|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Hej mamusie
![]() Wreszcie mam dobrze działający internet więc będe mogła z Wami trosszkę popisać ![]() Kiedyś któraś z Wass pytała o chorobę jaką podejrzewali u mojej małej i badania. Były to podejrzenia o mukowiscydozę Paskudne nieuleczalne chorubsko...![]() Wyszło to z badań przesiewowych, które wykonuje się w trzeciej dobie życia dzieciaczka. Na pewno Wasze maleństwa miały wykonywane te badania. No i niestety po tygodniu przyszedł mi list z Krakowa, że badanie źle wyszło wynik dużo ponad nornę;( Jak to przeczytałam to myślałam że umrę, świat się mnie zawalił. Mało co nie straciłam pokarmu, jednak jakoś sie pozbierałam. Razem z listem przysłali taką bibułkę na która pobiera się krew z pięty dzieciaczka. Pojechaliśmy do przychodni gdzie zapisałam małą tam powiedzieli, że mi tej krwi nie pobiorą bo to za poważne badanie odesłali do szpitalika dziecięcego tam też powiedzieli ze nie pobiora kazali jechać tam gdzie rodziałam. Tam z wielką łaską pobrali. Paranoja jakaś. Myślałam że ich tam pozabijam Odesłałam im tą bibułkę listem oleconym i pozostało czekanie. Po dwóch dniach zadzwoniłam do nich gdzie dostałam pocieszającą wiadomość ze paramertry sspadły, ale żeby mieć 100% pewność trzeba czeać na wyiki badań genetycznych z Warszawy a to może potrwać. No i trwało od 4 września do tego piątku. Dzoniłąm tam praktycznie co drugi dzień te baby z laboratorium miały mnie chyba dość. Nawet już nie musiałam im się rzedstawaiać bo mnie pamiętały. Jak w piątek dowiedziałam się ze wszystko oki to jak bym mogła upiła bym się ze szczęścia To dla odmiany był jeden z piękniejszych dni mojego życia. A Wam pięknie dziękuję za kciuki A poza tym to u nas wszystko jest baardzo dobrze choć przez ostatnie dwa dni mała dała mi toszkę popalić, na szczęście jej już przeszło. Mała pięknie rośnie, coraz więcej się śmieje gaworzy ![]() Wklejam jej zdjęcia
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-10-30 o 00:03 |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
a ja przepisalam z opakowania.Nie sugerowalam ze tam sa. marysiu_258- my mozemy sie tylko domyslac co czulas i jak to bylo.To tak niewyobrazalnie cos ciezkiego dla mnie by bylo...cos z czym podobnie jak ty nie umiala sobie poradzic. Jak dobrze ze wszystko pozytywnie sie zakonczylo U znajomych bardzo podobna syt, ale juz nie sledze tego, ani nic bo mnie denerwuje ta matka-wariatka i staram sie uciac kontakt. Idziemy na drzemeczke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3453 |
|
Ola-Unhola
|
A co tu dzisiaj takie pustki...
Przez tyle dni mojej nieobecności tyle nastukałyście, a tutaj tylko Kasia Ranny Ptaszek i koniec? ... ![]() Marysiu, bardzo współczuję przejść i przeżyć, ale najhważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. A Maleństwo, cuudo Czekoladko, super, że z bioderkami ok Antoś też czasami płacze po wyjęciu z wanienki, ja sobie to tłumaczę po prostu tym, że tego wszystkiego co się z nim "robi" nie lubi ![]() Ale wiadomo, jak jest to potworny płacz i potem nie mogę go dłuższy czas uspokoić zaczynam się martwić ![]() P4w, czekam na fotki 9 kg Tomeczka ![]() I nie martw się, na jedzenie stałych pokarmów ma jeszcze czas Svinecko, co za wychowawca z tej dyrektorki. Oj jak mnie wkurza takie podejście, jak jest problem, to najlepiej niech zabiorą dziecko...Nauczyciel powinien próbować to zmienić, a dopiero w ostateczności jak żadne metody nie pomogą to wspólnie z rodzicami zdecydowac o wypisaniu dziecka z zajęc... Agga, ja Antosia kładę od urodzenia na boczkach, tak samo robilam z Bartusiem. Oczywiście z czasem w nocy przekręci się na plecki, ale kto z nas nie zmienia pozycji Główkę zawsze kładzie sobie na boczku jednym albo drugim, także jest ok.Nie ma żadnej chętnej na witaminki??? A to nasz Mały "złośnik" Przepraszam za moje odgłosy, ale mój głos kiepsko wychodzi na nagraniach ![]()
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym u dzieci, które tak szybko rosną jest wieksze ryzyko anemii i trzeba wprowadzać "zdrową żywność" (bo Tomasz mierzy ok 70 cm długości) zaraz wkleje jakąs fotkę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-10-30 o 09:09 |
||
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
dowiedziałam się, ze trzeba zapisywać już dzieci do przedszkola, bo terminy są na 2012 rok
![]() co za masakra - dowiedzcie się jakie są terminy w Waszych miejscowościach
|
|
#3456 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale jaki słodki U mnie na szczęście nie będzie z przedszkolem problemu , ale to co się dzieje w W-wie lub innych duzych miejscowościach - masakra.Dziewczyny, od wczoraj wieczór Antoś ma mega katar, który spływa mu do gardziołka i całą noc się dusił ![]() Któraś z Was pisała o kroplach, chyba Nasivin - pomogło coś?
|
|
#3457 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Niezła waga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może to właśnie przez zęba? Cytat:
Cytat:
![]() No nie, są cukry i cukry Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Co się dzieje z tymi naszymi malcami po kąpieli? Chociaż wczoraj Kubuś nie płakał i leżał bez smoczka Cytat:
Dziecię cudo ![]() Naprawdę duży ten Twój synuś
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
![]() nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzialo w nocy ale obudzilam sie z bolem uciskowym w klatce piersiowej i zle sie czulam -zmierzylam cisnienie i mialam 150/80 ale tetno 137!!! juz mama mi tabletke chciala dac ale zmierzylam po chwili i spadlo wiec nie wiem skad w srodku nocy taki skok cisnienia ![]() ja pisalam wam juz kiedys ze mialam jako nastolatka problemy z cisnieniem i one chyba wrocily wiec czas wybrac sie do kardiologa-chyba odziedziczylam po tatusiu te chorobe
|
#3459 |
|
BAN stały
|
dzień dobry
Unholy dobrze że już jesteś, smutno tu było bez ciebie ![]() jakoś nie mam dziś na nic ochoty i ogólnie chyba jakiś mały dołeczek mnie łapie...nie wiem czemu..może potem więcej napiszę, miłego dnia |
|
|
|
#3460 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecko poszlo spac wczoraj o 20 i obudzilo sie dopiero o 2
ale za to potem o 5, 7 i 9 hmmm czemu on tak roznie wstaje to nie wiemCytat:
a ja myslalam, ze chcesz abu Weronika hustala sie tak jak moj Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do dyrektorki....szkoda slow witaminek nie potrzebuje bo lekarz nam zmienil z kapsulek na te w kropelkacg bo sa mocniejsze a maly ma jeszcze troszke miekka glowke - swoja droga, Twoj Antos mlodszy a juz nie bierze witamin? Marcel K juz nie musi brac ale D owszem nie moge obejrzec tego filmiku ![]() Cytat:
a Tomus fajowski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
robilam tak, ze najpierw zakraplalam woda morska, wyciagalam gile, potem nasivin i masc majerankowa - przynosilo mu to ulge wiesz co nawet nie chce mi sie z nimi uzerac - zabiore go i bede go sama uczyc w domu - tymbardziej jesli place pieniadze a oni nie potrafia go niczego nauczyc a maly jest madry i bardzo szybko lapie tylko trzeba go zachecic - i szkoda tylko, ze trzeci rok place za angielski a oni mi dopiero teraz mowia, ze on sie nie chce uczyc
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Cudne cudne cudne!
i Tomus tez cudny! 9 kg to juz spory chlopak!pewnie juz niezle rece bola od noszenia! To i ja sie pochwale naszym Skarbunkiem ![]()
|
|
#3462 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() az trudno uwierzyc, ze urodzil sie taki malutki
|
|
|
#3463 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
dołeczki siooo.... Cytat:
Cytat:
![]() Bierzemy dalej wit.D, ale te co mam na zbyciu to K i D w jednej kapsułce, a że K juz nie bierzemy, to cały zestaw odpada Dzięki za odpowiedź To daję linka do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=YkkSQ8-bpbg Cytat:
Słodki Skarbek
|
|
#3464 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy slodki babelek
Ty tez ale on chyba nie podobny do Bartka co? a wlasnie jak tam szkolnik?
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki a wiesz masz racje. sama jak ogladam zdjecia z czasow jak maly sie urodzil to nie moge uwierzyc...dlatego rzadko ogladam te zdjecia bo przypominaja sie te chwile niepewnosci te uczucia..bylo strasznie i dobrze ze to za nami.
|
|
#3466 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka, ja szukam prywatnego przedszkola
moi sąsiedzi 2 lata z rzędu próbowali zapisać swoją córcię do przedszkola i się nie dostała - fakt, ze byli ograniczeni terytorialnie (nie mają samochodu), ale wg tego systemu może Ci przydzielic dziecko np. na Słoneczne - zgadza się
|
|
#3468 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jesli ich dziecko sie nie dostalo to widocznie bylo duzo osob z pierwszenstwem czyli samotnych rodzicow itp.....albo jedno z nich nie pracuje a wtedy nie przyjma dziecka w ogole do przedszkola bo teraz taki jest wymog, ze rodzice musza pracowac a zapisow naprzod nie ma, tak jak pisalam w kwietniu danego roku sa a jak jest z prywatnymi przedszkolami to nie wiem
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ja tak szybciutko korzytając z okazji, że bąbel złapał krótką drzemkę. Byliśmy wczoraj u lekarza i małemu katar się nasilił, lekarka wycofała Nasivin, bo już za długo, mamy podawać go tylko na noc, a w dzień Euphorbium. Dostał też nowe syropki, żeby na oskrzela się nie rzuciło. Tak więc zabawa z syropkami będzie dalej trwała. Oczywiście Maciek u pani dr grzeczny jak aniołek ![]() Unholy, marysia, agga, nikka witajcie! Fajnie, że wróciłyście Miramej jak po wizycie u lekarza??? Oczywiście Wasze bąbelki na zdjęciach cudne
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie nie wiem czemu się nie dostała... ale też wiem, ze w tym przedszkolu, na którym im najbardziej zależało dyrektorka im kazała coś ufundować dla przedszkola (zabawka na plac zabaw, czy inne co łaska )może tak jest tylko w tych najbardziej obleganych placowkach - nie wiem ale wiem, ze wszyscy znajomi dookoła mają problem z przedszkolami... jakiś sztuczny szał czy co ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- zmykam na spacerek, bo słoneczko ładne, a potem do pracy ...
|
|
|
#3471 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no i tak jak pisalam, pierwszenstwo maja dzieci samotnych rodzicow - wiec jak jest duzo dzieci na dane miejsce to te z pelnych rodzin sie nie dostaja jezeli dziecko nie dostanie sie do zadnej z wybranych placowek to trzeba potem szukac w innych, tam gdzie zostaly miejsca no i jest jeszcze kwestia tego typu, ze jesli jedno z rodzicow nie pracuje to dziecka do przedszkola nie przyjma - bzdura wiem czekoladko koniecznie idz do lekarza
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry
ja dzisiaj w nie najlepszym humorze ![]() małz mnie wkur...ł wczoraj ![]() Cytat:
![]() 9 kg ![]() Cytat:
![]() No i wyjaśnijcie mi na czym polega różnica między cukrem a cukrem ? bo widzę, że Wy ją widzicie a ja nie
|
|
|
#3473 |
|
BAN stały
|
mam chwileczkę bo Amelka zasnęła. rano ja wstałam ok 5 bo mąż trochę rabanu narobił z szukaniem skarpetek
wieczorem mu mówię co gdzie leży a on rano nie pamięta trol jeden . u nas też słoneczko więc i dziś spacerek obowiązkowo. a jutro do domku jedziemy - znowu 200 km w jedną str. ale Amelka babcie zobaczy. pewnie nie pamięta i znowu dziecko szok przeżyje bo droga i tylu ludzi znowu... ale następny taki wypad na święta bożego Narodzenia jeśli pogoda pozwoli...jeju już niewiele ponad 1.5 m-ca do świąt...Unholy akurat Amelkę karmiłam i włączyłam filmik to od razu się od cyca oderwała i szukała sprawcy krzyków , nie wiem czy tak ma być ale Amelka mi ostatnio jak ją noszę to prawie pionowo się trzyma i odkąd nie jest pieluszkowana to dość często nóżki prostuje, mam nadzieję że takie coś to normalne zjawisko....i to ja przesadzam...agga ja Amelkę kładłam zawsze na boczku a teraz jak śpi na plecach nawet to główka na bok do cyca. myślę że jeszcze te główki są na tyle mięciutkie że da radę wszystko ukształtować marysiu, super że sytuacja wreszcie się wyjaśniła i dzieciątko zdrowe. Córeczka śliczna p4w no no Tomaszek niczego sobie nie widać po nim że taki sporawy jest - mój mąż też tomasz i wagowo też niczego sobie ![]() czekoladko z ciśnieniem to pilnuj i dbaj o siebie bo z tym żartów nie ma nikka, maluszek słodki magi zdrówka dla Maćka wczoraj Amelkę kąpałam ok 15 chyba i była zadowolona i nie płakała. chyba te kąpanie wieczorne jej nie odpowiada i trzeba będzie to robić w ciągu dnia. szukam na all ciuszków dla Amelki do na 68 za dużo nie ma i trzeba będzie coś dokupić a moje dzieciątko dalej śpi.....kołderka troszkę na buźce i śpi słodziak jeden... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-30 o 12:27 |
|
|
|
#3474 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zazdroszcze Wam tych spacerow - u nas tez sloneczko a my musimy jeszcze w domu siedziec
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Amelka znów przespała 12 godzin U nas zimno i pochmurno, na spacerek nie pójdziemy ![]() marysia_258 dobrze, że już po stresie UnholyOne nam te kropelki do nosa bardzo pomogły śliczny bobasek p4w Tomcio też przystojniacha Nikka1221 Leo super z misiem wyszedł
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za troske
dzisiaj tez dziwnie sie czuje a cisnienie mialam znowu to drugie podwyzszone powinno byc 80 a ja mam 95 ![]() wizyte juz mam zamowiona dopiero na 21 listopad.... wiecie trzymalam Weronike na kolanach i czytalam gazete a ona z drugiej strony zaczela mi w nia pukac i z takim zainteresowaniem ja ogladala i chwytala i chyba kupie jej jakas ksiazeczke co myslicie o tej? http://www.allegro.pl/item787216045_...oloria_25.html
|
#3477 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
za male zdjecie zeby cos powiedziec
ale powiem Ci, ze dzieci bardzo lubia te ksiazeczki takie jakby z ceratki, co czesto piszcza tez jak sie je nacisnie
|
|
#3478 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Taaa, ja najsłodsza ![]() Bartek daje radę ![]() W szkole ok, tylko do siedzenia przy jedzeniu ma Pani zastrzeżenia, bo mój nadpobudliwiec nie może za bardzo przy tym stoliku wysiedzieć ![]() A co do zdrówka, to planuję niedługo znowu badanka krwi zrobić. Musimy sprawdzić jak się to wszystko po chorobie ma i czy jest ok. Cytat:
Biedny Maciuś - ucałowania dla niego od Cioci ![]() A jakie syropki - daj znać, żeby wiedzieć co kupic gdyby coś się rozwijało Cytat:
Co za łobuz z tego małża ![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź i pochwały dla Antosia A ten filmik widać na wizażu, czy dać link do YT?
|
|
#3479 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o o takie mi chodzi
http://www.allegro.pl/item758891758_...my_canpol.html ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- widac filmik - super ![]() a Ty chyba masz ta hustawke co ja planuje kupic Marceliniemu - powiedz jak sie sprawuje?
|
|
#3480 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale ja zastanawiam sie nad sprzedazą, mały siedział w niej kilka razy i to max 10 min, potem juz mu nie pasuje bujanie ![]() Poczekam jeszcze troche, moze sie przekona, a jak nie, to wróci na Allegro
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

Paskudne nieuleczalne chorubsko...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja myslalam, ze Marcel jest duzy
Klocuszek z niego. Poprosimy jakies fotki 

Chociaż wczoraj Kubuś nie płakał i leżał bez smoczka 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

trol jeden