![]() |
#2821 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
drcron ...tu musi być BOSKIE widzieć coś takiego!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
moja mama tez krawcowa kiedys szyła teraz tylko cxzasami bo czasu brak:
duże dzieci duzy kłopot hihihi mwię o sobie i bracie ![]() ![]()
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Ja także wczoraj wybrałam się na zakupy i wydałam sporo na „ciuszki” dla dzieci. Ale nie kupowałam dla siebie tylko dla dzieci mojej siostry (3 córki). Kupiłam niewiele: jedna sukienka (na 120czm), jedna bluzka i jedna tunika (na 140), i dwie bluzy (na 158). Za wszystko zapłaciłam ponad 500 PLN. I otrzymałam kartę stałego klienta w Wójciku. Ale dla swojego to trochę się jeszcze obawiam kupować. Co prawda teraz moje zakupy się być może zwrócą i otrzymam je z powrotem. O ile ich moja siostra już nie wydałam.
Dracron – ale z Ciebie laska. Jak ja Ci zazdroszczę że jesteś taka chuda. A ja mam chyba depresje z powodu moich kilogramów. Co wejdę na wagę to coraz więcej. A te kilogramy to nie tylko na brzuchu ale i na biodrach i udach i w ogóle wszędzie. Ja jestem załamana. A Twoje zdjęcia minie tylko dobijają. A jeszcze jedno .. sukienka świetna. Fasolka – jak tam Twoje wyniki i samopoczucie. Jakoś faktycznie się nie odzywasz. A kto to taki ten Zawitkowski? Piszecie o nim w samych superlatywach a ja o nim pierwszy raz słyszę. Gdzie go można posłuchać/ poczytać?
#2824 |
Zakorzenienie
|
To chyba lenistwo ciążowe nas ogarnia.
Ja dzisiaj w pracy nie mam czasu pracować ![]() ![]() No i ruchy malucha ![]() ![]() ![]()
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2009-10-29 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podaj linka do tych rzeczy z napisami po angielsku, pliiiz. Tra la la la-odwołuję alarm wizytowy. Ja się nie dam tak łatwo przerzucić na tydzień później-tak się nie robi ciężarówce. Wcisnęłam się.... o dzień WCZEŚNIEJ ![]() ![]() Więc dziś po skierowanie, a w poniedziałek zbieram siku ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dzisiaj w Lidlu są dzieciowe rzeczy- są bodziaki, ale takie w dotyku niespecjalne, ale są fajne kombinezony takie zimowe i dość przyjemne-tyle tylko, że ja nie wiem czy akurat nam się przydadzą w marcu, kwietniu, bo kombinezon taki gruby dość, ale jak macie jakieś znajome rodzące w zimie to można im podpowiedzieć. Są też ręczniczki z kapturkiem, ale też jakość do mnie nie przemawia. Kupiłam za to takie CUŚ http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages....p.Przytulanki - bardzo milusie i nie mogłam się oprzeć- 2 sztuki za 20 zł to nie tragedia jeszcze ![]()
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
I tak chwalicie tego Zawitkowskiego, że właśnie zamówiłam tę książkę http://www.rozwojdziecka.pl/
#2827 |
Zakorzenienie
|
Izumi- przyłaczam sie do prośby
![]()
#2828 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy w sprawie książki Zawitkowskiego nie szepnąć co nieco Mikołajowi, który co roku pyta co byśmy chcieli, no to ja wiem co chcę.
#2829 |
Wtajemniczenie
|
hej kobitki, a czy slyszalyscie kiedys o czyms takim:
http://parenting.pl/portal/teksty/po...aciecia-krocza hmmmm brzmi przekonywujaco, tylko czy ktos to sprawdzil juz na wlasnej skorze ![]() choc jak mi pozwola w wodzie rodzic to i tak naciecia sie raczej nie wykonuje.....
#2830 |
Wtajemniczenie
|
ita83, szczerze mówiąc nie mam pojęcia cóż to za ustrojstwo. Ale słyszałam od położnej o czym innym co może uelastycznić skórę na tyle by bez nacięcie/pęknięcia się obeszło. Sposób bardzo prosty .... Masaż
![]() ![]() Dziewczynki.... ja te ubranka, to część widziałam w sklepie, a tylko to co ostatnie pisałam na allegro ![]() A ja... SIĘ NUDZĘ.... BUUUU! Efekt w załączniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
P0P70 - nie jest fajnie byc chuda wiele razy probowalam przytyc i nic teraz kazdy kilogram jest drogocenny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- jeszzce jest jeden link do kolorowych dzieci Izumi moze te kolorki bardziej Ci sie spodobaja ![]() http://www.allegro.pl/item788588018_..._rekaw_62.html w ulubionych mam jeszcze to http://www.allegro.pl/item788583892_...r.html#gallery kiedys tez natknelam sie na linka gdzie mozna bylo projektowac samemu koszulki moze bodziaki tez mozna ?? musze poszukac no i w realu tez mozna zamowic boby z nadrukiem w realfoto
#2832 |
Rozeznanie
|
Kochane mamuśki fasolka się melduje
![]() Wczoraj jak wróciłam byłam taka padnięta,że tylko coś zjadłam i poczytałam sobie Was. Sorki,że nic nie pisałam ![]() Z nami wszystko dobrze. Tzn. dzidzia ma się dobrze, widziałam na usg bijące serduszko. ![]() ![]() Pytałam moją ginkę czy może zerknąć na płeć (koniec 17 tyg.), a ona nawet nie próbowała, tylko lakonicznie stwierdziła,że to za wcześnie ![]() ![]() Mówię, że czuję ruchy (poważnie, wyraźnie czuję, jak małe się tam przekręca, fika i rozróżniam ruchy jelit od tego), ona na to to wykluczone, to za wcześnie! Pytam o szkołę rodzenia, ona-to za wcześnie. Ja jej na to,że ta szkoła, gdzie ja chcę to trzeba wcześniej się zgłaszać. Ona,no to może Pani. Pytam, czy nie mam przeciwwskazań,bo słyszałam, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza. Ona- nie, nie trzeba takiego zaświadczenia. Ja dzisiaj patrzę na stronę tej szkoły, a tam jak byk pisze, że trzeba mieć zaśw. od lekarza, czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń praktycznych. ![]() ![]() Pytam ją jeszcze, czy powtórzyć badanie na tarczyce tsh, bo ostatnio miałam obniżone. "No, tak, można powtórzyć" ( na mój koszt oczywiście) -usłyszałam. Chodzę do niej na NFZ to może dlatego taka łacha(ona ma klinikę prywatną). Ogólnie to miła jest i delikatnie bada, ale taka jakaś nieobecna.... I nawet mi się nie chciało o tym wczoraj pisać... Idę za 3 tyg. (na połówkowe) na usg 4d prywatnie, tam gdzie byłam w 12 tyg. i tam spokojnie przez pół godziny sympatyczny pan doktor obmierzy, obada i da płytkę cd. Bez łaski. Poza tym czuję się dobrze , siły wróciły i chęć do pracy. Ja mam chyba na odwrót, jak większość. Wybyczyłam się przez pierwsze 4 miechy, a teraz do pracy mi się chce ![]() Izumi ubranka świetne, linki sobie zbieram, bo na razie jeszcze nie kupuję za wiele. Talent to ty masz kobieto ![]() ![]() Weź przeeestań..... A w razie czego pamiętaj, że my tu wszystkie wierzymy w ciebie!!! drcron ślicznie wyglądasz i sukienka suuper ![]() ania p BARDZO WIELKIE DZIĘKI ZA TE RADY I LISTY RZECZY POTRZEBNYCH!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja wszystko notuję i linki zapisuję. (ale mi się napisało ![]() ita83 bardzo ciekawy ten sprzęcior.... Hmmmm.... napaliłam się na to, bo ja okropnie boję się nacinaia i pękania i tych wszystkich przyjemności... ![]() Już zapomniałam co miałam do której napisać, lepiej na bieżąco.... Pozdrawiam Was i brzuszki!!!! ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-29 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Wtajemniczenie
|
drcron Ot to to
![]() ![]() ![]() ![]() fasolka ... ależ bym się wkurzyła na tą ginkę ![]() ![]() A wiary w siebie nie mam bo tak mnie wychowano ![]() ![]() ![]() Jak zbierasz linki koniecznie tutaj sobie zajrzyj: http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta bardzo dużo informacji, które przyjemnie się czyta ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-29 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym masazem tez cos slyszalam,ale wlasnie nie wiem dokladnie gdzie chyba chodzi o to miejsce pomiędzy odbytem a sromem,ze tak nie ładnie napiszę soreczki ![]() dzsiaj bylam w bibliotece i wreszcie dostalam "Ciężarówką przez 9 m-cy"ale babka ma poczucie humoru,PoP poczytaj to Ci przejda doły na temat wagi,niczym się nie przejmuj wszystko później wróci do normy ![]() i jak szłam to przypadkiem odkrylam nowy sklep,ktory jeszcze nie jest otwarty,dopiero szykują ale pan mnie nie wygonił ![]() ![]() ![]() a teraz piekę ciasto,to cynamonowe i wiecie co odwaliłam?zapomnialam dodac proszku do pieczenia,ciekawe czy cos z tego wyjdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Rozeznanie
|
Izumi dzięki
![]() ![]() Od razu lżej się robi. I dzięki za linka, już czytam. A ja znalazłam takie oto nowiny o metodach relaksacji przy porodzie i o porodach orgazmicznych. Słyszałyście o tym? ![]() YouTube - Orgasmic Birth Movie Trailer YouTube - ORGASMIC LABOUR BIRTH! YouTube - Wyciszenie_1_PL poród http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...-ekstazie.html http://www.rodzicpoludzku.pl/Wokol-p...an-porodu.html Też chcę tak! Mozna przeżyć orgazm podczas porodu, to możliwe? ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-29 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
fasolka73 - wspolczuje takiego lekarza ja bym jej zapytala dlaczego sie tak zachowuje i czy moze powinnam zmienic lekarza skoro ona taka niedostepna?? dobrze ze ja nie mam takich problemow bo bym chyba zagryzla lekarza
![]() to i ja wam cos podzuce do poczytania troszke mnie to zdziwilo co tam pisze no ale coz warto moze sie nad tym zastanowic ?? http://www.bankier.pl/wiadomosc/Uzyw...i-1710002.html ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a ja jaki numer kiedys odwalilam hihi pieklam ciacho i zamiast cukru wsypalam szklanke soli ciasto upieklo sie wysmienicie ale nawet pies nie chcial go jesc ![]()
#2837 |
Zakorzenienie
|
o jej jak dobrze bylo was znalesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Raczkowanie
|
Właśnie obejrzałam film z linka wklejonego przez Fasolkę73. Coś niesamowitego! (poród w wodzie, pod wpływem płytkiej hipnozy). Popłakałam się na samą myśl o bólu podczas porodu
![]() Od kilku dni leżę plackiem, bo mnie coś okrutnie kłuje w lewym pośladku. Po wczorajszej wizycie u przypadkowego lekarza (u mojego ginekologa wizytę mam za 2 tyg., ostatnio byłam u niego 22.10) oraz internisty - żadnych konkretnych wskazówek. Nie wiem, co robić. Boli mnie tak... nieprzyjemnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam w stanie dokładnie określić miejsce bólu, dzisiaj mnie po prostu kłuje i już
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Wtajemniczenie
|
mloda1981 i sponsa_bella, to temat już tu wałkowany ;D. Główną przyczyną takich bóli może być po prostu rozszerzanie się miednicy. Inną jest rwa kulszowa, ale to raczej... na tym etapie to chyba jeszcze rzadkość. Tak czy inaczej... kilkadziesiąt stron temu to chyba wszystkie żeśmy na to narzekały ..... ja dalej narzekam ale już tylko w myślach
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zapraszamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Rozeznanie
|
Tak,tak to były sławne strony o "bólu w tyłku ", ilustrowane przez Izumi
![]() tylkooliwka a jak tam Twoje ciasto cynamonowe? mniaam... mloda1989 witamy nową Mamusię! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-29 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Wtajemniczenie
|
Fasolka... zabiło mnie o tych porodach.... ciekawe ile w tym prawdy, a ile autosugestii..... tak czy inaczej, zabiło mnie to. A najgorsze, że z czystej ciekawości oczywiście pootwierałam tysiące innych filmików z porodami ... i jak zobaczyłam jak baba rodzi łożysko ...... poczułam, że..... DŁUUUUUGO będę w ciąży, bo rodzić mi się odechciało
![]() drcron... z tymi ciuszkami dla dzieci z lumpów.... cóż. Nie zastanawiałam się co prawda nad kupieniem body z lumpa .... głównie dlatego, ze te sklepowe BARDZIEJ mi się podobają, a ja w lumpach nie umiem grzebać. Są co prawda takie lumpy, że mają wsio na wieszakach (pracowałam tam nawet), ale ubrania typu body, śpiochy itd. uznawane były za "bieliznę dziecięcą i wkrzucane do koszy, nie na wieszakach. Butów też bym nigdy używanych nie kupiła! Natomiast jeśli chodzi o rzeczy typu jakieś koszuleczki, bluzy dl amaluszków... to przyjamniej mi to nie przeszkadza .... . No ale ciężko powiedzieć jakie by było moje zdanie gdybym miała np. inną sytuację. Ale uważam, ze skoro np. w realu można za 2zł kupić nowe body, w innych sklepach za 9-14zł, to nie są to takie straszne pieniądze? Tym bardziej, ze teściowa była ostatnio na szmateksie i mi zachwalała właśnie "jakie piękne ubranka! Body dziecięzie już za 10zł można kupić!" ... za 10zł to ja mam nówkę ze sklepu. Ale np. tam gdzie ja pracowałam.... body dzięcięce potrafiły i 50gr kosztować...do 3zł max. ehhhhhh. No i tak.... rozpisałam się i nic z tego nie wynikło tak na dobrą sprawę ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-29 o 16:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Głupia wzięłam sobie ekstra zlecenie i już nie starczało czasu na aktywne wizażowanie. Na szczęście już mogę po pracy się byczyć w piżamce i pisać z Wami ![]() A i boskie ciuszki - najbardziej mi się podobają te body(??) z ptaszkiem i pieskiem ![]() Cytat:
![]() Fajno, że wszystko z dzidzią ok, ale ta ginka to jakaś niefajna jest - niby każdy może mieć gorszy dzień, ale to jej zachowanie to już pod olewactwo podchodzi. Sprawia wrażenie, jakby wolała, żebyś sama sobie ciąże prowadziła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
W przerwie między zajęciami napiszę tylko tyle, że chyba zaraz za plecami Izumi otworzymy jej jakąś działalność rysunkowo-projektorską i nie będzie już miała wyjścia! Dziewczyno, ja zaraz pozbieram pomysły i walę do Ciebie jak w dym- będziemy ubijać czarny interes
![]() Sławny już "ból w tyłku' mam nadal, codziennie, głównie wieczorem i w nocy jak się przewracam z boku na bok, albo wyleguję na plecach. Wkurza mnie strasznie, ale póki co żaden magnez nie pomaga. Zniknęły mi natomiast bóle krzyża-dobre i to. A dziś u lekarza rodzinnego, który się nota bene bardzo ucieszył na mój widok mówiąc "ojej, pani Olu, ale pani fajnie w tej ciąży wygląda" ![]() ![]() ![]() Dostałam skierowanko, kupiłam glukozę i jestem gotowa na poniedziałkowe przygody pobraniowo-badaniowe.
#2846 |
Zakorzenienie
|
cześć babolki,
a ja tak sobie pomyślałam, że jak nasza kochana Ania P nam super listę niezbędników sporządziła, to może mogłybyśmy cie jeszcze poprosić żebyś podzieliła się z nami wiedzą tajemną na temat ile czego potrzebujemy w kwestii ubranek dziecięcych. Ile bodziaków, pajaców, spiochów, sweterków.....itp. potrzeba na początek? ile w rozmiarze 56 (czy w ogóle?) ile w większych? czy noworodkowi potrzebne są rajstopki? (bo słyszałam że brzuszek uciskają- czy to prawda?) Dasz się namówić Aniu?
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
wczoraj byłam prywatnie u gina. po moim odklejonym łożysku już nie ma śladu, póki co wszystko oki. zapytałam o wyniki z toksoplazmozy IgM mam wporzdku, natomiast pojawił się problem z IgG, mam wynik dodatni. zalecił wykonanie kolejnego badania ma to być jakaś awidoczność IgG. jestem przerażona po tym, jak przeczytałam jakie konsekwencje są z toksoplazmozy (wodogłowie, małogłowie....)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie jakbym miała kupic nowe a nie miałabym mega ilości kasy to chyba bym kupiła tak ok 7 szt body z długim 7 z krótkim pajace bawełniane 5 szt półspiochy ze 4 szt jakies pajace welurowe 3-4 szt takie na wyjście na spacer np. Jakies dresiki polarowe czy bawełniane zalezy od pogody 1-2 szt spodenki takie dresowe ze 2-3 szt rajstopki 2 pary czapeczki takie bawełniane po kąpieli 2 szt czapkę na wyjście 1lub 2 skarpetki 4-5 szt patrzcie na sciągacze wiele skarpet uciska nózki musza być lużne a jak nie obcina się te ściagacze kombinezon gruby lub takie polarkowy zalezy od pogody dla dziewczynki jakąś sukienkę dla chłopca jakieś jeansy takie na wyjście bluzki bawełniane z długim lub krótkim 3-4 szt Myślę że to taki zestaw wystarczajacy jak na jeden rozmiar ale ogólnie jak pisałam ciezko jest to obliczyć sa rzeczy które się nosi długo i nie wyrastaja szybko dzieci Np spodenki takie dresiki czy bawełniane , mój śpi w takich na pół roczku ma 3/4 w piżamce mi to wcale nie przeszkadza , rajstopki tez nosił cała zimę i były dobre . a są takie rzeczy że pochodzi chwilkę i wyrasta . Bodziaki tez moga być luźniejsze bo chyba dziecku w takich wygodniej będzie ![]() niedrapki trzeba nabyć tez 2 pary i jak już dziecko będzie bez kombinozonu w wózku to jakies buciki z materiału co by biedne w samych skarpetach nie było ![]() Myślę ze mając tyle można prać az na 4-5 dni . dzieci lubią się zasikac ulac itp ![]() Zawsze można coś na lumpie dokupić żeby było awaryjnie szczególnie rzeczy do spania które nie musza być jakies drogie , wypasione
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-10-29 o 20:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka, właściwie to nie wiem czemu z cytrynki nici. Z tą panią miałam już nie raz do czynienia przy pobieraniu krwi i innych badaniach i jakoś zołzą mi się nie wydaje. Nawet jej nie zapytałam czemu nie wolno, bo tak się cieszyłam, że nagle mi się wszystko w dwa dni uda załatwić i trzeciego do gina. Będę twarda, a co! A jak im tam po tym ulepku
![]() ![]() Cytat:
Powiedz powiedz powiedz- jak w chuście, czego nie robić, jak podnosić i te inne. Powieeeeeedz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.