|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Dziękuję za wszystkie rady
Oczywiście zdam relację jak wrócę a teraz już uciekam ![]() Buźka
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ja dzisiaj tylko -0,1kg, a to chyba tylko dla poprawy humoru. Ja dzisiaj zaczynam znowu warzywka i bardzo mnie to cieszy bo ostatnio strasznie polubiłam brokuły i dodaję je niemal do każdego posiłku. Z mięsiwa to robię sobie pyszne pieczone kotleciki z mielonej wołowiny wg przepisu z książki podstawowej doktorka. Próbowałyście ? Ja szczerze polecam.
|
|
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten piekny dzien, w ktorym juz od rana udalo mi sie wkurzyc i rozgrzac do czerwonosci. Ehh... mowicie, ze nerwowe jestescie. Ja etz jestem. Rycze wielkim glosem po moim osmiolatku na kazde jego proby robienia fochow lub sprzeciwow... Byle co mnie denerwuje, a nie mam zespolu napiec przedmiesiaczkowych. Moze musze sobie jakos zrekompensowac brak slodyczy i obzerania sie.
A tak w ogole to wlazlam dzis na wage bez wiekszego przekonania i pokazala mi najpierw 73.1 a za chwile (bo weszlam ponownie nie wierzac wlasnym oczom), pokazala 73.2. No coz, nie bede wybrzydzac ![]() Acha, kupilam chuda szynke wieprzowa, taka jak wedlina w kawalku i gotowalam z zielem angielskim i lisciami laurowymi na malutkim ogniu przez 2 godziny. Pysznosci soczyste, bez zadnej saletry, mieciutkie, cale dziadostwo sie wygotowalo. Acha, jadlam do o 1 w nocy, a rano byl spadek Wiec chyba wieprzek w takiej postaci bedzie dopuszczalny w rozsadnych ilosciach? Jak myslicie?Co do cukrow, ksylitolu i slodzikow - do pieczenia uzywam melasy w malutkich ilosciach, do serkow i deserow na zimno daje slodzik. Xylitol mam zamiar kupic i zastapic nim wlasnie slodzik. Co do zdychajacych biednych pieskow po xylitolu - jesli dasz koniowi wódki zwyklej troche to tez zdechnie. Wiec nie demonizujmy. Mamy inne organizmy niz zwierzeta. Mimo wszystko.
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zadzwonila do mnie pani z kliniki aby mnei poinformowac ze wyniki moich badan krwi juz sa i doktor chcialby sie w zwiazku z tym ze mna zobaczyc. To nie brzmi dobrze. Niby spodziewam sie kompletnego rozchwiania hormonow, ale mam nadzieje ze nic powaznego. Ide w poniedzialek po pracy to sie dowiem.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak z ciekawosci, to co powiedzialas lekarzowi, ze Ci zrobil pelne badanie? Bo ja tez chyba powinnam, z nie wiem zupelnie jak to tu zalatwic.
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
pani zadzwonila bo strajk jest wiec sie bala ze list nie dojdzie. To ze hormony mam rozchwiane to ja wiem i probowalam juz wczesniejszego lekarza przekonac ale stwierdzil tylko ze "will keep an eye on it" i wyprosil mnie z gabinetu.
tym razem powiedzialam pani ze obawiam sie ze cos z moimi hormonami jest nei tak, bo: a)okres nieregularny b) wypadanie wlosow c) jakies chwaszcze na twarzy wyrastaja d) ciagle zmeczenie e) problem z waga to takie podstawowe objawy i pani tylko tiknela okienka przy wiekszosci hormonow plus glukoza i juz.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wlosow juz nie mam polowy nawet, mimo wcinania witaminek. I tak gubie juz od dawna, bedzie ze 3 miesiace. Tez pojde i zmusze pania doktor. A co. ![]() Dzieki za porade
|
|
#4418 |
|
Rozeznanie
|
czesc kobietki,pieknie za oknami dzis sloneczko swieci
a ja sprzatam chaupe i moze na dwor troche pojde z mała. Jutro już to wesele. miałam troche jeszcze "Schuść" a tu d... waga w miejscu. no ale wchodze w sukienke to najwazniejsze. u mnie tez dzisiaj troche na + ale to okres sie zbliza... jakie plany na obiadek dzis?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4419 |
|
Raczkowanie
|
Lanka, widzę że startowałyśmy z identcznej wagi i równo nam idzie chudnięcie. Ile masz wzrostu? Ja robiłam dzisiaj test i wyszło mi że powinnam ważyć 70,9kg przy wzroście 178cm. Ale wydaje mi się to za dużo.Ja dążę do 66.
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- jakie plany na obiadek dzis? [/QUOTE]U mnie jak co dzień obiadek w pracy, zabieram puszkę tuńczyka, duży kefir z lidla i pół papryczki. Troszkę nudny, ale jak wracam do domku to jakiegoś omleta z brokułami i pieczarkami sobie przygotuję. A reszta co wcina? |
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
ja robie chyba mielone z indyka,jutro juz warzywka ale dzisiaj jakis kryzys mam i chetnie bym zjadla jakas faszerowana pieczarke
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj kupilam poledwiczki indycze, znaczy sie to chyba jest moim zdaniem filet ale taki pociapany na kawalki i w domku go wytarzam w czochu i ziolach i upieke, dla mnie to sprawdzony sposob na podjadanie, tak zamiast marchewki
|
|
|
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem spokojnie moglabym jeszcze 10 kg, ale nie wiem jak to bedzie. W mojej rodzinie kobiety jak przytyja kolo 30-tki, to rowniutko 10 lat trzyma je do 40-tki. Potem chudna. Wiec nie wiem... Ja nie chce byc páczek przez nastepne 7 lat... Ratunku!
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmm paczek, z nadzieniem rozanym, albo z budaprenem mniam, najedzonam to mozecie o jedzonku gadac
wlasnie wrocilam z lunczyka i mialam kurczaka z kurczakiem. Przynioslam swoja piers kurzacza i na stolowce tez byl pieczony kurak. wiec sie dopchalam. A na deserek mam piernik. Jakis taki wyszedl dobry, wilgotny, czekoladowy. Tak po plasterku dziennie sobie jem do herbatki. przyszly mi dzis 2 ksiazeczki z amazona. Jedn ato "Mastering the art of French cooking". Nie wiem czy ogladalyscie film "Julie & Julia" o Julii Child. Meryl Streep byla przesympatyczna i stworzyla tak rewelacyjna kreacje ze postanowilam kupic sobie ksiazke Julii i poczytac. A druga to ksiazka na podstawie ktorej powstal film. aa zapomnialam i glowa mnei w koncu przestala bolec. Przez dobre 3 tygodnie bolala dzienw dzien w ten sam sposob w tym samym miejscu, czasem godzinami i od 3 dni przestalo.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-10-29 o 14:18 |
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
U mnie kryzys emocjonalny odbijający się na diecie.
Na śnaiadanie śledź marynowany szt.1 i pół makreli, II śn. 10 plasterków polędwicy drobiowej, obiad pół piersi z kuraka(reszta na kolacyjkę).. A teraz gdy to piszę, kończę kubek(400ml!!!) jogurtu nat. z 3 łyżeczkami kakao - bo już wkurza nie polski system edukacji wyższej..im więcej stresu tym wiecej jem..ale tym jogurtem sama siebie zaskoczyłam..grunt że obyło się bez słodyczy 100%... Poza tym widać po mnie , że woda wróciła. @ nadchodzi??? Niemożliwe za wcześnie.. Portki znów ciaśniejsze. Aha konsultowałam się. No i te wzrosty/spadki gwałtowne w stylu 1-2 itd. kg/doba to tylko może być woda a nie tłuszczyk. Aby to był tłuszczyk musiałybyśmy albo mega dużo jeść albo mega dużo spalać np spędając 5-6 h na aerobach dziennie. Na tej diecie chudnie się średnio 1kg na tydz. (dla nadwagi do 10kg zgodnie z zasadą im więcej tym szybciej), dorzuci się ćw. fizyczne to można więcej. Pozdrawiam Was chwilowo z zalanego Lublina
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja te tabletki sobie chwale, pomagają się wyciszyć, uspokoić i pomagać zasnąć jeszcze dobre są Relaks tabletki
|
|
|
|
|
#4426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez takie mam, jeszcze ich nie uzywalam - pani Doktor mi je przepisala, bo czasami z nadmiaru stresu boli mnie serducho. ale trzeba wiedziec, ze one zmniejszaja skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych! Cytat:
Cytat:
![]() na pewno bedziesz sie dobrze bawila ![]() ja sie przygotowuje psychicznie do przejscia na diete. dzis zjadlam przedostatnia porcje pierogow ruskich zostal bigosik, ktory dam TŻ, i sosy slodko-kwasne - rozdam po kolezankach.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#4427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak sobie pozwolisz to to co stracilas wroci
|
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
kurcze dziewczyny nie straszcie...
ja sobie myslalam, ze jak odstawie tluszcze i cukry to nie tylko ciało się oczysci ale i cera bo przetluszcza mi sie oraz mam tedencje do tradziku.... mimo ze mam 26 lat![]() a wlosy... jak zaczna mi wypadac to chyba bede swiecic lysinką to tak kazdy ma (cera, włosy) przy tej diecie?? brać coś?? (obecnie łykam tabletki z drozdzami i skrzypem, a jak nie wypije wierzbownicy to tez ją łykne) ![]() i drugi problem, mama tez zaczela diete i schudła 2,20kg w 2 dni (ma dużo do schudniecia) ale zaczela mi panikowac bo ma cukrzyce (nie musi robic zastrzykow, czasami sprawdzac ile ma, ma troche wysoki poziom cukru) oraz to ze bez warzyw i owocow! jej organizm bedzie kapitulował... mowi ze na 5/5 to chyba za dlugo, no ale ma duzoo do zgubienia... wiec jaka opcje byscie radzili?? /nie wiem ile wazy, bo mi nie powie, nosi rozmiar 56/58... fajnie by bylo zeby schudla przynajmniej do 48/50.. i jak sie ma cukrzyca do tej diety? moze ktos wie? ja chcialabym schudnac z 10kg, z 42/44 na 40/42 2 dni temu jak zaczynalam I etap: bylo 68,7kg - dzis jest 67,2kg
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jagoda83 czy 42/44 to jakis szyfr ktorego nie rozumiem? , bo chyba nie chcesz nam wmowic ze wazac 68 kilo nosisz taki rozmiar - jezeli tak to moze najpierw sprobuj mniejszy nalozyc i okaze sie ze nie musialas sie odchudzac tylko dobrac odpowiedni rozmiar pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
a nosze 42/44
mam ksztalt klepsydry i tluszczyk osadza mi sie na tylku, biodrach i udach oraz na ramionachw tali jestem waska... spodnie 42 nosze jak maja wysoki stan, a 44 kiedy sa to biodrówki wogle rozmiar zalezy od fasonu i tego jaka sklep ma rozmiarowke, czy zawyzona czy zanizona, bo nie potrafia tego ujednolicic.... jedynie w kappahlu sa zawyzone bardzo rozmiary, spodniczke raz przymierzalam 42 i byla ok, zas bluzki to 38/40, albo 40/42 a dla ciekawskich moje wymiary: /mierzone w najszerszych miejscach, nie brac tak doslownie obszaru np."biodra" po prostu musialam jakos to sobie umiejscowić /biust 93 talia 79 brzuch 98 biodra 100 uda 104 takie były 2 dni temu kolejne mierzenie jak schudne wiecej niz 5kgacha przy wzrosie 160 cm - 68 kg to naprawde widac.. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- na pewno mamie to bedzie pasowac ![]() jeszcze jakies propozycje albo zdanie na temat cukrzycy?
Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:04 |
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam 160 i waze obecnie 68 (Schudlam na dukanie z 76 ) i nosze 40 ? wiec nie wiem jak ty te 42/44 nosisz? nie mowiac o tym juz ze mam biust 75d i wchodze w 40 ;] wiec moze zmien sklep w ktorym sie ubierasz
|
|
|
#4434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cukrzyca to powazna choroba - ja mysle , ze powinna sie skonsultowac z lekarzem- zeby sobie nie zaszkodzic...
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja myślałam że my nie możemy wieprzowiny tak wyczytałam. Wołowinę tak a wieprzowinę nie bardzo...chyba że coś przeoczyłam albo nie zwróciłam na to większej uwagi...Dziewczyny co myślicie o warzywach chińskich?-bambus, chińskie grzyby itp?-możemy czy nie? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Obiecałam,że napiszę jak było na rozmowie więc piszę Okazało się, że rozmowa była po angielsku Ale na rozmowę było umówionych wiele osób, więc pracodawca ma z czego wybierać! Dużo pomogło mi to, że w tamtym roku 4 msc siedziałam w Irlandii Mam nadzieję, że mi się uda i moje przypuszczenia są trafne! Mają dać znać, więc będę czekać!Dzięki laseczki za rady Byłam otwarta, uśmiechnięta i mówiłam prawdę ![]()
Było - 60 kg Jest - 55,2 Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:50 |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
A ja od śniadania nic nie jadłam do tej pory
Nie miałam jak Teraz dopiero wsunęłam krzęce placki i trochę koktajlu.Ale poza tym dzień był udany |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na zaśnięcie póki co pół na pół u mnie - raz pomogły raz nie... pani ćma - dobrze, że napisałaś. Ja co prawda tabletek nie biorę, ale dziewczynom może się przydać te info jagoda83 - co do Twojego pytania czy każdy ma wypadanie włosów i etc. na tej diecie. U mnie nic takiego nie ma. Włosy mi się mniej przetłuszczają, cerę mam ładniejszą (wiadomo - odstawiłam tony czekolady i czipsów). Co do wypadania włosów nie widzę różnicy. Moje skutki uboczne diety? Nie mogę spać i jestem wiecznie zdenerwowana. Tyle ![]() stozynka - trzymam kciuki za to żeby się odezwali ![]() Poza tym... DzieńDOBRYwieczór! Miałam dziś tragiczny pod względem jedzeniowym dzień - zero czasu choćby na łyżkę jogurtu Idę teraz upichcę rybkę, usmażę jajeczko i zrobię ciepłą herbatkę
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-10-29 o 19:51 |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, jutro startuję z tą dietą i mam w związku z tym pytanie
![]() O co chodzi z tymi otrębami? Czy trzeba je jeść już od pierwszego dnia, czy dopiero po fazie uderzeniowej? I czy twaróg może mieć np. nieduże ilości węglowodanów? Bo tak chyba całkiem bez, to się nie da
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
jestem padnieta, znowu bolą mnei plecy i nażarłam sie bitej śmietany. No, moze nażarlam sie, to zbyt wiele powiedziane, ale trzepaczkę oblizałam i pod koniec sobie uświadomiłam, co robię....
po raz kolejny powtarzam, ze uczyy są przereklamowane i zaczyna mnei to drażnić. idę, nie będe smęcić.
|
|
#4440 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to raczej nie hormony tylko skutki przebiałkowania organizmu, z tego co widzę, większość z proteinek ma problemy z @, narzeka na zmęczenie, itp. Ja sama dostałam okres z 3 tygodniowym opóźnieniem, choć z dietą pożegnałam się po 4 tygodniach stosowania. Dodatkowym bonusem były zaparcia i bolące nerki, mimo dużej ilości wypijanej wody. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Oczywiście zdam relację jak wrócę 

zostal bigosik, ktory dam TŻ, i sosy slodko-kwasne - rozdam po kolezankach.

Nie miałam jak
Teraz dopiero wsunęłam krzęce placki i trochę koktajlu.