|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
do naszej Pysi to mi starsznie daleko
![]() u nas na śląsku nie wyobrażam sie zjeść w niedzielę inny obiad , kluchy i mięcho ( a najczęściej rolada wieprzowa ) to podstawa ![]() z jednej strony przygotowania pochłaniają sporo czasu , ale warto ![]() trzymam kciuki za wtorkową wizytę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Mój synuś już o 6.30 zrobił pobudkę. U nas na obiadek dzisiaj rosołek, piersi w zupie cebulowej z Waszego przepisu ze swiderkami i zielona sałatka.
Popołudniu przyjadą moi rodzice i przywiozą nam obiadek na 2 dni Ja grzecznie leże i brzuszek nie twardnieje, mam nadzieje, że z szyjką też oki.
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam rosołek
niestety zrąbałam go bo miałam na jednym palniku rosół a na 2 wodę na makaron i zamiast wodę posoliłam rosół uratował mnie słoiczek rosołku, który dała przedwczoraj tesciowa ale co się wkurzyłam mój mózg nie chce dzś współpracowac ![]() wczoraj kupiłam komodę w Ikea i dziś bedziemy ja składac ![]() mój synek tez dziś wstał o 6.20 on zawsze wstaje miedzy 5.40 a 6.30
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nam się chyba popsuł ekspres do kawy - zdążyłam zrobić kawusię tż, wstawiłam swoją i wywaliło korki, tż włączył światełko, ja znowu do robienia kawusi i znowu to samo. Trzeba będzie zareklamować, ale tak najbardziej to bym chciała, żeby oddali nam kasę - dołożyłoby się jeszcze trochę grosza i kupiło lepszy ekspresik ![]() Agape - dobrze, że wtorek już niedługo, przynajmniej będziesz wiedziała co się dzieje i oby tym razem obyło się bez skierowania do szpitala Przebywanie cały dzień poza domem ma swoje zalety - teściowa przygotowała nam 2 obiadki do wyboru więc dziś zjemy naleśniki z serem lub pomidorową z makaronem................... A skoro dziś taki leniwy dzień, to może powklejamy focie brzuszków Na początek mój ze środy czyli 30tc i 3 dzień |
|
|
|
|
#1505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn nóżki czuję pod moimi prawymi żebrami, ale gdzie jest główka to nie wiem - nic mnie nie naciska na pęcherz, ani nijak jej nie widać ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba zrobię do sprobowania jakoś w tygodniu ![]() Cytat:
![]() _________________________ ______________________ A u nas impreza się udała Dobrze, że nie zrobiłam sałatki bo i tak jedzonka zostało - wszyscy sie najedli zapiekanką i już tak nie chciało się jeść.Mała intensywnie kopała cały wieczór, ale ciężko rozpoznać czy to znak radości na gości czy jej wyraz niezadowolenia
|
|
|
#1506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka ty zgrabna jesteś Cytat:
![]() my wczoraj zrobiliśmy sobie wieczór przed telewizorem , zobaczyliśmy mam talent i poszliśmy spać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
addicted to wizaz śliczne zdjęcie i brzuszek
A nie jest tak, że jeszcze coś miałaś włączone i dlatego wywalało ekspres? U nas teść zakładał instalacje elektryczną i jak się włączy czajnik i mikrofalówkę to wywala... Trzeba mu jakoś łagodnie wytłumaczyć, żeby przyjechał i nam korek wymienił na większy, bo to takie nie zwykłe korki, tylko te nowoczesne, to sobie sami nie zrobimy...Edit: A w ogóle to witam mamuśki
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi sie upieklo i nie musze robic dzis obiadku tesciowka zaprosila nas do siebie na obiad wiec mam z glowy
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Czytałyście http://wiadomosci.onet.pl/2074350,12...adka,item.html
MASAKRA
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
A my dzisiaj w domku dla odmiany, tzn. nie idziemy na obiad do teściów, jak co niedzielę. Teściowa ma dużo problemów z babcią tż bo ona nie chce jeść i nic koło siebie nie zrobi, więc nie będziemy my jej jeszcze zwalać się na obiad, niech sobie odpocznie.
Pysia - wygląda cudownie ten kurczaczek, na pewno zrobię już mi ślinka leciWczoraj u nas znajomi byli, ale jakoś tak lajtowo, nic nie przygotowywałam, bo to my mieliśmy iść do nich ale w końcu tak wyszło że oni przyszli. Tylko andruta miałam w domku ![]() TŻ poszedł teraz do kościoła, a potem idziemy na giełdę akwarystyczną, jakieś rybki nowe do akwarium zakupić
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż pojechał popatrzeć po komisach za samochodami... Kurcze, nie myślałam że tak cięzko będzie kupić dobry samochód...
Ja już zauważyłam, że takie szaleństwa w brzuchu to u mojej Małej normalne Na początku jak byliśmy w gościach czy ktoś był u nas to była grzeczna, a teraz szaleje i się niczym nie przejmuje
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
to jest po prostu niemozliwe - zelazko mi nie dziala
Na dodatek chyba sie juz gwarancja skonczyla |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci wożone w wózkach przodem do kierunku jazdy są narażone na poważny stres.
Wózki, w których dzieci siedzą przodem do kierunku jazdy powodują duży stres i mogą prowadzić do "emocjonalnego wyniszczenia" spowodowanego brakiem kontaktu wzrokowego z rodzicem, wynika z badań przeprowadzonych na Dundee University w Szkocji. Dzieci, które są zwrócone przodem do rodziców, otrzymują od nich psychiczne wsparcie, a ich stres jest redukowany. "Badania nad układem nerwowym pomagają nam zrozumieć jak ważne dla rozwoju mózgu są interakcje społeczne w pierwszych latach życia dziecka" - powiedziała Suzane Zeedyk - "Nasze dane sugerują, że wiele dzieci wożonych w wózkach jest emocjonalnie wyniszczonych i prawdopodobnie bardzo zestresowanych. Zestresowane dzieci wyrastają na niespokojnych dorosłych" - dodała.Okazuje się, że rodzice wożący dzieci w wózkach typu face-to-face, mówią do swoich pociech dwukrotnie więcej niż rodzice, którzy używają bardziej popularnych wózków uniemożliwiających kontakt wzrokowy. Akcja serca u dzieci, które widzą osobę prowadzącą wózek jest spokojniejsza i zasypiają one dwa razy częściej. W badaniach wzięło udział blisko 3000 rodziców z dziećmi. Częścią badań był eksperyment, podczas którego dziecko było wiezione w wózku przez 1,5 km - połowę drogi zwrócone twarzą w kierunku jazdy, połowę w kierunku rodzica. Kolejny ruch należy do producentów wózków - jeżeli wezmą oni pod uwagę wyniki badań na rynku pojawi się więcej przyjaznych dla dzieci wózków face-to-face. Naukowcy mają też nadzieję, że dzięki badaniu rodzice będą mogli dokonywać świadomego wyboru, który pozwoli najlepiej zadbać o rozwój dzieci.
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się tylko przywitać czekam na kochaną mame przywiezie nam dzisiaj obiadek
nie mam na nic siły to przeziębienie mnie powaliło, mąż na budowie a ja tylko śpiechciałabym mieć tyle siły co wy, nie mogę nawet poczytać "dzieciaczkowej" prasy bo mi oczy łzawią komputer też odpada Miłej niedzieli |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka życzę zdrówka!
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka śliczne te zdjęcia!!! Pięknie buźkę widać
![]() Malga brzusio sliczny- jak pisałam już na zdjeciowym:F Addicted aleś Ty zgrabna a brzusio duży i okrągły- fajnie tak teraz oglada się brzuszki i wszytskie są już duże![]() Bardotka powrotu do zdrowia!!! A właśnie z ciekawości co wyszło z tym kombinezonikiem w końcu? Pisałaś tam czy wystwią jeszcze?
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
Zebciu napisałam do tego sprzedawcy ale nie doczekałam się odpowiedzi, zamówiłam inny i już dotarł tylko ten rozmiar 68 to jakiś taki duży ale lepszy taki niż zamały Mam nadzieję, że nie gniewasz się za takie "zmiękczanie" twojego nicka? ![]() Aldii to jakiś znak żebyć odpoczęła ![]() Teraz już uciekam bo nawet okulary z antyreflksem mi nie pomagają, mama pomyśli, że coś się stało jak mnie taką zapłakaną zobaczy
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka jasne, ze się nie gniewam
Też bym zamówiła inny jakby mi nie odpisywali do cierpliwych nie należę niestety... i też myslę, że lepszy większy niż za mały. Właśnie keidyś byłam w tej Biedronce i widziałam te kombinezoniki misiate zielone i żółte ale wielgachne były to nie brałam |
|
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
no i stało się ... mąż pojechał do Belgii
to była szybka decyzja , godzinka i już był gotowy do jazdy zrobiłam sobie kawkę i patrzę na powtórkę "mam talent" a pozniej jak nic w telewizji nie poleci to mam zamiar czytać "język niemowląt" Cytat:
co na tym świecie się dzije ... bez komentarza zostawię to Cytat:
i zgadzam się z tym , moje dziecko będzie w wózku przodem do mnie też ze względu na to , że będę go miała cały czas na oku ![]() Bardotka wracaj szybciutko do zdrowia
||
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
Ale leniwe popołudnie. Mała śpi i druga w brzuchu też. Mąż jeździ za fioletową fugą do płytek w kuchni. Ja leżę i pielęgnuje odleżyny.
Ma też zobaczyć te staniki a Auchan o których pisała Pysia. Pysiu absolutnie nie miałam tego na myśli, że to tylko gotowanie. Myślę, że po prostu, że ludzie, którzy lubią gotować dla innych dają mnóstwo przyjemności i radości z jedzenia. Ja rzadko gotuję i wtedy mój mąż jest wniebowzięty ![]() Addicted ja jakoś nie mogę się zebrać do tych fotek, chociaż powinnam się śpieszyć żeby zdążyć A Twój brzuszek prześliczny i zgrabniutka Agape i Sensuel mi to lekarka też kazała przyjść na wizytę jak bolało na dole. Lepiej sprawdzić. Wtedy okazało się, że szyjka się zaczęła skracać. Trzymam jednak kciuki żeby to było rozciąganie macicy. Bardotka dużo zdrówka Gosbaj jak byłam z Idą w ciąży i poszliśmy do kina na film przygodowy to ona choć zawsze taka była spokojna to kopała cały czas. Ja przykryłam brzuch kurtkami. Mi się wydaje, że chyba jej to nie pasowało, bo ruchy były strasznie gwałtowne. Ale wiadomo każde dziecko ma inne gusta. Patka za to jesli chodzi o ruszanie się dzidzi to moja jak mam dobry nastrój to po prostu nie może usiedzieć w miejscu. Ruchy są wtedy bardzo przyjemne. Pewnie dobrze się bawiłaś |
|
|
|
#1525 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A Twój brzuszek - cud, miód, palce lizac... Cytat:
![]() Oj biedaczko, to kiedy wróci?? Cytat:
**************** Ide wcinac domowa pizzę, bo dziś zrobiłam dla Mężusia
|
||||
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za komplementy
ula - przybyło mi 7 kilo Patka, brzoskwinia - fajnie, że się Wam udały imprezki Kamyku - mieliśmy włączone to co zawsze standardowo, więc to raczej ekspres malinka - zgadzam się z tym co napisałaś o artykule:MASAKRA aldii - to już może nie włączaj dziś żadnych sprzętów ![]() patinka - w tym artykule zapewne jest ileś tam prawdy, ale "poważny stres" to chyba lekka przesada Na początku dzieciątka jeżdżą w głębokich wózkach i wtedy mają największy kontakt ze swoimi opiekunami. A potem w spacerówkach patrzą przed siebie i mogą wszystko obserwować. Jakoś po moim synku nie widzę, żeby mu to zaszkodziłobardotka - sen to jeden z lepszych lekarzy, więc korzystaj mamaidy - u mnie też jakieś leniwe popołudnie i chyba w końcu zrobię porządek z gazetami, do którego się zabieram już od kilku tygodni ![]() ******************** Tak mi sie skojarzyło, że strippi ostatnio dawno do nas nie zaglądała. Ciekawe jak teraz wygląda jej brzuszek, bo jak ostatnio pokazywała to był malusi. Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-08 o 15:33 |
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka zdrowiej szybciutko
Addicted za pozno.... Chyba musze miec zakaz dotykania wszelkich sprzetow wyobrazcie sobie, wzielam termometr, zeby zmierzyc temp. i oczywiscie sie zepsul !! wyskakuje mi jakis blad systemu |
|
|
|
#1528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szybko bo w wtorek wieczorem lubw nocy , ale strasznie nie lubie jak jedzie , bo siedzę sama w domu , wcześnie ciemno się robi i jeszcze zabrał mi mój samochód i zostawił 2 do wyboru :ford galaxy i opel sintra , niby powinnam sie cieszyć wyborem , ale to dwa kolosy a ja wolę mniejsze ,bo wtedy wszędzie zaparkuję ![]() no to połowa mojej nadwagi bo ja już mam na bank +14kg jak nie więcej ![]() czytam książkę "język niemowląt" i powiem wam że bardzo interesująca ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1529 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
pysiamn przepisik zapisany Zrobiłam wczoraj kokosanki. Wycwaniłam się i od razu zrobiłam podwójną porcję. Rodzinka była w niebo wzięta DziękujemyCytat:
Też skorzystam już sobie zapisałam Madziulka83 Szymonek jest śliczny ) a nereczki po ciąży będą jak noweCytat:
ale szybciutki poród- też taki chcę![]() Malga19 śliczny brzusio ![]() Cytat:
A jak Cytat:
![]() ---------------------- Wczoraj wieczorem wpadł do tz kolega- tzn wprosił się . Posiedziałam z nimi trochę i poszłam spać. Oni siedzieli do 2. Taka byłam zła na tz nawet nie posprzątał, poza tym nie lubię tego kolegi![]() Za to z samego rana wzięliśmy się za sprzątanie ogródka, bo wczoraj cały dzień lało i nie dało się nic zrobić. Jestem padnięta, a jutro do szkoły ![]() Lecę napić się cappucinco, ale mnie naszła ochota i wcięłabym coś słodkiego
|
|||||
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam to autko!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Mistrzyni kuchni...

niestety zrąbałam go bo miałam na jednym palniku rosół a na 2 wodę na makaron i zamiast wodę posoliłam rosół
uratował mnie słoiczek rosołku, który dała przedwczoraj tesciowa
ale co się wkurzyłam 

mój tz nie lubi jak np pukam do niej,bo mówi a ty lubisz jak ktos cie puka po glowie,nie rozumie że ona tego aż tak nie czuje,pukam sobie jak go nie ma

Na dodatek chyba sie juz gwarancja skonczyla
co wyszło z tym kombinezonikiem w końcu? Pisałaś tam czy wystwią jeszcze?

do cierpliwych nie należę niestety... i też myslę, że lepszy większy niż za mały.
co na tym świecie się dzije ... bez komentarza zostawię to 
wyobrazcie sobie, wzielam termometr, zeby zmierzyc temp. i oczywiscie sie zepsul !! wyskakuje mi jakis blad systemu
) a nereczki po ciąży będą jak nowe