|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
o rozporku nie trzeba pamiętać CHoć ja czasem odruchowo sprawdzam ![]() Cytat:
Kiedy ja miałam 20 lat... No dobra, 5 lat temu :PA wiecie co, wczoraj jeszcze jak byliśmy u babci to były też ciotki i najlepsza rzecz, jaką wczoraj usłyszałam to rada od jednej ciotki, która nie ma dzieci (bo nie mogła mieć) to taka, że żeby karmić piersią trzeba pić dużo mleka... Potem pyta mnie o zgagę - mówię że nie mam, ona "aaaaa to dziecko będzie łyse" ja sobie myślę matko boska co ona mi za pierdoły opowiada i mówię, że ja w zabobony żadne nie wierzę a te wszystkie bzdury opowiadane to wiadomo - raz się sprawdzą a raz nie, ale nie ma co się nimi sugerować, a ona dalej swoje... jeszcze jakieś rady dawała, ale jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam.
|
|
|
#2012 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj i jutro w domku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i fajnie że imprezka się udała Ja to mam zamiar jeszcze jedną w grudniu zrobić, bo może to być ostatnia na huhuhuhuh długaśny czas![]() Cytat:
![]() celka2000 szybkiego powrotu do zdrówka To święta prawda Jeśli chodzi o palenie to ja paliłam prawie 7 lat. Jak dowiedziałam się o ciąży od razu rzuciłam- mimo że uwielbiałam palić . Nie umiem zapalić papierosa wiedząc że mam dzidka w środku![]() Dużo zdrówka, szczęścia i 100lat ![]() Sweet_Jelly dobrze, że wszystko w porządeczku ------------------- Wczoraj nic nie było w tv więc pobawiliśmy się z tz aparatem. Tadam ![]() Załącznik 2647967 Załącznik 2647968 |
||||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela czego uczysz??
piękny brzusio i zgrabne nóżki! |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinka nie tyle o sex chodzi, co o nasienie.Czesto jak masz przenoszona ciaze, to lekaze "ne recepte" sex zapisuja
![]() Youyou uzywalam specjalnego kremu z Lancome, przeciw przebarwieniom, z wysokim filtrem.Balam sie, ze mi wyjda jakies ciazowe badziewia na twarzy.Pozniej rzucilam go w kat i nawet nie wiem gdzie jest musze go "wykopac"No prosze jaka rozrywkowa ciezarowka - imprezka dzien po dniu... ![]() :c mok:Addicted ![]() Gooha sto lat !! Pola Dziennik nimfomanki mecze juz kilka m-cy - jakos nie specjalnie mnie wciagnela... Eudaimonia Ja znam jedna co palila w ciazy jak parowoz, do tego chipsy,cola,pizza i slodycze....urodzila 2 m-ce temu...Dziecko zmarlo po porodzie,w niewyjasnionych okolicznosciach...nie wiem na ile tryb zycia mamusi przyczynil sie do tego, ale na pewno nie byl bez znaczenia.... to w ogole byla bardzo smutna i wstrzasajaca historia i wolalam Wam nie pisac zeby Was nie stresowac...Slyszalam kiedys wypowiedz poloznej, ktora mowila, ze jak rodzi palaca ciezarna, to zmrod jest niesamowity.Tak jakby wylac wiadro wody z plukanych popielniczek....i wyobrazcie sobie, ze dzidziolek caly czas w tym plywa i to lyka....Kazalabym takiej wypic wiadro takiej wody !! do konca zycia by sie jej fajek odechcialo A tak poza tym to zarazacie prez Wiz |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii-zobaczymy może mi się spodoba ta książka!
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
majkela12 jaki słodki brzusio
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
majkela12 - super brzuszek, jaki zgrabniutki
![]()
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Pola niby fajnie sie ja czyta, ale nie pochlonelam jej tak jak innych...czekam na Twoja opinie
![]() Majkela brzusio Zapomnialam Wam napisac, ze znow pol nocy nie spalam
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny:F:F:F Jadę zaraz do tej babci a Wy nie szalejcie za bardzo!!!
![]() Majkela jak już pisałam brzusio słodki i zgrabna mamusia
|
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
O rany ale zdążyłyście naskrobać
![]() Dziękuję wszystkim za kciukaski, oczywiście wieczorkiem zdam realację celka - to dobrze, że jutro masz wizytę, skoro domowe sposoby nie pomogły, to trzeba ratować się w inny sposób gooha - wszystkiego naj ![]() Sweet_Jelly - powodzenia na wizycie pola - nie czytałam żadnej z nich, ostatnio przeczytałam pożyczoną od koleżanki książkę Leona Wiśniewskiego "Czy mężczyźni są potrzebni światu" - trochę z naukowego punktu odniesienia, ale wbrew pozorom czyta się przyjemnie A to uwypuklenie tylko z jednej strony, to przypadkiem nie przemieszczający się dzidziuś? eudaimonia - ja się nie szczepiałam i nie mam takiego zamiaru majkela - fajne zdjęcia, zwłaszcza to z tż ![]() aldii - mnie jeszcze mamuśki na szczęście nie zaraziły, a ty bidulko kuruj się Kosmetyki z filtrami powinno stosować się cały rok, ale przy tak "słonecznej" pogodzie już nieraz sobie odpuściłam.......................... ...... Ja akurat nie paliłam (nie licząc jakiś sporadycznych epizodów w szkole średniej), ale w pamiętam jak w pierwszej ciąży w pierwszych miesiącach przestała mi smakować kawa, a jeszcze wtedy nie wiedziałam że jestem w ciąży |
|
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
a ja wlasnie niedawno tez mialam przygode z nocnymi bolami. ok 2 tyg temu nagle zaczelo mnie bolec w klatce piersiowej po prawej stronie.. bol byl okropny, szczegolnie przy oddychaniu.. przetrawlam jakos noc ale rano (oczywiscie byl weekend) gdy nie przeszło przerazona pojechalam do szpitala. zrobili mi wszystkie badania m.in. ekg i okazało się, że wszystko ok.. chyba po prostu spałam non stop na jednym boku, do tego rozpychanie się dzidzi... po 2 dniach ból ustał. nigdy wcześniej i nigdy potem czegoś takiego nie miałam. moja gina mówi, że ewentualnie mógł być to jakiś wirus. czasem zdarza się tak u dzieci i powoduje któtkotrwałe zapalenie opłucnej ale nie spotkała się jeszcze z tym u cieżarówy.. strachu się trochę najadłam, ale ważne, że już po.
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zadzwonił mój mąż i powiedział, że babcia zmarła dziś w nocy
![]() ![]() ![]()
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM wspolczuje
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Przykro mi
bardzoDobrze że byliście z nią wczoraj
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Patka współczuję
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech.. PatkaM.. nie wiem co Ci powiedzieć.. nawet jeśli się spodziewałaś tego, to i tak boli bardzo.. |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mi przykro... Trzymaj się cieplutko.
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Patka moje kondolencje. dobrze, że pojechałaś i się pożegnałaś.
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ida śpi to ja mogę popisać. Ja jednak nie mam wirusa tylko infekcję bakteryjną. Zatoki i gardło. Dostałam antybiotyk miejscowy, a jak nie przejdzie za 2, 3 dni to doustny. Oprócz tego bez recepty sinupret na katar i tantum verde na ból gardła. To można.
Patka bardzo mi przykro z powodu babci ![]() Celka kuruj się. Pozdrawiam. Addiccted trzymam kciuki za wizytę. Daj znać co i jak. Agape pisałaś o bólu w podbrzuszu, ja kurcze też to miewam. Od wczoraj więcej. Czekam na wizytę w niedzielę. Jakby co to dam znać. Eudaimonia witaj ponownie Gooha sto lat!!! Wszystkiego Naj Ja to jedna ze starszych. We wrześniu skończyłam 29. Aldii a co Ci się dzieje z biodrami? Bidulka. Majkela śliczne zdjęcia ![]() Co do palenia w ciąży to masakra Co do dzinsów ciążowych i innych rzeczy to ja kupiłam za 170 zł i ubrałam może dwa razy ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mam pytanie. Czy któraś z Was też tak ma, że ruchy dzidzi w brzuchu bolą? Bo ja w pierwszej ciąży nie miałam. Fakt faktem, że Idusia się tak nie ruszała jak Maja, ale czasem to nie mogę wytrzymać tak boli
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, już sobie poryczałam i trochę mi lepiej, choc nie powiem - jak jeszcze o tym pomyślę, to łzy podchodzą do oczu...
Dobrze, że wczoraj pojechaliśmy... Jednak babcia czekała, aby się pożegnać... Pogrzeb w sobotę, ale ja nie będę jechać... Kościół i cmentarz to już nie na moje zdrowie i nerwy...
|
|
#2031 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za komplementy
Ogólnie to studiuję- tzn kończę już a korki daję z chemii, matmy i fizykiCytat:
. Może apap pomożeWspółczuję Cytat:
Ruchy to może nie bolą, chyba że się dziwnie przekręci, ale jak czasem kopnie w jajniki to dopiero ból ![]() -------------- Zadzwonił kumpel i jadę z nim na zakupki i Adaśko może coś dostanie.
|
||
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela zdjecia slodkie i brzusio cudny
PatkaM wspolczuje ********************* ps czekam na kuriera z fotelikiem ![]() Już Kuba śpi ...ja uprałam dywan...pomalowałam pazurki...a go nadal nie ma
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
patka przykre
![]() gooha wszystkiego naj naj..... .ja za ok 20dni mam 30-che jużż!!!a ciacha pyszne,poprosze o to z lewej![]() malinka (chyba ty chorujesz?) ja na początku ciąży miewałam biegunki i dr mi kazał smecte pic i odrazu pomagała. no to widze że wiekszośc sie na bal wybiera ,ciekawe czy ja na porodówie nie wyląduje ,chocia ż w sylwka bym nie chciałana świeta do mojej rodzinki też juz sie nie wybiore,bo nie chciałabym rodzic w moim okolicznym szpitalu(ostatnio był program o nim że min obcieli palec nie temu pacjentowi co mieli obciąć). my dzis mamy notariusza,odbieramy klucze do pierwszego naszego wspólnego M
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-12 o 13:06 |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie dzis dostac do lekarza. Czulam, ze powinnam. Okazalo sie, ze mam zapalenie oskrzeli (prawe oskrzele zawalone). Dostalam antybiotyk - Duomox i syrop Mucosolvan. Kurcze... Jestem pewna, ze zarazilam sie od synka. A on w sumie sie juz wylizal. Az mi sie nie chce wierzyc, ze mi sie moglo z tego zapalenie oskrzeli zrobic. Ale czuje, ze ten kaszel nie jest normalny.
Gdyby to bylo tylko zapalenie gardla - to nie zgodzilabym sie na atybiotyk. Ale oskrzela to juz powazniejsza sprawa
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy ojoj ciekawe skad Ci sie przyplatalo to paskudztwo
Biodra bola potwornie jak spie.A do konca ciazy daleko....bardziej w sumie lewe, bo na lewym boku spie wiecej.Czasami mam tak, ze obudzi mnie bol, przekrece sie na prawy bok i zanim przejdzie mi bol w lewym to juz prawe boli i noc z glowy bo sie krece z boku na bok zeby nie bolalo, a i tak zasnac nie moge....w SR powiedziala mi, ze to niby normalne i ze niedlugo bol powinien przejsc w inne miejsce....no zobaczymy....Moja Lu czasami tak sie wypnie, czy kopnie w narzad, ze boli potwornie PatkaM tez bym nie jechala.Pozegnalas sie wczoraj i wystarczy ![]() Majkela to nie wiezadla.Nie bede poki co brac nic przeciwbolowego - da sie wytrzymac Filka gratki ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Celka oskrzela to juz nie przelewki !! Pamietaj zeby to porzadnie wygrzac i wybrac antybiotyk do konca.Kiedy masz isc do kontroli ? |
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Celka nie martw się antybiotykiem, mniej szkodzi, czy nawet w ogóle w porównaniu z infekcją i bakteriami w niej. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie oskrzeli.
Dzwoniłam do lekarki z tym bólem i twardnieniem podbrzusza i mówiła, że na tym etapie ciąży to może już być taki skurcz przepowiadający. Mówiła, że obejrzy sobie wszystko dokładnie w niedzielę. Uspokoiłam się trochę. |
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Trzecie pranko zrobione i już wisi... Ale różowo ![]() Dla odmiany teraz wstawiłam nasze, dorosłe... Tak mi przykro Cytat:
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Aldii o kurcze, to mam nadzieję, że Ci to przejdzie. Rozumiem Cię dobrze, bo ja od tej rwy to już zapomniałam jak nie boli.
A infekcja, bo mąż zaraził mnie katarem, a ja od kataru szybko mam infekcje zatok ![]() A ruchy to bolą najbardziej tak po bokach jak się cała rozciąga, tak jakby miejsca nie miała |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
filka zazdroszcze własnego m, my nadal w wynajmowanym!
celka kuruj się! |
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Patka
eudaimonia - witaj w klubie, ja za pierwszym razem też się późno skapnęłam, bo dopiero ok. 8 tygodnia; tym razem byłam szybsza bo już po miesiącu ![]() mamaidy - kuruj się i szybko zdrowiej Mi czasami maluch się tak nieprzyjemnie układa w brzuchu, ale nie aż tak żeby strasznie bolało. filka - gratuluję kluczy, to teraz tylk przyjemność urządzania ![]() celka - ty też się bidulko kuruj |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

o rozporku nie trzeba pamiętać
jest to realne, ale czy jej się zachce dupke w ten dzień ruszyć to się okaże 
ja sobie myślę matko boska co ona mi za pierdoły opowiada i mówię, że ja w zabobony żadne nie wierzę a te wszystkie bzdury opowiadane to wiadomo - raz się sprawdzą a raz nie, ale nie ma co się nimi sugerować, a ona dalej swoje... jeszcze jakieś rady dawała, ale jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam.

i fajnie że imprezka się udała
Ja to mam zamiar jeszcze jedną w grudniu zrobić, bo może to być ostatnia na huhuhuhuh długaśny czas

. Nie umiem zapalić papierosa wiedząc że mam dzidka w środku
to w ogole byla bardzo smutna i wstrzasajaca historia i wolalam Wam nie pisac zeby Was nie stresowac...

. Może apap pomoże
,ciekawe czy ja na porodówie nie wyląduje