|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Skoro to ma jej uspokoić sumienie to wporządku,byleby nie uspokoiło czujności .Pamiętaj tylko że dziecko śpi nie tylko w łóżeczku
|
|
#872 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w kwestii przykrywania. wyszkolona przez angielskie polozne, zamierzam przykrywac dziecko kilkoma warstwami przescieradel lub kocykow, bo tak latwiej regulowac temperature - zabierasz jedna warstwe lub dodajesz w zaleznosci od tego jak dzidzia sie czuje. w kwestii szuflady, ja chcialam dokupic... ale faktycznie to byloby nie wygodne, szczegolnie, ze w naszym lozeczku zadna ze scianek sie nie opuszcza, wiec trzeba by sie schylac z 'daleka'.
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel ale ja nie mówie, ze krytykujesz
wiadomo, ze kazda z mam zrobi tak jak uważa za słuszne
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
sensuel ja tez nie mam zamiaru kupic monitora bo tak jak mowisz nie da sie wszystkiego przewidziec i czasem to moze uspic czujnosc takie moje zdanie
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak monitor może uśpić czujnośc
w nocy jak będziecie czujne ? całą noc będziecie patrzeć czy dziecko oddycha nie rozumiem. No jedyne co to ten wózek i tu się zgodze.
|
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie po porodzie czujność wzrosła na maxa.Nie spałam już tak spokojnie jak wcześniej.Podczas snu słyszałam każdy oddech synka i jak tylko się przekręcał na drugi bok to słyszałam,a o dziwo rano wyspana byłam.Myślałam,że każda mama tak ma,ale jak widać nie. Teraz śpię znacznie głębiej,bo mój synek ma 3 latka.Ale i tak słyszę jak wstaje z łóżka i człapie do nas po mimo,że śpi w innym pokoju. A te monitory się nie psują??Są niezawodne czy jak?? Pytam z ciekawości. Acha...dziecko śpi także w leżaczku,jak ktoś ma.W kołysce i w foteliku samochodowym.
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze tu dyskusja sie wywiazala na temat monitorow oddechu. Tez sie nad takim zastanawialam i nawet dzis na allegro przegladalam. No i sie dowiedzialam ze one sa z calym okablowaniem wiec u mnie to odpada bo mam kolyske wiklinowa a nie lozeczko i dziecko nei bedzie w nim tylko w jednym pokoju tylko tam gdzie ja
no i nei mam zamiaru z kablami sie przemieszczac po domu.
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
No i ciasto sobie rośnie... Hmmm... Na razie wygląda wszystko w porządku...
A jeszcze do drożdży suchych, to nie trzeba przy nich robić rozczynu, czy zaczynu, czy jak to się tam zwie... Tylko siup do mąki, wymieszać i dodać resztę składników...
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no jasne, ze śpię czujnie az mnie to czasem dobija
ale synek od zawsze spał w swoim pokoju i owszem o ile słyszę jak się przekręca czy budzi tak oddechu nie byłam w stanie usłyszeć zwłaszcza jak spał głeboko no być może się psują ja jestem zdania, ze lepiej być przezornym zresztą jak już kiedyś pisałam miałam tą niewątpliwą przyjemnośc być nieraz zaalarmowana przez monitor i pośrednio dzięki niemu wykryto u synka zapalenie płuc.tak czy siak ile mam tyle opinii i przecież jeśli ktoś nie ma potrzeby kupowania takiego monitora i to i tak go nie przekonam zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-03 o 21:43 |
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam jak to u mnie będzie z tym czujnym spaniem... Bo ja zwykle śpię jak zabita... Oczywiście nie w czasie ciąży, bo teraz ciągle mnie coś boli...
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, małż na treningu a mi się już oczy kleją. Jutro znow nudny dzien. Ja chce juz wiosnę
![]() branoc
|
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero wróciliśmy od lekarza
![]() Zapisani byliśmy na 19 a weszliśmy dopiero o 20:30 Wszystko ok-dzidek zdrowy, waży już ok 2kg( ponad 4kg mamy zagwarantowane ) i wszystkie znaki na niebie wskazują na 26.12 ale lekarz powiedział, że synek sam zdecyduje, kiedy będzie chciał nas poznać, a i ułożony jest już główką w dółW tym miesiącu przytyłam 4kg ![]() A i kolejny nie wypał to usg 3/4d- nie wiem co nas podkusiło, ze względu na poślizg usg trwało 10min- a my nic nie zobaczyliśmy Pocieszające jest to,że jeszcze raz lekarz przebadał synka i jest wsio ok ---------------- Jestem zmęczona ale może uda mi się nadrobić te 5 stron jak nie usnę a raniutko znowu do szkoły |
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam w planach zakup monitorka oddechu,chociaż bedziemy spać w jednym pokoju z córeczka.a z ta czujnościa to rozumiem że sie wyostrza po urodzeniu malucha ale jak śpi dziecko w innym pokoju
to ciężko wyłapac wszystko.coś mnie dziś suszy jakbym kaca miała ciekawe... .
|
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Kancia.... "Racja jest jak dupa,każdy ma swoją"
.Pewnie,że to każda z nas decyduje o tym czy dany sprzęt jej się przyda czy nie.Ja np zastanawiam się na karuzelką do łóżeczka,bo mój synek się nią kompletnie nie interesował nawet jak grała .Ale wiem,że to niby pomaga w rozwoju.Ciężko wyczuć.Kupić poto,aby kupić ![]() Dobrej nocki Kamyku....no mam nadzieję,że rogaliki ci wyjdą.Jak coś możesz inne moje przepisy wypróbować .Ja przed porodem to spałam jak kamień,a potem o dziwo już nie ![]() filka2....mnie też suszy,siedzę z butelką wody między udami i popijam co chwilę.Jak nigdy ![]() acha....DO DZIEWCZYN Z TRÓJMIASTA !! Gdzie w 3mieście można zrobić USG 3D???I czy któraś orientuje się jaki to koszt??I czy długo trzeba czekać na wizytę?? W DK to wychodzi ok 500zł,a to trochę siana jest za taki bajer.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-03 o 22:24 |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
majkela12 dobrze, że wszystko jest ok
Moje "maleństwo" też już ma ponad 2 kg i to czuć...Rogaliki wyszły prawie dobre... Tzn. dobre, ale makabrycznie wręcz słodkie...
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co ty??To może przez to nadzienie??Bo w cieście jest tylko 5 łyżek cukru.Aż musiałam sprawdzić normalnie w przepisie z którego korzystałaś. Bo ja je polewam lukrem,dla mnie inaczej byłyby beznadziejne ![]() No nie sądzę aby ciasto było za słodkie,ale jeżeli wolisz w ogóle nie słodkie to ogranicz może do 2-3 łyżek.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-03 o 23:20 |
|
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Uffff,a już myślałam że to z moim przepisem coś nie tak jest .Polecam też inne ,większość z fotkami.No ale chyba da się zjeść te rogaliki Twoje co??Następnym razem będziesz wiedziała ile masz dać i czego do masy.
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam już je w domu. te kolorowe są fajowe
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Padam na ryjek
ale dałam radę i przeczytałamFleurdelacour koniecznie fotelik kocurazab śliczne zdjęcia i śliczna z Was para ![]() Kancia mam nadzieję, że humorek już lepiej ![]() pysiamn ładne Michałek, Piotruś, Mateuszek mojemu tz tez się mazyła Julka zebra666 ale z ty jedzeniem dziwne kombinacje alpejskie tworzysz bardotka a szok ![]() gooha3 też jestem ciekawa kto u Ciebie mieszka filka2 współczuję skurczy ja bym pojechała na IP ula 87 może bolał ze zmęczenia Agape007 na takie teściowe to tylko ![]() azzis ktoś tu powinien wziąć L4, pościel kupiłam tylko do łóżeczka mamaidy Cytat:
![]() My kupiliśmy monitor, ale używany. Jeżeli ma pomóc i pozwoli nam na "spokojniejszy" sen to czemu nie. Wszystko jest dla ludzi Dobranoc mamusie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za tyle komplementów
![]() Przyszedł dzisiaj kombinezon i torba, którą zamówiłam z allegro. Jestem zadowona, więc mogę polecić ![]() Ja dzisiaj też miałam kiepski dzień. Cały czas byłam zmęczona i chciało mi się spać, jak cholera... Jeszcze tylko jutro do pracy i czwartek i piątek robię sobie wolne Jak mogę posiedzieć czasami za całą stawkę, to czemu mam nie skorzystać Na dłuższą metę nie nadaję się jeszcze na zwolnienie, bo bym sfiksowała w domu. Jestem pełna życia. W pracy również jest ok, tylko czasami mam dosyć tych przeokropnych krzyków... Ale to chyba każda z Was, która pracuje w szkole, ma dosyć takich wrzasków...Dobra idę spać! |
|
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
olivia -
za wyniki, a "byle do piątku" to ja też mam w pracy![]() Cytat:
majkela - fajnie, że dzidek zdrowy Oczywiście zgodnie z zaleceniami lekarza nie przemęczaj się, a z tymi 7 kilogramami to nie przesadzasz? Od początku ciąży to nie jest tak dużo. Cytat:
11 lat to ja już jestem po ślubie.................. Pisałyście dziś o śpiworkach i kołderkach i monitorach oddechu - mój synek spał pod kołderką i bez monitora oddechu. Na szczęście się mu się nie stało, dlatego też przy drugim dziecku też nie planuję tych zakupów. Natomiast jeśli chodzi o jedzonko w czasie karmienia, to starałam się trzymać dietę i jeść gotowane. Czasami oczywiście sobie odpuszczałam Na szczęście synek nie miał kolek, być może że właśnie dzięki tej diecie, ale wcale nie mam takiej pewności![]() Natomiast u mnie ściemą okazało się karmienie piersią, karmiłam do 1 roku życia a Michał i tak ma alergię na roztocza, a ponoć dłuższe karmienie piersią miało zapobiegać alergiom. Ale to tylko konkluzja odnosząca sie do alergii, bo teraz też mam zamiar karmić synka piersią, ale przypuszczam że tak do 0,5 roku. Pora spać... znowu, bo wcześniej pospałam sobie 2 godzinki
|
||
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
hey
Wczoraj nie najlepiej sie czułam,,, i poszłam wczesniej spać... Dziś lepiej......ale małe coś nie fika może jeszcze śpi ![]() Nie wiem czy widziałyście, ale chyba nikt jeszcze chyba nie podawał: http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-30.aspx Fajna stronka można poszperać...no i tydzień po tygodniu zobaczyć jak maluvh rosnie w wersji PL ![]() *po obejrzeniu 38 tyg kiedy zobaczyłam porod i maluszka na piersi mamy mimo że komputerowy uroniłam lezkę Edit: Majkela fajnie że maluch zdrowy i już sporyyyy...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 07:44 |
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() już druga noc była spokojna tzn bez bólu pleców przy przekręcaniu czyli cała przespana i rano też wstałam bez żadnego bólu, może już nie będą plecki boleć a przynajmniej przez jakiś czas.. ![]() a my dzisiaj 31 tydzień już tylko jednocyfrowa liczba tygodni do porodu
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba spał pod malutką kołderką w kołysce potem pod kołderką w łóżeczku...miałam spiworek...ale w nim strasznie płakał...więc mielismy jeden... kilka prob spania w nim ...ale Aaaa co do monitora...to fakt gdybym miała to może bym i uzywała....ale nie czułam takiej potrzeby zakupu...i teraz też nie czuję... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
o rany 31 tydz..... już Ciekawe, która z mam styczniowych będzie pierwsza...i która grudniowa
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie mnie namawiacie na L4... chyba się Was posłucham, bo jakoś ostatnio nie czuję się najlepiej... Ciężko mi się siedzi, źle oddycha, brzuch boli...
![]() Jak mi da L4, to raczej nie odmówię, bo odpoczęłabym już sobie. Dzisiaj mam wizytę u stomatologa Mam nadzieję, że tylko popatrzy i wpisze do karty ciąży, a nie będzie chciał mi nic robić przy tych zębach...Cytat:
A czasem to mnie boli na wysokości pępka. Wcześniej lekarz nic nie wspominał o skracającej się szyjce (ale też nie miałam tych bóli tak często, tylko od czasu do czasu).Cytat:
Ja odziedziczę takie zwykłe łóżeczko po bratanku.
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
ja będę grudniowa jeśli przepowiednie z usg się sprawdzą
zobaczymy
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Azzis na to L4 to naprawdę byś poszła... to twoja decyzja...ale zwłaszcza że nei najlepiej się czujesz...
powodzenia u dentysty ![]() Cytat:
My mamy po chrzesnaiku takie zwykłe łożeczko z Drewexu... A że mamy małe mieszkanko i był problem gdzie trzymac zapasy pieluch, podkłady, zapasy husteczek itp... To kupilismy dwa duże pudła z IKEA...świetnie się sprawdzają do dziś są troszkę wezsze więc spokojne stope mozna pod łóżeczko wlozyc i nic nie przeszkadza i pełną rolę takiej szuflady... polecam poszukam fotki to Wam wstawię ![]() Na kubusia stronie w 9 miesiącu na jednych z ostatnich fotek (4ta od końca) widac pudła pod łóżeczkiem ...mamy już je dwa lata ![]() http://www.burningnenuphar.com/kubus...9_miesiac.html No ciekawe...trzymamy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 08:43 |
|
|
|
|
#899 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi 7 kg to nie przesadzaj.... To i tak malutko. Cytat:
|
|||
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
majkela no właśnie, 7 kg to tyci tyci, ja mam już 17
i jakoś specjalnie się tym nie przejmuję bo wiem, że jak będę chciała zrzucić to spokojnie zrzucę gdyż co do odchudzania to zawsze miałam motywację a teraz niczego sobie nie odmawiam bo wiem, że po porodzie będę miała czas na odchudzanko najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa a nie nasze dodatkowe kg hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

mój syn za zadne skarby nie chciał spać w spiworku. Jak zaczął się przemieszczac w łozeczku to tylko kołderka. w spiworze się wsciekał, ze nie może się poruszac. Miał około 4 mcy jak się zaczął obracac.
ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego 

w nocy jak będziecie czujne ? całą noc będziecie patrzeć czy dziecko oddycha
nie rozumiem. No jedyne co to ten wózek i tu się zgodze.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak nie usnę

ale dałam radę i przeczytałam