Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 09:24   #4711
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

Dzien dobry

Ale sie wyspałam w końcu nikt i nic nie budziło az mi sie rześko wstawało ale pewnie to tez sprawa tego, ze sie w koncu z Piotrusiem zobaczylam z jego zdrowkiem juz lepiej, ale bidulek mi sie wymeczy w tej pracy i sie posprzeczalismy, ze ma ja zmienic zobaczymy co on na to

Kocham Go bardzo mocno

Ja niebawem zmykam na angielski, w koncu babeczka sie doczeka, ze zalicze pierwszy unit bo zabieram sie za to zaliczanie juz od 2 miesiecy mam do pozaliczania sporo kartkowek, a to przez to, ze chora bylam i sie uzbieralo

Dziewuszki dajcie przepis na ciacho bo nie moglam go znalezc a, ze na diecie jestem to sobie ladnie wpisze do mojej ksiazki kucharskiej i poczeka cierpliwie dzisiaj mam w planach robic pierogi z miesem dla babci zobaczymy czy sie miecho rozmrozi, a jak nie to przerzucam to na jutro

milego dnia zycze
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:31   #4712
bambusiek
Zakorzenienie

HELLO

Witam się na razie, bo muszę nadrobić jakoś dwa dwa dni.
U mnie pogoda bardzo ładna... Zby ładna na siedzenie w pracy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:48   #4713
Stysik
Zakorzenienie

Dzień dobry

Lula faktycznie okropny sen miałaś mnie się rzadko zle rzeczy śnią, jak już to że nie zdalam egzaminu jakiegoś

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
no nie sadze że dziewczyny są kabelkopylne!!!!

Cobra a z czego ta czosnkowa sałatka (oprócz czosnku of course)
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pierwsza pierwsza ale kto jest na tyle mądry żeby w sobotę o 7 być na nogach jak nie studenci zaoczni

Jednak mi wczoraj brakło już czasu na naukę w tym ferworze zajęć zaraz szpachluje tapetę i zmykam na zajęcia. Wrócę około 20
A mój misior jeszcze jest w bielsku, wróci dopiero wieczorem i nie wiem nawet o której przyjedzie. Szczęście w nieszczęściu pouczę się na jutrzejszego kolosa. Czeka mnie dzisiaj kłótnia z jedna babą bo mam 4 z ostatniej kartkówki. Napisałam wszystko na 3 pytania, a mogłam napisać na 2 tylko bo z jednego pytania za noszeni stroju do ćwiczeń byłam zwolniona

Także życzę Wam udanego dnia i do przeczytania : cmok:

No to powalcz tam o lepszą ocenę nikt nie bedzie nas w konia robic

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-11-14 o 09:56
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:51   #4714
JennyAniolek
Zakorzenienie

Karolinusienka - nie umiem znaleźć linka do ciasta, więc wklejam to co skopiowałam

Ciasto Fanta

Składniki:

maka, 3 szklanki
cukier, 2 szklanki
jajka, 4
olej, 1szklanka
fanta, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr)
cukier waniliowy, 2 paczki
sol, szczypta

Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min

1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać )

2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratowa blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciagnac z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:53   #4715
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

WITAJCIE

u mnie też słoneczko tak jak u Jenny
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2009-11-14 o 09:55
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:56   #4716
karolinusienka
Zakorzenienie

zmykam dziewuszki do napisania po poludniu

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Karolinusienka - nie umiem znaleźć linka do ciasta, więc wklejam to co skopiowałam

Ciasto Fanta

Składniki:

maka, 3 szklanki
cukier, 2 szklanki
jajka, 4
olej, 1szklanka
fanta, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr)
cukier waniliowy, 2 paczki
sol, szczypta

Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min

1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać )

2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratowa blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciagnac z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe.
dziekuje juz skopiowalam
Stary 2009-11-14, 09:58   #4717
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Jenny rozumiem że to ciasto to na taką standardową blachę z pieca chodzi mi o wymiary :P
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:01   #4718
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Jenny rozumiem że to ciasto to na taką standardową blachę z pieca chodzi mi o wymiary :P
pewnie tak a ja pewnie upieke go w okraglej bo prostokatnej juz nie mam ehhh
Stary 2009-11-14, 10:05   #4719
niunia32
Zakorzenienie

ooo jeszcze się załapałam na 3 część wątku.. u mnie z dostępem do neta jeszcze kiepsko.
dzisiaj idę do szkoły a jutro na 8 godz do pracy.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:06   #4720
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

hecate5 - możesz podać przepis na te babeczki i klawisze (co to jest?)
cobra115 - miłego wyjazdu do Bielska
elunka88 - wytrwałości na zajęciach

Niedawno wstałam, zaraz śniadanie i czekam na Piotrka, a na popołudnie może zrobię ciasto Fantę . Odezwę się później, u mnie świeci słońce Miłego dnia
Zaraz przepisze z mamy zeszytu te przepisy. Babeczki zrobilysmy tez z masa bo nam została z klawiszków , na mase dałysmy karmel i galaretke A klawiszki to takie ciastka przekładane zazwyczaj dzemem ( takie sa przynejmniej w sklepach zdj ponizej) z tym ze my przekładamy masa kokosowa bo ja takie lubie najbardziej. Uwielbiam wszystko co kokosowe.
Stary 2009-11-14, 10:15   #4721
hecate5
Raczkowanie

przepis na klawiszki:

Ciasto
2 pełne szklanki mąki
1 margaryna
2 żółtka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko połaczyc wyrobic na stolnicy, rozwałkować i wyciąc kółeczka np literatka albo mozna inne kształty np prostokąty

Lukier:
2 białka ubic, dodac 20 dag cukru pudru. Ucierac 20 minut.

Wyciete kółka ( prostokąty) posmarować lukrem z jednej strony i włozyc do piekarnika. Po wyciagnieciu i ostygnieciu przełozyc marmolada lub masa.

( w zał zdjecie tych sklepowych bo ostatnio nie dodało)
Stary 2009-11-14, 10:20   #4722
bambusiek
Zakorzenienie

Zaległościowo...

Cytat:
witajcie,

przeczytałam coś strasznie mnie bulwersującego!!

otóż jeden hmm mężczyzna napisał tak:

"Ja kilka razy stawałem na ślubnym kobiercu.

Ale jak ksiądz kazał mi powiedzieć czy chce ją za żonę to zawsze mówiłem nie. Ale miałem ubaw jak one wszystkie za chwile wylatywały z kościoła z płaczem hehe.. do dziś się z tego śmieję. Spróbujcie tak to będziecie mieć niezły ubaw. " - dosłownie to jego wypowiedź

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
a ponadto tak sobie myślę"hmm...ciekawe czy uda się z tą pracą i czy zadzwonią. i co? za 5 minut dosłownie TELEFON! Zaprosiła mnie Pani na rozmowę kwalifikacyjną jutro na g.14 po szkole jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii... .... mam nadzieje,że sie spodobam muszę się pięknie ubrać i się okaże ale już jestem happy cała!!!
Oby się udało

Cytat:
Raz zapomniałam odpuścić ręcznego i chciałam wycofac z miejsca parkingowego, no to wsteczny i poszedł-Pyr pyr-zgasł-i tak 2 razy.az wkońcu się wkurzyłam i krzycze do kierownicy: czemu ch**u nie jedziesz ? i patrze...o. ręczny zaciągnięty MINA MOJEJ MAMY-BEZCENNA
zresztą moja mama uwielbia pouczać a sama nie ma prawka. Jej najlepszy tekst do mnie podczas jazdy :"UWAŻAJ! SAMOCHODY JADA Z TYŁU!" Dlatego zawsze mamie powtarzam,ze mam dla niej jedne miejsce w samochodzie-w bagażniku
Niezłe. Moja mama wsiadła za kierownicę po prawie 30 latach i jak z nią jechałam to było ciekawie. A sama nie mam prawka bo stchórzyłam po połowie jazd

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
hehe, mój tato właśnie psozedł do kauflanda na drugim końcu miasta, bo jak nada tam totolotka, to wygrywa 3
Warto chodzić dla 3

Cytat:
Napisane przez laborek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zawitałam na chwilkę
Mam do was pytanko... Czy po sukienki ślubne wybieracie się ze swoimi TŻetami czy same? Bo mój ma bardzo dobry gust jeśli chodzi o ubranie mnie i nie wiem co zrobić
Też bym go najchętniej wzięła, bo jeśli chodzi o wygląd to umie ocenić krytycznie co i jak. Ale chyba to będzie koleżanka.
Mama absolutnie nie.... Ostatnio jak jej pokazałam mój typ to zapytała czemu nie ma rękawów? Ja na to, że po co jak można jakieś bolerko, szal itp. A ona, że powinnam mieć rękawek... Zresztą mamy totalnie inny gust...

Cytat:
Napisane przez laborek Pokaż wiadomość
Troszkę niedopracowane, ale ciekawe.
Moi znajomi jako pierwszy taniec mieli taki szalony układ składany na bieżąco i wyszło super Może nie było perfekcyjnie, ale przynajmniej byli sobą.

Ja tam nie chcę żadnego walca ani układu. Po prostu zatańczyć to co się czuje. Oczywiście niekoniecznie bez przygotowania, ale sztywne liczenie kroków to nie dla nas, tymbardziej, że nie umiemy oboje, a na kursie się wiele nie nauczymy.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Kurde jak ja nie znoszę prasować a właśnie musiałam uporać się ze stertą koszul Tż'ta bo biedak już nie miałby w czym jutro do pracy isc
Mój nosi koszule bardzo często, ale najczęściej takie, których nie trzeba prasować.
G. 9.1O.18
Stary 2009-11-14, 10:42   #4723
lula177
Zakorzenienie

czesc laski ja niedawno wstalam i juz tradycyjnie pije kawe i biore sie za nadrabianie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

aha no i u mnie tez swieci sloneczko wlasnie ono mnie obudzilo bo mi niemilosienie w okno prosto swiecilo

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:44   #4724
hecate5
Raczkowanie

Babeczki - przepis

Ciasto:
30 dag mąki przesianej
szczypte proszku do pieczenia
15 dag margaryny
2 żółtka
3 łyzki cukru
2 łyzki kwaśnej smietany
szczypta soli

Wszystko wymieszac na stalonicy i zarobić. Rozwałkować i wykrawac babeczki foremkami. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wyciagnac na deske i poczekac az ostygna. Mozna podac je z karmelem( kupiony gotowy w puszce) albo z masa.

Masa:
1/2 litra mleka
2 żółtka
łyzka cukru waniliowego
budyn waniliowy
łyzke żelatyny ( ta łyzke zelatyny rozpuscic wczesniej w małej ilosci gorącej wody)

Kostke margaryny badz masła utrzec, dodac szklanke cukru pudru ucierajac i dodawac po łyżce masy budyniowej ( przygotowanej z wczesniejszych skladników patrz wyzej) Wszystko ucierac. Dodac na koniec troszke soku z cytryny i żelatyny ( łyzke zelatyny rozpuscic wczesniej w małej ilosci gorącej wody). Wszystko dokładnie wymieszac i wyłozyc do babeczek.

W załaczniku
1 zdj babeczek z karmel ( z tym ze te na zdj sa kakaowe a my robiłysmy bez kakaa)
2. foremki na babeczki ( my robiłysmy w takich jak na zdj babeczki z karmelem a z wiekszych foremek - babeczki z masa.)\
3. takie nam wyszły i z kształtu i wielkosci te z masa tyle ze zamiast owoców na górze na masie dałysmy troszke karmelu i pokrojonej w kostke galaretki

Nie moge zrobic zdj bo aparat ma bratowa w szpitalu a mój został w krk.
Stary 2009-11-14, 10:55   #4725
lusesita23
Zakorzenienie

Heja!

ale Wam zazdroszcze tego słońka - u mnie d...a, tzn chmury;p

Idę z mam kupic cos dla tego kuzyna jeszcze, o 16 idziemy, ale jednak bez Pyska, bo w pracy...ech. ale z siostra, szwagrem i małym mamy zamiar zmyc sie stamad ok. 19 i isc do nich na pizze i mam talent.no i wtedy TŻ dolaczy mam nadzieje, ze noc bedzie udana

Miłego dnia!!

P.S ale nabralam ochoty na te Wasze ciasta
Stary 2009-11-14, 11:24   #4726
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Zaległości nadrobię jutro, teraz zmykam się wygrzać i spać. Temperatura nie spada, ale za to czuję, że tracę głos może w końcu jutro do lekarza się wybiorę, a tak tego nie lubię Dobranoc
Zdrowiej Kochana

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hej
Wreszcie wróciłam!!! Boziu mam dość szpitali Mam nakaz leżenia przez jakiś czas i chodze o kulach. Na zwolnieniu siedze do 27.11.2009 . Można powiedzieć że prawie miesiąc mnie w szkole nie będzie. Ale naskrobałyście- ooo matko ...szok. Kiedy ja to nadrobie?
Biedula Szybkiego powrotu do aktywności fizycznej... i wizażowej

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane, ale się stęskniłam za Wami
I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a ja właśnie się dowiedziałam że mam moją "kochaną" siostrę odwozić w niedzielę do Elbląga o 7 rano
kur...
Buuuu....

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
hehe jak to przeczytałam to przypomniałam sobie tesciową mojej kumpeli nie darza sie zbytnia sympatia ( a juz w ogole ta tesciowa nie lubiła jak Monika mowiła do niej "mamusiu")( to było jeszcze przed ślubem wiec w sumie to nie była jej tesciowa):
- Moniczko ale tutaj widze kurz i pajęczyny
- Mamusiu ale z tego co ja widziałam to u Ciebie tez wiszą
albo siedzili przy stole i monika mowi do swojego narzeczonego "chodz mi pomóż w kuchani" a tesciowa: "moniczko ale to nie wypada zeby mezczyzni pomagali w kuchni a monika na to " to moze mamusia pomoze"
Niezłe... Mam nadzieję, że moja się wtrącać nie będzie. Póki co się nie zanosi...

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
ja też ostatnio ciągle spóźniona jestem też nie wiedziałam że tak daleko do siebie macie
Ja od dłuuuuższego czasu ciągle jestem spóźniona Może na własny ślub się wyrobię

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio sie przylaczylam do watku dzidis2012/2013: i zgadnijcie kto go zalozyl??? cherry!!!! i pytalam jej ze czemu sie nie odzwa nic u nas ale ejszcze nie sprwadzilam czy cos odpisala....
Oooo, faaajny wątek Ja też chcę mieć dziecko w miarę szybko po ślubie to akurat początek 2012...

Cytat:
ja to mam tak,że kupi balsam-użyję pół-a potem stoi.... już tak mam z masłem kakaowym ziaji w takim kubełku duży, żelem garniera antycelulitisowym, balsamie brązującym dave. stoją i się patrzą.. ale jakos nie chce ich mi się używać. już tak mam. to samo z kremami do buzi: pużywam i stoją. albo ja jestem leniwa,albo nie wiem czemu mi się nie chce smarować tym wszystkim
Ja też tak mam... szafka pełna, a mimo to wpuścić mnie do rossmana to i tak wynajdę coś "co na pewno zużyję do końca"

NADROBIŁAM
G. 9.1O.18
Stary 2009-11-14, 11:27   #4727
Stysik
Zakorzenienie

Hecate ale nam tu smakołyki pokazujesz

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 11:28   #4728
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zdrowiej Kochana

Oooo, faaajny wątek Ja też chcę mieć dziecko w miarę szybko po ślubie to akurat początek 2012...

NADROBIŁAM

no fajny fajny my tez chcielibysmy miec zaraz po slubie ale nie wiem czy nie poczkemay jeszcze rok bo chcialbym przynajmniej licencjata zrobic...ale to sie zoabczy bo ja starsznei chcialbym miec juz dzidziusia) ja to od zawsze taka mamusia wsyztskie dzieciaki opiekowalm hehe:P a wlasnie to dzisiaj znowu mialam sen ale juz taki przyjemnieszy wiec snilo mi sie ze urodzilam coreczke mialam cesarke i wogole trwalo to jakies 2 minuty hehe no i byla ona taka sliczna i wogole i dalismy ejj na imie Jagoda;/ nie wiem czemu bo nienawidze tego imienia hehe:P

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 11:36   #4729
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Kurcze ale się napchałam pierożkami drożdżowymi z jabłkami
Idę oglądać XXX ech.... ten Vin
tez go uwielbiam.. co za ciało! gdyby mój teżet byłby chociaż w 50% taki...?

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja też nr 4

Dziewczynki życzę wam cudownego weekendu jutro pewnie nie zajrzę przez tą szkołe ale w postaram sie w niedzielę wieczorem. już tęsknię
a mi sie podoba... 5!

Cytat:
ooo jeszcze się załapałam na 3 część wątku.. u mnie z dostępem do neta jeszcze kiepsko.
my też elunka i niunia tęsknimy!

...............
a ja na nogach już od 6! skoro świt musiałam jechać do szkoły do mojego brata i pogadać z dyrką jego. a teraz wcinam obiadek- barszczyk! pychotka. a później biorę sie za mycie okien. taka łądna pogoda, że aż strach jej nie wykorzystać!
Stary 2009-11-14, 11:42   #4730
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Pomaranczowa galeria bukietów znowu
ten 7 bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
jesli tak; to uwaga dziewczyny.. zakładajcie ochraniacze!
ja poproszę jednak żeby do mnie tej "zarazy" nie wysyłać

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Ten temat juz tyle razy walkowalismy i jestem bezsilna niestety... Ten temat jest nie do dogadania... A o dziecku w sumie on narazie nie chce slyszec.. Nie chce miec dzieci.. ale stwietrdzil ze moze mu sie to kiedys zmieni.

Sądząc po gadce Kamila, ze on dlugo nie pozyje bo pewnie zginie w wypadku zaniedlugo to... mnie to niedlugo czeka... Twoj sen bedzie realny tylko, ze ja sie w takiej sytuacji znajde ;/ naswet nie chce o tym myslec bo mi sie na placz zbiera. Jak on tak gada to mam mu ochote w twarz strzelic porzadnie ale nie potrafie no..
też mi się wydaje że na niego nie ma rady dziewczyny
pozostaje ci współczuć MiciaKicia , bo o takim nieodpowiedzialnym człowieku dawno nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Mmmmmmmm jakie pyszne i proste to ciacho z fantą (ma.ko )
na jakiej blaszce je robiłaś?

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Propozycje tytułu:
1. Każda z nas pomysłami wymiata, bo ślub za niecałe 2 lata.
2. Do 2011 szybko się zbliżamy - orkiestrę i salę wybrane już mamy.
3. Choć czas mija nam powoli, my wciąż gadamy do woli.
4. Choć do ślubu czasu moc, my gadamy dzień i noc.
5. Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy
Więc który
mi coś rano do głowy wpadło ale to chyba niezbyt dobre:

"Choć do ślubu ponad rok, u nas coraz większy tłok".

ale i tak jestem za twoim, tym 4

wczoraj wieczór pomimo @ udany był
obejrzeliśmy sobie film wojenny, wypiliśmy po dwa piwka i poleżeliśmy w łóżeczku
a dziś to chyba wieczór spędzę sama (z wiadomych przyczyn...)

słoneczko u mnie piękne
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 12:16   #4731
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

ale pędzicie mam 9 stron do nadrobienia

jestem na weekendzie w domku i wczoraj sie widziałam z moim Tomciem

wygadałam się też rodzicom, że planujemy ślub (daty nie powiedziałam) i oni chcą z poprawinami, bo stwierdzili, że rodzinka z daleka nie będzie przyjeżdżać na 1 dzień, w sumie to po przemyśleniu sprawy to nie będzie gdzie zrobić takich poprawin na ok 80 osób, więc na to moge sie zgodzić i jeszcze coś tam o kucharce mówili, ale na to się nie zgodzę, bo nie chcę sobie zawracać tym głowy przed ślubem, więc zgodziłam sie na koleżankę z pracy mamy, żeby placki upiekła

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 12:24   #4732
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja to mam tak,że kupi balsam-użyję pół-a potem stoi.... już tak mam z masłem kakaowym ziaji w takim kubełku duży, żelem garniera antycelulitisowym, balsamie brązującym dave. stoją i się patrzą.. ale jakos nie chce ich mi się używać. już tak mam. to samo z kremami do buzi: pużywam i stoją. albo ja jestem leniwa,albo nie wiem czemu mi się nie chce smarować tym wszystkim
hehehe mam tak samo :P ppouzywam troche i to stoi a zasze sobie mowie "tak tak bede tego uzywac" :P
Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość

A co do szybiej jazdy to sama nie jezdze szybko. Zreszta w krk prawie w ogole nie jezdze bo nie mam tam auta. Ale jak jade z tata albo bratem to lubie szybka jazde bo wiem ze to dobrzy kierowcy. Szczególnie brat szybko jezdzi ale nigdy jak jedzie z kims ( oprócz mnie). Jedynie wkurza mnie ze zawsze bez pasów jezdzi a ja od nauki jazdy mam nawyk ze jak wsiadam to najpierw zapinam pasy i drazni mnie jak inni tego nie robia
TZ tez bez pasow jezdzi... nie dosc ze jak wariat to jeszcze bez pasow...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Myslalam ze sie nie zalapie na stary wątek a tu niespodzianka No to jestem z Wami laski Nie mam nic do roboty, w pracy juz bylam hehe

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

jeeee taka piekna pogoda jest i cieplutka ze az sie zyc chce

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 12:36   #4733
jolkajp
Rozeznanie

HEJKA
piękne słoneczko świeci u mnie
Będe też chyba piekła te iasto z Fantą.

adziś mi się snił,ze jechałam pociągiem i zamiast poczekać aż dojade do stacji do której miałam dojechać,to wysiadłam wcześniej. a potem sie zorientowałam,ze poco ja wysiadłam. i przez las na peron biegłam następny,żeby wyprzedzić pociąg i znów do niego wsiąśc. dobiegam na peron a tu 2 pociągi i nie wiem do którego wsiąść. zapytałam gdzie jadą,to mi każdy mówił że w inną sstronę niż ja chciałam. i nie wsiadłam do zadnego. i tak stoje na torach i się rozgladam i nagle myśl! Że w tym miejscu możnaby było uprawiać buraki i sprzedawać w pociągu po łyżce dla każdego! i koniec snu! ahahahhahahhahh
sprawdziam w senniku-buraki to spełnienie planów i marzeń, pociąg-podróż- stacja to też spełnienie marzeń,osiągnięcie celu
Posumowując : pewnie dostane te prackę
Stary 2009-11-14, 12:50   #4734
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witajcie
Już wróciłam. Teraz zabieram się za sprzątanie, a jak mama wróci z zakupów to za jakieś ciasto, bo już za mną chodzi

hecate5 - dziękuję za przepisy
bambusiek - dziękuję, jest już lepiej ze zdrowiem
lusesita23 - udanych zakupów i miłego imprezowania
T'ai - też fajny pomysł na tytuł

Cytat:
Jenny rozumiem że to ciasto to na taką standardową blachę z pieca, chodzi mi o wymiary :P
Aż poszłam i zmierzyłam blachy. Mam prostokątne i takie wymiary: 25x33cm lub 24x39cm

Cytat:
Wracaj do nas szybko

Cytat:
a dziś mi się snił,ze jechałam pociągiem i zamiast poczekać aż dojade do stacji do której miałam dojechać,to wysiadłam wcześniej. a potem sie zorientowałam,ze poco ja wysiadłam. i przez las na peron biegłam następny,żeby wyprzedzić pociąg i znów do niego wsiąśc. dobiegam na peron a tu 2 pociągi i nie wiem do którego wsiąść. zapytałam gdzie jadą,to mi każdy mówił że w inną sstronę niż ja chciałam. i nie wsiadłam do zadnego. i tak stoje na torach i się rozgladam i nagle myśl! Że w tym miejscu możnaby było uprawiać buraki i sprzedawać w pociągu po łyżce dla każdego! i koniec snu! ahahahhahahhahh
sprawdziam w senniku-buraki to spełnienie planów i marzeń, pociąg-podróż- stacja to też spełnienie marzeń,osiągnięcie celu
Ale Ty masz sny Trzymam kciuki za pracę

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jeeee taka piekna pogoda jest i cieplutka ze az sie zyc chce
Dokładnie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 12:56   #4735
cobra115
Zakorzenienie

Wróciłam z Bielska, kumpeli też już byłam oddać płytkę, wzięłam jej bombonierkę z Milki na osłodę
Taaaaak strasznie mi się nic nie chce w domu robić, a syf totalny. Bo tatko wczoraj gipsował ściany tam gdzie ja nie mogłam (nie będę stać na jakiejś desce żeby na klatce schodowej wygipsować).
No ale mustique dała mi odrobinkę natchnienia z tymi oknami.... Bo u mnie też pogoda rewelacyjna
stysik tą sałatkę to miałam jako dodatek do mięska. Pekińska drobno pociachana, i sos czosnkowy (śmietana, majonez, pieprz i duuużo czosnku)
t'ai tak na standardowej prostokątnej blaszce piekłam to ciacho, ale to nie ma różnicy w czym się je upiecze
jolka uprawa buraków prawie się zsikałam ze śmiechu
Stary 2009-11-14, 13:01   #4736
bambusiek
Zakorzenienie

Mogłybyście mi podać jakieś przepisy na szybką sałatkę co by pasowała do kurczaka
Od razu uprzedzam że z czosnkiem () odpadają...
G. 9.1O.18
Stary 2009-11-14, 13:04   #4737
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
HEJKA
piękne słoneczko świeci u mnie
Będe też chyba piekła te iasto z Fantą.

adziś mi się snił,ze jechałam pociągiem i zamiast poczekać aż dojade do stacji do której miałam dojechać,to wysiadłam wcześniej. a potem sie zorientowałam,ze poco ja wysiadłam. i przez las na peron biegłam następny,żeby wyprzedzić pociąg i znów do niego wsiąśc. dobiegam na peron a tu 2 pociągi i nie wiem do którego wsiąść. zapytałam gdzie jadą,to mi każdy mówił że w inną sstronę niż ja chciałam. i nie wsiadłam do zadnego. i tak stoje na torach i się rozgladam i nagle myśl! Że w tym miejscu możnaby było uprawiać buraki i sprzedawać w pociągu po łyżce dla każdego! i koniec snu! ahahahhahahhahh
hahha ale sen

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mogłybyście mi podać jakieś przepisy na szybką sałatkę co by pasowała do kurczaka
Od razu uprzedzam że z czosnkiem () odpadają...
a chociazby grecka pasuje

Stary 2009-11-14, 13:05   #4738
lusesita23
Zakorzenienie

wróciłam

i zaczynam sie pindrzyc powoli do wyjścia;p ale jeszcze krokiety zjem na obiad,a co;p

MiciaKicia, Hecate moj tez bez pasow jezdzi;p i co najlepsze:twierdzi, ze jak mial pierwszy wypadek (dahcowanie)to mu uratowalo zycie.coz, ponoc w niektorych przypdkach to prawda,ale jak jedzie gdzies ze mna w trase to zapina, bo wie, ze bede mu marudzic tak dlugo az zapnie

mustique kurcze ja tez powinnam umyc,ale u mnie chmury;p ale cieplo jest chociaz

i natchenlyscie mnie na to ciasto z fanta

ale dzis to juz sie nie wyrobie;p

kupilysmy z mam oponki i bajaderki za to

bambusiek ja tez polecam grecka;p z sosem wloskim badz francuskim

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-11-14 o 13:07
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 13:08   #4739
cobra115
Zakorzenienie

Do kurczaka najlepiej pasuje Colesław

8 filiżanek białej Kapusty startej na grubej tarce jarzynowej;
1/4 filiżanki drobnostartej marchewki;
2 małe cebule drobnoposiekane;
1/3 filiżanki cukru pudru (lub nieco mniej-do smaku);
1/2 łyżeczki (do herbaty) soli;
2/8 łyżeczki (do herbaty) pieprzu;
1/4 filiżanki mleka (lub mniej, jeśli majones nie jest gęsty);
1/2 filiżanki majonezu (najlepiej gęsty-Dekoracyjny);
1 i 1/2 łyżki (do zupy) białego octu winnego;
2 i 1/2 łyżki (do zupy) soku z cytryny.

Z tym że spokojnie możesz opuścić np marchewkę czy ten cukier
Stary 2009-11-14, 13:10   #4740
MiciaKicia
Zakorzenienie

aaa tak colesław jest super
Ja ostatnio jadlam salatke z bialej kapusty, cebulki, ogorka kiszonego i cos tam bylo jeszcze ale nie wiem co smietana moze? :/ ale pyszna byla

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości