Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 10:51   #4411
stozynka44
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Dziękuję za wszystkie rady Oczywiście zdam relację jak wrócę a teraz już uciekam
Buźka

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 11:04   #4412
gk7
Raczkowanie

Witam. Ja dzisiaj tylko -0,1kg, a to chyba tylko dla poprawy humoru. Ja dzisiaj zaczynam znowu warzywka i bardzo mnie to cieszy bo ostatnio strasznie polubiłam brokuły i dodaję je niemal do każdego posiłku. Z mięsiwa to robię sobie pyszne pieczone kotleciki z mielonej wołowiny wg przepisu z książki podstawowej doktorka. Próbowałyście ? Ja szczerze polecam.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 11:04   #4413
lanka
Rozeznanie

Witam w ten piekny dzien, w ktorym juz od rana udalo mi sie wkurzyc i rozgrzac do czerwonosci. Ehh... mowicie, ze nerwowe jestescie. Ja etz jestem. Rycze wielkim glosem po moim osmiolatku na kazde jego proby robienia fochow lub sprzeciwow... Byle co mnie denerwuje, a nie mam zespolu napiec przedmiesiaczkowych. Moze musze sobie jakos zrekompensowac brak slodyczy i obzerania sie.

A tak w ogole to wlazlam dzis na wage bez wiekszego przekonania i pokazala mi najpierw 73.1 a za chwile (bo weszlam ponownie nie wierzac wlasnym oczom), pokazala 73.2. No coz, nie bede wybrzydzac

Acha, kupilam chuda szynke wieprzowa, taka jak wedlina w kawalku i gotowalam z zielem angielskim i lisciami laurowymi na malutkim ogniu przez 2 godziny. Pysznosci soczyste, bez zadnej saletry, mieciutkie, cale dziadostwo sie wygotowalo. Acha, jadlam do o 1 w nocy, a rano byl spadek Wiec chyba wieprzek w takiej postaci bedzie dopuszczalny w rozsadnych ilosciach? Jak myslicie?

Co do cukrow, ksylitolu i slodzikow -
do pieczenia uzywam melasy w malutkich ilosciach, do serkow i deserow na zimno daje slodzik. Xylitol mam zamiar kupic i zastapic nim wlasnie slodzik. Co do zdychajacych biednych pieskow po xylitolu - jesli dasz koniowi wódki zwyklej troche to tez zdechnie. Wiec nie demonizujmy. Mamy inne organizmy niz zwierzeta. Mimo wszystko.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:18   #4414
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

wlasnie zadzwonila do mnie pani z kliniki aby mnei poinformowac ze wyniki moich badan krwi juz sa i doktor chcialby sie w zwiazku z tym ze mna zobaczyc. To nie brzmi dobrze. Niby spodziewam sie kompletnego rozchwiania hormonow, ale mam nadzieje ze nic powaznego. Ide w poniedzialek po pracy to sie dowiem.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 12:23   #4415
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
wlasnie zadzwonila do mnie pani z kliniki aby mnei poinformowac ze wyniki moich badan krwi juz sa i doktor chcialby sie w zwiazku z tym ze mna zobaczyc. To nie brzmi dobrze. Niby spodziewam sie kompletnego rozchwiania hormonow, ale mam nadzieje ze nic powaznego. Ide w poniedzialek po pracy to sie dowiem.
No niedobrze, zwykle tylko dzwonia ze ok albo list wysylaja.

A tak z ciekawosci, to co powiedzialas lekarzowi, ze Ci zrobil pelne badanie? Bo ja tez chyba powinnam, z nie wiem zupelnie jak to tu zalatwic.

Stary 2009-10-29, 12:39   #4416
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

pani zadzwonila bo strajk jest wiec sie bala ze list nie dojdzie. To ze hormony mam rozchwiane to ja wiem i probowalam juz wczesniejszego lekarza przekonac ale stwierdzil tylko ze "will keep an eye on it" i wyprosil mnie z gabinetu.

tym razem powiedzialam pani ze obawiam sie ze cos z moimi hormonami jest nei tak, bo:
a)okres nieregularny
b) wypadanie wlosow
c) jakies chwaszcze na twarzy wyrastaja
d) ciagle zmeczenie
e) problem z waga

to takie podstawowe objawy i pani tylko tiknela okienka przy wiekszosci hormonow plus glukoza i juz.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-29, 12:59   #4417
lanka
Rozeznanie

Cytat:
pani zadzwonila bo strajk jest wiec sie bala ze list nie dojdzie. To ze hormony mam rozchwiane to ja wiem i probowalam juz wczesniejszego lekarza przekonac ale stwierdzil tylko ze "will keep an eye on it" i wyprosil mnie z gabinetu.

tym razem powiedzialam pani ze obawiam sie ze cos z moimi hormonami jest nei tak, bo:
a)okres nieregularny
b) wypadanie wlosow
d) ciagle zmeczenie
e) problem z waga

to takie podstawowe objawy i pani tylko tiknela okienka przy wiekszosci hormonow plus glukoza i juz.
No to tak jak u mnie. Jeszcze do tego mam bole glowy, ale to pewnie z powodu nowych okularow.
A wlosow juz nie mam polowy nawet, mimo wcinania witaminek. I tak gubie juz od dawna, bedzie ze 3 miesiace.
Tez pojde i zmusze pania doktor. A co.

Dzieki za porade

Stary 2009-10-29, 13:15   #4418
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc kobietki,pieknie za oknami dzis sloneczko swieci
a ja sprzatam chaupe i moze na dwor troche pojde z mała. Jutro już to wesele. miałam troche jeszcze "Schuść" a tu d... waga w miejscu.
no ale wchodze w sukienke to najwazniejsze.

u mnie tez dzisiaj troche na + ale to okres sie zbliza...

jakie plany na obiadek dzis?

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:19   #4419
gk7
Raczkowanie

Lanka, widzę że startowałyśmy z identcznej wagi i równo nam idzie chudnięcie. Ile masz wzrostu? Ja robiłam dzisiaj test i wyszło mi że powinnam ważyć 70,9kg przy wzroście 178cm. Ale wydaje mi się to za dużo.Ja dążę do 66.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

jakie plany na obiadek dzis?[/QUOTE]

U mnie jak co dzień obiadek w pracy, zabieram puszkę tuńczyka, duży kefir z lidla i pół papryczki. Troszkę nudny, ale jak wracam do domku to jakiegoś omleta z brokułami i pieczarkami sobie przygotuję. A reszta co wcina?
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:37   #4420
_kasiulka_
Rozeznanie

ja robie chyba mielone z indyka,jutro juz warzywka ale dzisiaj jakis kryzys mam i chetnie bym zjadla jakas faszerowana pieczarke

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2009-10-29, 13:48   #4421
Didier
Rozeznanie

ja dzisiaj kupilam poledwiczki indycze, znaczy sie to chyba jest moim zdaniem filet ale taki pociapany na kawalki i w domku go wytarzam w czochu i ziolach i upieke, dla mnie to sprawdzony sposob na podjadanie, tak zamiast marchewki
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 13:52   #4422
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Lanka, widzę że startowałyśmy z identcznej wagi i równo nam idzie chudnięcie. Ile masz wzrostu? Ja robiłam dzisiaj test i wyszło mi że powinnam ważyć 70,9kg przy wzroście 178cm. Ale wydaje mi się to za dużo.Ja dążę do 66.
Czesc, ja mam 172 cm wzrostu i z testu niby mi wyszlo, ze powinnam miec 65, choc zanim sie upaslam w ciagu ostatnich 18 miesiecy zawsze mialam wage 58-62 kg. nie wiem do ilu mam dazyc, na razie ciesze sie, ze choc te 73 kg mi sie udalo zdobyc Moim zdaniem spokojnie moglabym jeszcze 10 kg, ale nie wiem jak to bedzie. W mojej rodzinie kobiety jak przytyja kolo 30-tki, to rowniutko 10 lat trzyma je do 40-tki. Potem chudna. Wiec nie wiem... Ja nie chce byc páczek przez nastepne 7 lat... Ratunku!

Stary 2009-10-29, 14:11   #4423
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

mmmmm paczek, z nadzieniem rozanym, albo z budaprenem mniam, najedzonam to mozecie o jedzonku gadac

wlasnie wrocilam z lunczyka i mialam kurczaka z kurczakiem. Przynioslam swoja piers kurzacza i na stolowce tez byl pieczony kurak. wiec sie dopchalam. A na deserek mam piernik. Jakis taki wyszedl dobry, wilgotny, czekoladowy. Tak po plasterku dziennie sobie jem do herbatki.

przyszly mi dzis 2 ksiazeczki z amazona. Jedn ato "Mastering the art of French cooking". Nie wiem czy ogladalyscie film "Julie & Julia" o Julii Child. Meryl Streep byla przesympatyczna i stworzyla tak rewelacyjna kreacje ze postanowilam kupic sobie ksiazke Julii i poczytac. A druga to ksiazka na podstawie ktorej powstal film.

aa zapomnialam i glowa mnei w koncu przestala bolec. Przez dobre 3 tygodnie bolala dzienw dzien w ten sam sposob w tym samym miejscu, czasem godzinami i od 3 dni przestalo.

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-10-29 o 14:18
Stary 2009-10-29, 15:32   #4424
fotoreporterka
Raczkowanie

U mnie kryzys emocjonalny odbijający się na diecie.
Na śnaiadanie śledź marynowany szt.1 i pół makreli,
II śn. 10 plasterków polędwicy drobiowej,
obiad pół piersi z kuraka(reszta na kolacyjkę)..
A teraz gdy to piszę, kończę kubek(400ml!!!) jogurtu nat. z 3 łyżeczkami kakao - bo już wkurza nie polski system edukacji wyższej..im więcej stresu tym wiecej jem..ale tym jogurtem sama siebie zaskoczyłam..grunt że obyło się bez słodyczy 100%...

Poza tym widać po mnie , że woda wróciła. @ nadchodzi??? Niemożliwe za wcześnie.. Portki znów ciaśniejsze.

Aha konsultowałam się. No i te wzrosty/spadki gwałtowne w stylu 1-2 itd. kg/doba to tylko może być woda a nie tłuszczyk. Aby to był tłuszczyk musiałybyśmy albo mega dużo jeść albo mega dużo spalać np spędając 5-6 h na aerobach dziennie. Na tej diecie chudnie się średnio 1kg na tydz. (dla nadwagi do 10kg zgodnie z zasadą im więcej tym szybciej), dorzuci się ćw. fizyczne to można więcej.

Pozdrawiam Was chwilowo z zalanego Lublina

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:46   #4425
kremowa chmurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Daj znać czy działają-chodzi mi tu bardziej o działanie uspokajające, bo ostatnio puszczają mi nerwy!

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie z innej beczki-jutro mam rozmowę o prace (denerwuje się) dawno nie byłam na takiej rozmowie-o co pytają na rozmowach kwalifikacyjnych? Chodzi tu o stanowisko sprzedawca-obsługa klienta. Pomóżcie...

ja te tabletki sobie chwale, pomagają się wyciszyć, uspokoić i pomagać zasnąć jeszcze dobre są Relaks tabletki
kremowa chmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:47   #4426
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Mozesz sobie sama wybrac jaki chcesz system .... moze to byc taki jak piszesz -wiec 4/3
dziekuje za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Stozynka to są te leki.
tez takie mam, jeszcze ich nie uzywalam - pani Doktor mi je przepisala, bo czasami z nadmiaru stresu boli mnie serducho.

ale trzeba wiedziec, ze one zmniejszaja skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych!

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
nie zgodze sie z taka metoda - uwazam ze lepiej nie klamac na rozmowie kwalifikacyjne jak rowniez w cv, jezeli pracodawca zechce od reki zrewidowac twoje umiejetnosci to szybko zobaczy ze sklamalas i jestes skreslona, lepiej powiedziec: tego jeszcze nie umien ale szybko sie ucze, to nie moze przeciez byc trudne, stozynka44 wierz mi mysle ze to lepsze rozwiazanie
zgadzam sie w 100%.

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie rady Oczywiście zdam relację jak wrócę a teraz już uciekam
Buźka
powodzenia

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
no ale wchodze w sukienke to najwazniejsze.
na pewno bedziesz sie dobrze bawila

ja sie przygotowuje psychicznie do przejscia na diete. dzis zjadlam przedostatnia porcje pierogow ruskich zostal bigosik, ktory dam TŻ, i sosy slodko-kwasne - rozdam po kolezankach.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:51   #4427
kremowa chmurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika52141 Pokaż wiadomość
kremowa chmurka;]jest mi smutno ; ( bo moja waga stoi w miejscu a dziś 10 dzień schudłam 2,3 przez 10 dni, nie wiem co siedzieje, a naprawdę jem znikome posiłki bo w sumie nie jestem głodna..

Nie przejmuj się ja dzisiaj 15 dzień diety i tylko 2,7kg na minusie .Jestem dobrej myśli myślę ,ze do andrzejek schudnę jeszcze 5kg.
Trzymaj się .
ja mam jeszcze tydzień żeby trochę zrzucić bo 6 idę na zabawę, aaa 7 sobie pozwolę na coś więcej..
kremowa chmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 16:36   #4428
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kremowa chmurka Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze tydzień żeby trochę zrzucić bo 6 idę na zabawę, aaa 7 sobie pozwolę na coś więcej..

i jak sobie pozwolisz to to co stracilas wroci

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2009-10-29, 16:37   #4429
jagoda83
Rozeznanie

kurcze dziewczyny nie straszcie...
ja sobie myslalam, ze jak odstawie tluszcze i cukry to nie tylko ciało się oczysci ale i cera bo przetluszcza mi sie oraz mam tedencje do tradziku.... mimo ze mam 26 lat
a wlosy... jak zaczna mi wypadac to chyba bede swiecic lysinką
to tak kazdy ma (cera, włosy) przy tej diecie?? brać coś?? (obecnie łykam tabletki z drozdzami i skrzypem, a jak nie wypije wierzbownicy to tez ją łykne)

i drugi problem, mama tez zaczela diete i schudła 2,20kg w 2 dni (ma dużo do schudniecia) ale zaczela mi panikowac bo ma cukrzyce (nie musi robic zastrzykow, czasami sprawdzac ile ma, ma troche wysoki poziom cukru) oraz to ze bez warzyw i owocow! jej organizm bedzie kapitulował...
mowi ze na 5/5 to chyba za dlugo, no ale ma duzoo do zgubienia... wiec jaka opcje byscie radzili?? /nie wiem ile wazy, bo mi nie powie, nosi rozmiar 56/58... fajnie by bylo zeby schudla przynajmniej do 48/50..
i jak sie ma cukrzyca do tej diety? moze ktos wie?

ja chcialabym schudnac z 10kg, z 42/44 na 40/42
2 dni temu jak zaczynalam I etap: bylo 68,7kg - dzis jest 67,2kg
Stary 2009-10-29, 16:39   #4430
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda83 Pokaż wiadomość
i drugi problem, mama tez zaczela diete i schudła 2,20kg w 2 dni (ma dużo do schudniecia) ale zaczela mi panikowac bo ma cukrzyce (nie musi robic zastrzykow, czasami sprawdzac ile ma, ma troche wysoki poziom cukru) oraz to ze bez warzyw i owocow! jej organizm bedzie kapitulował...
mowi ze na 5/5 to chyba za dlugo, no ale ma duzoo do zgubienia... wiec jaka opcje byscie radzili?? /nie wiem ile wazy, bo mi nie powie, nosi rozmiar 56/58... fajnie by bylo zeby schudla przynajmniej do 48/50..
moze 2 dni P, a 5 - P+W?

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 16:46   #4431
Didier
Rozeznanie

Cytat:
ja sobie myslalam, ze jak odstawie tluszcze i cukry to nie tylko ciało się oczysci ale i cera bo przetluszcza mi sie oraz mam tedencje do tradziku.... mimo ze mam 26 lat
to tak kazdy ma (cera, włosy) przy tej diecie?? brać coś?? (obecnie łykam tabletki z drozdzami i skrzypem, a jak nie wypije wierzbownicy to tez ją łykne)

jagoda83 czy 42/44 to jakis szyfr ktorego nie rozumiem? , bo chyba nie chcesz nam wmowic ze wazac 68 kilo nosisz taki rozmiar - jezeli tak to moze najpierw sprobuj mniejszy nalozyc i okaze sie ze nie musialas sie odchudzac tylko dobrac odpowiedni rozmiar pozdrawiam
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:07   #4432
jagoda83
Rozeznanie

a nosze 42/44
mam ksztalt klepsydry i tluszczyk osadza mi sie na tylku, biodrach i udach oraz na ramionach
w tali jestem waska...
spodnie 42 nosze jak maja wysoki stan, a 44 kiedy sa to biodrówki
wogle rozmiar zalezy od fasonu i tego jaka sklep ma rozmiarowke, czy zawyzona czy zanizona, bo nie potrafia tego ujednolicic....
jedynie w kappahlu sa zawyzone bardzo rozmiary, spodniczke raz przymierzalam 42 i byla ok, zas bluzki to 38/40, albo 40/42

a dla ciekawskich moje wymiary: /mierzone w najszerszych miejscach, nie brac tak doslownie obszaru np."biodra" po prostu musialam jakos to sobie umiejscowić /
biust 93
talia 79
brzuch 98
biodra 100
uda 104
takie były 2 dni temu kolejne mierzenie jak schudne wiecej niz 5kg

acha przy wzrosie 160 cm - 68 kg to naprawde widac..

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
moze 2 dni P, a 5 - P+W?
na pewno mamie to bedzie pasowac
jeszcze jakies propozycje albo zdanie na temat cukrzycy?

Edytowane przez jagoda83
Czas edycji: 2009-10-29 o 17:04
jagoda83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:24   #4433
_kasiulka_
Rozeznanie

ja tez mam 160 i waze obecnie 68 (Schudlam na dukanie z 76 ) i nosze 40 ? wiec nie wiem jak ty te 42/44 nosisz? nie mowiac o tym juz ze mam biust 75d i wchodze w 40 ;] wiec moze zmien sklep w ktorym sie ubierasz

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2009-10-29, 17:25   #4434
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:

Cukrzyca to powazna choroba - ja mysle , ze powinna sie skonsultowac z lekarzem- zeby sobie nie zaszkodzic...
Stary 2009-10-29, 17:47   #4435
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Witam w ten piekny dzien, w ktorym juz od rana udalo mi sie wkurzyc i rozgrzac do czerwonosci. Ehh... mowicie, ze nerwowe jestescie. Ja etz jestem. Rycze wielkim glosem po moim osmiolatku na kazde jego proby robienia fochow lub sprzeciwow... Byle co mnie denerwuje, a nie mam zespolu napiec przedmiesiaczkowych. Moze musze sobie jakos zrekompensowac brak slodyczy i obzerania sie.

A tak w ogole to wlazlam dzis na wage bez wiekszego przekonania i pokazala mi najpierw 73.1 a za chwile (bo weszlam ponownie nie wierzac wlasnym oczom), pokazala 73.2. No coz, nie bede wybrzydzac

Acha, kupilam chuda szynke wieprzowa, taka jak wedlina w kawalku i gotowalam z zielem angielskim i lisciami laurowymi na malutkim ogniu przez 2 godziny. Pysznosci soczyste, bez zadnej saletry, mieciutkie, cale dziadostwo sie wygotowalo. Acha, jadlam do o 1 w nocy, a rano byl spadek Wiec chyba wieprzek w takiej postaci bedzie dopuszczalny w rozsadnych ilosciach? Jak myslicie?
Z nerwami mam to samo więc to chyba przy tej diecie normalne
A ja myślałam że my nie możemy wieprzowiny tak wyczytałam. Wołowinę tak a wieprzowinę nie bardzo...chyba że coś przeoczyłam albo nie zwróciłam na to większej uwagi...

Dziewczyny co myślicie o warzywach chińskich?-bambus, chińskie grzyby itp?-możemy czy nie?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Obiecałam,że napiszę jak było na rozmowie więc piszę Okazało się, że rozmowa była po angielsku -właścicielem sklepu jest obcokrajowiec! na początku się zestresowałam, bo nie byłam na to gotowa! Ale koniec końców poradziłam sobie z językiem i myślę, że się spodobałam Ale na rozmowę było umówionych wiele osób, więc pracodawca ma z czego wybierać! Dużo pomogło mi to, że w tamtym roku 4 msc siedziałam w Irlandii Mam nadzieję, że mi się uda i moje przypuszczenia są trafne! Mają dać znać, więc będę czekać!
Dzięki laseczki za rady Byłam otwarta, uśmiechnięta i mówiłam prawdę

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !

Edytowane przez stozynka44
Czas edycji: 2009-10-29 o 17:50
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 18:25   #4436
BogaczKa22
Zadomowienie

A ja od śniadania nic nie jadłam do tej pory Nie miałam jak Teraz dopiero wsunęłam krzęce placki i trochę koktajlu.

Ale poza tym dzień był udany

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:42   #4437
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kremowa chmurka Pokaż wiadomość
ja te tabletki sobie chwale, pomagają się wyciszyć, uspokoić i pomagać zasnąć jeszcze dobre są Relaks tabletki
Ja troszkę się boję je brać w dzień, bo boję się, że zasnę, a muszę być na pełnych obrotach i nie mogę być ani przymulona ani senna
Ale na zaśnięcie póki co pół na pół u mnie - raz pomogły raz nie...

pani ćma - dobrze, że napisałaś. Ja co prawda tabletek nie biorę, ale dziewczynom może się przydać te info

jagoda83 - co do Twojego pytania czy każdy ma wypadanie włosów i etc. na tej diecie. U mnie nic takiego nie ma. Włosy mi się mniej przetłuszczają, cerę mam ładniejszą (wiadomo - odstawiłam tony czekolady i czipsów). Co do wypadania włosów nie widzę różnicy. Moje skutki uboczne diety? Nie mogę spać i jestem wiecznie zdenerwowana. Tyle

stozynka - trzymam kciuki za to żeby się odezwali

Poza tym...
DzieńDOBRYwieczór!
Miałam dziś tragiczny pod względem jedzeniowym dzień - zero czasu choćby na łyżkę jogurtu
Idę teraz upichcę rybkę, usmażę jajeczko i zrobię ciepłą herbatkę

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-10-29 o 19:51
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:52   #4438
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Hej Kochane, jutro startuję z tą dietą i mam w związku z tym pytanie

O co chodzi z tymi otrębami? Czy trzeba je jeść już od pierwszego dnia, czy dopiero po fazie uderzeniowej?
I czy twaróg może mieć np. nieduże ilości węglowodanów? Bo tak chyba całkiem bez, to się nie da
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 20:01   #4439
cocci
Zakorzenienie

jestem padnieta, znowu bolą mnei plecy i nażarłam sie bitej śmietany. No, moze nażarlam sie, to zbyt wiele powiedziane, ale trzepaczkę oblizałam i pod koniec sobie uświadomiłam, co robię....

po raz kolejny powtarzam, ze uczyy są przereklamowane i zaczyna mnei to drażnić.

idę, nie będe smęcić.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 20:07   #4440
nowastara
Przyczajenie

Cytat:

a)okres nieregularny
b) wypadanie wlosow
d) ciagle zmeczenie
e) problem z waga

Dzień dobry wieczór
to raczej nie hormony tylko skutki przebiałkowania organizmu, z tego co widzę, większość z proteinek ma problemy z @, narzeka na zmęczenie, itp. Ja sama dostałam okres z 3 tygodniowym opóźnieniem, choć z dietą pożegnałam się po 4 tygodniach stosowania. Dodatkowym bonusem były zaparcia i bolące nerki, mimo dużej ilości wypijanej wody.
nowastara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości