|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Gosiu śliczny brzusio
zrobiłam małe zakupy , coś brzuch zaczął mnie rwać na dole , wziełam nospe forte i czekam co się będzie dalej działo malutka fika sobie , brzuch nie twardnieje i nie boli tylko jakoś ciągnie moze macica sie rozciaga ide leżeć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh..... każda teściowa chyba taka sama ![]() Jak my zaczeliśmy wymyślać imiona to tylko kręciła nosem to imie jest niemieckie, a to żydowskie, a to takie i owakie....... a jak się okazało te imiona które jej się podobały też miały pochodzenie takie których by ona nie chciała ![]() Mnie tam nie obchodzi pochodzenie, ważne żeby nam się podobało i żeby np dziecku krzywdy nie wyrządzić jakimś bardzo wymyślnym.
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Mmonika - przepraszam że tak późno, ale różowe gratulacje
gooha - wczoraj odwoziliśmy teściową do domu i tak się złozyło, że musieliśmy po coś na chwilę zajrzeć do ich mieszkania (3 piętro bez windy). Teściowa się zmartwiła czy dam radę wejść, to jej przypomniałam, że przecież całą pierwszą ciążę tak wchodziłam ![]() Fajny masz brzucholek kesita - witamy ponownie, co do dźwigania to jeżeli nie ma przeciwwskazań lekarskich, to można nosić - oczywiście bez przesady filka - rok Nam wystarczył na 8 miesięcy |
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z gondolką to też różnie bywa. Jedni przesadzają po 4 miesiącu a mam koleżankę, która dopiero teraz, jak dziecko ma 8 miesięcy przesadziła małą.
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou dziekuje
Wiesz, MadzikUK jest na wyspach, wiec moze tam sa inne przepisy niz u nas.Bo w PL ciezarna NIE MOZE pracowac w h nocnych. MadzikUK na ebau sa takie gondole JANE. Ale mimo wszystko foteliki sa bezpieczniejsze od takiej gondoli.Juz kilka razy wkejalam link do testow na ten temat.Ale wklejam jeszcze raz : http://fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samoc hodowy,17.htmlKocurazab przepiekna z Was para Zebra Pysiamn cos czuje, ze dzis bedziemy mialy nowy przepis do kolekcji;D Filka mi tez sie wydaje, ze powinnas jechac do lekarza Fleurdelacour z tego co wiem to gondola quinny nie nadaje sie do auta, bo nie ma w sobie dodatkowych pasow.Z pewnoscia nadaja sie te Jane i jest ich masa na ebayu.Co do pkt.6 to moze i prawne, ale niebezpieczne W czasie wypadku, dziecko siedzace u kogos na kolanach, uderza z sila liczona w TONACH !!Kamyku to fajnie trafiliscie z imieniem ![]() Wlasnie wrocilam z SR.Fajnie bylo.Naj[ierw cwiczenia, a pozniej wyklad o ciazy i porodzie No i oczywiscie wszystkie lutowe z SR beda mialy... chlopcow |
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No też o tym pisałam wcześniej.
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my zaczynamy SR w ten piątek, to zobaczymy czy u nas też takie lutowe męskie fatum ![]() Agape007 a co do teściowej to , jak chce mieć Michalinkę to niech sobie spłodzi
|
|
#760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jednak nadzieję, że brat nie dopuści do tego, żeby syn miał tak na imię....Cytat:
Apropo teściowej, to powiem Wam jeszcze jeden skecz. Z teściową mieszka jej córka z rodziną, która ma 2 córki. Wczoraj byliśmy tam na obiedzie i w pewnym momencie podchodzi teściowa z reklamówką i mówi: "jest tu cała reklamówka butów, którą oni (w sensie jej córka) chcą wyrzucic - zostawic je dla was???? Po pierwsze stac nas na buty dla dziecka, a po drugie moje dziecko nie będzie nosiło po innym dziecku butów - z wiadomych względów. I tak jej powiedziałam.... |
||
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
w tym artykule co przytoczyła aldii pisze, że "Jak podaje większość producentów i pediatrów, nie zaleca się noworodkom używania fotelików dla niemowląt dłużej niż 2 godziny dziennie." czyli mam rozumieć, że tylko dziecko do 1 miesiąca nie można wozić dłużej niż 2h, a większe już może? no bo tak pisze...
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
ide gotować zupkę bo dzidziuś woła jeść!!!
|
#763 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale szalejecie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ccudny Cytat:
![]() Cytat:
i jak nazwali bysmy jak naszych braci to nie będzie wiadomo o kogo chodzi chciałabym tego uniknąc ![]() Jak chcecie to możecie meć Cytat:
![]() A mamy grudniowe mają za to prawie same dziewczynki ![]() ************************* ********** Aaaa miałam dać przepis na siekane kotlety ![]() Sami je tak zawaliśmy, bo nie znam nazwy ? To fajna wercja obiadowa kotletów...są fajnie w smaku, mięciutkie...łatwe a zawsze to coś innego ![]() Kotlety siekane skłaniki: pierś z kurczaka/indyka maka 2 jajka papryka czerwona 1-2 duża cebula zółty ser -starty (ja nie scieram tylko wrzucam do blendera i robią się wiórki takie jak na pizze jest szybciej) Mięso pociąć w małą kosteczkę, doprawić do smaku np przyprawą knorr złocistą do kurczaka. Na patelni z oliwą poddusić posiekaną drobno cebulkę i paprykę, dodać do mięsa, wsypać do tego dwie garści zmielonego/startego złótego sera( ja mialam hit z ryk) dodać jajka, i mąkę w ilości "na oko" razem powinna wyjść papa coś jak gęste ciasto bardziej niż racuchy taka papa. Smażyć na oliwie z oliwek jak racychy aż się zarumieni. Podane z marchewką z groszkiem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-03 o 13:27 |
|||||||
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Hahahaha, ona się przyzwyczaiła, że ma dużo do powiedzenia w kwestii wychowania 2 wnuczek od córki i może myślała, że u nas też będzie mogła sobie pozwolic na "jej mądre i cenne rady". Niestety tu się kobiecina myli.
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I bardzo dobrze jej powiedziałaś.Dziecko nie powinno nosić butów po starszym bracie,kuzynie czy jakimś tam innym dziecku.To ona nie wiedziała o tym ??
|
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jednak ja od samego początku dzwigam i jak na razie jest super ok ![]() a mój suchar ma 27 mcy i wazy 11 kg Cytat:
własnie odnosząc się do postu wyżej mój mikrob jeżdził do 12 mca w małym foteliku ale na zmianę z dużym fotelem. Mały fotelik jest wygodniejszy bo moglismy wziać synka na zakupy nie wyciagając go z fotelika.u mnie nadal wiercą i tak pewnie przez najbliższe kilka tygodni. Najlepsze jest to, ze wiercą w porze drzemki Adriana szlag człowieka trafia.Dzidzia nadal leniwa strasznie
|
|||
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzonego nie mam bo do tej pory kupowalam pojedyncze rzeczy i to raczej grubsze a nie akcesoria. Ale ja planuje kupic od sprzedawcy DlaDzidziusia. Ceny ma ciekawe, ma same pozytywy i super sprzedawce. No i ma jak dla mnie wszystko czego potrzebuje dla maluszka do karmienia i dla mnie do szpitala.
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
świetna teściowa... nie ma co...
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy oni o tym nie wiedzą, ale tam jest tak, że młodsza nosi wszystko po starszej córce - buty także. A problem w tym że strasza musi nosic buty ortopedyczne.... |
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam całkiem fajnych teściów...
W miarę... Ostatnio musiałam zabrać do domu okropne prześcieradełka z flaneli w obrzydliwy wzorek, bo teściowa twierdziła, że przecież pod kołderką i tak nie widać... Powiedziałam mężowi, że potnę sobie na ściereczki albo pieluszki... Przecież nie dam tego do mojej cudnej pościeli...
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei czekam na chwilę, aż otrzymam w spadku kaftaniki i sukienki po moim mężu i jego siostrze - oczywiście od tesciowej (i tu dla śmiechu napisze, że tamte wnuczki nosiły te ciuszki... Ale chyba przestanę już opisywac teściową, bo to nie o niej przeciez jest wątek.... |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dzidziuś napewno spi idę na kawę do teściowej tak samemu to niebardzo pićmoja tesciowa jak narazie jest do wytrzymania , jedynie wkurza mnie jak coś kupię dla Małej to mówi że po co tak wcześnie kupować ,jak tyle czasu jeszcze jest
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-11-03 o 13:47 |
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudne imię
Wprawdzie patrzę na nie przez pryzmat mojego brata, ale wg mnie jest sliczne Cytat:
![]() Do wanyy i z wanny dzwiga ubę mąż...w koncu kuba to 15kg ![]() Cytat:
Ja też miałam kilka takich spokojniejszych dni... Ale od wczoraj Pysiolinka daje czadu... ![]() Aldii nie ma za co...smacznego :P naprawdę to fajana urozmaicona wersja kotlecików polecam ![]() Agape...może masz rację...moja teściowa w wkacje wyciagneła wory ze strycha u dziadka bo tam ubranka po jej synach ![]() A mój mąż ma już 3o na karku ![]() Wyprała wszystko i posortowała....powiedział a, że wie że część sie nie nadaje, ale niektóre są slicznei niezniszczone ........ może były śliczne ale 30 lat temu jak był kryzys i nic nie było w sklepach ************************* Ehhhhh teściowa...za jakies 1,5 h tu wparuje.... i będzie pewnie do wieczora, bo nie odpuści aż M. nie wroci z pracy ;/ Modlę się by był jak najszybciej ![]() Dobrze że nie jestem sama i jest Kubuś...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-03 o 13:50 |
||
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję Wam z tym wierceniem. Ja chyba tego nie zniosłabym. W ciąży bardzo mocno przeszkadza mi hałas....
********** Jejku, ale mam dziś pakmana.... A do obiadu jeszcze daleko...
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów dzidzi to mój Filip też jest spokojny, dziś w nocy wyjątkowo go czułam dłużej, ale nie kopniaki tylko takie puknięcia po bokach, a tak to jest baaardzo leniwy.
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
brzusi przestał rwać
proszę mi tu za duzo nie napisać , bo jak wróce z kawy to będe mieć dużo nadrabiania
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
ale ćśśśś , bo znowu złapią mnie skórcze, a dziś już kilka razy mi się macica napinała, bezboleśnie, ale jednak... ... nie wiem o co chodzi.w stosunku do teściowych trzeba być twardym... ja do dziś nie lubię tej babci, która była teściową jak z kawałów w stosunku do mojej mamy, jako dziecko strasznie tego niecierpiałam i pamiętam wszystko do dziś i do tego moja biedna mama nie potrafiła się przed tym obronić... Także ja teraz nie dam sobie w kaszę dmuchać!
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia no mi w sumie też najbardziej pasuje po tych 24 tygodniach myslenia i zastanawiania się
Także będzie Tomasz ![]() może dzidek ma takie dzien ale to stresujące wolę jak wali po pęcherzu juz nigdy nie bede narzekać, ze za mocno kopie ![]() ed: mam ochotę na pączka ale nie mogę
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-03 o 13:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

moze macica sie rozciaga 

.Ja od 2 tyg na piłce się zabawiam
nie zauważyłam czegoś niepokojącego.
.U nas ma być Dennis,ale czy Dennis zostanie Dennisem tego nie wiem na 100%.Póki co nikt jeszcze nie wie o naszym wyborze i tak zostanie tak długo,jak się da.A teściowa też pewnie będzie coś gadała znając życie.Jednak ja mam to gdzieś 

: 

, jak chce mieć Michalinkę to niech sobie spłodzi 
Mam jednak nadzieję, że brat nie dopuści do tego, żeby syn miał tak na imię....

szlag człowieka trafia.

ale nie mogę