|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dołączm się do gfrona narzekających na włosy. Ja teraz musza zapuszcza i norlanie mnie tak te moje wlosy denerwuja ze szok. Przez 8 lat miałam krótkie i teraz to jest masakra jakas normalnie. Mam ochotę jechac do fryzjera i ściąć tak jak zawsze. A gdzie jeszcze rok do wesela w taki długich mam wytrzymac. Już kitke moge zrobić, spiąć klamrą z tyłu i nawet warkoczyka zrobić
. ale ja nieprzyzwyczajona i naprawde mnie te włosy denerwują dobrze, ze się nie puszą. A co do odżywek to powiedzcie mi gdzie tego waxa można kupić tylko w aptece?? Bo ja mam jakigoś pecha do odżywek Jak nałoże odżywkę to moje włosy strasznie tłuste się robią i musze myć codziennie. Więc zrezygnowałam z odżywki a trochę regeneracji by im się przydało.
|
#3905 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No,ja nie mam pojęcia co,ale jak jutro cos Ci wpadnie w oko to pewno zakupisz.A no,bo dziwią mnie podglądacze nowo zarejestrowani. ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
No właśnie staram się nie brać przecibólowych,jak tylko coś mnie zaboli,szkoda mi mojego żołądka i wątroby na taką chemie.Jak mnie głowa boli,to nie biore tabletki tylko czekam,no chyba że mocno boli i nie moge wytrzymac,ale to rzadkość.
|
||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnego wieczoru dziewczyny
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez chciałas takie długie kręcone upięte![]() Jak będzies zuzywała kosmetyków do kreconych włosów to powinnas miec takie ładne, albo rób sobie tak n apalcach loczki to wtedy takie fajne spiralki wyjdą o ile nie masz zbyt mocno kreconych włosów. Cytat:
I fryzjera tez sie nie boje, bo nawet ostatnio ścięłam 10 cm a i tak mam długie Strasznie podobają mi się za to krótkie fryzurki takie z tyłu krótsze a z przodu dłuższe, tak do brody, tylko trzeba układac włosy do takiej fryzury i dlatego ni eścięłam a rozważalam taka opcje w zeszłym roku JAk będe starsza a starszym kobioetom nie pasują długie rozczochrane włosy to zrobię sobie taka dlugośc jak ma Maja Hirsch w Brzyduli![]() Zobaczyłam przed chwila reklame czerwonych szminek maybelline i juz mi sie zachciało kupić A jedną czerwona już mam, chyba trzeb ai zabrac kartę
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze wychodzę od niego zadowolona, na wiosnę "wyczarował" mi grzywkę, która mi się tak spodobała, że do tej pory proszę go żeby mi taką zrobił No i co najważniejsze, innym się w owej grzywce bardzo podobam - tak dodam nieskromnie ![]() A pisałyście też o pielęgnacji włosów. Mi zawsze na jesień bardzo wypadają, dlatego piję drożdże, przy okazji paznokcie mam w lepszej kondycji. Piłam też skrzyp i pokrzywę. A WAX niestety ale na moje włosy nie wpływał korzystnie
|
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
O, widzę, że rozmowa o włosach. Ja moich bardzo nie lubię
Są cienkie, wypadają i wywijają się na wszystkie strony Nic im nie pomaga![]() Na razie piję pokrzywę, łykam belissę, nie suszę i nie prostuję, ale poprawy nie widać
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
pijesz drożdże? bleeeeeee
ja łykam SkrzypoVitę i mam trochę ładniejsze włoski i pazury, a o pazury właśnie się martwię, bo chciałabym mieć piękne,a nie mogę jakoś zapuścić i jeszcze mam paskudny kształt płytki
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-27 o 20:52 |
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() i to by było tyle na dziś, miłeeeego klikania
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet taka bez splukiwania tak mozna zrobic i tez da efekt |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już wiem z autopsji, że lepiej moim włosom i paznokciom robią drożdże niż łykanie choćby skrzypovity, niestety ale na mnie nie działały tego typu witaminy, choć łykałam regularnie. Z tego co pamiętam paznokcie mi się wzmocniły po Levitanie- ale te tabletki też były na bazie drożdży
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2009-10-27 o 21:14 |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z pazurkami mam dokładnie to samo, co u Ciebie Pewnie sobie żelki zrobię na ślub, bo moje to wsty pokazać |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włosy ostatnio wypadają mi wręcz garściami .. boję się że to od tarczycy... |
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mnie gnębią że ileż można ciągle w opasce chodzić a mi jest w niej taaak wygodnie i podobam się sobie w niej![]() Cytat:
byłam u fryzjera podciąć końcówki bo już ponad pół roku ich nie podcinałam no i babka się rozpędziła trochę- zamiast 2-3 cm wyszło jej przynajmniej z 5 ale do ślubu jeszcze ponad 9 miesięcy więc w sam raz odrosną więc się nie martwię bo szlag mnie już z takimi długimi trafiał..
|
|
#3917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kolezanka naklada mi zel na moje pazurki robi francuza i jest ok i chodze tak juz ze dwa lata ciagle ze swoimi czasem sie zdarzy ze jakis sie zlamie to wtedy mi robi szablon z zelu i mam ladne takze na slub tez bede miala tylko dodam jakis brylancik na paru co by bylo odswietniej a propos wlosków to mi tez wypadaja nic nie pomaga fryzjerka mowi ze napewo nie wypada mi tak duzo tylko dlatego ze mam dlugie to wyglada jakby bylo ich wiecej wiec sama juz nie wiemkiedys to normalnie po kapieli policze ile sie da i zobacze jak to jest naprawde
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
takie tabletki jak Skrzypowita itp trzeba łykać przynajmniej 3 miesiące żeby zauważyć poprawę a na ulotce i tak jest napisane że efekt utrzymuje się jakiś tam czas i znów trzeba kurację powtórzyć inaczej nie ma co marzyć o idealnych paznokciach więc Danea kup sobie te witaminy i łykaj je ciągle aż do ślubu to może będzie jakaś poprawa. ja teraz piję Falvit- komplet witamin dla kobiet- kupione miałam opakowanie 60 sztuk- łykam 1 raz dziennie i też fajnie się czuję- taka dowitaminowana
![]()
|
#3919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A o idealnych paznokciach i tak nie mam co marzyć, bo każdy jest jakby z innej parafii i nawet jak je wzmocnię, to kształtu nie zmienię Jest to jedyna rzecz, która mi się w wyglądzie nie udała
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
postanowiłam już co jutro kupię sobie na poprawę humoru
mam maskę do włosów WAX więc dokupię sobie jeszcze jakąś odżywkę bez spłukiwania i jeszcze jakąś odżywkę w sprayu i jedwab do włosów w płynie. i pójdę do apteki zapytam farmaceuty o jakieś tabletki ze skrzypem.. a może będę brała na zmianę skrzypowitę i falvit- jednego dnia jedno a drugiego drugie?? wtedy nic bym nie przedawkowała no sama już nie wiem...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
pamiętam jak w szkole wszyscy mi ich zazdroscili bo sami często mieli takie krótkie i szerokie płytki a ja mam wąskie i długie
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo przy dlugich wlosach jak przy żadnych innych widać czy sa gęste czy nie. Gdybyś nie miala gęstych to od razu byłoby widać, że mało ich jest i wyglądałyby nieładnie a skoro cały czas masz długie to znaczy, że brzydkie nie sa i wszystko z nimi ok Wiecie co zrobiłam, zaczesalam wlosy na bok(ale nie gałdko), bo chciałam zobaczyc czy daloby sie podpiąc wsuwkami, no i zaczęłam tak kręcić końcami az wyszedl mi taki kok slimak, zrobiłam go tak z boku/z tyłu głowy(wiecie po przekątnej głowy Bo to moje to prowizorka, i kto wie czy to odtworzę I w sumie czy przy takim koczku zrobionym przez fryzjera będe mogła ruszyc głową Kucyk jest wygodniejszy, póki co i tak wygrywa![]() Dobra uciekam, dobranoc
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej fryzurki o której piszesz to nie za bardzo wiem o czym mówisz hehehe napisałam smsa do Kasi
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam takie paznokcie ladne i też mi dziewczyny mówią, że zadroszczą i sie pytaja czy to tipsy Mi sie jeszcze w wygladzie udały włosy, skóra i figura o kształcie klepsydry, a nieudały mi sie uda i w ogóle nogi, bo nie sa długie Jak widze dziewczyny z takimi ladnymi nogami to jeju jak ja im zazdroszczę
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze pod kątem tego w jakim charakterze jest to niespodzianka, bo jak np. te tańce i uczy powiedzmy wszystkich to ok, ale np. jak jest jakiś występ i trwa on pól godziny, a goście weselni sie tylko patrzą na to to może to być nużące. Wiem z własnego przykładu, jak na weselu u kuzyna oczepiny trwały godzinę, a mnie nie wybrano do żadnej zabawy to po tej godzinie bylam zmęczona i nie chcialo mi sie tańczyć... Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-10-27 o 21:23 |
|
|
|
|
#3925 |
|
Konto usunięte
|
We mnie to się oczka najbardziej udały - wielkie i brązowe ;-) I prześliczne dłuuuuuuuuugie rzęsy
![]() Btw. jeszcze 200 dni! |
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia pisze że nie miała dziś czasu na wizaż bo mieli inny kłopot i jeszcze nie gadali z tżtem ale mamy się nie martwić
to chyba dobrze skoro nie pisze że się rozstali, kłócili czy tym podobne
|
#3927 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak długo wytrzymam bez mojej ukochanej opaski
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i krzywe zębyza to skórę też mam ładną, szczupłe ramiona, ładne wcięcie w talii i to ze między biodrami a talią jest widoczna różnica- na tańcach chłopaki to chwalili jak mieliśmy stroje odkrywające brzuchy ![]() osobiście nie przepadam za swoimi udami i pupą.. no i stopy chciałabym mieć mniejsze bo mam rozmiar 39 ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- u mnie to ostatnio tż rozmyslał co będzie jak mi się ta opaska kiedyś np złamie ale nie dopuszczam do siebie w ogóle takiej myśli śmieję się z niego ze kupię sobie jeszcze 3 takie bo jeszcze sa dostępne w H&Mie to będę miała na zapas do końca życiakurdę ale mam ochotę sciąć włosy na takie krótkie aby do ramion... po ślubie od razu ide do fryzjera
|
|
#3929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładne te upięcia na bok
tylko czy do normalnego welonu będzie to ładnie wyglądać??pokaż jakby co ![]() ja zawzze wyjadam jak mama robi placek drożdzowy lub bułeczki drożdżowe, takie drożdze z ciepłym mleczkiem i mąką ![]() Cytat:
łe no to u mnie za 6 dni też tyle zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3930 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
![]() W końcu dotarłam do domu, po dniu który fajnie się zaczął, ale potem... W każdym razie poszliśmy z Tż na poszukiwania garnituru na naszej ulicy (Długa ) i już pierwszy sklep był strzałem w 10![]() Mimo naszej obopólnej niechęci do garniturów brązowych daliśmy się przekonać, a nawet omamić garniakowi w kolorze gorzkiej czekolady Na krojach się nie znam, ale raczej klasyczny, gładki, beż prążków i nie błyszczący, z bardzo dobrej jakości materiału. Ale oczywiście mierzenie było takie połowiczne, bo na Tż rozmiaru nie ma nigdzie ![]() Więc marynarka dobra w klacie+za krótkie rękawy, spodnie na styk w pasie+za krótkie nogawki itd ![]() Właściciel z wieloletnim doświadczeniem był w szoku jak zmierzył potrzebną długość nogawki bez paska- 123cm już wkrótce moich dłuuugich nóg ![]() Więc garnitur bedzie trzeba zamówić na wymiar u producenta, co oznacza dodatkowy koszt, ale chyba się zdecydujemy, bo garnitur super do Tż pasuje (jak jeszcze założył kamizelkę ecru w prążki to ![]() Cytat:
![]() Te: http://www.akces2.com/images/stories...10_Diana01.jpg albo te: http://www.akces2.com/images/stories...2_Amelia06.jpg Wybiorę chyba skórę w kolorze ecru, bo w zimie chyba lepiej się wprawdzi niż satyna Co myślicie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro się wybieram pomierzyć bezramiączkowce pod suknię
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

. ale ja nieprzyzwyczajona i naprawde mnie te włosy denerwują dobrze, ze się nie puszą.
No,ja nie mam pojęcia co,ale jak jutro cos Ci wpadnie w oko to pewno zakupisz.
No właśnie staram się nie brać przecibólowych,jak tylko coś mnie zaboli,szkoda mi mojego żołądka i wątroby na taką chemie.Jak mnie głowa boli,to nie biore tabletki tylko czekam,no chyba że mocno boli i nie moge wytrzymac,ale to rzadkość.
Przeciez chciałas takie długie kręcone upięte

ja mama 48, a w swojej sukni czuję się na 40