Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 14:28   #1801
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Pysiamn napisała o tych za szerokich butelkach a mi się przypomniało coś co wyczytałam chyba na gazecie.pl jak ktoś ma zamiar montowac ochraniacz na szczebelki w łóżeczku musi pamiętać o tym jak bedzie łóżeczko kupował, muszą mieć z każdej strony szczebelki inaczej nie będzie jak ochraniacza zamontowac:brzyd al: (nię będzie do czego przywiązać)
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:43   #1802
aldii
Zakorzenienie

Kancia to i ja dolaczam do leniwych dzidziolek
Bardotka skonczylo sie na pralce, zelazku i termometrze.Do pralki dzis byl fachowiec - skasowal 150 Zaraz jade zawiezc termometr do serwisu....
Stary 2009-11-10, 14:44   #1803
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka ja dlatego nie utrzymuje zbyt kontaktu z teściową, zresztą mój mąż bardzo zradko zaglada do niej- też truje o kase, że nie am- żeby jej pomógł itd. Sama sobie winna, zę w takeij sytuacji jest i na inne rzeczy "przyjemnosci" ma a na rachunki nie? Bez przesady
A u mnie siostra jest taka żeby ją wyręczac, bo ma daleko... przywież jej poczte, rzeczy z domu, odbierz awizo na poczcie( anie mamy blisko bo pół godziny schodzi na ta trasę) a więc zbuntowałam się i cuż siora się nie dozywa, matka obrażona a ja mam to w nosie już. Leń wstrętny- nie pracuje, nie ucz się, nie robi nic!!! więc dla mnie może nawet na nogach iść z miasta po swoja poczte.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:50   #1804
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kancia to i ja dolaczam do leniwych dzidziolek
Bardotka skonczylo sie na pralce, zelazku i termometrze.Do pralki dzis byl fachowiec - skasowal 150 Zaraz jade zawiezc termometr do serwisu....
dobrze, że przynajmniej możesz już pranie robić

nie ma co to była złośliwośc rzeczy martwych

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Bardotka ja dlatego nie utrzymuje zbyt kontaktu z teściową, zresztą mój mąż bardzo zradko zaglada do niej- też truje o kase, że nie am- żeby jej pomógł itd. Sama sobie winna, zę w takeij sytuacji jest i na inne rzeczy "przyjemnosci" ma a na rachunki nie? Bez przesady
A u mnie siostra jest taka żeby ją wyręczac, bo ma daleko... przywież jej poczte, rzeczy z domu, odbierz awizo na poczcie( anie mamy blisko bo pół godziny schodzi na ta trasę) a więc zbuntowałam się i cuż siora się nie dozywa, matka obrażona a ja mam to w nosie już. Leń wstrętny- nie pracuje, nie ucz się, nie robi nic!!! więc dla mnie może nawet na nogach iść z miasta po swoja poczte.
widzę, że w każdej rodzinie są jakieś ciekawe przypadki
I jeszcze najlepsze jest to, że te osoby nie mają sobie nic do zarzucenia...
Stary 2009-11-10, 14:52   #1805
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka ależ skąd!!! Przecież to są ofiary i trzeba za nich wszystko robić i im bezgranicznie pomagać... Nie wiem taka bezmyślność i życie niebieskiego ptaka działają na mnie jak płachta na byka.

Stary 2009-11-10, 14:55   #1806
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Dziewczyny ja Was na razie żegnam - zaraz jedziemy na SR i będę miała przejażdżke naszym nowym autem Co prawda na miejscu pasażera ale porozkoszuję się swobodą i wygodą

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:57   #1807
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
Bardotka ależ skąd!!! Przecież to są ofiary i trzeba za nich wszystko robić i im bezgranicznie pomagać... Nie wiem taka bezmyślność i życie niebieskiego ptaka działają na mnie jak płachta na byka.
Och mnie tez to doprowadza do szalu.Najchetniej bym takich

Bardotka juz ja przetestowalam, czy dobrze naprawiona i zrobilam 1 pranko - dziala i nie smierdzi
Stary 2009-11-10, 14:59   #1808
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
oj na mnie też, teraz to wiesz jestem w ciąży i mam za wysokie ciśnienie więc staram się jakoś opanować co jest baaaarrrdzo trudne ale wczesniej ile się naklelam i fajek wypalilam to moje
i zastanawiam się skad się tacy ludzie biora bo taka niezaradnosc to jest dla mnie kalectwo rozumiem jak ktoś nie może, ale jak komus sie nie chce i tylko wymaga od innych ech...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Och mnie tez to doprowadza do szalu.Najchetniej bym takich

Bardotka juz ja przetestowalam, czy dobrze naprawiona i zrobilam 1 pranko - dziala i nie smierdzi

ciesze się no to teraz mozesz dla Lu pranko robic ale nie zazdroszcze Ci prasowania jak ja tego nie lubie, ale pozniej ty bedziesz sobie odpoczywala a ja zaczne hehehe
Stary 2009-11-10, 15:04   #1809
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka to się nazywa wygodnictwo:F i lenistwo...

Stary 2009-11-10, 15:05   #1810
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
ciesze się no to teraz mozesz dla Lu pranko robic ale nie zazdroszcze Ci prasowania jak ja tego nie lubie, ale pozniej ty bedziesz sobie odpoczywala a ja zaczne hehehe

Dziekuje Pranko zrobie, ale nie mam czym wyprasowac Jak nie urok, to....
Stary 2009-11-10, 15:08   #1811
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Przeczytałam tylko jedną stronę...
Coś mi się spać chce i nogi mnie bolą...
Byłam tylko u kosmetyczki (samochodem) i na poczcie (na piechotę)...
Mam hennę na rzęskach, jeszcze tylko fryzjera muszę odwiedzić, bo coś dotrzeć nie mogę...

Jedno pranie dzidziowe biało - beżowe już się suszy, drugie beżowo - żółte muszę wyciągnąć z pralki, bo też już jest uprane Ale tego jeszcze zostało, jeszcze jedno różowe, co najmniej jedno beżowe i pieluchy wielokolorowe...... Największy zgryz mam z ochraniaczami do łóżeczka i przybornikami... Nie wiem czy mi to pralka będzie chciała prać i wirować, bo jak ma nierówno w bębnie, to robi fochy... No i mam też problem z ubrankami w żywych kolorach... Zielone, brązowe, granatowe, czerwone... Nie wiem z czym to prać, żeby nie zafarbowało...

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kamyku.....mnie się brzuch obniżył na miesiąc przed porodem
Muszę mamie powiedzieć, bo się strasznie wystraszyła Jeszcze co najmniej 3 tygodnie Paulinka musi zostać w brzuszku...

PatkaM84 gratuluję autka

soraya1
Stary 2009-11-10, 15:15   #1812
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Pranko zrobie, ale nie mam czym wyprasowac Jak nie urok, to....
zapomniałam o żelazku

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Przeczytałam tylko jedną stronę...
Coś mi się spać chce i nogi mnie bolą...
Byłam tylko u kosmetyczki (samochodem) i na poczcie (na piechotę)...
Mam hennę na rzęskach, jeszcze tylko fryzjera muszę odwiedzić, bo coś dotrzeć nie mogę...

Jedno pranie dzidziowe biało - beżowe już się suszy, drugie beżowo - żółte muszę wyciągnąć z pralki, bo też już jest uprane Ale tego jeszcze zostało, jeszcze jedno różowe, co najmniej jedno beżowe i pieluchy wielokolorowe...... Największy zgryz mam z ochraniaczami do łóżeczka i przybornikami... Nie wiem czy mi to pralka będzie chciała prać i wirować, bo jak ma nierówno w bębnie, to robi fochy... No i mam też problem z ubrankami w żywych kolorach... Zielone, brązowe, granatowe, czerwone... Nie wiem z czym to prać, żeby nie zafarbowało...

Muszę mamie powiedzieć, bo się strasznie wystraszyła Jeszcze co najmniej 3 tygodnie Paulinka musi zostać w brzuszku...

PatkaM84 gratuluję autka

soraya1
ja sie od 2 mc wybieram do kosmetyczki na regulacje brwi a sama to juz sobie tak je zmasakrowalam... po szpitalu sie wybiore

ja tez mam posciel wypelnienie i ochranaicze z mamo i tato i zastanawialam sie jak to bedzie po praniu wygladalo więc czekam na informacje

Kamyku a bdziesz prala tez wypelnenie tzn. kolderke i poduszke? bo sie nad tym ostatanio zastanawialam

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Bardotka to się nazywa wygodnictwo:F i lenistwo...
racja
Stary 2009-11-10, 15:24   #1813
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Agape007 super, że wszystko w porządku

lila12 4 tygodnie to już niedużo, dacie radę

pliwa

lila12
ja mam 3 z frotki z gumką, a materacy gryka - pianka - kokos...

Idę robić obiad, bo mój mąż łaskawie posprzątał bajzel ze stołu, to mogę mu coś podać do jedzenia... Resztę nadrobię potem...

A co do własnego pokoju, to chyba najważniejsze, żeby dzidzia miała swoje łóżeczko, własny pokój w tak młodym wieku jest sprawą drugorzędną... U nas Paulinka będzie w nami w kołysce, aż z niej nie wyrośnie... Potem jeśli nie zmienimy mieszkania, to my się przeniesiemy do salonu...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
ja tez mam posciel wypelnienie i ochranaicze z mamo i tato i zastanawialam sie jak to bedzie po praniu wygladalo więc czekam na informacje

Kamyku a bdziesz prala tez wypelnenie tzn. kolderke i poduszke? bo sie nad tym ostatanio zastanawialam
Nad wypełnieniami nie myślałam...
Może bardziej doświadczone mamuśki mają jakieś uwagi...
Stary 2009-11-10, 15:35   #1814
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka ja nie będę wypełnienia prała, bo zawsze i tak an tym będzie pościel. Wypełnienie tlyko porządnie przewietrzyłam na polku jak była pogoda jeszcze ostatnio.

Kamyk słyszałam, ze proszki dzidziusiowe nie są tak mocne żeby farbować ale czy to parwda... znaczy się chodiz mi o to, ze sa delikatne ze względu na delikatną skórę dziecka i moja mama np. bierze nawet białe z kolorami i jej nie farbi.

Stary 2009-11-10, 15:46   #1815
aldii
Zakorzenienie

Kamyku ja wszystkie rzeczy Lu posegregowalam na kolory i kazdy pralam osobno.Dzis niebieskie
Zebra ja piore w Loveli i czerwone farbowaly, bo widzialam czerwona wode...

Jade na jakies zakupy bo jutro przeciez sklepy pozamykane....

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-10 o 15:50
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 15:53   #1816
malinka118
Rozeznanie

Wypelnienia nie piore. A kolory jasne czyli: rózowy żółty beżowy biały piorę razem, a ciemniejsze czerwony, niebieski itp. tez razem. Pieluchy gotujeoddzielnie. Po porodzie gdy ubranka będą się brudzić w astronomicznym tempie nie będziecie zbierac i oddzielnie prac kazdego koloru. A po za tym gdyby ciuszki puszczały farbe i farbowaly bylyby szkodliwe dla dzieci. Barwniki w tych ciuszkach są delikatne i trwałe. NApisała doświadczona mamusia
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:02   #1817
xmila
Raczkowanie

Wróciłam od lekarza, trochę zeszło, bo pojechaliśmy jeszcze kafelki wybrać do obudowy wanny...

Franek ma się dobrze, rośnie mimo, że ja chudnę Szyjka zamknięta, serducho bije jak należy, morfologia ok i .... żeby za dobrze nie było bakterie w moczu. Muszę zrobić posiew A dolegliwości żadnych nie mam Jak nie urok, to....
Ale gin też zadowolony z moich cukrów i stwierdził nawet, żebym aż tak rygorystycznie do diety nie podchodziła

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
gosbaj - śrubokręt w torebce
U mnie to się często zdarza no i miarka budowlana obowiązkowo Zamawiając dziś kafle sama sobie wymierzyłam i policzyłam ile trzeba, bo pan w sklepie się machnął, a TŻ by mu uwierzył. I tak z pół metra by brakło

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dolaczam do tych bidulek, ktore maja cukrzyce ciazowa ... ja odebralam wyniki w zeszlym tygodniu (( dostalam skierowanie do szpitala - tam dali mi diete i glukometr ... do dzis sie jakos trzymam - ale jest ciezko... zwlaszcza jak ktos lubil slodycze ... bardzo... shit...
Bardzo balam sie tez nakluwania, ale okazalo sie to praktycznie bezbolesne przy uzyciu nakluwacza - mozna taki kupic w kazdej aptece lub w zestawie z glukometrem - na razie nie mam zadnych sladow - no i oczwiscie klucie w bok palca...
Dzis po sniadaniu mialam pierwszy wysoki wynik - az 180 po 2 kromkach chleba razowego, chudego sera bialego i papryki!!! zalamac sie mozna (((
Soraya przykro mi, że dołączasz do grona słodkich mamusiek, no ale razem zawsze raźniej. Dasz radę. Z chlebem razowym jest czasem tak, że dodają do niego karmel i stąd może być wysoki cukier, ser i papryka nie powinny aż tak dużo podnieść - ser w zasadzie wcale, a papryki musiałabyś zjeść ze 3 Spróbuj inny chlebek.
Ja już zebrałam dużo informacji na temat cukrzycy, więc jakbyście coś chciały to to co mam w wersji elektronicznej mogę przesłać mailem

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Witajcie,
byłam wczoraj u gina: bezwzględny nakaz leżenia, ponieważ mam skurcze, szyjka skróciła sie do 2,35 cm, mam rozwarcie na 0,3 cm. Do tego jeszcze chlamydia szyjki i musiałam dostac wstrętny antybiotyk Sumamed, bo jestem uczulona na Penicylinę . Jestem załamana... Synus strasznie się spieszy na świat a musi jeszcze z 4 tygodnie wytrzymać.... masakra jakaś... ale najważniejszy jest terazspokój...Aha i mój"ulubiony" Fenoterol mam brac co 4 h.

Zaraz Was nadrobię..
Leż i odpoczywaj. A Chlamydia to straszne świństwo, więc mocno trzymam kciuki, żeby udało się ją zwalczyć

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Ja znowu nie miałam wcześniej czasu na wizaż
Na szczęście jutrow olne, to psychicznie odpocznę od pracy biurowej...

Wczoraj po tej wizycie u internisty normalnie byłam w szoku. Po wyjściu od baby z gabinetu nie dziwiłam się dlaczego do niej nie było kolejki, a do lekarki obok tłum...
Wchodzę i mówię że chciałabym zrobić konsultację internistyczną do karty ciąży bo takie mam zalecenie ginekologa.
Zapytała:
- czy to pani pierwsza ciąża
Ja: tak, pierwsza
- no i jak? wszystko dobrze?
Ja: (mówię że na początku było wszystko OK, ale teraz zaczęły się bóle podbrzusza)
- i co na to lekarz?
Ja: (myślę sobie a ty kim kurna jesteś?... powiedziałam jej, że jeszcze nic, bo dopiero w czwartek idę do ginekologa
- ona:cisza (myślałam, że zapyta jakie to bóle, czy częste itp..)
Ja: w końcu mówię, że mam nadzieję, że w czwartek okaże się czy mam się martwić tymi bólami...
- ona dalej cisza.... po chwili pyta: - a wyniki dobre?
Ja: pokazałam jej ostatnie moje wyniki
- ona w ciszy przepisuje badania do karty, kończy i mówi żeby się rozebrać
zbadała ciśnienie, osłuchała i na tym był koniec. A w karcie ciąży wpisała: " badanie prawidłowe" !!! To chyba sama dla siebie wpisała, że niby potrafiła przeprowadzić jakiekolwiek badanie.
Normalnie ręce mi opadły!!!
Nie wiem jak powinno wyglądać takie badanie, ale chyba na pewno nie tak jak moje.
Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z takiego badania?
Ehhh, z tego co słyszałam właśnie tak te konsultacje wyglądają...
Ja na razie nie byłam, bo gin nic nie mówi... ale do przychodni i tak nie pójdę, bo zaraz coś złapię...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:42   #1818
zebra666
Zakorzenienie

Malinka o własnie tak mi mama mówiła, że ubranka dziecięce nie powinny farbować... że nawet nie mogą jesli jest z nimi wsio ok... ja tam będę prała wszytskei kolory razem jasne oddzielnie. A co bedzie to będzie.

Stary 2009-11-10, 16:45   #1819
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja nie mam zleconych żadnych konsultacji internistycznych, więc nie wiem jak powinny wyglądać.
Byłam w pracy zawieść zwolnienie i w aptece po leki i te zastrzyki i okazało się że chyba mi gin źle receptę wypisał, bo co innego mówił a co innego na recepcie (tzn. inne dawki) ale w czwartek rano będę się z nim widzieć przed zastrzykiem to się zapytam dokładnie.
Korki na mieście straszne, jakby ludzie oszaleli bo jutro jeden dzień wolnego Jechałam do tego domu i jechałam
W pracy mi humor poprawili, bo wszyscy mówili że ładnie wyglądam. Tylko ciekawe czy szczerze

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:59   #1820
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinia mnie własnie bawi to, że skoro tak mówia mi , że ładnie wyglądam, kwitne i bla bla tzn. że przedtem byłam brzydka?

Stary 2009-11-10, 17:21   #1821
majkela12
Zadomowienie

Ja się witam i znikam
Tz ma męski wieczór a ja postanowiłam jednak że nie będę gorsza i robimy z dziewczynami babski pyszna szamka, ploty- żyć nie umierać. Od razu po szkole zakręciłam ciacho, została mi jeszcze sałatka, zapiekany i ogarnąć domek...
--------------
Jutro postaram się Was poczytać. Mam nadzieję, że wszystkie dobrze się czujecie i humorki dopisują
------------

Oj dzisiaj nogi mam z betonu- kostki... kostki gdzie są moje kostki kto je widział ????????
Miłego wieczorku
Stary 2009-11-10, 17:22   #1822
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

laski mam pytanko do was jak chodzicie to was tez boli krocze?mniej wiecej pachwina?bo mnie kurcze boli i zastanawiam sie czy to normalne
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:31   #1823
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski mam pytanko do was jak chodzicie to was tez boli krocze?mniej wiecej pachwina?bo mnie kurcze boli i zastanawiam sie czy to normalne
Czasem mnie boli, bo moja malutka ma tuż nad pachwiną główkę.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:33   #1824
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Brzoskwinia mnie własnie bawi to, że skoro tak mówia mi , że ładnie wyglądam, kwitne i bla bla tzn. że przedtem byłam brzydka?
Hehe to fakt, albo przychodzi mi do głowy jak tak mówią, że chyba widać że sporo przytyłam bo "ładnie" sobie wyglądam
Elcia - mnie raczej nie boli ani jak leżę ani jak chodzę

Stary 2009-11-10, 17:36   #1825
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

to moze i moj maly sie juz przekrecil nie wiem wlasnie od czego moze bolec usg mam na 20 wiec dopiero bede wiedziec czy sie przekrecil
Stary 2009-11-10, 17:38   #1826
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
to moze i moj maly sie juz przekrecil nie wiem wlasnie od czego moze bolec usg mam na 20 wiec dopiero bede wiedziec czy sie przekrecil
ale myślisz że to od tego może Cię kłuć że się przekręcił? Sama nie wiem bo mój jest już głową w dół i mnie nie boli a może coś tam się naciąga albo coś...hmm

Stary 2009-11-10, 17:42   #1827
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
ale myślisz że to od tego może Cię kłuć że się przekręcił? Sama nie wiem bo mój jest już głową w dół i mnie nie boli a może coś tam się naciąga albo coś...hmm
no wlasnie nie wiem kolezanka ktora urodzila dzidzie mowi ze ja tez bolalo krocze jak chodzila no ale jka bede miala wizyte to zapytam sie gina
Stary 2009-11-10, 17:47   #1828
aldii
Zakorzenienie

Xmila super, ze wszystko ok drobne bakteria, to juz pikus wybijesz je raz dwa
Zebra ja zbrzydlam potwornie i znajomi wcale tego nie ukrywaja Pamietam jak na poczatku ciazy spotkalam kuzynke, a ona od razu do mnie - oooo boze jaka ty brzydka teraz jestes
Makela udanej balangi
Elcia to sie wiezadla rozciagaja.mnie caly poprzedni tydzien bolaly pachwiny

Zakupy zrobione i oczywiscie musialam wstapic do Smyka.Kupilam termometr do wody, pokrowiec na przewijak (ile powinnam ich miec ?), paklanki i mydelko od pierwszego dnia zycia (bo czytalam, zeby na poczatku tym myc glowke dziecka, a po 1 m-cu szamponem)
Stary 2009-11-10, 17:48   #1829
zebra666
Zakorzenienie

Mnie czasem tam ciągnie ale nie wiem czy to kwestia ułorzenia dzidzi czy rozciagania macicy.

Stary 2009-11-10, 17:50   #1830
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Kamyku ja wszystkie rzeczy Lu posegregowalam na kolory i kazdy pralam osobno.Dzis niebieskie
Zebra ja piore w Loveli i czerwone farbowaly, bo widzialam czerwona wode...
Ale ja mam np. 4 rzeczy granatowe, 2 brązowe, trochę więcej zielonych łącznie z kombinezonikiem, więc może zielone upiorę osobno, ale tak bez sensu prać każdy kolor... A nie chcę też dorzucać do "dorosłego" prania...

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Wypelnienia nie piore. A kolory jasne czyli: rózowy żółty beżowy biały piorę razem, a ciemniejsze czerwony, niebieski itp. tez razem. Pieluchy gotujeoddzielnie. Po porodzie gdy ubranka będą się brudzić w astronomicznym tempie nie będziecie zbierac i oddzielnie prac kazdego koloru. A po za tym gdyby ciuszki puszczały farbe i farbowaly bylyby szkodliwe dla dzieci. Barwniki w tych ciuszkach są delikatne i trwałe. NApisała doświadczona mamusia
Co prawda to prawda... Zresztą i tak piorę w 30 stopniach, to nie powinno farbować w tak niskiej temperaturze...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Oj dzisiaj nogi mam z betonu- kostki... kostki gdzie są moje kostki kto je widział ????????
Polecam taki masażer do stóp co się wody nalewa i bąbelki robi... Mnie bardzo pomógł i od jakiegoś czasu odzyskałam kostki...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości