Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 10:43   #1501
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No, no, no druga Pysia... Mistrzyni kuchni...
do naszej Pysi to mi starsznie daleko
u nas na śląsku nie wyobrażam sie zjeść w niedzielę inny obiad , kluchy i mięcho ( a najczęściej rolada wieprzowa ) to podstawa
z jednej strony przygotowania pochłaniają sporo czasu , ale warto

trzymam kciuki za wtorkową wizytę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:08   #1502
malinka118
Rozeznanie

Mój synuś już o 6.30 zrobił pobudkę. U nas na obiadek dzisiaj rosołek, piersi w zupie cebulowej z Waszego przepisu ze swiderkami i zielona sałatka.
Popołudniu przyjadą moi rodzice i przywiozą nam obiadek na 2 dni Ja grzecznie leże i brzuszek nie twardnieje, mam nadzieje, że z szyjką też oki.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:14   #1503
Kancia
Zakorzenienie

ja tez mam rosołek niestety zrąbałam go bo miałam na jednym palniku rosół a na 2 wodę na makaron i zamiast wodę posoliłam rosół ani ziemniaki ani skórki z chleba nie pomogły uratował mnie słoiczek rosołku, który dała przedwczoraj tesciowa wyieszałam dwa i jest jadalne ale co się wkurzyłam mój mózg nie chce dzś współpracowac

wczoraj kupiłam komodę w Ikea i dziś bedziemy ja składac mam nadzieje, ze częsc tych gratów się pomieści

mój synek tez dziś wstał o 6.20 on zawsze wstaje miedzy 5.40 a 6.30
Stary 2009-11-08, 11:28   #1504
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Addicted to teraz caly dzien odpoczywaj po tej podrozy
.....
Z gorszych wiadomosci, to chyba psuje mi sie pralka W czasie grzania wody, taki smrodek z niej zalatuje jakby sie cos palilo....
Dzięki, ale synek dał nam dziś dłużej pospać więc czuję sie jak nowo narodzona i nic mnie nie boli
A nam się chyba popsuł ekspres do kawy - zdążyłam zrobić kawusię tż, wstawiłam swoją i wywaliło korki, tż włączył światełko, ja znowu do robienia kawusi i znowu to samo. Trzeba będzie zareklamować, ale tak najbardziej to bym chciała, żeby oddali nam kasę - dołożyłoby się jeszcze trochę grosza i kupiło lepszy ekspresik

Agape - dobrze, że wtorek już niedługo, przynajmniej będziesz wiedziała co się dzieje i oby tym razem obyło się bez skierowania do szpitala

Przebywanie cały dzień poza domem ma swoje zalety - teściowa przygotowała nam 2 obiadki do wyboru więc dziś zjemy naleśniki z serem lub pomidorową z makaronem

...................
A skoro dziś taki leniwy dzień, to może powklejamy focie brzuszków
Na początek mój ze środy czyli 30tc i 3 dzień
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:46   #1505
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a w ogóle to ja coś nie moge wymacać mojej adki,czasami jak sie wypnie to wiem że to chyba główka ale...mój tz nie lubi jak np pukam do niej,bo mówi a ty lubisz jak ktos cie puka po glowie,nie rozumie że ona tego aż tak nie czuje,pukam sobie jak go nie ma
A ja tam w ogóle nawet nie wiem jak ona dokładnie leży tzn nóżki czuję pod moimi prawymi żebrami, ale gdzie jest główka to nie wiem - nic mnie nie naciska na pęcherz, ani nijak jej nie widać

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Dziewczynki,czy któraś z was odczuwa jakieś bóle w dole brzucha jakby miesiączkowe??Bo ja dzisiaj tak mam i to czasami całkiem mocne.Mijają jednak.Czy to są te skurcze H-Braxtona??Ale czy wtedy nie za szybko na nie??
To nie są skurcze, ale mi lekarz mówił, że jakby takie bóle sie pojawiły to mam natychmiast dzwonić.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Podaje Wam przepis na tego kurczaka KFC...
Warto to zrobić

Kurczak jak KFC
Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
bardzo gęste ciasto naleśnikowe (mąka, mleko, jajko, sól)
1 łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczki słodkiej papryki
1 szklanka bułki tartej
2 szklanki rozdrobnionych płatków kukurydzianych
olej do smażenia

Piersi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostawiamy w wodzie aż do chwili panierowania, dzięki czemu będą bardziej soczyste. Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe i dodajemy do niego cayenne i paprykę. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w cieście a następnie obtaczamy w panierce przygotowanej z bułki i płatków. Lepiej posługiwać się szczypcami, bo panierka będzie obklejać palce. Smażymy w głębokim oleju do chwili zarumienienia. W środku miękkie i delikatne mięsko, na zewnątrz pikantna i chrupiąca panierka
Wygląda pyszniaście Chyba zrobię do sprobowania jakoś w tygodniu

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Ale naskrobałyście!!! Zręsztą, jak zawsze

A więc do lekarza weszliśmy pół godzinki później, więc nie było tak źle. Z Szymonem wszystko w porządku, rośnie jak na drożdzach Jest już obrócony główką w dół, co już zresztą od jakiegoś czasu odczuwam, zwłaszcza na moim pęcherzu Tylko ze mną nie do końca. Mówiłam lekarce o tej rwie kulszowej. Niestety nic nie może mi dac, oprócz takich jednych tabletek. Brałam już wcześniej te tabletki i kiedyś po nich bolały mnie nerki. No i od razu zrobiła mi usg nerek i wyszło, że mam prawą trochę powiększoną Dostałam tabletki o nazwie duscopan, działają tak rozkurczowo i jak to gin powiedziała, żeby mocz lepiej przechodzil przez nerki. Dostałam też do smarowania krem przeciwbakteryjny do aplikowania w wiadomym miejscu. Więc się musiało mnie coś uczepić Wczoraj taka zmartwiona wróciłam do domu. Z jednej strony jest wszystko w porządku z maluszkiem, ale martwię się, żeby u mnie sie poprawiło..... Mąż mnie pociesza, że przecież jakby to było cos powazniejszego, to lekarka by nam powiedziała. I na pewno ma rację. A ja taka przewrażliwiona coś jestem...

Ale za to widzieliśmy i słyszelismy naszego synka
I załączam dwie fotki, zwykłą i 3d
Śliczne fotki

_________________________ ______________________

A u nas impreza się udała Dobrze, że nie zrobiłam sałatki bo i tak jedzonka zostało - wszyscy sie najedli zapiekanką i już tak nie chciało się jeść.
Mała intensywnie kopała cały wieczór, ale ciężko rozpoznać czy to znak radości na gości czy jej wyraz niezadowolenia

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:50   #1506
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
śliczny brzusio
jaka ty zgrabna jesteś dużo przytyłaś ?
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A u nas impreza się udała Dobrze, że nie zrobiłam sałatki bo i tak jedzonka zostało - wszyscy sie najedli zapiekanką i już tak nie chciało się jeść.
Mała intensywnie kopała cały wieczór, ale ciężko rozpoznać czy to znak radości na gości czy jej wyraz niezadowolenia
super że impreza sie udała
my wczoraj zrobiliśmy sobie wieczór przed telewizorem , zobaczyliśmy mam talent i poszliśmy spać

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-08, 11:56   #1507
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

addicted to wizaz śliczne zdjęcie i brzuszek A nie jest tak, że jeszcze coś miałaś włączone i dlatego wywalało ekspres? U nas teść zakładał instalacje elektryczną i jak się włączy czajnik i mikrofalówkę to wywala... Trzeba mu jakoś łagodnie wytłumaczyć, żeby przyjechał i nam korek wymienił na większy, bo to takie nie zwykłe korki, tylko te nowoczesne, to sobie sami nie zrobimy...

Edit: A w ogóle to witam mamuśki
Stary 2009-11-08, 12:04   #1508
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

U mnie wczoraj bylo tak samo jak bylismy w kinie na filmie o Jacksonie. Synek caly film sie ruszal i kopal. I tez ciezko stwierdzic czy to dlatego ze mu sie piosenki Michaela podobaly czy dlatego ze nei mogl juz tego sluchac

A mi sie upieklo i nie musze robic dzis obiadku tesciowka zaprosila nas do siebie na obiad wiec mam z glowy
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:07   #1509
aldii
Zakorzenienie

Addicted sliczny brzusio
Stary 2009-11-08, 12:13   #1510
malinka118
Rozeznanie

Czytałyście http://wiadomosci.onet.pl/2074350,12...adka,item.html
MASAKRA
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:19   #1511
brzoskwinia82
Zadomowienie

A my dzisiaj w domku dla odmiany, tzn. nie idziemy na obiad do teściów, jak co niedzielę. Teściowa ma dużo problemów z babcią tż bo ona nie chce jeść i nic koło siebie nie zrobi, więc nie będziemy my jej jeszcze zwalać się na obiad, niech sobie odpocznie.
Pysia - wygląda cudownie ten kurczaczek, na pewno zrobię już mi ślinka leci
Wczoraj u nas znajomi byli, ale jakoś tak lajtowo, nic nie przygotowywałam, bo to my mieliśmy iść do nich ale w końcu tak wyszło że oni przyszli. Tylko andruta miałam w domku
TŻ poszedł teraz do kościoła, a potem idziemy na giełdę akwarystyczną, jakieś rybki nowe do akwarium zakupić

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:25   #1512
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Mój mąż pojechał popatrzeć po komisach za samochodami... Kurcze, nie myślałam że tak cięzko będzie kupić dobry samochód...

Ja już zauważyłam, że takie szaleństwa w brzuchu to u mojej Małej normalne Na początku jak byliśmy w gościach czy ktoś był u nas to była grzeczna, a teraz szaleje i się niczym nie przejmuje

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-08, 12:26   #1513
aldii
Zakorzenienie

to jest po prostu niemozliwe - zelazko mi nie dziala Ok ja rozumiem, ze w niedziele nie powinno sie nic robic, ale zeby az tak Na dodatek chyba sie juz gwarancja skonczyla
Stary 2009-11-08, 12:30   #1514
patinka_
Zakorzenienie

Dzieci wożone w wózkach przodem do kierunku jazdy są narażone na poważny stres.

Wózki, w których dzieci siedzą przodem do kierunku jazdy powodują duży stres i mogą prowadzić do "emocjonalnego wyniszczenia" spowodowanego brakiem kontaktu wzrokowego z rodzicem, wynika z badań przeprowadzonych na Dundee University w Szkocji.

Dzieci, które są zwrócone przodem do rodziców, otrzymują od nich psychiczne wsparcie, a ich stres jest redukowany.
"Badania nad układem nerwowym pomagają nam zrozumieć jak ważne dla rozwoju mózgu są interakcje społeczne w pierwszych latach życia dziecka" - powiedziała Suzane Zeedyk - "Nasze dane sugerują, że wiele dzieci wożonych w wózkach jest emocjonalnie wyniszczonych i prawdopodobnie bardzo zestresowanych. Zestresowane dzieci wyrastają na niespokojnych dorosłych" - dodała.Okazuje się, że rodzice wożący dzieci w wózkach typu face-to-face, mówią do swoich pociech dwukrotnie więcej niż rodzice, którzy używają bardziej popularnych wózków uniemożliwiających kontakt wzrokowy.

Akcja serca u dzieci, które widzą osobę prowadzącą wózek jest spokojniejsza i zasypiają one dwa razy częściej.

W badaniach wzięło udział blisko 3000 rodziców z dziećmi. Częścią badań był eksperyment, podczas którego dziecko było wiezione w wózku przez 1,5 km - połowę drogi zwrócone twarzą w kierunku jazdy, połowę w kierunku rodzica.

Kolejny ruch należy do producentów wózków - jeżeli wezmą oni pod uwagę wyniki badań na rynku pojawi się więcej przyjaznych dla dzieci wózków face-to-face. Naukowcy mają też nadzieję, że dzięki badaniu rodzice będą mogli dokonywać świadomego wyboru, który pozwoli najlepiej zadbać o rozwój dzieci.
Stary 2009-11-08, 12:32   #1515
aldii
Zakorzenienie

Patinka bardzo mozliwe.Dzieki za ten art.
Stary 2009-11-08, 12:56   #1516
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
co to tylko jedna stronka od wczoraj...słabiutko dziewczynki coś ja dopiero po śniadaniu, mąż o 7 pojechał do Krakowa na uczelnię i ma być dopiero koło 20 a jutro jedzie z pracy do Warszawy o 5 i też nie będzie go nie wiadomo ile, bo do Warszawy daleko eh.. nie lubię takich dni, w tygodniu normalnie to jakoś czas zleci do 16 jak wraca z pracy, a teraz 3 dni takie marnedobrze, że środa wolna-fajnie by było gdyby była jakaś możliwa pogoda, pojechalibyśmy gdzieś na wycieczkę-zapewne ostatnią przed porodem, bo później to już zima, więc nie wiadomo czy będzie nam się gdzieś chciało i czy będę mieć siłę..
Patinka mój też w szkole,ale mam siostrę i jej chłopaka, więc jakoś czas miło popłynie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Addicted to teraz caly dzien odpoczywaj po tej podrozy
OliviaoO moja Lu wypycha sie taka samo, z prawej strony.Wtedy jej mowie, ze tedy sie nie wychodzi i zmienia pozycje
Kamyku ciekawa jestem co Ci gin powie na wizycie o tym puchnieciu nog.Cale szczescie, ze jest juz lepiej
Pola mnie zlapal tylko jeden, ale taki, ze az wbilam paznokcie w lozko.Od tamtej pory zaczelam lykac magnez, najpierw 2x2, a teraz 1x2 i pomoglo (odpukac)

U mnie tez juz obiadek wstawiony - jarzynowa z ryzem.
1 pranie juz sie konczy, zaraz wstawiam 2 i biore sie za prasowanie wczorajszego W sumie to ciesze sie, ze zdecydowalam sie wziac za to teraz, bo obawiam sie, ze za pare tyg. nie mialabym na to sily....
Z gorszych wiadomosci, to chyba psuje mi sie pralka W czasie grzania wody, taki smrodek z niej zalatuje jakby sie cos palilo....
Aldii może lepiej już nie korzystaj z pralki!napewno się zepsuję, wiem to z autopsji.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:57   #1517
bardotka_a
Wtajemniczenie

Wpadłam się tylko przywitać czekam na kochaną mame przywiezie nam dzisiaj obiadek nie mam na nic siły to przeziębienie mnie powaliło, mąż na budowie a ja tylko śpie

chciałabym mieć tyle siły co wy, nie mogę nawet poczytać "dzieciaczkowej" prasy bo mi oczy łzawią komputer też odpada

Miłej niedzieli
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:05   #1518
pola25
Zakorzenienie

Bardotka życzę zdrówka!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:14   #1519
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka śliczne te zdjęcia!!! Pięknie buźkę widać

Malga brzusio sliczny- jak pisałam już na zdjeciowym:F

Addicted aleś Ty zgrabna a brzusio duży i okrągły- fajnie tak teraz oglada się brzuszki i wszytskie są już duże

Bardotka powrotu do zdrowia!!! A właśnie z ciekawości co wyszło z tym kombinezonikiem w końcu? Pisałaś tam czy wystwią jeszcze?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:25   #1520
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać czekam na kochaną mame przywiezie nam dzisiaj obiadek nie mam na nic siły to przeziębienie mnie powaliło, mąż na budowie a ja tylko śpie

chciałabym mieć tyle siły co wy, nie mogę nawet poczytać "dzieciaczkowej" prasy bo mi oczy łzawią komputer też odpada

Miłej niedzieli
Wracaj szybko do zdrówka

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-08, 13:31   #1521
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny

Zebciu napisałam do tego sprzedawcy ale nie doczekałam się odpowiedzi, zamówiłam inny i już dotarł tylko ten rozmiar 68 to jakiś taki duży ale lepszy taki niż zamały
Mam nadzieję, że nie gniewasz się za takie "zmiękczanie" twojego nicka?

Aldii to jakiś znak żebyć odpoczęła

Teraz już uciekam bo nawet okulary z antyreflksem mi nie pomagają, mama pomyśli, że coś się stało jak mnie taką zapłakaną zobaczy
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:34   #1522
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka jasne, ze się nie gniewam Też bym zamówiła inny jakby mi nie odpisywalido cierpliwych nie należę niestety... i też myslę, że lepszy większy niż za mały.
Właśnie keidyś byłam w tej Biedronce i widziałam te kombinezoniki misiate zielone i żółte ale wielgachne były to nie brałam

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 14:26   #1523
ula 87
Zadomowienie

no i stało się ... mąż pojechał do Belgii
to była szybka decyzja , godzinka i już był gotowy do jazdy
zrobiłam sobie kawkę i patrzę na powtórkę "mam talent"
a pozniej jak nic w telewizji nie poleci to mam zamiar czytać "język niemowląt"
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
co na tym świecie się dzije ... bez komentarza zostawię to
Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Dzieci wożone w wózkach przodem do kierunku jazdy są narażone na poważny stres.

Wózki, w których dzieci siedzą przodem do kierunku jazdy powodują duży stres i mogą prowadzić do "emocjonalnego wyniszczenia" spowodowanego brakiem kontaktu wzrokowego z rodzicem, wynika z badań przeprowadzonych na Dundee University w Szkocji.

Dzieci, które są zwrócone przodem do rodziców, otrzymują od nich psychiczne wsparcie, a ich stres jest redukowany.
"Badania nad układem nerwowym pomagają nam zrozumieć jak ważne dla rozwoju mózgu są interakcje społeczne w pierwszych latach życia dziecka" - powiedziała Suzane Zeedyk - "Nasze dane sugerują, że wiele dzieci wożonych w wózkach jest emocjonalnie wyniszczonych i prawdopodobnie bardzo zestresowanych. Zestresowane dzieci wyrastają na niespokojnych dorosłych" - dodała.Okazuje się, że rodzice wożący dzieci w wózkach typu face-to-face, mówią do swoich pociech dwukrotnie więcej niż rodzice, którzy używają bardziej popularnych wózków uniemożliwiających kontakt wzrokowy.

Akcja serca u dzieci, które widzą osobę prowadzącą wózek jest spokojniejsza i zasypiają one dwa razy częściej.

W badaniach wzięło udział blisko 3000 rodziców z dziećmi. Częścią badań był eksperyment, podczas którego dziecko było wiezione w wózku przez 1,5 km - połowę drogi zwrócone twarzą w kierunku jazdy, połowę w kierunku rodzica.

Kolejny ruch należy do producentów wózków - jeżeli wezmą oni pod uwagę wyniki badań na rynku pojawi się więcej przyjaznych dla dzieci wózków face-to-face. Naukowcy mają też nadzieję, że dzięki badaniu rodzice będą mogli dokonywać świadomego wyboru, który pozwoli najlepiej zadbać o rozwój dzieci.
bardzo interesujące
i zgadzam się z tym , moje dziecko będzie w wózku przodem do mnie też ze względu na to , że będę go miała cały czas na oku

Bardotka wracaj szybciutko do zdrowia

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-08, 14:35   #1524
mamaidy
Raczkowanie

Ale leniwe popołudnie. Mała śpi i druga w brzuchu też. Mąż jeździ za fioletową fugą do płytek w kuchni. Ja leżę i pielęgnuje odleżyny.
Ma też zobaczyć te staniki a Auchan o których pisała Pysia.

Pysiu absolutnie nie miałam tego na myśli, że to tylko gotowanie. Myślę, że po prostu, że ludzie, którzy lubią gotować dla innych dają mnóstwo przyjemności i radości z jedzenia. Ja rzadko gotuję i wtedy mój mąż jest wniebowzięty

Addicted ja jakoś nie mogę się zebrać do tych fotek, chociaż powinnam się śpieszyć żeby zdążyć A Twój brzuszek prześliczny i zgrabniutka jesteś

Agape i Sensuel mi to lekarka też kazała przyjść na wizytę jak bolało na dole. Lepiej sprawdzić. Wtedy okazało się, że szyjka się zaczęła skracać. Trzymam jednak kciuki żeby to było rozciąganie macicy.

Bardotka dużo zdrówka

Gosbaj jak byłam z Idą w ciąży i poszliśmy do kina na film przygodowy to ona choć zawsze taka była spokojna to kopała cały czas. Ja przykryłam brzuch kurtkami. Mi się wydaje, że chyba jej to nie pasowało, bo ruchy były strasznie gwałtowne. Ale wiadomo każde dziecko ma inne gusta.

Patka
za to jesli chodzi o ruszanie się dzidzi to moja jak mam dobry nastrój to po prostu nie może usiedzieć w miejscu. Ruchy są wtedy bardzo przyjemne. Pewnie dobrze się bawiłaś
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:18   #1525
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wtorkową wizytę

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Popołudniu przyjadą moi rodzice i przywiozą nam obiadek na 2 dni Ja grzecznie leże i brzuszek nie twardnieje, mam nadzieje, że z szyjką też oki.
Ja tez mam nadzieję, że z Twoją szyjką jest wszystko ok, bo wiem co to za stres.

Cytat:
Agape - dobrze, że wtorek już niedługo, przynajmniej będziesz wiedziała co się dzieje i oby tym razem obyło się bez skierowania do szpitala
Oj powiem Ci Kochana, że też mam taką madzieję...
A Twój brzuszek - cud, miód, palce lizac...

Cytat:
U nas tez wczoraj imprezkowo było, najpierw przyjechał brat z bratową, siostra z Mężem, a na końcu znajomi... Było wesoło. Nasza dzidzia na początku ciuchutko siedziała, bo chyba ie wiedziała co się dzieje - tyle nowych głosów, ale potem się rozbrykała, to mamusi życ nie dała...

Cytat:
no i stało się ... mąż pojechał do Belgii
to była szybka decyzja
Oj biedaczko, to kiedy wróci??

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Agape i Sensuel mi to lekarka też kazała przyjść na wizytę jak bolało na dole. Lepiej sprawdzić. Wtedy okazało się, że szyjka się zaczęła skracać. Trzymam jednak kciuki żeby to było rozciąganie macicy.
Teraz to mnie nastraszyłaś... Znów będę siedziała zestresowana w poczekalni....
Ide wcinac domowa pizzę, bo dziś zrobiłam dla Mężusia

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:29   #1526
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dzięki za komplementy
ula - przybyło mi 7 kilo
Patka, brzoskwinia - fajnie, że się Wam udały imprezki
Kamyku - mieliśmy włączone to co zawsze standardowo, więc to raczej ekspres
malinka - zgadzam się z tym co napisałaś o artykule:MASAKRA
aldii - to już może nie włączaj dziś żadnych sprzętów
patinka - w tym artykule zapewne jest ileś tam prawdy, ale "poważny stres" to chyba lekka przesada Na początku dzieciątka jeżdżą w głębokich wózkach i wtedy mają największy kontakt ze swoimi opiekunami. A potem w spacerówkach patrzą przed siebie i mogą wszystko obserwować. Jakoś po moim synku nie widzę, żeby mu to zaszkodziło
bardotka - sen to jeden z lepszych lekarzy, więc korzystaj
mamaidy - u mnie też jakieś leniwe popołudnie i chyba w końcu zrobię porządek z gazetami, do którego się zabieram już od kilku tygodni

Tak mi sie skojarzyło, że strippi ostatnio dawno do nas nie zaglądała. Ciekawe jak teraz wygląda jej brzuszek, bo jak ostatnio pokazywała to był malusi.

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-11-08 o 15:33
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:41   #1527
aldii
Zakorzenienie

Bardotka zdrowiej szybciutko
Addicted za pozno....
Chyba musze miec zakaz dotykania wszelkich sprzetow wyobrazcie sobie, wzielam termometr, zeby zmierzyc temp. i oczywiscie sie zepsul !! wyskakuje mi jakis blad systemu
Stary 2009-11-08, 15:51   #1528
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
teraz to i ja sie przestraszyłam , mam nadzieję ze to jednak rozciagnie macicy
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość

Oj biedaczko, to kiedy wróci??
szybko bo w wtorek wieczorem lubw nocy , ale strasznie nie lubie jak jedzie , bo siedzę sama w domu , wcześnie ciemno się robi i jeszcze zabrał mi mój samochód i zostawił 2 do wyboru :ford galaxy i opel sintra ,
niby powinnam sie cieszyć wyborem , ale to dwa kolosy a ja wolę mniejsze ,bo wtedy wszędzie zaparkuję

Cytat:
Dzięki za komplementy
ula - przybyło mi 7 kilo
no to połowa mojej nadwagi bo ja już mam na bank +14kg jak nie więcej

czytam książkę "język niemowląt" i powiem wam że bardzo interesująca

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Bardotka zdrowiej szybciutko
Addicted za pozno....
Chyba musze miec zakaz dotykania wszelkich sprzetow wyobrazcie sobie, wzielam termometr, zeby zmierzyc temp. i oczywiscie sie zepsul !! wyskakuje mi jakis blad systemu
to jakiś kosmos kochana lepiej postaw dziś na luniuchowanie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-08, 15:52   #1529
majkela12
Zadomowienie

Witam niedzielnie
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
zreszta tak pisała Sensuel niefajnie jest pływac i co gorsza pić wody z kupą

pysiamn przepisik zapisany
Zrobiłam wczoraj kokosanki. Wycwaniłam się i od razu zrobiłam podwójną porcję. Rodzinka była w niebo wzięta ale to pieruńsko słodkie Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Dziewczynki,czy któraś z was odczuwa jakieś bóle w dole brzucha jakby miesiączkowe??Bo ja dzisiaj tak mam i to czasami całkiem mocne.Mijają jednak.Czy to są te skurcze H-Braxtona??Ale czy wtedy nie za szybko na nie??
Mi czasami się zdarzają, ale nie wiem czy są te skurcze

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
pola sałatka z zupek chińskich,ja miałam przepis z netu.
Też skorzystam już sobie zapisałam

Madziulka83 Szymonek jest śliczny zdjęcie cudowne (też takie chciałam) a nereczki po ciąży będą jak nowe

Cytat:
Ja chciałam napisać co do tego porodu i czekania. Ja dostałam pierwszego skurczu o 20:30 i od razu potem był za 7 minut i potem za 4 i byliśmy w szpitalu o 22:30- rozwarcie na 3 palce. Lewatywa z masakrycznymi skurczami. O 23:50 urodziła się Ida, a był to mój pierwszy poród. Jakbyśmy jeszcze chwilkę czekali to bym chyba w domu urodziła
Także uwaga żeby jednak się nie spóźnić, zwłaszcza jak wcześniej jest szyjka skrócona.
ale szybciutki poród- też taki chcę

Malga19 śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
A ja już dzisiaj wróciłam od koleżanki. Pojechałam w czwartek, miałam wrócić jutro, ale mąż wydzwaniał, żebym przyjechała wcześniej, bo on nie wie, co i jak z remontem w łazience... No, to przyjechałam. W sumie to nawet się cieszę, że jestem już w domu. Mieszkamy sami, jest cisza, spokuj, a u znajomej jest 2,5 letni synek, który jest BARDZO ruchliwy i krzykliwy, a ona znowu podnosi głos, jak coś broi, albo zbyt mocno krzyczy... Mówię Wam, że się trochę umęczyłam tą wizytą. Najgorsze było to, że przez cały czas musiałam mieć oczy dookoła głowy, bo ten mały szatan co i rusz sprawdzał moją cierpliwość i bałam się, abym nie dostała w brzuch i tak wczoraj tego nie uniknęłam, na szczęście lekko. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że on to robił celowo. Jak ja, że n ie wolno, bo tak jest dzidziuś, to ten tym bardziej... Mówię Wam, niedość, że decybele wysokie, to jeszcze adrenalinę cały czas podwyższoną miałam, bo bałam się o Glutka. A ten mały to nic nie ropumiał, ja do niego, że nie wolno mnie bić i brzuszka, albo żeby tak nie machał, nie krzyczał przy mnie, bo dzidziuś się boi, to on jeszcze bardziej... Momentami, to aż mnie ręka swędziała, aby mu klapsa dać Wiem, że dzieci są hałaśliwe, wkońcu pracuję w szkole, ale ten pobił soimi krzykami całą moją grupę dzieci... W sumie fajny chłopczyk, ale bardzo się umordowałam od tego czwartku... Glutek chyba też miał mega stresa, bo prawie wcale się nie ruszał, całe szczęście teraz nadrabia te dni
Jak ja nie lubię takich dzieci, uważam że po prostu jest źle wychowane

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Chyba większość mamusiek spędzała czas z TŻ-ami
A jak

Cytat:
Śliczny brzucholek
----------------------
Wczoraj wieczorem wpadł do tz kolega- tzn wprosił się. Posiedziałam z nimi trochę i poszłam spać. Oni siedzieli do 2. Taka byłam zła na tz nawet nie posprzątał, poza tym nie lubię tego kolegi
Za to z samego rana wzięliśmy się za sprzątanie ogródka, bo wczoraj cały dzień lało i nie dało się nic zrobić. Jestem padnięta, a jutro do szkoły
Lecę napić się cappucinco, ale mnie naszła ochota i wcięłabym coś słodkiego
Stary 2009-11-08, 15:59   #1530
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze zabrał mi mój samochód i zostawił 2 do wyboru :ford galaxy i opel sintra ,
niby powinnam sie cieszyć wyborem , ale to dwa kolosy a ja wolę mniejsze ,bo wtedy wszędzie zaparkuję
Galaxy to nowe???? Uwielbiam to autko!!!

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości