![]() |
#31 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Reklama trumien
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Reklama ma więc na celu zachęcić zakład pogrzebowy, a nie Iksińskiego któremu dziadek zmarł. Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, że mam wrażenie, że zdjęcia są mocno photoshopowane, i tak naprawdę postaci modelek zostały nałożone w programie graficznym... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() W sumie, taki producent trumien ma przechlapane. W ogóle, cały przemysł funeralny ma przechlapane pod względem marketingowym. Jakby nie patrzeć, to tematy dość drażliwe, i dostępne środki reklamy przez to ograniczone. Dziewczyny, ma któraś pomysł, jak skutecznie zareklamować producenta trumien, przysporzyć mu trochę rozgłosu? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Mamy zbyt gleboko zakorzenione w kulturze podejscie do smierci i tematyki pogrzebowej na smutno, powaznie czasem wrecz patetycznie. W wielu krajach taka reklama nie budzilaby wiekszej sensacji, ot pomysl jak pomysl. trumny to biznes jak kazdy inny wiec tez sie musi reklamowac i o wiele ciekawiej wyglada taka reklama niz zdjecie blyszczacej trumny na tle zalobnikow czy cos w tym rodzaju. Przynajmniej mial pomysl nietypowy i teraz cala Polska zna jego zaklad.
Swoja droga rozbawila mnie ta reklama ![]()
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odchodzi osoba,ktorą kochamy,i już jej nie będzie koło nas. nie wiem,czy ktoś cieszy się ze straty,bo ja nie potrafiłabym się wtedy śmiać i żartować. nie wiem,czy firma oczekiwała takiego rozgłosu,bo głosy oburzenia mogą być na NIE. nie każdy zna ten zakład,bo ja widząc niesmaczne fotki nie doszukiwalam się nazwy producenta. fakt zapamiętałam panne młoda siedząca na trumnie.zapamiętałam kobietę,nie trumnę,nawet nie wiem,jakiego była koloru. nie potrafiłabym znaleść właściciela trumny,gdyby była mi potrzebna,więc nie wiem,czy cel został osiągnięty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego pomysł może i był nietypowy, ale np. dla mnie był przede wszystkim pozbawiony klasy, żenujący... Nigdy nie chciałabym korzystać z usług takiego zakładu, ani nie chciałabym mieć nigdy do czynienia z człowiekiem, który wymyślił taką reklamę i z kobietami, które zgodziły się do tego pozować. Nie będę pisać dokładnie co sądzę o tych ludziach... Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-10-16 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
okropna reklama, nie rozumiem...
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie no, ale czujecie ? Baba w stringach fikacjąca nad trumną. No żenuła jak by na to nie spojrzeć. A nazwy produecnta też nie zapamiętałam. Ale cóż, reklama ewidentnie nie była do mnie kierowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do reklamy samej: nie wiem czemu, ale jakoś to po mnie spłynęło. Chyba chcieli za bardzo szokować i do mnie to nie dotarło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobraźmy sobie szefa zakładu pogrzebowego. Na widok żałobników jakoś specjalnie się nie wzrusza, w końcu widział ich już setki. Pogrzeby to dla niego po prostu biznes, a trumna- jest produktem, który się zamawia u producenta, a potem sprzedaje- z zyskiem. Jak co roku, jedzie gdzieś tam na targi funeralne, bo i w tym biznesie pojawiają się nowe trendy. Oglądając kolejne egzemplarze trumien trafia na jedną jedyną firmę, która oprócz klasycznego katalogu dostępnych produktów posiada w swoich materiałach reklamowych kalendarz, o którym tutaj mowa. I jak myślicie- którą firmę zapamięta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najwyraźniej żadna z nas trumnami nie handluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Reklama zdecydowanie na granicy dobrego smaku.
Tyle, ze suma sumarum, jakos mnie nie burwelsuje. Szczerze, to wole juz cos takiego od golych tylkow w reklamach produktow typu czesci samochodowe ![]() Same aranzacje tak szczerze nieglupie, tylko erotyka w zestawieniu z tematyka faktycznie wyglada dziwnie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Reklama nie trafiona i pewnie tez nieskuteczna. Przy okazji wzbudza niesmak bo sprawia wrazenie drwiny z czyis swietosci.
Co do emocji, to czeste, ze ludzie kompletnie sie nie przejmuja cudzymi emocjami. Ile to razy cos mnie zranilo, a otoczenie traktowalo to jako okazje aby na mnie zarobic itp. Do tego nie trzeba az tak mocnych uderzen w stol. Chociaz zawsze trafia sie tacy, ktorzy bede najlpiej wiedziec co innych moze juz zranic, a co jeszcze nie moze. Znawcy ![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2009-10-16 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Reklama bloga jak widzę... A nie, sklepu, jeszcze lepiej. Reklama na wizażu jest płatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.