|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Dziewczyny cud jakis nastpil- tz mowil, ze meble w koncu dojechaly za tydzien bedzie skladanko. chcial sam, ale ja chce byc przy tym i dla Niunki z nim skladac. juz sie nie moge doczekac![]() Widze mamuski, ze dzis macie slabszy dzien. i czasem sama zadziwiam co im w tych glowach za chore pomysly sie rodza. aaaa, ZUPKA BROKULOWA PIERWSZA KLASA. dzis sobie trzasnelam i pychotaaamamaidy uwazaj na siebie i nie kustykaj za daleko ![]() moja mama tez twierdzi, ze u mnie to rwa kulszowa, ale te barany-lekarze w uk nie potrafia mi pomoc. dali mi tylko kule i mam na nich smigac. no i postanowilam jednak nie brac chorobowego, bo przeliczylam sobie ile ciuszkow i rzeczy dla Niunki moglabym kupic za ta kase, ktora bym stracila siedzac w domu i jakos to przewazylo. a poza tym swieta ida, a ja chce w tym roku miec w koncu normalne swieta z tz, choineczka i te sprawy, wiec niestety do pracy bede chodzic. dobrze chociaz, ze moja szefowa wie o wszystkim i jest spoko babka i kazala mi siedziec na tylku i robic tylko minimum.
|
|
#392 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepraszam, że wszystkie tak hurtem zacytowałam, ale po prostu uderzyło mnie to ile osób ma podobne dolegliwości. Ja tez tak mam, tzn. twardnienia, bóle i nie wiem czy groźne czy normalne, czy to macica się powiększa.. Myślę, że razem łatwiej nam będzie więc dzielmy się tymi spostrzeżeniami. ![]() Ja czasem jak leżę, albo jak tylko się obudzę, to mam taką kulkę z macicy, ale to nie bolesne, dziś natomiast boli mnie podbrzusze cały dzień i kilka razy macica była twardsza niż zwykle, a w ogóle to wydaje mi się , że cały czas jest twarda... a może taka ma być... Jestem pierwszy raz w ciąży, bardzo się boję bo to dopiero 25 tc Do lekarza mam iść za 2 tygodnie - tak planowo, nie wiem czy nie pójść wcześniej. Oczywiście od ostatniej wizyty już biorę nospe, magnez i cordafen, ale jakby nie pomaga to wszystko nie wiem ... co robić.. Gooha 3 ... Najbardziej to chyba to mieszkanie z teściami jest upierdliwe... ehhh rozumiem. A facet jak to facet; mój ma podobnie, też się niczym nie przejmuje... a najbardziej wkurza mnie to, że ja sie zamartwiam naszym dzieckiem, a on uważa, że pewnie jak zwykle przesadzam i nic sobie z tego nie robi... Także nie martw się! Nie jesteś sama! Pozdrawiam!
Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2009-10-31 o 18:45 |
||||||||
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny,
żeby się dzieciątka jednak nie pchały zbyt szybko na świat. A ty madzik na pewno dasz radę chodzić do pracy?********* Niedawno mieliśmy niespodziankę. Dzwonek do drzwi więc otwieram a tam trzy straszydła mówią "psikus lub cukierek". Całe szczęście, że mieliśmy w domu jakieś cukierki. |
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, trochę Was podczytuję ale od wczoraj nie mam siły, żeby cokolwiek napisać.. 3 tyg temu pisałam Wam, że moja babcia trafiła do szpitala no i właśnie wczoraj zmarła
to mama mojej mamy także ogólnie atmosfera w domku smutna i jeszcze dziś była u nas rodzina omawiać wszystkie te sprawy związane z pogrzebem itd. także już nie mam siły..jedynie Niunia mnie jakoś pobudza, dzisiaj wyjątkowo dużo i mocno kopie chyba jej coraz ciaśniej
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
u nas tez dzieciaki chodziły i zbierały a mamuski obstawiały bo to maluchy były
![]() kurcze cos ostro z ta grypą na ukrainie,miejmy nadzieje ze do nas nie przyjdzie!!!! |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy no właśnie mam nadzieję, ze coś się znajdzie fajnego
a przydatnego i na górę.Olivia przykro mi |
|
|
|
#397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
umowilam sie z szefowa, ze bede chodzic dopoki dam rade, bo czy bede chodzic do pracy czy siedziec w domu to i tak bedzie bolalo.co do halloween, to powiedzialam mezowi, zeby sie zabunkrowal w domu i swiatlo zgasil, bo nie kupil cukierkow ![]() ![]() Cytat:
![]() moja Mala cos majstruje przy prawej nerce od paru dni, chociaz w sumie nie wiem, czy to ona czy jakies zapalenie mi sie przyplatalo ![]() Ps. wlasnie sobie obejrzalam M jak Milosc a tam maryska urodzila w domu. zaraz sobie na wspolnej wlacze bo tam tez jakis ciazowy watek![]()
|
|
#398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś lipnie się czuję, nie lubię tego jutrzejszego święta- jest bardzo smutny- do tego dochodzi mój dołek - nie wiem straciłam jakoś dzisiaj sens wszystkiego
może troszku z nudów i tego, że dzisiaj oprócz porannej wizyty w 3 sklepach nic ciekawego nie robiłam :/ do tego Tż spędził z 2,5 h na pucowaniu auta - a teraz znowu mnie zostawił i pojechał do mamy i zdaje się do kolegi coś tam załatwić:/ i taka sobota - jutro też nie lepiej, cały dzień związany z grobami itd. znowu mnie zostawi samą bo pewnie będzie musiał rodziców zawieść na groby, eh - jesienne nastroje mnie dobijają..a i to nie są największe moje zmartwienia, bo gdyby to było tylko to bym jakoś przeżyła, bo wiadomo ludzie mają większe zmartwienia niż to, że trzeba posiedzieć trochu w samotności:/a apropos tych wózków to chyba jesteśmy zdecydowania na tego espiro vector air -gdzieś wyczytałam, że można do fotelika dokupić bazę do samochodu-tylko jeszcze nie wiem za ile, bo na jednej stronce znalazłam 399zł ale to chyba niemożliwe, żeby baza była droższa od fotelika:/ a ciekawa jestem czy można inny fotelik zamontować na ten stelaż;/ czy tylko neo espiro.... oliviaoO bardzo mi przykro- śmierć i choroba to największy smutek jaki nas spotyka
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
o rany rano bylismy poza domem....a potem sieci nie miałam
![]() A wy tyle naskrobałyście
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka w naszym stanie każda samotność jest cięższa... Sama tak mam... No i brakuje mi wyjśc na miasto czy coś... Tyle miesięcy w domu siedze, ze już dziczeje naprawdę
|
|
|
|
#402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, nigdzie wychodzic mi sie nie chce. jedynie praca-szkola-dom. atrakcja jest wyjscie do sklepu. jeszcze miesiac na szczescie i sie przeprowadzam, ale tez powoli mam juz tego dosc.Pysiamn, a gdzie to sie pysiatkowa rodzina podziewala?? ![]() mily chociaz dzien spedzony? moze jednak ktos mial dzis dobry humor?
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik no właśnie mąż na miejscu ale pracuje na kilka zmian i często to tlyko mijanie się... Do tego moje atrakcje również ograniczają się do zakupów raz za czas. Zwariuje zaraz
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasny i ciemny zielony. Wziełam takie większe, bo jeden na 74, a drugi na 80 cm. Zielony neutralny kolor, więc niezależnie kto się ukrywa pod moich pępuchem będzie spokojnie mógł go założyć ![]() Wziełam również śpiworek, kremowy z zieloną żabką Ten śpiworek to też wzięłam 68 - 74. Były i takie małe 56 - 62, ale stwierdziłam, że Glutek w takim też będzie mógł spać, no i na dłużej mu starczy A w razie czego, to mogę go przykryć jeszcze kocykiem.Wczoraj znowu był u mnie kurier - przywiózł mi rzeczy kupione u drugiego sprzedawcy. Kupiłam tutaj parę rzeczy do higieny, ale również 2 czapeczki do założenia po kąpieli i 2 wyprawki na rozmiar 62. Ta jedna to jest po prostu śliczna już bym ją mogła ubierać ![]() Byłam wczoraj u koleżanki i dowiedziałam się, że jej siostra ma do sprzedania łóżeczko z szufladą za 100 zł. No i wybieramy się zobaczyć jak ono wygląda, ale to pewnie w tygodniu pojedziemy. Zawsze parę gr zostanie w kieszeni gdyby okazało się, że jest w takim stanie, że je kupimy. Ponadto okazało się, że od poniedziałku będę miała nie tylko swoją gr dzieciaków w pracy, ale i dzieciaki koleżanki, bo cały tydz jej nie będzie... Nie bardzo mi się to podoba. Poza tym w czwartek i piątek miałam zrobić sobie wolne ) A to wolne to z tego względu, że ma przyjść ten hydraulik i miałam w planach się ulotnić z domu, no a poza tym miałam w czwartek zrobić sobie tą krzywą cukrową, bo dostałam teraz skierowanie. Tak myślę, że powiem w pracy, iż mam skierowanie na badania, które koniecznie muszę teraz zrobić, a oni niech się martwią kto będzie siedział z naszymi dzieciakami. Mam to w nosie. Zobaczę jeszcze do wtorku jak sprawa się potoczy z tym hydraulikiem, ale jestem raczej nastawiona na to by mieć wolne te 2 dni I tak nikt nie docenia tego, że chodzę do pracy z brzuchem, a chodzę bo chcę, a że czasami chcę posiedzieć na d... - skoro będę miała zwolnienie, to czemu nie, jak i tak 100 % mi wypłacą ![]() Ale się rozpisałam... To za to, że mam 8 str do nadrobienia od czwartku jak ja czytam, to i Wy poczytajcie
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
oliviao
oj wiecie jak mi brakuje czasami jakis spotkań,moj tż jest super zostawia mnie sama jak juz musi gdzieś....a tak to mnie zabiera wszedzie,ale nie mam z kim pogadać,od kilku miesiecy mieszkam w mieście tz,do rodziny daleko,do znajomych sprzed kilku lat daleko a ostatni moi znajomi sa w angli,zostaja mi tylko telefony i skype.nie mam tu zadnej koleżanki. pewnie dlatego tak duzo siedze tutaj
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Zeberka, no to juz chyba taki nasz los,
szkoda, ze mamuski tak po calym swiecie porozrzucane, bo bysmy sie jakos spotykaly, a tak to lipa ![]() Kocurazab, bierz zwolnienie, pewnie. chodzilas caly czas do pracy, to 2 dni ci sie naleza. i nie Twoj problem, kto bedzie siedzial z dzieciaczkami. Ty sie masz o kogo martwic szalejesz z tymi zakupami, daj fotki bodziakow i spiworka a mnie cos rozbroilo i musze do kibelka co chwile latac i jakby tego bylo malo, to laptop zaczal mi pierdziec
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-10-31 o 20:19 |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab podziwiam teraz sobie nie wyobrażam już siebie w pracy- z tymi humorami, nastrojami, bólami krzyża i zgagami doprowadzającymi do rozpaczy. Naprawdę... Chociaż to też zależy dużo od tego jaką się ma pracę- ja mojej nie lubiłam, bardzo nielubiłam i po macierzyńskim nie mam zmaiaru tam już wracać żeby tyrać za grosze... Mam nadzieję, że poparwi się sytuacja jak troszke odchowamy naszego synka i znajdę taką pracę żebym chociaż 2 tysiące zarobiła, bo tlye by mnie satysfakcjonowało naprawdę!!! a nie 800zł jak w tej pracy:\ Masakra i jak tu być patriota jak taki hory ten kraj.
Madzik musismy zacisnąć zęby i dać radę Już niedługo będziemy miałay swoje skarby, które skradną nasze serca i każdą wolną chwilę
|
|
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysl sobie że już niedlugo nawet jak męża nie będzie to będziesz miała kruszynkę Cytat:
![]() aaaaa idziemy ogładać Mam Talent...bo włąsnie zapałzowałam.... Buziaki kochane.... Aaaa Kamyczku fajniutki ten wózeczek....w świetnej cenie...no i super że wybrałaś ten kolor taki weselszy...ciekawszy jak dla mnie... My koniecznie jeszcze musimy kupić fotelik......
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Damy rade dziewczyny
![]() Pysiamn, Zeberka Zapomnialam dodac, ze wozek fajny Kamyczku A ja walcze z moim Tz, bo on to chyba na smietniku powinien pracowac, znosi mi jakies dziadostwo do domu i wg niego wszystko sie przyda. nic nie wyrzuca i tylko dom zasmieca. ostatnio jak pojechalam to na ogrodzie stal jakis stary brudny wozek, no to sie pytam co to ma byc, a on ze kolega mu dal, bo mial na strychu. to sie pytam czy to ma byc dla dziecka??? a on, ze takja nie wiem czy facet to jest na serio taka ograniczona istota, ze przewozilby swoje dziecko w brudnym wozku? sily mi czasem opadaja. Pysiamn, my to teraz z dwoma fotelikami wyladowalismy, bo sie okazalo, ze do wozka, ktory dostalismy jednak byl fotelik, tylko gdzies zabunkrowany. ale sie znalazl juz po tym jak kupilam inny.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-10-31 o 20:47 |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem o czym on wtedy myslal
. i sie zdziwil jeszcze o co mi chodzi ja rozumiem, ze chce oszczedzac, no ale ludzie kochani, nie na takich rzeczach
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ot...Ponosła go fantazja
![]() Z co do fotelika to nie sprzedajecie jednego ??? My chcemy dla Pysiolinki Maxi Cosi Cabrio Fix ....już mam jeden na oku
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#415 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,"- kochanie nie przejmuj sie ale zaczelam rodzic - spoko, przyjde po pracy - no to pa" Cytat:
Sensuel, jaki czas temu ktoras z dziewczyn wklejala linka http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...0/index19.html ja akurat na 19stej stronie jestem to cofnij sobie na 1, bo niektore sa na prawde rozbrajajace
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-10-31 o 21:47 |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku oby brat nie przywiozl grypy.A wozek ladny
![]() Addicted ja zawsze jeszcze daje do tych slodkich lazanek rozne orzechy i zamiast cukru miod Xmila najlepszego !!! Pola GLUKOZE ZAWSZE SIE BADA NA CZCZO !! Majkela ja bylam dzisiaj i jutro tez jade, bo u mnie nie wieje PatkaM ![]() Lila biedactwo dbaj o Was i uwazaj !! Ula oczywiscie zaglosowalam na ta fotke, ale..."Ojciec dzieciaczków zginął niedawno w kopalni i nie może starac się o rentę, bo nie byli małżeństwem ani konkubinatem." to zdanie to akurat jakas sciema...bo renta nalezy sie dzieciom niezaleznie od tego czy byli malzenstwem, czy nie, o ile tylko ten mezczyzna byl ich ojcem !! Ingrid fantastyczny zestaw, tez mam taki koszyk - kolyske ![]() OliviaoO wspolczuje Ja sie dzis dowiedzialam, ze byly chlopak mojej przyjaciolki wpadl pod pociag
|
|
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za to czekam jeszcze na przesyłkę z allegro - zamówiłam torbę do wózka i śpiworek z wełny (od środka jest), taki że jak się suwakiem dosunie taki kawałek, to i na przyszły rok będzie ok, a w tą zimę to ten kawałek będzie służył za kołderkę tego śpiworka - mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałyście
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki a ja wozek mam juz w sklepie zamowiony w polsce dzisiaj siostra byla zamowic i za dwa tyg maja przywiesc wiec za jakies 3 przyjdzie do nas
![]() kamyczku twoj wozek bardzo fajny xmila najlepszego
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
olivia - współczuję straty
madzikUK - gratuluję szefowej A co do halloween, to jak kąpałam synka, to kolejni zapukali do drzwi, ale tż już nie otworzył ![]() kocurazab - gratuluję zakupów 2 grupy dzieciaczków to nie przelewki, a skoro miałaś w planach wziąć zwolnienie to z tego skorzystaj Mówiłam dziś tż, że dziś to już koniecznie musimy sobie jakiś filmik obejrzeć (wczoraj też mieliśmy, ale jakoś nie wyszło), ale jak się położyłam na łóżeczko gdzieś o 9.00, to tż obudził mnie parę minut po 10, ale już tylko po to żeby pościelić łóżeczko i iść spać. Więc ja nadrabiam wizaz a on juz chrapie
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

za tydzien bedzie skladanko. chcial sam, ale ja chce byc przy tym i dla Niunki z nim skladac. juz sie nie moge doczekac
).
nie zdążę nadrobić niestety...

żeby się dzieciątka jednak nie pchały zbyt szybko na świat. A ty madzik na pewno dasz radę chodzić do pracy?

pewnie dlatego tak duzo siedze tutaj
Już niedługo będziemy miałay swoje skarby, które skradną nasze serca i każdą wolną chwilę