|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Kochana, z tego powodu to mamy w domu nowa wage i ja zdazylam sie zwazac na 3 innych, bo bylam przekonana, ze nasza sie zepsula....Tez wcinam wszystko i tez - co dla mnie niezwykle - ogroooomne ilosci slodyczy a waga leci w dol... No i brzuszka to juz nie mam wlasciwie juz wcale..... Kupilam sobie ten slynny Pas Pani Teresy ale chyba nie bedzie uzyty ani razu... ![]() Cytat:
Witam mamusie i synka Totalny z niego przystojniak no i charakterek widac golym okiem juz ![]() Co do karmienia...to moze probuj pierwsza czesc pokarmu odciagac laktatorem i jak to "lanie" sie uspokoi to dopiero przystawiaj maluszka? Bo pamietasz, ze dziecko tak naprawde najada sie nie 1 faza mleka, ale 2 i 3 a 3 jest najbardziej bogata w tluszcz wiec jest najbardziej wartosciowa...A jak twoj maly nameczy sie przy jedzeniu tej pierwszej (ona trwa zdaje sie tak do 8 minut) to pada spac, ale za chwilke jest znow glodny, bo tak naprawde nie zjadl tego, co jest pozywne... Cytat:
Ta dostawke dostalam w szpitalu do pomocy po cc i bardzo sobie chwalilam...mozna zdjac ta barierke i wtedy dziecko naprawde spi kolo ciebie jak w lozku (ale nie ma problemu, ze sie je przygniecie...) albo mozna dac barierke i wtedy jest jak male lozeczko Ale u nas jak na razie André spi w swoim lozeczku w swoim pokoju i poki co zdaje to egzamin... ![]() Teraz tez spi... ![]()
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Mi bardzo się podoba ten model, długo szukałam na necie aż znalazłam
I tu pytanie do Ciebie Agusia, mamy ten jeden bok ze szczebelkami już zdjęty,ponieważ dziecko już było duże i oni tego nie używali.Chcielismy ten bok wczoraj zamontować i okazało się,że dziurki są ale kołków nam brakuje(tam powinny być kołki rozporowe prawda???),także czeka nas wycieczka do Ikeii. |
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie,
własnie jestem po wizycie dzidziulinka waży już 2kg 440g i wesoło macha nóżkami szyjka dłuuuuga i smukła ;P a wieczorne bóle brzuszka spowodowane są tym, że jak to określił Gin - mały człowiek ćwiczy celowanie ![]() mam dużo odpoczywać i cierpliwie czekać na wielki dzień, kolejna wizyta za 2 tyg ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko małego schrupać Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 11:01 |
||
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, patrze na zdjęcia waszych chłopaków! no rewelacja!!!
buziaki w małe noski dla nich! |
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja córcia już długo tak ćwiczy i juz mogłaby w końcu ucelować tak, żeby wyjść
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Wylacznosc na schrupanie ma tylko Mamusia
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz... nie podzielisz się
Już coraz bardziej nie mogę doczekać się na moją malutką Wtedy nie będę podbierać ![]()
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak ten bok bedziecie mątowac to tą deske na dole trzeba wyciagnac
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Wizażowe ciotki-klotki to by zacałowały a teraz kaaaaawyyyyyyyyy ! (... i jakies ciacho dla diabetyków :P ) Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-10-30 o 11:17 |
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Raczkowanie
|
Śliczny brzusio, mój wygląda podobnie, tylko tak ładnie się nie świeci, chyba, że to po oliwce
![]() Cytat:
Cytat:
Poród wspominasz boleśnie, ale masz go już za sobą A co do laktacji to Kareninka dała dobrą radę, na pewno się wszystko ustabilizuje.My dzisiaj mieliśmy noc spokojną, teraz idę coś szybko na siedząco upiec bo mnie na placka wzięło.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() nie dawno wstałam ![]() Juz Was nadrabiam Brombrusiu Sliczny synek ,miodzio Karerinko Twój również słodziutki
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
przeleciałąm wątek ale brak mi trochę czasu Brombi i Karenina no chłopkai na medal, takie słodkie dzidzie, dobrze ze mojego juz mam w domu bo z zazdrości by mnie skreciło ![]() Domi Kachula Ty kobitko z Agusia to na wylocie jesteście Katekatee ja jestem tydzień po i też mi sie chce - ale tyle czasu post to teraz mam zachcianki ![]() jak Wy robicie ze chudniecie????????????? mi chyba nic nie spada |
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
no my na wylocie ale mojemu szkrabowi cos sie nie spieszy.. dzisiaj ide na ktg zobaczymy co mi powiedza..
![]() a jak narazie mam arzenie.. schudnac do stanu sprzed ciazy i jechac na caly dzien na duuuuze zakupy do jakiejs galerii o matko.. juz tak dawno mnie tam nie bylo;p mam ochote kupic ladne dziny boty bluzki.. ajj ;p
|
#1516 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Moje Bejbe spi od 10.00. Chyba go rano wymęczyłam gruszką że tak padł Tzt kończy remont kibelka bo przez mój poród biedak nie zdążył. No a mamusia się relaksujeCytat:
Cytat:
ALe na początku też było ciężko, tżt nawet wyjechał tekstem o butelce skoro ja mam słabe mleko (Czyżby zacytował teściową???) ale ja się nie dałam i teraz jest idealnie. Trzymamy za Was kciuki. A synuś ślicznyCytat:
Dziewczyny najważniejsze jest żeby nie słuchać gadania typu MASZ SŁABE MLEKO. Bo tak może powiedzieć tylko lekarz!! Żadna babcia, teściowa czy mama. Najważniejsze rzeczy to dobry laktator, picie herbatki na laktacje i WIARA że będzie dobrze. A będzie. Jeżeli macie wątpliwości to pytać położną lub doradce laktacyjnego a nie doradców typu mama czy teściowa. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
A co do chudnięcia to ja zaraz zobaczę czy z wagą zjechałam bo nawet nie wiem ale widać po figurze i luźnych ciuchach. Ja małego po prostu karmię. I też czytałam że ten nocny pokarm ma dużo kalori więc w nocy to też karmię go do oporu |
||||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
witam Mamusie cieplutko
narazie tylko chciałam sie przywitac i lece nadrobic zaległosci. wczoraj cały dzień byłam w rozjazdach wiec musze zerknac co tam naskrobałyscie wczoraj na SR tatusiowie rysowali na brzuchach, swoje dzieciątka. ale było śmiechu |
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ już od dosyć dawna siedzi w temacie "wózki", szukał w necie, porównywał, zasięgał opinii i generalnie mnóstwo osób ten wózeczek poleca ![]() Cześć Mamusiu Dziewczynki, ponawiam swoją wczorajszą prośbę: czy któraś z Was mogłaby mi podać linka/linki do jakichś fajnych aukcji ze stanikami ciążowymi? Pewnie większość z Was już kupiła karmniki i jeśli na All i okazały się dobre to pliiiissss doradźcie bo sama nie mogę się na nic zdecydować...
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Gissh.. ja nie kupowałam karmników na allegro bo jako wolę sprawdzić na sobie czy pasuje.. za to moge Ci polcić firmę z której kupiłam - nazywa się BAK i ma taki model w serduszka - bardzo miły w dotyku i ładny
a wygla tak: http://allegro.pl/item765272740_bius...c_bak_m62.htmlpodobją mi si też (i czekam aż dojadą) karmniki firmy Alles szczególnie model Dream
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-10-30 o 12:46 |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski A no Madziu na wylocie tylko ten moj maly cos wyleżc nie chce!!!! Słodkie te wasze brzdace Ja tam dzis rozkladam nogi i rodze juz ja sie o to postaram ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie czekam na siostre bo jest z mala na spacerze i zajdzie do ciotki na kawusie Dzis juz mam lepszy humor A pozniej wybieram sie do sklepu po jakies miecho i jutro na obiadek pieke miesko niech sie tz cieszy no i ja zjem ostatnia wieczerze (jesli dzis nie urodze)
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() ja tylko na chwilkę, jakoś od wczoraj zalatana jestem- zaraz kuzynka przychodzi w odwiedziny. Przeleciałam tak na szybko wątek, czy aby kolejna mamusia się nie rozpakowała i nic, cisza na razie ![]() brombusia -synuś no po prostu piękny!!! a drugie zdjęcie mnie powaliło ![]() Cytat:
więc mam nadzieję, że Twój sen się spełni do 9.11 ![]() Kate- aż Ci zazdroszczę, z tym chudnięciem, szok normalnie, ze tak szybko zrzuciłaś kg! Kachula- już niedługo nadejdzie Twoja kolej!!! nie martw się Gish - co do staników, to ja też mam problem, kupiłam 1 na all, ale nie polecam (tandeta), więc na razie też jestem bez cyckonosza ![]() pozdrawiam Mamusie |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się postarasz? Może spapuguję ![]() Tak sobie myślę, że chyba gulasz z kaszą gryczaną zrobię na obiad Co myślicie?A jutro na śniadanie upiekę placki z jabłkami ![]() Elu, sen się nie spełni przynajmniej w kwestii miejsca. No chyba, że przyjedziesz do Bremen, albo ja bym wylądowała w Poznaniu, na co się nie zapowiada.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 13:24 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh ja dopiero wczoraj zamowilam karmnika wiec nie wiem czy bedzie dobry. z firmy alles mama new.. zamawialam tylko jeden jaby sie okazalo ze badziewie to bede szukac innych..
ja bylam dzis na badaniach krwi, wszystko dobrze u diabetologa tez super widzialam sie z Tarasia a za dwa tyg widzimy sie znowu ![]() ja mam sie zglosic jutro do szpitala na 14:00 i bedziey sie badac.. na ta chwile poniewaz mam bole raczej bedzie cc ale jesli da sie powstrzymac porod do 03/11 to wtedy.. jutro wszystko sie okaze
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Nic to, ja zmykam do sklepu po jabłka i mięso. Mam nadzieję, że po drodze mi wody nie odejdą, bo znów mam te przepowiadające
W sumie bym się nie obraziła, ale tak głupio byłoby maszerować w mokrych spodniach
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 13:47 |
|
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam tu. Jak za tą cenę nie jest źle. Na początek myślę że mogą być. Teraz mam zamiar kupić takie droższe ale to chyba już na żywo nie przez allegro. A i rada lepiej weź białe bo do czarnych się przyklejąją paproszki i trzeba uważać żeby małemu nic się do buzi nie dostało. |
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis mi jednak nie dali zastrzyku, a czemu to nie wiem nic mi tu nie mowia...ale jakis hemofor za to dali, a co to to zaraz w googalch poszukam. Bo ten zastrzyk Celeston to jakies dawki chyba sa i moze wystarczyly mi dwie..nie wiemAle szybko mnie stad nie wypuszcza, pewnie gdzies w poniedzialek dopiero. Jedyny plus to, ze dostane za lezenie kasiorke, nie duzo ale po porodzie mam zamiar wybrac sie na jakies extra zakupy tylko dla siebie. Wczoraj zrobilismy zamowienie z Tz w aptece przez neta, pownno byc dzis do odebrania, a tz idzie dzis sie zorientowac z wozkami i kupic wanienke i stojaczek Teoretycznie to jak bym urodzila za tydzien czyli skonczony 34 tydz to powinno byc okej, ale wiadomo im blizej terminu tym lepiej. Bo dla nich to ciagle 33 dopoki sie nie skonczy ![]() Ale juz bym i tak wyszla do domu ![]() a co do tesciowej to wyobrazcie sobie, ze juz wiem czemu tak lazila w srode do mnie...bo czekala na Tz:/:/:/ jak do poludnia przyszla to byla tylko chwile, potem od 16 ciagle czekla az on przyjdzie, a ja sie glupia nie kapnelam, ze po co tak pyta i o 18 jak skonczyla prace tak siedziala z nami do 21 i sie wpiepszyla o nas do domu. No i wzoraj od 16 czekala na Tz pod naszym blokiem i mu dala jakies jedzenie. Ale mnei ta baba wkurza. To co juz mi nei mogla przniesc te dwa kroki do szpitala?nawet soku nie przyniosla. A dzis Tz wychodzi o 14, jej nei bylo a ma na rano i pewnie pzylizie poszukac rozrywki jak Tz przyjdzie. Juz sie z Tz umowilismy, ze jak ona tak zorbi to Tz wychodzi zalatwiac jakies sprawy. To jest naprawde wkurzajace ![]() A Tz wzoraj pod blokiem jej powiedzial, ze przyjdzie do nas jak ja bede ![]() Brombi sliczny synusio ![]() Jesli chodzi o mleko to ja nie urodzilam a leje sie ze mnei jak z kranu |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Była u mnie położna i już wszystko wiem
![]() Co do mleka to ja mam, tylko w szpitalu mi go dokarmiali i trochę teraz nie chce mu sie męczyć z ssaniem piersi, bo wolałby smoczek ![]() Pokazała mi co i jak, więc teraz już trochę lepiej sie czuję. Ale generalnie, muszę przyznać, że mi ciężko ![]() Jeśli chodzi o staniki alles to ja oglądałam w sklepie, fajne są, chciałam kupić ale nie było na mnie rozmiaru ![]() Konspi pytałaś o spanie, dzisiaj nad ranem Filip wylądował u nas w łóżku, na dowód zdjęcie Domi kochana trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję, że Cię szybko wypuszczą
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już wróciłam, nic się nie stało , teraz idę dusić gulasz.Ale mnie ten wizaz dziś denerwuje
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-30 o 14:38 |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Melduje się i musze przyznac ze niewiem kiedy zdołam nadrobić te wszystkie strony
![]() U nas wszystko dobrze- mam trzech chłopaków w domu bo Kuba troche przeziebiony i nie puszczam go do przedszkola i powiem szczerze ze najwiecej roboty jest przy tych starszych moich facetach...Kubus chce wszystko robic przy braciszku- cały czas chce go trzymac na kolanach i tulić- czasami jest to męczące bo mały sobie spi i mogłabym cos robic a jak go Kuba trzyma to musze siedzie i kontorlowac sprawe- no ale póki co łagodnie tłumacze mu ze dzidzus musi spac a od czasu do czasu pozawlamy sobie na przytulaczki ![]() No i wielka rzecz- mały Kubica dostał dziś imię- Tomasz Jan i fakt ten został juz zaklepany na papierze ![]() Zdjęcia sredniej jakosci bo z telefonu- obiecuje poprawe i postaram sie załaczyc lepsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Sliczne jest

,ja jakoś na to nie wpadłam.

Może spapuguję