Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 11:49   #4591
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
aa jeszcze mam pytanie do mam ktore podawaly juz marchewke dzieciom-czy zdazylo sie zeby ta marchewka byla potem widoczna w kupce? bo Adas strzelil taka kupe co wygladalo dokladnie jakby zawartosc sloiczka wylozyc na pieluszke..

sorry, ale u mnie ostatnio Mati strzelił taką kupę z jabłek
ale to chyba była moja wina że całe jabłuszko dosłownie przeleciało mu przez kiszki i wylądowało w pampersie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
aaaa zapomnialam napisac, wczoraj znow dopadla nas kolka
i znow sie zastanawiam czy to nie od jablka bo wczoraj dostala troche
dam dzis tez troche i jak akcja sie powtorzy to dam sobie narazie naprawde spokoj z wprowadzaniem nowosci

bosssze nie mogę nic więcej napisać bo mały ciągle chce żeby się nim zajmować
chyba się mu nudzi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:12   #4592
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Może ktoś traktuje to jak nazwisko?

Kasia, co z Twoim pieskiem?
hmm jest to jakas opcja

a piesek, jak mozna sie domyslec jest jeszcze z nami/wsrod nas, ale tak z mezem myslimy czy nie utrzymujemy go przy zyciu dla nas.
Dr pow ze niby przekrzywiona glowka to nie jest powod do uspienia bo on nie cierpi, ale jego zachowanie wskazuje ze nic go nie boli ale ze zle mu tak zyc.
Chwieje sie,przewraca,strasznie duzo spi.Zdarza mu sie zwymiotowac albo popuscic w domu.Jest teraz na lekach anty padaczkowych ktore bedzie musial lykac juz do konca swojego zycia.Rano i wieczorem...ale to dlugo chyba nie potrwa.
Ma zakaz wskakiwania na lozka i wsztstkie inne wyzki bo kazde uderzenie nie jest dla niego dobre
To juz nie jest ten sam pies

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz jadłam te poznańskie rogale, są pyyycha i moze dlatego aż trzy
A Antek śpi, Bartek ogląda TV market - jego ulubiony program - właśnie karze mi kupowac H2O Mop
Idę coś wszamać i też ok 13 na spacerek, co by nie posuć grafiku
Bartka zostawiam do końca tygodnia w domu, bo Pani nie ma w szkola - chora (zresztą połowa szkoły chora), to co mi będzie zarazki przynosił, albo nie daj boze jakiegoś "świniaczka"...A stracić materiału nie straci, bo i tak dzieci w świetlicy siedza na zastępstwie.

No własnie, jak psinka Kasiu się miewa?
Podobno swinki juz nie ma, bo starzy sie wychorowali a dzieci juz sie szczepi.Siostry maly dostal cos pseudo swinkowego a okazalo sie ze to powiekszine wezly i cos tam bakteryjnego.Dr sie to nie podobalo bo nie mial tem ani czerw gardla i zalecil badanie krwi.Siostra wystraszyla sie nie na zarty jak laborantka jej pow ze jak komorki beda chorobowa zmienione tzn ze jest jakis nowotwor i nie bedzie jej mogla wydac wynikow bbo do tego 3lekarzy musialoby byc swiadkami.Zakonczylo sie dobrze

O psince wspomnialam wyzej.Serdeczne thx za troske

Cytat:
Kasia a Wy spacerujecie o stałej godzinie?
Plus minus w tych samych porach, ale przesadnie sie nie staram zeby tak wyszlo.

Cytat:
Trzeba teraz uważać na różne paskudztwa, brrr...

Nie daj Boże powstrzymywać Kubę, jak jest śpiący Nie marudzi, tylko potem tak płacze, że nie można Go przez godzinę uspokoić
zauwazylam ze jak cos wybudzi mala to tez marudzi i wrecz wyje bo nie moze zasnac, ale my dorosli sie irytujemy a dzieci w ten sposob sobie radza

Cytat:
zioła, anusia_82, majka versace, adaikaka, musicman, angy, kamilka, AnnGe, Wojtusia przywołuję do porządku
wlasnie...ciekawe co u nich

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

no nie było kaszki
szkoda
sama bylam ciekawa reakcji

no to poszli a ja biore sie za podlogi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:16   #4593
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kuba usnał a ja nadrabiam zaległości

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Co prawda Magi na NK rezerwowała Zuzkę dla Maciusia...ale oczka Kubusia są tak pięknie czarne że co tam...niech się chłopaki biją...zgłaszam kandydaturę...
Dziewczyny, spokojnie. Przyjełam wasze zgłoszenia na moją synową
Weroniczka, Zuzia i Laurka. Kuba sam dokona wyboru

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
jedyne 7h, wiec jak ja mam czas na pisanie (z rana) to WY smacznie śpicie

tak wszystko dokładnie notujesz? to chyba nie jest zły pomysł biorąc pod uwagę moją sklerozę
O 4 rano to przekręcam sie na drugi boczek

Jak sie ma niejadka to trzeba wszystko notować każdy ml jest ważny

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Bylismy ostatnio z Ania u znajomych, ktorzy maja 2,5 letniego synka. I jego rodzice powiedzieli mu "Daj buzi Ani" Ten rzucil sie na moja biedna corenke, a Ania- odepchnela go raczka i odwrocila sie pupa Asertywne to moje dziecko, trzeba sie szanowac i znac swoja wartosc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:16   #4594
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
za apetyt dzieciaczków i za dobrą wagę (tu trzymam też za nas )

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ania zrobila mi rano swoj staly numer- otwieram pieluszke, wyciagam spod pupy, aby wyrzucic, siegam po czysta- w tym samym czasie Ania z rozkosza siusia na przewijak Wszystko to prania- przewijak, szmatka, ciuchy. Lobuziak jeden
Mój Kuba jest ekspertem w obsikiwaniu przewijaka

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
witam na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
Witam
Fajnie, że sie odezwałaś.
Pisz z nami jak najwięcej, bedzie nam bardzo miło.

Cytat:
Ps. nie ma to jak groźna reka Cass

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
wspolczuje nieprzespanej nocki i bolu gardla, herbatka z malina napewno pomoze ja zawsze w takich przypadkach pije herbatke z duza lyzka miodu i cytrynka,conajmniej 3 kubki w ciagu dnia i pomaga
u nas pogoda tez jakas beznadziejna,szaro i mokro..nigdzie dzisiaj nie wychodzimy

Miodu niestaty nie mam ale cytrynkę tak. Właśnie pije herbatke.

Kasiulka śliczny avatarek

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
tak pobieżnie przejrzałam co u Was, bo na więcej nie mam siły - nie wiem czemu, ale czuję sie strasznie zmęczona - w nocy nie mam siły wyciągać Tomasza z kołyski, a ostatnio małż się zaniedbuje i muszę sama go wyciągać ( a wagę ma słuszną )
boli mnie wszystko z głową na czele, ale to chyba z niewyspania - powinnam pochodzić na jakiś fitnes, ale boję sie, ze wpłynie to negatywnie na pokarm

będę Was podczytywać, a jak mi depresja przejdzie to sie odezwę
Kochana trzymaj sie
I wracaj szybko do nas.

Cytat:
Zastanawiam się co u naszych "starych" Mamuś,. które zamilkły juz od jakiegos czasu

zioła, anusia_82, majka versace, adaikaka, musicman, angy, kamilka, AnnGe, Wojtusia przywołuję do porządku
Unholy trafne spostrzeżenie
Gdzie sie podziewają w.w. mamusie?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-12, 12:32   #4595
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
wklejam zdjecie mojej akrobatki
nie bijcie za lampe bo nie wiedzialam ze wlaczona jest
boska

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nieee, przecież może być tak, że dziecko jest np. długie, a chude - wtedy we wzroście będzie wysoko, a w wadze niżej - jak nie są to dwa skrajne końce wykresu to ok.

Fakt, ale z tego co wypatrzyłam na liście to synek Cashmeree od początku sporo ważył, więc po prostu chyba trzyma linię

Cudowna mój ma na nogach i brzuchu fałdy jak zawodnik sumo, chyba nigdy takiej pozycji nie przyjmie :-/
chciałam to samo o swoim synku napisać hehe a co do przyrostu wagi to średnia wyszła 1kg/miesiąc czyli w normie sie mieści, a co ja zreobie że on taki głodomorek i tylko na cycu jest przecież
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę zdac relację z wizyty u pediatry.

Nadrobię was później.

Odstawione mam wszystkie leki i Nutramigen również. Prawdopodobnie Antonio wypracował sobie metodę, aby zwracać na siebie uwagę , ponieważ sporo trików już zastosowałam (typu zmiana atmosfery, spokój, cisza, rózne butelki, smoczki, mleka, dodatki do mleka, zmiana osoby karmiacej, pozycji itp i wiele innych)i nic nie działa. Zalecone mam więc nie zważać na jego humory i nie zwracać uwagi na ataki złości i płaczu podczas jedzenia. Mam sprobować raz dać mu mleko, a jesli nie chce, to nie i sprobować za 2 godziny. Lekarka jak najbardziej zgodziła się z tym, że powinien być już na pokarmach stałych, a więc kontynuujemy jak dotychczas zwiekszająć ilość stałych posiłków do 3 na dzień. Za tydzień idę z nim do szpitala na jeden dzień. Będą obserwować jak karmię, a potem będą próbować oni karmić, aby zobaczyć o co małemu biega. Jak karmi mąż, to cyrki sa te same.
A tak poza tym jest zdrowy i lekarka była zadowolona z jego rozwoju.

Dziś jestem naprawdę wykończona, to był jeden z najgorszych dni. Rano Antonio dał taki popis z niejedzeniem i tak płakał, że myślałam, że się wykończę. Musiałam się sama wyryczeć. Zjadł rano o 6 100ml mleka, potem o 12 obiadek i o 18 120ml mleka. Tyle przez cały dzień. Oczywiście wieczorem również nie obyło się bez cyrków. Nie byłam w stanie go nawet wykąpać, mąż go tylko ubrał w pidżamkę i położył spać.
Jestem wykończona psychicznie dzisiejszym dniem. Już od poniedziałku cyrkował, a dziś już dał czadu

Idę sie wykąpać, a potem strzelę sobie drinka z Red Bullem, bo mam dosyć.
trzymam kciuki żeby w szpitalu znaleźli przyczynę,że Antonio taki niejadek jest
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mam propozycje tytulu:

"Dzieci zaraz zaczna siadac, czas druga czesc watku zakladac - maluchy lipcowo-sierpniowe 2009"
Dla mnie bomba
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja nie będę czuła sie pokrzywdzona. W sumie każda z nas miała termin na lipiec lub sierpien a, że nasze maluszki sie pospieszyły...

Mamuśki narazie prowadzi nr 1. Ten pomysł Svinecki tez jest fajny.
Mamy jeszcze troche czasu na wybranie tytułu.
to może podaj wstępne wyniki ale Svinecki pomysł też uwzględnij, jak już pisałam jestem za jej tytułem

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wczoraj zapomniałam się pochwalić, ale mogę dzisiaj? Wczoraj była rocznica poczęcia Kingi
jak ten czas szybko leci... u nas bedzie w mikołajki
Cytat:
witam na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
a fotki maleństwa??? i zapraszamy do konwersacji z nami

Cytat:
witam

ktos mi w nocy podmienil dzis dziecko miedzy 3 a 5 tak sie wiercila ze spac nie mozna bylo
a mi dziś podmienili na tego co był zawsze niestety a już się cieszyłam żę po skoku rozwojowym się wyciszył a tu niespodzianki nie było

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hmm jest to jakas opcja

a piesek, jak mozna sie domyslec jest jeszcze z nami/wsrod nas, ale tak z mezem myslimy czy nie utrzymujemy go przy zyciu dla nas.
Dr pow ze niby przekrzywiona glowka to nie jest powod do uspienia bo on nie cierpi, ale jego zachowanie wskazuje ze nic go nie boli ale ze zle mu tak zyc.
Chwieje sie,przewraca,strasznie duzo spi.Zdarza mu sie zwymiotowac albo popuscic w domu.Jest teraz na lekach anty padaczkowych ktore bedzie musial lykac juz do konca swojego zycia.Rano i wieczorem...ale to dlugo chyba nie potrwa.
Ma zakaz wskakiwania na lozka i wsztstkie inne wyzki bo kazde uderzenie nie jest dla niego dobre
piesek śliczny , trzymam kciuki żeby było dobrze, ja u rodziców zostawiłam kotkę swoją jak się wyprowadzałam i w zeszłym tygodniu dostałam telefon że oślepła i obija się już o wszystko, kotka jest z nami już 12 lat a ma ok 15 więc wiekowa , nie słyszy , prawie nie je i nie ma już żadnego zęba więc jej dni są policzone ale ja wciąż wierze że będzie z nią dobrze także wiem co czujecie z powodu pieska...

No więc po 4 godz czytania i batalii z moim kochanym marudą doczytałam was do końca ... i nawet nic nie mnapisze od siebie bo już się obudził eh... za to pokaże jego obroty:
http://www.youtube.com/watch?v=N1grllXqei8
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:34   #4596
katarzynka00
Zakorzenienie

svinecko... na watkach... to ty masz czas udzielac sie na innych watkach .Ja przyznaje ze ostatnio tylko nasz sledze.
Podlogi zrobione,pedze do obiadu.Dzis piersi w ciescie francuskim.Nasza watkowa pycha

Stary 2009-11-12, 12:47   #4597
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

cash ale sie przewraca moj o miesiac prawie starszy a zdazylo mu sie to tylko raz

Cytat:
svinecko... na watkach... to ty masz czas udzielac sie na innych watkach .Ja przyznaje ze ostatnio tylko nasz sledze.
Podlogi zrobione,pedze do obiadu.Dzis piersi w ciescie francuskim.Nasza watkowa pycha
nie no ja nie mam czasu, ale kiedys jak sie udzielalam to wiele razy tak do mnie pisali
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:50   #4598
kasiuuulka
Raczkowanie

[QUOTE=Cassandra 23;15233543

Kasiulka śliczny avatarek
:[/QUOTE]

dzieki

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
No więc po 4 godz czytania i batalii z moim kochanym marudą doczytałam was do końca ... i nawet nic nie mnapisze od siebie bo już się obudził eh... za to pokaże jego obroty:

super sie obraca! ciekawe kiedy moj sie obroci i czy wogole bo on lubi na brzuszku lezec,to po co mialby sie obracac
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:51   #4599
katarzynka00
Zakorzenienie

eleeri a u was jak wyglada sprawa wyjsc z psem?co bys zrobila jak by mu sie chcialo, a mlody by nie spal? a nawet jakby spal to przeciez bys nie mogla co?
starcza mu jak maz z nim wyjdzie rano do jego powrotu?

Stary 2009-11-12, 13:05   #4600
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy na wątku Prześlij proszę resztę swoich danych na pw do umieszczenia na liście z pierwszej strony. (imię, wiek, skąd jesteś, w którym tygodniu urodziłaś, czy SN czy CC, waga i długość córeczki)

Cytat:
witam

ktos mi w nocy podmienil dzis dziecko miedzy 3 a 5 tak sie wiercila ze spac nie mozna bylo ...
U mnie dzisiaj w nocy było to samo.

Cytat:
...

Ale fajnie

My już po wizycie gościa. Kinga jeszcze śpi (a miała jeść po 12) a ja gotuję rosół z kaczki dla chorego Tż-ta
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:06   #4601
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

boszz, nie mogę za wami nadążyć...u nas trzeci dzień leje i mała marudna trochę...ale nie ukrywam, ze marudna Martynka to i tak anioł

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a spodobalaby mu sie gorąca Weronika??
padłam

Cytat:
aannuullaa, moniniteczka, kasiuuulka Jak mineła Wam nocka?
Maluszki dały pospac?
u nas w porządku, cud przespanej w całości nocy był jak dotąd jednorazowy , ale mała budzi się co ok 4 godzinki, także nie narzekam, tym bardziej że do jednego karmienia zwalam z łózka męża, choćby nie wiem jak bardzo głęboko spał

Cytat:

po waszych wypowiedziach wnioskuje ze moja decyzja była naprawde dobrze przemyslana, bo ja ani razu nie zalowalam ze nie przystawilam malej ani wyobrazalam sobie jak to jest ani nigdy nie tesknilam za tym.Tym samym nie mialam wyrzutow sumienia ze czegos ją pozbawiam.

moze dodal to jako "ciekawostke" ale nie ma to przeciez zwiazku z ratownictwem.Na swoich licznych szkoleniach rat. tego nie mialam.

A ze do 3 roku to powalilo mnie na lopatki.Ja niebawem planuje wykupic w n pakiet bajek
to zazdroszczę

no przy okazji o tym mówił, wspominał o przypadkach padaczki u małych dzieci np przy oglądaniu tych kosmicznych, japońskich bajek lub patrzeniu na stroboskopy (tak to się pisze??) podejrzewam, że programy przeznaczone dla maluchów w rozsądnych ilościach na pewno nie zaszkodzą, ostrzegał przed reklamami za to

Cytat:

No tak, skądś to znam, jak czasami mamy gości i się go przetrzyma, to potem takie harce wyczynia, że szkoda słów. Sam się ze soba męczy, Chce i nie chce spać w jednym.

u nas to samo, płacz niesamowity, rzadko się to zdarza, ale najczęściej właśnie jak przy gościach mam trochę poślizgu z kąpielą...

Cytat:

ale mały zjadł o 22 i spał do 4 oczywiście z przerwami na smoczka
ale przerwy były tylko do północy a potem zapadł w kamienny sen i nawet jak małż przenosił go do drugiego pokoju to spał.
potem zbudził się o 7 i wstał wyspany
ja też
brawo

Mariolu, nie będę dużo pisała, trzymam bardzo mocno za was kciuki, dzielna z ciebie mama

Cass, ja z wagą to miałam podobnie jak ty, w ciąży przytyłam 13 kg, zaraz po porodzie zostało mi 7, 4 zeszły szybko a reszta za nic nie chciała i zostałam z wagą 71 kg przy wzroście karsnala, jeżeli szukasz diety to ja jestem od 17 września na diecie dukana i ważę obecnie 62,5 kg, jeszcze z 5 chciałabym zrzucić i będę szczęśliwa, a dietka jest fajna, nie wiem tylko jak potem z efektem jojo,pozyjemy zobaczymy

W takim razie oficjalnie, 30 dni bez słodyczy(dla mnie to bedzie jeszcze 30 dni na mojej diecie), do ćwiczeń zabieram się od niedzieli, bo teraz nie mam za bardzo czasu (goście, goście ) jak znajdę moment to wstawię podpis, ciekawe jak nam pójdzie?

yy..tyle tego napisałyście że już się pogubiłam i nie wiem...ide może lepiej obiad gotować

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:06   #4602
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
blizniaki... szkoda ze nie mam czasu zeby sledzic kolejny watek.Tak zawsze tez chcialam miec 2...dziewczynki

ja czytalam, czytalam i cie nie bylo i pomyslalam ciekawe why Svinecki nie ma.Powaga Ale mnie ubieglas i sama napisalas.
A wcz mi poucinalo cytaty a teraz mnie olsnilo ze zawsze chcialam zapytac z jakiego toku rozumowania odmieniany jest twoj nick, np "tak jak u Svineckiej"? ze skad to sie bierze bo ja nie moge dojsc jakos
bliźniaki
ale oczywiście takie grzeczne jak Laurka
bo gorzej gdyby miały być takie "grzeczne" jak moje dziecko

sama odmieniasz jej nick ?
i nie tylko Ty zresztą
czemu ta odmiana ma być zła a Wasza dobra ?
pytam z ciekawości

Cytat:
boski
mój się tylko wygina ale o obrocie nie ma mowy, tzn z pleców na brzuch, bo u nas o samym leżeniu na brzuchu nie ma mowy, a co dopiero o jakimś obrocie

Cytat:
eleeri a u was jak wyglada sprawa wyjsc z psem?co bys zrobila jak by mu sie chcialo, a mlody by nie spal? a nawet jakby spal to przeciez bys nie mogla co?
starcza mu jak maz z nim wyjdzie rano do jego powrotu?
mąż wychodzi na spacery, przed pracą i po pracy. W sumie pies wychodzi na spacer 3 x.
Czasem mu się zdarza nie zdążyć i pies chadza 2 razy w ciągu doby
nieraz mu się chciało no ale co miałam zrobić, dziecka samego nie zostawię przecież, mąż wtedy z reguły dostawał opier...l bo pies i 14 godzin bez spaceru był

Stary 2009-11-12, 13:11   #4603
Ania0104
Zakorzenienie

heloo

sja tylko na chwilke bo Bartosz marudzi ... od rana spał godzinke i w tym czasie zdążyłam zjeśc śniadanie, wypuścic psa i odebrać pocztę

nadrabiam Was, ale co chwile nowa strona dochodzi

Dzisiaj podczas karmienia znowu były te drgawki ... ja już nie wiem o co chodzi

Jutro idziemy do neurologa!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:14   #4604
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
jak moje dziecko

sama odmieniasz jej nick ?
i nie tylko Ty zresztą
czemu ta odmiana ma być zła a Wasza dobra ?
pytam z ciekawości
jak to czemu? bo Svinecka to rzeczownik a nie przymiotnik

Svinecka - Swineczka - Swinka

a przeciez nie pisze sie "tak jak Swineczkiej" tylko "tak jak Swineczki" prawda?

oglaszam wszem i wobec, ze dotarly do mnie firanki panele

zaraz biore sie za mycie okien w salonie, prasuje firanke i wieszam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:16   #4605
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
heloo

sja tylko na chwilke bo Bartosz marudzi ... od rana spał godzinke i w tym czasie zdążyłam zjeśc śniadanie, wypuścic psa i odebrać pocztę

trzymamy kciuki

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:22   #4606
eleeri
Zakorzenienie

A w ogóle to chciałam spytać, co to za swatanie dzieciaczków
i czy jest jakaś dziewuszka dla słodkiego i grzecznego Mateuszka

Stary 2009-11-12, 13:25   #4607
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Bry
ale żeście naprodukowały
już się człowiek odzwyczaił od takich ilości postów, a tu proszę, szok z rana

zobacz na NK a dowiesz się
ale blisko, blisko

też się tak zastanawiam

czadowe

no nie było kaszki
dałam małemu wczoraj sok z jabłek wyciśnięty z sokowirówki i małemu wyskoczyły jakieś dwie czerwone plamy na buzi,
bałam się dawać mu kaszki na noc tym bardziej że po raz pierwszy i dałam sobie z nią spokój.
ale przerwy były tylko do północy a potem zapadł w kamienny sen i nawet jak małż przenosił go do drugiego pokoju to spał.
ja też
No to w końcu chociaz troszkę lżej i Mamusia zadowolona

Cytat:
czesc mamuski

nie dalam Eryka do przedszkola bo ma temp, kaszle i ma katar ehhh
pewnie zarazi tez Marcela - a mamy ostatni dzwonek zeby isc z nim na ten basen yh

A z którym synalkiem na basen ?

Cytat:
hmm jest to jakas opcja

Podobno swinki juz nie ma, bo starzy sie wychorowali a dzieci juz sie szczepi.Siostry maly dostal cos pseudo swinkowego a okazalo sie ze to powiekszine wezly i cos tam bakteryjnego.Dr sie to nie podobalo bo nie mial tem ani czerw gardla i zalecil badanie krwi.Siostra wystraszyla sie nie na zarty jak laborantka jej pow ze jak komorki beda chorobowa zmienione tzn ze jest jakis nowotwor i nie bedzie jej mogla wydac wynikow bbo do tego 3lekarzy musialoby byc swiadkami.Zakonczylo sie dobrze

O psince wspomnialam wyzej.Serdeczne thx za troske

Plus minus w tych samych porach, ale przesadnie sie nie staram zeby tak wyszlo.

zauwazylam ze jak cos wybudzi mala to tez marudzi i wrecz wyje bo nie moze zasnac, ale my dorosli sie irytujemy a dzieci w ten sposob sobie radza

wlasnie...ciekawe co u nich

szkoda
sama bylam ciekawa reakcji

no to poszli a ja biore sie za podlogi
Miałam raczej na myśli świńską grypę
Ale świnki też bym nie chciała, sama przechodziłam i wiem jak to boli

Cytat:
boska

chciałam to samo o swoim synku napisać hehe a co do przyrostu wagi to średnia wyszła 1kg/miesiąc czyli w normie sie mieści, a co ja zreobie że on taki głodomorek i tylko na cycu jest przecież

trzymam kciuki żeby w szpitalu znaleźli przyczynę,że Antonio taki niejadek jest

Dla mnie bomba

to może podaj wstępne wyniki ale Svinecki pomysł też uwzględnij, jak już pisałam jestem za jej tytułem

jak ten czas szybko leci... u nas bedzie w mikołajki

a fotki maleństwa??? i zapraszamy do konwersacji z nami

a mi dziś podmienili na tego co był zawsze niestety a już się cieszyłam żę po skoku rozwojowym się wyciszył a tu niespodzianki nie było

piesek śliczny , trzymam kciuki żeby było dobrze, ja u rodziców zostawiłam kotkę swoją jak się wyprowadzałam i w zeszłym tygodniu dostałam telefon że oślepła i obija się już o wszystko, kotka jest z nami już 12 lat a ma ok 15 więc wiekowa , nie słyszy , prawie nie je i nie ma już żadnego zęba więc jej dni są policzone ale ja wciąż wierze że będzie z nią dobrze także wiem co czujecie z powodu pieska...

Super się przewraca

Cytat:
To ja poprosze przesyłkę kurierem, tak ze cztery piersiaki

Cytat:
heloo

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:

a przeciez nie pisze sie "tak jak Swineczkiej" tylko "tak jak Swineczki" prawda?

czekamy na fotki okna po powieszeniu, idę bo mały płacze i na spacer spadam.
Buziaki
Stary 2009-11-12, 13:25   #4608
muszka66
Rozeznanie

[QUOTE=skierka1981;1523137 9]Witaj to Natalka jest rówieśnicą Amelki /QUOTE]

dokladnie
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:28   #4609
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:

... robisz fotkę i nam pokazujesz
Cytat:
heloo

nie denerwuj się jutro się wszystko wyjaśni a my będziemy trzymać kciuki żeby to nie było nic złego

Natek dziękuje za pochwały od ciotek
Chciałam wyjść na spacer ale wyjrzałam przez okno a tam co mgła i deszcz
Stary 2009-11-12, 13:33   #4610
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

oby to było nic poważnego

Cytat:

to ja chodziłam chyba do innej szkoły
hmm, przecież się dzisiaj wyspałam a nie wiem o co chodzi
ja odmieniam przez przypadki: dopełniacz-kogo? czego? Svineckiej

Anula to w tej diecie nie można jeść chleba ani ciasta itp

Stary 2009-11-12, 13:39   #4611
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cass, ja z wagą to miałam podobnie jak ty, w ciąży przytyłam 13 kg, zaraz po porodzie zostało mi 7, 4 zeszły szybko a reszta za nic nie chciała i zostałam z wagą 71 kg przy wzroście karsnala, jeżeli szukasz diety to ja jestem od 17 września na diecie dukana i ważę obecnie 62,5 kg, jeszcze z 5 chciałabym zrzucić i będę szczęśliwa, a dietka jest fajna, nie wiem tylko jak potem z efektem jojo,pozyjemy zobaczymy
Wow to sporo schudłaś Pisz szybko co to za dieta

Cytat:
to ja chodziłam chyba do innej szkoły
hmm, przecież się dzisiaj wyspałam a nie wiem o co chodzi
ja odmieniam przez przypadki: dopełniacz-kogo? czego? Svineckiej
A ja bym odmieniła inaczej:
kogo? czego? Svinecki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-12, 13:44   #4612
eleeri
Zakorzenienie

i obudziłam sobie małego
spadła mi myszka na podłogę

a chwila spokoju była
ooo i jeszcze kupa poszła

Stary 2009-11-12, 14:18   #4613
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

ja już się z Wami na dziś żegnam bo jeszcze musze obiad zrobić a Tż wraca o 17 a zaraz na Polsacie leci Ostry dyżur a oglądam go jeszcze od ciąży tak mnie wciągnął wiem żę powtórki ale ja nigdy tego nie oglądałam a więc mówię do juterka i papa ...aaa i nie piszcie za wiele bo znowu nie nadąże was czytać
Stary 2009-11-12, 14:37   #4614
gorgulek
Zakorzenienie

wrocilysmy ze spacerku troche mzy ale co tam

Cytat:
Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić
nikomu nie przepuscicie dziewczyny

Cytat:
Myslę, ze może to być od jabłuszka. Układ trawienny dopiero dojrzewa, także może dla niej jeszcze za wcześnie.
Nic na siłę, sprawdź dzisiaj i jak się powtórzy, to też bym się wstrzymała
pewnie masz racje, bede ja dzis obserwowala po tym jablku i zobaczymy
wczoraj tz poszedl z mala do tesciow i tam akcja sie rozwinela, bylam pewna ze kolki juz minely i musialam leciec z jezykiem na brodzie zeby podac jej lekarstwo (bo nie zapakowalam w torbe im)
nameczyla sie biedulka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
gorgulek, widzę że ty z podlaskiego, a jeśli można wiedzieć to skad dokładnie?? bo ja bliżej Suwałk

ale mi się nic nie chce, patrze za okno i śnieg dalej pada a muszę do tego sklepu iść.....a Amelka wstała po 9 koło 11 znowu zasnęła i śpi jeszcze śpioch mały
no z podlaskiego wczesniej jak pisalysmy to mowilam skad jestem
tu wole nie pisac, bo mieszkam w malej miescowosci

ja zamierzam nawet jak bedzie snieg padal

Cytat:
ja też
dla Matiego

Cytat:
Dziewczyny, spokojnie. Przyjełam wasze zgłoszenia na moją synową
Weroniczka, Zuzia i Laurka. Kuba sam dokona wyboru

Cytat:
boska

synek boski, moja kilka razy przewrocila sie z brzuszka na plecy, wczoraj udalo jej sie odwrotnie

Cytat:
W takim razie oficjalnie, 30 dni bez słodyczy(dla mnie to bedzie jeszcze 30 dni na mojej diecie), do ćwiczeń zabieram się od niedzieli, bo teraz nie mam za bardzo czasu (goście, goście ) jak znajdę moment to wstawię podpis, ciekawe jak nam pójdzie?
ja od dzis dzielnie sie trzymam jeszcze nic slodkiego nie zjadlam co do mnie niebodobne
zobaczymy czy wytrzymam te 30 dni

Cytat:

Cytat:
A w ogóle to chciałam spytać, co to za swatanie dzieciaczków
i czy jest jakaś dziewuszka dla słodkiego i grzecznego Mateuszka

Cytat:

dokladnie
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
moja potrafi rozplakac sie jak obca osoba ja zagaduje, albo wygiac usta w podkowke

no i teraz nie mam co jesc przez ten odwyk slodyczowy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 14:39   #4615
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Anula to w tej diecie nie można jeść chleba ani ciasta itp
dokładnie

Cytat:
Wow to sporo schudłaś Pisz szybko co to za dieta
Dieta Dukana, opisane podstawowe zasady są tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304067 ja obecnie jestem na 2 fazie, bazuję głównie na serkach, chudej szynce, mięsie i jajkach oraz otrębach, jak ktoś ma czas to można fajnie kombinowac, ostatnio nawet mufinki upiekłam (dużo przepisów jest na wizażu )

no ale tak jak pisałam ostatnio trochę się łamię muszę dać rade więc trzymajcie kciuki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 14:39   #4616
skierka1981
BAN stały

co za pogoda, byłam w sklepie a jak już wracałam to deszcz znowu i na dodatek rycząca Amelka pod domem zasnęła...
powoli zaczynam myśleć nad prezentami pod choinkę - na wigilię chyba do mojej mamy pojedziemy to jej coś muszę kupić i siostrze no i dziadkowi i oczywiście Amelii i gnomowi dziś to dobry pisze sms - y że mnie kocha i w ogóle... tak naprawdę to nie jest zły dzieciak, mam szczęście że na niego trafiłam, ale to tak cicho bo jakby usłyszał to by szczęśliwy był te jego wypady takie jak wczoraj to w całym naszym byciu razem zdarzyły się 4 razy takie konkretne chlanie....więc nie mam coo narzekać za mocno.
idę bo Amela kupę wyprodukawała
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 14:51   #4617
p4w
Zakorzenienie

poproszę przepis na piersiaki w cieście (przepraszam, ale przeoczyłam jak był jakiś czas temu)

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-12, 14:54   #4618
gorgulek
Zakorzenienie

co do tytulu na nastepna czesc to ja bym wybrala nr 3 albo Svinecki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:00   #4619
p4w
Zakorzenienie

ja dziś też planuję dać kaszkę na kolację jak małż kupi smoczek trójprzepływowy - zobaczymy jak wpłynie na naszą noc

a jaki numer tych smoczków używacie na początek?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-12, 15:01   #4620
eleeri
Zakorzenienie

A moje dziecko znowu jakieś marudne dzisiaj

Cytat:
A ja bym odmieniła inaczej:
kogo? czego? Svinecki
Nie ma tu jakiegoś polonisty ?

Cytat:
dla Matiego

ja od dzis dzielnie sie trzymam jeszcze nic slodkiego nie zjadlam co do mnie niebodobne
no brawa to będą jak tak będzie spał codziennie

do końca dnia jeszcze trochę zostało

Cytat:
dokładnie

Dieta Dukana, opisane podstawowe zasady są tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304067 ja obecnie jestem na 2 fazie, bazuję głównie na serkach, chudej szynce, mięsie i jajkach oraz otrębach, jak ktoś ma czas to można fajnie kombinowac, ostatnio nawet mufinki upiekłam (dużo przepisów jest na wizażu )

no ale tak jak pisałam ostatnio trochę się łamię muszę dać rade więc trzymajcie kciuki
to podziwiam, ja bez chleba to nie dałabym rady, w ogóle żadnej diety chyba był długo nie stosowała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości