|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
![]() ![]() ![]() Ja nadal w dwupaku dziś wyszłam ze szpitala.Czujemy się dobrze.Wiktor waży 2,500 ale jest malutki niby i wolą go podtrzymać w brzuszku.rozwarcie mam na 1,5 cm.ale niemogę chodzić tylko tak jak w szpitalu leżeć ![]() ![]() Muszę iśc się położyć ale najpiewrw muszę was nadrobić a dużo tego mam.
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Mamusie
![]() Ciesze sie, ze moj maly mezczyzna podoba sie wizazowym ciociom ![]() ![]() ale mam dzisiaj leniwy dzien...spalismy z malzem do 10:30 i gdyby polozna nie miala przyjsc o 11 to pewnie jeszcze dluzej lezelibysmy w lozeczku... ![]() Ogolnie polozna bardzo zadowolona - moj szew po cc goi sie super, macica ma juz rozmiar taki jaki normalnie ma u kobiet, ktore rodzily normalnie wiec super... Wlasnie zrobilam sobie pazurki i wcinam ciacho... ![]() Moje slonko slodko sobie spi, niedlugo bede musiala go budzic na jedzonko ![]() A ja ciemnota dopiero teraz zauwazylam, ze mamy juz wiecej mamus rozpakowanych!! Kate ![]() ![]() gratuluje z calego serca i mam nadzieje, ze wpadniecie do nas jak najszybciej ![]()
#874 |
Zakorzenienie
|
Kareninko kochanie to dobrze ze Andre pozwala sie wam wyspac
![]() ![]() Ciesze sie bardzo ze z Tobą tez jest wszystko ok ![]() ![]()
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej niech Fifi nikogo nie slucha tylko mamusi ![]() witaj Paczka ![]() Kareninka a jak jest z karmieniem u Was? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...wlasnie korzystamy jak sie da... ![]() Podobno czesto dzieci zmieniaja takie "grzeczne" usposobienie kolo 2 tyg zycia, ale nawet jesli wtedy André juz nie bedzie taki spokojny to moge powiedziec, ze przynajmniej przez te pierwsze 2 tyg oszczedzil nam stresow... ![]() Pamietacie pewnie, ze wlasnie o karmienia martwilam sie najbardziej...ale musze powiedziec, ze u nas wszystko poszlo super...André od razu wiedzial jak sie przyssac do piersi i na mleczko musielismy poczekac tylko do niedzieli wieczor... ![]() No a jak juz mleczko bylo to moj chlopiec w ogole byl przeszczesliwy ![]() ![]() Troche mialam trudnosci przez jeden dzien, bo moje sreduszko upodobalo sobie baaardzo moja prawa piers a z lewej nie chcial w ogole pic, ale trwalo to tylko jeden dzien wiec spoko... ![]() Mialam w szpitalu tez bardzo dobra pomoc jesli chodzi o karmienie wiec z jakimikolwiek pytaniami moglam zwrocic sie do siostr...to pomoglo mi bardzo od psychicznej strony zwlaszcza na poczatku, kiedy czekalismy az mleczko poplynie a ja martwilam sie bardzo, ze nic z tego nie bedzie... ![]() Powiem wam, ze przed porodem wiele razy probowalam wyobrazic sobie jak to jest kiedy dziecko bedzie pic z mojej piersi ale...nigdy bym nie przypuszczala, ze to takie wpaniale uczucie...takie wyjatkowe i w ogole nie do opisania...kiedy ta malutka istotka tak mocno sie przytula, zaczyna ssac i w tym momencie znow jestescie jak jedno - to taka chwila tylko dla was , nic innego wokol sie nie liczy, jestescie tylko wy dwoje....moj tz powiedzial mi potem, ze widac po mnie, ze nic wokol nie jest w stanie zaklocic naszej harmonii...ja czulam sie troche jakby moje serce bilo w rytm ssania mojego synka... ![]() Aha - mialam wstawic zdjecia naszego pokoju ze szpitala...
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Witam Karerinko
![]() ![]() Jezu ale nudy ,nie ma z kim wyjs ca Tz znów nocka ![]() ![]() Witam Paczkamarrwiłyścmy sie o Ciebie dobrze ze jeszcze w dwupaku ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-24 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
o kurczak niezły pokój - jak w sypialni a nie w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
To jest pokój szpitalny????
To ja zazdroszczę ![]() Mieszkając w Polsce trudno w coś takiego uwierzyć ![]()
#880 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Eee tam od razu w depreche... ![]() ![]() Ja wlasnie wygonilam mojego tz'ta na male piwo z kolega i...uwierzycie, ze wyszedl jakad godzine temu i od tej pory dzwonil 3 razy czy wszystko u nas dobrze... ![]() ![]() Cytat:
No pokoik byl fajny...udalo nam sie, bo zwolnil sie akurat w czwartek wieczorem i na piatek byl dla nas... ![]() Bylam wlasnie u mojego slonka, zeby spatac sie go czy moze nie chcialby mleczka i zastalam taka minke... ![]() No nic, bede musialam byc twarda i go obudzic... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-24 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się ze wszystko ok,
Paczka w dwupaku, karenina jest z powrotem : Bardzo reprezentacyjny ten pokoj w szpitalu. To chyba 5-cio gwiazdkowy szpital byl... ![]() Karenina jeszcze raz gratuluję, maluszek cudny ![]() Pieknie piszesz o karmieniu, dla mnie to na razie taka abstrakcja... Poczytam co u reszty.
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() zajrzałam tylko nadrobić zaległości od wczoraj i życzyć Wam miłego weekendu ![]() u nas pogoda nie dopisuje, ale nastroje jak najbardziej ![]() ![]() poza tym odwiedziłam dziś kosmetyczkę i mam pięknie zrobione pazurki na stopach i rączkach ![]() ![]() ![]() ![]() trzymajcie się w dwupakach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj spokojnie
![]() Wózek już mamy, tylko jeszcze nie złożony, TŻ co innego robi, ja bym sama skręciła, ale mi zabronił ![]() Karenina trafiło Ci się dziecko jak marzenie, nie dość, że śliczny to jeszcze grzeczny, dużo śpi, ładnie je i daje Mamusi czas dla siebie ![]() Zazdraszczam ![]() Pięknie piszesz o synku, widać, że podchodzisz do macierzyństwa spokojnie i dojrzale ![]() Paczka witaj z powrotem w dwupaku. Wzajemnie Lucky ![]() Gucia się dzisiaj jeszcze nie meldowała ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-24 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie Dziewczyny
![]() Ja wiem że najważniejsze to że z Dzidzią wszystko dobrze i że te kilka tygodni szybko zleci a potem będę miała już przy sobie mojego Maluszka... Wiem że wiele kobiet jest w znacznie gorszej sytuacji niż ja... no i muszę być silna dla Dzidzi... Ale po prostu wczoraj tak się jakoś tym wszystkim zdołowałam że... Zakupy pewnie rzeczywiście dokończymy przez internet, jak po coś będzie trzeba pojechać do sklepu to TŻ pojedzie... Z praniem i prasowaniem też małżonek sobie poradzi a jakby co to mama pomoże (tak więc Brombusiu chyba nie będę Cię jednak tym obciażąć - ale wielkie dzięki za dobre chęci ![]() Tylko wiecie - trochę to wkurzające że ja sama mając najwięcej czasu i zapału tak naprawdę nie mogę sama zrobić nic ![]() No ale trudno - tak jak piszecie: Dzidzia najważniejsza ![]() Paczka, cieszę się że u Ciebie ok ![]() Pozdrawiam.
#885 | |||
Zakorzenienie
|
Malinko, strasznie współczuje, wytrzymaj do poniedzialku
![]() Sexy, takiego kolesia to tylko za jXXa powiesić na żyrandolu.... Kate, Wiki tez cudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś robię goląbki w papryczkach i jablecznik. I wreszcie spokojny wieczor w domku - moze jakis filmik trachniemy? to milej sobotki mamusie ![]()
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
o matko jak w hotelu
![]() cos spokój dzisiaj na wizazu.. wszytskie sie chyba weekenduja ![]()
#887 |
Raczkowanie
|
Cześc Wam kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Jeju jak jak się źlę czuję.Gdy byłam w szpitalu to oczywiście kroplówki i magnez i glukoza i nospa podawana była codziennie.Dobrze że byłam u nas w szpitalu już wszystkich lekarzy znam więc wiem co mnie czeka jakby co do personelu wszyscy mili tacy są.Byłam na porodówce widziałam wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jednak będzie cesarka.Zrobią cesarka bo miałam pierwszą cesarke.Więc nawet o sn mam niemarzyć.Ale dla mnie lepiej. Uciekam położyć się. Śliczne synusie ![]()
#888 |
Raczkowanie
|
KAte, Karenina, macie CUDOWNYCH chłopców
Magda, mam nadzieję że też wkrótce pochwalisz się swoją niespodzianką ![]() z dobrych wieści to kupiliśmy dzisiaj wózek - bartatina alu plus w kolorze classic 119 ![]() a ze złych to wczoraj odebrałam wyniki moczu i wyszła glukoza - czyli cukrzyca że hej ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Kareninko a ja mam pytanie "organizacyjne" - co ile karmisz małego ? czy może karmisz "na żądanie" ?
i czy karmisz z 2 piersi podczas jednego karmienia, czy raz z jednej raz z drugiej ? p.s. pokoik szpitalny szok! w takich warunkach można rodzić po ludzku! ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
fruzia, z cukrzycą ciążowa tak jest... nie ma jej nie ma, a tu nagle boom i jest! dlatego dobrze, że robimy często badania, żeby wszystkie nieprawidłowości wyłapać w miarę szybko i zacząć działać! ale nie stresuj się na zapas, powtórzysz wyniki i lekarz zapewne ustali dietkę lub insulinę i będzie dobrze ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-10-24 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
w poniedziałek doszło do rozpakowania i urodziła się Ola
![]() śliczna ![]() ![]()
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() piękne imię ![]() ![]() a jak się czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() opieka połóżnej i pani doktor fantastyczna w trakcie porodu! no i mąż najcudowniejszy ![]()
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Helol Kochane ,co tak cichutko
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczynam sie bac ze będe za opiekuńczą Mamusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-24 o 19:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluje kochana córeczki!!!!!! Paczka fajnie ze Ty nadal 2w1 A ja od mamy wrocilam,zajmowalam sie dzis troszke kruszynka siostry,jejus jaka ona słodka i grzeczniutka,takiego grzecznego bobaska kazdej zycze
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Jaki dziś tu spokój aloy gratuluje córeczki ![]() ![]() Paczka oszczędzaj się ![]() Dziewczyny macie piękne dzieciaczki ![]() ![]() My teraz r0bimy krokieciki z barszczem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() ![]() ![]() Kamila witamy ![]() ![]() ![]() WIdzę że coraz więcej mamuś już prawie gotowych. Napewno będzie wszystko dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.