Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 18:54   #2431
lasoa
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

Ja nie chcę mieć orkiestry pod domem
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:02   #2432
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A propo... To do Dziewczyn mieszkających w Krakowie...Może jakaś kawka
a z mkiłą chęcia... ja nie z krakowa, ale niedaleko to mogę dojechać.

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15049451]Powiem Wam,tak odbiegając od tematu-nienawidzę tp!!!!!!! [/QUOTE]

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15049685]Dajcie spokój... Miałam wykupiony cały multipakiet. Okazało się,że nie może nam działać videostrada,bo mamy router za daleko od tv. No i tato wzniósł reklamację. Oni przekręcili coś i zrozumieli jako rezygnacja ze wszystkiego. Odcięli nam neta i gdy dzwoniliśmy,by dowiedzieć się,co się stało,wmawiali nam,że to z naszej winy i potem okazało się,że mamy do zapłacenia karę 3222,20zł. No,ale zadzwonili,przeprosili. Podpisaliśmy nową umowę,nowy router,kupiony przez nas skonfigurowany,a netu jak nie bylo tak nie ma[/QUOTE]

łączę się z tobą w bólu.. wiem co to nie mieć neta! masakra!

....................
ja wróciłam dopiero z miasta. jak zwykle przełaziłam wszystkie galerie wzdłuż i wszerz i nic nie kupiłam. wybredna jestem czy co????

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

jesli chodzi o orkiestrę; będę miała pod domem i będzie nas prowadzić pod sam kościół. ale mieszkam na wsi i to jest całkiem inaczej niż w mieście. powiem wam szczerze, że nie dziwię sie jak niektóre pary, które mieszkają w mieście, nie decydują sie na orkiestrę pod domem.
byłam dwa lata temu na weselu w mieście. obydwoje mieszkają w blokach i jak ta orkiestra zagrała pod blokiem to aż tak dziwnie. nie licząc tego że panienka z 4 piętra leciała po orkiestrę drużbę, pana młodego i gości na parter potem ze wszsytkimi wychodziła d góry. tak dziwnie! no ale pzrecież jak kto lubi.
Stary 2009-11-02, 19:06   #2433
hecate5
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Najpierw nadrabiam

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość

Mój Tż dwa lata temu miał okazję wyjechać za granicę do dobrze płatnej pracy. Odradziłam mu. Nawet nie ze względu na mnie, ale na jego studia. Do dziś mi to wypomina i niestety chyba żałuje ...

Kurcze, szkoda, że niespodzianka spalona. Ale fajnie, że rodzice zareagowali pozytywnie i wesprą was finansowo.

Aha, śniło mi się, że okradli nam mieszkanie i zabrali mojego laptopa (nowy, to panikuję ). A teraz mam nowe zmartwienie, bo kupiłam taki sam jak ma Tż, gdyż był bardzo z niego zadowolony. A tu wczoraj padł mu dysk.
Mój brat pracował za granica nie powiem zarabiał bardzo dobrze. Ale teraz by juz nie pojechal. Strasznie tesknił.

O ja mam nadzieje ze mojemu nie padnie. Tez niedawno kupilismy bo tż ukradli w pracy hihi przynajmniej mamy nowy

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

gry komputerowe mój TŻ kompletnie się nie zna na kompach, więc w gry też nie gra, ale ja uwielbiam simsy, gram też czasami w nfs, gta, ostatnio grałam w wiedźmina

święta ogólnie mi się podobają, ale nienawidzę łamania się opłatkiem i skaładania sobie życzeń

wieś mieszkam na wsi i będę mieszkała raczej, ale odkąd poszłam na studia to już sie tak bardzo nie interesuję tym co ludzie mówią, ale słyszalam już co nieco na swój temat
Mój gra nałogowo z PES i Manager. hihi

Święta uwielbiam nie lubie tylko skaładania sobie zyczen. Jak 2 lata temu bratowa była pierwszy raz u nas na wigilii to mama ( po naleganiu z mojej strony) zaproponowała zeby tata ( jako najstarszy) złozyl ogolne zyczenia a my tylko sie opłatkiem podzielimy. I nagle tata wyjechał z tekstem " Zdrowia, szczescia, pomyślonsci i dup***** do starosci" . Tak sie wszyscy rozesmiali ze w trakcie zyczen wszyscy nadal sie smiali i jakos to poszło

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja bym się chciała Was poradzić. W Niedziele dowiedziałam się od swojej kuzynki, że bierze ślub w 2011. nie wiedzą dokładnie kiedy, bo nie zalezy im na konkretnej sali i rozpatrują terminy od maja do września. Ja na początku nie skojarzyłam, żeby jej powiedzieć że we wrzesniu ja wychodze za mąż. dopiero potem jak sobie o tym pomyslałam to przecież powinnam powiedzieć żeby nie brała tylko daty 17 wrzesnia. I teraz nie wiem jak mam jej to powiedzieć. Tzn zadzwonić czy napisac sms?? Bo zoabcze się z nią dopiero na święta BN. Zupełnie nie wiem jak to rozwiązać.
Moim zdaniem powinnas jak najszyciej zadzownic i jej powiedziec o ślubie.

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość

I gorące życzenia dla dzisiejszych solenizatek - Nicola, Martilla
100 lat !!!!!!!!
I takie skromne upominki dla Was
Równiez zycze wszystkego najlepszego

Cytat:

wow, mój ma 1 garnitur, ktory kupił sobie na moją studniówkę, tylko spodnie zmieniła, bo w pierwszych wypalił dziurę, a następne za krótkie się okazały ale on nie lubi elagancko sie ubierac za bardzo, woli glany i skórę
Mój jako były punk ma mnóstwo koszulek ktore innym wydaja sie ze tak powiem "nieodpowiednie" do chodzenia w nich

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dlatego ja coraz bardziej jestem za tym by za te 2 lata wrócić tutaj, mam dom (salon kuchnia jadalnia 3 sypialnie) z wilekim ogrodem tyle tylko co meble kupić, pomalować po swojemu, a tam mieszkanie 3 pokoje ponad 300.000 i kredyt na 30 lat i stres
myslałam ze we wrocku mieskzania sa drozsze.

Cytat:

Stysik nie mogłabym tak jak Twoja koleżanka Ale u mnie w rodzinie też jest taki przypadek - mój tata A zwróć mu uwagę, żeby zaczął szukać to obraza majestatu i darcie. Przestało na mnie to działać i przy każdej okazji mu wypominam to, żeby zaczął w końcu szukać pracy. Bo swój zasiłek przepali, przejeździ i przegada - wszystko na mamy głowie.
Dobrze, że sama z bratem sami się utrzymujemy.

Przepraszma musiałam się wyżalić
Papa
Niunia ale chyba nie jest tak ze nigdy nie pracował?? Ehh musi byc twojej mamie ciezko. Dobrze ze ma ciebie i twojego brata

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ivona wiesz co-nie szukam az tak pilnie pracy-bo moze uda sie u taty w firmie, a ja nie lubie tak magtwac i tu sie zatrudnic tylko po tlo zeby np popracowac 2 tygodnie w firmie...wole juz tak jak jest
Fajnie ze Twoj tata ma własna firme i moze cie zatrudnic.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzisiaj wariacki dzień. Teraz miałam zamiar się zacząć pakować do Krakowa, ale o 18 jestem umowiona z B.

A propo... To do Dziewczyn mieszkających w Krakowie...Może jakaś kawka

Poza tym wczoraj się dowiedziałam, że w najbliższej rodzinie w 2011 będzie jeszcze co najmniej 1 ślub, ale na szczęście w czerwcu
Ja bardzo chetnie ale niestety za dwa dni wyjezdzam z krk do rodziców. W czwartek moja bratowa ma cesarke
Stary 2009-11-02, 19:11   #2434
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Biorę się za nadrabianie.
a w ogóle to cześć
Cześć
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15049685]Dajcie spokój... Miałam wykupiony cały multipakiet. Okazało się,że nie może nam działać videostrada,bo mamy router za daleko od tv. No i tato wzniósł reklamację. Oni przekręcili coś i zrozumieli jako rezygnacja ze wszystkiego. Odcięli nam neta i gdy dzwoniliśmy,by dowiedzieć się,co się stało,wmawiali nam,że to z naszej winy i potem okazało się,że mamy do zapłacenia karę 3222,20zł. No,ale zadzwonili,przeprosili. Podpisaliśmy nową umowę,nowy router,kupiony przez nas skonfigurowany,a netu jak nie bylo tak nie ma[/QUOTE]
bez netu to se tak nie da

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
a ja chce orkiestre pod domem i pod sala weselna i chce zeby grali disco polo

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
ja wróciłam dopiero z miasta. jak zwykle przełaziłam wszystkie galerie wzdłuż i wszerz i nic nie kupiłam. wybredna jestem czy co????

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

jesli chodzi o orkiestrę; będę miała pod domem i będzie nas prowadzić pod sam kościół. ale mieszkam na wsi i to jest całkiem inaczej niż w mieście. powiem wam szczerze, że nie dziwię sie jak niektóre pary, które mieszkają w mieście, nie decydują sie na orkiestrę pod domem.
byłam dwa lata temu na weselu w mieście. obydwoje mieszkają w blokach i jak ta orkiestra zagrała pod blokiem to aż tak dziwnie. nie licząc tego że panienka z 4 piętra leciała po orkiestrę drużbę, pana młodego i gości na parter potem ze wszsytkimi wychodziła d góry. tak dziwnie! no ale pzrecież jak kto lubi.
dokladnie, wiele tradycji lepiej na wsi wyglada niz w miescie
a co chcialas sobie kupic?

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:13
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:17   #2435
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobra, na chwilę obecną muszę spadać. Ale przeczytałam wszystko. Jutro w pracy jak mi się uda wszystko po instalować to już będę z wami...Daj Boże
Miłego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:19   #2436
hecate5
Raczkowanie

Nadrobiłam cos mi ucieło ale juz nie wiem co i gdzie.

Na wyjezdzie było super. W jeden dzien mielismy uroczysta kolacje z dyrekcja PGNiG w takim super lokalu. Jedzenia mnóstwo i piwo dowoli a najlepsze ze wszystko za free Niezle sie na nas wykosztowali. Ale dowiedziałam sie kilku rzeczy i w zwiazku z tym mam do was prosbe zebyscie mi doradziły.

Chodzi o to ze studenci mojej specjalnosci moga ubiegac sie w PGNiG o stypendium. Ale warunek jest taki ze potem musimy u nich pracowac 2 razy dłuzej niz pobieralismy stypendium. Z tym ze oni najbardziej chca zeby to byli ludzie z 4 roku. Stypendium wynosi 650 zł przez 4 rok i 850 zł przez 5 ( oczywiscie studiów). Gdybym zdecydowała sie na to to musze w czwartek na targach pracy, na których oni beda , zaniesc podnianie, cv i zaswiadczenie o średniej . Nie wiem co zrobic bo jesli mi przyznaja ( czeka mnie jeszcze rozmowa kwalif. z przedstawiacielami PGNiG)to stypendium to oznaczac to bedzie przeprowadzke do Zielonej Góry na co najmniej 3 lata. Nie wiem czy tż pojedzie ze mna bo tutaj ma prace a tam nie wiadomo czy znajdzie. Krk jest wieksze wiec ma wieksza sznase na prace niz tam. No i ta odległosc od domu Nie wiem co zrobic. Z jednej strony kasa by sie przydała i fakt ze mam prace po studiach zapewniona jest komfortowy tylko ta odleglosc

No i kasa jak na poczatek naprawde niezła. Nie sadze zeby ktos mi zaproponował lepsze pieniadze zaraz po studiach.

Edytowane przez hecate5
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:21
hecate5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:32   #2437
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobra, na chwilę obecną muszę spadać. Ale przeczytałam wszystko. Jutro w pracy jak mi się uda wszystko po instalować to już będę z wami...Daj Boże
Miłego
A to znaczy ze masz nowego kompa w pracy?

Hecate a co Twój Tż na to?

Stary 2009-11-02, 19:33   #2438
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
Święta uwielbiam nie lubie tylko skaładania sobie zyczen. Jak 2 lata temu bratowa była pierwszy raz u nas na wigilii to mama ( po naleganiu z mojej strony) zaproponowała zeby tata ( jako najstarszy) złozyl ogolne zyczenia a my tylko sie opłatkiem podzielimy. I nagle tata wyjechał z tekstem " Zdrowia, szczescia, pomyślonsci i dup***** do starosci" . Tak sie wszyscy rozesmiali ze w trakcie zyczen wszyscy nadal sie smiali i jakos to poszło
Mój jako były punk ma mnóstwo koszulek ktore innym wydaja sie ze tak powiem "nieodpowiednie" do chodzenia w nich
niezły tekst

a jakie ma twój TŻ te koszulki, bo mój dalej sobie kupuje jakieś z zespołami albo głupimi napisami

Cytat:
Chodzi o to ze studenci mojej specjalnosci moga ubiegac sie w PGNiG o stypendium. Ale warunek jest taki ze potem musimy u nich pracowac 2 razy dłuzej niz pobieralismy stypendium. Z tym ze oni najbardziej chca zeby to byli ludzie z 4 roku. Stypendium wynosi 650 zł przez 4 rok i 850 zł przez 5 ( oczywiscie studiów). Gdybym zdecydowała sie na to to musze w czwartek na targach pracy, na których oni beda , zaniesc podnianie, cv i zaswiadczenie o średniej . Nie wiem co zrobic bo jesli mi przyznaja ( czeka mnie jeszcze rozmowa kwalif. z przedstawiacielami PGNiG)to stypendium to oznaczac to bedzie przeprowadzke do Zielonej Góry na co najmniej 3 lata. Nie wiem czy tż pojedzie ze mna bo tutaj ma prace a tam nie wiadomo czy znajdzie. Krk jest wieksze wiec ma wieksza sznase na prace niz tam. No i ta odległosc od domu Nie wiem co zrobic. Z jednej strony kasa by sie przydała i fakt ze mam prace po studiach zapewniona jest komfortowy tylko ta odleglosc

No i kasa jak na poczatek naprawde niezła. Nie sadze zeby ktos mi zaproponował lepsze pieniadze zaraz po studiach.
Stypendium takie wysokie to super sprawa i potem wizja zatrudnienia od razu po studiach też super
Ale własnie ta odległość, a nie mają odzaiału w krk??

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:37   #2439
karolinusienka
Zakorzenienie

ehhh juz mnie kregoslup boli od tych zaproszen....ehhh ale musze zrobic dzisiaj tyle na ile mi materialow starczy chce zaskoczyc Piotrusia jak jutro wroci bo jutro juz wraca
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:46   #2440
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

to są cantadeski

http://forum.styl.fm/bukiet-z-czarny...any.t74826.htm
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:49   #2441
dottta
Zakorzenienie

Moim zdaniem piękne zwłaszcza czarne

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:50
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:52   #2442
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
A to znaczy ze masz nowego kompa w pracy?

Hecate a co Twój Tż na to?
No nie był zbyt szczesliwy. Tutaj jest całe jego zycie. Tutaj mamy mieszkanie a tam musielismy zaczynac od zera. Niby ta firma pomoglaby mi w sprawie mieszknia. W ogole na stazu oferuja 2,5 tys brutto + 500 zł diety +500zł dopłata do mieszkania + kasa za prace w terenie, wychodzi ponad 3 tys. Potem po stazu jest troche mniej kasy bo odpada praca w terenie ( kobiety pracuja w biurze, rzadko na ośrodkach kopaln i dlatego nie ma kasy za wyjazdy) Ale po zdrobieniu wszystkich dozorów kasa tez wzrasta i maja niezle warunki socjalne bo do bardzo wielu rzeczy sa dopłaty ( kolonie, wczasy, basen, kino,opieka zdrowotna, kursy itp)ehh Myslalam tez tak ze moze wyjechałabym na te 3 lata, zdałabym sobie tam dozory i moze bym przez te 3 lata cos znalazła i jakos przeniosła sie blizej. ALe zaraz po slubie rozłaka na 3 lata

Cytat:
niezły tekst

a jakie ma twój TŻ te koszulki, bo mój dalej sobie kupuje jakieś z zespołami albo głupimi napisami

Stypendium takie wysokie to super sprawa i potem wizja zatrudnienia od razu po studiach też super
Ale własnie ta odległość, a nie mają odzaiału w krk??
A z napisałam tez ma. Kiedys mu kupiłam taka Punk not dead i zaczepił go taki koles i sie pyta gdzie ja kupił bo tez taka chce a tak to ma przerózne. Np jedna jest to głowa i irokez ale ten irokrez nie jest z włosów tylko z penisków albo ma bluze z baba i takimi wielkimi cyckami, czaszki, króliczek punkboy ( styl. Playboya), koszulka i bluza z napisaem Wino, albo z napisaem "światem rzadzi miłosc a ja na ten przykład kocham wypic) a ostatnio mu kupiłam 2 koszluki wiślackie ale nie takie z napisaem Wisła Krk tylko takie fajniusie

PGNiG ma oddziały w róznych miastach ale to stypendium funduje tylko oddział zielonogórski. Oddziały sa niezalezne i dlatego nie moge zostac w krk. Niby jedna firma a tylko ZIelona gora ma takie stypendia. Gdyby to był Krk to bym sie nie zastanawiała.
Stary 2009-11-02, 19:52   #2443
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry wieczór gaduły :P

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Film właśnie sie skonczyl...a to byl uwierz w ducha, oczywiscie

uwielbiam ten film

dobranoc dziewczyny
też oglądałam,a le zasnęłam przed końcem, jak się skończył?? Bo widziałam go pierwszy raz.

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
Aha, śniło mi się, że okradli nam mieszkanie i zabrali mojego laptopa (nowy, to panikuję ). A teraz mam nowe zmartwienie, bo kupiłam taki sam jak ma Tż, gdyż był bardzo z niego zadowolony. A tu wczoraj padł mu dysk.
Qrcze, mojemu tż śniło sie ostatnio, że mnie pobili :bojesie: kazałam mu mnie lepiej pilnować hehe

Cytat:
Ile placice za sam ślub-mszę?
Bo my jakieś 600 zl i jestem ciekawa czy gdzies indziej tez tak drogo, bo wszyscy znajomi mowia ze albo co laska albo 200-300 zl
Co łaska, ale nie mniej niż 500 zł a tak serio, to jecsze nie wiem. Ale za nauki 50 zł wrrr. myślę, że za mszę tak właśnie z 500 zł. Więcej nie dam nawet.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
no to ja tez powiem, że wychodzę za mąż 20.08.2011

ahh niech ten czas szybciej leci )
Witaj jaką masz piękną datę hihi, ślubujemy w tym samym dniu Zleci, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale muszę się Wam pochwalić Dostaliśmy już mieszkanko Czeka nas spory remont ale już się cieszę Mam nadzieję, że na święta będziemy mogli zaprosić nasze mamy do siebie
Ależ jestem szczęśliwa!

No a jutro mam próbną maturę z matematyki także trzymajcie kciukasy

Dziś się urwałam ze szkoły, żeby się przed tą maturą odstresować
Noo i dostałam pierwszą pałę w tym roku

Pozdrawiam Was gorrrąco

Miłego Dnia!
Super, gratuluję z powodu mieszkania, i 3mam jutro

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Ma.ko tak jak ty, ja prostuję co drugi dzień, jaki płyn polecasz? O taki na suche włosy mi chodzi. Ja mam teraz jakiś chantal, ale średnio jestem zadowolona
Hmmm ja używam 2 rzeczy na zmianę. Na suche włosy to https://wizaz.pl/produkty/baza/produ...-Flatliner.htm a na mokre jakiś crem do włosów z formy RAGE kupiłam kiedyś u fryzjerki. Ten schwarzkopf lepiej prostuje i chroni przed wilgocią, ale jest droższy (ja go dostaje od szwagra). Kiedyś miałam nivea i sunsilka ale do D**y.

Cytat:
I własnie dlatego chcę na 16, bo zespół mam do 4

A ja prostuję włosy codziennie Stosuję szampon i odżywkę Pantene, jedwab Forouk i krem wygładzający Loreala (różowy).
Też używam ten jedwab Czasem na mokre włosy - fajnie się wtedy rozczesują, chociaż ostatnio znalazłam w szafce hjakąś odżywkę z gliskura i świetnie się po niej rozczesuja włosy i sa gładkie, ale kończy się właśnie szkoda.

Ja dziś znów padnięta.W pracy to miałam taki sajgon, że nie wiem kiedy 8 godzin minęło a gorsze to, że jjutro się szykuje taki sam dzień. Przynajmniej czas szybko leci, ale oczy mnie tak bolą, że ledwo patrzę w ekran. Zaraz uciekam tochę się porozciągać - callanetics
Pochwalę się - wytrzymałam pierwszy dzień bez słodyczy jestem z soiebie dumna

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:59   #2444
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Wybrałam sie po południu z mama do sklepu, chciałam jakieś fajne niedrogie oficerki, ale nie dość że były beznadziejne, to jecsze wszytkie po 100zł (a w jednym sklepie czasem można wyhaczyć za 20-30 zł, na takie mi wystarczy ). Później jecsze poszlajałyśmy sie po sklepach i pomierzyłam sobie sukieneczki takie sweterkowe i stwiersziłam, że nie jest ze mna najgorzej. myślałam, że boczki baadziej będą wy wystawały ale nie było tragicznie. Ale wszytkie te sukienki takie krótkie mini, aja do pracy musze mieć przed kolanko i wiecie, nawet nie było drogie bo między 65, a 85 zł. Ale poczekam może za tydzień pani przywiezie mi dłuższą

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Przepiękne te bukiety

A teraz już uciekam poćwiczyć trochę resztkami sił hehe.

buziaki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2009-11-02 o 20:00
Stary 2009-11-02, 20:01   #2445
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Wybrałam sie po południu z mama do sklepu, chciałam jakieś fajne niedrogie oficerki, ale nie dość że były beznadziejne, to jecsze wszytkie po 100zł (a w jednym sklepie czasem można wyhaczyć za 20-30 zł, na takie mi wystarczy ). Później jecsze poszlajałyśmy sie po sklepach i pomierzyłam sobie sukieneczki takie sweterkowe i stwiersziłam, że nie jest ze mna najgorzej. myślałam, że boczki baadziej będą wy wystawały ale nie było tragicznie. Ale wszytkie te sukienki takie krótkie mini, aja do pracy musze mieć przed kolanko [COLOR="Silver"]
Jezeli pracujesz w biurze to spodniczke musisz miec taką aby nie była krótksza od najdłuzszego palca na prostej ręce, chyba w miare ok wytłumaczyłam TZ mial o tym ostatnio szkolenie
Stary 2009-11-02, 20:03   #2446
cobra115
Zakorzenienie

wow trochę napisałyście tu przez tą chwilę;P

Dziewczyny już pojechały było super, Julka jest "do zjedzenia" taki malutki przytulasek

hecate kurcze fajnie z tym stypendium no ale jednak jakoś do bani tak daleeeeko:/

kasiulenkowo właśnie dzisiaj jak oglądałam te pisemka florystyczne to stwierdziłam że candaneski najlepiej pasują do ślubnego bukietu z tym że ja zdecydowanie białe preferuję
Stary 2009-11-02, 20:04   #2447
MiciaKicia
Zakorzenienie

hahaa nie dluzsza niz palec lol to i tak krotka

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:05   #2448
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Ja nie chcę mieć orkiestry pod domem
A ja chcę hihi i pod domem i pod salą i będą bo już pytali o adres, zawsze to lubiłam

Cytat:
No nie był zbyt szczesliwy. Tutaj jest całe jego zycie. Tutaj mamy mieszkanie a tam musielismy zaczynac od zera. Niby ta firma pomoglaby mi w sprawie mieszknia. W ogole na stazu oferuja 2,5 tys brutto + 500 zł diety +500zł dopłata do mieszkania + kasa za prace w terenie, wychodzi ponad 3 tys. Potem po stazu jest troche mniej kasy bo odpada praca w terenie ( kobiety pracuja w biurze, rzadko na ośrodkach kopaln i dlatego nie ma kasy za wyjazdy) Ale po zdrobieniu wszystkich dozorów kasa tez wzrasta i maja niezle warunki socjalne bo do bardzo wielu rzeczy sa dopłaty ( kolonie, wczasy, basen, kino,opieka zdrowotna, kursy itp)ehh Myslalam tez tak ze moze wyjechałabym na te 3 lata, zdałabym sobie tam dozory i moze bym przez te 3 lata cos znalazła i jakos przeniosła sie blizej. ALe zaraz po slubie rozłaka na 3 lata

...

PGNiG ma oddziały w róznych miastach ale to stypendium funduje tylko oddział zielonogórski. Oddziały sa niezalezne i dlatego nie moge zostac w krk. Niby jedna firma a tylko ZIelona gora ma takie stypendia. Gdyby to był Krk to bym sie nie zastanawiała.
Wiesz, oferta brzmi świetnie, ale qrcze kawał od Krk. Nie wiem czy zdecydowałabym się na taką rozłąkę zaraz po ślubie, ale musicie wszystko przemyśleć

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Jezeli pracujesz w biurze to spodniczke musisz miec taką aby nie była krótksza od najdłuzszego palca na prostej ręce, chyba w miare ok wytłumaczyłam TZ mial o tym ostatnio szkolenie
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
hahaa nie dluzsza niz palec lol to i tak krotka
Ale tamte co mierzyłam i tak były krótsze

uciekam bo leci na wspólnej

Leoś 29.12.2014 
Stary 2009-11-02, 20:06   #2449
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Co do orkiestry-ja również chcę mieć wyprowadzenie z domu. Według mnie to fajne.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:14   #2450
Mustique
Lena

Cytat:
Cześć

dokladnie, wiele tradycji lepiej na wsi wyglada niz w miescie
a co chcialas sobie kupic?
spodnie i jakiś sweter na zimę. bo otworzyłam ostatnio szafę i stwierdzam że brak mi ubrań. no niby są ale jakieś takie.. no nie ten teges! a póki co niema teżeta, więc mogę cos sobie dokupić. bo on to tylko szafę otwiera i mi pokazuje ile jego ubrania zajmują szafy, a ile moje!

Cytat:

też oglądałam,a le zasnęłam przed końcem, jak się skończył?? Bo widziałam go pierwszy raz.
jak sie skończył? niwe wiem na czym zasnęłaś. tak w skrócie, to Patrick pomógł swojej dziewczynie, przy okazji za pomocą Whoopi wyrolowali na wielkie pieniadze tego sowjego kolegę z pracy (notabene- on był zleceniodawvcą zabójstwa Patricka) a na sam koniec nawet pokonał tego kolegę i tamten zmarł. I wtedy mógł odejść ze świata. super ten film....
a ta piosenka... taka romatyczna!
Stary 2009-11-02, 20:17   #2451
dottta
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15052152]Co do orkiestry-ja również chcę mieć wyprowadzenie z domu. Według mnie to fajne.[/QUOTE]
U nas się takich rzeczy nie praktykuje, więc ja na pewno orkiestry pod oknem mieć nie będę. Po za tym takie rzeczy maja swój urok jeśli mieszka się w domku jednorodzinnym, a jeszcze lepiej jak jest to nie duże miasteczko. W mieście pod blokiem to komicznie wygląda moim zdaniem. Podobnie jak kamerzysta uwieczniający ostatnie chwile narzeczeństwa gdy pan młody jedzie po młodą obskurną windą z wulgaryzmami w tle ściśnięty jak śledź w puszce
Stary 2009-11-02, 20:17   #2452
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde nie wiem co Ci poradzic i tak źle i tak nie dobrze
Cytat:
Co łaska, ale nie mniej niż 500 zł a tak serio, to jecsze nie wiem. Ale za nauki 50 zł wrrr. myślę, że za mszę tak właśnie z 500 zł. Więcej nie dam nawet.
niby śmieszne a jakie prawdziwe
gratuluje dietki

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-11-02 o 20:20
Stary 2009-11-02, 20:21   #2453
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
a póki co niema teżeta, więc mogę cos sobie dokupić. bo on to tylko szafę otwiera i mi pokazuje ile jego ubrania zajmują szafy, a ile moje!
To u mnie na odwrót Tż zajmuje 3/4 szafy - tyle ma koszul a ktoś to prasować musi Ja za to mam dwie szuflady butów i ciągle mi mało miejsca na nie
Stary 2009-11-02, 20:25   #2454
cobra115
Zakorzenienie

no ja też nie będę miała orkiestry pod domem, choć mieszkam na wsi, bo jakoś mi się to nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje jedna woli to druga tamto itd.
Stary 2009-11-02, 20:27   #2455
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
no ja też nie będę miała orkiestry pod domem, choć mieszkam na wsi, bo jakoś mi się to nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje jedna woli to druga tamto itd.
Dokładnie Chociaż mój TŻ się śmieje że my nic nie będziemy mieć bo mi się żadne obyczaje ślubno-weselne nie podobają
Stary 2009-11-02, 20:32   #2456
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
U nas się takich rzeczy nie praktykuje, więc ja na pewno orkiestry pod oknem mieć nie będę. Po za tym takie rzeczy maja swój urok jeśli mieszka się w domku jednorodzinnym, a jeszcze lepiej jak jest to nie duże miasteczko. W mieście pod blokiem to komicznie wygląda moim zdaniem. Podobnie jak kamerzysta uwieczniający ostatnie chwile narzeczeństwa gdy pan młody jedzie po młodą obskurną windą z wulgaryzmami w tle ściśnięty jak śledź w puszce
zgaadzam sie w 100%

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:35   #2457
lasoa
Zakorzenienie

dziewczyny naogladam sie tych durnych seriali (barwy szczescia) a potem mam schizy dotyczace zdrady
Stary 2009-11-02, 20:42   #2458
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny naogladam sie tych durnych seriali (barwy szczescia) a potem mam schizy dotyczace zdrady
Wujek dobra rada mówi : Nie oglądać ;-)
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:04   #2459
cobra115
Zakorzenienie

Yeah udało mi się wylicytować książkę na allegro cały tydzień nikt nie licytował a w ostatniej minucie jakieś dwa babska chciały mi ją ukraść ale się nie dałam
Stary 2009-11-02, 21:08   #2460
88wisienka
Raczkowanie

Dobry wieczór Wszystkim O jejku, nie nadążam za Wami dziewczyny, jak wróciłam do domu to siedzę i czytam i nie mogę się odkleić żeby się zabrać za przepisywanie notatek

Cytat:
A bedziecie dawały ciasto gościom w podziękowaniu do domu?
Ja będę dawać, u Nas taki zwyczaj i pewnie by się rodzina obraziła jakby nie dostali. Kurcze z tego forum to by można było jakąś książkę napisać "tradycje weselne w różnych regionach Polski"

Cytat:
Mój ksiądz ofen mowi ze nie powie co łaska, bo jego zdaniem to stawia w kłopotliwej sytuacji bo nie wiadomo ile dac wiec mowi 600 a to cena w tym roku, w kolejnych pewnie podrozej bo w zeszlym bylo 500 i to z daremnym organista i brzydkimi plastikowymi kwiatami
Aż ciekawa jestem jak teraz sprawa opłat w kościele wygląda u mnie po zmianie proboszcza. Dawniej było "co łaska" no ale jak się za mało dało to proboszcz potrafił podobno jaja odstawiać. Mam nadzieję że ten będzie lepszy. Niestety wszystko co ślubne to jest drogie
A co do zaliczek to my płaciliśmy 1000zł za lokal a za fotografa, zespół płaci się mniej. Chyba 300zł Nam mówili jeśli dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Yeah udało mi się wylicytować książkę na allegro cały tydzień nikt nie licytował a w ostatniej minucie jakieś dwa babska chciały mi ją ukraść ale się nie dałam
To gratuluje a mogę wiedzieć co to za książka?
88wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości