|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Ależ naskrobałyście moje krejzole
![]() Fika to chyba twój patent był z salatką z zupek chińskich...zrobiłam...py cha nieco zmodyfikowałam wersję...ale pyszotka wyszła... Dzieki za przepisik Idę poczytać co naskrobałyście
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czasami mu tłumaczyli, ze jest dzidziuś. Hmm, ale ten chłopiec najbardziej szalał, jak oni wychodzili z pokoju i zostawaliśmy sami- tak jak to kiedyś powiedziała pewna mądra osoba, Czego nauczy się dziecko, które w obecności mamy podchodzi do gniazda z prądem? Żeby podchodzić, jak mama nie widzi, bo wtedy nie krzyczy... Więc, jak to była jego pierwsza styczność z taką sytuacją (ciążą), więc może to dlatego. Nie wiem... Na zwolnieniu jeszcze nie jestem. Czuję się wyśmienicie i dla mnie chodzenie - jeszcze - do pracy, to przyjemność ![]() Owszem, mam w planach iść jeszcze może z tydz przed świętami na zwolnienie, by trochę zregenerować siły ale dopóki czuję się, jak teraz, mam zamiar być aktywna. ( Liczę na lżejszy poród ale zobaczymy)Wczoraj, jak szłam spać, zostało mi do nadrobienia 7 str, dzisiaj włączam laptopa.... 15........... Normalnie nie wytrzymam z Wami... Zwolnijcie trochę tempa
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ciuszkow, to praktycznie nic nie kupilam, a juz cos czuje, ze malo miejsca bedzie do schowania. wlasnie znajoma mi napisala, ze ma nastepne ciuszki i inne rzeczy dla mnie, ze ma pol bagaznika tym zawalone :brzydal :a za pranie zabieram sie od pocztku grudnia jak juz przestane pracowac i w szkole bedzie przerwa. zapewne na pocztku bede sie piescic i prac w proszku dla malucha, ale pewnie nie za dlugo. no chyba, ze jakies uczulenie bedzie to i owszem. czy prasowac to nie wiem, no chyba ze cos na serio bedzie tego wymagac. sama wiem, jakie to wkurzajace jest jak na swoich rzeczach przejade zelazkiem po szwie i pozniej mnie to drapie.cos okropnego Olivia gratuluje wozeczka, a jaki to??
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
azzis ta konsultacja u internisty to
![]() Mam nadzieję że nie będę musiał jej robić...bo to chyba bez sensu ![]() Cytat:
Ja za to widzę ![]() Zgodzę sięz tym że szybko, a może nawet od razu mozna zaryzykowac i prać w zwykłym proszku ja prałam tylko pierwsze 3 mies. w Lovelli...potem w naszym proszku .. Ale nowe ubranka przed zakładaniem niemowlakowi wg mnie muszą zostać wyprane !!!...i to już nie chodzi o to że nie wiadomo gdzie lezałay i kto tego dotykał....ale przedewszystkim o barwniki, które są uzywane do barwienia tkanin..... Jak wiadomo maluszek lubi wkąłdać wszystko do buzi i poznaje też świat językiem ...a takie niewypłukane barwniki są wręcz niebezpieczne ! zwłaszcza dla niemowląt! Zalecia się pranie nowych ubrań rownież dla dorosłych...ale przyznaje się ja tego nie robię, chyba że coś chemicznie pachnie...i dla Kuby czasem też.... ale maluchowi obowiązkowo będę W SR mówili nam że ew. mozna odpuścić sobie prasowanie jak nie mamy czasu.... ![]() Przepraszam Was za ten wywod, nie chcę być odebrana jako ta co wie najlepiej....ale piszę co wiem i myslę że warto brać to pod uwagę...dla bezpieczeństwa i dobra naszego dziecka... Oczywiście to mój punkt widzenia a inne mamy zrobią jak będą uwazały ![]() Cytat:
My od zawsze stosowaliśmy Jonson baby "Top to toe" (nadaje sie do mycia głowy i ciała od chwil narodzin) Wiem że Jonson czasem uczula....ale u nas na porodowce polozne myly w tym dzieciaki i tak już zostało ![]() Olivia zakupiłaś już wózeczek ? Pochwal się nam
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 21:30 |
||
|
|
|
#1867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział że teraz to już niestety normalne, chyba że będzie tak bolało, że aż nie będzie można chodzić to wtedy od razu dzwonić.Cytat:
Cytat:
A ja już po SR - był dokładny opis porodu, co i jak wygląda, jak dzidziuś wychodzi i powiem Wam, że na porodówce będzie normalnie jazda za****** hahaha ![]() Poza tym nowy samochodzik jest normalnie wy***iaszczy hahaha, czułam się jak w limuzynie Super wielki, wygodny, cichutki Normalnie wypasik ![]() Postanowiłam, że jutro pojadę (chyba, że rano będę niezbyt dobrze się czuła) - byliśmy u teściowej jeszcze no i ona zapłakana, bo dzwoniła do niej siostra no i mówi że babcia prosiła żeby przyjechała moja teściowa bo się chce pożegnać... No to wiadomo już jaka będzie ogólnie atmosfera, ale też chcę się pożegnać
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie byłam ciekawa Twojego zdania Pysiam,zwłaszcza że to twóje drugie dziecko będzie teraz.
W DDTVN mówili chyba w zeszłym tygodniu o tym praniu ubranek nowych ze względu na barwniki.O proszkach i płynach też można byłoby dyskutować.No i o wózkach!!!W DDTVN mówili też,że wszystkie wózki są zrobione z materiałów bardzo szkodliwych dla dziecka.Nie chcę skałamć,ale chyba powodują nowotwory.No i zaleca się pranie wymiennych części wózka,aby wyeliminować te substancje w miarę możliwości.A czy wózki też pierzecie nowe??Ja prałam wózek synka raz przed sprzedażą,bo już mu się należało. Jak znajdę linka z DDTVN na ten temat to wkleję Być może pójdę pysiam (i nie tylko) w twoje ślady z tym praniem nowych ubranek,ale ja chyba takich super nowych ze sklepu to nie mam.Mam używane,ale nie zniszczone od koleżanek i te to musowo prać będę i chyba kupię tego jelpa do kolorów i białego + płyn do płukania dla dzieci.
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel ja bede prala to co jest w wozku zdejmowane i nadaje sie do prania
![]() Zastanawiam sie tylko jak z pluszakami bo nie chcialabym ich zniszczyc, a do prania przydaloby sie wrzucic....no i mam spieka
|
|
|
|
#1870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wcale nie jestem perfekcjonistką....i wcale też najmądrzejsza nie jestem Na Kubę wcale nie chuchalam i nie dmuchałam...i ogólnie sterylność też uwazam za głupotę a nawet błąd w sztuce ![]() Mamy w dodatku w domu psa...z którym Kuba nie jedno mial już spotkanie,,,, łącznie ze wspólną konsumpcią raz ja a raz ty (za pozno zobaczyłam ![]() żyje i nic mu nie jest ![]() Niemniej jednak te nowe ubranka to ....jestem zdania że prać trzeba ! I tak jak pisałam bakterie to pikus....ale ta barwniki mogą być naprawdę niebezpieczne A jak wiadamo, nawet polskie firmy wspieraja się rączkami Chińskimi....a tam to się różne rzeczy dzieją i barwnikami też lubią się bawić.... Dlatego uwazam ze strzezonego Pan Bóg ....bla bla bla ![]() . Cytat:
![]() Cytat:
![]() hihihi sama lovella a potem to już szłam na całość i nasz pieknie pachnący proszek z Silanem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 21:55 |
|||
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
ja tez będę prac nowe rzeczy,wszystkie nawet te z lumpka które już były prane w normalnym proszku,pewnie po jakimś czasie moze pół roku przerzuce sie na zwykły proszek ale zobaczymy...
![]() a ten płyn oilatum do kąpieli jest troszke drogawy ale ponoć bardzo wydajny,chyba kupie ten i jakis tańszy i na zmiany będziemy mała kąpać. pysiamn też uwielbiam tą sałateczke,tylko ze wychodzi jej bardzo dużo a jakos dziwnie szybko znika...ta ilość to złudzenie czy taka pyszna![]() ja dziś zajrzałam do sklepu dzidziusiowego w ktorym mamy zamawiac meble i łóżeczko i porównywałam kolor łóżeczka z meblami i wydaje mi sie za bardzo się róznia!!!!i teraz jestem w kropce!!musi tż jeszcze to zobaczyc Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-10 o 21:59 |
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorem. Miałam sporo do nadrobienia od dziś rano. Teraz za co by się tu zabrać. Najbardziej emocjonujący wątek to były teściowe. Moja ma jedną zaletę: mieszka 160 km od nas
![]() Niestety wirus mnie dopadł i katar i gardło i gorączka Co tu na to robić??? Poradźcie please. Soraya przykro mi, że dołączyłaś do cukrzycowych dziewczyn. Będzie dobrze. Trzymam kciuki. Madzik, Aldii te koszyki w Polsce masakrycznie drogie. Koleżanka się zaoferowała, że pożyczy ufffff Pliwa nie martw się. Po prostu leż, tak ze wstawaniem do łazienki. Ja w 24 tygodniu miała 2cm szyjki i palec rozwarcia, twardnienia brzucha i bóle w podbrzuszu. Teraz już 33 tydzień. Z tym, że lekarka mówiła, że naprawdę muszę leżeć praktycznie plackiem, co skutecznie ułatwił mi mój kręgosłup z rwą. Fajnie, że założą ci ten pessar. Także Brzoskwinia fajnie by było mieć synka na świeta Będzie już spory, bo już dużo waży. Leż i będzie dobrze.Materacyk mam gryka- pianka- kokos, jakoś tak. Podobno najlepszy. Kancia super, że taką masz bezproblemową ciążę. Ja napiszę Ci, że nie mogę się doczekać rozwiązania i nie będę tej ciąży miło wspominać- taka prawda. Ale nawet gdybym wiedziała, że tak będzie to bym się bez zastanowienia zdecydowała leżeć 9 miesięcy. Takie to moje zwierzenie Aha a co do lenia, to ja z Idą jeździłam średnio raz w tygodniu do szpitala na ktg, bo się tak mało ruszała. Za to teraz szaleje![]() Aldii to Ty też za granicą mieszkasz? Czy kupiłaś koszyk na ebayu wersja polska, czy jak? Xmila trzeba wytłuc bakterię Trzymam kciuki.Elcia mnie bolało spojenie łonowe i pachwiny w pierwszej ciąży. Spojenie to się rozeszło na na jakiś centymetr. Teraz nie chodzę to nie wiem ![]() Sensuel to ja chciałam też napisac, to co Pysia już napisała. Ja nowe piorę przez te chemikalia i barwniki, zresztą własną bieliznę nową też. Nic mi nie szkodzi, a może pomoże. Lila my dawaliśmy Idusi bebilon, bo nie chciała nic innego. Ona była karmiona prawie 12 miesięcy piersią i nie chciała żadnego mleka. Bebilon jest b. podobny w smaku do mleka z piersi. Trzeba próbować. Inne też są ok. Zwłaszcza, że bebilon jest ok. A co do proszku to ja prałam w Loveli, ale potem odkryłam dzidziusia za radą pediatry. Te dwa proszki nie mają enzymów. Z tym, że moja córeczka ma alergię. Teraz od kilku miesięcy pediatra zaleciła prać w dzidziusiu (do kolorów- jest delikatniejszy) i pić mleko sojowe na receptę. Widać jak alergik to lepiej prać w dziecięcym. Jak tak Was czytam, to coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego, że nic nie mam przygotowanego dla dzidzi, a może pojawić się niedługo. Zaczęłam kupować w sieci. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Chciałam napisać, że Bebilon jest drogi. Patka jak czujesz się na siłach to jedź. Ja bym pojechała. choćby po to żeby być z mężem. Ale cały dzień z teściową to rozumiem
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
No to muszę pomyśleć nad tym płynem,chociaż ten co ja używam to ma dziecko na zdjęciu i superowo pachnie
Znalazłam link co do wózków: "Testujemy wózki dla dzieci!" źródło: Dzień Dobry TVN | autor: Katarzyna Chrzanowska-Kozioł http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2....html#autoplay
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy mleko z miodem i syrop z cebuli.Czosnek raczej niewskazany, bo powoduje skurcze
Wiem, ze te koszyki w PL drogie okropnie.Nawet sie juz lepiej oplaca kupic na ebayu z przesylka do PL.Spokojnie sie mozna wtedy w 100zl zmiescic, albo i taniej ![]() Bylam m-c na wyspach, w odwiedzinach i wtedy kupilam |
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ale lecicie z tymi postami. Mnie znowu na forum caly dzien nie bylo. Spalismy dzis z tz az do 11 !! masakra, potem trzeba bylo sie juz zbierac bo o 14 musialam jechac na kurs z dzieciaczkami. Wrocilam na pyszny bigosik mezusia i polecielismy do Castoramy po deski bo maz bedzie robil polki do lazienki i dla synka. Ptem bylam u mamy a potem to was nadrabialam
![]() Co do pokoju synka to narazie bedzie spal u nas w sypialni w swojej kolysce. Mamy tylko 2 pokoje wiec nie ma gdzie poszalec. Jak wyrosnie z kolyski to bedzie w lozeczku ale dalej u nas. Ma tam swoj kacik i wydaje mi sie ze na poczatku dzidzius nei potrzebuje nic wiecej oprocz miejsca do spania i kochajacych rodzicow Narazie bedziemy w trojke w pokoju a w miare potrzeb bedziemy modyfikowac sytuacje a docelowo chcemy sie budowac i jeszcze przed urodzeniem dziecka chcemy wziasc kredyt i kupic dzialke i na wiosne zaczac dzialac.Ja tez piore wszystkie ubranka te nowe tez a potem prasuje. Nie znosze prasowania i jak nie bede miec czasu to najwyzej ogranicze prasowanie tylko do rzeczy ktore sa przy cialku dzidziusia Aha no i dostalam dzisiaj przesylke z moimi akcesoriami dla synka i dla mnie. Wszystko super. Mam butelki smoczki sterylizator, pieluchy, podklady, wkladki, etc...... Kupilam wszystko na all od sprzedawcy DlaDzidziusia i go polecam, szybko i sprawnie. Kupilam w piatek wieczorem, wczoraj dostalam maila ze zaksiegowali wplate a dzis rano byl kurier
|
|
|
|
#1876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupiłam nawet herbatę z żurawiny, może zadziała...![]() A w kroczu też nic nie czuję, może to za wcześnie ![]() Ja piorę wszystko - z lumpków, nowe, od koleżanek. Generalnie uwielbiam prać Powinnam mieć ksywkę szop pracz A czego nie da się wyprać, czyli mebelki dla małego - wietrzę, specjalnie już teraz je składam, bo niestety czuć zapach "nowości", chemii... I to moim zdaniem jest najbardziej dla malucha szkodliwe, bo z mikrobami i tak będzie musiał mieć kontakt. Więc prasowanie ciuchów i wyparzani butelek przewiduję tylko na początku ![]() Addicted z dietą na tyle sobie zaszalałam, że po obiadku cukier miałam w górnej granicy Nie zdawałam sobie sprawy, że 1 duży ziemniaczek pieczony sprawi mi tyle frajdy ... i wyrzutów sumienia
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
A przepis podawałyście na tą sałatke co tak zachwalacie
??Chyba coś mnie ominęło ![]() Ja się trochę porozciągam na wzór Radzimy Dobrze Rodzimy (dzięki za superowy link!!!Polecam!!!) i idę spać. Do juterka
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
ufff nadrobiłam wkońcu moją kilkudniową nieobecność
![]() chciałam Was już wczoraj nadrobić, ale moje grube paluchy przycisnęły jakiś skrót na lapku i mi się obraz w monitorze do góry nogami przestawił więc dałam sobie spokój, Tż też pierwszy raz w życiu coś takiego widział, ale w końcu doszliśmy jak to naprawić ![]() MadzikUK, śliczny pokoik my niestety mamy na razie mieszkanie dwupokojowe więc dzidzia będzie spała z nami, ale myślimy zmienić może w przyszłym roku na większe to wtedy będziemy urządzać pokój dla małego, a póki co to maly będzie miał swój kącik ![]() addicted to wizaz a nie śmierdzi Ci ten balsam Babydream?? ja go też na początku używałam, ale po pewnym czasie jego zapach był dla mnie nie do zniesienia i musiałam z niego zrezygnować Filka gratuluje zdania egzaminu na pewno bardzo się cieszysz, ja zdałam dopiero za 3 razem PatkaM84 gratuluje kupna nowego samochodu na szczęscie długo nie szukaliście ![]() A za wszytkie mamusie, które mają problemy z szyjkami i z cukrem trzymam kciuki, aby z dzidzusiami było wsztsko dobrze i żeby nie śpieszyły się za bardzo z przyjściem na świat Cytat:
spadam spać, ostatniej nocy podczas snu złapał mnie skórcz w prawą i w lewą łydkę jednocześnie pierwszy raz czegoś takiego doświadczyłam i nie życze nikomu, nie wiedziałąm którą nogę ratować najpierw i przez co cały dzień dzisiaj jestem nie wyspana ![]() Kolorowych snów życzę wszystkim |
|
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w laboratorium - gdzie robię badania - jest kartka, że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością. Jak byłam pierwszy raz, to nie wiedziałam o tej kartce i stałam w tej ogromnej kolejce tyle czasu, że co rusz słabo mi było. Jak doszłam do okienka i zobaczyłam tą kartkę, to byłam zła na siebie, że też się nie rozejrzałam i tego nie zobaczyłam... No, ale grunt, że już wiem i od tamtej pory zawsze podchodzę do osoby, która stoi akurat przy okienku i pytam się czy mnie przepuści. Oczywiście muszę wskazać na tą kartkę z napisem, bo każdy jak się spojrzy, to aż ciary przechodzą. No i oczywiście nie obejdzie się nigdy bez komentarzy styłu, że każdemu się spieszy, że się wpycham, itp pierdoły... Tylko nikt nie powie tego do mnie, tylko między sobą... Ale powiem Wam, że mam to głęboko w.... Skoro mam taki przywilej, to dlaczego mam z niego nie korzystać? Poza tym gdyby ktoś nie chciał mnie wpuścić, to już obmyśliłam plan, że zapytałabym się wprost w okienku, czy kobiety w ciąży są poza kolejnością i wtedy też bym nie stała w kolejce. A ludzie, jak to ludzie zawsze marudzili to i tak będą marudzili ![]() A ja dopóki mogę i tak będę wchodziła bez kolejki ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
ale ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Chyba zostali ulepieni z tej samej gliny |
||||
|
|
|
#1880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Xmila cieszę się, że synuś zdrowy. mogłabyś mi wysłać te info na temat cukrzycy?Moj mail prześlę Ci na skrzynkę. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Widzę,że nikogo nie ma!Szok. Miłego dnia Mamusie! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2009-11-11 o 09:34 |
||||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski.U mnie buro za oknem, chyba bedzie padal snieg
Zaraz wstawiam kolejne pranko - dzis bezowo-zolte i biore sie za male modyfikacje pokoju
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
kocurazab hehe to juz jestesmy trzy, bo u pysi jest tak samo To moze mamy tego samego meza A mnie dzis w nocy tak bolaly biodra, ze az musialam cos przeciwbolowego wziasc Wczoraj juz jak siedzialam to zaczely mnie bolec biodra, w nocy do tego doszyl kolana i cale nogi. Teraz tez jeszcze troche bola W dodatku do tego, drugi dzien wzialam ta masc na wieczor, co dostalam od gin. Strasznie mnie po niej podraznilo Jak nie urok to... ![]() Ale za to jest dzis jeden pozytyw. Wyjasnilo sie w koncu z ta komoda i ma dzis gosc przywiezsc to drugie pudlo, a zabrac tamto niewlasciwe. Powinien byc lada chwila...
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj a możesz dac linka do tego sprzedawcy
chętnie bym zobaczyła może też się zdecyduję w koncu na kupno akcesoriów...
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
kocurazab....okaże się kto mieszka w brzuszku.A co tak na dziewczynkę cię wzięło
?? Mnie też się marzyła,ale wyszedł chłopczyk .No to czekam na czwartkowe (26.11) lizanie monitora ![]() Miłego dnia kobitki życzę
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
aldii - jak pluszaki nie mają w środku żadnego grającego mechanizmu, to spokojnie możesz prać w pralce i nic im nie powinno się stać. Ja tak robię
kasya - ja smaruję się "Olejkiem do pielęgnacji ciała dla kobiet w ciąży" i on mi pachnie tak po prostu oliwkowo, nawet dość przyjemnie natomiast nikomu nie polecam Balsamu babydream z olejkiem jojoba oraz witaminą E - tłuste cholerstwo, wysypało mi po nim cały dekolt i męczyłam się przez kilka tygodni, nadaje się co najwyżej do posmarowania stóp jak już człowiek leży w łóżku, generalnie do A co do proszku to ja jestem wyjątkiem używam Jelpa......................... ..................... A propos prania ciuszków, to też się wypowiem jako mamusia, która będzie miała drugie dziecko. Zarówno dla pierwszego jak i dla drugiego dziecka piorę ciuszki w proszku dla dzieci (jelp lub lovella, dzidziusia chyba nie używałam), w tym też nowe. Nie pamiętam jak dlugo używałam dziecięcego proszku za pierwszym razem, ale synek ma już 5,5 roku więc musicie mi wybaczyć, ale część rzeczy już mi wyleciała z głowy. Po praniu większość ciuszków prasuję. Wiadomo, że wszystko zależy od czasu - teraz jeszcze jest czas i ochota, ale jak się dzieciątko urodzi to różnie bywa. Za pierwszym razem butelki wygotowywałam i to bodajże do roku. To pewnie za długo, ale jak kiedyś tylko sparzyłam wrzątkiem, to potem synuś miał sensacje żołądkowe (może to po prostu przypadek). Ponieważ to gotowanie butelek było dla mnie trochę uciążliwe to teraz zastanawiam się nad zakupem jakiegoś taniego sterylizatora. ......................... Co do pogody, to niezmiennie szaroburo. Dziś po południu odwiedzi mnie siostra z mężem, więc z rana zrobiłam ciasteczka francuskie z czekoladą. Jak ktoś chce się załapać to zapraszam, bo po południu już będzie za późno
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ja jeszcze lenię się w łóżku. Dziś święto i większość ludzi ma wolne ale dla mnie to normalny dzień, bo TŻ idzie do pracy
Złapię więc jakąś książkę dziś i będę leniuchować
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
u mnie tez jakos szaro buro za oknem i nie chcialo sie wstawac Zeberka pewnie oto link do tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=9964232 Ja zamowilam 13 przedmiotow od niego od majtek jednorazowych po laktator
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
addicted to wizaz ale ciacha
![]() ja mam dziś wyrzuty w sumienia bo wczoraj wieczorem wciągnełam chyba z pół kilo ciasteczek maślanych
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Ale brzydko
co za pech, wolny dzień i taka kicha![]() My dzisiaj zaczynamy 30 tydzień dzisiaj tak leżałam w łóżku i sobie myślałam, że szkoda że czas teraz nie może przyspieszyć, bo pewnie te ostatnie tygodnie będą się dłuuuużyć...
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
MMM jakie pyszne ciasteczka, a ja też bym coś upichciła ale muszę leżeć z zalecenia męża więc postanowiłam tylko sałatkę zrobić bo jest szybka i nasz ulubiona anansowo-czosnkowa. Wiem że dziwne połączenia, ale jak się raz spróbuje to pychota (pod warunkiem że się lubi czosnek)
TŻ miał mi ściągnąć pudła z ciuszkami ale oczywiście tego nie zrobił... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

nieco zmodyfikowałam wersję...ale pyszotka wyszła...

i chyba kupię tego jelpa do kolorów i białego + płyn do płukania dla dzieci.

Trzymam kciuki.
więc dałam sobie spokój, Tż też pierwszy raz w życiu coś takiego widział, ale w końcu doszliśmy jak to naprawić
my niestety mamy na razie mieszkanie dwupokojowe więc dzidzia będzie spała z nami, ale myślimy zmienić może w przyszłym roku na większe to wtedy będziemy urządzać pokój dla małego, a póki co to maly będzie miał swój kącik

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i nie mam o czym gadac