robiąc reklamę trzeba się z nią liczyć (z tradycją).
A co do reklamy samej: nie wiem czemu, ale jakoś to po mnie spłynęło. Chyba chcieli za bardzo szokować i do mnie to nie dotarło .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 10:10   #38
basiao84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
No mamy i co z tego? Mamy zmieniać nasze podejście, bo w innych krajach jest inaczej. Tak nasza kultura i robiąc reklamę trzeba się z nią liczyć (z tradycją).
A co do reklamy samej: nie wiem czemu, ale jakoś to po mnie spłynęło. Chyba chcieli za bardzo szokować i do mnie to nie dotarło .
Po Tobie to spłynęło, ale i nie do Ciebie reklama była skierowana. Podejrzewam, że grupa docelowa kalendarza jakoś nie bardzo się zbulwersowała, prędzej- zaciekawiła.

Wyobraźmy sobie szefa zakładu pogrzebowego. Na widok żałobników jakoś specjalnie się nie wzrusza, w końcu widział ich już setki. Pogrzeby to dla niego po prostu biznes, a trumna- jest produktem, który się zamawia u producenta, a potem sprzedaje- z zyskiem. Jak co roku, jedzie gdzieś tam na targi funeralne, bo i w tym biznesie pojawiają się nowe trendy. Oglądając kolejne egzemplarze trumien trafia na jedną jedyną firmę, która oprócz klasycznego katalogu dostępnych produktów posiada w swoich materiałach reklamowych kalendarz, o którym tutaj mowa. I jak myślicie- którą firmę zapamięta?
Stary 2009-10-16, 10:15   #39
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiao84 Pokaż wiadomość
Po Tobie to spłynęło, ale i nie do Ciebie reklama była skierowana. Podejrzewam, że grupa docelowa kalendarza jakoś nie bardzo się zbulwersowała, prędzej- zaciekawiła.

Wyobraźmy sobie szefa zakładu pogrzebowego. Na widok żałobników jakoś specjalnie się nie wzrusza, w końcu widział ich już setki. Pogrzeby to dla niego po prostu biznes, a trumna- jest produktem, który się zamawia u producenta, a potem sprzedaje- z zyskiem. Jak co roku, jedzie gdzieś tam na targi funeralne, bo i w tym biznesie pojawiają się nowe trendy. Oglądając kolejne egzemplarze trumien trafia na jedną jedyną firmę, która oprócz klasycznego katalogu dostępnych produktów posiada w swoich materiałach reklamowych kalendarz, o którym tutaj mowa. I jak myślicie- którą firmę zapamięta?
Zgadzam się z drugą częścią Twojej wypowiedzi (już ktoś to zresztą pisał w tym wątku ). Napisałam, że po mnie spłynęło, żeby wyrazić swoją opinię, a nie żeby podważyć skuteczność reklamy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 10:22   #40
basiao84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Zgadzam się z drugą częścią Twojej wypowiedzi (już ktoś to zresztą pisał w tym wątku ). Napisałam, że po mnie spłynęło, żeby wyrazić swoją opinię, a nie żeby podważyć skuteczność reklamy .
W sumie, po mnie to też spłynęło, nie widzę powodu do zbulwersowania się
Najwyraźniej żadna z nas trumnami nie handluje
Stary 2009-10-16, 11:29   #41
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiao84 Pokaż wiadomość
W sumie, po mnie to też spłynęło, nie widzę powodu do zbulwersowania się
Najwyraźniej żadna z nas trumnami nie handluje

niekoniecznie handluje trumnami,jednak jakaś część handluje .
ja naprzykład nie widzię w tym DOBREJ REKLAMY
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 13:21   #42
Wyrak
Zakorzenienie

Reklama zdecydowanie na granicy dobrego smaku.

Tyle, ze suma sumarum, jakos mnie nie burwelsuje. Szczerze, to wole juz cos takiego od golych tylkow w reklamach produktow typu czesci samochodowe

Same aranzacje tak szczerze nieglupie, tylko erotyka w zestawieniu z tematyka faktycznie wyglada dziwnie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 15:31   #43
Rena
Zakorzenienie

Reklama nie trafiona i pewnie tez nieskuteczna. Przy okazji wzbudza niesmak bo sprawia wrazenie drwiny z czyis swietosci.

Co do emocji, to czeste, ze ludzie kompletnie sie nie przejmuja cudzymi emocjami. Ile to razy cos mnie zranilo, a otoczenie traktowalo to jako okazje aby na mnie zarobic itp. Do tego nie trzeba az tak mocnych uderzen w stol. Chociaz zawsze trafia sie tacy, ktorzy bede najlpiej wiedziec co innych moze juz zranic, a co jeszcze nie moze. Znawcy

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2009-10-16 o 15:34
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 17:59   #44
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez henia45 Pokaż wiadomość
Może właśnie dlatego, że reklama szokuje i wzbudza skrajne emocje, jest skuteczna. Niemniej jednak, w tym przypadku wydaje się trochę nietrafiona
Litości, odkopujesz wątek z 2009 r, żeby komentować nieaktywne linki? Serio?
Reklama bloga jak widzę... A nie, sklepu, jeszcze lepiej. Reklama na wizażu jest płatna.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości