Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 23:49   #3451
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Hej mamusie

Wreszcie mam dobrze działający internet więc będe mogła z Wami trosszkę popisać bo do tej pory to była traedia nawet nie mogłam się zalogować, ale starałam się was śledzić

Kiedyś któraś z Wass pytała o chorobę jaką podejrzewali u mojej małej i badania. Były to podejrzenia o mukowiscydozę Paskudne nieuleczalne chorubsko...
Wyszło to z badań przesiewowych, które wykonuje się w trzeciej dobie życia dzieciaczka. Na pewno Wasze maleństwa miały wykonywane te badania. No i niestety po tygodniu przyszedł mi list z Krakowa, że badanie źle wyszło wynik dużo ponad nornę;( Jak to przeczytałam to myślałam że umrę, świat się mnie zawalił. Mało co nie straciłam pokarmu, jednak jakoś sie pozbierałam. Razem z listem przysłali taką bibułkę na która pobiera się krew z pięty dzieciaczka. Pojechaliśmy do przychodni gdzie zapisałam małą tam powiedzieli, że mi tej krwi nie pobiorą bo to za poważne badanie odesłali do szpitalika dziecięcego tam też powiedzieli ze nie pobiora kazali jechać tam gdzie rodziałam. Tam z wielką łaską pobrali. Paranoja jakaś. Myślałam że ich tam pozabijam Odesłałam im tą bibułkę listem oleconym i pozostało czekanie. Po dwóch dniach zadzwoniłam do nich gdzie dostałam pocieszającą wiadomość ze paramertry sspadły, ale żeby mieć 100% pewność trzeba czeać na wyiki badań genetycznych z Warszawy a to może potrwać. No i trwało od 4 września do tego piątku. Dzoniłąm tam praktycznie co drugi dzień te baby z laboratorium miały mnie chyba dość. Nawet już nie musiałam im się rzedstawaiać bo mnie pamiętały. Jak w piątek dowiedziałam się ze wszystko oki to jak bym mogła upiła bym się ze szczęścia To dla odmiany był jeden z piękniejszych dni mojego życia.
A Wam pięknie dziękuję za kciuki
A poza tym to u nas wszystko jest baardzo dobrze choć przez ostatnie dwa dni mała dała mi toszkę popalić, na szczęście jej już przeszło. Mała pięknie rośnie, coraz więcej się śmieje gaworzy
Wklejam jej zdjęcia

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2009-10-30 o 00:03
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 06:17   #3452
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a cukier to cukier, nie ważne czy prosty, czy nie, przynajmniej dla mnie

a substancje aromatyczne pisałam, że są w kaszkach a nie w herbatkach
to zupelnie zmienia postac rzeczy

a ja przepisalam z opakowania.Nie sugerowalam ze tam sa.

marysiu_258- my mozemy sie tylko domyslac co czulas i jak to bylo.To tak niewyobrazalnie cos ciezkiego dla mnie by bylo...cos z czym podobnie jak ty nie umiala sobie poradzic.
Jak dobrze ze wszystko pozytywnie sie zakonczylo
U znajomych bardzo podobna syt, ale juz nie sledze tego, ani nic bo mnie denerwuje ta matka-wariatka i staram sie uciac kontakt.

Idziemy na drzemeczke
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 08:49   #3453
UnholyOne
Ola-Unhola

A co tu dzisiaj takie pustki...
Przez tyle dni mojej nieobecności tyle nastukałyście, a tutaj tylko Kasia Ranny Ptaszek i koniec? ...

Marysiu
, bardzo współczuję przejść i przeżyć, ale najhważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
A Maleństwo, cuudo

Czekoladko, super, że z bioderkami ok
Antoś też czasami płacze po wyjęciu z wanienki, ja sobie to tłumaczę po prostu tym, że tego wszystkiego co się z nim "robi" nie lubi
Ale wiadomo, jak jest to potworny płacz i potem nie mogę go dłuższy czas uspokoić zaczynam się martwić

P4w, czekam na fotki 9 kg Tomeczka
I nie martw się, na jedzenie stałych pokarmów ma jeszcze czas

Svinecko, co za wychowawca z tej dyrektorki. Oj jak mnie wkurza takie podejście, jak jest problem, to najlepiej niech zabiorą dziecko...Nauczyciel powinien próbować to zmienić, a dopiero w ostateczności jak żadne metody nie pomogą to wspólnie z rodzicami zdecydowac o wypisaniu dziecka z zajęc...

Agga, ja Antosia kładę od urodzenia na boczkach, tak samo robilam z Bartusiem. Oczywiście z czasem w nocy przekręci się na plecki, ale kto z nas nie zmienia pozycji Główkę zawsze kładzie sobie na boczku jednym albo drugim, także jest ok.

Nie ma żadnej chętnej na witaminki???

A to nasz Mały "złośnik"
Przepraszam za moje odgłosy, ale mój głos kiepsko wychodzi na nagraniach
Stary 2009-10-30, 09:03   #3454
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale dlaczego sie martwisz? teoretycznie dzieci karmione piersia moga byc na samej piersi do 6 miesiaca wiec jeszcze czas

a tym bardziej jesli tak duzo wazy to nie powinnas mu jeszcze wprowadzac obiadkow bo bedzie przybieral jeszcze wiecej, raczej skup sie na deserkach, one tak nie tucza

a swoja droga 9 kilo ja myslalam, ze Marcel jest duzy

Eryk tyle wazyl jak mial rok
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
O kurka, 9 kg? Klocuszek z niego. Poprosimy jakies fotki juz tak dawno nie widziałysmy Tomusia.

A do jedzonka nie ma co zmuszać. Svinecka ma racje, mały ma jeszcze czas. Polubi i warzywka.
no właśnie dużo waży, a jarzynki i owocki powinny go nasycić bardziej i miałam nadzieję, ze będzie jadł mniej mleczka
a poza tym u dzieci, które tak szybko rosną jest wieksze ryzyko anemii i trzeba wprowadzać "zdrową żywność" (bo Tomasz mierzy ok 70 cm długości)

zaraz wkleje jakąs fotkę

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-10-30 o 09:09
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 09:12   #3455
p4w
Zakorzenienie

dowiedziałam się, ze trzeba zapisywać już dzieci do przedszkola, bo terminy są na 2012 rok
co za masakra - dowiedzcie się jakie są terminy w Waszych miejscowościach

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-30, 09:20   #3456
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no właśnie dużo waży, a jarzynki i owocki powinny go nasycić bardziej i miałam nadzieję, ze będzie jadł mniej mleczka
a poza tym u dzieci, które tak szybko rosną jest wieksze ryzyko anemii i trzeba wprowadzać "zdrową żywność" (bo Tomasz mierzy ok 70 cm długości)

zaraz wkleje jakąs fotkę
Cytat:
dowiedziałam się, ze trzeba zapisywać już dzieci do przedszkola, bo terminy są na 2012 rok
No duzy z niego chłopak
Ale jaki słodki

U mnie na szczęście nie będzie z przedszkolem problemu , ale to co się dzieje w W-wie lub innych duzych miejscowościach - masakra.

Dziewczyny, od wczoraj wieczór Antoś ma mega katar, który spływa mu do gardziołka i całą noc się dusił
Któraś z Was pisała o kroplach, chyba Nasivin - pomogło coś?
Stary 2009-10-30, 09:50   #3457
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Aaaa i Antoś ważył 1,5 tyg temu 6990
Niezła waga

Cytat:
to sa jedne z zajec dodatkowych w przedszkolu, za ktore sie placi

porozmawiac z pania nie mam mozliwosci bo jej na oczy nie widzialam, te zajecia sa w czasie gdy Eryk jest w przedszkolu
chodzi jeszcze na gimnastyke korekcyjna, taniec i rytmike - tamte panie jakos sobie radza
To powinnaś powiedzieć, co myślisz dyrektorce przedszkola , albo poprosić o spotkanie z tamtą panią. To się w głowie nie mieści

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

(...)
A moja maruda śpi od 18:30 ale co troche wielkim rykiem się budzi Nie wiem o co cho
No co

Może to właśnie przez zęba?

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
kładziecie swoje dzieciaki na boku?? mój chyba nie umie leżeć na boku, w sekundzie się przekręca na plecy, i już zaczynam sie martwić bo troszke mu sie główka zniekształciła
Ja kładłam od urodzenia Kubę raz na jednym boku, raz na drugim. Teraz kładę Go tak do spania nocnego, ale On i tak szybko myka na plecki. Tylko rzadko trzyma główkę prosto, zwykle przekręca na jeden lub na drugi bok

Cytat:
ale pamiętam, że np. ta herbatka która ja miałam dla dzieci była już słodzona, bo ja ja piłam i pamiętam że nie słodziłam już, a ja bez cukru nic nie wypiję
(...)
a cukier to cukier, nie ważne czy prosty, czy nie, przynajmniej dla mnie
Siostro
No nie, są cukry i cukry

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Robiłam dokładnie to samo co ty a mój syn robi dokładnie to co twój, tylko że jemu nie tylko spłaszczyła się z tyłu ale też troszkę wyszły mu kości po bokach głowki. cały czas staram się go kłaśc na boku ale on w sekundzie sztywnieje i siup, przekreca sie na plecy a gdy spi i go odkladam na bok to skubaniec tez czuje i za chwile jest pobudka i siup na plecy.
agga a Twój mały trzyma tę główkę prosto, jak śpi na pleckach?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
chciałabym mu dawać jarzynki zamiast mleczka, bo mój tłuścioszek waży już 9 kg, a ma dopiero 4 miesiące
Imponujący wynik

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej
dziekuje za kciuki
bioderka mala ma okale profilaktycznie mamy pieluszkowac jeszcze 2 mce
nie wiem co dzisiaj malej bylo po kapieli ale zaczela tak plakac ze az sie zanosila-bralam ja 3 razy na rece zeby ja uspokoic u nie pomagalo nawet z trudem ja ubralam
Dobrze, że z bioderkami w porządku
Co się dzieje z tymi naszymi malcami po kąpieli? Chociaż wczoraj Kubuś nie płakał i leżał bez smoczka

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
(...)
Kiedyś któraś z Wass pytała o chorobę jaką podejrzewali u mojej małej i badania. Były to podejrzenia o mukowiscydozę Paskudne nieuleczalne chorubsko...
Wyszło to z badań przesiewowych, które wykonuje się w trzeciej dobie życia dzieciaczka. Na pewno Wasze maleństwa miały wykonywane te badania. No i niestety po tygodniu przyszedł mi list z Krakowa, że badanie źle wyszło wynik dużo ponad nornę;( Jak to przeczytałam to myślałam że umrę, świat się mnie zawalił. Mało co nie straciłam pokarmu, jednak jakoś sie pozbierałam. Razem z listem przysłali taką bibułkę na która pobiera się krew z pięty dzieciaczka. Pojechaliśmy do przychodni gdzie zapisałam małą tam powiedzieli, że mi tej krwi nie pobiorą bo to za poważne badanie odesłali do szpitalika dziecięcego tam też powiedzieli ze nie pobiora kazali jechać tam gdzie rodziałam. Tam z wielką łaską pobrali. Paranoja jakaś. Myślałam że ich tam pozabijam Odesłałam im tą bibułkę listem oleconym i pozostało czekanie. Po dwóch dniach zadzwoniłam do nich gdzie dostałam pocieszającą wiadomość ze paramertry sspadły, ale żeby mieć 100% pewność trzeba czeać na wyiki badań genetycznych z Warszawy a to może potrwać. No i trwało od 4 września do tego piątku. Dzoniłąm tam praktycznie co drugi dzień te baby z laboratorium miały mnie chyba dość. Nawet już nie musiałam im się rzedstawaiać bo mnie pamiętały. Jak w piątek dowiedziałam się ze wszystko oki to jak bym mogła upiła bym się ze szczęścia To dla odmiany był jeden z piękniejszych dni mojego życia.
A poza tym to u nas wszystko jest baardzo dobrze choć przez ostatnie dwa dni mała dała mi toszkę popalić, na szczęście jej już przeszło. Mała pięknie rośnie, coraz więcej się śmieje gaworzy
Wklejam jej zdjęcia
Współczuję przeżyć , ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
Dziecię cudo

Cytat:
(bo Tomasz mierzy ok 70 cm długości)

zaraz wkleje jakąs fotkę
Naprawdę duży ten Twój synuś , fajny

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:04   #3458
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej mamcie

nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzialo w nocy ale obudzilam sie z bolem uciskowym w klatce piersiowej i zle sie czulam -zmierzylam cisnienie i mialam 150/80 ale tetno 137!!! juz mama mi tabletke chciala dac ale zmierzylam po chwili i spadlo wiec nie wiem skad w srodku nocy taki skok cisnienia
ja pisalam wam juz kiedys ze mialam jako nastolatka problemy z cisnieniem i one chyba wrocily wiec czas wybrac sie do kardiologa-chyba odziedziczylam po tatusiu te chorobe

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:35   #3459
skierka1981
BAN stały

dzień dobry
Unholy dobrze że już jesteś, smutno tu było bez ciebie

jakoś nie mam dziś na nic ochoty i ogólnie chyba jakiś mały dołeczek mnie łapie...nie wiem czemu..może potem więcej napiszę, miłego dnia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:42   #3460
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko poszlo spac wczoraj o 20 i obudzilo sie dopiero o 2 ale za to potem o 5, 7 i 9 hmmm czemu on tak roznie wstaje to nie wiem

Cytat:
tez pisze jak tym co ma Marcelek ze ma wibracje
zreszta mysle ze sie spodoba Weronice......ona lubi lezec w lozeczku z karuzela pod warunkiem ze stoje obok
a jak lezaczek mozna przeniesc wszedzie wiec zawsze bede obok
wiesz co akurat wibracji to my w ogole nie uzywamy sa zbedne

a ja myslalam, ze chcesz abu Weronika hustala sie tak jak moj
Cytat:
Hej mamusie

Wreszcie mam dobrze działający internet więc będe mogła z Wami trosszkę popisać bo do tej pory to była traedia nawet nie mogłam się zalogować, ale starałam się was śledzić

Wklejam jej zdjęcia
poplakalam sie jak to przeczytalam i na koncu okazalo sie, ze wyniki sa dobre. ale musialas przezyc, wspolczuje na prawde...........ale na szczescie wszystko jest dobrze i masz zdrowa i sliczna coreczke
Cytat:
A co tu dzisiaj takie pustki...
Przez tyle dni mojej nieobecności tyle nastukałyście, a tutaj tylko Kasia Ranny Ptaszek i koniec? ...

Svinecko, co za wychowawca z tej dyrektorki. Oj jak mnie wkurza takie podejście, jak jest problem, to najlepiej niech zabiorą dziecko...Nauczyciel powinien próbować to zmienić, a dopiero w ostateczności jak żadne metody nie pomogą to wspólnie z rodzicami zdecydowac o wypisaniu dziecka z zajęc...
Nie ma żadnej chętnej na witaminki???

A to nasz Mały "złośnik"
Przepraszam za moje odgłosy, ale mój głos kiepsko wychodzi na nagraniach
ja nie siedze z rana bo my z Marcysiem lubimy dlugo pospac

co do dyrektorki....szkoda slow

witaminek nie potrzebuje bo lekarz nam zmienil z kapsulek na te w kropelkacg bo sa mocniejsze a maly ma jeszcze troszke miekka glowke - swoja droga, Twoj Antos mlodszy a juz nie bierze witamin? Marcel K juz nie musi brac ale D owszem

nie moge obejrzec tego filmiku
Cytat:

zaraz wkleje jakąs fotkę
no moze i tak ale mysle, ze lepiej wprowadzic tylko owocki na poczatek

a Tomus fajowski
Cytat:
gdzie o tym slyszalas??? masz zle informacje - u nas jest nabor elektroniczny i zapisujesz na dany rok w kwietniu i wybierasz trzy przedszkola - nie da sie zapisac wczesniej tym systemem - kto Ci powiedzial, ze zapisy sa na 2012
Cytat:
Dziewczyny, od wczoraj wieczór Antoś ma mega katar, który spływa mu do gardziołka i całą noc się dusił
Któraś z Was pisała o kroplach, chyba Nasivin - pomogło coś?
Nasivin dla niemowlat mojemu pomoglo

robilam tak, ze najpierw zakraplalam woda morska, wyciagalam gile, potem nasivin i masc majerankowa - przynosilo mu to ulge
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To powinnaś powiedzieć, co myślisz dyrektorce przedszkola , albo poprosić o spotkanie z tamtą panią. To się w głowie nie mieści
wiesz co nawet nie chce mi sie z nimi uzerac - zabiore go i bede go sama uczyc w domu - tymbardziej jesli place pieniadze a oni nie potrafia go niczego nauczyc a maly jest madry i bardzo szybko lapie tylko trzeba go zachecic - i szkoda tylko, ze trzeci rok place za angielski a oni mi dopiero teraz mowia, ze on sie nie chce uczyc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:45   #3461
Nikka1221
Raczkowanie

Cytat:
Hej mamusie

Wklejam jej zdjęcia
Cudne cudne cudne!

i Tomus tez cudny! 9 kg to juz spory chlopak!pewnie juz niezle rece bola od noszenia!

To i ja sie pochwale naszym Skarbunkiem

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:57   #3462
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
Cudne cudne cudne!

i Tomus tez cudny! 9 kg to juz spory chlopak!pewnie juz niezle rece bola od noszenia!

ale cudowny
az trudno uwierzyc, ze urodzil sie taki malutki
Stary 2009-10-30, 11:06   #3463
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Unholy dobrze że już jesteś, smutno tu było bez ciebie

jakoś nie mam dziś na nic ochoty i ogólnie chyba jakiś mały dołeczek mnie łapie...nie wiem czemu..może potem więcej napiszę, miłego dnia

dołeczki siooo....

Cytat:
Hej mamcie

nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzialo w nocy ale obudzilam sie z bolem uciskowym w klatce piersiowej i zle sie czulam -zmierzylam cisnienie i mialam 150/80 ale tetno 137!!! juz mama mi tabletke chciala dac ale zmierzylam po chwili i spadlo wiec nie wiem skad w srodku nocy taki skok cisnienia
ja pisalam wam juz kiedys ze mialam jako nastolatka problemy z cisnieniem i one chyba wrocily wiec czas wybrac sie do kardiologa-chyba odziedziczylam po tatusiu te chorobe
To sprawdź to, z ciśnieniem nie ma żartów

Cytat:
ja nie siedze z rana bo my z Marcysiem lubimy dlugo pospac

co do dyrektorki....szkoda slow

witaminek nie potrzebuje bo lekarz nam zmienil z kapsulek na te w kropelkacg bo sa mocniejsze a maly ma jeszcze troszke miekka glowke - swoja droga, Twoj Antos mlodszy a juz nie bierze witamin? Marcel K juz nie musi brac ale D owszem

nie moge obejrzec tego filmiku

Nasivin dla niemowlat mojemu pomoglo

robilam tak, ze najpierw zakraplalam woda morska, wyciagalam gile, potem nasivin i masc majerankowa - przynosilo mu to ulge
Śpiochy

Bierzemy dalej wit.D, ale te co mam na zbyciu to K i D w jednej kapsułce, a że K juz nie bierzemy, to cały zestaw odpada

Dzięki za odpowiedź , ja mu wodą, maścią, fridą itp działam, ale ulga jest na krótko. Może wieczorkiem spróbuję Nasivin

To daję linka do filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=YkkSQ8-bpbg

Cytat:
Cudne cudne cudne!

Słodki Skarbek
Stary 2009-10-30, 11:10   #3464
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy slodki babelek Ty tez hehe

ale on chyba nie podobny do Bartka co? a wlasnie jak tam szkolnik?
Stary 2009-10-30, 11:17   #3465
Nikka1221
Raczkowanie

Cytat:
ale cudowny
az trudno uwierzyc, ze urodzil sie taki malutki
Dzieki a wiesz masz racje. sama jak ogladam zdjecia z czasow jak maly sie urodzil to nie moge uwierzyc...dlatego rzadko ogladam te zdjecia bo przypominaja sie te chwile niepewnosci te uczucia..bylo strasznie i dobrze ze to za nami.

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:26   #3466
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dzieki a wiesz masz racje. sama jak ogladam zdjecia z czasow jak maly sie urodzil to nie moge uwierzyc...dlatego rzadko ogladam te zdjecia bo przypominaja sie te chwile niepewnosci te uczucia..bylo strasznie i dobrze ze to za nami.
a teraz masz pieknego kochanego synka
Stary 2009-10-30, 11:27   #3467
p4w
Zakorzenienie

Svinecka, ja szukam prywatnego przedszkola
moi sąsiedzi 2 lata z rzędu próbowali zapisać swoją córcię do przedszkola i się nie dostała - fakt, ze byli ograniczeni terytorialnie (nie mają samochodu), ale wg tego systemu może Ci przydzielic dziecko np. na Słoneczne - zgadza się

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-30, 11:30   #3468
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka, ja szukam prywatnego przedszkola
moi sąsiedzi 2 lata z rzędu próbowali zapisać swoją córcię do przedszkola i się nie dostała - fakt, ze byli ograniczeni terytorialnie (nie mają samochodu), ale wg tego systemu może Ci przydzielic dziecko np. na Słoneczne - zgadza się
bzdura totalna - sama wpisujesz placowki, do ktorych chcesz poslac dziecko, nie przydzielaja Ci sami, tylko do jednej z tych trzech wg takiej kolejnosci jaka podasz

jesli ich dziecko sie nie dostalo to widocznie bylo duzo osob z pierwszenstwem czyli samotnych rodzicow itp.....albo jedno z nich nie pracuje a wtedy nie przyjma dziecka w ogole do przedszkola bo teraz taki jest wymog, ze rodzice musza pracowac

a zapisow naprzod nie ma, tak jak pisalam w kwietniu danego roku sa

a jak jest z prywatnymi przedszkolami to nie wiem
Stary 2009-10-30, 11:38   #3469
magi77
Wtajemniczenie

Hejka
Ja tak szybciutko korzytając z okazji, że bąbel złapał krótką drzemkę.
Byliśmy wczoraj u lekarza i małemu katar się nasilił, lekarka wycofała Nasivin, bo już za długo, mamy podawać go tylko na noc, a w dzień Euphorbium. Dostał też nowe syropki, żeby na oskrzela się nie rzuciło. Tak więc zabawa z syropkami będzie dalej trwała.
Oczywiście Maciek u pani dr grzeczny jak aniołek

Unholy, marysia, agga, nikka witajcie! Fajnie, że wróciłyście

Miramej jak po wizycie u lekarza???

Oczywiście Wasze bąbelki na zdjęciach cudne

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:44   #3470
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
bzdura totalna - sama wpisujesz placowki, do ktorych chcesz poslac dziecko, nie przydzielaja Ci sami, tylko do jednej z tych trzech wg takiej kolejnosci jaka podasz

jesli ich dziecko sie nie dostalo to widocznie bylo duzo osob z pierwszenstwem czyli samotnych rodzicow itp.....albo jedno z nich nie pracuje a wtedy nie przyjma dziecka w ogole do przedszkola bo teraz taki jest wymog, ze rodzice musza pracowac

a zapisow naprzod nie ma, tak jak pisalam w kwietniu danego roku sa

a jak jest z prywatnymi przedszkolami to nie wiem
racja, nie doczytałam, ze wybierasz 3 przedszkola...
w takim razie nie wiem czemu się nie dostała...

ale też wiem, ze w tym przedszkolu, na którym im najbardziej zależało dyrektorka im kazała coś ufundować dla przedszkola (zabawka na plac zabaw, czy inne co łaska )
może tak jest tylko w tych najbardziej obleganych placowkach - nie wiem
ale wiem, ze wszyscy znajomi dookoła mają problem z przedszkolami...
jakiś sztuczny szał czy co

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

zmykam na spacerek, bo słoneczko ładne, a potem do pracy ...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-10-30, 11:49   #3471
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
racja, nie doczytałam, ze wybierasz 3 przedszkola...
w takim razie nie wiem czemu się nie dostała...

ale też wiem, ze w tym przedszkolu, na którym im najbardziej zależało dyrektorka im kazała coś ufundować dla przedszkola (zabawka na plac zabaw, czy inne co łaska )
może tak jest tylko w tych najbardziej obleganych placowkach - nie wiem
ale wiem, ze wszyscy znajomi dookoła mają problem z przedszkolami...
jakiś sztuczny szał czy co

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

zmykam na spacerek, bo słoneczko ładne, a potem do pracy ...
fakt jest taki, ze rzeczywiscie jest bardzo duzo chetnych i duzo dzieci sie nie dostaje, w tym roku utworzyli kilka dodatkowych grup z tego wzgl, m in u nas w przedszkolu, no ale i tak nie wszyscy sie dostaja bo jest za malo placowek, czesc prywatyzuja a nie wszystkich stac na prywatne przedszkola

no i tak jak pisalam, pierwszenstwo maja dzieci samotnych rodzicow - wiec jak jest duzo dzieci na dane miejsce to te z pelnych rodzin sie nie dostaja

jezeli dziecko nie dostanie sie do zadnej z wybranych placowek to trzeba potem szukac w innych, tam gdzie zostaly miejsca

no i jest jeszcze kwestia tego typu, ze jesli jedno z rodzicow nie pracuje to dziecka do przedszkola nie przyjma - bzdura wiem

czekoladko koniecznie idz do lekarza
Stary 2009-10-30, 11:58   #3472
eleeri
Zakorzenienie

Bry
ja dzisiaj w nie najlepszym humorze
małz mnie wkur...ł wczoraj

Cytat:
nie chcę go zmuszać, bo boję się, że się zniechęci (już i tak zaciska buzię, bo parę razy mu ją otworzyłam naciskając policzki - taki mały spryciarz )

chciałabym mu dawać jarzynki zamiast mleczka, bo mój tłuścioszek waży już 9 kg, a ma dopiero 4 miesiące
przypomniała mi się moja mama jak zatykała mi nos żebym otworzyła buzię do jedzenia

9 kg

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to zupelnie zmienia postac rzeczy

a ja przepisalam z opakowania.Nie sugerowalam ze tam sa.
a tak w ogóle Kasia to o co Ci chodzi, bo nie rozumiem

No i wyjaśnijcie mi na czym polega różnica między cukrem a cukrem ?
bo widzę, że Wy ją widzicie a ja nie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:16   #3473
skierka1981
BAN stały

mam chwileczkę bo Amelka zasnęła. rano ja wstałam ok 5 bo mąż trochę rabanu narobił z szukaniem skarpetek wieczorem mu mówię co gdzie leży a on rano nie pamięta trol jeden ale i tak go kocham.....potem ok 7 położyłąm się do Ameli i spałyśmy razem do 10 . u nas też słoneczko więc i dziś spacerek obowiązkowo. a jutro do domku jedziemy - znowu 200 km w jedną str. ale Amelka babcie zobaczy. pewnie nie pamięta i znowu dziecko szok przeżyje bo droga i tylu ludzi znowu... ale następny taki wypad na święta bożego Narodzenia jeśli pogoda pozwoli...jeju już niewiele ponad 1.5 m-ca do świąt...

Unholy akurat Amelkę karmiłam i włączyłam filmik to od razu się od cyca oderwała i szukała sprawcy krzyków , nie wiem czy tak ma być ale Amelka mi ostatnio jak ją noszę to prawie pionowo się trzyma i odkąd nie jest pieluszkowana to dość często nóżki prostuje, mam nadzieję że takie coś to normalne zjawisko....i to ja przesadzam...
agga ja Amelkę kładłam zawsze na boczku a teraz jak śpi na plecach nawet to główka na bok do cyca. myślę że jeszcze te główki są na tyle mięciutkie że da radę wszystko ukształtować
marysiu, super że sytuacja wreszcie się wyjaśniła i dzieciątko zdrowe. Córeczka śliczna
p4w no no Tomaszek niczego sobie nie widać po nim że taki sporawy jest - mój mąż też tomasz i wagowo też niczego sobie
czekoladko z ciśnieniem to pilnuj i dbaj o siebie bo z tym żartów nie ma super że bioderka ok, u Amelki po 2 miesięcznym pieluszkowaniu też ok i już nie musi być pieluszkowana z czego się cieszę bo te pieluszki to tylko przeszkadzały małej a teraz to ładnie na boczki się kładzie sama a wtedy nie mogła za bardzo.co do leżaczka ja mam taki sam, tzn. z tymi płozami cienkimi i sobie chwalę. a najbardziej za to że Amelkę wszędzie mogę wziąć, kuchni za bardzo nie lubi ale jak idę pod prysznic to w łazience tak się jej podoba że nóżkami fika i sama się buja. także wygodne to jest
nikka, maluszek słodki
magi zdrówka dla Maćka to nasivin mozna kilka dni stosować tylko?? bo ja mam i maść majerankową i chyba wodę morską kupię, ale boję się tego kataru. póki co odpukać nic nie było..

wczoraj Amelkę kąpałam ok 15 chyba i była zadowolona i nie płakała. chyba te kąpanie wieczorne jej nie odpowiada i trzeba będzie to robić w ciągu dnia.
szukam na all ciuszków dla Amelki do na 68 za dużo nie ma i trzeba będzie coś dokupić

a moje dzieciątko dalej śpi.....kołderka troszkę na buźce i śpi słodziak jeden...

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-30 o 12:27
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:28   #3474
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zazdroszcze Wam tych spacerow - u nas tez sloneczko a my musimy jeszcze w domu siedziec
Stary 2009-10-30, 13:12   #3475
megi b
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Amelka znów przespała 12 godzin w tym czasie była butla i 3xcycuśU nas zimno i pochmurno, na spacerek nie pójdziemy Dziś też dostaliśmy paczkę Zdrowy start w przyszłość kilka ulotek, książeczka, deserek i soczek Kupiłam mojej gadule żel na dziąsełka, może coś poradzi

marysia_258 dobrze, że już po stresie śliczna królewna

UnholyOne nam te kropelki do nosa bardzo pomogły ale Antoś wywija łapkami śliczny bobasek
p4w Tomcio też przystojniacha

Nikka1221
Leo super z misiem wyszedł kochane maleństwo

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:44   #3476
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzieki dziewczyny za troske
dzisiaj tez dziwnie sie czuje a cisnienie mialam znowu to drugie podwyzszone powinno byc 80 a ja mam 95
wizyte juz mam zamowiona dopiero na 21 listopad....

wiecie trzymalam Weronike na kolanach i czytalam gazete a ona z drugiej strony zaczela mi w nia pukac i z takim zainteresowaniem ja ogladala i chwytala i chyba kupie jej jakas ksiazeczke
co myslicie o tej?
http://www.allegro.pl/item787216045_...oloria_25.html

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:58   #3477
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

za male zdjecie zeby cos powiedziec

ale powiem Ci, ze dzieci bardzo lubia te ksiazeczki takie jakby z ceratki, co czesto piszcza tez jak sie je nacisnie
Stary 2009-10-30, 13:58   #3478
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Unholy slodki babelek Ty tez hehe

ale on chyba nie podobny do Bartka co? a wlasnie jak tam szkolnik?

Taaa, ja najsłodsza

Bartek daje radę
W szkole ok, tylko do siedzenia przy jedzeniu ma Pani zastrzeżenia, bo mój nadpobudliwiec nie może za bardzo przy tym stoliku wysiedzieć

A co do zdrówka, to planuję niedługo znowu badanka krwi zrobić. Musimy sprawdzić jak się to wszystko po chorobie ma i czy jest ok.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tak szybciutko korzytając z okazji, że bąbel złapał krótką drzemkę.
Byliśmy wczoraj u lekarza i małemu katar się nasilił, lekarka wycofała Nasivin, bo już za długo, mamy podawać go tylko na noc, a w dzień Euphorbium. Dostał też nowe syropki, żeby na oskrzela się nie rzuciło. Tak więc zabawa z syropkami będzie dalej trwała.
Oczywiście Maciek u pani dr grzeczny jak aniołek

Unholy, marysia, agga, nikka witajcie! Fajnie, że wróciłyście

Miramej jak po wizycie u lekarza???

Oczywiście Wasze bąbelki na zdjęciach cudne

Biedny Maciuś - ucałowania dla niego od Cioci
A jakie syropki - daj znać, żeby wiedzieć co kupic gdyby coś się rozwijało

Cytat:
Bry
ja dzisiaj w nie najlepszym humorze
małz mnie wkur...ł wczoraj

przypomniała mi się moja mama jak zatykała mi nos żebym otworzyła buzię do jedzenia

9 kg

a tak w ogóle Kasia to o co Ci chodzi, bo nie rozumiem

No i wyjaśnijcie mi na czym polega różnica między cukrem a cukrem ?
bo widzę, że Wy ją widzicie a ja nie

Co za łobuz z tego małża

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Amelka znów przespała 12 godzin w tym czasie była butla i 3xcycuśU nas zimno i pochmurno, na spacerek nie pójdziemy Dziś też dostaliśmy paczkę Zdrowy start w przyszłość kilka ulotek, książeczka, deserek i soczek Kupiłam mojej gadule żel na dziąsełka, może coś poradzi

marysia_258 dobrze, że już po stresie śliczna królewna

UnholyOne nam te kropelki do nosa bardzo pomogły ale Antoś wywija łapkami śliczny bobasek
p4w Tomcio też przystojniacha

Nikka1221
Leo super z misiem wyszedł kochane maleństwo

Dzięki za odpowiedź i pochwały dla Antosia

A ten filmik widać na wizażu, czy dać link do YT?
Stary 2009-10-30, 14:02   #3479
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o o takie mi chodzi
http://www.allegro.pl/item758891758_...my_canpol.html

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
A ten filmik widać na wizażu, czy dać link do YT?
widac filmik - super

a Ty chyba masz ta hustawke co ja planuje kupic Marceliniemu - powiedz jak sie sprawuje?
Stary 2009-10-30, 14:20   #3480
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
o o takie mi chodzi
http://www.allegro.pl/item758891758_...my_canpol.html

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

widac filmik - super

a Ty chyba masz ta hustawke co ja planuje kupic Marceliniemu - powiedz jak sie sprawuje?
Sprawuje się ok, jest dobrze wykonana, ma dwie predkosci , dwie głosnosci muzyczki (jest kilka utworów jeden po drugim)

Ale ja zastanawiam sie nad sprzedazą, mały siedział w niej kilka razy i to max 10 min, potem juz mu nie pasuje bujanie
Poczekam jeszcze troche, moze sie przekona, a jak nie, to wróci na Allegro

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości