|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Witam mamusie
Dziś rano byłam na badaniach i pewnie już ostatnich. Noc była taka sobie (dostałam bóle brzucha) ale przeszło i zasnełam. Co do wózków to chciałabym lekki przede wszystkim ponieważ 4 piętro Tako jest ładny ale właśnie ciężki, zaś x-lander ma małą gondole choć te 2009 i chyba już większą. Fajne też są 4rider Mutsy napewno lekkie tylko cena![]() a mam fotelik maxi-cosi i chyba nie kazdy wózek do niego pasuje
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z lekkich bardzo podobno są Vulcano Bebeto |
|
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Gucia
za wizyte oby lekarz Ci powiedział, że TO już tuż tuż![]() a ja właśnie wysprzątałam całe mieszkanko łączenie z myciem podłóg, zaraz wezmę prysznic i staję do prasowania ciekawe czy takie zabiego coś pomogą...Maria - ja mam Mutsy bo dostaliśmy w spadku /po praniu wygląda jak nowy / faktycznie jest lekki, i fotelik maxi-cosi pasuje tylko trzeba mieć adaptery (ok 80zł) widziałam je gdzieś ostatnio za 1600zł na jakiejś wyprzedaży, a jak to za dużo to może poszukaj używanego w dobrym stanie? |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky a patrzylam na posty Twoje wczoraj i 4 października pisalas ze musisz ze dwa tygodnie pociagnac, a tu juz 1,5 miesiaca minelo.
No to teraz ja musze 2 tyg pociagnac
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
witam wszystkie Mamusie, ktore dolaczyly do KMK - Klubu Milosnikow Kolek... ![]() My bylismy dzisiaj u pediatry...Maly wazy 4070 i mierzy 54,5 cm... Niestety mial dzisiaj pobieranie krwi i tz dzielnie asystowal a mamusia stala z boku i miala wielka ochote walnac lekarza w leb... Moj bidulek kochany byl bardzo dzielny... ![]() U nas wieczorne seanse bolacego brzuszka caly czas... ![]() Ktos pytal czy tz wstaje w nocy do malego...Moj chcialby, ale jak maly budzi sie tylko na jedzenie to nie ma dla mnie jeszcze problemu i wstaje sama...za to jak sa inne sensacje to tz chetnie pomaga... ![]() Gucia idolko ty moja... No i moje slonko konczy dzisiaj 1 miesiac ! ![]() Dla Brzuchatek Milkshaki a dla Karmiacych mrozone herbatki laktacyjne ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-11-16 o 14:33 |
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Domi dzięki zaraz pooglądam sobie
Lucky 1600 jeszcze moge dać jak mam być zadowolona Szukałam na allegro i bardzo mało jest tych wózków więcej używanych
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
biedne wasze dzidziolki z tymi kolkami !
oby przeszły jak najszybciej!!! Cytat:
Gucia trzymam kciuki za wizytę! |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
mysle, ze gucia6 juz nie wroci do nas po tym badaniu w 2paku
karenina19 gratulacje z okazji 1 miesiaca ![]() ![]() ![]() ja wczoraj i przedwczoraj mialam bezsenne noce, a glupoty to mi sie ostatnio snia takie, ze hej dzisiaj w nocy polecialam na cesarke SAMOLOTEM DO SZWECJI ![]() ![]() ![]()
|
#2830 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie ma zadnego problemu ze ssaniem piersi a smoczek dostaje gdy zaczyna plakac (np na spacerze) to od razu sie uspokaja Cytat:
No moze jak mi wody odeszly to byl spokojniejszy a takto prezyl sie w brzuszku do samego porodu ale zaczynam zapominac jak to bylo miec tego szkraba w brzuchu i zaczynam tesknic za tym ale za 2 lata planujemy nastepne;p wiec sobie przypomne;po matko bosko;p wspolczuje;p domsylam sie jak bardzo jestes zniecierpliwiona my w ostatnuch tygodniach to juz nie mielismy sily .. ciagle czekanie kiedy to bedzie.. aty juz 42 tydzien.. masakroCytat:
moj Tz ciagle wstawal do malego zeby go przewinac i dawal mi go do cycka potem go zabieral.. a teraz na zmiane wstajemy Tz go podnosi caly czas do odbicia tak wiec angazuje sie bardzo Kapie go przebiera robi pranie.. no wsyztsko jak byly srodowiskowe to nie mogly sie nim nadziwic;pCytat:
![]() Miesiac juz?? oj ale to szybko leci Moj szkrabik ma juz 16 dni Jak na razie kolek nie ma zobaczymy co bedzie pozniej Aktualnie wybudzamy go codziennie o 17 i nie dajemy mu spac az do kapania czyli do 19 i potem po kapaniu jeszcze z godzinke to mamy spokoj w nocy bo takto w nocy nie spi 3 godziny i chce zeby z nim siedziec i do niego gadac ;p U nas dzisiaj piekna pogoda na spacerku bylismy ponad godzinke:0 maly spal cala droge na szczescie teraz juz codziennie bedziemy z nim wychodzic nawet nie wyobrazacie sobie brzuchatki jak fajnie sie chodzi bez tego brzucha;p nie mecze sie w ogole i mam tyle energii ahh
|
|
#2831 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz jak na złość mała nie chce wyjść..a ten tydzień to już jest TEN tydzień![]() wytrzymasz i Ty ! zobaczyszCytat:
tylko ona chyba dotyczyła tego modelu co ja mam czyli urban, a nie wiem czy ten Ci się podoba.. ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka gratuluje pełnego miesiaca
Lucky ładnie sie trzymasz, musze Ci powiedziec:0 a do kiedy leki bralas? Ja Ci powiem, ze tez coraz wiecej sie krzatalam po domu, dzis malowalam wlosy, umylam sterte garow, ubikacje polalam domestosem zaraz ide wyczyscic. W pierwszym tygodniu lepiej mi lezenie wychodzilo a kiedy leki i magnez odstawilas? |
|
|
|
#2833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak naprawde to tak bardzo nie plakal...bardziej placze jak boli go brzuszek...ale sam fakt przezywalam.... Za miesiac szczepionka...chyba bede musiala wyjsc...![]()
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha czyli pierwszą typowaną będzie Asioczka. no zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ![]() buziak dla małego od wizażowej cioci |
|
|
|
|
#2835 |
|
BAN stały
|
Gratuluje...mamusie hej u nas nienajlepiej maly bardzo marudzi prawie woogle nie spi i malo je Ze mna oki chodz troszke podupadam psychicznie.. Bravurka bardzo mi przykro ze stracilas fasolke....: ![]() ![]() oby z Patryczek mniej chorowal....buzka buzka dziewcyzny |
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Witam kobietki
Dołączam do tych niewyspanych. Nawet już z TŻ nie mogę spać w jednym łóżku, bo wtedy to murowana nieprzespana noc ![]() Czekam na zakupki z allegro: pościel, karuzelę, koszulkę i inne rzeczy i już nie mogę się doczekać! I idę robić pranie. W końcu ![]() Nic nie wiedziałam, że u bravurki takie rzeczy się dzieją
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wiedzialam, ze u Bravurki tak źlenie napisala nam nic ![]() jakąs sexy zamowilas karuzele?
|
|
|
|
|
#2838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nadal miescisz się w terminie... Kciuki za wizytę. Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Maria co do lekkich wozkow to polecam mikado - waży 13 kg z kawalkiem i gondola 80 cm. Cena tez fajna.
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
bravurka kochana tak mi przykro
trzymaj sie jakos ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ciekawe jak tam gucia mi tez sie wydaje ze juz nie wroci z tej wizyty tylko w szpitalu zostanie i sie rozpakuje
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za to wlasnie... Ktos pytal czy wychodzimy na spacerki....pewnie, ze tak - od drugiego tygodnia juz...Oto dowody rzeczowe...
|
|
#2841 |
|
BAN stały
|
dziękuje kochane. mimo wsystko i tak jestem szcześliwą mamusią Patryczka i stram sie nie myślec o innych kłopotach.
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mamy następnego miesięczniaka
ja przyznam, ze gdyby TŻ mi nie pomagał byłoby ciężko |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wam wszystkim za trzymanie kciuków I wieści są takie, że skurczy na ktg brak Ale jeśli do środy nic się nie pojawi, to dostanę skierowanie do szpitala na wywołanie.Dziś też wzięłam kalendarzyk i sobie policzyłam tak na chłopski rozum, biorąc pod uwagę długości moich cykli, to mi wyszło, że jest możliwe, że mogę być dopiero w 39-40 tc A usg podaje wiek płodu w zależności od wielkości, więc może po prostu będę miała duże dziecko i tyle. Tak się pocieszam Najważniejsze, że do końca tego tygodnia powinnam mieć moją kruszynkę na tym świecie ![]()
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeci raz piszę posta
Przyszłam Was prosić o wybaczenie za to że się nie odzywam Ale zaglądam do Was po 1000 razy dziennie i jestem na bieżąco - możecie mi test zrobić nawet ![]() U nas wszystko ok ![]() Guciu trzymam kciuki za Ciebie - żebyś już niedługo mogła tulić swoje maleństwo Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom!!! My czekamy na łóżeczko - jutro już powinno być A tak poza tym to już spakowałam torbę do szpitala, poprałam wszystko iiiii posprzątałam bo w końcu skończyliśmy remont!!! Łazienka jest najcudowniejsza ![]() Pozdrawiam Was i ściskam |
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
maleństwa są śliczneja w czwartek zaczynam 37 tydzień i mam wizytę w celu podglądnięcia malutkiej W sobotę biorę się za generalne sprzątanie i spakowanie torby do szpitala bo jeszcze nic nie mam ![]() Pościel i ciuszki poprane i poprasowane tylko ubrać
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak od 15 prosze o kciukasy
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie!
Ja równiez dołączam się do tych które miały nieprzesapną noc...ostatnio mnie te noce juz wykańczają. Jak nie gorąco to takie skurcze nóg mnie nawiedzają, że zrywam się z wyciem kilka razy. Niby magnez trochę pomaga, ale ja tu planowałm go już niedługo odstawić, a tymczasem muszę zwiększać dawkę Co do zakupów to łóżeczko dziś nie przyszło i juz naprawdę jestem wkurzona Jeśłi do jutra nie będę mieć go w domu to nie wiem co tym kurierom zrobię, ile można czekaćAgusia i Kareninka gratulacje dla maluchów, zwłaszcza u Kareninki to juz taka ładna okazja do świętowania! No nic czytam was na bieżąco, ale jakoś cytować mi się nie chce....za to pozdrawiam serdecznie! ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- A i Gucia nic się nie martw kochana, przeciez nadal jest wszystko w normie i terminie, a jeśli juz zapadły jakieś decyzje to tymbardziej wytrzymasz...to tylko jeszcze kilka dni i bedziesz tulić swoja kruszynkę!
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosiu, współczuję skurczy nóg. Może spróbuj potas. Mi zawsze pomagał
![]() A teraz z historii porodowych "nie do wiary" ostatnio usłyszałam dwie. 1. Ostatnio w szpitalu w którym będę rodzić była akcja "poszukiwanie rodzącej". Generalnie, żeby dotrzeć na porodówkę, to trzeba wiedzieć jak. Szpital przypomina trochę labirynt i łatwo się zgubić. I było tak, że w nocy przyjechała pani ze skurczami, recepcja poinformowała porodówkę, że przyjdzie kobieta w baaaardzo zaawansowanej fazie porodu, a ta się nie pojawiała. W końcu zaczęli ją szukać i znaleźli w jakimś korytarzu już ze skurczami partymi, bo biedula już nie mogła dalej sama iść. I tak przyjęto poród na korytarzu ![]() 2. Dziś u lekarza widziałam parę z maluszkiem i się okazało, że tej pani jakiś czas temu zamiast badania przyjęto poród w gabinecie Czyli jednak można przeoczyć ten właściwy moment i się całkiem nieźle spóźnić
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Gucia, a ja sobie dzisiaj tak pomyślałam, czy Ty ten termin masz dobrze wyliczony...
i własnie piszesz ze to moze być 39-40 tydzień ![]() dobrze, że wszystko jest ok! |
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia a moze zapodasz nam jakies fotki brzuszka????
![]() Ja pomalowalam dzis lepek na braz, ale wyszedl prawie czarny ![]() Kolanosia jakie lozeczko zamowilas? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

Tako jest ładny ale właśnie ciężki, zaś x-lander ma małą gondole choć te 2009 i chyba już większą. Fajne też są 4rider Mutsy napewno lekkie tylko cena
a mam fotelik maxi-cosi i chyba nie kazdy wózek do niego pasuje

za wizyte
Moj bidulek kochany byl bardzo dzielny...
a dla Karmiacych mrozone herbatki laktacyjne 

ale za 2 lata planujemy nastepne;p wiec sobie przypomne;p

klask i:
myślałam, że ją palnę! i to kobieta - chyba zapomniała jak to jest być w ciąży!
trzymaj sie jakos
A usg podaje wiek płodu w zależności od wielkości, więc może po prostu będę miała duże dziecko i tyle. Tak się pocieszam