|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Pysiamn napisała o tych za szerokich butelkach a mi się przypomniało coś co wyczytałam chyba na gazecie.pl jak ktoś ma zamiar montowac ochraniacz na szczebelki w łóżeczku musi pamiętać o tym jak bedzie łóżeczko kupował, muszą mieć z każdej strony szczebelki inaczej nie będzie jak ochraniacza zamontowac
:brzyd al: (nię będzie do czego przywiązać)
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia to i ja dolaczam do leniwych dzidziolek
Bardotka skonczylo sie na pralce, zelazku i termometrze.Do pralki dzis byl fachowiec - skasowal 150 |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ja dlatego nie utrzymuje zbyt kontaktu z teściową, zresztą mój mąż bardzo zradko zaglada do niej- też truje o kase, że nie am- żeby jej pomógł itd. Sama sobie winna, zę w takeij sytuacji jest i na inne rzeczy "przyjemnosci" ma a na rachunki nie? Bez przesady
![]() A u mnie siostra jest taka żeby ją wyręczac, bo ma daleko... przywież jej poczte, rzeczy z domu, odbierz awizo na poczcie( anie mamy blisko bo pół godziny schodzi na ta trasę) a więc zbuntowałam się i cuż siora się nie dozywa, matka obrażona a ja mam to w nosie już. Leń wstrętny- nie pracuje, nie ucz się, nie robi nic!!! więc dla mnie może nawet na nogach iść z miasta po swoja poczte. |
|
|
|
#1804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma co to była złośliwośc rzeczy martwych ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() I jeszcze najlepsze jest to, że te osoby nie mają sobie nic do zarzucenia... |
||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ależ skąd!!! Przecież to są ofiary i trzeba za nich wszystko robić i im bezgranicznie pomagać... Nie wiem taka bezmyślność i życie niebieskiego ptaka działają na mnie jak płachta na byka.
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Was na razie żegnam - zaraz jedziemy na SR i będę miała przejażdżke naszym nowym autem
Co prawda na miejscu pasażera ale porozkoszuję się swobodą i wygodą
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardotka juz ja przetestowalam, czy dobrze naprawiona i zrobilam 1 pranko - dziala i nie smierdzi |
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zastanawiam się skad się tacy ludzie biora bo taka niezaradnosc to jest dla mnie kalectwo rozumiem jak ktoś nie może, ale jak komus sie nie chce i tylko wymaga od innych ech... ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
ciesze się |
||
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka to się nazywa wygodnictwo:F i lenistwo...
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Przeczytałam tylko jedną stronę... Coś mi się spać chce i nogi mnie bolą... Byłam tylko u kosmetyczki (samochodem) i na poczcie (na piechotę)... Mam hennę na rzęskach, jeszcze tylko fryzjera muszę odwiedzić, bo coś dotrzeć nie mogę... Jedno pranie dzidziowe biało - beżowe już się suszy, drugie beżowo - żółte muszę wyciągnąć z pralki, bo też już jest uprane Ale tego jeszcze zostało, jeszcze jedno różowe, co najmniej jedno beżowe i pieluchy wielokolorowe...... Największy zgryz mam z ochraniaczami do łóżeczka i przybornikami... Nie wiem czy mi to pralka będzie chciała prać i wirować, bo jak ma nierówno w bębnie, to robi fochy... No i mam też problem z ubrankami w żywych kolorach... Zielone, brązowe, granatowe, czerwone... Nie wiem z czym to prać, żeby nie zafarbowało...Muszę mamie powiedzieć, bo się strasznie wystraszyła PatkaM84 gratuluję autka ![]() soraya1
|
#1812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez mam posciel wypelnienie i ochranaicze z mamo i tato i zastanawialam sie jak to bedzie po praniu wygladalo więc czekam na informacje ![]() Kamyku a bdziesz prala tez wypelnenie tzn. kolderke i poduszke? bo sie nad tym ostatanio zastanawialam ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- racja |
||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Agape007 super, że wszystko w porządku
![]() lila12 4 tygodnie to już niedużo, dacie radę pliwa lila12 ja mam 3 z frotki z gumką, a materacy gryka - pianka - kokos... Idę robić obiad, bo mój mąż łaskawie posprzątał bajzel ze stołu, to mogę mu coś podać do jedzenia... Resztę nadrobię potem... A co do własnego pokoju, to chyba najważniejsze, żeby dzidzia miała swoje łóżeczko, własny pokój w tak młodym wieku jest sprawą drugorzędną... U nas Paulinka będzie w nami w kołysce, aż z niej nie wyrośnie... Potem jeśli nie zmienimy mieszkania, to my się przeniesiemy do salonu... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Może bardziej doświadczone mamuśki mają jakieś uwagi...
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ja nie będę wypełnienia prała, bo zawsze i tak an tym będzie pościel. Wypełnienie tlyko porządnie przewietrzyłam na polku jak była pogoda jeszcze ostatnio.
Kamyk słyszałam, ze proszki dzidziusiowe nie są tak mocne żeby farbować ale czy to parwda... znaczy się chodiz mi o to, ze sa delikatne ze względu na delikatną skórę dziecka i moja mama np. bierze nawet białe z kolorami i jej nie farbi. |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku ja wszystkie rzeczy Lu posegregowalam na kolory i kazdy pralam osobno.Dzis niebieskie
![]() Zebra ja piore w Loveli i czerwone farbowaly, bo widzialam czerwona wode... Jade na jakies zakupy bo jutro przeciez sklepy pozamykane.... Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-10 o 15:50 |
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Wypelnienia nie piore. A kolory jasne czyli: rózowy żółty beżowy biały piorę razem, a ciemniejsze czerwony, niebieski itp. tez razem. Pieluchy gotujeoddzielnie. Po porodzie gdy ubranka będą się brudzić w astronomicznym tempie nie będziecie zbierac i oddzielnie prac kazdego koloru. A po za tym gdyby ciuszki puszczały farbe i farbowaly bylyby szkodliwe dla dzieci. Barwniki w tych ciuszkach są delikatne i trwałe.
NApisała doświadczona mamusia
|
#1817 | |||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od lekarza, trochę zeszło, bo pojechaliśmy jeszcze kafelki wybrać do obudowy wanny...
Franek ma się dobrze, rośnie mimo, że ja chudnę Szyjka zamknięta, serducho bije jak należy, morfologia ok i .... żeby za dobrze nie było bakterie w moczu. Muszę zrobić posiew Jak nie urok, to....Ale gin też zadowolony z moich cukrów i stwierdził nawet, żebym aż tak rygorystycznie do diety nie podchodziła ![]() U mnie to się często zdarza no i miarka budowlana obowiązkowo Zamawiając dziś kafle sama sobie wymierzyłam i policzyłam ile trzeba, bo pan w sklepie się machnął, a TŻ by mu uwierzył. I tak z pół metra by brakło Cytat:
Spróbuj inny chlebek.Ja już zebrałam dużo informacji na temat cukrzycy, więc jakbyście coś chciały to to co mam w wersji elektronicznej mogę przesłać mailem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na razie nie byłam, bo gin nic nie mówi... ale do przychodni i tak nie pójdę, bo zaraz coś złapię...
|
|||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka o własnie
tak mi mama mówiła, że ubranka dziecięce nie powinny farbować... że nawet nie mogą jesli jest z nimi wsio ok... ja tam będę prała wszytskei kolory razem jasne oddzielnie. A co bedzie to będzie.
|
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam zleconych żadnych konsultacji internistycznych, więc nie wiem jak powinny wyglądać.
Byłam w pracy zawieść zwolnienie i w aptece po leki i te zastrzyki i okazało się że chyba mi gin źle receptę wypisał, bo co innego mówił a co innego na recepcie (tzn. inne dawki) ale w czwartek rano będę się z nim widzieć przed zastrzykiem to się zapytam dokładnie. Korki na mieście straszne, jakby ludzie oszaleli bo jutro jeden dzień wolnego Jechałam do tego domu i jechałam ![]() W pracy mi humor poprawili, bo wszyscy mówili że ładnie wyglądam. Tylko ciekawe czy szczerze
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia mnie własnie bawi to, że skoro tak mówia mi , że ładnie wyglądam, kwitne i bla bla tzn. że przedtem byłam brzydka
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Ja się witam i znikam
![]() Tz ma męski wieczór a ja postanowiłam jednak że nie będę gorsza i robimy z dziewczynami babski ![]() -------------- Jutro postaram się Was poczytać. Mam nadzieję, że wszystkie dobrze się czujecie i humorki dopisują ![]() ------------ Oj dzisiaj nogi mam z betonu- kostki... kostki gdzie są moje kostki kto je widziałMiłego wieczorku
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
laski mam pytanko do was jak chodzicie to was tez boli krocze?mniej wiecej pachwina?bo mnie kurcze boli i zastanawiam sie czy to normalne
|
|
|
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
Czasem mnie boli, bo moja malutka ma tuż nad pachwiną główkę.
|
#1824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo "ładnie" sobie wyglądam![]() Elcia - mnie raczej nie boli ani jak leżę ani jak chodzę
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
to moze i moj maly sie juz przekrecil nie wiem wlasnie od czego moze bolec usg mam na 20 wiec dopiero bede wiedziec czy sie przekrecil
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może coś tam się naciąga albo coś...hmm
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem kolezanka ktora urodzila dzidzie mowi ze ja tez bolalo krocze jak chodzila no ale jka bede miala wizyte to zapytam sie gina
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila super, ze wszystko ok
drobne bakteria, to juz pikus wybijesz je raz dwaZebra ja zbrzydlam potwornie i znajomi wcale tego nie ukrywaja Makela udanej balangi ![]() Elcia to sie wiezadla rozciagaja.mnie caly poprzedni tydzien bolaly pachwiny Zakupy zrobione i oczywiscie musialam wstapic do Smyka.Kupilam termometr do wody, pokrowiec na przewijak (ile powinnam ich miec ?), paklanki i mydelko od pierwszego dnia zycia (bo czytalam, zeby na poczatku tym myc glowke dziecka, a po 1 m-cu szamponem) |
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czasem tam ciągnie ale nie wiem czy to kwestia ułorzenia dzidzi czy rozciagania macicy.
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam taki masażer do stóp co się wody nalewa i bąbelki robi... Mnie bardzo pomógł i od jakiegoś czasu odzyskałam kostki...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

:brzyd al: (nię będzie do czego przywiązać)

- dziala i nie smierdzi 

gratuluję autka
Jak nie urok, to....
(( dostalam skierowanie do szpitala - tam dali mi diete i glukometr ... do dzis sie jakos trzymam - ale jest ciezko... zwlaszcza jak ktos lubil slodycze ... bardzo... shit...
tak mi mama mówiła, że ubranka dziecięce nie powinny farbować... że nawet nie mogą jesli jest z nimi wsio ok... ja tam będę prała wszytskei kolory razem jasne oddzielnie. A co bedzie to będzie.

kto je widział