Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 11:58   #4231
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

eee kupa wyszła normalnie, więc to chyba reakcja na nowe jedzenie

esti takie dorosłe te buty, śliczne

cinusiowa...już mu gotuje się nie doczeka
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:59   #4232
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
i znowu ja

Mały zrobił kupala: ciągnący,gęsty i mega cuchnący
dałam mu rano mleko nan, zła reakcja czy tak ma być??
ja nie pomoge bo moja mala od poczatku jest na mleku nan i jest dobrze, od razu jej posmakowalo

co do oduczenia od nocnego jedzenia to tez bede probowac choc chyba mojej malej bardziej chce sie pic niz jesc a i zaczynam mala przestawiac by sama zasypiala w lozeczku bo jak na razie to usypiam ja na reku choc i tak dobrze ze od poczatku kladlismy ja do jej lozeczka i spi w nim bez protestu

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:08   #4233
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

6 pobudka i cyc
8 cyc i sen
9 pobudka i cyc
12 lub 13 mleko modyfikowane i sen
13:30 lub 14 lub 15 podudka i cyc
20 mleko modyfikowane i sen
(przed 20 jeszcze ze dwa razy cyc się przewija)
przed 24 pobudka i czasem coś zje
1-2 wstaje i cyc
po 3-4 wstaje i cyc

zapomniałam dopisać, ze nie zawsze śpi o tej 8, a jak zaśnie o 12, czy 13 to śpi często tylko godzinkę i tak na nogach jest do 20...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
U Bartka jest z tym mega problem- nie ma i nigdy nie było nawet najmniejszego odczynu po szczepieniu Może wcale go nie zaszczepili na gruźlicę w szpitalu W 12 miesiącu życia jest sprawdzany odczyn poszczepienny, więc zobaczymy co wymyśli pediatra.
Ja też nie miałam, jak dzidzią byłam. Wszystko ponoć ok było.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
Tracy Hogg była dla mnie wyrocznią w dziedzinie emocji i relacji matka dziecko, co do szczegółowych metod to nawet nie analizowałam..dla mnie bezcenne było pokazanie, ze dziecko jest czysta kartką, którą my zapisujemy. W brzuchu nie ma szkoły, ono nic nie wi nic nie umie zna tylko, jeść, spać, płakać.
Ja dzieci lulam, każde ma maskotkę itp..... staram się w niw wsłuchiwać i odgadywać ich potrzeby...np gdy Ala miała 8-9m-cy ja po spojrzeniu wiedziałam czego chce , to było niesamowite.
Masz e-booka? Poprosiłabym ładnie, bo lubię co nieco wynosić od kazdego SZpecjalisty.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:17   #4234
Carolajna24
Zakorzenienie

Vila http://odsiebie.com/pokaz/1216030---04dd.html

język niemowląt T.Hogg

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:18
Stary 2009-10-28, 12:29   #4235
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
sperzabula normalnie Ślicznota chodzi spać około 20-ej,ale dziś mi usnęła o 18 i spała i spała...a gdy za dużo śpi w dzień to w nocy szaleje a no i w UK jest godzina wcześniej.Teraz mała się obudziła i pewnie posiedzi mi na kolanach z godzinę

male że tobie kobieto chciało się takie cuda przygotowywać,podziwiam:e eek:a skąd przepis wzięłaś i ile czasu ci to zajęło?
i tak pozwoliłabyś obcej babie swojega męża masować?
Milucha też w nocy mi często wstaje,mimo,że kaszkę dostaje przed snem,to chyba przyzwyczjenie.Poczekam,a ż skończy 6mc i wprowadzę metodę Ferbera(tak się chyba kolo nazywa
) czyli ignorowanie płaczu,ponoć po kilku dniach dzidzia śpi jak aniołek,tylko nie wiem czy ja to zniosę

carolajna pokaż oponę
widzę,że maluchy tu szyfrem piszą
Hehe, ja swojemu wolę nie dawać klawiatury, bo on włącza mi przeróżne programy, wchodzi po wszystkich folderach etc, jeszcze mi formata nie wiadomo kiedy zrobi...
Ja tej metody nie znam, ale z tego co słyszę, to jednak bym sobie darowała, bo mym zdaniem moze i dziecko przestanie płakać i zaczne rzeczywiście spać i sam się bawić, etc, ale to raczej będzie odcinanie się od świata z jego strony, coś typu: nikt mnie nie chce słuchać, jestem nie ważny dla nikogo, ni ema sensu wołać, prosić i tak nikt nie przyjdzie, i tak muszę być sam/sama, przeszkadzam...
Wiem, erfidna jestem, ale tak mi się wydaje, ze to tak działa, dziecko traci chęć do nawiązywania głębszego kontaktu. Tylko nie besztać mnie, ja tu piszę co myślę i o. Nie żebym nie pozwalała swemu dziecku w samotności w łóżeczku pomruczeć, pomarudzić, pojeczeć, ale na pewno nie płakać.

Cytat:
Napisane przez male Pokaż wiadomość
Ursull
Prezentem mial byc masaz, ale kobieta jest ponoc rozchwytywana i miala zajete wszystkie terminy az na 3 tygodnie wprzod.
A na obiad zrobilam uwaga uwaga szaszlyki z lososia i ananasa w sosie malinowym, do tego mlode ziemniaki obkulane w ostrych przyprawach i pieczone w piekarniku i jako dodatek szparagi. Jestem z siebie dumna bo wszystko udalo mi sie zrobic wlasnorecznie, nawet Filipek byl grzeczny i mi dzielne asystowal w kuchni. Z rana jak tylko sie obudzil zapowiedzialam, ze ma byc grzeczny bo tatus ma urodzinki i mamusia musi cos ugotowac.
Jestem w szoku, gratuluję, ja w zżyciu bym czegoś takiego nei zrobiła.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Caro, złotko, dziękuję.

A, dziewczynki, podsuńcie mi jakiś pomysł na prezent dla Marcelka na gwiazdkę, bo rodzinka Tżta chce się składać na coś i nie wiem na co. Ciuszki odpadają. Dawajta pomysły. :pro si:: prosi:

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
ursull sama żeś

jaaa się uwzięły na mnie
a ja mam taaaakiego brzucha i dlatego ne wkleje zdjęć
wsydzę się, poczekam na te pozowane jednak

illbana jak leżałam na poporodowym to urodziła się dziewczynka z włosami do ramion
ale nie że pióra czy coś, piękne gęste włosy! i pielęgniarki cały czas robiły jej przedziałek raz z jednej raz z drugiej
a mojego Michasia sama ak czesałam jak Twój miał
nawet go tak obetnę jak będzie większy
Caro, wklej fotki.
Włosy do ramion? O_o A z tym robieniem przedziałka, to mnei rozwaliłaś.
Stary 2009-10-28, 12:30   #4236
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość

A, dziewczynki, podsuńcie mi jakiś pomysł na prezent dla Marcelka na gwiazdkę, bo rodzinka Tżta chce się składać na coś i nie wiem na co. Ciuszki odpadają. Dawajta pomysły. :pro si:: prosi:

co do jedzenia Marcelka to nie wiem jak to jest na piersi... ale wydaje mi sie ze jest za dluga przerwa bo napisalas ze ten popoludniowy posilek je o 15 najpozniej a pozniej dopiero o 20 to 5 h... a wczesniej z tego co piszesz to je co godzine lub 2 ...

ale ja sie nie znam... ja jestem na butli i poczatkowo kazali mi go karmic co 3h a teraz co 4h... z reszta jak bylam na piersi tez kazali dawac co 3h... ale nie bylo jak, bo pokarmu malo wiec nie bylo szans....

nie wiem jak to dziala na piersi...

a prezent .... hmmm sama nie wiem co Kubic Kubie moze jak sie sklada rodzinka... nie wiem ile osob to bedzie ale moze cos co wam sie przyda... fotelik samochodowy, moze rowerek bo na lato sie przyda juz pewnie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:40   #4237
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Vila - pierwszy raz widze taki sprzęcior, więc sie nie wypowiadam .
ja też, dlatego pytam, ale na ój gust, to się nie przydałoby mi.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
tadam
padam
później wam pokaże co mój tż zrobił bo mi się teraz kabla nie chce szukać

a wiecie co mam dzisiaj dobrego na kolacje
warzywa z kurczakiem i ryżem wiecie...takie jednogarowe toto jest

aaa i nie bijcie poczytam też później bo mi sie też nie chce

iwciag ja zamawiam hulahopa i będę kręcić
Będziemy razem krecić.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
co do jedzenia Marcelka to nie wiem jak to jest na piersi... ale wydaje mi sie ze jest za dluga przerwa bo napisalas ze ten popoludniowy posilek je o 15 najpozniej a pozniej dopiero o 20 to 5 h... a wczesniej z tego co piszesz to je co godzine lub 2 ...

ale ja sie nie znam... ja jestem na butli i poczatkowo kazali mi go karmic co 3h a teraz co 4h... z reszta jak bylam na piersi tez kazali dawac co 3h... ale nie bylo jak, bo pokarmu malo wiec nie bylo szans....

nie wiem jak to dziala na piersi...

a prezent .... hmmm sama nie wiem co Kubic Kubie moze jak sie sklada rodzinka... nie wiem ile osob to bedzie ale moze cos co wam sie przyda... fotelik samochodowy, moze rowerek bo na lato sie przyda juz pewnie
Wiem Kochanie, dlatego w nawiasie dopisałam, ze ze dwa razy się cyc przewija przed 20.

Coś praktycznego właśnie myślę, rowerek... Hmmm, no nie wiem sama już, a to nie jeździk bardziej?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy ze spaceru. Trochę zmokłyśmy, bo złapał nas deszczyk. Fajnie było

Dziewczyny jadłyście pizze od Grubego Benka ? Dobra jest?
Ps. Jak Dziewczynki zasną to was poczytam.
Moja mama jest i mówiła mi, ze jest niedobra, ale moze akurat niedobrą wybrała.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
gaduły

Villa- ale z ciebie laska ślicznie wyglądasz , a torcik śliczny i jak apetycznie wygląda

gosikk- Gratulacje dla Aleksa

Ursull- gratulacje dla ślicznotki moja mała od 3 tygodni tez już sama pięknie siedzi

magducha- śliczne zdjęcia, a ten kocyk rzeczywiście taki przytulna w sam raz dla dziecka a ty kochane to się kuruj

malgosia- bardzo ci współczuje sytuacji finansowej , my mieszkamy w Niemczech i nie powiem żeby nam się tu źle żyło ale myślimy o powrocie do polski i czasem się zastanawiamy jak to będzie czy damy rade bo tu możemy pozwolić sobie na wszystko a jak będzie w Polsce

pakusia - rzeczywiście Kuba na noworodka nie wyglądał śliczny z niego aniołeczek

anulka- fajnie ze dziewczynka jest już troszkę lepiej

aguska- śliczny Filipek moja niunia była troszkę mniej umazana ale te jego usteczka

Illbana- ciesze się ze spacerek i zakupy się udały, kombinezon i kapciuszki śliczne

Poiglot- Bryanek od pierwszych chwil taki śliczny przystojniaczek

wszystkie dzieciaczki są takie śliczne i kochane

a my byliśmy w piątek na szczepieniu i na bilansie lekarka powiedziała ze Nikolcia ślicznie siedzi i ze super się rozwija wazy 7460 kg i ma 66 cm a teraz rozchorował mi sie znowu synek odkad chodzi do przedszkola to miesiac w miesiac mi choruje

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

tez sie pochwale fotkami mojej niuni
Dziękuję Kochana
Torcik baaaaardzo smakował. A zdjęcia są wspaniałe, naprawdę, a raczej kobietki są wspaniałe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 12:42   #4238
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem Kochanie, dlatego w nawiasie dopisałam, ze ze dwa razy się cyc przewija przed 20.

Coś praktycznego właśnie myślę, rowerek... Hmmm, no nie wiem sama już, a to nie jeździk bardziej?
nie zauwazylam no sorki

jezdzik? ten taki do pchania ci chodzi? czy o chodzik??

bo ten do pchania fajnie wyglada ale wydaje mi sie ze dzieciee sie szybko znudzi... jak zacznie chodzic sam to nie bedzie go chyba chcial pchac... nie wiem ... nie mialam z tym stycznosci

chodzik ja kupuje wlasnie na gwiazdke Kubie juz mam wypatrzony...

ale rowerek mysle ze jest najlepszy bo na dluzej starczy... a sa takie fajne zaqbudowane ze jak juz siedzi to sie go pcha na polku, a pozniej zdejmuje te wszystkie "pomoce" i sam zaczyna jezdzic taki wlasnie chce kupic, ale to na wiosne dopiero bo nie mam miejsca w domku

Stary 2009-10-28, 12:43   #4239
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Esti, wodę dajemy Zywiec albo Dobrawę, tak od 2 miesiąca życia przesatliśmy ją przegotowywać.

Villa, ło matko dziewczyno jak ty dajesz radę? Marcelek chyba nie dojada z cycusia, skoro tyle razy go karmisz i tak często. U nas karmienie wygląda tak:
Rano ok. 6-7 i 10 tej mleko moje po ok 200ml,
ok 13-14 obiadek- zupka, ziemniak lub kaszka, od niedawna też daję czasem troszkę mięska
ok. 16-17 deserek,
ok 18-19 mleczko moje i
ok 21-22 mleko modyfikowane z kaszką kukurydzianą.
Czasem jeszcze w międzyczasie herbatka lub kompot jabłkowy. Mój Marcelek od jakiegoś czasu ma taki rytm dnia i zjada 5 posiłków dziennie i deser, w nocy nie karmię go od 2 miesiąca życia. Dochodze do wniosku, że mam złote dziecko, często się budzi w nocy raz czy dwa razy, ale daję smoka i zasypia znowu. Dzisiaj wyjątkowo dawałam cycusia po 4-tej bo się przebudził a piersi miałam przepełnione, bo wieczorem nie chciało mi się ściągac mleka. Inaczej dałabym smoka i po kłopocie

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:45   #4240
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
słodka kruszynka, a mama jak ładnie wyglądała po porodzie! Boszzze ja to byłam blada jak kartka, wyglądałam jak trupszczak a i jeszcze zaatakowała mnie duża opryszczka przed porodem ze2dni.

No kocyk pierwsza klasa i mała jaka powiązana

Ja to wypisz wymaluj moja babcia z dwoma podbródkami. Blada jak ściana, wysypana krostami, czy czym tam, w krwi. Hehe i chlusnęło podczas porodu ze mnie krwią, ze hoho i codziennie mi krew spadała szybko, ze miałam przetaczaną i miałam jeszcze później łyżeczkowanie a szwów na kroczu nei zliczyli, bo byłam nacięta i pęknięta aż na pośladek, wiec dwie warstwy szwów. buuuu usiałam się wyzalić. Aha, no i spuchnięta, ze naprawdę gabarytami przerastałam babcię swoją. ;]
Stary 2009-10-28, 12:47   #4241
Carolajna24
Zakorzenienie

Vila jak dobrać koło??
Co do prezentu, to rowerek taki jak pakusia poleca. rewelacyjny jest!
Moja córka używała go od ok 8 mies do 3 lat!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 12:48   #4242
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
nie zauwazylam no sorki

jezdzik? ten taki do pchania ci chodzi? czy o chodzik??

bo ten do pchania fajnie wyglada ale wydaje mi sie ze dzieciee sie szybko znudzi... jak zacznie chodzic sam to nie bedzie go chyba chcial pchac... nie wiem ... nie mialam z tym stycznosci

chodzik ja kupuje wlasnie na gwiazdke Kubie juz mam wypatrzony...

ale rowerek mysle ze jest najlepszy bo na dluzej starczy... a sa takie fajne zaqbudowane ze jak juz siedzi to sie go pcha na polku, a pozniej zdejmuje te wszystkie "pomoce" i sam zaczyna jezdzic taki wlasnie chce kupic, ale to na wiosne dopiero bo nie mam miejsca w domku
No taki do pchania i zarazem, ze sam się odpycha nogami, jak już umie. ja chodzika nie chcę, bo słyszałam, ze to niedobrze dla dziecka. Opóźnia chodzenie, prawidłowo się nie chodzi, dużo wypadków dzieciaczki w nich mają i chyba coś na nóżki jeszcze źle działa. O ile myślimy o tym samym.
Hmmm, to pomyślę o tym rowerku, tylko ciekawe, czy oni na mojego synka zechcą jakieś większe pieniążki wydawać.
Stary 2009-10-28, 12:49   #4243
Carolajna24
Zakorzenienie

co do jedzenia...Vila czas wprowadzić obiadek
a rowerek kupisz za 150 zł, pokaze ci jaki moja córa miała, ale zdewastowała go więc ja na mikołaja zamawiam taki dla Michała

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:50
Stary 2009-10-28, 12:51   #4244
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Esti, wodę dajemy Zywiec albo Dobrawę, tak od 2 miesiąca życia przesatliśmy ją przegotowywać.

Villa, ło matko dziewczyno jak ty dajesz radę? Marcelek chyba nie dojada z cycusia, skoro tyle razy go karmisz i tak często. U nas karmienie wygląda tak:
Rano ok. 6-7 i 10 tej mleko moje po ok 200ml,
ok 13-14 obiadek- zupka, ziemniak lub kaszka, od niedawna też daję czasem troszkę mięska
ok. 16-17 deserek,
ok 18-19 mleczko moje i
ok 21-22 mleko modyfikowane z kaszką kukurydzianą.
Czasem jeszcze w międzyczasie herbatka lub kompot jabłkowy. Mój Marcelek od jakiegoś czasu ma taki rytm dnia i zjada 5 posiłków dziennie i deser, w nocy nie karmię go od 2 miesiąca życia. Dochodze do wniosku, że mam złote dziecko, często się budzi w nocy raz czy dwa razy, ale daję smoka i zasypia znowu. Dzisiaj wyjątkowo dawałam cycusia po 4-tej bo się przebudził a piersi miałam przepełnione, bo wieczorem nie chciało mi się ściągac mleka. Inaczej dałabym smoka i po kłopocie
Właśnie też tak myślę, ze raczej nie dojada. Wcześniej było inaczej. w każdym razie dobrze przybierał na wadze, myślę, że teraz też przybrał, ale te karmienie troszkę dobija plus to że w kółko trzeba niańczyć... Zazdroszczę Twego schematu. Bardzo fajny jest. Może jak ja będę wprowadzać już coś mogła, to będę Was wszystkie męczyć, bo martwię się jak cholera tym karmieniem. Mały takie problemy z florą bakteryną i kupkami etc miał i ciut ma jeszcze...

To com, do lekarza lepiej podpytać, czy coś już dać i wiecej mleka może?
Stary 2009-10-28, 12:52   #4245
Carolajna24
Zakorzenienie

o taki podobny:http://allegro.pl/item784574869_rowe...ry_nowosc.html
i tani jest
Stary 2009-10-28, 12:53   #4246
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Vila jak dobrać koło??
Co do prezentu, to rowerek taki jak pakusia poleca. rewelacyjny jest!
Moja córka używała go od ok 8 mies do 3 lat!!
To fajnie, popatrzę.
Koło skoro do schudnięcia ma służyć, do ćwiczeń to 1 kg. A średnica, to musisz zmierzyć się od podłogi do pępka i taką na początek jest dobrze wziać, tyle, ze ja wzięłam mniejszą i nie mam jakichś trudnosci. Ja mam 95 cm a powinnam niby 108 cm. Im mniejsze tym trudniej się kręci, ale uznałam, ze newiele mniejsze wzięłam i jak dla mni ejest ok. Także i ty spokojnie mozesz trochę mniejsze wziąć.
Stary 2009-10-28, 12:57   #4247
Carolajna24
Zakorzenienie

czyli ja musze mieć ok 95 cm, bo ja niska jestem
przy 155 cm takie chyba będzie dobre?
widziałam na allegro takie z wypustkami masującymi waży coś koło 85o galbo 950 może takie być?
Stary 2009-10-28, 13:01   #4248
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
No taki do pchania i zarazem, ze sam się odpycha nogami, jak już umie. ja chodzika nie chcę, bo słyszałam, ze to niedobrze dla dziecka. Opóźnia chodzenie, prawidłowo się nie chodzi, dużo wypadków dzieciaczki w nich mają i chyba coś na nóżki jeszcze źle działa. O ile myślimy o tym samym.
Hmmm, to pomyślę o tym rowerku, tylko ciekawe, czy oni na mojego synka zechcą jakieś większe pieniążki wydawać.

no ja tez czytalam o chodzikach... ale z wieloma rzeczami sie nie zgodze... napewno nie opoznia chodzenia... w kazdym razie w przypadku moich siostr tak bylo... Jula chodzila w wieku 11 miesiecy, Amela w wieku 9 miesiecy... a obydwie byly w chodzikach... moze i jakos sie nozki krzywia, ale wiesz... sa to przypadki bardzo rzadkie... prawie wszystko moze sprawic czy dziecko bedzie miec krzywe nozki... za wczesne stwaianie na nozkach, i wogole...

ja moze i jestem wyrodna matka, ale ja nie mam za bardzo innego wyjscia... Kuba chce nozkami przebierac i najlpiej trzymac go pod pupa i na ziemi zeby przebieral... kregoslup siada ... zabawi sie na macie ale tylko chwile... ja jestem tu tylko z tz, ktory spi w dzien wiec zostaje z Kuba sama... nie mam mamy, czy cioci zeby chociaz na godzinke raz w tygodniu sie zabawila z Kuba...
a czasami poprostu chcialabym ugotowac "normalny obiad" a sie nie da... mam chwile gdy Kuba spi... ale wtedy jak ogarne pokoj, posprzatam w kuchni to on sie budzi ... zero czasu... on lubi sie bawic wtedy kiedy ktos sie nim zajmuje... a samemy strasznie ciezko...

zazdroszcze dziewczynka strasznie, wiem ze narzekacie ze tesciowie was nawiedzaja... ale ile ja bym dala zeby mnie ktos odwiedzil??? oj duzo... na chwile zeby wzial Kube na mate i sie z nim pobawil albo ponosil... mieszkam z tesciem ale tesc przez 5 miesiecy (odkad Kuba sie urodzil) moze pobyl z nim lacznie 2h !!!!!!!! na spacery tesc chodzi czesto... ani razu nie chcial wziac Kuby... a mi by ulzylo...

ide na ten spacer i co? nie dosc ze sama, nie ma do kogo geby otworzyc to wracam do domu i Kuba sie budzi wiec nawet nie usiade i nie odpoczne... zdarzaja sie dobre dni... kiedy Kuba wiecej spi... np. dzis... spi juz godzine troche dlugo... ale po calej nocy zabaw i placzu to normalne ze sie teraz wyspi.... a ja... ??? caly dzien na nogach i caly dzien sama z Kuba... wiec taki chodzik to dla mnie zbawienie... on by sobie jezdzil po pokoju i wiem ze mial by niezla frajde a ja moge cos zrobic... ugotowac normalny obiad a nie jakies szybkie smieci co mi w cialo leza!

mi sie takie podobaja :
http://allegro.pl/item794361888_rowe...wyprzedaz.html

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-10-28 o 13:03
Stary 2009-10-28, 13:10   #4249
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Zdjęcia w Photoshopie, dopiero się ucze (znaczy już od kilku miesięcy, ale mało konsekwentnie) i to w dodatku sama

My zawsze sobie obiecywaliśmy, że nie będziemy się kłócić przy dziecku... a teraz czasem nie wychodzi... Ja przeżyłam wiele kłótni moich rodzicow, nie chcę aby moje dziecko czy dzieci, musiały to przeżywac... Miałam taką cudowną wizję naszej rodziny, istna sielanka,ale wiem już teraz, że aby możliwa była taka sielanka potrzeba wiele pracy w związek i rodzinę włóżona przez wszystkich...
Takie kłótnie i ciche dni czasem sprowadzają mnie na ziemię i zastanawiam się czy taka rodzinna sielanka nie jest tylko iluzją...

Jeden plus jest taki, że po każdej większej kłótni u nas jest trochę przerwy do następnej, a jak to wygląda u Was?
Ja nic nie napiszę, my się nie kłóciliśmy jeszcze... ;/

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

Vila Wow Ale wystrzalowa mamuska!
Ta czerwien taaaka ognista...no a Twoj biuscik ..fiu fiu...
Torcik wyglada apetycznie...
Jeju, dzięuję A cyce są do bani!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Vila, śliczny torcik a Twoja kreacja bardzo fajna
Dzięuję ślicznie. TŻcik zadowolony był i pomagał wybrać.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
czyli ja musze mieć ok 95 cm, bo ja niska jestem
przy 155 cm takie chyba będzie dobre?
widziałam na allegro takie z wypustkami masującymi waży coś koło 85o galbo 950 może takie być?
Nie wiem na jakiej wysokości masz pępek. Ja mam na wysokości 108 cm, a wzięłam hula hop o średnicy 95 cm i jest ok. A żadnych masujących nie brałam, moim zdaniem to przegięcie, czytałam, ze po tym wszyscy są posiniaczeni i obolali i że się łatwo psuje ze względu, że to się składa. Ja wzięłam robiony na zamówienie, też na allegro.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
no ja tez czytalam o chodzikach... ale z wieloma rzeczami sie nie zgodze... napewno nie opoznia chodzenia... w kazdym razie w przypadku moich siostr tak bylo... Jula chodzila w wieku 11 miesiecy, Amela w wieku 9 miesiecy... a obydwie byly w chodzikach... moze i jakos sie nozki krzywia, ale wiesz... sa to przypadki bardzo rzadkie... prawie wszystko moze sprawic czy dziecko bedzie miec krzywe nozki... za wczesne stwaianie na nozkach, i wogole...

ja moze i jestem wyrodna matka, ale ja nie mam za bardzo innego wyjscia... Kuba chce nozkami przebierac i najlpiej trzymac go pod pupa i na ziemi zeby przebieral... kregoslup siada ... zabawi sie na macie ale tylko chwile... ja jestem tu tylko z tz, ktory spi w dzien wiec zostaje z Kuba sama... nie mam mamy, czy cioci zeby chociaz na godzinke raz w tygodniu sie zabawila z Kuba...
a czasami poprostu chcialabym ugotowac "normalny obiad" a sie nie da... mam chwile gdy Kuba spi... ale wtedy jak ogarne pokoj, posprzatam w kuchni to on sie budzi ... zero czasu... on lubi sie bawic wtedy kiedy ktos sie nim zajmuje... a samemy strasznie ciezko...

zazdroszcze dziewczynka strasznie, wiem ze narzekacie ze tesciowie was nawiedzaja... ale ile ja bym dala zeby mnie ktos odwiedzil??? oj duzo... na chwile zeby wzial Kube na mate i sie z nim pobawil albo ponosil... mieszkam z tesciem ale tesc przez 5 miesiecy (odkad Kuba sie urodzil) moze pobyl z nim lacznie 2h !!!!!!!! na spacery tesc chodzi czesto... ani razu nie chcial wziac Kuby... a mi by ulzylo...

ide na ten spacer i co? nie dosc ze sama, nie ma do kogo geby otworzyc to wracam do domu i Kuba sie budzi wiec nawet nie usiade i nie odpoczne... zdarzaja sie dobre dni... kiedy Kuba wiecej spi... np. dzis... spi juz godzine troche dlugo... ale po calej nocy zabaw i placzu to normalne ze sie teraz wyspi.... a ja... ??? caly dzien na nogach i caly dzien sama z Kuba... wiec taki chodzik to dla mnie zbawienie... on by sobie jezdzil po pokoju i wiem ze mial by niezla frajde a ja moge cos zrobic... ugotowac normalny obiad a nie jakies szybkie smieci co mi w cialo leza!

mi sie takie podobaja :
http://allegro.pl/item794361888_rowe...wyprzedaz.html

Ok. Ja się nie znam, po prostu pisze co słyszałam. Jeśli jedno przeważa nad drugim, to czasem w sumie warto się skusić.
współczuję, ja mam dokładnie tak samo, tylko, ze no dobra, trochę inaczej, czasem, jak coś do załatwienia, czy cuś, jak trzeba szybko gdzieś lecieć a z Małym nei wyda, to moja mama popilnuje, czasem nawet tesciowa, a mój tata kocha wnuczka i też się zajmie. Szkoda tylko, ze nie mogę tego czasu poświecić na odpoczynek... ;/ Teścia Twego nei lubię, swego z resztą też. Marcelek płącze jak się on do niego odzywa, czy patrzy.
Ja w kazdym razie też sama, mam Was do pogadania. Tak samo jak Ty chciałabym coś zrobić w domu, a nie mam jak, bo Mały wymaga mnie non stop. ;/
Już [popatrzę rowerek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 13:11   #4250
pakusia86
Zakorzenienie

ja tez mam pytanie... bo w pl bede na poczatku grudnia i szukam prezentow gwaiazdkowych dla Ameli (19 miesiecy) i Julki (7 lat) .... i nie wiem nad Amela myslalam i wymyslilam fotelik samochodowy... bo ten co ma jest do 18 kg ale juz przymalawy chyba... ale nie wiem... ale jakas zabawke??? z Amela sie cos wymisli... a z Julka?? nie mam pojecia...

Stary 2009-10-28, 13:14   #4251
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Fajny rowerek, nie wiedziałam, ze to wiewiórka.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Vila - to odnosnie Ciebie i tortu
Nie zawstydzaj mnie.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
ladna babeczka z ciebie
a torcikk ekstra!
babeczka i torcik. dziękuję

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

Vila super kobitka, super tort!
Prawie, ze hasło reklamowe.
Dziękuję.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

vILA Pieknie wygladasz, lsnisz kobieto!
a jaki smakowity torcik mniaam
Zawstydzasz mnie.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Vila
- łał, ale laska z Ciebie seksi mamusiu Tort prezentuje sie rewelacyjnie
W ogóle wszystkie mnie zawstydzacie. jak Wam nie wstyd? Dziękuję.
Stary 2009-10-28, 13:16   #4252
iwciag
Wtajemniczenie

boszze jak skrobiecie dużo, pogubiłam się już A mam dziś nerwa strasznego i jeszcze mały mi dokucza, ale własnie zasnął(pewnie na 5min)

Vila ty nie bądz taka skromna, ładna z Ciebie kobita i tyle!!

Pakusia mam 7latnią chrześnice i wiem że ją interesuje wszystko co związane z Hanna Montaną, jakiś bum wielki na tokubek z Hanną, zeszty też, naklejki też, ostatnio perfumy sobie zażyczyłą z H a i pościel wczesniej była faza na hello kitty

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-28 o 13:19
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 13:16   #4253
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. Ja się nie znam, po prostu pisze co słyszałam. Jeśli jedno przeważa nad drugim, to czasem w sumie warto się skusić.
współczuję, ja mam dokładnie tak samo, tylko, ze no dobra, trochę inaczej, czasem, jak coś do załatwienia, czy cuś, jak trzeba szybko gdzieś lecieć a z Małym nei wyda, to moja mama popilnuje, czasem nawet tesciowa, a mój tata kocha wnuczka i też się zajmie. Szkoda tylko, ze nie mogę tego czasu poświecić na odpoczynek... ;/ Teścia Twego nei lubię, swego z resztą też. Marcelek płącze jak się on do niego odzywa, czy patrzy.
Ja w kazdym razie też sama, mam Was do pogadania. Tak samo jak Ty chciałabym coś zrobić w domu, a nie mam jak, bo Mały wymaga mnie non stop. ;/
Już [popatrzę rowerek.
ja to nawet jak mam cos do zalatwienia to musze Kube ciagnac... i to mnie chyba najbardziej denerwuje... bo zanim go naszykuje czy cos to czas mija.... np. glupie zakupy... tz robi sam codziennie, ale od czasu do czasu musze jechac zeby kupic mieso czy cos... i wtedy z Kuba musimy... a wiadmo, i takie zakupy zajmuja nam 3h ... na szczescie z urzedami mam wolne bo wszystko moze zalatwic tz za mnie, wiec to on jezdzi... potrzebny mu tylko moj dowod i akt malzenstwa... wiec tyle dobrze, a pisma ktore musze osobiscie podpisac wysylaja poczta ze zwrotna koperta...

kocham Kube ponad zycie ale czasami brakuje mi czasu dla siebie... co z tego ze mam go po 20 jak nie wezme kapieli bo lazienke mam w pokoju wiec od szumu wody Kuba sie obudzi wiec siedze przed tv...

ehhhh nie narzekam juz, bo wcale nie mam najgorzej... jestem sama, ale daje sobie rade bez zadnej pomocy, a co najwazniejsze ze Kuba zdrowy

Stary 2009-10-28, 13:21   #4254
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
ja tez mam pytanie... bo w pl bede na poczatku grudnia i szukam prezentow gwaiazdkowych dla Ameli (19 miesiecy) i Julki (7 lat) .... i nie wiem nad Amela myslalam i wymyslilam fotelik samochodowy... bo ten co ma jest do 18 kg ale juz przymalawy chyba... ale nie wiem... ale jakas zabawke??? z Amela sie cos wymisli... a z Julka?? nie mam pojecia...
Sanki. Łyżwy, jak mają lodowisko. Sukienkę. Bajki Disneya na DVD. Ksiażkę Disneya jakąś piękną?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Vila tort i ty super,świetne połączenie tego fioletu z czerwienią.
Dziękuję.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
To już my go tu z iwcią dent ugościmy odpowiednio.
ps. sliczny torcik
Dziękuję. Jutro będziemy już od 12 w Olsztynie i do lekarza.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
ja to nawet jak mam cos do zalatwienia to musze Kube ciagnac... i to mnie chyba najbardziej denerwuje... bo zanim go naszykuje czy cos to czas mija.... np. glupie zakupy... tz robi sam codziennie, ale od czasu do czasu musze jechac zeby kupic mieso czy cos... i wtedy z Kuba musimy... a wiadmo, i takie zakupy zajmuja nam 3h ... na szczescie z urzedami mam wolne bo wszystko moze zalatwic tz za mnie, wiec to on jezdzi... potrzebny mu tylko moj dowod i akt malzenstwa... wiec tyle dobrze, a pisma ktore musze osobiscie podpisac wysylaja poczta ze zwrotna koperta...

kocham Kube ponad zycie ale czasami brakuje mi czasu dla siebie... co z tego ze mam go po 20 jak nie wezme kapieli bo lazienke mam w pokoju wiec od szumu wody Kuba sie obudzi wiec siedze przed tv...

ehhhh nie narzekam juz, bo wcale nie mam najgorzej... jestem sama, ale daje sobie rade bez zadnej pomocy, a co najwazniejsze ze Kuba zdrowy
dzielna jesteś i tyle. Kochana mamusia.
Ja też na zakupy ciągnę Małego ze sobą i też te szykowanie mnie wkurza. Ale nie pwoiem, czasem, szczególnie na samym początku, ktoś na chwilkę Młodego brał. Przyznam, ze jak pomyślę, to ostatnio na rocznicę i na wesele nam zabrali do popilnowania. A tak to sami sobie radzić musimy. Współczuję Ci, naprawdę.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Vila włączyłam Twoje zdjęcie, synek na kolanach i nagle słysze: looooooolllllll i strużka śliny pociekła na podłogę
Szkoda, ze nie mam córeczki.
Stary 2009-10-28, 13:22   #4255
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Dziewczyny znacie ceny Lovi niekapków tych dwupaków (150 ml + 250 ml) w sklepie?? Bo na allegro znalazłam za 25 zł niecałe z przesyłką. Nie wiem, czy za bardzo nie przepłacę. A pogoda u nad ostatnio taka do bani, że nie mam kiedy iść szukać po sklepach Jak idziemy na dwór to blisko koło domu, żeby awaryjnie potem mieć jak uciec do domu...
W sumie to najpierw chciałam kupić NUK-a taki jak ma moja siostrzenica ale na allegro ich nie znalazłam Są ale inne...
Stary 2009-10-28, 13:24   #4256
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
ale z Ciebie odważna kobitka, gratuluje i zazdroszczę, ja to zawsze taka zachowawcza w tych moich strojach aż nudna czasem-a klocka to ty chyba nie widziałaś:P
a tort jak dla mnie mistrzostwo świata, ja z ciast umiem sernik na zimno bo nie wymaga pieczenia
eve nie ma za co, ja już taka łaskawa jestem
Ja to teraz z Małzem tak nie wnikam i ubieram się jak mi się chce. Albo raczej w to, co mam. A klocka widzę w lustrze co dzień.
A sernika na zimno nie umiem, nie robiłam i boję się, bo chcę zrobic dla TŻta, a on go uwielbia i o.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Vila - ekstra i tort i Ty a kogo widać w lusterku? :P
Dziękuję.
mamę zniekształconą.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Vila kochana brak slow jak slicznie wygladas no nie dziwie sie facetom ze sie ogladali za Toba a tz to chyba spokoju Ci nie daje na codzien prawda? laska jestes niezla a tort oj cudny
.
DZiękuję. A co do Tżta to prawda.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Vila
gratuluję udanej rocznicy, ślicznie wyglądałaś i tort smakowicie wygląda
Dzięuję.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Odpisałam Wam na ile mogłam i Młody już nie śpi. ;/ Lecę siku, może się uda.
Stary 2009-10-28, 13:28   #4257
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Pakusia mam 7latnią chrześnice i wiem że ją interesuje wszystko co związane z Hanna Montaną, jakiś bum wielki na tokubek z Hanną, zeszty też, naklejki też, ostatnio perfumy sobie zażyczyłą z H a i pościel wczesniej była faza na hello kitty
no ccos mi ostanio siostra mowila ze lubi Hanne M.
rozgladne sie za czyms ... a jest tego multum... u nas tez boom na HM i na High School M.

Cytat:
Sanki. Łyżwy, jak mają lodowisko. Sukienkę. Bajki Disneya na DVD. Ksiażkę Disneya jakąś piękną?
dzielna jesteś i tyle. Kochana mamusia.
Ja też na zakupy ciągnę Małego ze sobą i też te szykowanie mnie wkurza. Ale nie pwoiem, czasem, szczególnie na samym początku, ktoś na chwilkę Młodego brał. Przyznam, ze jak pomyślę, to ostatnio na rocznicę i na wesele nam zabrali do popilnowania. A tak to sami sobie radzić musimy. Współczuję Ci, naprawdę.
tak czasami siedze juz wieczorem i mam wielka satysfakcje... bo radze sobie sama... jestem z siebie dumna, wiem ze to narcystyczne, ale naprawde nie mam na kogo liczyc... tz zajmie sie Kuba na chwilke moze godzinke i idzie spac jak ma wolne to tez spi bo juz nie raz nie dwa zadzwonili zeby przyszedl... np. ostatnio... mial miec 3 dni wolnego a mial 2 ledwo co wypoczal i znowu do pracy....

lubie czasem ponarzekac... ale wiem ze odbije sobie w pl... tak jak w wakacje... moja mama zajmowala sie Kuba non-stop a ja albo zalatwialam sprawy wszystkie odnosnie Kuby albo gdzies wychodzilam z tz odpoczelam masakrycznie i nabralam checi na dalsze zycie, bo te pierwsze miesiace z Kuba to byly koszmarne... nie dosc ze pierwsze dziecko to jeszcze sama ze wszystkim i czasami mialam ochote poprostu wyrzucic Kube przez okno i zamknac sie w laznience bo nie dosc ze nie mialam czasu na siu-siu, uczesanie sie to juz nie wspomne o dluzszym niz minute pryszniuccu...

juz jest lepiej... mam zlote dziecko... ma dni "marudy" ale to moze raz na 2 tygodnie... tak to sie zajmie chwile soba....

kurde mam nadzieje ze Kuba zyje bo spi od 11:40 ... cos za dlugo!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 13:37   #4258
esti1984
Wtajemniczenie

Villa jestem mega zadowolona z zabawki już podzwoniłam po koleżankach i powiedziałam o tej promocjiale teraz muszę często tam zaglądać bo mają fajne promocje no i gazetkę wzięłam i też widzę że wiele rzeczy się opłaca

Carola a buty potrzebowałam na szybko (byłam w jednym sklepie) i tylko takie dostałam, ale chce kupić jeszcze coś takiego jak ma Blanka

Vila to Twój potrafi tak mało spać?

Moja w ciągu dnia śpi tak:

7.30 budzi się tylko dlatego że Julka budzi wszystkich
do 8.00 zazwyczaj leżymy wszyscy w łóżku i wtedy cycuś
9.00-10.00 śpi
11.00 butla
13.15 obiad i po obiedzie cycuś
13.30-16.30 spanie
16.30-17.00 deserek+butla
19.00 a najpóźniej 19.30 spanie na noc - do 7.30

w między czasie spija 2x po 100 ml herbatki lub wody

Pakusia
a nie chcesz kogoś poznać tak jak poiglot? przecież są na odchowalni mamuśki z irlandii.

lecę zrobić szamanko
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 13:42   #4259
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
co do jedzenia...Vila czas wprowadzić obiadek
a rowerek kupisz za 150 zł, pokaze ci jaki moja córa miała, ale zdewastowała go więc ja na mikołaja zamawiam taki dla Michała
Fajny, serio, pomyślę dziś z TZtem nad nim. Dziękluję. Lecę do Młodego, bo robi głosne rrrrrr, czyli mnie woła.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Villa jestem mega zadowolona z zabawki już podzwoniłam po koleżankach i powiedziałam o tej promocjiale teraz muszę często tam zaglądać bo mają fajne promocje no i gazetkę wzięłam i też widzę że wiele rzeczy się opłaca

Carola a buty potrzebowałam na szybko (byłam w jednym sklepie) i tylko takie dostałam, ale chce kupić jeszcze coś takiego jak ma Blanka

Vila to Twój potrafi tak mało spać?

Moja w ciągu dnia śpi tak:

7.30 budzi się tylko dlatego że Julka budzi wszystkich
do 8.00 zazwyczaj leżymy wszyscy w łóżku i wtedy cycuś
9.00-10.00 śpi
11.00 butla
13.15 obiad i po obiedzie cycuś
13.30-16.30 spanie
16.30-17.00 deserek+butla
19.00 a najpóźniej 19.30 spanie na noc - do 7.30

w między czasie spija 2x po 100 ml herbatki lub wody

Pakusia
a nie chcesz kogoś poznać tak jak poiglot? przecież są na odchowalni mamuśki z irlandii.

lecę zrobić szamanko
Ciesze się i ja też zaglądam do Rossmanna jak mam chwilkę. Zawsze, no, prawie zawsze coś jest.

Boże, zazdroszczę wam, jak Maluchy śpią. Ale nei narzekam, bo nei pracuję. Mam tylko szkołę.
Stary 2009-10-28, 13:42   #4260
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Gdzie to zdjęcie Vili, chyba coś przegapiłam, bo nie widziałam

Cinusiowa, ja mam te kubki z allegro, zapłaciłam 16,50 za kubki i 7 zł za przesyłkę, Marcelek najpierw się nimi bawił a teraz już udaje mu się trochę upić z tego mniejszego kubeczka.

Pakusiu, podziwiam cię, bardzo dzielna i mądra z ciebie kobitka. Nie dałabym rady tak non stop z moim mleństwem, zanim wróciłam do pracy pomagali mi rodzice, bo razem mieszkamy a i tak wieczorem już byłam padnięta. Za to teraz jak spędzam 8 godzin w pracy żałuję, że wiele z życia mojego synka mnie omija, nawet pierwsze słowa jakie wypowiedział to baba, bo ona z nim spędza najwięcej czasu.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości