|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymianka Mikołajkowa :)
Ja też całej dyskusji nie odczuwałam jako negatywnej
.......to chyba było nieuniknione, a nawet i potrzebne - tak wiec Achnes - luz ![]() Osobiście przespałam się z wszystkimi tematami i się z nimi pogodziłam ![]() Będę się starać trafić w gusta swojej wybranki ![]() Cena jak dla mnie ok....ale mam nadzieje, że jeśli przekroczę to nic się nie stanie....bo moje wrapy rzadko się w tej cenie mieszczą ![]() Killa - no co Ty....jak robisz prezent chcesz sobie za robocizne doliczać.... I jeszcze pytanie odnośnie tych preferencji - jako niedoświadczona pytam - wymyślam temat i do tego: typ np kolczyki, rozmiar, kolory - lubię nie lubię, ew. kamyczki - lubię nie lubię....cosik jeszcze? Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-11-06 o 10:41 |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale dlaczego chcecie wymyślać jakiś temat do tej wymianki?? Wymianka jest przecież 'mikołajkowa' i jakoś nijak się do tego mają np. 'pory roku'.. znowu na cytaty to trochę mało czasu jest, żeby dopracować chociaż jakiś ulubiony tekst może zainspirować, tak samo, jak ulubiona melodia (niekoniecznie tekst tej melodii )W opisie możecie przecież zawrzeć jakiś fragment tekstu-inspiracji, kolory, ulubioną muzykę... Zastanawiam się nad zgłoszeniem jeszcze... Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-11-06 o 11:04 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy post: regulamin punkt 4: 4. Kwota do jakiej ma zostać wykonana praca będzie ustalona wspólnie, jednak nie zawsze przekłada się ona do zużycia materiałów (przykład: prace wirewrapping, plecionki). dlatego to pytanie zadałam. ja tam nie patrzę na cenę materiałów , bo mam dojścia do raczej taniego srebra, a kamienie nie są problemem, mam taki zapas, że na pewno coś dobiorę! Poza tym jutro udaję się na Giełdę Kamieni i Minerałów do Sosnowca ;P może coś ciekawego znajdę.
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Killa - w sensie o wliczanie nie o doliczanie mi chodziło....Mniejsza o to...dla mnie jest logiczne, że ta kwota jest cała na materiały.....
Hmmm...wg mnie to plecionki i wrapy wcale nie wychodzą taniej....prócz tego, że są pracochłonne....
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-11-06 o 12:05 |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam za zamieszanie, ale ja jednak muszę zrezygnować
Nie wyrobię się z tym prezentem.
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, dziewczyny, czasu mało... skoro dziewczyny się wycofują, to może wymiankę choinkową zrobić??
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
albo noworoczną ;P
|
|
|
|
|
#129 |
|
www.dulcedo.pl
|
Dziewczyny, a kiedy ma być wysyłka, bo jakoś się zagubiłam w tym wszystkim.
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
poppy - przyjmuję twój punkt widzenia
chciałam mieć jasność, bo czytając ten punkt, który przytoczyłam, to jakoś nie bardzo wiedziałam jak go zinterpretować ![]() teraz czekam niecierpliwie na info, kogo mam uszczęśliwić
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
ja sie zgadzam na wszystko co wymyslicie, bo do poniedzialku nie bede miec netu i nie uda mi uczestniczyc w dyskusji
jesli cos sie rozjasni to w pon wysle prv
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
eh...skoro nam się uczestnicy wykruszają to może naprawde byłoby dobrze przedłuzyć termin i zrobić wymianke gwiazdkową....ja nawet jak się zepne i zrobie wszystko w terminie to moja przesyłka i tak dojdzie około gwiazdki dopiero a w tym czasie też mam kilka zamówień do zrealizowania i dwa kiermasze świateczne do obskoczenia... Wiec by uczestników w zabawie nie ubywało jestem za terminem gwiazdkowym
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Coś nie możemy się zebrać... Ja napisałam w regulaminie że nie musi być tematu, ale może... To Wy tematami zaczęłyście rzucać
Tylko teraz pytanie czy te osoby, które teraz się zgłosiły będą miały czas na święta... Dla niektórych dopiero wtedy jest wzmożone wysłanie paczek, robienie zamówień indywidualnych i stanie na poczcie... + porządki świąteczne i inne przygotowania |
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - wydaje mi się, że gdyby zrobić wymiankę taką ot, ale z okazji Mikolaja, żebyśmy my stare baby też mialy trochę radochy to spokojnie zdążymy. Ja przynajmniej zdążę. Są pełne 3 tygodnie do końca listopada. Zdążę pod warunkiem, że będę robila prezencik sugerując się tylko preferencjami osoby, ktorą wylosowałam. Na pewno jakieś półfabrykaty do tego w domu znajdę, a nwet zamówić zdążę. Chyba, że do tego dojdzie wymyslanie cytatu i inne bzdety. Na to czasu nie mam. No, taka jest prawda. Dlatego proponuję wymianę Mikołajkową z wysyłką do końca listopada, ale bez tematów. Wtedy każda chyba bez problemu coś udłubie
![]() No, to się wypowiedziałam
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Piechotką, ja też zdążę na Mikołaja
Tematy mogą być, może nie być, ważne żeby była zabawa![]()
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
I ja się chętnie zgłaszam. Tak sobie właśnie myślałam, że jakaś wymianka powinna się szykować, a ja tyle czasu byłam odcięta od świata bałam się, że ominie mnie dobra zabawa.
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem za tym co napisała Piechotka
grunt by była dobra zabawa i było miło- tematu jak dla mnie nie musi być- wystarcza preferencje...no i uwielbiam dawać prezenty....a dostawać jeszcze bardziej
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Zgodny ludź jestem więc się dopasuję
![]() Chociaż myślę, że wystarczyłyby preferencje, no ale jeśli ktoś chce zaszaleć
|
|
|
#139 |
|
www.dulcedo.pl
|
Najfajniejsza jest właśnie zabawa nutka niepewności czy się spodoba osobie obdarowanej (mnie zawsze skręca) i radocha z własnego prezenciku.
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, ja też godzę moje prywatne łobuziaki zabierając im zabawkę o którą się kłócą - wtedy bardzo szybko dochodzą do porozumienia
Dziewczyny przybliżcie mi proszę temat preferencji, co mam ująć, mogę napisać tylko, że na ucho, bo dla siebie mam może 2 pary kolczyków i każdy prezent mnie ucieszy
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Hehe czyli pozostajemy przy wymiance beztematowej?
Dwasłońca, napisz jakie kolory lubisz, możesz też dodać jakich nie trawisz, dodaj czy lubisz wiszące, dyndające czy raczej nie, wymień kilka ulubionych kamieni itp. tzn wszystko co może pomóc osobie która Cię wylosuje. Btw. muszę się pochwalić - pierwsze wrapki całkowicie ze srebra już kończę jeden kolczyk wyszedł super, teraz musze zrobić drugi no ale udało mi się dopasować zawijaski na zasadzie odbicia lustrzanego więc tylko to połączyć muszę hihi jestem z siebie dumna
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi przyszło do głowy, a może każda z nas dorzuciłaby do paczuszki pocztówkę ze swojej miejscowości?
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Czyli bez tematu? To zmieniam już w regulaminie...
A co do pocztówki, pomysł dobry, ale niektóre wioski nie mają własnych tylko większych miast obok siebie... |
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Mikołajkowa to wymianka więc można dorzucić kartkę ale raczej już świąteczną. Spróbujmy się zabawić w Mikołaja i nie kombinujmy za bardzo, po prostu róbmy prezent najlepiej jak umiemy i zapakujmy go aby był namiastką najpiękniejszych świąt w roku ..
|
|
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
ja muszę zrezygnować niestety. przepraszam, ale po prostu technicznie nie dam rady.
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze ja się zgłaszam
dobrze, że się w czasie zmieściłam no i będzie to moja pierwsza wymiana na wizażu - mój debiut
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
To bardzo fajnie naila, że dołączasz bo już ustaliłyśmy, że kierujemy się jedynie preferencjami
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
To powoli zaczynam czekać na pmy...
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy będzie losowanie? bo ja już całkiem się pogubiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

.......to chyba było nieuniknione, a nawet i potrzebne - tak wiec Achnes - luz 

chociaż jakiś ulubiony tekst może zainspirować, tak samo, jak ulubiona melodia (niekoniecznie tekst tej melodii
jestem również

Nie wyrobię się z tym prezentem.

chciałam mieć jasność, bo czytając ten punkt, który przytoczyłam, to jakoś nie bardzo wiedziałam jak go zinterpretować