Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 10:28   #4141
kasiuuulka
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

a to moje sloneczko
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:30   #4142
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Czekoladko, trzymam za bezbolesne szczepienie.

Ja właśnie szykuję się do wyjazdu, mamy dzisiaj kontrolne usg bioderek...mam nadzieję, ze będzie ok, chociaż mała duużo śpi na boczku ze względu na ulewanie.... Za pierwszym razem wszystko było oki, ale o kciuki też proszę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:34   #4143
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
a to moje sloneczko
Adas slodziaczek

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Czekoladko, trzymam za bezbolesne szczepienie.

Ja właśnie szykuję się do wyjazdu, mamy dzisiaj kontrolne usg bioderek...mam nadzieję, ze będzie ok, chociaż mała duużo śpi na boczku ze względu na ulewanie.... Za pierwszym razem wszystko było oki, ale o kciuki też proszę
to trzymamy podwojnie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:39   #4144
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
u nas pada deszcz a musze isc do banku
maly ma taki katar, ze musi buzia oddychac ehh

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Piękna
I trzymam kciuki za zęba! Biedna!
dzieki
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za pocieszenie
Jakoś to będzie, damy radę. Czasami się tak człowiek wygada i czuje się lepiej
A co do Małża, zawsze był trudny i egoizm jak i wychowanie wychodziło w przeróznych, codziennych sytuacjach. Jednak teraz się to nasiliło i pewnych rzeczy nie mogę przyjąc za normę...
Czas pokaże co dalej

Na imieninkach było super, Antoś grzeczny bardzo, najpierw wyspał się na dworze i spał by pewnie do końca imprezy i jeszcze po powrocie do domu nieświadomy, ze gdziekolwiek był
Jednak wszyscy chcieli go zobaczyć i chciał nie chciał delikatnie doprowadziłam, że się obudził. A łatwo nie było, stał na środku w foteliku wśród rozmów, przy światłach itp i nic, ale jak wzięłam na rączki to powoli się ocknął. Wizyta w bufecie, delikatna kupka i przewijanko, a potem już się rozkręcił. Pogadał z towarzystwem i swoją młodszą o dzień córą brata
Bartuś szalal troszkę i rozrabiał, żeby zwrócić na siebie uwagę - wiadomo wszyscy w koło zachwycają się dwoma bąblami a na niego troszkę mniej Ale jakoś poszło
Jadłam pyszne ciasto, muszę wziąć przepis i się podzielę z Wami. Najważniejsze, że bez pieczenia Obąblowałam się też coli - taaaaką miałam ochotę (ale głupoty Wam wypisuję... )
Także popołudnie na duży plus

Svinecka, super donica, a co do niej zasadzisz?
super, ze impreza sie udala cole pilas powiadasz? a co na to Antos

w donicy bedzie duuuza palma
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no i podium zapelnione
Powaznie sie wyprowadzasz czy juz opadly ci emocje?

co to flimbox?to kanał? a w jakiej tv?bo ja chyba nie mam o tez bym polookala.
Czekam z niecierpliwoscia az na travel&living zacznie sie program "ciaza z zaskoczenia"Porody dopadaly kobiete w roznych miejscach a one nie wiedzialy ze sa w ciazy zero brzucha,okres 9mc i takie tam
emocje w sumie opadly.....nawet mozna powiedziec, ze juz jest lepiej - ale pewnie poklocimy sie znow o to samo znajac zycie

filmbox to taki kanal
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Svinecka donica i znów te zęby mi jedna dentystka tak zrąbała jedynki, że szok
nooo
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Sviecko ja wiem, żeby ugasic pragnienie ale po co od razu sokiem? Mozna wodą albo słabą herbatką
Ale w sumie dziecko jak sie nauczy pic soczek to potem ciezko jest wciasnąć coś innego.

Całowanie to jeszcze nic, wczoraj widziałam jak tesciowa oblizała smoczek małemu i wsadziła mu do buzi
Oczywiscie pipa ze mnie, nic jej nie powiedziałam tylko ochrzaniłam TŻ zeby pogadal z mamusia. No az mnie skręca, ona tez nałogowa palaczka. Twarz ziemista, pełno zmarszczek właśnie od papierochów.
No i na ręce tez ciągle bierze. Mojej mamie juz wyjasniłam, zeby jak najmniej nosiła małego a wiecej sie z nim bawiła. Ocziwiscie dostosowała sie.
Boje sie tez ze jak kiedys tesciowa zostanie z małym to naprawde da mu tego cukierka albo cos innego.
no niestety on od poczatku nie chcial nic pic tylko wode z sokiem i tak bylo

co do tesciowej to jestem w szoku bylabym zla jakby moja mama tak zrobila a tesciowa? masakra

ja na szczescie mam tesciowa ok, zawsze sie mnie pyta nawet o takie bzdety czy moze mu pieluszke polozyc, podac zabawke
Cytat:
slyszalam o tym ze dorosli maja zupelnie inne bakterie w buzi i ze nie powinno sie tak robic.a stare metody nie ma rady.W łeb dac to malo.
ale jak sama dasz to jeszcze pol biedy ale tesciowa? no masakra - ja bym awanture zrobila

aha na 15.15 ide do dentysty
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:40   #4145
skierka1981
BAN stały

Kssiuuulka witaj maleństwo śliczne.
czekoladko kciuki za szczepienie
aannuullaa za bioderka

ja jak ostatnio byłam na zakupach to się powstrzymać nie mogłam i kupiłam Amelce w słoiczkach bobowity złociste jabłka i abłko ze słodką marchewką - już nie mogę się doczekać kiedy jej dam. zamierzam jakoś w styczniu bo to będzie 6 m-c to już czas. a potem tak ze 3-4 m-ce jeszcze cyc i dość jak będzie miała 9-10 m-cy to ją odstawiam, dość.
Kasiu pisałaś o kolejnym dziecku. powiem ci że ja też chcę w miarę szybko następne bo Amelka we znaki mi się nie dała póki co i jakby tak miała ze 2 latka i byłoby następne to ok. a nawet jakby się teraz zdarzyło tak jedno po drugim to bym nie rozpaczała. wiadomo że jedno roczne i drugie malutkie to ciężko ale co tam

Amelka wstała po 9 a ok 10 zasnęła znowu i spi do tej pory, to chyba ta pogoda...

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-09 o 10:43
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:45   #4146
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a to moje sloneczko

przystojny kawaler

Stary 2009-11-09, 10:53   #4147
kasiuuulka
Raczkowanie

w imieniu adasia dziekuje za komplementy
ja zaraz bede musiala malego obudzic i nakarmic i idziemy do gina a potem pewnie maly spacerek,chociaz za oknem tak ponuro, az nic mi sie nie chce
czekoladko, rowniez trzymam kciuki!
Stary 2009-11-09, 10:55   #4148
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a to moje sloneczko
sliczny

czekoladko za szczepienie

anula za bioderka

tak czytam, ze duzo z Was chodzi na druga komtrole bioderek - to trzeba? bo ja bylam raz i nikt mi nic o kontroli nie mowil
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja jak ostatnio byłam na zakupach to się powstrzymać nie mogłam i kupiłam Amelce w słoiczkach bobowity złociste jabłka i abłko ze słodką marchewką - już nie mogę się doczekać kiedy jej dam. zamierzam jakoś w styczniu bo to będzie 6 m-c to już czas. a potem tak ze 3-4 m-ce jeszcze cyc i dość jak będzie miała 9-10 m-cy to ją odstawiam, dość.
Kasiu pisałaś o kolejnym dziecku. powiem ci że ja też chcę w miarę szybko następne bo Amelka we znaki mi się nie dała póki co i jakby tak miała ze 2 latka i byłoby następne to ok. a nawet jakby się teraz zdarzyło tak jedno po drugim to bym nie rozpaczała. wiadomo że jedno roczne i drugie malutkie to ciężko ale co tam

Amelka wstała po 9 a ok 10 zasnęła znowu i spi do tej pory, to chyba ta pogoda...
a ja nie lubie bobovity strasznie - te deserki sa takie rzadkie, ze splywaja z lyzeczki, raz sie tak wkurzylam, ze dalam malemu z butli ten deserek
teraz kupuje tylko gerbera
Stary 2009-11-09, 10:56   #4149
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hello dziewczynki,
ale sie poisałyscie, przeleciałam te pare stron troche pobieznie lae nie mam za duzo czasu bo mała pewnie zaraz sie obudzi (juz 0,5h spi), wiec po kolei:
Unholy przykro mi z powodu kłótni z TZ. Niewiem czy cie tym pociesze ale ja tez dosc ostro sie pociełam z moim (w sobote), prawie do rekoczynów doszło. Tak mnie wkurzyl ze mu powiedziałam ze moze wyp...., bpo ja nie chce sie denerwowac bo mała to czuje, to on mi tez tak pojechał ze musiałam wyjsc bo bałam sie ze moge komus krzywde zrobic, zreszta pare łezek mi poleciało.... Przyszedł za mna ale nie dałam sie mu tknac. Na drugi dzien zaczal do mnie pierwszy, ze zaluje co powiedział, itp. i jak poszłam do łazienki jakis make-up sobie walnac to wracam a mała ma przebrano pieluszke i jak ładnie ubrana (body+rajtuzki+sukieneczk a) no i w sumie sie pogodzilismy ale nie było wesoło. Mysle ze wy tez dogadacie. Trzymam kciuki
P.S. ładna fryzurka
Kasia, bo ty piszesz jaka masz lightowo i ze jak byłas w ciazy to duzo leniuchowalas i ze sie wyciszyłas i wogole. Cos w tym jest bo ja niestety miałam turbo w d...ie a na chorobowe poszłam 5 tyg przed porodem. Ogólnie mało odpoczywałam, zadnych popoludniowych drzemek itd. No no i jest efekt. Córa z ADHD :P

A moja Zuzie wczoraj chyba ktos podmienił. OD sobota była marudna. Po poludniu pojechalismy znia do tesciowej, to troszke pokimała i ogólnie byla grzeczna. A wieczorkiem kumple przyjechali i była mała imprezka. Zuzi tak sie jeden "wujek" spodobał ze przez te ok.5 godz ani raz ie zapłakała, nie spała, nie potrzeboiwala monia, tylko cały czas sie z moim kupolem bawiła. O 21 małz ja wykopał, dalam jej papu. Oczywiscie kumpel jeszcze ja ponosił. Usneła ok. 21:30 i obudziła sie dopiero 8:40 bez rzadnego wstawania w nocy na jedzonko
ooo jak ja bym chciała zeby jej tak zostało

Reszte pozniej napisze bo juz sie obudziła wiec mykam

Svinecka, jesli lekarz podczas pierwszej wizyty stwierdził ze jest OK to nie musisz. Mi wyraznie powiedziałz e rzadne kolejne wizyty nie beda potzrebne bo wszystko jest w najlepszym porzadku

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-09 o 10:58
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:58   #4150
katarzynka00
Zakorzenienie

Adas sliczniuchny
Cytat:

Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...jeżeli jest jego kolej karmienia w nocy to muszę go obudzić, bo inaczej to chyba dziecko padłoby z głodu
roznie bywa.Czasem go budze a czasem nie slysze ze do niej wstawal a czasem to mam obawy ze mala ryczy, mnie nie ma a on spi w najlepsze-jak np jestem wieczorem nazakupach
Cytat:

wcz wspomnialam mamie ze taki jest plan a ona ze niepowazna jestem...niewiem o co jej chodzilo.Nie dochodzilam.Nikt mi nie bedzie mowil kiedy i ile mam miec dzieci nawet kochana matka

no iza biodra tez trzymamy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:59   #4151
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zapomnialam napisac ze idziemy z Weronika na szczepienie-trzymcie kciuki
kciukasy zacisniete

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:00   #4152
eleeri
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
moj TZ dolaczyl dzis do grona gnomow poklocilam sie z nim na maksa i powiedzialam, ze sie jutro wyprowadzam yhhh
Co to się dzieje z tymi facetami ?

Cytat:
zaraz wroce i przeczytam co napisalyscie, wpadlam tylko na chwile zeby sie zapytac czy ktos oglada FILMBOX? - masakra co tam teraz pokazuja - porody ale doslownie zblizenia jak dzieci wychodza z pochwy, lozysko....wszystko.....n ie moge moj TZ to oglada
a co to jest ?
kanał TV, gdzie można obejrzeć ?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za pocieszenie
Jakoś to będzie, damy radę. Czasami się tak człowiek wygada i czuje się lepiej
A co do Małża, zawsze był trudny i egoizm jak i wychowanie wychodziło w przeróznych, codziennych sytuacjach. Jednak teraz się to nasiliło i pewnych rzeczy nie mogę przyjąc za normę...
Czas pokaże co dalej
Dasz sobie radę
Hmm, może małż się jeszcze zmieni
trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
u nas wczoraj 29st i pełne słonko, a dziś trochę zimniej 22

p4w czy Ty też pamiętasz zeby swoich pacjentów? Jak można w ogóle cos takiego zapamiętac?

A w ogole to musze Wam napisac w jaki sposob Piotrus zaczął dluzej spac w nocy, bo moze sie to ktorejs przyda, bo wciąż są tu mamy walczace nocami. Od urodzenia spalam u Piotrusia w pokoju na lozku, a on w lozeczku i zawsze budzil sie czesto na jedzenie (co 2-3h), az pewnego razu powiedzialam dość i wrócilam do swojej sypialni. I dokladnie od tego momentu Piotus zaczal spac duzo lepiej, bo od 19 pierwsza pobudke mial o 1. To nie mogl byc zbieg okolicznosci, jak sobie potem o tym myslalam to doszlam do wniosku ze on mnie po prostu slyszal (nikt nie spi nieruchomo) i czul i dlatego czesciej sie budzil, a teraz ma spokoj, wiec spi lepiej. Z czasem ta pierwsza pobudka sie wydluza i teraz jest w okolicach 2.30.
zazdroszczę pogody, u mnie leje i jest 10 stopni

moja też pamięta, wystarczy że spojrzy na zęba od razu wie że to ona robiła, a potem przegląda papiery (nie ma kompa) i wie co z nim robiła
aha i wszystkie tzw przeglądy mam za darmo, a za płaci się u niej dopiero jak skończy leczyć zęba a nie po każdej wizycie

hmm chyba muszę wypróbować, bo chyba wykituję, dzisiaj była w miarę dobrze bo pobudka była aż co 3 godziny

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Po powrocie do pracy moją dziewuszką zajmie się moja mama. Bałabym się ją zostawić teściowej. Dlaczego? Bo już nie raz byłam świadkiem jak roczną kuzynkę Kingi nakarmiła Activią (zresztą Activię, chciała mi też przywieźć do szpitala po porodzie).
a nie wolno ?
ja jadłam po porodzie bo miałam małe problemy w wc

Cytat:
Siemanko
Oczywiscie my juz od 6 na nogach A tak bym jeszcze pospała. TŻ sie rozchorował, kazałam mu zostac w domu ale ma robote na budowie i niestety musiał jechac. W srode wylatuje do Egiptu to sie wykuruje
Kuba dzisiaj od rana marudzi przy jedzeniu. Ani mleka, ani kaszki nie chciał zjesc. Dopiero teraz jak przysnał dałam mu mleko.

Całowanie to jeszcze nic, wczoraj widziałam jak tesciowa oblizała smoczek małemu i wsadziła mu do buzi
Oczywiscie pipa ze mnie, nic jej nie powiedziałam tylko ochrzaniłam TŻ zeby pogadal z mamusia. No az mnie skręca, ona tez nałogowa palaczka. Twarz ziemista, pełno zmarszczek właśnie od papierochów.
No i na ręce tez ciągle bierze. Mojej mamie juz wyjasniłam, zeby jak najmniej nosiła małego a wiecej sie z nim bawiła. Ocziwiscie dostosowała sie.
Boje sie tez ze jak kiedys tesciowa zostanie z małym to naprawde da mu tego cukierka albo cos innego.
ale mu dobrze zwłaszcza, że u nas taka jesienna pogoda

nawet nie gadaj, bo jeszcze wywróżysz
ale nie rozumiem, to ona nie wie że może zrobić krzywdę małemu
już nawet nie chodzi mi że będzie małego bolał brzuszek, ale może się np takim cukierkiem zadławić i tragedia gotowa

Cytat:
pytanko do mam ktore karmia lyzeczka-kupujecie jakies specjalne??bo ma kilka lyzeczek plastikowych co byly gratis do jogurtu ale ona jakies plytkie sa......
ja mam jedną z Hippa i takie:
http://www.allegro.pl/item808505526_...a_goracym.html
ale one też są płytkawe

pamiętam, żę Svinecka ma głęboką

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
skad ja to znam? mnie tez wkurza jak kazdy dotyka ja za raczki i caluje

Wasze dzieci tez wkladaja sobie paluszki od stop do buzki?
ja też tego nie lubię

ależ skąd, mój się wygina ale jeszcze nie aż tak

Cytat:
Ja jestem za leniwa dlatego mały spi ze mną w łóżku dlatego nawet nie musze ruszyc nogą zeby dac mu smoczka
Ale powoli namyslam sie, zeby zaczał spac w łóżeczku

Mój jeszcze nie wkłada, nie jest taki gibki. Nózki zadziera do góry ale sporo mu brakuje zeby wsadzic do buzi
Cass widzę że nasze dzieci są bardzo podobne jeśli chodzi o umiejętności
tylko mój jest przeciwieństwem jeśli chodzi o spanie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:01   #4153
katarzynka00
Zakorzenienie

u nas ok bylo na 1wizycie z biodrami a druga kontrolna i tak mialam zalecona po kilku tyg.Nie wiem odczego to zalezy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:04   #4154
skierka1981
BAN stały

svinecka tak na próbę kupiłam zobaczymy jak Amelce posmakuje. jak coś to zmienię.
Stary 2009-11-09, 11:04   #4155
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

tak czytam, ze duzo z Was chodzi na druga komtrole bioderek - to trzeba? bo ja bylam raz i nikt mi nic o kontroli nie mowil
To pewnie tak jak i cała reszta, zależny od lekarza, u nas było wszytko ok, a i tak na kontrole od razu nas zapisali... Cociaż podejrzewam, że gdyby było coś nie tak to pediatra też jest w stanie to zauważyć...czy nie?
Kurcze, leje u nas, nie chce mi sie z domu wychodzić, moja mała meteopatka zasnęła i tylko wzdycha co jakiś czas , żal mi ją targać w taka pogodę, ale jak mus to mus

Stary 2009-11-09, 11:09   #4156
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
sliczny

anula za bioderka

dziekuje
co do bioderek to jezeli za pierwszym razem wszystko bylo ok,to mysle ze drugi raz nie trzeba. ja robilam standardowo usg bioderek i bylo ok, a potem u ortopedy tez ok i powiedzial ze w takim razie widzimy sie drugi raz dopiero jak maly bedzie juz chodzil

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki,
ale sie poisałyscie, przeleciałam te pare stron troche pobieznie lae nie mam za duzo czasu bo mała pewnie zaraz sie obudzi (juz 0,5h spi), wiec po kolei:
Unholy przykro mi z powodu kłótni z TZ. Niewiem czy cie tym pociesze ale ja tez dosc ostro sie pociełam z moim (w sobote), prawie do rekoczynów doszło. Tak mnie wkurzyl ze mu powiedziałam ze moze wyp...., bpo ja nie chce sie denerwowac bo mała to czuje, to on mi tez tak pojechał ze musiałam wyjsc bo bałam sie ze moge komus krzywde zrobic, zreszta pare łezek mi poleciało.... Przyszedł za mna ale nie dałam sie mu tknac. Na drugi dzien zaczal do mnie pierwszy, ze zaluje co powiedział, itp. i jak poszłam do łazienki jakis make-up sobie walnac to wracam a mała ma przebrano pieluszke i jak ładnie ubrana (body+rajtuzki+sukieneczk a) no i w sumie sie pogodzilismy ale nie było wesoło. Mysle ze wy tez dogadacie. Trzymam kciuki
P.S. ładna fryzurka
Kasia, bo ty piszesz jaka masz lightowo i ze jak byłas w ciazy to duzo leniuchowalas i ze sie wyciszyłas i wogole. Cos w tym jest bo ja niestety miałam turbo w d...ie a na chorobowe poszłam 5 tyg przed porodem. Ogólnie mało odpoczywałam, zadnych popoludniowych drzemek itd. No no i jest efekt. Córa z ADHD :P

A moja Zuzie wczoraj chyba ktos podmienił. OD sobota była marudna. Po poludniu pojechalismy znia do tesciowej, to troszke pokimała i ogólnie byla grzeczna. A wieczorkiem kumple przyjechali i była mała imprezka. Zuzi tak sie jeden "wujek" spodobał ze przez te ok.5 godz ani raz ie zapłakała, nie spała, nie potrzeboiwala monia, tylko cały czas sie z moim kupolem bawiła. O 21 małz ja wykopał, dalam jej papu. Oczywiscie kumpel jeszcze ja ponosił. Usneła ok. 21:30 i obudziła sie dopiero 8:40 bez rzadnego wstawania w nocy na jedzonko
ooo jak ja bym chciała zeby jej tak zostało

Reszte pozniej napisze bo juz sie obudziła wiec mykam

Svinecka, jesli lekarz podczas pierwszej wizyty stwierdził ze jest OK to nie musisz. Mi wyraznie powiedziałz e rzadne kolejne wizyty nie beda potzrebne bo wszystko jest w najlepszym porzadku
cos w tym musi byc z ta ciaza..chociaz ja ogolnie jestem osoba spokojna i raczej ciezko mnie zdenerwowac (wyjatkami sa mama i maz )
gratuluje calej nocki bez karmienia

Cytat:
Adas sliczniuchny

roznie bywa.Czasem go budze a czasem nie slysze ze do niej wstawal a czasem to mam obawy ze mala ryczy, mnie nie ma a on spi w najlepsze-jak np jestem wieczorem nazakupach

wcz wspomnialam mamie ze taki jest plan a ona ze niepowazna jestem...niewiem o co jej chodzilo.Nie dochodzilam.Nikt mi nie bedzie mowil kiedy i ile mam miec dzieci nawet kochana matka

no iza biodra tez trzymamy
dzieki
hehe, no ciekawe o co mamie chodzilo mi natomiast wszyscy mowia zeby od razu kolejne robic,juz teraz..ja grzecznie odpowiadam ze nie dziekuje, jesli woogle bedzie kiedys drugie to napewno nie tak szybko
Stary 2009-11-09, 11:22   #4157
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ostatnio mam jakos mało pokarmu Mały się nie najada i musze dawac mu butelke. Piersi miekkie , mam cicha nadzieje ze to nie bedzie koniec karmienia piersią
może to tylko przejściowe problemy z laktacją
nie poddawaj się i przystawiaj dziecko jak najczęściej, co 2-3 godziny a będzie dobrze

Cytat:
slyszalam o tym ze dorosli maja zupelnie inne bakterie w buzi i ze nie powinno sie tak robic.a stare metody nie ma rady.W łeb dac to malo.
ja też to słyszałam, bakterie próchnicy i inne badziewia, podobno lepiej przelać taki smoczek wodą

Cytat:
W dziewczyny nie narzekajcie na dotykanie, bo ja dopiero tu poznałam, co to znaczy wściekac się jak ktoś Ci dotyka lub całuje dziecko. Jak tu przyjechaliśmy to czułam się jakbyśmy byli jakimiś zwierzętami na wybiegu. Pati była taką "atrakcją" dla Chińczyków, że czasami już mi ręce opadały, nie mogliśmy sie od nich odgonić. I każdy oczywiscie musial dotknąć jej twarzy lub włosów (bo wg nich sa jak jedwab, oni mają takie sztywne włosy...). A teraz mam podwójny cyrk z dwójką dzieci. Nie dośc że mam dwoje (a oni mogą tylko jedno) to jeszcze jedno takie malutkie. Szok. Pierwsze co Pati się nauczyła po chińsku to: NIE DOTYKAJ! i waliła tym tekstem do każdego kto wyciągał w jej strone reke Teraz juz sie troche przyzwyczaiłam, że "oni tak mają" i luzniej do tego odchodzę, a może juz nauczyłam się zauważać i zawsze wyprzedzam ich o krok nim zdążą pomacać Piotrusia

A propos karmienia łyżeczką to Piotrus dzis po raz pierwszy zasmakowal jabluszka z lyzeczki, chyba mu smakowało, bo wypluł tylko jakies drobinki niedokladnie przez mamę zeskrobane

a tak na serio to wiem, że to wcale nie jest śmieszne jak obcy dotykają dziecka brudnymi łapami

sama ścierasz ?
ja ścierałam tylko raz ale były właśnie grudki i bałam że mały się zadławi

Cytat:
widze, ze i mnie Cassandra przylapala na czestym podczytywaniu.. na poczekalni odezwalam sie kilka razy, ale zawsze mi jakos weny brakowalo,no i wy wszystkie takie zzyte juz ze soba ze glupio mi bylo sie wtracac..ale postaram sie przelamac jestem nawet na liscie mamus, ale dla przypomnienia mam synka Adasia z 29lipca. jest on kochany i grzeczny, no i naleze do tych szczesciar ktore nie musza wstawac w nocy na karmienie Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek chyba jest cos w tej zaleznosci pomiedzy ciaza i pozniejszym zachowaniem dziecka ,co zauwazyla o ile dobrze pamietam Katarzynka, bo ja od 5tego miesiaca duuzo leniuchowalam i spalam codziennie do 10-11 :P Adas zadko placze-tylko wtedy gdy jest bardzo glodny i kiedy probuje kupe zrobic i nie moze. zaraz postaram sie wrzucic fotke adasia
no zżyte jesteśmy bo dużo piszemy

u mnie nie ma tej zależności, od 4 m-ca byłam na L4, wysypiałam się, relaksowałam, nie denerwowałam zbytnio i co ... ?
i

Cytat:

Cytat:
Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...jeżeli jest jego kolej karmienia w nocy to muszę go obudzić, bo inaczej to chyba dziecko padłoby z głodu
chyba żartujesz
mój to leci tylko wtedy jak Mati już wyje ale pewnie tylko po to żeby sprawdzić czy nie robię małemu może krzywdy

Cytat:

a ja nie lubie bobovity strasznie - te deserki sa takie rzadkie, ze splywaja z lyzeczki, raz sie tak wkurzylam, ze dalam malemu z butli ten deserek
mi lekarz sam zapisał że za 3 m-ce do kontroli, nie wiem czemu, bo było wszystko OK
idziemy w tym m-cu

no ale to chyba lepiej że są rzadkie, przynajmniej na początku jak wprowadza się nowe pokarmy, nie ?
lepiej je dziecku przełknąć bo są półpłynne

trzymam kciuki za wizytę, żeby nie bolało

Stary 2009-11-09, 11:23   #4158
skierka1981
BAN stały

Amelka jak leży na płasko to się podnosi - mąż się śmieje że brzuszki robi i on powinien razem z Amelką robić...tylko to podnoszenie główki na brzuszku troche mnie martwi ale moze jeszcze się nauczy...
jak ja byłam na bioderkach jakoś w pierwszym miesiącu życia Amelki to stwierdził dysplazję i kazał przez miesiac pieluszkować, potem była 2 wizyta i jeszcze miesiąc pieluszkowania podwójnego i po m-cu jak byłam w październiku to już k i wizyta za 3 m-ce czyli w styczniu.

Amelka nie wkłada nóżek do buźki bo jeszcze za ardzo nie wie o ich istnienu ale jak się cieszy to roi "pajacyki" - czyli rączkami stuka siebie po ioderkach i brzuszku
Stary 2009-11-09, 11:30   #4159
eleeri
Zakorzenienie

A moje dziecko śpi już od 9.45
o 9.30 wyciągłam z lodówki jabłuszko ze słoiczka, żeby się troszkę ogrzało i miałam mu dać, a on zrobił się marudny i zasnął ze smoczkiem w buzi przytulony do mojego cycia
a jabłuszko czeka i się rozwarstwia

Stary 2009-11-09, 11:31   #4160
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra ide dac malemu deserek bo juz jeczy i smigamy na dwor - mam nadzieje, ze nie bedzie padac
Stary 2009-11-09, 11:34   #4161
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Muszę się pochwalić, no muszę Martynka przespała calutką noc bez budzenia się na mleczko Zazwyczaj wstaje co 3 godziny, więc to pewnie jednorazowy bonus, ale i tak jestem z niej dumna :-P Ale żeby nie było tak pięknie, ja od 3.30 co chwile wstawałam, zerkałam czy z nią wszystko ok, zastanawiałam się, czy może ją obudzić i dać jeść no wariatka jestem, zamiast się wyspać...

mój słyszy i wstaje żeby mi podać małego do karmienia

Cytat:
sliczny

anula za bioderka

u nas też było wszystko ok, a też mieliśmy przyjść za 3 miesiące do kontroli - więc też muszę zapisać Tomasza w tym miesiącu

ogólnie jeśli chodzi o deserki mój jest jakiś dziwny - nie lubi
im mi bardziej smakuje tym jemu mniej (więc ja zjadam )
wczoraj dałam mu krem ze szpinaku - spróbowałam - ohyda jakich mało, a zjadł słoiczek, a na deser był mus z jabłek i jagód - nie zjadł nawet łyżeczki, chociaż był pyszny...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:05   #4162
Cassandra 23
Zakorzenienie

Czekoladko trzymam kciuki za szczepienie.

Cytat:
a to moje sloneczko
Witaj Kasiulka W koncu sie odezwałaś

Słodki maluszek wszystkie nasze dzieciaczki są najpiękniejsze

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
u nas też było wszystko ok, a też mieliśmy przyjść za 3 miesiące do kontroli - więc też muszę zapisać Tomasza w tym miesiącu
Kuba miał dobre bioderka i ortopeda powiedział, że nie ma powodu aby spotkac sie po raz drugi.
Wiec juz sama nie wiem czy isc na kontrole?

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A moje dziecko śpi już od 9.45
o 9.30 wyciągłam z lodówki jabłuszko ze słoiczka, żeby się troszkę ogrzało i miałam mu dać, a on zrobił się marudny i zasnął ze smoczkiem w buzi przytulony do mojego cycia
Czyli jednak Mati przekonał sie do smoczka?

Mój zjadł 3/4 słoiczka jabłek z bananem. I teraz smacznie spi. Chyba i ja sie położe

Cytat:
Amelka nie wkłada nóżek do buźki bo jeszcze za ardzo nie wie o ich istnienu ale jak się cieszy to roi "pajacyki" - czyli rączkami stuka siebie po ioderkach i brzuszku
Mój sie smieje jak robie mu "koci koci łapki"

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:18   #4163
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:

a tak na serio to wiem, że to wcale nie jest śmieszne jak obcy dotykają dziecka brudnymi łapami

sama ścierasz ?
ja ścierałam tylko raz ale były właśnie grudki i bałam że mały się zadławi
sama, bo tarkę mam w PL, jakoś nie wpadłam na to by ja zabrać a tu nie mam pojecia gdzie taką kupic, a mialam taka szklaną z tarką pośrodku i "fosą" naokoło
Czym innym mozna zetrzeć jabłuszko?
Cytat:
co to znaczy rozwarstwia?
A swoja droga czemu Ty siedzisz na kompie zamiast spać zawsze to godzinka-dwie snu do przodu

Ja juz mam czas wolny, Piotruś śpi a TŻ ma dzis kolej na bajki dla Pati
Zaraz sobie włączę "M jak milosc" hehe dzisiejszy odcinek juz ogladałam teraz sobie obejrzę jutrzejszy (sciagnelam z sieci)
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:18   #4164
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym jej dala, moja ostatnio dała małej smoczek umoczony w herbacie a nawet nie raczyła spytać co ja na to

Cytat:
kasiuuulka czesto nas podczytujesz prosze sie ujawnic
Cass jesteś bezlitosna nie odpuścisz żadnej zbłąkanej owieczce

Cytat:
Ja jestem za leniwa dlatego mały spi ze mną w łóżku dlatego nawet nie musze ruszyc nogą zeby dac mu smoczka
He he trzeci raz Cie cytuje ja też z Amelką spałam i się wysypiałam ale puki mała chcę ja oduczyć i teraz w łóżeczku śpi i budzi się co trochę bo mnie szuka i chce się przytulać lub smoczka itd dzisiaj w nocy 4x butle chciała i tak latałam do niej co trochę aż w końcu nie wytrzymałam i wzięłam ją do naszego łóżka i spała jak aniołek trzymana za rączkę mamusi i tatusia
Cytat:
Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek
Witaj ty szczęściaro jak Ty to zrobiłaś zdradź tajemnicę

Cytat:
Cześć Muszę się pochwalić, no muszę Martynka przespała calutką noc bez budzenia się na mleczko
No kolejna

aannuullaa za bioderka, a mój tż ma baaaardzo ciężkie wstawanie i do tej pory nie wyszło mu to ani razu zanim się przebudzi to ja już przy małej jestem bo jak bym miała na niego czekać to bym się nie doczekała pewnie

Cytat:
Mi lekarz na pierwszej kontroli powiedział, że za dwa miesiące następna, a teraz jak byłyśmy w zeszłym tygodniu to znów lekarz kazał za dwa miesiące przyjść więc nie wiem jak to jest różnie

Wróciłam z zakupów, leje i pogoda do obiad mam, można by poleniuchować, ale ciuchy do prasowania leżą już i chyba zaczną do mnie zaraz gadać jak się za nie nie wezmę jak dziecię pozwoli oczywiście
Zapomniałam dodać, ze Amelia ma nową zabawe tzn sciaga mamie okulary ja nie wiem jak to dalej bedzie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-11-09 o 12:28
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:23   #4165
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam

Ale niewyspana jestem dzisiaj
Bartek obudził się o 2 na karmienie i nie spał do 4.30 (płakał, śmiał się, płakał, śmiał się )
Po czym zasnął i obudził się o 6.
I znowu zasnął obudziwszy się o 9.
Zjadł, pobawił się a teraz płacze
Mam dość, naprawdę.
Macierzyństwo to ciężki kawałek chleba.
Zaraz się ogarnę, ubiorę marudę i idziemy na spacer, bo już nie mogę słuchać tych ryków.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ogólnie to mi nie przeszkadza jak ktoś nosi małą na rękach, ale na początku też zawsze zerkam czy wszystko jest ok. Denerwuję się jedynie wtedy gdy teściowie małą chcą brać na ręce wtedy gdy ona sobie spokojnie leży. Już raz było spięcie z teściową, kiedy jej mówiłam, że mała ma leżeć, a ona sobie z tego nic nie robiła i leciała do niej z rękami.

Wkurza mnie też jak Kingę inni całują w rączki ("bo przecież w buzię nie wolno") - a nie dociera do nich, że mała wkłada sobie potem te rączki do buzi (patrz teściowa - nałogowy palacz), albo mówi do niej:"Jaka ja jestem piękna. Najpiękniejsza na świecie" - No bez przesady, a później wyrośnie mi dziecię przeświadczone o swojej przecudowności. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak powiem mojej mamie : "Nie ruszamy małej jak leży spokojnie, bo nie chcemy uczyć noszenia na rękach" - to mama małej nie bierze i nie ma problemu. Ale jak to powiem teściowej to już jest foch z jej strony.

Po powrocie do pracy moją dziewuszką zajmie się moja mama. Bałabym się ją zostawić teściowej. Dlaczego? Bo już nie raz byłam świadkiem jak roczną kuzynkę Kingi nakarmiła Activią (zresztą Activię, chciała mi też przywieźć do szpitala po porodzie).

Dzień dobry Melduję wszem i wobec, że opryszczka już znika I będę mogła normalnie jeść i pić
Super, że zniknęła!

Cytat:

Witajcie w klubie
Moja teściowa też z 'tych'.
Przyleciała trochę nam pomóc gdy urodziłam i po dziś dzień szczerze tego żałuję.Przez nią prawie wpadłam w depresję.
Też palaczka, ale jest lepszy motyw - nie myła zębów
I gdy pochylała się nad małym i coś do niego mówiła, to mnie szlag za przeproszeniem trafiał
Wkurzałam się strasznie, nagadałam tztowi, a ten kazał jej iść umyć zęby.
Ja bym na jej miejscu zapadła się pod ziemię, ale nie ona
Poszła umyła zęby, wróciła i od nowa zaczęła się pochylać nad małym i do niego chrzanić farmazony, jeszcze takimi zdrobnieniami ;ojejusiu, ale fajniusie mam rączunie

Cytat:
Fakt.

Cytat:
Trzymamy

Cytat:

Mój nie słyszy, ale ja go budzę i wstaje

Cytat:

pamiętam, żę Svinecka ma głęboką
hehe, jak to brzmi

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:41   #4166
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

moja też pamięta, wystarczy że spojrzy na zęba od razu wie że to ona robiła, a potem przegląda papiery (nie ma kompa) i wie co z nim robiła
aha i wszystkie tzw przeglądy mam za darmo, a za płaci się u niej dopiero jak skończy leczyć zęba a nie po każdej wizycie

ja się przejechałam na takim podejściu, więc kasuje tylko za to co zrobiłam - mam już wypracowane pewne etapy, za które pobieram określoną kwotę, żeby suma się zgadazała na koncu

ale parę razy pacjent mowił, ze chciałby zapłacić za całość na końcu, bo chce zapłacić kartą, że nie będzie pamiętał o pieniądzach... i na ostatnią wizytę się nie zjawiał , a niestety upominanie się o pieniądze nie jest przyjemne dla nikogo i zwykle traci się takiego pacjenta mimo, ze to on był nie w porządku i zawsze są to niemiłe rozstania

wiele miałam takich historii , gdzie za moje dobre serce dostawałm po dupie(robiłam więcej, zeby poprawić komfort pacjenta między wizytami - np. tymczasowe wypełnienia z kompozytu z przednich zębach, zeby pacjent nie chodził z połową zęba i nie brałam za to pieniędzy, bo miał zapłacić na końcu i tymczasowe wypełnienie stawało się "ostatecznym" i w dodatku gratis)

oczywiście sa różne odstępstwa - zależy co to za pacjent, ale ogólnie mam taka zasadę

Cytat:
dobra ide dac malemu deserek bo juz jeczy i smigamy na dwor - mam nadzieje, ze nie bedzie padac
mimo kataru wychodzisz na spacer w taką wilgotną pogodę?

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-09 o 12:42
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:46   #4167
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kochane

Wpadłam na chwilkę, bo tęsknię strasznie

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy, pocieszenia i ciepła , jesteście cudowne

Widzę, że Cass przywołała do porządku dziewczyny, które tylko podczytywały , witajcie

U mnie nie jest za wesoło , nie chcę się tak czuć, ale nie panuję nad tym. Wszysto mnie dobija , w czwartek byliśmy na szczepieniu, Kubuś bardzo płakał, a mnie o mało serce nie pękło. Na dodatek przez 6 tygodni przybrał tylko 0,5 kg, a wcześniej przybierał o wiele więcej Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam pokarm, ale może za słaby

Z dobrych wieści - Kubuś dziś znowu obrócił się z brzuszka na plecki (aż 3 razy ), potrafi chwilkę sam pobawić się na macie, wziąć grzechotkę do rączki - jeśli ta leży obok (na razie nieporadnie). No i od około tygodnia śpi od 20.30-21. do ok. 5 bez budzenia się na mleczko

Zauważyłam, że określenie "gnom" cieszy się powodzeniem na wątku

Ściskam Was mocno

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:46   #4168
morska
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny Tymuś
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Maruda cudna
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jaki słodki! witaj Tymku
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tymoteusz jest śliczny
Dziękujemy
Wszystkie wątkowe dzieci są śliczne

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
widocznie Tomasze tak mają
Cytat:
Marcele tez tak maja
Cytat:
i Mateusze też
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
i Bartki
Coś w tym jest, że to z chłopcami tyle zachodu )

Cytat:
jestem nawet na liscie mamus, ale dla przypomnienia mam synka Adasia z 29lipca. jest on kochany i grzeczny, no i naleze do tych szczesciar ktore nie musza wstawac w nocy na karmienie Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek chyba jest cos w tej zaleznosci pomiedzy ciaza i pozniejszym zachowaniem dziecka ,co zauwazyla o ile dobrze pamietam Katarzynka, bo ja od 5tego miesiaca duuzo leniuchowalam i spalam codziennie do 10-11 :P Adas zadko placze(...)
Hmm.. a zastanawiałam się nad imieniem Adam
Ja w ciąży pracowałam do 37 tygodnia, a później w szaleńczym tempie kompletowałam wyprawkę itp. w efekcie to tak średnio byłam zrelaksowana, teraz żałuję. Jeśli będę drugi raz w ciąży, to dużo wcześniej pójdę na zwolnienie - raz, że może spokój wpłynie na dzieciątko, a dwa - żeby się trochę pokontemplować swym stanem, a nie tak w biegu, w biegu i ani się nie obejrzałam, a tu poród za pasem.

Cytat:
pytanko do mam ktore karmia lyzeczka-kupujecie jakies specjalne??bo ma kilka lyzeczek plastikowych co byly gratis do jogurtu ale ona jakies plytkie sa......
Ja mam takie:
http://allegro.pl/item784688234_magi...or_canpol.html
Używałam tej najmniejszej, choć rzadko -do lekarstw głównie.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wasze dzieci tez wkladaja sobie paluszki od stop do buzki?
Mój jeszcze nie. Na razie zauważa je przy przewijaniu, kiedy nogi idą do góry, hehe patrzy jak na ufo A od dwóch dni zaczyna unosić głowę, kiedy leży na plecach - robi taką jakby kołyskę - to normalne w wieku 4 miesięcy?

Cytat:
Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...
Mój też śpi jak zabity, może syrena okrętowa dałaby radę A nawet jak Go dobudzę w razie jakiejś awaryjnej sytuacji, to rano nie pamięta nic a nic hehe

Cytat:
Ja też idę, chociaż było ok. Ale mój dużo ulewa i często śpi na boku - gdyby ortopeda nie kazał to i tak bym poszła.

Dziewczyny, czy zimą trzeba wychodzić na krótsze spacery? Ja teraz wychodzę na 3 h dziennie (chyba, ze straszna ulewa), a może to za długo na zimnie dla Małego?
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:49   #4169
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Wpadłam na chwilkę, bo tęsknię strasznie

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy, pocieszenia i ciepła , jesteście cudowne

Widzę, że Cass przywołała do porządku dziewczyny, które tylko podczytywały , witajcie

U mnie nie jest za wesoło , nie chcę się tak czuć, ale nie panuję nad tym. Wszysto mnie dobija , w czwartek byliśmy na szczepieniu, Kubuś bardzo płakał, a mnie o mało serce nie pękło. Na dodatek przez 6 tygodni przybrał tylko 0,5 kg, a wcześniej przybierał o wiele więcej Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam pokarm, ale może za słaby

Z dobrych wieści - Kubuś dziś znowu obrócił się z brzuszka na plecki (aż 3 razy ), potrafi chwilkę sam pobawić się na macie, wziąć grzechotkę do rączki - jeśli ta leży obok (na razie nieporadnie). No i od około tygodnia śpi od 20.30-21. do ok. 5 bez budzenia się na mleczko

Zauważyłam, że określenie "gnom" cieszy się powodzeniem na wątku

Ściskam Was mocno

witamy, witamy
super że Kubuś takie ładne postępy robi
oj muszę iść bo mój bąbel jerczy coraz bardziej
Stary 2009-11-09, 12:55   #4170
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej, wpadam, z rana nie wyspana
Łeb mi pęką juz kolejny dzien , oj te moje migreny okresowe. 3-4 dni non stop potem spokój a za jakiś czas znowu

Czekoladko, kciuki za szczepienie

Aannuullaa, za bioderka

Svinecko, za dentystę
Jak dzisiaj Cię znowu skasuje i nic konkretnego nie poradzi zrezygnowałabym z wizyt u niego...

Ja również nie widze związku ciąża-dziecko. W ciąży byłam na zwolnieniu od początku, wylegiwałam się i obijałam (przynajmniej do odbioru Bartka z przedszkola ), a Antoś raczej należy do żywszych dzieci

A co do filmboxu, to taki kanał na n-ce (n television )
Swego czasu miałam, ale ostatnio zrezygnowaliśmy, bp zaczęli powtórki puszczać, a teraz może znowu ciekawsze rzeczy lecą

U nas pada choć ciepło. Może koło 14 przejdę się na spacer - mojej głowie przewietrzenie też dobrz zrobi, ale się zobaczy, bo w ulewę spacerować nie zamierzam. Jak będzie lało, to zrobię małe szachermacher - wsadze małego w kombinezoniku cienkim do wózia, pobujam, wstawię w pokoju przy otwartym oknie i tym sposobem pośpi 4 godzinki

A co do coli (Svinecka pytała), Antoś sobie z tego nic nie robi
Jem i piję wszystko, a odpukać nie ma żadnych złych reakcji ze strony jego brzuszka

Idę ogarnąć chatę, bo wczoraj już wieczorem po powrocie z imienin nie miałam siły. A małż dalej na urlopie...ciekawe czy coś pomoże...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości