Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 09:52   #3841
rumiankowa
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

magduchahahaha - u nas tak samo - ja się muszę namęczyć, żeby moja królewna sie do mnie zaczęła śmiać, a małż tylko do niej podejdzie i już ona ma uśmeich od ucha do ucha. ale liczę, że jak wrócę do pracy sytuacja się odmieni :P
Vila - ekstra i tort i Ty a kogo widać w lusterku? :P

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Eve - dzień dobry
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 09:53   #3842
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
Mamuńcie, rocznica udana. Tort taki sobie ale po całym dniu pieczenia, nie miałam siły już ozdabiać ładnie, tylko na szybcika. Mój tatko miał ze mnie ubaw.

1. Zrypana perspektywa, naprawdę, to mam długie, długie nogi. Z Wesela toto, niestety lepszych zdjęć nie posiadam.

Dziś mój Małż jest w Olsztynie. Do późnego wieczora. A wyszedł w pół do czwartej rano. jakieś szkolenie z urzędu mają z jakiejś ustawy. Dobrze choć, że dziś wróci...

2, 3 i 4. Tort. Kiepskie fotki, wiem.
ale z Ciebie odważna kobitka, gratuluje i zazdroszczę, ja to zawsze taka zachowawcza w tych moich strojach aż nudna czasem-a klocka to ty chyba nie widziałaś:P
a tort jak dla mnie mistrzostwo świata, ja z ciast umiem sernik na zimno bo nie wymaga pieczenia
eve nie ma za co, ja już taka łaskawa jestem
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:21   #3843
Carolajna24
Zakorzenienie

Vila włączyłam Twoje zdjęcie, synek na kolanach i nagle słysze: looooooolllllll i strużka śliny pociekła na podłogę
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:32   #3844
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,ja tylko na momencik,chciałam się przywitać i uciekam.Wieczorem wpadnę na dłużej to coś napiszę więcej.
Vila tort i ty super,świetne połączenie tego fioletu z czerwienią.
Reszcie coś później napiszę,bo czas mnie goni.
Miłego dzionka kochane

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:34   #3845
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,ja tylko na momencik,chciałam się przywitać i uciekam.Wieczorem wpadnę na dłużej to coś napiszę więcej.
Vila tort i ty super,świetne połączenie tego fioletu z czerwienią.
Reszcie coś później napiszę,bo czas mnie goni.
Miłego dzionka kochane
dziękujemy wzajemnie
Stary 2009-10-26, 10:47   #3846
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dziewczyny czemu Kathi75 nie udziela się już na naszym wątku? Czy ja o czymś nie wiem?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21
kolejne pytanie jak wyglada jadlospis waszych dzieciaczkow chodzi mi o to w jakich odstepach czasu mleczko ,obiadki, deserki...[...]Moja Wercia mocno ulewa-kilkakrotnie po kazdym jedzeniu i tak mysle czy nie kupic tego Nutritionu na ulewaniemala skonczy 3 mce w tym tygodniu a daje jej Nan1....
u nas:
- po mleczku z kleikiem kolejny posiłek jest po 4 godzinach;
- po zupce lub obiadku, w którym jest mięsko też po 4 godzinach;
- po daniu bez mięska po 2-3 godzinach;
- jesli daje deserki, to tylko tak dla smaku między posiłkami, ale one nie wydłużają u nas czasu między jednym posiłkiem a drugim;

- po przebudzeniu zawsze daje mleczko z kelikiem ryzowym lub kukurydzianym (zwyklym, owocowym lub z warzywami);
- na drugie sniadanko podobnie;
- obiad- zupka lub obiadek (czasem rozcięczam z wodą i daję z butelki);
- podwieczorek- mleczko z kleikiem
- kolacja- mleczko z kaszką na dobranoc (ja rzadko robie gęste kaszki, przewaznie dwie łyzeczki kaszki dodaje do mleczka, tak jak kleik, i tak zageszczone podaje dzieciom).

Co do ulewania, to my mamy ponad 6 miesiecy i tez mocno ulewamy. Trzeba pamietac o odbijaniu po kazdym posiłku i powinno byc dobrze. Ja wczoraj dziewczynki przekarmiła i mi się niestety. Nie zdążyłam ich odbić. Zła jestem na siebie
Cytat:
Napisane przez magduchahahaha
Czasami sobie myślę, że dla moje dziecka ja jestem od obowiązków a tata od zabawy, więc mnie kocha przez to mniej
no coś ty, nawet tak nie myśl. No co ty, nie wiesz, ze mamusia zawsze jest najwazniejsza ??
Cytat:
Dziś mój Małż jest w Olsztynie. Do późnego wieczora.
To już my go tu z iwcią dent ugościmy odpowiednio.
ps. sliczny torcik
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
aa Natanek ma 7 ząb
o mój Bossssssz

blondynkapoznan chyba wysłałam do ciebie wiadomosc na nk jesli to ty, to niezly ze mnie szpieg.
palikot do ciebie też

A teraz moje pytanie do was:
Mozna dziecku słodzić zwykłą herbatke cukrem?

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:49   #3847
aljaka
szyciowa specjalistka :)

zień dobry
Pietrula czuje się lepiej
Temp. spadła i nawet się uśmiecha

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam że często w związkach po pojawieniu się dziecka występują kryzysy
Do tej pory para była tylko dla siebie, nie musiała się dzielić miłością, czasu było więcej i mniej obowiązków.
Aż nagle pojawia się dziecko. Mamie zdarza się być zazdrosną bo tż tak fajnie gada z dzidzią a mnie to nie przytuli i nie pocałuje
A i tatuś czuje się zazdrosny bo nie ma kobiety tylko dla siebie a dodatkowo ona jest zmęczona, więcej czasu poświęca dzidzi i ciągle o niej mówi.
I dochodzi do wielu nieporozumień
A jeszcze faceci mają to do siebie że nie chcą rozmawiać o tym co ich boli i udają ze nic się nie stało bo tak jest łatwiej
tak tak tak
niech sobie mówią co chcę, dziecko tak zmienia i przewartościowuje życie, że trzeba się uczyć na nowo, siebie samego i siebie nawzajem.
A przy tym jesteśmy na wysokich obrotach, radość przeplata sie ze strachem, zwątpieniem. Też to przechodziłam....i przy Piotrusiu już wiedzieliśmy jak to jest...dzień do nocy.
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to doskonale Cie rozumiem, ja mialam spokojny dom rodzice nie klocili sie przy nas i ogolnie dobrze wspominam dziecinstwo i tego chcialabym dla mojego dziecka a tz o to nie dba i podnosi glos a maly sie boi i tez czasem mnie wyprowadza z rownowagi i ze spokojnej robie sie nerwowa. A nie chce tak...

heheh moj tez po jakiejs drobnej sprzeczce gdzie wie ze zawinil zmienia temat
ja właśnie dbam o szacunek i spokój w domu, czasem sie nie udaje, ale i tak jestem z nas dumna
Cytat:
Mell moj tz na moj placz i szloch juz nie reaguje i przykro mi z tego powodu a na poczatku "bralam" go na placz teraz to nie dziala musze byc ostra jak teraz.
oj ja już nie płaczę, bo Tż nie reaguje, a dla mnie nie ma nic gorszego, niż obojętność w takich sytuacjach.
Cytat:
Kochane mi tez bardzo teskno do czasow gdy mialam 18 lat ale jak patrze na to zdjecie tomoge miec lat 40 wiszace cyce wiszacy tylek rozstepy lysy lebek i wogole...

chyba Wam nie pokazywalam Filipa zaraz po urodzeniu...
i te jego karminowe usteczka
o matko, Pietrek nie miał mazi. Zdjęcia nie mam.
Pamiętam że się wiercił na tym łóżku re...cos tam. Co babka podeszła to jej sie zsuwał...polewaliśmy
Cytat:
o jaaaa
ja nie mam takich zdjęć zaraz :po: tż nie zdążył na poród
mój też nie zdążył
Cytat:

spałam 1,5 godz
najpierw dostałam gorączki cyc zrobił sie taaaki wielki
w końcu mamie udało sie rozmasowac te grudy i po wypiciu połowy butelki syropu dla dzieci
udało mi sie usnac

no i wstał Michał z taaaaaką buzia
dopiero teraz usnął mi na rekach
nie wiem co to albo cos zjadłam na weselu, ale watpie bo on juz nie reaguje na to co jem, albo zeby, ale tak dziwnie bo mi to by wyglądało na dolne 3

iwciag nie ulegaj głupia!
wiesz ze faceci jak psy ucza sie szybko pewnych zachowan
1. jak sie czujesz, lepiej już
2. Jak młody, kurcze co się dzieje...
3. Ta jak pieski, jak dasz "smakołyk" to się słuchają
Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Po naszym "romantycznym" weekendzie, dziś powrót do codzienności... "Romantycznym" a nie romantycznym, bo oczywiście sobota zakończyła się kłótnią i spaliśmy osobno Generalnie było okej, rano sie pogodziliśmy (choć pewien żal został do TŻ-ta, za słowa które nie powinny paść) i reszta dnia minęła super... Tęskniłam tylko za Nisią, bo ona została z babcią...
Wiecie jak przykro mi się zrobiło, kiedy po nią przyjechaliśmy wczoraj wieczorem? Najpierw ja weszłam do pokoju, w którym była, wziełam ją na ręce, przytulałam i mówiłam do niej, a ona nic, jak by mnie nie było, jak bym była kimś obcym... Wszedł TŻ a ona do niego w jednej chwili zaczęła się śmiać, wyciągac ręce itp... Czasami sobie myślę, że dla moje dziecka ja jestem od obowiązków a tata od zabawy, więc mnie kocha przez to mniej

Dobra, dobra, nie użalam się, idę spróbowac nadrobic zaległości...
kochana to nie tak
nie pamiętam jak to wiekowo sie rozkłada, ale dziecko nie do końca wiedziało, ze Cię nie ma
Zobaczysz kiedy będzie miała koło 8miesiecy, zacznie reagować na "brak" mamy i to dość mocno. Dopiero wtedy zacznie pojmować e Ty i ona to dwie osoby. Puki co, dla niej jesteście jednym. Więc dla niej, gdzieś byłaś, a ze było jej dobrze, to to gdzieś obok wystarczyło.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:52   #3848
Bercia2000
Zadomowienie

chyba mi się udało założyłam sobie album
mam nadzieje że jest ok i jest prywatny nie chce żeby wszyscy widzieli zdjecia spoza naszego forum
tylko nie opisałam zdjęć bo nie wiem jak
a zresztą i tak dobrze ze zrobiłam album

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:55   #3849
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czemu Kathi75 nie udziela się już na naszym wątku? Czy ja o czymś nie wiem?

u nas:
- po mleczku z kleikiem kolejny posiłek jest po 4 godzinach;
- po zupce lub obiadku, w którym jest mięsko też po 4 godzinach;
- po daniu bez mięska po 2-3 godzinach;
- jesli daje deserki, to tylko tak dla smaku między posiłkami, ale one nie wydłużają u nas czasu między jednym posiłkiem a drugim;

- po przebudzeniu zawsze daje mleczko z kelikiem ryzowym lub kukurydzianym (zwyklym, owocowym lub z warzywami);
- na drugie sniadanko podobnie;
- obiad- zupka lub obiadek (czasem rozcięczam z wodą i daję z butelki);
- podwieczorek- mleczko z kleikiem
- kolacja- mleczko z kaszką na dobranoc (ja rzadko robie gęste kaszki, przewaznie dwie łyzeczki kaszki dodaje do mleczka, tak jak kleik, i tak zageszczone podaje dzieciom).

Co do ulewania, to my mamy ponad 6 miesiecy i tez mocno ulewamy. Trzeba pamietac o odbijaniu po kazdym posiłku i powinno byc dobrze. Ja wczoraj dziewczynki przekarmiła i mi się niestety. Nie zdążyłam ich odbić. Zła jestem na siebie

no coś ty, nawet tak nie myśl. No co ty, nie wiesz, ze mamusia zawsze jest najwazniejsza ??

To już my go tu z iwcią dent ugościmy odpowiednio.
ps. sliczny torcik

o mój Bossssssz

blondynkapoznan chyba wysłałam do ciebie wiadomosc na nk jesli to ty, to niezly ze mnie szpieg.
palikot do ciebie też

mnie pediatra absolutnie nie pozwoliła słodzić wody ani herby,kiedy powiedziałam, że mama dała małemu do picia przegotowaną wodę z cukrem, ja dosładzam, bo inaczej on mi wody nie ruszy, nie dam sobie za to ręki odciąć ale owocowe herbatki z hippa zawierają cukier, to czy słodzić czy nie to chyba wybór każdej mamuśki, na pewno dobrze jest nie uczyć od maleńkiego do słodkiego, ale chyba ciężko jest ustrzec się cukru

ajaka to całe szczęście że jest poprawa!
bercia brawo brawo brawo, już idę oglądnąć

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-26 o 10:58
Stary 2009-10-26, 11:01   #3850
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

iwcia dens - może nie mieszkami tak blisko siebie, ale większośc dziewczyn tuta wydaje mi się, że jest z południa Polski, więc te nasz kilometry wydają mi się w porównaniu z tym niedalekie spr na nk skąd ja jestem

Vila
- łał, ale laska z Ciebie seksi mamusiu Tort prezentuje sie rewelacyjnie

Iwciag - niestety wiem, że facecie myślą po fakcie, ale kurde, zaprasza mnie na romantyczny weekend,a potem wali tekstem, że mam tak wielką dupę, że na zdjęciu się nie mieści (i to nie był żart) to lekka przeginka

Eve
- dzień doberek

rumiankowa - ach, te nasze dziewuchy, zero wdzięczności dla matek

Ursull - witaj poniedziałkowo Tobie też miłego dnioa życzymy

Anulka - nie wiem dokładnie jak to jest z tym cukrem, ale chyba jest dla niemowląt za bardzo ciężkstrwany i lepiej uzywac glukozy...

Aljaka - ja niby to wiem, ale przykro jest... Już nawet nie chodzi o to, że nie czuła braku rodziców... Ona ze mna jest bardziej marudna niż jak mnie nie było... ale to nawet też w jakiś sposób rozumiem... najbardziej mnie boli, że ona się do mnie nie uśmiechnęła, nie zwróciła nawet na mnie uwagi a do TŻ-ta śmiała się na całego, wręcz sikała z radości...
Super, że juz lepiej Pietruli

Jupi, nadrobiłam zaległości, może nie tak szczegółowo jak bym chciała, ale wiem mniej więcej co tam u Was

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

chyba mi się udało założyłam sobie album
mam nadzieje że jest ok i jest prywatny nie chce żeby wszyscy widzieli zdjecia spoza naszego forum
tylko nie opisałam zdjęć bo nie wiem jak
a zresztą i tak dobrze ze zrobiłam album

juz lecę oglądac foteczki
hmmm... a gdzie zdjęcia mamusi
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:03
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:03   #3851
iwciag
Wtajemniczenie

magducha ale chamik(nie obraź się)z niego!! Mój też momentami z takimi tekstami, ale to tylko po tym jak ja go wyśmiewam, że jest łysy

moje dziecko dziś od rana cały czas śpi, z przerwą na kupę i jedzonko

miłam już kiedyś spytać w jakiej kondycji są wasze włosy? Czy mamy które miały problem z nadmiernym wypadaniem, widzą jakąś poprawę?

no właśnie bercia, gdzie Twoje foto?? Bo chłopaków masz kozackich

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 11:06   #3852
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
magducha ale chamik(nie obraź się)z niego!! Mój też momentami z takimi tekstami, ale to tylko po tym jak ja go wyśmiewam, że jest łysy
ja wiem, że to chamskie było... co prawda ja sie też z niego nabijałam, ale to żadne wytłumaczenie nie jest...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-26, 11:07   #3853
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

juz lecę oglądac foteczki
hmmm... a gdzie zdjęcia mamusi
dzięki za komentarz
o nie swoimi fotkami nie będe Was straszyc

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-10-26, 11:09   #3854
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Oczywiscie ze odbijam mala po kazdym karmieniu a mimo to ulewazobacze moze ten Nutrition pomoze a jak nie to trzeba przeczekac i juz...

czyli tak moja pije mleko o(plus minus oczywiscie)
9.00
12.00
15.00
18.00
21.00
i raz albo dwa w nocy

to na ile tych karmien zostawic samo mleczko?

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:20
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:09   #3855
aljaka

Cytat:

Aljaka - ja niby to wiem, ale przykro jest... Już nawet nie chodzi o to, że nie czuła braku rodziców... Ona ze mna jest bardziej marudna niż jak mnie nie było... ale to nawet też w jakiś sposób rozumiem... najbardziej mnie boli, że ona się do mnie nie uśmiechnęła, nie zwróciła nawet na mnie uwagi a do TŻ-ta śmiała się na całego, wręcz sikała z radości...
Super, że juz lepiej Pietruli
To co ja mam powiedzieć jak moje dziecko boki zrywa prze siostrze i ..............kocie
Ale na poważnie, ona jest jeszcze za mała by dzielić mama be, tata cacy. Tak naprawdę, dla niej jeszcze oprócz ciebie nikt sie nie liczy. Tż puki co ma trochę inną rolę niż Ty, on jest taka troszkę rozrywka, ty jesteś od normalności i smutków, łez i wszelkiej h...wizny.
Np. my, niby jesteśmy na równi, ale jak Piotrek jest chory, nie ma bata, nie wyciszy sie przy Tż-cie. Ja go biorę, zaczyna płakać (wypłakuje się) i zasypia.
popatrz: masz przyjaciółkę od serca, to co robisz jak jest problem, opowiadasz, żalisz się, lub po prostu jest przy Tobie....a jak sie zjawi koleżanka, walniesz banana na twarzy i rozpoczniesz wesołą konwersację, .......i kto jest ci bliższy?

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 11:11   #3856
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
dzięki za komentarz
o nie swoimi fotkami nie będe Was straszyc
tak, tak straszyć... za ten tekst moja droga to nalezy Ci się
jakie tam starszyć... dawaj fotki swoje bez gadania
takie fajne chłopaki musze mieć super mamcię

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
To co ja mam powiedzieć jak moje dziecko boki zrywa prze siostrze i ..............kocie
Ale na poważnie, ona jest jeszcze za mała by dzielić mama be, tata cacy. Tak naprawdę, dla niej jeszcze oprócz ciebie nikt sie nie liczy. Tż puki co ma trochę inną rolę niż Ty, on jest taka troszkę rozrywka, ty jesteś od normalności i smutków, łez i wszelkiej h...wizny.
Np. my, niby jesteśmy na równi, ale jak Piotrek jest chory, nie ma bata, nie wyciszy sie przy Tż-cie. Ja go biorę, zaczyna płakać (wypłakuje się) i zasypia.
popatrz: masz przyjaciółkę od serca, to co robisz jak jest problem, opowiadasz, żalisz się, lub po prostu jest przy Tobie....a jak sie zjawi koleżanka, walniesz banana na twarzy i rozpoczniesz wesołą konwersację, .......i kto jest ci bliższy?
No dobra, Twoje argumenty mnie przekonują, poprawiłaś mi humor
Pewnie jeszcze nie pisałam, ale dawno tak myslę, że mądra babka jesteś
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-26, 11:13   #3857
iwciag
Wtajemniczenie

ajaka mądrze prawisz kobito
Stary 2009-10-26, 11:13   #3858
aljaka

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość

moje dziecko dziś od rana cały czas śpi, z przerwą na kupę i jedzonko

miłam już kiedyś spytać w jakiej kondycji są wasze włosy? Czy mamy które miały problem z nadmiernym wypadaniem, widzą jakąś poprawę?

no właśnie bercia, gdzie Twoje foto?? Bo chłopaków masz kozackich
mi już nie wypadają, mam za to masę nowych 1-2cm, masakra. Zaczełam stosować naftę....w ogóle jakaś się naturalna zrobiłam, praktycznie nie mam drogeryjnych kosmetyków
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze odbijam mala po kazdym karmieniu a mimo to ulewazobacze moze ten Nutrition pomoze a jak nie to trzeba przeczekac i juz...

czyli tak moja pije mleko oplus minus oczywiscie)
9.00
12.00
15.00
18.00
21.00
i raz albo dwa w nocy

ja mleko czyste daje do popicia po słoiczkach i jako lekki podwieczorek. A tak to z kleikiem, Pietrek nie lubi kaszek.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-10-26, 11:20   #3859
poiglot91
Zakorzenienie

kurde pisalam do was i posta mi wciuelo:mu r:
karolinko pakusia ma racje ja tez wporwadzam nowosci nieco wczesniej podobno reakcja uczuleniowa moze wystapic do 5 godzin

Anulka dziekuje potem zajrze na nk
aa i nie moge ze smiechu jak piszesz do mnie PALIKOT

vILA Pieknie wygladasz, lsnisz kobieto!
a jaki smakowity torcik mniaam

dziewczyny lece
musze posprzatac, isc na zakupy itp itd
wpadne jak bede miala wolna chwile

buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 11:23   #3860
Carolajna24
Zakorzenienie

ale wy klepiecie
ja własnie frytki wstawiłam, próbowałam nowe urządzenie i jest genialne, frytki w 5 sekund się robi
zaraz za ciasto się zabieram i chyba standardowo snickersa zrobie, Mały odsypia noc, mnie cyc puszcza wydoiłam reszte syropku dla dzieci xD

poiglot wiem, wiem, poprostu jakoś mi się zapomniało dziś
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:26   #3861
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja uwazam, ze na 4, o 12:00 albo o 15:00 podaj obiadek

Stary 2009-10-26, 11:27   #3862
Bercia2000
Zadomowienie

[QUOTE=magduchahahaha;1492 3856]tak, tak straszyć... za ten tekst moja droga to nalezy Ci się
jakie tam starszyć... dawaj fotki swoje bez gadania
takie fajne chłopaki musze mieć super mamcię

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

i tu mogłabyś się zdziwi zdziwic
jak znajde jakąś fajną fotke to może pokaże
miałam pokazać pieska ale ostatnio 15 min robiłam mu zdjęcia i ten skubaniec taki szybki ze albo ogon albo kawałak nogi udało sie uchwycic bo biegał jak szalony

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-10-26, 11:27   #3863
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiem, że to chamskie było... co prawda ja sie też z niego nabijałam, ale to żadne wytłumaczenie nie jest...
nie żebym tłumaczyła Twojego tżta, ale może Ty uderzyłaś w jego słaby punkt(ja tak robię)i on tak w odwecie odpowiedział..A tak na prawde to pewno kocha tę Twoją (wg mnie wątpliwie)dużą dupe
Stary 2009-10-26, 11:29   #3864
superzabula
Zadomowienie

iwciag tez bym chciala zeby Jasko mial chociaz jednego i tez sie boje co to bedzie jak bedzie wychodzil

czekoladka Jasko tez caly czas ulewa i mi tez lekarz nie kazal zmieniac mleka. Powiedzial, ze bedziemy sie martwic jak maly nie bedzie przybieral. Wiem, ze to jest meczace, te ciagle przebieranie, albo jak gdzies jestes uwazanie zeby nie ulal, no ale coz taki ich urok W domu to maly ma caly czas sliniak big rozmiarow

magducha nie pitol, pamietaj, ze dzieciaki zawsze mamusie kochaja my mamy ten plus, ze jestesmy mamusiami

Vila super kobitka, super tort!

Cytat:
Vila włączyłam Twoje zdjęcie, synek na kolanach i nagle słysze: looooooolllllll i strużka śliny pociekła na podłogę

Oto 2 fotki z wczoraj i jedna z dzisiaj, a na nich smieszek. Boszee on potrafi tak caly dzien, zeby nie mial uszu to by usmiech dookola glowy mial. Ta z dzisiaj ukazuje jak maly lubi sie bawic...zrec rajstope

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:30   #3865
superzabula
Zadomowienie

Bercia dawaj fotke i nie gadaj. Musimy wiedziec z kim gadamy hihihihi

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-26, 11:31   #3866
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Pakusia ty to mądra baba jesteś jednak, dam mu z deserkiem jak wstanie
co do paznokcia to spokojnie, pilnuj żeby nie zabrudził i nie rozwalił tego bardziej, a tak naprawde to cięzko czyms posmarować bo trzeba mieć na uwadze ze dziecko to smarowanie zeżre
ja zawsze madra bylam
poczekamy do jutra moze nie odpadnie mu palch i pojedziemy jak cos do lekarza

Cytat:
Hej Dziewczynki
Po naszym "romantycznym" weekendzie, dziś powrót do codzienności... "Romantycznym" a nie romantycznym, bo oczywiście sobota zakończyła się kłótnią i spaliśmy osobno Generalnie było okej, rano sie pogodziliśmy (choć pewien żal został do TŻ-ta, za słowa które nie powinny paść) i reszta dnia minęła super... Tęskniłam tylko za Nisią, bo ona została z babcią...
Wiecie jak przykro mi się zrobiło, kiedy po nią przyjechaliśmy wczoraj wieczorem? Najpierw ja weszłam do pokoju, w którym była, wziełam ją na ręce, przytulałam i mówiłam do niej, a ona nic, jak by mnie nie było, jak bym była kimś obcym... Wszedł TŻ a ona do niego w jednej chwili zaczęła się śmiać, wyciągac ręce itp... Czasami sobie myślę, że dla moje dziecka ja jestem od obowiązków a tata od zabawy, więc mnie kocha przez to mniej

Dobra, dobra, nie użalam się, idę spróbowac nadrobic zaległości...
ojojo... no tz baty powienien dostac... ale ty tez!! co to za stwierdzenie ze mniej cie kocha??? no wiesz co...

Cytat:
2, 3 i 4. Tort. Kiepskie fotki, wiem.
ladna babeczka z ciebie
a torcikk ekstra!

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
napewno nikt cie za to nie powiesi... mozna slodzic ale nie powinno sie.. lekarze zabraniaja... ale wiem ze sami tez dosladzaja... poprostu wiele dzieci nie lubi nie slodzonych herbatek czy wody... ja wiem po Kubie... zawsze pil wode bez cukry ale po NANie musze mu slodzic... bo on jest slodki w smaku i sie przyzwyczail... ja slodze glukoza podobno lepsza dla dzieci niz zwykly cukier

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 11:32   #3867
Eve1603
Zakorzenienie

Jesli chodzi o cukier to ja poki co staram sie go unikac jak ognia, choc oczywiscie nie da sie go unikac przez cale zycie, wody do picia nie slodze, znalazlam jedna herbatke Hippa bez cukru i kaszki Milupy, niestety chyba wszystkie Bobowity zawieraja cukier, wiec dla mnie odpadaja, a;e znalazlam tez Nestle bez dodatku cukru. Jesli podaje soczek to tez konkretnie rozcienczony - nie to zebym miala jakies jazdy na punkcie cukru, ale jesli sie daje go wykluczyc, to wykluczam.

Wlosy tez juz mi nie wypadaja i tez rosna nowe - cale mnostwo nowych, wiec mam dosc widocznego "jeza"

Vila - to odnosnie Ciebie i tortu

Dziecie me zasnelo, wiec mam szanse na poranny prysznic

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 11:32   #3868
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
iwciag tez bym chciala zeby Jasko mial chociaz jednego i tez sie boje co to bedzie jak bedzie wychodzil

czekoladka Jasko tez caly czas ulewa i mi tez lekarz nie kazal zmieniac mleka. Powiedzial, ze bedziemy sie martwic jak maly nie bedzie przybieral. Wiem, ze to jest meczace, te ciagle przebieranie, albo jak gdzies jestes uwazanie zeby nie ulal, no ale coz taki ich urok W domu to maly ma caly czas sliniak big rozmiarow

magducha nie pitol, pamietaj, ze dzieciaki zawsze mamusie kochaja my mamy ten plus, ze jestesmy mamusiami

Vila super kobitka, super tort!

Oto 2 fotki z wczoraj i jedna z dzisiaj, a na nich smieszek. Boszee on potrafi tak caly dzien, zeby nie mial uszu to by usmiech dookola glowy mial. Ta z dzisiaj ukazuje jak maly lubi sie bawic...zrec rajstope
fajny ten Twój Jaśko chyba podobny do Ciebie, dobrze widzę? a przynajmniej oczy Twoje

kur..mnie cały cza wychodzą te kłaki już mam serdecznie dosyć

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-26 o 11:35
Stary 2009-10-26, 11:35   #3869
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
aa i nie moge ze smiechu jak piszesz do mnie PALIKOT
bo ty jestes taki nasz mały palikotek.

obiadek wsuwamy

Stary 2009-10-26, 11:36   #3870
superzabula
Zadomowienie

Eve chyba poludniowy ten prysznic
iwciag tak oczy ma moje <jupi> hihihihhi teraz wszystcy mowia, ze sie zmienil i jest do mnie podobny, bo jak sie urodzil to czysty Tz byl...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

anulka palikotek dobre hihih moge Cie znalesc i zaprosic na nk????

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości