Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 16:29   #3931
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

moje dziecko jest niemożliwe ... w łóżeczku jest be, na moim łóżku tez jest be, a w wózku śpi jak laleczka ... i nawet trzaskanie garnkami mu nie przeszkodziło, bo mamusia obiad gotowała

treaz ja na wizażu, a On dalej śpi w kuchni na dole ... a babcia go pilnuje
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Heloł
Pochwaliłam Antosia? no to mam za swoje
Wczoraj i dziś jest okropny!!! nie je, nieśpi i marudzi non stop. nic nie działa, nic nie skutkuje. Wczoraj poszedł spać bez mleka, ale obudził sie w nocy 2 razy po to, aby wypić po 40ml . Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.
Własnie przysnął na chwilę, ale juz slysze, że się wierci.
jak pisałam, ze ciesze sie, ze Antonio tak ładnie je to chciałam dodać ... "tylko zeby mu sie nie odmieniło"
mam nadzieję, ze to jednorazowy wybryk
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Aniu kciukasy zaciśnięte za koleżankę
a co do tej lekarki to ładne klocki, ja to z reguły nie czytam ulotek, tylko wierzę, że jeśli zapisała to tak ma być ale wychodzi na to, że jednak nie...znaczy pomijam obecną sytuację, bo teraz to nawet jakbym chciała to co ja bym z tych krzaczków wyczytała

Ja spadam spać, u mnie juz 22, zdjęcia wrzuce może nawet jutro, w każdym razie sie postaram

no lekarka się nie popisała ... to pani w aptece powiedziała, ze ona by swojemu dziecku nie dała takiego syropu

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wrocilam
u okulisty ok maly ma dobry wzrok
bylam tez u dentysty, jeszcze tylko jedna wizyta i zalatwilam tez zus, bylam tez u komornika ale sie okazalo, ze nie ten rejon i bylo juz za pozno wiec musze jechac w poniedzialek
no i zapisalam Eryka do okulisty przy okazji

teraz robie obiadek a TZ pojechal cos zalatwic i po starszaka a potem jade zarezerwowac urodziny

ahaaaaa a moj Marcel przewrocil sie z brzucha na plecy wczoraj pierwszy raz ale byl zdziwiony
super, ze Marcelek ma dobry wzrok!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
eee nie bede go chwalic bo piatkowy obiad to zaden figiel.Ziemniaki w mundurkach i bialy serek-po poznansku gzik.
Wykazal sie inwencja twórcza i wkroil do tego czerwona papryczke w kosteczke i cebulke.
Zjadlam.Calkiem dobre polaczenie.
hehehe .... obiadek dobry - tez taki lubie
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Czytam, że niektóre dzieciaczki przewracają się z brzuszka na plecy. Antoś też tak robi, ale dr powiedziała, że jeżeli robił to już wczesniej (teraz ma 14 tyg.), to wcale nie świadczy o wyjątkowych umiejętnościach naszych dzieci, tylko wręcz odwrotnie. Może to być przyczyny tego nadmiernego napięcia mięśniowego, a jeżeli dochodzi do tego wygnanie w łuk np lub wczesne trzymanie główki (nie musi świadczyć o dużej sile naszego maluszka), to trzeba to sprawdzić. Nie chcę nikogo niepokoić, ale powtarzam tylko co powiedziała lekarka

Idę robić rybę po grecku, bo już mi ślinka z głodu cieknie i zaraz ze śliniakiem jak mój mały będę chodziła

Aniu, trzymam kciuki za koleżankę

Fotkę fryza wstawię niedługo, jak będę miała chwilkę
a no właśnie ... i mój Bartosz tak miał - niby szybko zaczął trzymać głowę, ale wygina się w łuk

no to czekam
Cytat:
1. obiad jak obiad wazne, ze jest - ja z moim to nawet tego bym sie nie spodziewala, jak bylam w zusie to kazalam mu przyprawic kurczaka, zostawilam oczywiscie potrzebne przyprawy i wiecie co on zrobil? wylozyl kurczaki na blache i wysypal z saszetek na to wszystkie przyprawy, doslownie wszystkie!!! tyle ile bylo, nic nie zostalo
niech on juz lepiej sie zajmie praca

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

uhmmmm moje dziecko juz idzie ... tzn babcia go niesie
pies go obudził

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 16:52   #3932
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Fisher Price 3w1
A oto moja myszka w niej 15 min temu
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:18   #3933
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja nie cashmeree, ale odpowiem za siebie.

Karmię moją dziewuszkę tylko piersią, nie dopajam (wg. zalecenia pediatry). Malutka je co trzy godziny: rano około godz. 9, a potem w miarę równych odstępach 12,15,18, ostatnie karmienie 21. Jedna pobudka w nocy między 2 a 4 i sen do 8 rano.
Moja tez mniej wiecej co 3 godziny, ale tylko mniej wiecej Chcialabym zeby jadla tak regularnie jak twoja.

Cytat:
wiesz Twoja jest mlodsza o 7 tygodni....a Marcel sie smieje tak od niedawna
poza tym moj dopiero sie pierwszy raz przekrecil a Twoja juz to umie - wiec nie narzekaj
W zadnym wypadku nie narzekam, nie moge sie tylko doczekac

Cytat:
hehe bo moj TZ akurat do gotowania to ma dwie lewe rece, nawet jajecznicy nie potrafi

byl tak nauczony, ze od tego jest kobieta (mama), potem jego kobiety mu gotowaly i nigdy sie nie nauczyl

on jest tym typem co to pracuje i utrzymuje rodzine a kobieta zajmuje sie domem, gotowaniem i dziecmi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

moj TZ nawet ostatnio powiedzial, ze nie chce zebym ja pracowala, chce zebym zajmowala sie dziecmi a on nam wszystko zapewni
Ja niestety a moze stety bede musiala wrocic do pracy. Sama nie wiem czy chce czy nie. Mam wrazenie ze takie siedzenie w domu cofa mnie w rozwoju, ale z drugiej strony nie chce sie rozstawac z Lenka Wlasciwie to nie moge sobie tego wyobrazic.

Mariola teraz pisz nam jaki to twoj synek jest be bo nie chce jesc. Moze znowu zacznie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:25   #3934
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Fisher Price 3w1
cudo

Svinecka no to sie udał z tym kurczakiem humor mi się az poprawił

Moj to strasznie się cipie do kuchni, jak robie jakis obiadek a jest w domku to zaraz te łapska pcha bo musi po swojemu doprawić no jedynie to do pieczenia ciast mi się nie wtrąca i całe szczęście
Stary 2009-11-06, 17:51   #3935
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cudo
dzieki

zaraz na zastrzyk jade, musze soie przeciw grypie zaszczepic. juz dawno mialam to zrobic ale przez ten brak @ czekalam bo balam sie ze moge w ciazy byc a z tego cowiem to lepiej nsie nieszczepic w ciazy
poczekam tylko na brzydulke, dam małej mleczko i jade
do zobaczenia pozniej
Stary 2009-11-06, 17:54   #3936
megi b
Wtajemniczenie

Witam, ja na szybko bo mała marudna
truheart witaj daj jakas fotke Adasia

gosiek Piotruś staje ? Masz parkę fajnie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Pośmiałam się dzisiaj rano sama z siebie. Tż wstawał po 5 a ja zerwałam się razem z nim z przekonaniem, że Kingi nie nakarmiłam w nocy. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że przecież ją karmiłam o 2.30.
ja dzis pomylilam porcje bo myślałam ze to duża butla a to mała byla ja karmie w ciszy w półmroku

marica5 ale cyrkowiec z Martynki tak cyca wywinac

Sweet_21 witaj

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:33   #3937
truheart
Zakorzenienie

Witajcie ! piszę migusiem, bo mały sam na macie się bawi, a ile to potrwa to nie wie nikt
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
witaj Tru, dobrze, ze jesteś
nie miałam komu się pochwalić jakie puderki upolowałam na poprawę humoru
Jaki, jaki? a ja skusiłam się na zestaw startowy bare minerals z S i powiem Ci, że podoba mi się toto na twarzy, niby takie niepozorne pyłki, ale wszystko razem wygląda bardzo sensownie, lekko i naturalnie
Cytat:
wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
O! mój robi to samo mam wrażenie, że teraz traktuje smoczka jako jeszcze jedną zabawkę.
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki. Kiedy dzieci zaczynaja siadac??? Nie wiem kiedy moge zaczac ja sadzac na kolankach a nie chcialabym zrobic jej krzywdy.
Mnie lekarz powiedział, że dziecko samo pokazuje kiedy jest do tego gotowe - to znaczy, że posadzone nie może się "gibać" na boki, musi mieć sztywny kręgosłu, inaczej jest jeszcze zbyt słaby.
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Albo kiedy mąż karmi małego i gada do niego ciągle, a potem się mnie pyta "czemu to dziecko nie chce iść spać"
No ciekawe, naprawdę...
Skąd ja to znam... mój mąż często wraca bardzo późno, mały już śpi. Wtedy jego nocną pobudkę na jedzonko i zmianę pieluchy tz traktuje jak okazję do zabawy, bo jest stęskniony za synusiem
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
u mnie kolejna noc do d..y
mały daje mi równo w kość - to najlepsza antykoncepcja no i 100 procentowa
jeszcze ok 2 tygodni tego przeklętego skoku i mam nadzieję że będzie już lepiej, bo mam juz dość

Mały tylko marudzi, albo płacze, a potem wrzeszczy
każe się nosić na rękach, albo trzymać przy cycu, no a ileż można
Jakiego skoku? to wciąż kolki?
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
byłam dzisaij z Bartusiem u lekarza, bo wczoraj zaczał kaszleć i dzisiaj był zachrypnięty ... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia ... mama ma mi kupić jakiś homeopatyczny
My też u lekarki. Nam przepisała homeopatyczny syrop Drosetux. Nie możemy wychodzić na spacer, kurna....wszystkie te ładne dni przegnijemy w domu nasivin też mam ale użyłam go dosłownie 2 razy, lepiej mniej, bo za dużo może uszkodzić śluzówkę. No i wapno też pewnie to standard
Oby nam się szkraby szybko wykurowały!
No i kciuki masz moje również za koleżankę
Cytat:
wrocilam
No to super

Dzisiaj odebraliśmy stertę zdjęć Adasia od urodzenia i wieczorem jak zaśnie w końcu zacznę robić jego album.
A! no i o 6 wpadła sąsiadka laborantka żeby pobrac małemu krew z paluszka na morfologię. Ja się tak stresowałam, a okazało się, że mój pierworodny nic nie robił sobie z tego, że ciotka dwa kciuki mu wymiętosiła z krwi, nawet się śmiał do niej no i wiem, że wszystko ok nie ma anemii, rozmaz też dobry
Dobra wracam do szkraba i zawitam znów jak go do łózka wydeleguję.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:52   #3938
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Ale dziś nas mało, ja się zbieram i zbieram żeby iść wywołać zdjęcia i do dziś jeszcze nie poszłam. a juz tylu osobom obiecałam fotki a tu tak mi ciężko się wybrać lenistwo przemawia.
ja to w ogole jestem jutro na wesele a ja pamiątki nie kupiłam cvo za gapa ze mnie jeszcze jutro bede musiała zapylac do miasta :[

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

ja mam pytanko jakie sa objawy zapalenia ucha??? bo moja mała cos tak przy lewym uszku sobie rączka łapie, i tak się troszke zaniepokoiłam bo słyszałam że dziecko ciągnie uszko jak ma zapalenie
Stary 2009-11-06, 18:58   #3939
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Sliczny. A jakie ciemne oczka ma
Cytat:
Sweet, Bartuś słodki

A
Cytat:

witaj!!!
i buziaczi dla Bartusia

jaki słodki!
Dziękujemy za komplementy

Cytat:
Heloł
Pochwaliłam Antosia? no to mam za swoje
Wczoraj i dziś jest okropny!!! nie je, nieśpi i marudzi non stop. nic nie działa, nic nie skutkuje. Wczoraj poszedł spać bez mleka, ale obudził sie w nocy 2 razy po to, aby wypić po 40ml . Rano z łaską wciągnął 120ml i odtąd anni grama więcej. nic to. Zgłodnieje, to wypije.
Własnie przysnął na chwilę, ale juz slysze, że się wierci.

Jakie ty gooopoty piszesz . Ile razy skarżyłyśmy sie na wątku, że nikt nie chce pisać, wszyscy nas opuszczają?
A tak w ogóle to witaj!
(...)cudo
U mnie to samo.Też od wczoraj.I też nic nie skutkuje. No może trochę uwielbiana suszarka, ale też nie długo.
Wybudzał się z przed południowej drzemki chyba z tysiąc razy Zawsze w awaryjnych sytuacjach wystawiam go na balkon, ale i tym razem płakał jak opętany. W końcu położyłam go na łóżku i sama poszłam do kuchni skończyć obiad.Płakał chyba jakieś z 10 min, w końcu do niego poszłam, przytuliłam i obróciłam na boczek, wyszłam, znowu wróciłam za 5 min, a on śpi, a smoczek gdzie? W uchu

Już nie będę pisać gooopot.Obiecuje.

Cytat:
wrocilam
bylam tez u dentysty, jeszcze tylko jedna wizyta i zalatwilam tez zus, bylam tez u komornika ale sie okazalo, ze nie ten rejon i bylo juz za pozno wiec musze jechac w poniedzialek
no i zapisalam Eryka do okulisty przy okazji

hej oczywiscie, ze Cie pamietamy
a synus uroczy
Super, że ze wzrokiem wszystko ok.
Dziękujemy za komplement

Cytat:
1. obiad jak obiad wazne, ze jest - ja z moim to nawet tego bym sie nie spodziewala, jak bylam w zusie to kazalam mu przyprawic kurczaka, zostawilam oczywiscie potrzebne przyprawy i wiecie co on zrobil? wylozyl kurczaki na blache i wysypal z saszetek na to wszystkie przyprawy, doslownie wszystkie!!! tyle ile bylo, nic nie zostalo
niech on juz lepiej sie zajmie praca
Umieram
Dobry był kurczak?

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Sweet_21 witaj

Mam pytanie do mamuś podających gripe water.Czy można ją podawać do mleka? Bo teraz między karmieniami rozcieńczam z wodą (jakieś20, 30ml).Ale się zastanawiam czy podanie do mleka też jest rozwiązaniem.
W ogóle te kolki mnie przerażają. Chociaż nie jest teraz źle, ale nadal od czasu do czasu pręży się w czasie karmienia i jak sobie pruknie to płacz jest okropny.Przez co teraz w dzień mniej je.Bo go boli brzuszek i nie chce jeść.Podaje jeszcze infacol, ale mam wrażenie, że jest do
Wieczorem jak zaczyna się prężyć, najczęściej w połowie karmienia to włączam suszarkę i płacz ustaje, ale i tak nie zawsze.
Niech to już minie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:14   #3940
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Fisher Price 3w1
fajny! ... ale mysza fajniejsza
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
My też u lekarki. Nam przepisała homeopatyczny syrop Drosetux. Nie możemy wychodzić na spacer, kurna....wszystkie te ładne dni przegnijemy w domu nasivin też mam ale użyłam go dosłownie 2 razy, lepiej mniej, bo za dużo może uszkodzić śluzówkę. No i wapno też pewnie to standard
Oby nam się szkraby szybko wykurowały!
No i kciuki masz moje również za koleżankę

Dzisiaj odebraliśmy stertę zdjęć Adasia od urodzenia i wieczorem jak zaśnie w końcu zacznę robić jego album.
A! no i o 6 wpadła sąsiadka laborantka żeby pobrac małemu krew z paluszka na morfologię. Ja się tak stresowałam, a okazało się, że mój pierworodny nic nie robił sobie z tego, że ciotka dwa kciuki mu wymiętosiła z krwi, nawet się śmiał do niej no i wiem, że wszystko ok nie ma anemii, rozmaz też dobry
Dobra wracam do szkraba i zawitam znów jak go do łózka wydeleguję.
dokladnie ten sam syropek kupiła moja mama ...
dzieki
super, ze Adas zdrowy ... dzielny z niego chłop

idę kąpiel szykować, bo małż z Bartkeim na łóżku dyskutuje - opowiada mu o mikołaju

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-11-06, 19:15   #3941
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Fisher Price 3w1
aaa to taka do jakiej my sie przymierzalismy tylko inny kolor - mowisz, ze podoba sie malej a da sie cos powiesic na palaku? wiem wiem pytam kolejna osobe o to samo

a myszka slodka

ja zarezerwowalam te urodziny o matko 400zl musze wybulic oczywiscie malowanie twarzy tez musi byc dzieci to same wydatki

co do kurczaka to byl ok - bo go "naprawilam" po swojemu

aaaaa zapomnialam dodac, ze kazalam TZ tego kurczaka przyprawionego skropic lekko olejem i zgadnijcie co zrobil?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:24   #3942
skierka1981
BAN stały

ja powoli uciekam ide się kąpać i kładę Amelkę bo już jerczy.
Amela leży w łóżeczku i właśnie widziałam jak kilka razy podciąga się trzymając kwiatka i troszkę na boku i dość wysoko się unosi. ładnie na boczki się przekręca tylko na brzuszku nie chce lezeć i przez to słabo główkę podnosi. ale skoro jest tak silna i ładnie się podnosi tak to podnoszenie główki nie jest tak ważne...sama nie wiem.najlepiej jej wychodzi to podnoszenie się jak leży na boczku. a i jeszcze jak ją przebieram to prostuje nóżki i nie mogę jej pieluszki założyć...a to co biierze do rączki to od razu do buźki....i już ładnie gada do wszystkiefgo...jak ten czas leci iedawno w brzuszku były brzdące a niedługo będą siadać...

to na razie jeszcze bede zagladać choć o 22 fajny film to obejrze pa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:28   #3943
megi b
Wtajemniczenie

Dziecię śpi z tatusiem, najedzone i wykąpane więc w końcu chwila oddechu Słucham przebojów bo na przeciwko w barze disco otworzyli łupu cupu tany tany
eleeri tak ci współczuję, że musisz się tyle namęczyć

truheart gdzie wywoływałaś zdjęcia Adasia?

marica5 Amelce lekarka naciskała delikatnie palcem za uszkami ja sprawdzała, czy nie ma zapalenia i ja dziecko płacze tzn ze boli.

Sweet_21
ja małej podaję Espumisan i troszkę pomaga ale najlepiej robią jej ciepłe okłady na brzuszek

Ania0104
no no Mikołajki już blisko

I wklejam artykuł z"Twoje dziecko" grudzień 2008 o niejadkach z myślą o Cass i Kubasku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-11-06 o 19:47
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:51   #3944
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Dziecię śpi z tatusiem, najedzone i wykąpane więc w końcu chwila oddechu Słucham przebojów bo na przeciwko w barze disco otworzyli łupu cupu tany tany

marica5 Amelce lekarka naciskała delikatnie palcem za uszkami ja sprawdzała, czy nie ma zapalenia i ja dziecko płacze tzn ze boli.
dzięki sprawdziłam i nie płakała to jest ok

Sweet_21
ja użyałam espumisan i infacol bardzo małej pomogły, gripe water kupiłam dalam z 2 razy przestałam bo małą bolał brzusio po tym, ale wyczytałam ze sama mam pic to z mleczkiem dostanie i piłam to tak nawet pomagało ale infacol u nas numer 1
Stary 2009-11-06, 20:01   #3945
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
cudo
Cytat:
fajny! ... ale mysza fajniejsza
Cytat:
aaa to taka do jakiej my sie przymierzalismy tylko inny kolor - mowisz, ze podoba sie malej a da sie cos powiesic na palaku? wiem wiem pytam kolejna osobe o to samo

a myszka slodka
Dzieki

Svinecka, pytasz o jakies dodatkowe zabawki? Mysle ze sie da. Te 2 maskotki sa zaczepione na rzepy. Ale niewiem czy jest sens bo bedzie za tłoczno Tak sie zastanawiałam, pałak jest obszyty materiałem wiec np jakas agrafka mogłabys cos zahaczyc ale moze masz lepsza propozycje
Stary 2009-11-06, 20:02   #3946
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej wszystkim mamusiom i dzidziom
dawno sie nie odzywałam. U nas różnie z każdym dniem raz lepiej raz gorzej. Przyszły nam wkońcu wyniki z wawy maluch zdrowy żadnych chorób metabolicznych- czyli tak jak myslelismy odwodnienie w szpitalu i przez to mielismy tyle stresów i kłopotów z malutkiem. Teraz za to walczymy u Gabrysia z katarkiem i kaszelkiem.
Mały zażywa wapń (bananowy) cebion, kwas foliowy ,wit b6, syropek homeopatyczny stodal (wykrztusny), temp nie ma i innych objawów tez. Najwieksza winą takiego stanu jest ogrzewanie i suche powietrze (+ 2 palaczy). Mamy zalecone wietrzenie pokoju i spacery żeby hartowac malutka. No i żeby było mało czeka nas jazda po szczepienia te pierwsze odroczone przez szpital ze wzgl na drgawki ehhhhhh

Żeby było mało mały ma pleśniawki tak twierdzi pani dr ja zkolei ich nie widze

Gabrys ma juz prawie 3 miesiace. Potrafi
- leżąc na brzuszku uniesc sie na przedramieniach podnoszac przy tym wysoko glowe ( martwi mnie jednak ze opiera sie na piąstkach i że leci bardziej na jedna strone - czyli takie asymetryczne ułożenie) pozatym 5 minut na brzuchu to dosc dłuzej źle bo ryk i nerw
- jak zlapie za moje palce to sie podnosi do siadu i długo ładnie trzyma główkę nie przechyla jej ani do przodu ani do tyłu (przy okzaji liże mi dłoń)- najgorsze ze sam ćwiczy to podnoszenie na lezaku
- uśmiecha sie kiedy widzi głupią minę mamy lub jej język
- nadal śpi jak zając czyli lulanie pół h sen 5-30 minut i znow replay az zasnie na 1,5 do 2 h (tez ze straszeniem lub przebudzeniem- wtedy akcja łyk herbatki i smoczek i śpi dalej) CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TAK SAMO ZE SWOIM BĄBLEM
- zaczyna w miare ladnie łapac za grzechotke i ją trzymac choc nadal mu wypada z rączki za to pielucha nie i jest ona po rączkach najlepszą przekąską przed mlekiem

Dumna jestem bo polubil kapiel w wannience (tfu tfu i odpukac) choc nadal jest spiety to jednak nie placze i nie krzyczy.

Mam pytanie jak bawicie sie ze swoimi maluchami (ja jestem wypalona brak mi pomysłów)? Jak walczycie z suchą skórą ( sucha skora na nózkach i policzkach- do tego chropowata-kaszka??)?
Czy walczycie z kg ? jak znajdujecie czas? ja nie umiem sie wyspac i niemam mobilizacji chęci i sil na te walkę.

Wklejam zdjątko naszego łobuziaka

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:08   #3947
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześc

My jestesmy w Wawie ,(tam mieszka brat Tż ale pojechał na wesele i wolne mieszkanko jest)ciekawe jak Tomuś będzie się zachowywał w końcu to pierwsza noc poza domem Mnie niestety dopadło chorobsko -gardlo boli i oslabiona jestem. Mam nadzieje ze Tomuś sie nie zarazi

Svinecko ale sie usmiałam z Twojego Tż
Stary 2009-11-06, 20:29   #3948
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie ten sam syropek kupiła moja mama ...
dzieki
super, ze Adas zdrowy ... dzielny z niego chłop

idę kąpiel szykować, bo małż z Bartkeim na łóżku dyskutuje - opowiada mu o mikołaju
Mam nadzieję, że te leki szybko zadziałają, choć mój mąż nie wierzy w homeopatię, uśmiał się jak mu powiedziałam co mamy dawać synkowi
Cieszę się z tej morfologii, bo dziadek-mój teść wieścił małemu pewną anemię "bo taki blady"
A czego ciekawego się Bartuś dowiedział o mikołaju?
Cytat:

aaaaa zapomnialam dodac, ze kazalam TZ tego kurczaka przyprawionego skropic lekko olejem i zgadnijcie co zrobil?
Wylał całą butlę?
Cytat:
truheart gdzie wywoływałaś zdjęcia Adasia?
W Kodaku choć mogliśmy w Rosmannie, wyszłoby sporo taniej..
Ja tak zacierałąm łapki na wieczorne klejenia albumu, a tu prasowanie patrzy na mnie z wyrzutem jutro mamy gości więc ta sterta musi zniknąć dziś...
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak bawicie sie ze swoimi maluchami (ja jestem wypalona brak mi pomysłów)?
Rano biorę go do łóżka gdzie odbywają się obowiązkowe przytulanki, buziaki i inne czułości. W ciągu dnia jest albo na macie gdzie w ruch idą grzechotki, zawieszki, hitem jest lusterko - wiszące na pałąku bądź duże w przedpokoju - to u mamy na rękach. Śpiewam mu, a on po swojemu jakby podśpiewuje (bardzo to lubi) albo w kołysce, w której już nie śpi (Adaś śpi we własnym łóżeczku, w swoim pokoju) tylko poleguje w ciągu dnia włączam mu karuzelę, muzykę. Siedzi też czasemw bujaku, ale jakoś ostanio mniej to lubi.
Cytat:
Jak walczycie z suchą skórą ( sucha skora na nózkach i policzkach- do tego chropowata-kaszka??)?
Emolium
Cytat:
Czy walczycie z kg ?
Już nie walczymy, zostały mi 3 i pies z nimi tańcował! jak je zgubię to dobrze, jak nie to też ok. Reszta zeszła jakoś sama, ale pewnie spacery sporo dały no i brak czasu na jedzenie
Cytat:
jak znajdujecie czas? ja nie umiem sie wyspac i niemam mobilizacji chęci i sil na te walkę.

Brak czasu doskwiera mi mocno i w tego powodu nawet przestałam myśleć o rodzeństwie dla brzdąca przynajmniej dopóki mały nie pójdzie do przedszkola. Wyspać się też nie mogę, bo jak się budzę na karmienie to potem ciężko mi zasnąć..kiedy słyszę jęki rano z niani to myślę sobie "o bosh kolejny dzień....", ale wystarczy, że wejdę do niego do pokoju, on tak ładnie się uśmiechnie tymi bezzębnymi dziąsełkami i już zapominam o zmęczeniu.
A łobuziak słodki
Stary 2009-11-06, 20:30   #3949
skierka1981
BAN stały

cześć viki co do zabaw to ja do Amelki dużo mówię, dotykam - jak delikatnie całuję po buźce to ona też cichutko i delikatnie mówi aggg i delikatnie dotyka moich policzków. a tak poza tym to daję zabawki do rączki ale wszystko ląduje w buźce. dziś przez przypadek Amelka włączyła melodyjkę na parasolu w leżaczku...
do suchej skóry polecam emolium emulsję do ciała i dodatkowo olejek do kąpieli - super efekt
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:43   #3950
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam ponownie.

No w koncu ruszyło sie na wątku
Fajnie, że jest nas wiecej, oby tak zostało.

Witam z powrotem zaginione mamusie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oczywiście, ze mogłam, ale z doświadczenia wiem, że tylko druga kosmetoholiczka (nawet umiarkowana) to naprawdę zrozumie
nie gniewajcie się
Ja tez jestem kosmetoholiczką, tylko tymczasowo na odwyku

Cytat:
ile ten kontrakt potrwa? bo interesuje sie jak to z corcia i jej edukacja.Na poczatku myslalam ze masz meza chinczyka
Ja tez tak pomyślałam

Cytat:
A jeszcze chcialabym poznac wasze opinie
Laura za 2tyg bedzie miala 4mc.Mąż kupil dzis herbatke Hippa po 4mc-jabluszko z melisa, no i mam dylemat...czekac czy dac, wlasciwie nie wiem co mnie kusi,przeciez to nic takiego a z drugiej strony mam obawy.
Wcz rozmawialam z kolezanka ze szpitala.Synka urodzila dzien po mnie tylko ze w 36tyg i ona juz mu danonki dla dzieci daje,babanki i herbate zwykla pija-pewnie cienka, ale mnie rozlozyla na łopatki dokumentnie.
Uważam, że napewno jej nie zaszkodzi. Pisałam juz, że np. kleik dawałam juz po skonczonym 3 miesiacu, wiec duzo za wczesnie.
Ale nic małemu nie było, za ok 2 tyg. dałam juz kaszke.
Też mam ta herbatke i jeszcze malinowa ale narazie musze wykorzystac te ziołowe bo mam jeszcze 4 opakowania zaczęte juz.

Cytat:
Cass, ty nawet nie wiesz, jak ja cię rozumiem....

U mnie jest podobnie. Jak zaczne chwalic małego to zaczyna mniej jesc

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Czytam, że niektóre dzieciaczki przewracają się z brzuszka na plecy. Antoś też tak robi, ale dr powiedziała, że jeżeli robił to już wczesniej (teraz ma 14 tyg.), to wcale nie świadczy o wyjątkowych umiejętnościach naszych dzieci, tylko wręcz odwrotnie. Może to być przyczyny tego nadmiernego napięcia mięśniowego, a jeżeli dochodzi do tego wygnanie w łuk np lub wczesne trzymanie główki (nie musi świadczyć o dużej sile naszego maluszka), to trzeba to sprawdzić. Nie chcę nikogo niepokoić, ale powtarzam tylko co powiedziała lekarka
Gdzies juz kiedys słyszałam podobna opinie, tylko nie moge sobie przypomniec gdzie.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś podających gripe water.Czy można ją podawać do mleka? Bo teraz między karmieniami rozcieńczam z wodą (jakieś20, 30ml).Ale się zastanawiam czy podanie do mleka też jest rozwiązaniem.
Nigdy nie dawałam do mleka, tylko rozcienczałam z woda.

Kolki w koncu miną trzeba byc silnym i to przetrwać.

Cytat:
I wklejam artykuł z"Twoje dziecko" grudzień 2008 o niejadkach z myślą o Cass i Kubasku
Bardzo dziekuje za artykuł

Już przeczytałam

Spac mi sie chce ide sie kąpać.
Nie piszcie za duzo

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:51   #3951
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem kosmetoholiczką, tylko tymczasowo na odwyku
I jak idzie odwyk?
Cytat:
Uważam, że napewno jej nie zaszkodzi. Pisałam juz, że np. kleik dawałam juz po skonczonym 3 miesiacu, wiec duzo za wczesnie.
Ale nic małemu nie było, za ok 2 tyg. dałam juz kaszke.
Też mam ta herbatke i jeszcze malinowa ale narazie musze wykorzystac te ziołowe bo mam jeszcze 4 opakowania zaczęte juz.
Właśnie zapomniałam o tych herbatkach. Ja też małemu daję je od 2 miesiąca właściwie. Głównie zaczęłam dlatego, że często ma czakwkę, wody z glukozą nie chciałam dawać. Teraz zaczynm też dawać samą wodę. Herbatki właśnie mam same ziołowe, ale jutro Adaś kończy 4 miesiące i chcę mu kupić jakieś takie z owockami - jabłko z melisą czy ta malina brzmią ciekawie
A rozszerzanie diety zaczyna się od kleiku, tak? jak to podać po raz pierwszy?
Stary 2009-11-06, 21:09   #3952
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie czytam co piszecie bo oporzadzam malego do spania a potem ide do kina na Galerianki moze tym razem sie uda

truh no nie cala ale kurczak plywal po pachy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:13   #3953
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytam co piszecie bo oporzadzam malego do spania a potem ide do kina na Galerianki moze tym razem sie uda

truh no nie cala ale kurczak plywal po pachy
No o skąpstwo to swojego tz posądzić na pewno nie możesz

Dobra idę do tego prasowania
Stary 2009-11-06, 21:24   #3954
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
I jak idzie odwyk?

Właśnie zapomniałam o tych herbatkach. Ja też małemu daję je od 2 miesiąca właściwie. Głównie zaczęłam dlatego, że często ma czakwkę, wody z glukozą nie chciałam dawać. Teraz zaczynm też dawać samą wodę. Herbatki właśnie mam same ziołowe, ale jutro Adaś kończy 4 miesiące i chcę mu kupić jakieś takie z owockami - jabłko z melisą czy ta malina brzmią ciekawie
Odwyk idzie całkiem niezle Ograniczam sie prawie w 100 %. (poza kilkoma kozmetykami z Avonu kupionymi w tym miesiącu)

Wg mnie kleik na początek jest najlepszy lekkostrawny i nie zawiera cukru.
Do kupienia jest ryzowy i kukurydziany. Ja dałam kukurydziany bo ryzowy zatwardza.
Dokladnie juz nie pamietam ale na poczatek dawałam kielk raz dziennie na sniadanie. Do 120 ml mleka dosypywałam 2-3 łyżeczki kleiku.
Mały pije przez smoczek Avent trojprzepływowy.
Jesli moge cos podpowiedziec to nie wsypuj kaszki od razu do mleka. Ja robie tak, ze w oddzielym kupku wsypuje ile mi potrzeba kleiku lub kaszki dolewam wody i mieszam ok minuty, potem przelewam to do mleka. Wtedy jest jednolita konsystencja i nie ma zlepionych grudek.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

gorgulek, martaN23, moniniteczka, morska dziewczyny czesto nas podczytujecie, prosze sie ujawnic

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:31   #3955
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Odwyk idzie całkiem niezle Ograniczam sie prawie w 100 %. (poza kilkoma kozmetykami z Avonu kupionymi w tym miesiącu)

Wg mnie kleik na początek jest najlepszy lekkostrawny i nie zawiera cukru.
Do kupienia jest ryzowy i kukurydziany. Ja dałam kukurydziany bo ryzowy zatwardza.
Dokladnie juz nie pamietam ale na poczatek dawałam kielk raz dziennie na sniadanie. Do 120 ml mleka dosypywałam 2-3 łyżeczki kleiku.
Mały pije przez smoczek Avent trojprzepływowy.
Jesli moge cos podpowiedziec to nie wsypuj kaszki od razu do mleka. Ja robie tak, ze w oddzielym kupku wsypuje ile mi potrzeba kleiku lub kaszki dolewam wody i mieszam ok minuty, potem przelewam to do mleka. Wtedy jest jednolita konsystencja i nie ma zlepionych grudek.
Właśnie gdzieś mi świtało, że kleiki zawierają gluten i trzeba dziecko powoli przyzwyczajać, bo poźniej może się nabawić alergii. Ja karmie w 99 procentach cycem więc chyba odciągnę i zmieszam... albo spróbuje z tym kleikiem na noc, bo wtedy najczęściej podaję butlę z modyfikowanym - moje dziecię na noc opróżnia 2 cyce i ogląda się za dokładką
Dziękuję za wskazówki
Stary 2009-11-06, 21:34   #3956
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja zarezerwowalam te urodziny o matko 400zl musze wybulic oczywiscie malowanie twarzy tez musi byc dzieci to same wydatki

ale jaka będzie super impreza!

hehe chciałam napisac to co tru
Cytat:
hej wszystkim mamusiom i dzidziom
dawno sie nie odzywałam. U nas różnie z każdym dniem raz lepiej raz gorzej. Przyszły nam wkońcu wyniki z wawy maluch zdrowy żadnych chorób metabolicznych- czyli tak jak myslelismy odwodnienie w szpitalu i przez to mielismy tyle stresów i kłopotów z malutkiem. Teraz za to walczymy u Gabrysia z katarkiem i kaszelkiem.
Mały zażywa wapń (bananowy) cebion, kwas foliowy ,wit b6, syropek homeopatyczny stodal (wykrztusny), temp nie ma i innych objawów tez. Najwieksza winą takiego stanu jest ogrzewanie i suche powietrze (+ 2 palaczy). Mamy zalecone wietrzenie pokoju i spacery żeby hartowac malutka. No i żeby było mało czeka nas jazda po szczepienia te pierwsze odroczone przez szpital ze wzgl na drgawki ehhhhhh

Żeby było mało mały ma pleśniawki tak twierdzi pani dr ja zkolei ich nie widze

Gabrys ma juz prawie 3 miesiace. Potrafi
- leżąc na brzuszku uniesc sie na przedramieniach podnoszac przy tym wysoko glowe ( martwi mnie jednak ze opiera sie na piąstkach i że leci bardziej na jedna strone - czyli takie asymetryczne ułożenie) pozatym 5 minut na brzuchu to dosc dłuzej źle bo ryk i nerw
- jak zlapie za moje palce to sie podnosi do siadu i długo ładnie trzyma główkę nie przechyla jej ani do przodu ani do tyłu (przy okzaji liże mi dłoń)- najgorsze ze sam ćwiczy to podnoszenie na lezaku
- uśmiecha sie kiedy widzi głupią minę mamy lub jej język
- nadal śpi jak zając czyli lulanie pół h sen 5-30 minut i znow replay az zasnie na 1,5 do 2 h (tez ze straszeniem lub przebudzeniem- wtedy akcja łyk herbatki i smoczek i śpi dalej) CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TAK SAMO ZE SWOIM BĄBLEM
- zaczyna w miare ladnie łapac za grzechotke i ją trzymac choc nadal mu wypada z rączki za to pielucha nie i jest ona po rączkach najlepszą przekąską przed mlekiem

Dumna jestem bo polubil kapiel w wannience (tfu tfu i odpukac) choc nadal jest spiety to jednak nie placze i nie krzyczy.

Mam pytanie jak bawicie sie ze swoimi maluchami (ja jestem wypalona brak mi pomysłów)? Jak walczycie z suchą skórą ( sucha skora na nózkach i policzkach- do tego chropowata-kaszka??)?
Czy walczycie z kg ? jak znajdujecie czas? ja nie umiem sie wyspac i niemam mobilizacji chęci i sil na te walkę.

witaj!
super, ze Gabryś zdrowiutki!!!! ... a przeziebienie to pikus w porównaniu do tego co mogło byc
za osiagnięcia!!
na suchą skórę - Emolium
no i łobuziak cudny ... jak te dzieciaczki słodko wygladają jak wyciagają tak szyjkę
Cytat:
Mam nadzieję, że te leki szybko zadziałają, choć mój mąż nie wierzy w homeopatię, uśmiał się jak mu powiedziałam co mamy dawać synkowi
Cieszę się z tej morfologii, bo dziadek-mój teść wieścił małemu pewną anemię "bo taki blady"
A czego ciekawego się Bartuś dowiedział o mikołaju?

Rano biorę go do łóżka gdzie odbywają się obowiązkowe przytulanki, buziaki i inne czułości. W ciągu dnia jest albo na macie gdzie w ruch idą grzechotki, zawieszki, hitem jest lusterko - wiszące na pałąku bądź duże w przedpokoju - to u mamy na rękach. Śpiewam mu, a on po swojemu jakby podśpiewuje (bardzo to lubi) albo w kołysce, w której już nie śpi (Adaś śpi we własnym łóżeczku, w swoim pokoju) tylko poleguje w ciągu dnia włączam mu karuzelę,
Brak czasu doskwiera mi mocno i w tego powodu nawet przestałam myśleć o rodzeństwie dla brzdąca przynajmniej dopóki mały nie pójdzie do przedszkola. Wyspać się też nie mogę, bo jak się budzę na karmienie to potem ciężko mi zasnąć..kiedy słyszę jęki rano z niani to myślę sobie "o bosh kolejny dzień....", ale wystarczy, że wejdę do niego do pokoju, on tak ładnie się uśmiechnie tymi bezzębnymi dziąsełkami i już zapominam o zmęczeniu.
A łobuziak słodki
no opinie o homeopatii są różne ...

no więc Bartus sie dowiedział, ze Mikołaj przyjdzie z dwoma workami i będzie pytał "Czy Bartus był grzeczny w tym roku?" ... i takie tam pierdoły ... ale słuchał jak zaczarowany

Gratuluję udanej przeprowadzki Adasia!

mam tak samo
Cytat:
a kto mi powie jak podać cokolwiek - herbatke, kaszke, kleik ... jak mój Bartosz nie weźmie do buzi butelki ani smoczka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-11-06, 21:47   #3957
moniniteczka
Raczkowanie

Cytat:

gorgulek, martaN23, moniniteczka, morska dziewczyny czesto nas podczytujecie, prosze sie ujawnic
właśnie miałam pisać do Was z prośbą o radę.........

co zrobić albo jak kłaść Młodego żeby z chęcią leżał na brzuchu????? bo normalnie ani pół minuty nie poleży a już jest wielki płacz przechodzący w ryk.....właśnie zaczął 4 miesiąc a do leżenia na brzuchu ma wstręt......nawet na śpiąco jak go położę to góra po 5 minutach jest wrzask!! wiem że niektóre dzieci po prostu tak mają..... tylko że leżenie na brzuchu pomogło by mu w zrośnięciu się przepuklinki pępowinowej którą ma...... wolałabym mu zaoszczędzić zabiegu chirurgicznego po skończeniu roczku.....
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:55   #3958
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

chyba naprawdę czas się ujawnić

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki!
Podczytuję Was od baaardzo dawna Jeszcze na poczekalni namiętnie śledziłam wątki. Jestem mamusią lipcową a raczej czerwcową bo urodziłam 30 czerwca córeczkę (cc).
Brakiem czasu nie mogę się wykręcić bo Zuzka nie jest dzieckiem absorbującym. Miewa gorsze dni (jak każdy z nas) ale ogolnie jest grzeczna. Potrafi się sobą długo zająć a płacze jak coś ją boli lub jest śpiąca.

Postaram się pisać częściej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:59   #3959
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
a kto mi powie jak podać cokolwiek - herbatke, kaszke, kleik ... jak mój Bartosz nie weźmie do buzi butelki ani smoczka
Są takie kubeczki Medeli z dzióbkiem do karmienia od urodzenia zamaist butelek właśnie (kupiłam za 6zł na Allegro), ale dopatrzyłam się teraz, że butelka z Lovi ma bardzo podobną zatyczkę.
Albo łyżeczka - tu tez polecam Lovi butelkę miękką z mięciutką łyżeczką na końcu - poprostu wyciska się z butli trochę na łyżeczkę i do dzioba tej jeszcze nie użyłam, czeka na kleiki właśnie, ale dostałam od jednej bardzo zadowolonej mamusi
Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość

co zrobić albo jak kłaść Młodego żeby z chęcią leżał na brzuchu????? bo normalnie ani pół minuty nie poleży a już jest wielki płacz przechodzący w ryk.....właśnie zaczął 4 miesiąc a do leżenia na brzuchu ma wstręt......nawet na śpiąco jak go położę to góra po 5 minutach jest wrzask!! wiem że niektóre dzieci po prostu tak mają..... tylko że leżenie na brzuchu pomogło by mu w zrośnięciu się przepuklinki pępowinowej którą ma...... wolałabym mu zaoszczędzić zabiegu chirurgicznego po skończeniu roczku.....
Może jakieś ciekawe zabawki mu przed nosem podtykaj? mojemu bardzo się spodobało lustro i to dzięki niemu zaczął podnosić głowę coraz wyżej.

No to witam dwie nowo ujawnione mamusie

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-11-06 o 22:00
Stary 2009-11-06, 22:04   #3960
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość

Powiem szczerze, że Zuzia też nie lubiła leżeć na brzuszku a mimo to kładłam ją chociaż na parę minut i jak był ogromny wrzask to dopiero przekładałam na plecy. Pomogło "wietrzenie dupki" wtedy może leżeć dłuuugooo

Cytat:
No to witam dwie nowo ujawnione mamusie

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-06 o 22:07
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości