|
|
#871 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
ewwwa, gdzie dorwałaś emu?
![]() No dooobra, idę robić fotki. Od razu mówię, że nie poszalałam za bardzo.
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
em Żle sie wyraziłam-moja mam mi je namierzyła i po telefonie do mnie kupiła
W jakims małym sklepiku. Są firmy inblu wiec mam nadzieje ze troszke w nich pochodze
|
|
|
|
#873 |
|
|
Proszę bardzo. Niestety nie było w tym roku stoiska Sorayi. Przy Bielendzie straszny tłum. OPI ma boskie kolory, ale jakoś nie umiem się jeszcze przekonać do lakierów droższych niż 10 zł. Myślę jednak, że kiedyś przyjdzie na to czas. ![]() I absolutnie zakochałam się w cieniach Bi Kor. Pewnie i kupiłabym któryś zestaw, ale nie mogłam się dopchać do stoiska, żeby spokojnie potestować, a potem poczułam, że jak natychmiast nie wyjdę to zasłabnę, no więc cieni nie mam. Tutaj możecie je sobie pooglądać, są niesamowicie napigmentowane.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-11-07 o 18:31 |
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zakupy, poszalałaś z Ziają
Ciekawe jeszcze co kupią ice i rzyrafka.
|
#875 |
|
|
Część z tych kosmetyków dostałam gratisowo, razem w VIPowską wejściówką.
![]() Użyłam przed chwilą maści oliwkowej (na dłonie i usta), i nie chcę zapeszać, ale zapowiada się super. Jest bezzapachowa.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-11-07 o 18:48 |
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie... ice i rzyrafka chyba tam wsiąkły |
|
|
|
|
#877 |
|
|
ewwwa, maść można kupić normalnie w sklepie, choć ja jej jeszcze w Krakowie nie widziałam (ale to pewnie dlatego, że się za nią nie rozglądałam, dopiero dziś rano zobaczyłam dobre opinie na KWC i postanowiłam kupić). Szukaj w mniejszych drogeriach.
I w ogóle to ma takie słodkie, malutkie opakowanie. Można wrzucić do torebki i mieć zawsze przy sobie.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-11-07 o 19:00 |
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
em tak tez zrobie bo podobnie jak Ty nie widziałam tego specyfiku w drogerii
a na zime przyda sie taka rzecz |
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet stoi po lewicy laptopa A po prawicy jest micel avene. Nie wiem co one tu robią Ja z nawilżaczy mam dermedica nawilżającego o przedłużonym działaniu i biodermę hydrabio. Skończyła mi się właśnie lipobaza a jest przerewelacyjna. Buzia jest taka gładka, miękka, super nawilżona już po 2 użyciu. Teraz kupię nanobasę dla wypróbowania poza tym lipo była super do wszystkiego, twarz, ręce, usta. Kończy mi się normaderm vichy. hm.
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne nabytki Em
![]() Ja widziałam u siebie jedyni oliwkę z jubileuszowej serii. Ale jakoś oliwe używam rzadko, tkiej butli na pewno bym nie spożytkowała. Pomalowałam paznokcie u stóp, znalazłam piękny lakier fioletowy z mnóstwem roziskorznych złotych drobinek, wyglądają pięknie, takie rozmigotane
|
#881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod oczy jest nie perfumowany. Dobry krem na jesień, zobaczymy czy na mrozy też ![]() Uff, całe szczęście że zabieg odbędzie się w salonie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast kołderkowość Ziaji to coś czego szukam od tamtej pory i znaleźć nie mogę- czy ten drugi krem też daje takei uczucie? Moze on by mnie nie zapchał?A tonik dla wrażliwców jest wg mnei lepsiejszy niż zielony Cytat:
Cytat:
ja na targach spędziłam godzinę, ale to dlatego, że najpierw koleś z recepcji wysłał mnie "w teren" bo nic nie wiedział o moich wygranych kosmetykach i zabiegu i się nalatałam jak debil po to, żeby się okazało że odpowiedzialna za to była kobieta siedząca metr od tego gościa również na recepcji ![]() Wydaje mi się, że były to jedne z ciekawszych targów, więcej wystawców profesjonalnej pielęgnacji, mniej "dupereli" paznokciowych chociaż jedna manikiurzystka pracowała na Nfu-Oh i wzięłam do niej namiary bo powiedziałą, ze moz euda jej się sprowadzić te lakiery z wielkimi kolorowymi drobinami Cytat:
Ja dostałam całą serię Pro "Bawełniany program do pielęgnacji dłoni"- maskę (słoik jjak masła do ciała), oliwkę do masażu (0,5L), krem-odżywkę do masażu (0,25L)i peeling parafinowy (0,25L) oraz z serii oliwkowej nowej oliwkę do masażu ciała (0,5L).Moje dłonie nie wymagają takich zabiegów więc oddałam maskę i peeling przyjaciółce która ewidentnie tego potrzebuje Na stoisku Ziaji strasznei chciałam mini masełko ReBuild, pan mi pokazywał i się zakochałam w czarnym małym słoiczku - było do dowolnego zakupu więc kupiłam wazelinę, ale w tym momencie pan sobie poszedł na papieroska a głupia ekspedientka nie potrafiła znaleźć tego masełka i dała mi "w zamian" 5 próbek płynów do higieny intymnej ![]() No ale odbiłam sobei na stoiskahc paznokciowych Nabyłam NailTeki- Quicken i Foundation2, do tego pięknego żółtego Essie Shorty Pants ale potem znalazłam podobny 3 razy tańszy Mollon Podobały mi się bardzo odcienie różu-fioletu z kolekcji hiszpańskiej ale przez okropne oświetlenie nie mogłam się zdecydować na żaden- całe szczęście dla portfela. Chociaż jeszcze myślę nad kilkoma kolorkami z wyprzedaży po 17 zł ...![]() A po targach byłam jeszcze na lumpkach z siostrą i u przyjaciółki, a teraz oglądałam MamTalent i dlatego musiałyście tyle czekać
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie jestem pewna czy chcę wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- A, i jeszcze w prezentach był ręczniczek Ziaji Pro
|
|
#883 |
|
|
rzyrafko, przy wejściu dostałam oliwkę i krem do twarzy, plus ten peeling i krem do rąk nieznanej firmy.
Miałam takie samo wrażenie co do oświetlenia na stoisku OPI - koszmarne, może dlatego na nic się ostatecznie nie zdecydowałam. Nie wiedziałam nic o gratisowych mini masełkach, szkoda.
|
|
#884 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To w sumie lepiej się czuje, że mnie pani na poczcie nie szukała, a następnym razem zapakuję listy inaczej![]() Cytat:
Cytat:
Trochę Ci zazdrroszczę A na promocję ja też czekam... Ale lepiej żeby była po moim przymusowym odwyku Z to dzisiaj pojechałam na Targówek i tam jeszcze są miniaturki... no i mam masełko kokosowe Pachnie jak danio z kawałkami kokosa, aż w testerze spodziewałam się, że jakieś znajdęCytat:
Ja swojej chyba nie dam rady zużywać do grudnia...Gratuluję takich postępów w pisaniu, tylko proszę, nie wyprzedź mnie ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj wróciłam do domu z maską Pantene i dwoma balsamami brązującymi Garnier ... za które nic nie zapłaciłam W galerii M. było stoisko Pantene do wymiany odżywek i Garnier... gdzie po prostu co dwie godziny dawali mleczko Jedno już oddałam siostrze, bo w domu mam już dwa inne... a w ogóle się nie brązuję, bo nie znoszę zapachu samoopalacza
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() A ja sobie właśnie kuku zrobiłam peelingiem enzymatycznym AA Naturalne Rozświetlenie i tym samym definitywnie kończę moją znajomość z nim. Za pierwszym razem miałam rumieńce na policzkach, za drugim razem było tylko krótkotrwałe ogólne zaczerwienienie, a teraz wyglądam tak, jakbym na twarz purpurową maskę nałożyła i chyba to szybko nie zejdzie Nałożyłam mega ilość Ziaji Pro uspokajającej, ale nawet spod niej czuję gorąco i pieczenie. Normalnie wszędzie tam, gdzie nałożyłam ten peeling twarz mi podrażniło tak, że widać granice. Nawet czoło mam purpurowe, a tam nigdy nic złego mi się nie działo ![]() A chciałam w końcu wypróbować odlewki Himalayi od rzyrafki noo Miał być peeling, a potem maseczka błotna, a teraz coś czuję, że przez najbliższy tydzień nie nałożę na twarz niczego prócz tej maski Ziaji i kremu YR na zaczerwienienia ![]() Tak a propos, ktoś mnie niedawno pytał o promocje 2 za 1 w YR, cytat mi zjadło i teraz mi się o tym przypomniało. Tą promocję mam w świątecznej ofercie wysyłkowej. U mnie salony YR niet, do najbliższego mam 60km, więc zamawiam wysyłkowo. Miałam sobie włączyć Dr House na dobranoc, ale że północ blisko, to już poczekam i kliknę sobie w johndoe torebkę i czapkę, bo dziś dostałam maila, że na niedzielę robią promocję 15% ![]() Nic to, że miałam już nic w tym miesiącu nie kupować, a kolejną torebką miała być granatowa Saphire z etorebki. Ale będzie za to granatowa królowa dżetów (co za nazwa
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2009-11-07 o 23:55 |
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szkoda, strasznie mi żal tego masełka- jak dziecku lizaka normalnie ![]() Jasne jutro wrzucę, a na razie tylko fotka z netu: http://3.bp.blogspot.com/_3QwOQ9KkdW...hortypants.jpg Cytat:
No jak miałaś jej nie brać jak ona jest cudna
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko ja też proszę o fotkę lakieru Essie
Ech, wzięłam wczoraj 3 Gripexy a dziś rano zamiast wstać zdrowa mam jeszcze bardziej zapchane zatoki i jeszcze gorzej się czuję Obym wytrzymała jakos do środy.
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko - nie udało mi się znaleść tego lakieru w necie ale jest to firma Editt Cosmetics, to taki lakier typu kioskowy, podziemno pekapcowy, najczęściej spotykany w małych pipidówach
![]() http://www.hub30.com/katalog/3059,7,...alog-Produktow Acchhhh, ależ fajnie się obłowiłaś na targach Zazdraszaczam!MagJu, no i aż nie mogę uwierzyć że ten peeling zrobił ci taką krzywdę, ja bym wysmarowarowała skarge do producenta A masz panthenol w piance ? może on by pomógł, biedna Śliczna torebka, mój kolor
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj muszę sobie zrobić koniecznie maseczkę, bo cały tydzień nie robiłam! Ogólnie kupiłam sobie sporo fajnych rzeczy wczoraj na lotnisku potem wrzucę fotki.W Arkadii ta promocja Garniera była dwa tygodnie temu - ale chyba nie było zainteresowania, bo pani mnie sama zaczepiła i dała balsam
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Estella, czekamy na fotorelacje
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ładny, nawet bardzo... tylko żółć jest chyba jedynym kolorem, do którego się jeszcze nie przekonałam na swoich paznokciach... No i jeszcze w typowej czerni się nie widzę... Ale to się pewnie szybko zmieni![]() Cytat:
Ja używam swojej od miesiąca (?), używam jej bardzo często, nie oszczędzam jej... i ubyło może 1/3... A ona ma krótki termin ważności i do grudnia powinna ją zużyć!A zdjęć się nie mogę doczekać , pośpiesz się![]() Ten Garnier miał słabą reklamę w g.mok. też - pani mi dała dwa balsamy zamiast jednego - niby dla mamy, żeby jej smutno nie było ![]() Wczoraj wieczorem miałam ochotę użyć kokosa tbs... Ale się oparłam Mam rozpoczęte masło i balsam TBS z orzechem, balsamy YR bzowy i brzoskwiniowy, mleczko z mocznikiem Garniera i masło z olejem słonecznikowym Eveline To 6 mazideł i na pewno o czymś zapomniałam . Muszę coś skończyć, to nie moze wszystko stać pozaczynane przecież!---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mam jeszcze baaardzo dużo do zakończenia bo mi część "badawcza" nie idzie
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma tego dużo, ale są to rzeczy, które chciałam mieć
w The Beat zakochałam się nagle wczoraj na lotnisku - do perfum dostałam ślicznego misia w płaszczyku Burberry
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko śliczne (aczkolwiek tak jak ci pisałam, myślałam, że będzie tego więcej ). Jaki to cień MACa? Phloof może? No i ta paleta UD rzeczywiście fajna, ale ja bym pewnie tylko ze 3 cienie na krzyż używała![]() Daj znać, jak ci się Lushe będą sprawować, może jak następnym razem wejdę do ich sklepu, to wstrzymam oddech na dłużej i potestuję inne ich produkty
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Phloof! oczywiście, jest przecudowny
starałam się ograniczać i tak się spłukałam, kupiłam jakieś ciuchy, ogólnie 19,5kg - mało nie skakałam z radości na lotnisku ![]() UD fajne, nie wiem czy będę używać niebieskiego cienia, reszta mi pasuje chciałam wziąć coś z pielęgnacji, ale mam mnóstwo kremów, maseczek i balsamów, więc kupić po to żeby stały nie ma sensu. Następnym razem coś kupię do testów ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- A co do Lusha - tam wcale nie pachnie/śmierdzi jak dla mnie. Normalny sklep za to te świeże maseczki, które trzeba trzymać w lodówce fajnie pachną
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z UD są fajne jadalne pudry do ciała, dostałam dawno temu w Sephorze próbkę, jak były u nas w sprzedaży....mmmm ![]() A ja w Lushu nie mogłam za długo wytrzymać, kupiłam co miałam kupić i szybko wyleciałam. Mam wrażliwy nos jeśli chodzi o takie zapachy, nawet w TBS jest zbyt duszący ten zapach jak dla mnie. Ale domyślam się, że maseczki ładnie pachną, w końcu to naturalne składniki. Napisz kiedy by ci pasowało się spotkać, to zapłacę ci za swój zakup, jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
dam znać w sprawie spotkania. Lush, w którym byłam był w takim pasażu i drzwi były otwarte - może dlatego bez problemu można było tam wytrzymać
|
|
#897 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Witam i ja w ten szary paskudny weekend
![]() na targi dotarłam wczoraj dopiero po 17, odebrałam zaproszenie na zabieg, ale torby z kosmetykami już nie dostałam. Przeszłam wszystko szybciutko i wróciłam tylko z dwoma OPIkami - Berry Berry Broadway i Midnight in Moscow. Może nawet miał rację. Podzielam opinię co do oświetlenia - było upiorne, przy stoisku Essie też. Ogólnie nic porywającego, chciałam przyjrzeć się jeszcze Clarenie, ale ich stoisko było oblężone.Midnight in Moscow mam już na pazurkach. Zobaczymy czy słynne OPI powalą mnie na kolana.
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
ice wrzuć fotki lakierów
Ja od godziny siedzę i przeglądam jakieś zdjęcia lakierów na zagranicznych stronkach. Zrobiłam sobie nawet folder na komputerze i wrzucam co ciekawsze odcienie
|
#899 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze przez jakiś czas mdło mi się robiło we wszystkich Diversach - teraz już nie. ![]() Wróciłam z targów książki, jestem padnięta i idę spać.
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobiłam sobie peeling gorzka pomarancza z joanny jest cudowny Po peelingu dove summer glow, peeling buźki scrub'em oriflame z łupinami migdałów i maseczka perfecta uwielbiam te maseczki. Sa tanie i naprawde dobre![]() rzyrafka: czekamy na zdjecie lakieru chociaz podobnie jak kochanie nie moge przekonac sie do zoltego koloru na pazurach, no i do mojego obecnego koloru na szponkach-granatu![]() ice: moj TŻ ma tez czasami podobne zagarnia jak cos kupuje kosmetycznego ale co dziwne czasami mnie tez namawia zebym sobie cos kupilaEstella piekna kolorówka zazdroszcze najbardziej tej cudnej paletki urban decay W sumie ja sie tylko do brazow ograniczam w moim makijazu oczu jezeli chodzi o cienie chyba czas troche poszlec a paletek cieni mam troche i przewaznie tylko 1/3 cieni z palety jest w czestym uzyciu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Od razu mówię, że nie poszalałam za bardzo.

W jakims małym sklepiku. Są firmy inblu wiec mam nadzieje ze troszke w nich pochodze
Myślę jednak, że kiedyś przyjdzie na to czas.
Tutaj możecie je sobie pooglądać, są niesamowicie napigmentowane.

boskie... 

a na zime przyda sie taka rzecz

Nie wiedziałam, że jest cos takiego jak noc zakupów
Natomiast kołderkowość Ziaji to coś czego szukam od tamtej pory i znaleźć nie mogę- czy ten drugi krem też daje takei uczucie? Moze on by mnie nie zapchał?

ale potem znalazłam podobny 3 razy tańszy Mollon 

i chyba to szybko nie zejdzie
, pośpiesz się
To 6 mazideł i na pewno o czymś zapomniałam
. Muszę coś skończyć, to nie moze wszystko stać pozaczynane przecież!