Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 23:16   #1291
gosbaj
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Ja tez zmykam do wyrka ale wcześniej nasmaruje brzusio oliwką bo ciagle mam przed oczami te laski z Rozmow......Dobranoc do juterka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 23:17   #1292
aldii
Zakorzenienie

To ja tez ide spac - do jutra mamuski
Stary 2009-11-05, 23:23   #1293
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel, Filka do odkurzacza a jakie to ?????
Nazwy nie pamiętam,ale mogę się dowiedzieć.Podobno delikatniej ssie niż człowiek,a ściąga nawet z zatok.Tylko ma jeden minus niestety.Trzeba trzymac łączenie "fridy" i odkurzacza,co uniemożliwia przytrzymanie dziecka.a w normalnej fridzie to jest inaczej,bo ja wyciagąjąc glutki mogę spokojnie trzymać synka aby się nie kręcił i wiercił.
Dodam,że frida jest milion razy bezpieczniejsza od gruszki.Miałam i wiem czym się zawsze kończyło

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja tez kupiłam fride ale o tych do odkurzacza słyszałam że rzeczywiście lepsze.a mam pytanie odnośnie fridy do was,czy wiecie na ile użyć jest ten filtr?na raz czy dlużej?mam w komplecie 3szt ale w sklepie widziałam ze drogie nie są.

Filtr to gąbka także wypłuczesz i można spokojnie używać dalej.Na ile razy tego nie wiem.Moja cały czas jest ok,nie kruszy się,nie klei tzn,że jest wporządku.Moja koleżanka gąbki zmienia tylko w zależności któremu dziecku nosek czyści,bo każdy ma swoją.Także może one tez i do tego służą.
Stary 2009-11-06, 04:58   #1294
zebra666
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie weim co kupie ale chyba aspirator jednak... Dziwne to dla mnie, że się ciągnie glutki z nosa dziecka no ale

Gosbaj ja po wieczornem myciu nie miałam ochoty się nasamarować,b o zimno było ale z racji tego co pisałyście o Rozmowach w toku przemogłam się i nasmarowałam... choć nie wiem po co - na piersiach wychodzą mi wszędzie już... Mimo smarowania się tym na rozstępy zanim się pojawiły(od 4 miesiąca), tak że potwierdzam- jak amją wyjśc to wyjdą a to, ze tego używam to chyba tylko dla czystego sumienia:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 06:51   #1295
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A można wiedzieć ile masz wzrostu??Bo 17kg to chyba duuużo .Ale oby nie bylo więcej niż 20kg +
mam 178cm wzrostu
i obecnie 32tc, ponad 30cm więcej w pępku niż przed ciążą, zgrubły mi też uda u samej góry po +5cm aż no i biodra ale nie wiem ile piersi ciut większe.. tylko tyłek, twarz, ręce i łydki pozostały jak przed ciążą mam nadzieję zmieścić się do +25kg

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:03   #1296
pola25
Zakorzenienie

Witajcie.wracam po kilkudniowej przerwie. musialam zostac w kielcach bo okazalo sie ze wynik po 2h glukozy mam za wysooki a ze nie chodze do gina w ramach nfz musialam isc do innego gina zeby mi wypisal skierowanie do poradnii diabetologicznej. i w sr nie bylo zadnego gina wiec zostalam i na czw. i na szcescie wczoraj udalo sie wszystko zalatwic dzieki uprzejmosci poloznych i pan w rejestracji (nie bylo juz miejsc do gina i nie mialam podbitej ksiazeczki). u diabetologa mialam byc 10, a pani pielegniarka powiedziala zebym przepuscila 2 oosoby i weszla bo jestem w ciazy (szok)a byli sami faceci i to dziadkowie i mnie przepuscili i bylam 1-sza (szok). doktorka mnie nastraszyla, dala diete na miesiac, a jesli cukry byly za wysokie mam przyjsc za tydz. zostalam przeszkolona a i tak mialam problem bo krew leciec nie chce. mierzylam po obiedzie i po kolacji i mam na szczescie w normie.

dzidzia zdrowa,caly czas syn, brak rozwarcia,szyjka zachowana, lozysko sie nie starzeje. od poczatku ciazy niecale 8kg na plusie.

troche sie martwilam ta cukrzyca ale juz wyluzowalam.glowa muru nie przebije a moze chociaz dzieki temu nieduzo przytyje. pewnie bede sie klula przez nastepne 12 tyg, trudno.

poogladalismy wozki ale nie zdecydowalismy sie jeszcze.

posiedzialam z rodzicami i siotra przez 2 dni ale powiem Wam, ze ciagnelo mnie do Męża.rozlaki sa okropne.

aha, nadrobila wszystko to co napisalyscie...duzo tego bylo
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:24   #1297
oliviaoO
Rozeznanie

pola25 najważniejsze, że synuś zdrowo rośnie i oby tak dalej a dietka cukrzycowa.. no trudno, ale jak trzeba to trzeba chyba to nie takie złe a zdrowie dzidzi i Twoje najważniejsze, pewnie po porodzie wszystko wróci do normy

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 07:43   #1298
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak się zastanawiam, co Wy kupujecie do czyszczenia nosków dla Waszych bobasów?? fride, gruszkę a może wode morską?? co jest najlepsze
ja mam i gruchę i fridę i wodę wodą zawsze psikałam dla rozrzedzenia wydzieliny pozniej wyciagałam frida lub gruchą.

W czasie zimy psikałam profilaktycznie zawsze wieczorem zeby nosek nie wysychał.
Jesli chodzi o wybór między fridą a gruchą to mój syn wolał gruchę jak był mniejszy. Teraz jak ma katar to woła, ze chce fridę.
Doświadczenia dużego nie mam bo jakoś nas katary omijały i mieliśmy raptem z 4 razy...
Stary 2009-11-06, 08:33   #1299
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja się witam i zaraz zabieram się za czytanie, coś mi się wydaje że będę miała dużo czytania.
I jeszcze spóźniona odpowiedź
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
o kurcze i podoba Ci się ten Naznaczony? Mnie to nie wciągnęło... Jakieś takie bez składu i ładu i w ogóle polskie seriale są takie średnie...
A wiesz, że nawet wciągnął, tzn. na początku podobał nam się bardziej, teraz oglądamy bo jesteśmy ciekawi co będzie dalej z Adamczykiem. Ja to w ogóle mam tak, że jak zacznę coś oglądać lub czytać, to nawet jak mi się średnio podoba to i tak zazwyczaj ciągnę do końca.
W przypadku niektórych seriali niestety wymiękłam - np. Złotopolscy i Na wspólnej, jak trwają tak długo to nudzi mi się oglądanie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:53   #1300
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam, ja na chwilkę bo idę jeszcze spać...

Znowu mi wczoraj spuchła noga wieczorem, jak bania dosłownie...
Czy też tak macie? Generalnie i tak cały czas są spuchnięte na stałym poziomie, ale już drugi raz tak urosła, że zginać się nie dało...
Potraktowałam zimnym prysznicem i Perfectą Mama i przeszło...
Stary 2009-11-06, 09:06   #1301
pysiamn
Zakorzenienie

hey

Jakoś nie mam werwy i humoru skrzydla mi opadły...
Pisałam Wam o naszych poszukiwaniach M i o ostatnich które upolowaliśmy ale ktoś kupił przed nami.......

Mamy na oku kolejne, ale już nawet niechce się napalać i pisać.... 2 tyg czekamy na informację....od banku...
nic tylko chce mi się

Poczytam Was po cichutku

Majkela cudny przystojniak
Dziewczynym które kupiły, lub chca kupic " Język Niemowląt" T.Hoog A gdzie wy byłyscie jak ja rozsyłałam ta ksiązke na emaila w pdf-ie ???? fakt na kompie gorzej sięczyta...lepiej sobie wydrukowac, ale po co kupowac skoro mozna mieć za darmo ?

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-06 o 09:13
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:13   #1302
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka przed chwileczką wstałam , wyspałam się chociaż Malutka obudziła się o 2.oo w nocy i zaczeła kopać

Cytat:
Majkela a na co pomoze masc z vit.A, na siniaka, czy rozstep? I slicznego przystojniaka masz
maść w witaminą A rozjasnia roztepy , nie wiem jaki wpływ na na dziecko bo spożywanie wit A w większych ilościach jest niebezpieczna dla dzidziusia
jak nie zapomnę to zapytam lekarza na najbliższej wizycie
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
ja mam i gruchę i fridę i wodę wodą zawsze psikałam dla rozrzedzenia wydzieliny pozniej wyciagałam frida lub gruchą.

W czasie zimy psikałam profilaktycznie zawsze wieczorem zeby nosek nie wysychał.
Jesli chodzi o wybór między fridą a gruchą to mój syn wolał gruchę jak był mniejszy. Teraz jak ma katar to woła, ze chce fridę.
Doświadczenia dużego nie mam bo jakoś nas katary omijały i mieliśmy raptem z 4 razy...
na SR położna powiedziała że jeszcze smarowanie pod noskiem maścią majerankową pomaga zwilżyć oddychane powietrze i zapobiega katarkowi

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
hey

Pisałam Wam o naszych poszukiwaniach M i o ostatnich które upolowaliśmy ale ktoś kupił przed nami.......

Mamy na oku kolejne, ale już nawet niechce się napalać i pisać.... 2 tyg czekamy na informację....od banku...
nic tylko chce mi się

Poczytam Was po cichutku
buziacki na poprawę humorku

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:18   #1303
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam, ja na chwilkę bo idę jeszcze spać...

Czy też tak macie? Generalnie i tak cały czas są spuchnięte na stałym poziomie, ale już drugi raz tak urosła, że zginać się nie dało...

Kamyku.....idź z tym do lekarza i to jak najszybciej.Bo u mnie w ten sposób zaczynało się zatrucie ciążowe (gestosa) i do tego zwiększone ciśnienie.Być może będziesz musiała zrobić badanie moczu pod kątem białka.Nie lekceważ nadmiernej opuchlizny nóg i ciała .Ja rozumiem,że w ciąży a zwłaszcza w ostatnim okresie nogi puchną i woda w organizmie się zatrzymuje,ale jak już coć jest nienormalnego to radziłabym się tym zainteresować.Mam tego typu doświadczenie z 1 ciąży.
Stary 2009-11-06, 09:19   #1304
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a ja robię saładkę z wędzonej makreli :
makrela , ogórek kiszony , jajko , cebula i troszkę majonezu
robię pierwszy raz i nie wiem jaka będzie ale szwagierka mówi ze pyszna
moze troszkę pokosztuję
Ja czasami z makreli robię taką pastę na kanapki: makrela, jajka na twardo, szczypiorek, majonez, sól i pieprz - jest pyyyyyyyycha

Cytat:
Tak a propo monitora oddechu.Znow sie upewnilam, ze to sluszny zakup.Slyszalyscie dzisiaj w Faktach o tym malenstwie 4 tyg. ? Mama zadzwonila na 112, ze dziecko nie oddycha i policjant przez tel ja instruowal jak robic sztuczne oddychanie i udalo sie
Też to wczoraj widziałam... Normalnie trzeba będzie jeszcze przed porodem przejść kurs pierwszej pomocy co by wiedzieć co robić.

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
A to nie dają jej w szpitalu? tzn. instrukcji obsługi?
Oj dobrze by było

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Poprawił mi się nastrój dzięki innemu zajęciu, tj. pijanym kolesiem w ogródku(wpadł nam pzrez murek i jakaś pani zazdwoniła do domku, ze szła z psem i patrzy koleś leży pijany) Spoko okazał się sąsiadem znaczy kilka uliczek niżej mieszka- ojciec kolegi hehehe. Tż z moim tatą go zaprowadzili:P Się rodzina ucieszyła na jego widok
hehehe, o kurcze ja bym się najpierw trochę wystraszyła, ale dobrze że wiedzieliście gdzie mieszka

Cytat:
my w prezencie ślubnym dostaliśmy 500euro w takiej tubie ozdobnej (nawet nie wiedziałam od kogo , ale wiedziałam ze jednej koperty brakuje ), nie umiałam jej otworzyć więc położyłam na meblach i zapomniałam
teściowa się pyta czy dostaliśmy prezent od świadka a mi bylo głupio i powiedziałam ze tak ,
mąż myślał że koperte przez przypadek spalił w piecu z papierami , jak powiedział to mamie a ona sie dowiedziała o jaką sumę chodzi to przez cztery dni mi truła że jak można tyle kasy spalić
mąż mnie pocieszal ze poszły z dymem i nic nie zrobimy a ta mnie dołowała że lekkomyślni jesteśmy
po jakimś czasie dowiedzieliśmy się ze tą kartą była właśnie ta tuba i kasa się znalazła
Ale miła niespodzianka

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się zastanawiam, co Wy kupujecie do czyszczenia nosków dla Waszych bobasów?? fride, gruszkę a może wode morską?? co jest najlepsze
I fridę i sól morską.

Cytat:
ja tez kupiłam fride ale o tych do odkurzacza słyszałam że rzeczywiście lepsze.a mam pytanie odnośnie fridy do was,czy wiecie na ile użyć jest ten filtr?na raz czy dlużej?mam w komplecie 3szt ale w sklepie widziałam ze drogie nie są.
Ten filtr na długo starcza bo gilki nawet nie dochodzą do niego, a tą rureczkę się myje i jest cacy.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja tez zmykam do wyrka ale wcześniej nasmaruje brzusio oliwką bo ciagle mam przed oczami te laski z Rozmow......Dobranoc do juterka
ja też wczoraj wieczorkiem nasmarowałam się oliwką

Cytat:
hey

nic tylko chce mi się

Poczytam Was po cichutku
Szkoda, że ktoś kupił przed Wami to mieszkanko, ale widać nie było dla Was i jeszcze znajdziecie swoją perełkę

A mój mąż upatrzył już jakieś samochodziki i na dniach będzie jeździł i patrzył Tak się cieszę, bo może już niedługo będziemy mieć samochodzik

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:25   #1305
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
na SR położna powiedziała że jeszcze smarowanie pod noskiem maścią majerankową pomaga zwilżyć oddychane powietrze i zapobiega katarkowi
Pediatra Kuby zawsze mi zaleca ta masc przy katarku Kuby

Cytat:
buziacki na poprawę humorku

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Szkoda, że ktoś kupił przed Wami to mieszkanko, ale widać nie było dla Was i jeszcze znajdziecie swoją perełkę
Pewnie tak....mąż cały czas mówi o minusachi o tym że do Ząbek to i ja do pracy i mamy by miały daleko...to prawda
Zawsze chcielismy w Ursusie bym miała blisko do pracy i by moja mama miała blisko i niedaleko mój brat....

ale szukamy od sierpnia.....ehhhhhhhh:mu r:

Cytat:
A mój mąż upatrzył już jakieś samochodziki i na dniach będzie jeździł i patrzył Tak się cieszę, bo może już niedługo będziemy mieć samochodzik
życzę Wam by znalazł fajniutki taki jak sobie wymarzyliscie

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:26   #1306
filka2
Zadomowienie

witam ale mi sie wstać nie chciało
wczoraj nie mogłam zasnąć bo mnie okropnie bolała lewa łydka,tak jakby w środku żyła boje się czy to nie jakieś zylakimoja mama miała duże i ma ale już mniej(po zabiegach).jak tu zapobiec jeśli to one?już drugi dzien mnie nogi wieczorem bolały
pysiamn dobrze bedzie z tym M,wiadomo że ceny w stolicy z kosmosu ale co zrobić
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:28   #1307
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Witajcie.wracam po kilkudniowej przerwie. musialam zostac w kielcach bo okazalo sie ze wynik po 2h glukozy mam za wysooki a ze nie chodze do gina w ramach nfz musialam isc do innego gina zeby mi wypisal skierowanie do poradnii diabetologicznej. i w sr nie bylo zadnego gina wiec zostalam i na czw. i na szcescie wczoraj udalo sie wszystko zalatwic dzieki uprzejmosci poloznych i pan w rejestracji (nie bylo juz miejsc do gina i nie mialam podbitej ksiazeczki). u diabetologa mialam byc 10, a pani pielegniarka powiedziala zebym przepuscila 2 oosoby i weszla bo jestem w ciazy (szok)a byli sami faceci i to dziadkowie i mnie przepuscili i bylam 1-sza (szok). doktorka mnie nastraszyla, dala diete na miesiac, a jesli cukry byly za wysokie mam przyjsc za tydz. zostalam przeszkolona a i tak mialam problem bo krew leciec nie chce. mierzylam po obiedzie i po kolacji i mam na szczescie w normie.

dzidzia zdrowa,caly czas syn, brak rozwarcia,szyjka zachowana, lozysko sie nie starzeje. od poczatku ciazy niecale 8kg na plusie.

troche sie martwilam ta cukrzyca ale juz wyluzowalam.glowa muru nie przebije a moze chociaz dzieki temu nieduzo przytyje. pewnie bede sie klula przez nastepne 12 tyg, trudno.

poogladalismy wozki ale nie zdecydowalismy sie jeszcze.

posiedzialam z rodzicami i siotra przez 2 dni ale powiem Wam, ze ciagnelo mnie do Męża.rozlaki sa okropne.

aha, nadrobila wszystko to co napisalyscie...duzo tego bylo
Pola, nie stresuj się cukrem Z tą dietą naprawdę da się żyć, jem tak już ponad 2 tygodnie i trzeba tylko pomijać posty dziewczyn o smakołykach
Najważniejsze, że przy diecie cukier jest w normie 12 tygodni da się przeżyć. Ja się tylko świąt obawiam Dla mnie najgorsze jest kłucie się 4 razy dziennie, ale jakoś daję radę i liczę, że na następnej wizycie będzie dalej tak dobrze i pozwolą mi mierzyć 2 razy w tygodniu

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2009-11-06 o 09:30
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:34   #1308
aldii
Zakorzenienie

Sensuel to ja poprosze wiecej info na temat tego cudu odkurzaczowego i jaka jest tego cena ?
Kamyku mi puchnie zwlaszcza lewa
Pysiamn
Ula dziekuje
PatkaM ja mialam na studiach przez rok ratownictwo medyczne, niby wiem co robic itd. ale momi, ze w kryzysowych sytuacjach jestem bardzo opanowana i zachowuje zimna krew, tak w przypadku swojego malenstwa nie wiem czy bym nie wpadla w panike.... lepiej zebym nie miala okazji sie o tym przekonac (ani zadna z nas)
Stary 2009-11-06, 09:38   #1309
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
życzę Wam by znalazł fajniutki taki jak sobie wymarzyliscie
Super by było Zwłaszcza, że od niedzieli już jestesmy bez samochodu... Ale upatrzone jakieś są, teraz najważniejsze to pojechać, sprawdzić na własne oczy, wziąść na przegląd i jak wszystko ok to kupować

Cytat:
witam ale mi sie wstać nie chciało
wczoraj nie mogłam zasnąć bo mnie okropnie bolała lewa łydka,tak jakby w środku żyła boje się czy to nie jakieś zylakimoja mama miała duże i ma ale już mniej(po zabiegach).jak tu zapobiec jeśli to one?już drugi dzien mnie nogi wieczorem bolały
Jeżeli by to były żylaki to musisz to skonsultować z ginem - czasami można sobie pomóc chłodzącymi kremama, np z Perfecty Mama taki jest, a jak masz jakieś żylaki na wierzchu to może musiałabyś nosić specjalną rajstopę.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:38   #1310
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie z rana!

Aleeee mi się spać chce To pewnie ta paskudna pogoda, mgła, szaro, bura i ponuro, zeeeeero słoneczka. Chociaż tyle, że na razie nie pada. I tak się zanosi też na weekend, bleeee.

Ja dziś przed kursem jeszcze musze jechać do lekarza, zamknąć zwolnienie. Tutaj lekarze dają otwarte zwolnienia i jak już się jest zdrowym to trzeba jechać, żeby wpisali datę i podbili do kiedy na nim byłam. Tak mi się chce, że szok!

Później kurs, a po kursie zobaczymy Szymusia Mam wizytę dopiero na 18.30, ale powiedziała kobieta, żeby przyjść wcześniej. Mama nadzieję, że jednak się nie przesunie tak jak ostatnio, mieliśmy na 17, a weszliśmy o 18.

Kamyku mi też puchną nogi, a raczej tylko łydki, ale nie tak jak u Ciebie, żebym zgiąć nie mogła. Tak, jak napisała Sensuel, lepiej idź do lekarza

pysiu nie płakusiaj, jestem pewna, że znajdziecie już niedlugo super mieszkanko Ja to jestem czarodziejka Pamiętasz, pisałam Ci tak samo, że znajdziecie niedługo super wózeczek, i co, za kilka dni zakupiliśce

Narobiłyście mi ochoty tymi sałatkami i pastami z rybek, mniamka.
Ja na kanapeczki też robię pastę, z takiego serka jak cottage, albo inny tego typu, do tego najlepiej wędzone szprotki, cebulka, pieprz, sól. Wychodzi pychotka
A z sałatek to robiłam zawsze mieszaninkę z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorkiem, serkiem zółtym i co mi tam jeszcze pod rękę podeszło
Stary 2009-11-06, 09:40   #1311
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
o jakieś linki
Ćwiczenia szukałam po necie i przez przypadek powpadałam na kilka.
Trochę ćwiczeń jest na http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ tylko trzeba się zalogować.
Trzeba szukać.

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Może któraś z was jeszcze nie natknęła się na tę stronkę więc wklejam linka:
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
oo własnie tez ją już przeglądałam, ktoś kiedyś ją polecał.
Ciekawa

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
lila12- ja też odkryłam że pojawił mi się cellulit przed ciążą nigdzie nie miałam a teraz zauważyłam że pojawiło się co nieco na pośladkach jak je tak ścisnę
oj mi też i też ciężko mi się go pozbyć.
Wziełam się na sposób i podpuściłam męża, że to jak będe wyglądać zależy od niego ....i masażyki ujędrniające udało się uzyskać od niego

....a za to na pocieszenie ja dostrzegłam u mężusia bladziutkie rozstępy na tyłeczku ..... w końcu jakaś sprawiedliwość ... nawet nie spodziewałam się że tak się przejmie tymi rozstępami.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ach i chciałam się pochwalić że kupiłam taką bluzę dla Filipka:
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Cudna!!! Aż nie wierzę - ja kupiłam taką:
śliczności

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Może to jednak siniak spróbuj maścią z wit. A

Załącznik 2632239
Cytat:

maść w witaminą A rozjasnia roztepy , nie wiem jaki wpływ na na dziecko bo spożywanie wit A w większych ilościach jest niebezpieczna dla dzidziusia
jak nie zapomnę to zapytam lekarza na najbliższej wizycie
ja już też o tym pisałam, ale ktoś tu mi nie wierzył.

Znalazłam teraz artykuł o tym w gazecie "dobra mama"i tam pisze:"Przyszłe mamy nie powinny stosować kosmetyków z pochodnymi witaminy A: retinolem oraz tretinoiną i izotretinoiną . Substancje te są niewskazane ponieważ mogą doprowadzić do zaburzeń w rozwoju dziecka."

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:43   #1312
zebra666
Zakorzenienie

A ja sobie już poodkurzałam i kawusie popijam:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:47   #1313
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
pola25 najważniejsze, że synuś zdrowo rośnie i oby tak dalej a dietka cukrzycowa.. no trudno, ale jak trzeba to trzeba chyba to nie takie złe a zdrowie dzidzi i Twoje najważniejsze, pewnie po porodzie wszystko wróci do normy
Dzięki Olivia za wsparcie

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Pola, nie stresuj się cukrem Z tą dietą naprawdę da się żyć, jem tak już ponad 2 tygodnie i trzeba tylko pomijać posty dziewczyn o smakołykach
Najważniejsze, że przy diecie cukier jest w normie 12 tygodni da się przeżyć. Ja się tylko świąt obawiam Dla mnie najgorsze jest kłucie się 4 razy dziennie, ale jakoś daję radę i liczę, że na następnej wizycie będzie dalej tak dobrze i pozwolą mi mierzyć 2 razy w tygodniu
Xmila a jaki Ci wyszedł cukier na badaniu?

napisz mi co jesz na obiad bo mam maly problem co jesc!dzisiaj ziemniak w folii, kurczak w folii i brokuly. krupnik.

i jak Ci idzie klucie??ja mam problem z tym aby mi duzo krwi wyplynelo.
Stary 2009-11-06, 09:54   #1314
gooha3
Zadomowienie

Pola
nie zamartwiaj się tą cukrzycą. Przynajmniej masz motywacje żeby się troszkę zdrowiej odżywiać, a po za tym myśle że będzie dobrze.

Pisałam Ci kiedyś o tej mojej szwagierce co miała cukrzyce. Wczoraj z nią rozmawiałam i w całej ciąży przytyła 14 kg. Mineło właśnie 2 tyg od porodu, ale jak ją widzę to wydaje mi się że już brzuszka wogóle nie ma i wygląda i czuje się jak przed ciążą.
Wogóle całą ciąże dobrze się czuła mimo tej cukrzycy. Dzidziuś wcale nie był większy od innych dzieciaczków.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:56   #1315
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Nie, mi nogi aż tak nie puchną, tylko czasem na wieczór bolą.

Cytat:

Dziewczynym które kupiły, lub chca kupic " Język Niemowląt" T.Hoog A gdzie wy byłyscie jak ja rozsyłałam ta ksiązke na emaila w pdf-ie ???? fakt na kompie gorzej sięczyta...lepiej sobie wydrukowac, ale po co kupowac skoro mozna mieć za darmo ?
Czy ja mogę poprosic o pdf-a na maila??

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:57   #1316
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel to ja poprosze wiecej info na temat tego cudu odkurzaczowego i jaka jest tego cena ?
Kamyku mi puchnie zwlaszcza lewa
Pysiamn
Ula dziekuje
PatkaM ja mialam na studiach przez rok ratownictwo medyczne, niby wiem co robic itd. ale momi, ze w kryzysowych sytuacjach jestem bardzo opanowana i zachowuje zimna krew, tak w przypadku swojego malenstwa nie wiem czy bym nie wpadla w panike.... lepiej zebym nie miala okazji sie o tym przekonac (ani zadna z nas)

"Katarex",odciągacz kataru,cena ok 51zł w aptece lub w sklepach rehabilitacyjnych.
Stary 2009-11-06, 10:00   #1317
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Pola
nie zamartwiaj się tą cukrzycą. Przynajmniej masz motywacje żeby się troszkę zdrowiej odżywiać, a po za tym myśle że będzie dobrze.

Pisałam Ci kiedyś o tej mojej szwagierce co miała cukrzyce. Wczoraj z nią rozmawiałam i w całej ciąży przytyła 14 kg. Mineło właśnie 2 tyg od porodu, ale jak ją widzę to wydaje mi się że już brzuszka wogóle nie ma i wygląda i czuje się jak przed ciążą.
Wogóle całą ciąże dobrze się czuła mimo tej cukrzycy. Dzidziuś wcale nie był większy od innych dzieciaczków.

Dzięki Gooha. mam motywację-chociaz od tyg waga nie idzie w gore a spadla nawet
Stary 2009-11-06, 10:01   #1318
patinka_
Zakorzenienie

heeej
wczoraj miałam tyle nadrabiania was, eh..5-6 stron:P byłam w Krakowie na uczelni, miałam niezłego stracha-bo rano się obudziłam i nie czułam dzidzi, a zawsze się jakoś równo ze mną budziła...w autobusie do Krakowa zjadłam Liona..dalej nic...w końcu wszamałam bułkę-ostatni gryz i pyyyk-mocne puknięcie o 10:20-co za śpioch:/ troszku popukał, a póżniej znów długa cisza, chociaż łaziłam po uczelni, po galerii i w ogóle...wróciłam do domku po 19, zjadłam kolacyjkę i znowu mi się przypomniało, że coś cisza od rana...położyłam się do łóżka i dalej nic, mówiłam Tż a on że śpi mały, no ale ileż można...już zaczęłam się porządznie martwić, w nocy trzymałam ręce na brzuchu i aż dostałam tych skurczy Braxtona:/...póżniej w końcu poczułam jakieś smyranie, ale bardzo delikatne, głównie gdzieś w środku, nie było wybębeszania brzucha całą noc coś zmartwiona byłam...ale na całe szczęście dzisiaj rano dał mi piękny pokaz naciągania brzucha we wszystkie strony-eh...a tak mnie wystrachał głuptasek
w ogóle to jak kładę się do łóżka to czuję się jak wrak człowieka,ciężko mi zmienić pozycje, stękam, jęcze,,,masakra..a najgorzej jak wstaje..wczoraj jak wstałam do kibelka to taka zgarbiona szłam jak staruszka, a jak siadłam na kiblu to nie mogłam później wstać bo momentalnie mi ścierpła noga i tak siedziałam i się śmiałam sama do siebie:/ a tu jeszcze z 2 kg dzidzi przybędzie to już w ogóle chyba z łóżka nie wstanę:/ dzisiaj idę na obchód po paru lumpkach, w nocy śniło mi się że grzebie w lumpie-masakra:/ a wczoraj w Krakowie kupiłam małemu skarpetki (kolejne!!) w H&M błękitne ze znaczkiem Supermana i przytulankę w C&A..miałam kupić już jakieś większe te skarpetki ale z tym wzorkiem był tylko rozmiar 10-12 i 13-15, wzięłam te większe...doświadczone mamusie-to taki rozmiar do 6 miesięcy czy mniejsze? aaa..no i pierwszy raz udało mi się kupić coś dla siebie, bo ostatnio to tylko dziecinne i dziecinne a siebie troszku zaniedbuje-kupiłam sobie sweterek tuniczkę w C&A ale super wygląda do brzuszka - długi rękaw, rękawy i ten materiał aż pod biust w takie zimowe wzory, pod biustem wiązanie i do dołu jednokolorowy sweterek z dwoma kieszonkami u dołu - był zielony i bordowy-wzięłam bordowy.Polecam bo cieplutki, materiał rozciągliwy i nada się również i po ciąży taka długość, że chyba też można go ubrać do getrów jak się nie wbije w jeansy
Stary 2009-11-06, 10:13   #1319
aldii
Zakorzenienie

Gooha dzieki za info.Wiec poki co nie bede ryzykowac z ta wit.A
Sensuel

Musze zapytac gina czy moge brac teraz kolagen (bralam go przed ciaza), zostalo mi jeszcze pol opakowania....
Stary 2009-11-06, 10:20   #1320
patinka_
Zakorzenienie

dziewczyny - jak się po przelewie z Zusu kapnąc za jakie L4 to kasa?oni za każde L4 dają osobny przelew?bo ja dostałam 1 przelew w tytule pisze tak : swiadczenie ZUS
220000U091103D0000009 te cyfry w środku to prawdopodobnie data przelewu 09-11-03 a resztasame zera w sumie...ja miałam L4 od września któregoś do 7.10 - ale za wrzesień i 3 dni października płacił mi pracodawca, później od 8.10-26.10 i następne zwolnienie to od 27.10.-18.11 ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości