|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
magduchahahaha - u nas tak samo - ja się muszę namęczyć, żeby moja królewna sie do mnie zaczęła śmiać, a małż tylko do niej podejdzie i już ona ma uśmeich od ucha do ucha. ale liczę, że jak wrócę do pracy sytuacja się odmieni :P
Vila - ekstra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Eve - dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tort jak dla mnie mistrzostwo świata, ja z ciast umiem sernik na zimno bo nie wymaga pieczenia ![]() eve nie ma za co, ja już taka łaskawa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Vila włączyłam Twoje zdjęcie, synek na kolanach i nagle słysze: looooooolllllll i strużka śliny pociekła na podłogę
![]()
#3844 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,ja tylko na momencik,chciałam się przywitać i uciekam.Wieczorem wpadnę na dłużej to coś napiszę więcej.
Vila tort i ty super,świetne połączenie tego fioletu z czerwienią. Reszcie coś później napiszę,bo czas mnie goni. Miłego dzionka kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy wzajemnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny czemu Kathi75 nie udziela się już na naszym wątku? Czy ja o czymś nie wiem?
![]() Cytat:
- po mleczku z kleikiem kolejny posiłek jest po 4 godzinach; - po zupce lub obiadku, w którym jest mięsko też po 4 godzinach; - po daniu bez mięska po 2-3 godzinach; - jesli daje deserki, to tylko tak dla smaku między posiłkami, ale one nie wydłużają u nas czasu między jednym posiłkiem a drugim; - po przebudzeniu zawsze daje mleczko z kelikiem ryzowym lub kukurydzianym (zwyklym, owocowym lub z warzywami); - na drugie sniadanko podobnie; - obiad- zupka lub obiadek (czasem rozcięczam z wodą i daję z butelki); - podwieczorek- mleczko z kleikiem - kolacja- mleczko z kaszką na dobranoc (ja rzadko robie gęste kaszki, przewaznie dwie łyzeczki kaszki dodaje do mleczka, tak jak kleik, i tak zageszczone podaje dzieciom). Co do ulewania, to my mamy ponad 6 miesiecy i tez mocno ulewamy. Trzeba pamietac o odbijaniu po kazdym posiłku i powinno byc dobrze. Ja wczoraj dziewczynki przekarmiła i mi się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To już my go tu z iwcią dent ![]() ps. sliczny torcik ![]() o mój Bossssssz ![]() blondynkapoznan chyba wysłałam do ciebie wiadomosc na nk ![]() palikot do ciebie też ![]() A teraz moje pytanie do was: Mozna dziecku słodzić zwykłą herbatke cukrem?
![]() |
#3847 | ||||||
szyciowa specjalistka :)
|
zień dobry
Pietrula czuje się lepiej Temp. spadła i nawet się uśmiecha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niech sobie mówią co chcę, dziecko tak zmienia i przewartościowuje życie, że trzeba się uczyć na nowo, siebie samego i siebie nawzajem. A przy tym jesteśmy na wysokich obrotach, radość przeplata sie ze strachem, zwątpieniem. Też to przechodziłam....i przy Piotrusiu już wiedzieliśmy jak to jest...dzień do nocy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam że się wiercił na tym łóżku re...cos tam. Co babka podeszła to jej sie zsuwał...polewaliśmy mój też nie zdążył ![]() Cytat:
2. Jak młody, kurcze co się dzieje... 3. Ta jak pieski, jak dasz "smakołyk" to się słuchają Cytat:
nie pamiętam jak to wiekowo sie rozkłada, ale dziecko nie do końca wiedziało, ze Cię nie ma Zobaczysz kiedy będzie miała koło 8miesiecy, zacznie reagować na "brak" mamy i to dość mocno. Dopiero wtedy zacznie pojmować e Ty i ona to dwie osoby. Puki co, dla niej jesteście jednym. Więc dla niej, gdzieś byłaś, a ze było jej dobrze, to to gdzieś obok wystarczyło. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() chyba mi się udało założyłam sobie album ![]() mam nadzieje że jest ok i jest prywatny nie chce żeby wszyscy widzieli zdjecia spoza naszego forum tylko nie opisałam zdjęć bo nie wiem jak ![]() a zresztą i tak dobrze ze zrobiłam album ![]()
#3849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ajaka to całe szczęście że jest poprawa! bercia brawo brawo brawo, już idę oglądnąć Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zadomowienie
|
iwcia dens - może nie mieszkami tak blisko siebie, ale większośc dziewczyn tuta wydaje mi się, że jest z południa Polski, więc te nasz kilometry wydają mi się w porównaniu z tym niedalekie
![]() ![]() Vila - łał, ale laska z Ciebie seksi mamusiu ![]() ![]() Iwciag - niestety wiem, że facecie myślą po fakcie, ale kurde, zaprasza mnie na romantyczny weekend,a potem wali tekstem, że mam tak wielką dupę, że na zdjęciu się nie mieści (i to nie był żart) to lekka przeginka ![]() Eve - dzień doberek ![]() rumiankowa - ach, te nasze dziewuchy, zero wdzięczności dla matek ![]() Ursull - witaj poniedziałkowo ![]() ![]() Anulka - nie wiem dokładnie jak to jest z tym cukrem, ale chyba jest dla niemowląt za bardzo ciężkstrwany i lepiej uzywac glukozy... Aljaka - ja niby to wiem, ale przykro jest... Już nawet nie chodzi o to, że nie czuła braku rodziców... Ona ze mna jest bardziej marudna niż jak mnie nie było... ale to nawet też w jakiś sposób rozumiem... najbardziej mnie boli, że ona się do mnie nie uśmiechnęła, nie zwróciła nawet na mnie uwagi a do TŻ-ta śmiała się na całego, wręcz sikała z radości... Super, że juz lepiej Pietruli ![]() Jupi, nadrobiłam zaległości, może nie tak szczegółowo jak bym chciała, ale wiem mniej więcej co tam u Was ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() juz lecę oglądac foteczki ![]() hmmm... a gdzie zdjęcia mamusi ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-26 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Wtajemniczenie
|
magducha ale chamik(nie obraź się)z niego!! Mój też momentami z takimi tekstami, ale to tylko po tym jak ja go wyśmiewam, że jest łysy
![]() moje dziecko dziś od rana cały czas śpi, z przerwą na kupę i jedzonko ![]() miłam już kiedyś spytać w jakiej kondycji są wasze włosy? Czy mamy które miały problem z nadmiernym wypadaniem, widzą jakąś poprawę? no właśnie bercia, gdzie Twoje foto?? Bo chłopaków masz kozackich ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zadomowienie
|
ja wiem, że to chamskie było... co prawda ja sie też z niego nabijałam, ale to żadne wytłumaczenie nie jest...
![]() |
#3853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o nie swoimi fotkami nie będe Was straszyc ![]()
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze odbijam mala po kazdym karmieniu a mimo to ulewa
![]() czyli tak moja pije mleko o(plus minus oczywiscie) 9.00 12.00 15.00 18.00 21.00 i raz albo dwa w nocy to na ile tych karmien zostawic samo mleczko?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-10-26 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
|
Cytat:
![]() Ale na poważnie, ona jest jeszcze za mała by dzielić mama be, tata cacy. Tak naprawdę, dla niej jeszcze oprócz ciebie nikt sie nie liczy. Tż puki co ma trochę inną rolę niż Ty, on jest taka troszkę rozrywka, ty jesteś od normalności i smutków, łez i wszelkiej h...wizny. Np. my, niby jesteśmy na równi, ale jak Piotrek jest chory, nie ma bata, nie wyciszy sie przy Tż-cie. Ja go biorę, zaczyna płakać (wypłakuje się) i zasypia. popatrz: masz przyjaciółkę od serca, to co robisz jak jest problem, opowiadasz, żalisz się, lub po prostu jest przy Tobie....a jak sie zjawi koleżanka, walniesz banana na twarzy i rozpoczniesz wesołą konwersację, .......i kto jest ci bliższy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zadomowienie
|
tak, tak straszyć... za ten tekst moja droga to nalezy Ci się
![]() jakie tam starszyć... dawaj fotki swoje bez gadania ![]() takie fajne chłopaki musze mieć super mamcię ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Pewnie jeszcze nie pisałam, ale dawno tak myslę, że mądra babka jesteś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Wtajemniczenie
|
ajaka mądrze prawisz kobito
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
kurde pisalam do was i posta mi wciuelo
![]() ![]() ![]() karolinko pakusia ma racje ja tez wporwadzam nowosci nieco wczesniej podobno reakcja uczuleniowa moze wystapic do 5 godzin ![]() Anulka dziekuje potem zajrze na nk ![]() aa i nie moge ze smiechu jak piszesz do mnie PALIKOT ![]() ![]() ![]() vILA Pieknie wygladasz, lsnisz kobieto! ![]() ![]() ![]() a jaki smakowity torcik mniaam ![]() dziewczyny lece musze posprzatac, isc na zakupy itp itd wpadne jak bede miala wolna chwile buziaki ![]()
#3860 |
Zakorzenienie
|
ale wy klepiecie
![]() ja własnie frytki wstawiłam, próbowałam nowe urządzenie i jest genialne, frytki w 5 sekund się robi ![]() zaraz za ciasto się zabieram i chyba standardowo snickersa zrobie, Mały odsypia noc, mnie cyc puszcza wydoiłam reszte syropku dla dzieci xD poiglot wiem, wiem, poprostu jakoś mi się zapomniało dziś ![]() ![]()
#3861 |
Zadomowienie
|
ja uwazam, ze na 4, o 12:00 albo o 15:00 podaj obiadek
![]()
#3862 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=magduchahahaha;1492 3856]tak, tak straszyć... za ten tekst moja droga to nalezy Ci się
![]() jakie tam starszyć... dawaj fotki swoje bez gadania ![]() takie fajne chłopaki musze mieć super mamcię ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- i tu mogłabyś się zdziwi zdziwic ![]() jak znajde jakąś fajną fotke to może pokaże ![]() miałam pokazać pieska ale ostatnio 15 min robiłam mu zdjęcia i ten skubaniec taki szybki ze albo ogon albo kawałak nogi udało sie uchwycic bo biegał jak szalony ![]() ![]()
#3863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zadomowienie
|
iwciag tez bym chciala zeby Jasko mial chociaz jednego i tez sie boje co to bedzie jak bedzie wychodzil
![]() czekoladka Jasko tez caly czas ulewa i mi tez lekarz nie kazal zmieniac mleka. Powiedzial, ze bedziemy sie martwic jak maly nie bedzie przybieral. Wiem, ze to jest meczace, te ciagle przebieranie, albo jak gdzies jestes uwazanie zeby nie ulal, no ale coz taki ich urok ![]() ![]() magducha nie pitol, pamietaj, ze dzieciaki zawsze mamusie kochaja ![]() ![]() Vila super kobitka, super tort! ![]() Cytat:
![]() ![]() Oto 2 fotki z wczoraj i jedna z dzisiaj, a na nich smieszek. Boszee on potrafi tak caly dzien, zeby nie mial uszu to by usmiech dookola glowy mial. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
Bercia dawaj fotke i nie gadaj. Musimy wiedziec z kim gadamy hihihihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekamy do jutra moze nie odpadnie mu palch i pojedziemy jak cos do lekarza Cytat:
ladna babeczka z ciebie ![]() a torcikk ekstra! ![]() napewno nikt cie za to nie powiesi... mozna slodzic ale nie powinno sie.. lekarze zabraniaja... ale wiem ze sami tez dosladzaja... poprostu wiele dzieci nie lubi nie slodzonych herbatek czy wody... ja wiem po Kubie... zawsze pil wode bez cukry ale po NANie musze mu slodzic... bo on jest slodki w smaku i sie przyzwyczail... ja slodze glukoza podobno lepsza dla dzieci niz zwykly cukier
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o cukier to ja poki co staram sie go unikac jak ognia, choc oczywiscie nie da sie go unikac przez cale zycie, wody do picia nie slodze, znalazlam jedna herbatke Hippa bez cukru i kaszki Milupy, niestety chyba wszystkie Bobowity zawieraja cukier, wiec dla mnie odpadaja, a;e znalazlam tez Nestle bez dodatku cukru. Jesli podaje soczek to tez konkretnie rozcienczony - nie to zebym miala jakies jazdy na punkcie cukru, ale jesli sie daje go wykluczyc, to wykluczam.
Wlosy tez juz mi nie wypadaja i tez rosna nowe - cale mnostwo nowych, wiec mam dosc widocznego "jeza" ![]() Vila ![]() ![]() Dziecie me zasnelo, wiec mam szanse na poranny prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kur..mnie cały cza wychodzą te kłaki już mam serdecznie dosyć ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Zadomowienie
|
bo ty jestes taki nasz mały palikotek.
obiadek wsuwamy
#3870 |
Zadomowienie
|
Eve chyba poludniowy ten prysznic
![]() iwciag tak oczy ma moje <jupi> hihihihhi teraz wszystcy mowia, ze sie zmienil i jest do mnie podobny, bo jak sie urodzil to czysty Tz byl... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- anulka palikotek dobre hihih moge Cie znalesc i zaprosic na nk???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.