Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 21:17   #2161
madabell
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

Treść usunięta

Edytowane przez madabell
Czas edycji: 2009-10-31 o 21:23
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:39   #2162
laborek
Rozeznanie

14.... zdecydowanie za wcześnie u nas są zazwyczaj o 17-18 a mi się marzy o 18 nie wytrzymałabym od 14 i jeszcze cała noc...
Byliśmy z TŻetem kiedyś na weselu gdzie ślub odbywał się od 14 no i fakt nie wszyscy goście dotrwali do oczepin, ale to też zależy właśnie jak kto jest przyzwyczajony, jeżeli jest to tradycyjna godzina dla danego regionu to nie powinno być żadnego problemu

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

hehe a te zdjęcia wpadkowe niezłe! a szczególnie ta z tym dekoldem, dlatego ja koniecznie musze mieć z ramiączkami choćby cienkimi, może i nie mam aż tak wielkiego biustu ale jak na mój wzrost, mały nie jest...
laborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:53   #2163
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madabell Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Chyba jestem ślepy bo prześledziłem 3 strony wstecz i nie wiem o których fotografów chodzi :-(

Jednego chyba się domyślam:

http://www.karolkepka.com/

Całkiem ładne fotki - w swoim portfolio ma perełki ale też kilka wpadek z głębią ostrości. Jeśli to o tym fotografie tak pisałaś "...boje sie ze sa malo szczegolowe...malo chyba skupia sie na ludziach, a duzo uwagi poswieca otoczeniu..."
To są właśnie te wpadki czyli ostrość jest bardziej na tło niż na PM.

Reasumując jak ktoś by mnie pytał czy polecam tego fotografa - to z czystym sumieniem bym polecił robi fajne fotki i domyślam się, że ma bardzo korzystny stosunek ceny do jakości.
Na pewno będzie się rozwijał i każdy następny ślub w jego wykonaniu będzie lepszy.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:57   #2164
conslusion
Rozeznanie

O to, że goście nie dotrwają do oczepin się nie boję, bo u nas to normalna godzina. Sama wolałabym o 15, ale własnie boję się, żeby wesele nie było za krótkie. Zespół przestanie grać o 3, a tu nikt nie będzie chciał wyjść i co?

18 to dla mnie zdecydowanie za późno. Moi goście pewnie by powiedzieli, że oszczędzam i obiadu im nie chcę dać.
I jak tak sobie policzę, to wychodzi na to, że obiad byłby podany gdzieś koło 20, pierwszy taniec pewnie koło 20.30 - 21. Strasznie krótkie to wesele.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 22:14   #2165
laborek
Rozeznanie

no u nas już tak jest

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a z zespołem to wyjdzie w sumie chyba ta samo w obu przypadkach (chodzi o ilosc godzin) bo jak pisałaś u was będzie do 3, a u mnie w okolicach wesele kończy się 7-9 rano tak już jest "co kraj to obyczaj", pewnie jak u mnie by było w tradycji slub na 14 to też bym tak myślała jak ty
Stary 2009-10-31, 22:14   #2166
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
Stary 2009-10-31, 22:22   #2167
conslusion
Rozeznanie

'Co kraj to obyczaj', a w tym przypadku region. A do której godz trwa takie wesele?
Bo jak jeszcze odliczyć czas na ciepłe posiłki (ile ich jest?), oczepiny, to nawet nie bardzo jest kiedy zrobić sobie odciski na stopach

U nas byłoby jeszcze jedno zagrożenie. Jak znam nas, to mając świadomość, że slub dopiero wieczorem, pewnie jeszcze byśmy z Tż biegali w sobotę za koszulą, bielizną itp. Normalka

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
'Co kraj to obyczaj', a w tym przypadku region. A do której godz trwa takie wesele?
To samo nam przyszło do głowy No i widzę, że już odp na moje pytanie. A to zmienia postać rzeczy. Myślałam, że u was wesele też kończy się koło 3, bo pisałaś wcześniej, że nie wytrzymałabyś od 14 i jakoś o ilości godz od razu pomyślałam.

W takim wypadku fajnie, choć u nas wciąż by to chyba nie przeszło, bo w zwyczaju jest, że goście nie jedzą w domu obiadów, to PM ich częstują. No i o ile w lecie fajnie, bo już chłodno itp., tak w innych miesiącach już jest ciemno, jak się wychodzi z kościoła. I fotograf i kamerzysta ma utrudnioną pracę, tak mi się wydaje przynajmniej.
Stary 2009-10-31, 22:25   #2168
laborek
Rozeznanie

Zapewniam Cie, że goście i zdąrzą się najeść i nabawić odcisków
U nas tak już jest.
W tym roku mieliśmy 3 wesela o tej właśnie porze i nie było na nic za mało czasu
Stary 2009-10-31, 22:26   #2169
conslusion
Rozeznanie

A nie wiem, czy już o to pytałam, ale robicie poprawiny?

Ja kiedyś nie chciałam, bo nigdy na takowe nie chciało mi się chodzić. W tym roku byłam na jednych i była lepsza impreza niż samo wesele, więc stwierdziłam, że też chcę. Jednak w lokalu zbyt drogo by nas to kosztowało. Marzy mi się taki mega grill, ale nie mamy gdzie zrobić.
Stary 2009-10-31, 22:34   #2170
laborek
Rozeznanie

A no właśnie ja to ogólnie ostatnio nie wytrzymuje całonocnych imprez i troche się obawiam, żebym swoje wesele wytrzymała ale napewno gości nie zostawie samych
A najlepsze jest to, że wesele kończy się około7-9 a na obiad już są oczepiny... hehe ale my jeszcze niewiemy czy będziemy robić :|

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

no my też z TŻetem nie chodzimy na poprawiny i się zastanawiamy właśnie czy chcemy swoje... ale w przyszłym roku mamy 4 wesela tomoże na któreś poprawiny się skusimy i pójdziemy Tyle, że zawsze jest problem bo TŻ wponiedziałek rano do pracy i tak mi go szkoda zawsze, że ma iśc taki "wczorajszy"

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

no i jest jeszcze jeden problem ponieważ jesteśmy z róznych miejscowości, a wesele będzie u mnie i niewiemy czy ktoś z rodziny TŻeta dotarłby na te poprawiny, a tak troche szkoda wydawać 6 tys(tyle kosztuja poprawiny) na paredzieścia osób tylko z mojej strony. Chcemy się popytać gości podczas rozdawania zaproszen czy by przyjechali na poprawiny... chociaz niewiem czy to tak nie glupio troche
Stary 2009-10-31, 22:36   #2171
conslusion
Rozeznanie

madabell, obejrzałam po kilka zdj. Ci dwaj piersi panowie bardzo fajni, ten ostatni nie bardzo mi się podoba.
A jakie ceny?
Stary 2009-10-31, 22:38   #2172
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta

Edytowane przez madabell
Czas edycji: 2009-10-31 o 22:41
Stary 2009-10-31, 22:41   #2173
conslusion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laborek Pokaż wiadomość
Tyle, że zawsze jest problem bo TŻ wponiedziałek rano do pracy i tak mi go szkoda zawsze, że ma iśc taki "wczorajszy"
E tam, młody jest

A daleko od siebie te miejscowości?
My będziemy mieć trochę przyjezdnych, ale z bardzo daleka, więc im zorganizujemy noclegi. Reszta myślę, że sobie poradzi. O ile poprawiny będą. W tym roku jechaliśmy na jedne 60km, na drugie 30km.
Stary 2009-10-31, 22:46   #2174
laborek
Rozeznanie

u nas menu to jest jakoś tak że około 4-5 ciepłych dań dwa razy chyba zupa jest podawana na poczatku i chyba jakos w oczepiny (nie pamietam czy przed czy po) no i non stop jakies tam przekaski.
Coś w tym stylu nie jestem calkiem pewna na ten temat wiecej wie moja mama z uwagi na to ze sama swietnie gotuje i chce zeby bylo wszystko ok pod tym wzgledem ale jeszcze mamy kupe czasu na menu, dostalismy juz wprawdzie gotowe tyle zemozemy wprowadzic wlasne uwagi i cos pozmieniac
Stary 2009-10-31, 22:47   #2175
conslusion
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
To obstawiam, że 6 tys bierze ten 1 (straaaasznie dużo). Temu drugiemu te 3,5 bym może dała, za to ostatniemu już nie.

My będziemy mieć obiad dwudaniowy + 3 albo 4 dania ciepłe później, nawet nie pamiętam, muszę sprawdzić.
Stary 2009-10-31, 22:51   #2176
laborek
Rozeznanie

ode mnie i od TŻeta około 70 km, ale on ma rodzine jeszcze dalej to jakieś 100 km ich wyniesie

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ja mojego TŻtato całkiem podziwiam, ja to musze być wyspana żeby normalnie funkcjonować, a on zawsze było tak że szliśmy na impreze wracaliśmy 4-5 a on na 8 do pracy... ja to bym padła. Ostatnio tak mieliśmy z jednym weselem wróciliśmy coś po 3 a on na 8 do szkoły poszedł do 18... podziwiam takich ludzi mam jeszcze też koleżanke która też tak potrafi hehe
Stary 2009-10-31, 23:10   #2177
conslusion
Rozeznanie

Mój Tż przez ponad rok pracował tak, że szedł do jednej pracy od 23 do 7 i na 7 biegł do drugiej pracy, do 15 oczywiście. I tak prawie codziennie (czasem jeden, dwa dni w tyg bez nocki), do tego sobota i niedziela też nocki. No i jeszcze treningi.
Teraz sam się zastanawia, jak on dawał wtedy radę. A wyglądał jak śmierć.
Stary 2009-10-31, 23:11   #2178
cobra115
Zakorzenienie

Ojjj zmęczona jestem ale mniej więcej wiem o czym tu gadałyście

Lecę spać, jestem u TŻ bo byliśmy wcześniej jeszcze u znajomych

Papapapaa
Stary 2009-10-31, 23:32   #2179
grunia27
Raczkowanie

Witam wiatm po prawie 2 tygodniowej przerwie:
Ale już nadrabiam wszystko a przez Was gaduły jest to ponad 30 stron ale dam rade
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny można dołączyć do przyszłych żon ?
Witam na forum
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A sala to ta http://www.dworekwesele.pl/

Kocham takie pałacowe wnętrza Sala jest urocza i bardzo duża. Dodatkowo ma ładny ogród i 100 miejsc parkingowych
Bardzo ładna sala- toaka elegancka i gustowna
Cytat:
Napisane przez aneczka1986 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Dopiero niedawno zarejestrowałam się na forum, ale czym dłużej czytam różne wątki, tym bardziej dostrzegam, jak miło jest dzielić się nowinami o swoim szczęściu i przygotowaniach z innymi.
Też będę Panną Młodą 2011, jeszcze nie mamy wyznaczonej daty, na razie szukamy sali, wstępnie myślimy o sierpniu.
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!
Witaj na forum
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hej
Jajuż po weselu i poprawinach. Uczucia mam mieszane ale dokładną relacje zdam jutro bo jestem straasznie zmęczona.
Do domu wróciłam w paskudnych humorze. TŻ wkońcu poinformował swoją siostre o naszej dacie ślubu i o tym że wybraliśmy sale (chyba) a ona jak usłyszała date to powiedziała że to "Ich termin" , i podśmiała się że ona na pewno nie ustąpi i żebyśmy zmienili swoją date, bo jak oni wrócą zza granicy to zaczną przygotowania. I co tutaj robić?? Płakać mi się chce bo oni nawet nie mają konkretnych planów a my już mamy.. a raczej chyba mieliśmy ;(
Kurcze ale wredna ....- nieciekawą macie sytuacje- powiem Ci że jak ja bym miała tak z siostra Tż to specjalnie bym jej zrobiła na złość- poczekajcie aż Ona ogłosi swoją date ślubu a Wy specjalnie zróbcie np 2 tygodnie czy miesiąc cześniej- to ją dopiero wkurzy- wiem że to wredne ale Ona też nie gra fair.
Cytat:
Treść usunięta
Witaj na forum- no fakty jeszcze jest troche czasu- ale uważajcie bo jak weźmiecie się za to zbyt późno to możecie już nie mieć takiewgo wyboru

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM 2011
Jestem od niedawna na tym forum ale przyznam szczerze że jak tylko mam chwile czasu to siedze i czytam. Dużo ciekawych rzeczy można się od Was dowiedzieć.
Ja również wychodzę za mąż w 2011 a dokładnie 9 lipca
Ze spraw organizacyjnych to mamy już zarezerwowaną sale, orkiestre, kamerzyste i kucharke.
Pozdrawiam.
Również witam
Cytat:
Lasoa- Wiesz TŻ powiedział pierwszy o dacie -w czasie rozmowy no i oni wówczas sie przyznali a wr ęcz oświadczyli że to ich data.
Niunia- wiesz może i byłyby takie teksty , ale ja z moim TŻ na prawde wiem że chce być i nie wyobrażam sobie życia bez niego dlatego dla mnie mogłabym wziąć ślub i za rok. Tylko że mi pozostaje jeszcze jeden rok i w dniu ślubu miałabym skończone 19 lat . . .
O nie skoro Wu pierwsi o tym powiedzieliśmy to ja nie widze poroblemu- Wy powinniście mieć pierwszeństwo.
Cytat:

Dziewczyny przepraszam,że nie na temat ale jesli tabletki anty biore o godzinie 18:30 a zapomnialam i wzięłam o godzinie 2 nad ranem to straciły one swoją skuteczność? Nby jest tolerancja 12 godzin tylko że kurcze. . . wiecie jak jest
Będą działały- ja wiele razy zapomninałam o brałam nawet troche później niż 12 godzin i było dobrze- nie masz się czym martwić.

ok ide nadrabiać dalej

A ha
Kartoteks ogromne gratulacje dla przyszłej mamy
Emir
piękne te zdjęcia tego fotografa.

Edytowane przez grunia27
Czas edycji: 2009-10-31 o 23:33
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 23:36   #2180
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja sie dowiedzialam że ta cała bratowa o której tyle razy pisałam będzie się chyba chajtać w przyszłym roku. Z jednej strony to mnie to cieszy bo nikt mi nie powie że coś ściągnęłam od niej. No i nie oszukujmy się - wszystkie wiemy ze na dobrego fotografa/zespół/ salę etc. zapisy sa dużo wcześniej niż pół roku przed. A z drugiej strony trochę jej zazdroszczę....
no malo czasu na przygotowania maja, chociaz moja kolezanka ciagle powtarza ze oni pol roku wczesniej zorganizowali wesele
ja jednek wole sie spokojnie do zmiany stanu cywilnego przygotowac 2 lata to taka akurat a zazdrosc chyba normalna sprawa
Cytat:
My chyba wybierzemy się jak teraz przyjadę na BN, bo chcę sobie wybrać fajną godzinę. Tylko jeszcze nie wiem, jaka to ta fajna. Miała być 15, ale potem pojawił się pomysł 16, bo zespół zagrałby wtedy do 4, ale komisyjnie stwierdziliśmy, że to za późno, bo na salę trzeba jeszcze dojechać itd. I tak sobie pomyślałam, że może o 14. Wesele byłoby godzinę dłuższe niż w przypadku ślubu o 15, bo zespół tak czy siak będzie grał do 3. Ale chyba trochę za wcześnie ta 14. Sama nie wiem

Idę trochę posprzątać. Tż przyjechał, zasnął, ja zasnęłam razem z nim i teraz jestem taka wymięta ...
A propo godzin to na pewnie wiecie ze na śląsku nawet o 11 sa sluby? także dla mnie godzina 14 czy 15 nie jest wczesna u nas nawet kazdy by sie dziwil co tak pozno

Dobranoc Dziewczyny do juterka

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 00:03   #2181
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
Stary 2009-11-01, 00:19   #2182
lusesita23
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam i mialam nie pisac, bo wyjdzie po literowkach, ze troche wypilam;p
ale pisze bo zapomne: u nas tez chcemy msze o 17-18, zazwyczaj tak wszyscy maja i jest ok, jak ktos ma wczesniej to jakos za dlugo ie wydaje i nudno;p przynajmniej ja mam takie wrazenie.i obiad normalnie edzie i ja bede miec wiecej czasu na przygotowania i plener a wesele zazwyczaj trwa do 6, zespol jest do 4-5, wiec zdaza sie goscie wybawiv, przynajmniej pod stlem nie beda spac ale wiadomo-kazdy woli inaczej;p 5 posilkow cieplych w kazdej z sal, ktore chcemy jest wiec chyba wystarczajaco a poprawiny musza byc, no bo kiedy ja wypije i sie pobawie porzadnie?;p bo w wesele bedzie stac woda zamiast wodki zreszta ja mam slaba glowe,a pijana mloda to raczej kicha;p

ide spac.dobranoc kcohane

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-11-01 o 00:21
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 00:22   #2183
grunia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
A co do alkoholu to my chyba jednak policzymy 0,7l na głowe bo bedziemy miec baardzo duzo młodych ludzi których na wiele stac Ale nie wiemy jeszcze jaka. cos chyba z tych: Sobieski, Smirnoff, Maxiums ( u mojego brata był i smakowało), Luksusowa.

U nas tez bedzie winko i pewnie jakis bimberek

Dziewczyny co myslicie o tym fotografie?
http://www.fotografslubny.com.pl/Galleries/listing
My już kupiliśmy wódeczke- Maximusa- jest bardzo dobra i cena taka w miare
Super fotki od tego fotografa.
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Chciałam się przywitać, bo nic nie piszę, ale czytam wszystko na bieżąco. Staram się w pracy pracować, a nie siedzieć na wizażu - taki mały odwyk
Zresztą przyczyniło się do tego to, że już była mowa o mojej wyprowadzce od Łukasza, czyli nici ze ślubu, ale jakoś doszliśmy do porozumienia. Zresztą to wina moich fochów i takich tam. Muszę się poprawić, ale to chyba wina tej pogody, bo non stop mnie coś irytowało. Zastanawiam się czy nie odstawić tabsy bo to też poniekad ich wina chyba Co myślicie?
No koniec żali Trzeba być twardym nię miętkim
Powiem Wam że u mnie w związku też mały kryzys nie wiem czemu ale też jest coś ze mną nie tak -ciągle mam jakieś fochy, opierdzielam Tż o wszystko nawet najmniejszą puierdołe, On już ma tego dość boje się co z tego będezie staram się coś robić ze sobą ale jakoś mi nie idzie.

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakie stosujecie metody antykoncepcji ?
Odstawiłam tabletki ze względu na złe wyniki badań i w sumie teraz zdajemy się na ślepy los- nie stosujemy żadnej antykoncepcji- co będzie to będzie jakby był dzidziuś to bnyśmy się bardzo cieszyli, a jak nie to wtedy po ślubie napewno lepiej się postaramy

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
No to teraz mnie wyśmiejecie apropos tego zabezpieczania;p ja od 17 roku życia biore anty, ale najpierw ze względu na cerę, a potem...no wiadomo ale:uwaga, używamy też prezerwatyw wiem, że to smieszne!! wiecie co,ale ja sie tak panicnzie boje ciąży, że sobie nie wyobrażacie i to chyba dlatego jeszcze nigdy się nie zdarzyło, zeby nam pękła,ale i tak uparcie chcę:gumki musza być. i czasem sobie myslę, że mój TŻ jest naprawfe ideałem.szanuje ten mój lęk i te moje fobie mimo, że przyjemniej byłoby bez...ale ostatnio o tym rozmawialismy, ze spróbujemy bez może dlatego sie boje, że czesto o nich zapominam, biore kilka godzin później, albo na drugi dzień? tak czy siak:wiem, ze to smieszne,ech.
Wcale nie jest śmieszne- sama tak kiedyś miałam- jak zaczynałam studia io wtedy nawet niemogło być mowy o jakiejkolwiek wpadce, zreszta moje koleżanki też tak miały.
Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

druga nasza sprawa- to zaproszenia ojca teżeta. Ojciec wogole sie nim nie intersował, dopiero jak poszedł mój na studia to poprosił ojca o pomoc i tyle. czasem jakieś zdawkowe zdania do siebie sie odezwą, jakaś kartka świateczna. nic poza tym. Sławek waha sie z zaproszeniem go. a raczej jego nowej rodziny. i nie wie co zrobić. ojca by zaprosił ale on ma swoją właśną rodzinę- na co Sławek nie chce nawet mysleć że oni wszyscy przyjsadą. nie zna ich i nie chce ich poznać swojego rodzeństwa. matka zaś wierci mu dziurę w brzuchu że nie wypada tylko ojca. a on sie stresuje! a wy jak myslicie- wypada samego ojca z żoną tylko zaprosić a przyrodnie rodzeństwo nie???
Ja bym zaprosiła tylko ojca z żoną
Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
dopisuje sie 22 pażdziernik 2011 wychodze za maz
Witaj

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość

wiec kiedy wrocilismy z tego wesela ja zmeczona i wogole okropnie sie czulam(chyba zjadlam cos czego moj zoladek nie lubi:P) wtedy moj Tz wlaczyl piosenke Farby "Chce tu zostac" dal mi prezent( na urodziny) i powiedzial ze tak jak jest w tej piosence to chcialby zebym zostala juz tam u niego na zawsze ale niestety wie ze to na razie nie mozliwe i ze bedzie musial wytrzymac jeszcze jakos te 8 miesiecy...no i powiedzxisl mi jeszcze ze zawsze jak wraca odemnie to wlacza sobie ta piosenke i lzy leca mu z oczu (wlacza ja na takiej drodze na ktorej moze sobie pozwolic na tkie cos...) i powiedzial ze nie wyobraza sobie beze mnie zycia i jest bardzo szczesliwy ze zgodzilam sie za niego wyjsc za maz...
Jak roamntycznie- ąz mi się łezka zakrećiła w oku

Ok dzisiaj już niemam sił- jestem na 60 stronie reszte nadrobie jutro i już będe na bierząco- a teraz dobranoc i życze kolorowych snów
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 00:47   #2184
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Pierwszego skreślam bo fotki na stronie są małe. Trochę tak jakby fotograf bał się większej rozdzielczości gdyż obnaży ona słabość jego warsztatu. Może robi super fotki ale niestety nie da się tego ocenić na jego stronie www.

Z pozostałych dwóch wybrałbym piotragajewski ale to taka moja subiektywna ocena. Ostatni po prostu mniej mi się podoba,.

Ja na własny ślub żadnego bym z nich nie wybrał ale to pewnie przez zboczenie zawodowe - podobają mi się tylko tacy z których biorę sobie za wzór.

Moim ulubionym fotografem i niedoścignionym wzorem jest David Murray
http://www.murrayphotography.com/index2.html

Dziewczyny jak by któraś z Was wiedziała co to za motyw muzyczny na stronie Dawida jest to poprosiłbym na PW wiadomość - czasem włączam tą stronkę żeby tej muzyki posłuchać.

Niestety na Davida to mnie na pewno nie byłoby stać a po za tym jestem już po ślubie

Pewnie wybrałbym któregoś z nich:
www.gubala.pl
www.kubacichocki.pl
www.matrimonio.pl

W sprawie aparatu pytaj śmiało ;-)

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2009-11-01 o 00:51
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 01:57   #2185
JennyAniolek
Zakorzenienie

Nadrabianie cz. I

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
druga nasza sprawa- to zaproszenia ojca teżeta. Ojciec wogole sie nim nie intersował, dopiero jak poszedł mój na studia to poprosił ojca o pomoc i tyle. czasem jakieś zdawkowe zdania do siebie sie odezwą, jakaś kartka świateczna. nic poza tym. Sławek waha sie z zaproszeniem go. a raczej jego nowej rodziny. i nie wie co zrobić. ojca by zaprosił ale on ma swoją właśną rodzinę- na co Sławek nie chce nawet mysleć że oni wszyscy przyjsadą. nie zna ich i nie chce ich poznać swojego rodzeństwa. matka zaś wierci mu dziurę w brzuchu że nie wypada tylko ojca. a on sie stresuje! a wy jak myslicie- wypada samego ojca z żoną tylko zaprosić a przyrodnie rodzeństwo nie???
Zaprosiłabym tylko ojca z żoną

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
testy robi nam ochrona, a właściwie do kasy przychodzą podstawione osoby i to na prośbę dyrekcji. te test, zwane wózkami, sprawdzają, czy my sprawdzamy wszystko - wózki klientów, czy czegoś np pod gazetkami nie ma, czy nie ma czegoś dołożonego do pudełek.
czy sprawdzamy to co się nabija na kasie. np. ktoś kupuje wiertło a na kasie wyskakuje wiertło czy może np pędzel.

No i ja miałam coś takiego: w wózku został wiertło - koleś powiedział, że to tak już było. potem do lampy miałam przykręconą żarówkę i do deski sedesowej do pudełka włożona była tarcza.
Niezłe kontrole Wam robią...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A odnosnie winietek pisałyście i ja dzisiaj zobaczyla coś takiego jak "plany stołów".Po prostu przy wejściu na salę ustawia się tablicę i tam pod numerami stolików jest napisane,kto ma przy których siedzieć. Tym sposobem goście sami wybierają gdzie siadają,ale mamy na to jakiś wpływ.Ja będę mieć okrągłe stoły więc tym bardziej by mi to pasowało.
U mnie na sali podobno jest tak,że kelnerzy witają gości,pytają o nazwiska i prowadzą do właściwego stołu,a goście wybierają sobie miejsca
Bardzo fajny pomysł

Cytat:
dopisuje sie 22 pażdziernik 2011 wychodze za maz
Witaj

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
ja ostatnio widziałam cały samochod obklejony karkami "tym samochodem jezdzi swieta krowa i parkuje jak sie jej podoba"

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczyny za kciuki nie było zle, dostalam 4 ale umialam na 5 nastepnym razem mu pokaze bo nieładnie tak dawac podchwytliwe pytania z czegoś czego nie bylo...
Gratulacje

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn ktore tabsy biora, czy jak pijecie alkohol to sie dodatkowo zabezpieczacie? bo na ulotce jest napisane ze trzeba
Nie.

Cytat:
a co do laptopa to wlasnie mi moj Tomas kupil bo potrzebowalam pilnie a dopiero zaczelam pracowac i teraz mu splacam w tym miesiacu bedzie polowa za mna.
W zeszłym roku na święta dostałam od Piotrka laptopa ... A zaczęło się od tego, że popsuł mi się komp i Piotrek wziął go do naprawy, ale jakoś długo to trwało i któregoś dnia jak byliśmy na zakupach to podpytywał się mnie jakie mi się podobają ale cisza, dopiero następnym razem jak byliśmy w vobisie czy komputroniku to jeszcze raz podpytał co mi się podoba, a później poszedł i kupił. To była naprawdę miła niespodzianka, chociaż nie powiem głupio mi się też zrobiło. A jak się później okazało to mój tata też o wszystkim wiedział, bo pomógł Piotrkowi w jakimś interesie gdzie fajnie zarobił

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
wiec kiedy wrocilismy z tego wesela ja zmeczona i wogole okropnie sie czulam(chyba zjadlam cos czego moj zoladek nie lubi:P) wtedy moj Tz wlaczyl piosenke Farby "Chce tu zostac" dal mi prezent( na urodziny) i powiedzial ze tak jak jest w tej piosence to chcialby zebym zostala juz tam u niego na zawsze ale niestety wie ze to na razie nie mozliwe i ze bedzie musial wytrzymac jeszcze jakos te 8 miesiecy...no i powiedzxisl mi jeszcze ze zawsze jak wraca odemnie to wlacza sobie ta piosenke i lzy leca mu z oczu (wlacza ja na takiej drodze na ktorej moze sobie pozwolic na tkie cos...) i powiedzial ze nie wyobraza sobie beze mnie zycia i jest bardzo szczesliwy ze zgodzilam sie za niego wyjsc za maz...
Romantycznie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Znamy datę 03.09.2011r
Umowę podpiszemy w przyszłym tygodniu ale jesteśmy wpisani na ten dzień i raczej się to już nie zmieni.
Gratulacje

Cytat:
Ok, tyle już napisałam, więc skończę. W sumie co mi tam.Tż pomógł mi pozbyć się najwiękzego kompleksu mojego życia, a mianowicie odstających uszu.

Nigdy nikomu nie mówiłam, jak się źle z nimi czuję, zasłaniałam włosami i udawałam, że jest ok. Ale po kilku latach związku wreszcie udało mi się poruszyć ten temat z Tż. Na początku oczywiście mówił, że wymyślam, taka mu się podobam, mam nic nie zmieniać. Ale coraz częściej wspominałam o zabiegu: że bardzo chcę, że zrobię, że koniecznie przed ślubem. Ze 2 lata tak mędziłam.
I pewnego dnia Tż przyszedł do mnie z całą sumą i kazał umawiać się na wizytę.

A już po wziął wolne w pracy i wspaniale opiekował się mną.
Piękny gest

Cytat:
Mój tata własnie pojechał...aż mi się płakać chce...

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
slub za 2 lata a sie czuje jakby to mialo byc na dniach hehehe pewnie dlatego ze przezywam iz dzisiaj 29.10 tylko szkoda, ze 2009r
Zobaczysz szybko zleci

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Nadrabianie cz.II

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
co do odczucia po obronie-to tak troszke dziwno mi, ze sie studia skonczyly za rok ide na podyplomowe, a w tym roku pojde chyba na kurs-kosztoryzowanie robot budowlanych moze mi sie przydac do przyszlej pracy, ale to z tata musze porozmawiac, bo onby sponsorowal
Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Ja także chce spróbowac pójśc na podyplomówkę - mam nadzieję, że od marca
Na jakie kierunki planujecie iść ???

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ostatnio teściowa dała mi do domku po kawałku 2 ciast. Mamie strasznie jedno zasmakowało i chciała przepis. A że mamy od Dawida wczoraj nie było, bo była w pracy, to jego siostra (wiecie też moja przyjaciółka) dała mi jej zeszyt wpadłam w szał i zaczęłam przepisywać co tylko szło Tzn. Przepis na te ciasta i jeszcze na rurki, oponki (bo wiadomo, że lepiej mieć sprawdzony przepis) i jeszcze pospisywałam (specjalnie dla mojego TŻ) jak sie robi ogórki konserwowe, paprykę i pieczarki marynowane Bo u mnie w domu się tego nie robi tylko kupuje jak co
Dzięki za przepisy, już zapisałam. Póki co to mam tylko na kompie zapisane ale planuje sobie kupić jakiś grubszy zeszyt albo wydrukować i do segregatora

Cytat:
wczoraj bylismy podpisac umowe a dlatego 22 pazdziernik bo wtedy moi rodzice maja swoja rocznice slubu 30-sta pozdrowka piękne;*
Moi rodzice będą mieć 25 rocznicę w czerwcu i sierpniu 2012 (bo brali 2 śluby).

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
aaa powiem wam dziewuszki newsa. Moja kuzynka wygrala program "Gotowi na ślub"- wiedzialam ze wygraja bo to fajna parka jest slub biora w przyszlym roku i beda brac udzial w finale gdzie do wygrania jest mieszkanie lub dom i pewnie tez wygraja
Wow! Ale wiadomość. Daj znać jak będzie lecieć ten odcinek i w jakiej stacji

Cytat:
Ściągnelam eBooka "Sztuka kochania" ponoc mocne sceny są szczegolowo opisane hyhy.
Też sobie go ściągnęłam i jeszcze "Dziennik Nimfomanki", ale nie wiem kiedy znajdę chwilę na czytanie...

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
witam.
jestem nie do zycia. wczoraj w nocy mnie chorobsko rozlozylo i ledwo zyje... a na zajecia musze chodzic... brrr jak ja tego nie lubie.
nadrobilam, krociutko sie wypowiedzialam i uciekam pod kolderke na troszke bo za gozinke jeszcze musze z psem na spacer wyjsc.
Jak się czujesz ? Lepiej już ?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
W avatarze mam zdjęcie z sesji
Śliczne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
kurcze wszyscy mówią że wyglądamy z Piotrem jak rodzeństwo, nie wiem czy to dobrze czy źle
Nam też czasami tak mówią.

Cytat:
No dziewczyny ja zmykam... pojawie sie w niedziele albo w poniedziałek, miłego weekendu wszystkim!!
Szczęśliwej podróży!

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
to a propo tych wścibskich babek na wsi
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam dziś w regionalnym radiu reklamę parapetów:
"Zafunduj swojej teściowej mocny parapet"

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2009-11-01 o 01:28
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 03:32   #2186
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
umowy jeszcze nie spisaliśmy. Po niedzieli pójdę z zaliczką i wszystko załatwię. ja mam 1500 zł video, 1900 fotoksięga, 700 plener. I za każdą strone więcej do księgi 90 zł. w sumie trochę wyjdzie. Ale ja juz odkładam kase.
Święty krzyż??
No to fajnie,że nie jestem do nich sama. Ja płacę więcej za foto księgę,bo sobie wzięliśmy te imiona na księdze wyhaftowane i też mamy każdą następną rozkładówkę za 90zl.
I nie Święty Krzyż tylko Miłosierdzie Boże. Muszę TŻta przycisnąc i czas iść do tego kościoła. Fajnie,tylko,tak na prawdę to się chyba oboje księdza boimy.
A u mnie właśnie TŻ pojechał do domu. A mnie się zupełnie nie chce spać.Ech.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:02   #2187
Mustique
Lena

Cytat:

Też nie mam :p i też chyba muszę kiedyś kupić. Bo jest super na większość okazji, np. oficjalne zaręczyny
też uważam że mała czarna w naszych szafach to podstawa!

Cytat:
Napisane przez 88wisienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja też wychodzę za mąż w 2011 roku i chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Na wizaz jestem od niedawna i mam dużo zaległości ale mam nadzieję że z czasem uda mi się wszystko nadrobić i na pewno we wcześniejszych wypowiedziach no i w bieżących znajdę jakieś przydatne informacje dla siebie no i że Wam też może będę mogła w czymś pomóc. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
witaj serdecznie!

Cytat:
Stysik- TŻ siostra wie, ale stwierdziła że to taka troche szopka z tego że restauracja itd. Bo jej TŻ oświadczył się bez "publiczki" ... eh. Ale ja sie tym nie przejmuje , nie dośc że poszlimy jej na ręke to oh..
takie zaręczyny muszą być wspaniałe. nie wiem, ale ja bym nie chciała w restauracji, tak przy wszystkich. za dużo stresu... no ale jak tylko będziesz po.. opowiadaj!

Cytat:

Ja chce już pierścionek... nie wytrzymam
ja też chcę..... czekam i czekam. choć parę tygodni temu przeglądając komputer widziałąm ż ewchodził na strony internetowe jubilerów. ciekawe jaki pierścień zamówi! na wszelki wypadek muszę mój stary pierścionek gdzieś w widocznym miejscu zostawić, coby sobie wymiar wziął.

Cytat:
A nie wiem, czy już o to pytałam, ale robicie poprawiny?
.
mielismy nie robić, ale w końcu zdecydowaliśmy. no sytuacja nas zmusiła...

Cytat:
Treść usunięta
my mamy zamówić wesele na 17. dla nas pora w sam raz.
dziewczyny a ze się zapytam... bo chyba niedouczona jestem,.... jak wesele jest w takich restauracjach do 3 nad ranem, to po tej godzinie trzeba sie z restauracji ulatniać??? czy można bawić sie do rana?? nigdy nie bawiłam się na weselu w restauracjacvh i dlsatego pytam???

.........................
a ja dziś wstałam .. ledwo. zimno jak fiks u nas! pewno u was podobnie. wczoraj zapodziałam telefon, a dziś skoro świt teściowa wpadł do domu o zgrozo 5 rano!! żeby sprawdzić czy wszystko ok. bo Sławek dzwonił i nie dodzwonił się. matko ...!!!! a wystarczyło do mojego ojca cadzwonić i by powiedział. przecież w jednym budynku jesteśmy, ale nie on musiał mamusie podrywać. i teraz ona bedzie mi wisieć na karku! ja się wykończę przy jego pomysłach!

Edytowane przez Mustique
Czas edycji: 2009-11-01 o 08:06
Mustique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:15   #2188
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
A teraz w co sie ubrac na oficjalne zaręczyny w restauracji? TŻ będzie w garniturze co mi juz powiedział.
Macie rację, mmyślę, że mała czarna będzie w sam raz. Chyba że masz jakąś fajna sukieneczkę to nie trzeba kasy wydawać

Cytat:
Madzia, ja też dzisiaj pranie ręczne robiłam, nie lubie tego... zawsze mnie łapska bolą...Ty codziennie prostujesz włosy? Nie boisz się że sie bardzo zniszczą? Już dawno miałam zapytać i mi schodziło jakoś

Też nie mam :p i też chyba muszę kiedyś kupić. Bo jest super na większość okazji, np. oficjalne zaręczyny
Ja prostuję włosy za każdym myciem, czyli co drugi dzień. Wiem, że to częśto, ale stram się je zabezpieczać odżywkami do prostowania i jakimiś płynami. Moje włosy sa takie, że jak ich nie wyprostuję to nie są ani kręcone ani proste - takie siano
A małą czarną ja chcę sobie uszyć, bo nie moge znależć. W tym roku stwierdziłam, że będę ładnie wyglądała na Wigilię

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Obiecałam wam po drożdżówce także, częstujcie się i gratis po kolorowym beziku
pychotka

Cytat:
Napisane przez 88wisienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja też wychodzę za mąż w 2011 roku i chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Na wizaz jestem od niedawna i mam dużo zaległości ale mam nadzieję że z czasem uda mi się wszystko nadrobić i na pewno we wcześniejszych wypowiedziach no i w bieżących znajdę jakieś przydatne informacje dla siebie no i że Wam też może będę mogła w czymś pomóc. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Witaj

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no u nas odchudzanie wygląda tak, że jemy pizze i w ogóle. na szczęście na Adama nie działa, bo regu;larnie ćwiczy, ale ja?? szkoda gadać
Grześka też nigdy nie ruszało takie jedzenie (poza tym, że po słodyczach i niezdrowym jedzeniu wysypuje go na twarzy) a ostatnio samara zaczęła mu rosnąć zawsze się śmiał z moich boczków, a teraz od kiedy ma swoje przestał

A co do godziny ślubu, to my chcemy na 16, już właściwie mamy zaklepany kościół
A orkiestra gra u nas do 4 rano. Powiedzieli, że zaczynają sie rozkładać o 12-13 więc może szybciej zacząć wesele

MIałam wpaść tu wczoraj wieczorkiem ale poszliśmy ze znajomymi na :piwko: tzn ja oczywiście robiłam za kierowcę wrrr, bo potrzebowałam auto na rano. Teraz siedzę i czekam aż mama wróci z kościoła, żeby pojechać na cmentarz i zawieźć kwiaty i znicze. I znów szykuje się skrobanie auta

Ok, kochane uciekam, bo mama jest.
buziaki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 09:00   #2189
niunia32
Zakorzenienie

ja niedługo jadę.

odezwę się pewnie późnym wieczorem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 09:38   #2190
karolinusienka
Zakorzenienie

dziendobry
wczoraj padlam juz przed 19 i dopiero wstalam ale przynajmniej jestem wyspana i jeden dzien mniej w tesknieniu hehe

widze, ze poruszylyscie temat godzin slubu my chcielismy o 18, ale ostatnio sie dowiedzialam, ze o 18 w czerwcu niema slubu bo sa czerwcowe a o 19 to za pozno a 17 to za wczesnie 18 byla idealna godzina, a tu prosze zonk pojde do kosciolka i sie dowiem chcielismy 18, bo akurat nie musielibysmy placic dodatkowo fotografowi za nadgodziny, i bysmy sie zmiescili w czasie z nim i by byl na wszystkim-na pierwszym tancu, na podziekowaniach dla rodzicow, torcie i oczepinach a ja bedzie wczesniej to bedziemy musieli dodatkowo placic hmm zobaczymy w srode

dzisiaj sliczny sloneczny dzien jest az bedzie milo chodzic po cmentarzach moze rodzinke sie spotka

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

aaa co do poprawin - to u mnie w rzodzinie sie poprawiny robi-czy my zrobimy - to juz decyzja rodzicow
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości