Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 14:21   #4981
skierka1981
BAN stały

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić

Rrrrozkaz

Przepraszam, że z czterodniowym poślizgiem, ale dopiero dziś weszłam na wątek Jak zwykle - przy śniadaniu I tak sobie kanapeczkę jem, zieloną herbatkę popijam, gdy na stronie 153 Miramejek przywołał mnie do porządku, no więc - jestem

Może ciężko w to uwierzyć, ale już od kilku dni obserwowałam akcję wychowawczą Cass, zastanawiając się, kiedy na mnie padnie Nie to, żebym nie chciała, ale... wiadomo - im później, tym trudniej Taka jakaś dziwaczna mieszanina nieśmiałości i oporów Uwierz, Katarzynko, można i tak Obserwuję/czytam Wasz wątek od samych początków, tj. odkąd jakoś w grudniu zaczęła się zbierać grupka dziewczyn i oznajmiać, że jest w ciąży, a termin ma na lipiec/sierpień... Pamiętam wszystko doskonale Pamiętam kłopoty Svinecki z przeprowadzką, seksem, zębami i malowaniem przedpokoju pamiętam "babciną" szafę p4w i to, jak mąż chciał ja przywiązywać do kaloryfera, gdy wychodził z domu pamiętam, jak finiszująca już właściwie Czekoladka czyściła wszystkie fugi w okolicy pamiętam zakupowe szaleństwa Unholy na allegro (ciuszki) Pamiętam niekończącą się sagę pt. "Jaki wózek i dlaczego nie ta gondola" oraz czyjeś za małe rurki ciążowe krążące wśród dziewczyn z wątku Mam większość Waszych słynnych przepisów, choćby na kartacze A potem urodził się Leoś, potem Nataniel, jeszcze chwilę później Antonio, a potem dzieciaczki zaczęły się sypać jedno po drugim... Doskonale zdaję sobie sprawę, że dla Was jestem obca, na dodatek o wybitnych cechach podglądacza, ale ja Was doskonale znam, a przynajmniej tyle, ile siebie tu odsłaniacie Wiem, że to potrwa (i to jest cena za rok milczenia), ale może jest szansa na zaprzyjaźnienie się?

Mój Staś przyszedł na świat 23 lipca, o 10.55, mierząc sobie 55 cm i 3300 kg Jest najukochańszym smykiem pod słońcem (tak, tak, ile wizażowych mam, tyle najwspanialszych dzieciaczków): nocą smacznie śpi, w dzień nie marudzi, płacze, tylko gdy jest głodny, ciągle się uśmiecha i czaruje wszystkich dookoła. Jest malcem butelkowym, od tygodnia wprowadzam nowe pokarmy (i tu będę mieć maaaasę pytań) i podejrzliwie obserwuję spuchnięte dziąsła

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich[/QUOTE]

Witaj witaj i się udzielaj

ja po spacerku i zakupach - pada ale co tam.... lecę obiadek robić - tak planuję na kilkja dni zraziki, kotleciki i ala schabowe z piersi kurczaka - uszykuję cała blaszkę a potem tylko się odgrzeje + ziemniaczki i obiadek gotowy to idę
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:22   #4982
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

marica, ale bym lutneła temu staroscie jakbym go dopadła
jakis taki nieodpowiedzialny i nawet do winy sie nie poczuwa? Totalna porażka
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
my juz po spacerku, Tomuś spi mi na rekach bo on normalnie w lozeczku to nigdy nie zasnie...A taka kupe dzis strzelil ze cale ubranko sobie zabrudzil

a co do mojego nie jedzenia slodyczy to niestety nie wyszlo i raczej nie wyjdzie,bo ja tak odreagowuje stresy...
Zuza tez uwielbia na rekach spac ale rzadko sie to zdarza bo nie hce jej przyzyczajac. A dzis tez taka kupiche walneła ze znalazłam ja i w pępku i w skarpetach i musialam pod prysznic ja wsadzic, znaczy sie Mysze

chryzolit witamy wśród mamuś
Ja tez nie jestem tu od poczatku ale jakos sobie radze
Stary 2009-11-16, 14:48   #4983
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Chryzolit witaj, niesamowita jestes wykorzystaj gdzies te swoja pamiec :P

ja tez rozpamietuje, co by bylo gdyby albo raczej czego nie ma. no nie ma mieszkania i predko nie bedzie. a pamietam jak sie zastanawialam gdy 4 lata temu 50 m bylo za 150 000!! poki co wynajmujemy a niedlugo czas bedzie przeniesc sie do... kawalerki!!!!!!!!! we trójkę i tego to ja ***** nie przezyje. powaznie.

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

No to opowiem jak mama znalazła ząbka, tata już się za portfel łapie bo kiecka sie mamci należy za znaleźnie
Dzis mysia była grzeczniutka, i jak zwykle o 14 dostawała obiadek, tylko dzis u babci na dole bo był rodzinny obiad, no i karmiłam małą, babcia trzymała rączki bo nasz skarbuś to łapie za łyżeczke i miseczkę i sliniak wpycha sobie do buźki między łyzeczkami , i tak mi ci=os stukło jak podala którąś łyżeczkę, ale pomyslalam, że to jeszcze nie zą, a potem znów stuklo to wzięłam obstukałam góre i dół no i znalazł sie na dole po prawej stronie ale pod wieczór dała troszkę czadu, chyba ja boli, ale posmarowałam bobodentem i jak narazie(odpukać) spi. a tak to wam powiem że weekend zlecial mi jak szalony, wczoraj wybraliśmy się na zakupy i caly dzień mykną a dzis było troszkę relaksu w domku. to milej nocki i spokkojnej
gratki serdecze!!!

a pytanie: jak to mozliwe ze codziennie dajesz obiad o 14? Twoje dziecie je tak regularnie? ile w sumie dajesz posilkow?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
TZ chce mnie wygnac zebym sama spala

ehh jutro trzeba wstac do przedszkola - jak ja to przezyje

zmykam - dobranoc
tez mnie wygnal. i dobrze przynajmniej sie wyspalam wzglednie. za to rano poszlam do lekarza. zapalenie oskrzeli ehhh

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość

Niesamowite jest jak dzieci szybko się uczą jak osiągnąc to czego chcą. Np. jeżeli chce na ręce to muczy tak długo aż ją wezmę, a potem na rękach uśmiech jokera i takie westchnięcie ulgi.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, która z Was bierze Cerazette??? ... macie jakieś skutki uboczne? - ból głowy, pogorszenie cery, plamienia??? Oczytałam się w necie i juz nie wiem czy brac te tabletki czy nie

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisa
ja biore juz 2 opakowanie. wywale je w cholere. podczas tamtego opakowania mialam 2 razy okres czy krwawienie, nie wiem jak to nazwac bo nie wiem co to do konca jest.
teraz jestem w polowie drugiego i znow juz 3 dzien cieknie...
do tego mam pewne watpliwosci co do skutecznosci, z innych objawow jestem lekko nerwowa ale czy to calkowicie wina tablete nie potrafie Ci odpowiedziec.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:54   #4984
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

Bartuś poprostu sliczniutki, ja chce go na zięcia

Ej! Ja dopiero teraz zobaczyłam co napisałaś
Dziękujemy I...zobaczymy co da się zrobić w tej sprawie

Gosiek, ach, no tak Wyślę Ci dane na n-k

Chryzolit, witaj! I udzielaj się

A moje dziecko znowu sobie drzemkę ucięło
Obudził się o 12 (spał od 10) i teraz znowu.Muszę go potem wymęczyć, żeby w nocy spał I na spacer nie zdążyłam go ubrać, patrzę a ten śpiJak mi zależy na tym, żeby zasnął to nieeee.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2009-11-16 o 14:56
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 15:37   #4985
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie Mamusie
Ja tylko na momencik, bo akurat przyszła kaska świąteczna z pracy na konto i zakupy na allegro robię

To tak apropos pamietliwości chryzolit
Witaj

Musze jeszcze obiadek dac starszemu i ogarnąc chatke delikatnie

Postaram się odezwać wieczorkiem

A mojego Antosia któras cudowna teściowa rezerwuje ?
Stary 2009-11-16, 15:40   #4986
eleeri
Zakorzenienie

Bry,

Współczuję Wam dziewczyny problemów mieszkaniowych
ja to dziękuję opatrzności za to co mamy, małe ciasne ale własne i co najważniejsze bez kredytu i po całkowitym remoncie, eh tylko żeby był jeden pokój więcej

Cytat:
. Oj ale musze sie wyzalić: mam doła strasznego, przez te kłopoty co wam pisąlam, że sie nie odzywałam. we wtorek dostalam pismo, ze szkoły, że zostałam skreslona z listy studentów a jestem już na 2 roku mgr, z powodu nie złożenia w terminie indeksu i karty, byłam w szoku ryczała z 2 dni bo oddałam indeks staroście, tak jak przez ostatnie 4 lata, no ale mój tz okazał zdrowy rozsądek i zadz do łodzi to wyjasnić, pow mu że moge sie dwołać ale trzeba zapłacic 150 zł i przysłac indeks i pismo w ciągu 14 dni. dzis zaraz pisze pismo wplacam kase i wysylam. ale to niesprawiedliwe, że ja mam płacic skoro starosta przepił mój indeks, a jak zadz do niego to beszczelny nawet nie raczył przeprosic że przez niego wyleciaam bosze tylko się pochłastać, boje sie bo jak mnie nie przywroca to........
no to żeście sobie wybrali starostę od 7 boleści
dobrze że da to się odkręcić

Cytat:
Przepraszam, że z czterodniowym poślizgiem, ale dopiero dziś weszłam na wątek Jak zwykle - przy śniadaniu I tak sobie kanapeczkę jem, zieloną herbatkę popijam, gdy na stronie 153 Miramejek przywołał mnie do porządku, no więc - jestem

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich
Witam,

zobaczymy

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja z moją Mamą mam też wesoło. Tylko, że mojej nie da się nic przetłumaczyć. Na wszystko ma odpowiedź: "ee, przesadzasz". Moje nerwy też widocznie mają jakieś granice, bo w pewnym momencie pokłóciłyśmy się strasznie, przez ok. miesiąc się nie widziałyśmy Wiem, że to Mama, ale też mam prawo do spokoju we własnym domu i do podejmowania decyzji odnośnie swojego dziecka. Kilka dni temu wznowiłyśmy kontakty, ale widzę, że znowu będzie to samo Już przedwczoraj było spięcie na temat mówienia do dziecka, bo nie mogę słuchać tych "lącek, nioska, ocek, kaluzeli" itp.

W dodatku wczoraj się dowiedziałam od teściów kogo powinniśmy wybrać na rodziców chrzestnych. Nerwy mam do teraz. Mąż twierdzi, że przesadzam, bo nikt mi niczego nie nakazuje, tylko proponuje, jasne, ale kto prosił o jakieś propozycje? Na szczęście teściowie mieszkają daleko, bo telefon jakoś łatwiej znieść. Dziwne,że byli bardzo w porządku wcześniej, a od kiedy jest dziecko to same rady, w dodatku najczęściej głupie, bo sprzed 30 lat. Nie wiem co się dzieje z tymi ludźmi dookoła, czy nie są w stanie sobie wyobrazić, że my z mężem też mamy mózgi? Od 12 lat mieszkam sama i żyję, a nagle Mama i inni zaczynają mnie traktować jak debila i co najwyżej bufet dla mojego syna. Wrrr

A mojego to nikt nie chce?
znam to, te dobre rady i pouczanie na każdym kroku

rozbawiło mnie trochę to zdanie

nie martw się mojego też nikt nie chce
hmm może poszukać na innym wątku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:01   #4987
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak tak Was czytam to sie ciesze, ze mam takich rodzicow i tesciow a nie innych - ani jedni ani drudzy sie nie wtracaja z glupimi radami, moja mama wie, ze umiem wszystko zrobic przy dziecku itp...ba nawet mowi, ze jest ze mnie dumna, radzi tylko wtedy kiedy o to poprosze i nigdy nie neguje mojego zdania odnosnie dzieci, nawet jesli sie z czyms nie zgadza to mi tego nie powie np przy Eryku tylko na osobnosci bo wie, ze taki cos prowadzi donikad (miala tak z ojcem przy wychowywaniu mnie-ona mowila nie, a ojciec tak) a tesciow hmmm czasami cos tam wtraci ale to nie sa grozne rzeczy i nic nie narzuca, jesli chodzi o dzieci to o wszystko sie mnie pyta, nawet czy moze malemu zrobic to czy tamto...takze luz

ale ja dzis jestem powolna....oczywiscie nic nie zrobilam poza obiadem zrobilam kotlety de volay, hmmm nie wiem jak to sie pisze ale umeczylam sie z nimi zeby sie nie rozwalily ale na szczescie wyszly

malutek spi a ja czekam na chlopakow - moze pozniej zmienie posciele i odkurze

ahaaaaa przyszly te taborety dzis - i jestem srednio zadowolona, sa raczej sredniej jakosci a kolor zolty nie jest taki intensywny jak na zdjeciach tylko raczej taki blady, w kazdym badz razie stoja juz w kuchni, ciekawe co TZ powie - bo to niespodzianka miala byc bo zawsze marudzi, ze ja nic ze swoich pieniedzy do domu nie kupuje tylko on ciagle - to teraz wydalam cala wyplate na rzeczy do domu

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

ahh zrobie wszystko dopiero jak dam chlopom jesc i TZ pojedzie z powrotem do pracy...jakos nie mam weny, ide przed tz poki maly spi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:15   #4988
Miramej
Zakorzenienie

Oczywiście jak poszam na spacer, to produkcja postów ruszyła pełną parą

marica gratuluję pierwszego ząbka Martynki . Mam nadzieję, że sytuacja na studiach szybko się wyjaśni , a starostę przyślij do nas

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Moje dziecie pobiło dzisiaj rkord Jak poszła wczoraj spać po kąpieli czyli o 19tej to spała dzisiaj do 11
Niezły wynik , tak bez jedzenia? Karmisz piersią czy modyfikowanym?

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Widzę, że Twój też ranny ptaszek.A o której poszedł spać?
Ja mam wrażenie, że gdyby Bartek poszedł spać nawet o północy to wstałby koło 7
(...)
Chciałam się pochwalić, że od tygodnia zaczęłam ćwiczyć a6w i chyba widzę już efekty. Brzuch jest o wiele mniejszy.
Ale waga stoi w miejscu, a nie jem nic takiego tuczącego
Kubuś zasypia ok. 21. Potem wstaje ok. 5. na jedzenie i śpi do ok. 8.

Matko, a ja mam kiepski brzuch (sflaczały), ale ćwiczyć mi się nie chce

Cytat:
nie dziwie sie ... tez by mi się nie chciało, gdybym była chora ...
A mi się nie chce, chociaż jestem zdrowa

Cytat:

Rrrrozkaz

Może ciężko w to uwierzyć, ale już od kilku dni obserwowałam akcję wychowawczą Cass, zastanawiając się, kiedy na mnie padnie Nie to, żebym nie chciała, ale... wiadomo - im później, tym trudniej Taka jakaś dziwaczna mieszanina nieśmiałości i oporów Uwierz, Katarzynko, można i tak D Obserwuję/czytam Wasz wątek od samych początków, tj. odkąd jakoś w grudniu zaczęła się zbierać grupka dziewczyn i oznajmiać, że jest w ciąży, a termin ma na lipiec/sierpień... Pamiętam wszystko doskonale Pamiętam kłopoty Svinecki z przeprowadzką, seksem, zębami i malowaniem przedpokoju pamiętam "babciną" szafę p4w i to, jak mąż chciał ja przywiązywać do kaloryfera, gdy wychodził z domu pamiętam, jak finiszująca już właściwie Czekoladka czyściła wszystkie fugi w okolicy pamiętam zakupowe szaleństwa Unholy na allegro (ciuszki) Pamiętam niekończącą się sagę pt. "Jaki wózek i dlaczego nie ta gondola" oraz czyjeś za małe rurki ciążowe krążące wśród dziewczyn z wątku Mam większość Waszych słynnych przepisów, choćby na kartacze A potem urodził się Leoś, potem Nataniel, jeszcze chwilę później Antonio, a potem dzieciaczki zaczęły się sypać jedno po drugim... Doskonale zdaję sobie sprawę, że dla Was jestem obca, na dodatek o wybitnych cechach podglądacza, ale ja Was doskonale znam, a przynajmniej tyle, ile siebie tu odsłaniacie Wiem, że to potrwa (i to jest cena za rok milczenia), ale może jest szansa na zaprzyjaźnienie się?

Mój Staś przyszedł na świat 23 lipca, o 10.55, mierząc sobie 55 cm i 3300 kg Jest najukochańszym smykiem pod słońcem (tak, tak, ile wizażowych mam, tyle najwspanialszych dzieciaczków): nocą smacznie śpi, w dzień nie marudzi, płacze, tylko gdy jest głodny, ciągle się uśmiecha i czaruje wszystkich dookoła. Jest malcem butelkowym, od tygodnia wprowadzam nowe pokarmy (i tu będę mieć maaaasę pytań) i podejrzliwie obserwuję spuchnięte dziąsła

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich
No w końcu

Witaj , myślę, że szybko uda nam się zaprzyjaźnić, pisz, ile wlezie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:16   #4989
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z moją Mamą mam też wesoło. Tylko, że mojej nie da się nic przetłumaczyć. Na wszystko ma odpowiedź: "ee, przesadzasz". Moje nerwy też widocznie mają jakieś granice, bo w pewnym momencie pokłóciłyśmy się strasznie, przez ok. miesiąc się nie widziałyśmy Wiem, że to Mama, ale też mam prawo do spokoju we własnym domu i do podejmowania decyzji odnośnie swojego dziecka. Kilka dni temu wznowiłyśmy kontakty, ale widzę, że znowu będzie to samo Już przedwczoraj było spięcie na temat mówienia do dziecka, bo nie mogę słuchać tych "lącek, nioska, ocek, kaluzeli" itp.

W dodatku wczoraj się dowiedziałam od teściów kogo powinniśmy wybrać na rodziców chrzestnych. Nerwy mam do teraz. Mąż twierdzi, że przesadzam, bo nikt mi niczego nie nakazuje, tylko proponuje, jasne, ale kto prosił o jakieś propozycje? Na szczęście teściowie mieszkają daleko, bo telefon jakoś łatwiej znieść. Dziwne,że byli bardzo w porządku wcześniej, a od kiedy jest dziecko to same rady, w dodatku najczęściej głupie, bo sprzed 30 lat. Nie wiem co się dzieje z tymi ludźmi dookoła, czy nie są w stanie sobie wyobrazić, że my z mężem też mamy mózgi? Od 12 lat mieszkam sama i żyję, a nagle Mama i inni zaczynają mnie traktować jak debila i co najwyżej bufet dla mojego syna. Wrrr
Amen

Cytat:
Martwisz się takimi rzeczami, bo masz naprawdę bezproblemowe i zdrowe! dziecko
Ja tak sobie tłumaczę i się nie przejmuję drobnostkami.

Jaki kolor wzięłaś? Napisz, czy jesteś zadowolona jak już dotrze
(...)
A mojego to nikt nie chce?
Może i racja, ale zwykle tak jest, że nasze zmartwienia są adekwatne do aktualnej sytuacji . Ja nie umiem się nie przejmować, to jest sprzeczne z moją naturą . Ale bardzo doceniam fakt, że Kubuś jest zdrowy, naprawdę.

Jeszcze nie zdecydowałam, jaki wziąć kolor, ale skłaniam się ku czerwonemu

Ale śliczny jest Tymek , tylko, że ja mam Kubę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Zuza tez uwielbia na rekach spac ale rzadko sie to zdarza bo nie hce jej przyzyczajac. A dzis tez taka kupiche walneła ze znalazłam ja i w pępku i w skarpetach i musialam pod prysznic ja wsadzic, znaczy sie Mysze

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
tez mnie wygnal. i dobrze przynajmniej sie wyspalam wzglednie. za to rano poszlam do lekarza. zapalenie oskrzeli ehhh
O Matko

Cytat:
A moje dziecko znowu sobie drzemkę ucięło
Obudził się o 12 (spał od 10) i teraz znowu.Muszę go potem wymęczyć, żeby w nocy spał I na spacer nie zdążyłam go ubrać, patrzę a ten śpiJak mi zależy na tym, żeby zasnął to nieeee.
Skąd ja to znam

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-16, 16:22   #4990
cokacabanka
Raczkowanie

Hej witajcie!

Od razu kieruje do Was pytanie.
Co podać dziecku na gorączkę??? Gabrysia juz drugi tydzień ma katar, a dziś zmierzyłam jej temperaturę i ma 37.4 C

A poza tym czuję sie fatalnie. Mam grypę żołądkową i zdycham.... nawet nie mam siły poczytać co naskrobałyście przez weekend, wybaczcie.
cokacabanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:28   #4991
eleeri
Zakorzenienie

Miramej tak sobie myślę, że Ty miałaś chyba zamiar założyć sobie konto na NK ?
O ile pamiętam to chyba jeszcze na Poczekalni

No i co ?
są jakieś postępy ?
bo bym Cię zaprosiła do znajomych

Stary 2009-11-16, 16:29   #4992
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Cześć

Oznajmiam że u nas kolejny dzień z super grzecznym dzieckiem Bardzo się boje że to się wkrótce skończy bo skok "czai się tuż za rogiem" a jak do tej pory to sie u nas niestety sprawdzało.

.
Super. Moze tym razem sie nie sprawdzi Chmury sio

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witajcie
Ostatnie kilka nocy Antonio nie śpi dobrze, wierci sie kręci, wybudza, zrzuca kocyk, mimo iż wcale nie jest za ciepło... może to ząbek . Juz dawno wyczułam, że idzie.

Idę nam szykować śniadanie.

Miłego dnia
jak to jest mozliwe ze pisalas po 1szej i po 8ej jestes juz na nogach.
Kiedy sie wysypiasz
Ja usypiam kolo 24 i do 10tej rano jestem nieprzytomna

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie było mnie przez weekend i moja depresja się pogłębiła
jak Was jako tako podczytuję to mi lepiej

gratuluję pierwszego ząbka i tego, który pewnie zaraz się pojawi

widzę, ze rozmawiacie o mieszkankach, czyli o powodzie mojej depresji
Tomasz już powoli wyrasta z kołyski, a to znaczy, że musimy rozejrzeć się za łóżeczkiem, a to znaczy przemeblowanie, bo nie mamy miejsca
chyba musimy zmienić łóżko na mniejsze i składane

zaczęłam rozpamiętywać, że gdybyśmy wcześniej się zdecydowali na mieszkanie za tą kwotę byśmy mieli 2 razy większe, bo zdążylibyśmy przed tym skokiem cen.... że decyzja o dziecku była przedwczesna, bo najpierw powinniśmy się uporać z "karierą" i pieniędzmi

zamiast planów o rozwoju zawodowym mamy obawy, że małż straci pracę... i ogólnie jest do
Widze ze nie tylko ja mam takie przemyslenia mieszkaniowe. Najgorsze jest to ze mozna bylo taniej i wieksze. No ale coz, zycie Mam nadzieje ze maz nie starci pracy

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
czesc

my juz po spacerku, Tomuś spi mi na rekach bo on normalnie w lozeczku to nigdy nie zasnie...A taka kupe dzis strzelil ze cale ubranko sobie zabrudzil

marica nie martw sie wszystko na pewno sie wyjasni

a co do mojego nie jedzenia slodyczy to niestety nie wyszlo i raczej nie wyjdzie,bo ja tak odreagowuje stresy...
To tak jak ja

Gratuluje pierwszego zabka Mamy pierwsze "zlotko" .

Witaj Chryzolit. Poprosimy o zdjecie przystojniaczka

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:56   #4993
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

marysia_258,Miramej,eleer i, Svinecka, Sweet_21,
dziekuje dziewczyny za wsparcie , ja nie rozumię dlaczego akurat mój indeka zpomniał oddać a on mi nie potrafi wyjaśnić, kasy to on mi nie odda. jak poj do niego po indeks to tylko pow : no to teraz masz załatwiania" i nic więcej ale bym mu ale się opanowała i wyszłam.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

groszkolino moja mała to tak:
wstaje ok 7,40
potem biore ja do siebie do łóżka i dostaje cyca i spi tak do 10
wtedy daje bobofruta albo robie jakis deserek (jabłuszko z banankiem, albo z marchewką albo z brzoskwinką lub malinką
śpi od 11 do 12.30 a jak na dworzu to do 14
potem tak koło 13 dostaje cycka jak nie spi
a potem zanim my zjemy obiad gotuje małej marchewke, ziemniaczka, pietruszke i czasem dodaje brokułka z oliwką potem miksuje i troszkę kleiku dodaje żeby za geste nie było i to tak mi wychodzi ok 14.15 czasem o 15 jak spi do 14
no i potem tak po 16 idzie lulu i spi z godzine a czasem pół godz
i tak koło 17 dostaje bobofruta lub deserek a potem 19 kapiel cyc i lulu o 20 no czasem popatrzy na barwy szczęścia i idzie lulu

Cytat:
marica, ale bym lutneła temu staroscie jakbym go dopadła
jakis taki nieodpowiedzialny i nawet do winy sie nie poczuwa? Totalna porażka
:
oj wierz mi, że ja bym mu taką krzywde zrobiła, że sado maso to przyjemność

Cytat:
jak tak Was czytam to sie ciesze, ze mam takich rodzicow i tesciow a nie innych - ani jedni ani drudzy sie nie wtracaja z glupimi radami, moja mama wie, ze umiem wszystko zrobic przy dziecku itp...ba nawet mowi, ze jest ze mnie dumna, radzi tylko wtedy kiedy o to poprosze i nigdy nie neguje mojego zdania odnosnie dzieci, nawet jesli sie z czyms nie zgadza to mi tego nie powie np przy Eryku tylko na osobnosci bo wie, ze taki cos prowadzi donikad (miala tak z ojcem przy wychowywaniu mnie-ona mowila nie, a ojciec tak) a tesciow hmmm czasami cos tam wtraci ale to nie sa grozne rzeczy i nic nie narzuca, jesli chodzi o dzieci to o wszystko sie mnie pyta, nawet czy moze malemu zrobic to czy tamto...takze luz

ale ja dzis jestem powolna....oczywiscie nic nie zrobilam poza obiadem zrobilam kotlety de volay, hmmm nie wiem jak to sie pisze ale umeczylam sie z nimi zeby sie nie rozwalily ale na szczescie wyszly

malutek spi a ja czekam na chlopakow - moze pozniej zmienie posciele i odkurze

ahaaaaa przyszly te taborety dzis - i jestem srednio zadowolona, sa raczej sredniej jakosci a kolor zolty nie jest taki intensywny jak na zdjeciach tylko raczej taki blady, w kazdym badz razie stoja juz w kuchni, ciekawe co TZ powie - bo to niespodzianka miala byc bo zawsze marudzi, ze ja nic ze swoich pieniedzy do domu nie kupuje tylko on ciagle - to teraz wydalam cala wyplate na rzeczy do domu

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

ahh zrobie wszystko dopiero jak dam chlopom jesc i TZ pojedzie z powrotem do pracy...jakos nie mam weny, ide przed tz poki maly spi
o to masz dobrze, moja teściowa na szczęście też się nie udziela, tylko wkurza mnie że sie przyzwyczaili ze w niedz jedziemy i ak nie przyj to zaraz dzwonią. no muszę ich zaczać oduczać bo jak wróce do pracy to weekendy chce w domu spedzać, a nie kursować, no czasem tylko wpaśc ale w tygodniu najwyzej

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Witaj Chryzolit
Stary 2009-11-16, 16:57   #4994
aannuullaa
Wtajemniczenie

Moja mała ma dzisiaj dzień śpioszka, wczoraj biedna nie mogła przez te dziąsła zasnąć w dzień i wieczorem oczywiście był płacz rozpaczliwy

Dobrze że zarezerwowałam sobie Marcelka od Svinecki zanim tu się szaleństwo zaczęło przynajmniej spokojna jetem, że zięcia mam...no chyba że gorąca Weronika albo inna panna moja Martynkę zdeklasuje

Jutro mamy szczepienie..trzymajcie kciuki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 16:58   #4995
frida110
Zakorzenienie

Cześć mamusie. Zaglądam dzisiaj na wątek a tu masa stron do nadrobienia.

Czy to normalne że nie mam jeszcze okresu? (dodam, że od dnia porodu nic się nie pojawiło).

Pytanie do mam karmiących piersią. Ile czasu karmicie swoje dzieci (ile minut mniej więcej)?

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-11-16 o 17:02
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:09   #4996
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

ja robie casting, ale nie wiem co Antos na taka zołze tesciowa powie:P

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Hej witajcie!

Co podać dziecku na gorączkę??? Gabrysia juz drugi tydzień ma katar, a dziś zmierzyłam jej temperaturę i ma 37.4 C

A poza tym czuję sie fatalnie. Mam grypę żołądkową i zdycham.... nawet nie mam siły poczytać co naskrobałyście przez weekend, wybaczcie.
paracetamol w czopkach. mnie pediatra powiedziala by zbijac dopiero przy 38, ale to po szczepieniu wiec moze dowiedz sie co robic by pomoc a nie szkodzic. buziaki

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:15   #4997
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
a pytanie: jak to mozliwe ze codziennie dajesz obiad o 14? Twoje dziecie je tak regularnie? ile w sumie dajesz posilkow?
Moja mała tez regularie je. Tzn. to sa takie max 0,5h roznice
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Bry,

nie martw się mojego też nikt nie chce
hmm może poszukać na innym wątku
Co nie chce?
A moja blondyneczka z niebieskimi oczkami może byc?
nie pożaluje

Cytat:
---

groszkolino moja mała to tak:
wstaje ok 7,40

potem biore ja do siebie do łóżka i dostaje cyca i spi tak do 10
wtedy daje bobofruta albo robie jakis deserek (jabłuszko z banankiem, albo z marchewką albo z brzoskwinką lub malinką
śpi od 11 do 12.30 a jak na dworzu to do 14
potem tak koło 13 dostaje cycka jak nie spi
a potem zanim my zjemy obiad gotuje małej marchewke, ziemniaczka, pietruszke i czasem dodaje brokułka z oliwką potem miksuje i troszkę kleiku dodaje żeby za geste nie było i to tak mi wychodzi ok 14.15 czasem o 15 jak spi do 14
no i potem tak po 16 idzie lulu i spi z godzine a czasem pół godz
i tak koło 17 dostaje bobofruta lub deserek a potem 19 kapiel cyc i lulu o 20 no czasem popatrzy na barwy szczęścia i idzie lulu

A to plan dnia mojej Zuzinki:
8:15/9:00 - budzi sie - I jedzonko
10:00/10:30 - drzemka 30/45 min
11:30/12:00 - II jedzonko
13:30/14:00 - spanko 1/1,5h
15:15/15:30 - III jedzonko
16:30/17:00 - dzremka 15/30 min
18:00/18:30 - IV jedzonko
20:30 - plumkanie
21:00 - V jedzonko i SPANIE 11/12h

A wtym tyg musze sie w koncu po dywan wybrac. Tydzien temu coprawda juz kupilam w LeroyMerlin ale musiałam oddac bo tak kłaki wychodziły ze masakra. bałam sie że mi Zuzinka bedzie to do buzi brac wiec teraz musze od nowa kupowac.
Mykam obiadek skonczyc robic bo niedługo małż wraca i głodny bedzie (jak zwykle zreszta)

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-16 o 17:16
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:21   #4998
chryzolit
Raczkowanie

Bry Ponowne

Marysiu, Svinecko, Skierko, Sweet, Mayaha, Groszkolino, Unholy, Eleeri, Syla no i oczywiście Miramej - dzięki za powitanie)) No i jednak nie wytrzymałam i zajrzałam tu przed jutrzejszym śniadankiem) Hm, wychodzi na to, że przez ostatni rok nie robiłam nic innego, tylko po cichu robiłam notatki na wasz temat, knując przy tym perfidne teorie spiskowe) Pamięć faktycznie mam niezłą, ale to raczej męczące, ba - czasem nawet zabójcze - czasem wolę poudawać, że czegoś nie pamiętam i życie staje się prostsze)

Eleeri, uwierz we mnie)

Czy mogę dopisać się do Waszej listy Mam?

Moje dziecię, objedzone mleczkiem i deserkiem, usnęło właśnie smacznie, stąd moja aktywność Oczywiście, z rozpędu zapomniałam napisać Wam czegoś o obecnym Stasiu Dokładnie za tydzień kończy czwarty miesiąc, ubranka w rozmiarze 68 są już powoli przykrótkie, a waga... Aktualnej nie znam, ale trzy tygodnie temu to było 7,5 kg) A więc goni najlepszych)

Zgodnie z życzeniem zamieszczam dwie fotki: na jednej Staś (a to niespodzianka ), na drugiej (najnowszej) Stasina z dumną jak nie wiem co mamą)

P.S. Mam pytanie, może troszkę głupie: dlaczego, jeśli piszę posta i nikogo nie cytuję, nie pojawia mi się okienko z emotikonkami??
P.S.2 No i drugie: Zdradzi mi ktoś tajniki wielocytowania?)
chryzolit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:27   #4999
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Czy to normalne że nie mam jeszcze okresu? (dodam, że od dnia porodu nic się nie pojawiło).

Pytanie do mam karmiących piersią. Ile czasu karmicie swoje dzieci (ile minut mniej więcej)?
ja karmię i okresu też nie mam. podobno jak nie ma przerw więcej niż 5 godz między karmieniami to do skończenia karmienia okresu nie powinno być. ale wiadomo że każda kobieta jest inna i zdarza się ze karmi i ma okres. ja zacznę "uważać" po tym jak zaczn dawać Amelce inne jedzonko bo wtedy częstotliwość i ilośc karmienia będzie mniejssza.
a i karmię średnio co 2 godz po jakieś 10-15 minut a w nocy co 3-4 godz ale nie wiem ile bo potem zasypiam
moje dziecko jest niemożliwe. robiłam jeść - kotlety, schabowe, skrzydełka i w międzyczasie pospała a potem na zmywanie wzięłam ją do kuchni i o jakimś czasie przyszła współlokatorka do kuchni pogadać i zagadała do Amelki a ta w taki ryk że ledwo ją uspokoiłam w szoku byłam musiałam biegiem do pokoju i tu jakoś się uspokoiła. mam nadzieję że to nie będzie tak z każdym obcym.....

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Bry Ponowne

Marysiu, Svinecko, Skierko, Sweet, Mayaha, Groszkolino, Unholy, Eleeri, Syla no i oczywiście Miramej - dzięki za powitanie)) No i jednak nie wytrzymałam i zajrzałam tu przed jutrzejszym śniadankiem) Hm, wychodzi na to, że przez ostatni rok nie robiłam nic innego, tylko po cichu robiłam notatki na wasz temat, knując przy tym perfidne teorie spiskowe) Pamięć faktycznie mam niezłą, ale to raczej męczące, ba - czasem nawet zabójcze - czasem wolę poudawać, że czegoś nie pamiętam i życie staje się prostsze)

Eleeri, uwierz we mnie)

Moje dziecię, objedzone mleczkiem i deserkiem, usnęło właśnie smacznie, stąd moja aktywność Oczywiście, z rozpędu zapomniałam napisać Wam czegoś o obecnym Stasiu Dokładnie za tydzień kończy czwarty miesiąc, ubranka w rozmiarze 68 są już powoli przykrótkie, a waga... Aktualnej nie znam, ale trzy tygodnie temu to było 7,5 kg) A więc goni najlepszych)

Zgodnie z życzeniem zamieszczam dwie fotki: na jednej Staś (a to niespodzianka ), na drugiej (najnowszej) Stasina z dumną jak nie wiem co mamą)

P.S. Mam pytanie, może troszkę głupie: dlaczego, jeśli piszę posta i nikogo nie cytuję, nie pojawia mi się okienko z emotikonkami??

przystojniak rezerwuje dla Amelki

co do pierwszego pyt to nie wiem a do drugiego to ja niedawno po czyjejś odp też doszłam jak się wielocytuje jak masz po prawej str cytuj potem w środku takie mniejszy cudzysłów i chyba odp to kogo chcesz zacytować to klikasz na tą małą ikokę z cudzysłowiem i tak kilka osób i potem dajesz odp i będzie.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:28   #5000
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
ale jestem zadowolona z zakupowwprawdzie plaszczyka i butow nie kupilam bo stwierdzilam ze mam fajny ten co mam( w zeszlym roku kupiony przed ciaza a potem lezal bo brzuchol zawadzal)
ale kupilam sobie pare sexy tuniczek i getry oraz spodnie rurki z materialu
Weronika lezy w lezaczku i bawi sie ksiazeczka-wstawie potem pare fotek tylko bateria sie naladuje bo padla.....aaa i udalo mi sie wreszcie uchwycic usmiech mojego smieszkaa zawsze jak chcialam cyknac to zanim aparat zrobil to ona juz sie nie smiala

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kubuś troszkę marudzi od rana - teraz zasnął - dopiero niedawno zaczęliśmy skok , ale wczoraj jakoś szybciej niż ostatnio zasnął po kąpieli i wstał dopiero o 5.50
Wercia tez wczoraj zasnela jak zawsze o 21.30 i na mleko wstala dopiero o 6.00ale wytrabila po kapieli 140ml mleka wiec podejrzewam ze wczesniej nie mogla zasnac bo pila po 100ml a mnie nie przyszlo na mysl zeby jej dac jeszcze mleka-co za matka ze mnie

Cytat:

Tomasz już powoli wyrasta z kołyski, a to znaczy, że musimy rozejrzeć się za łóżeczkiem, a to znaczy przemeblowanie, bo nie mamy miejsca

zaczęłam rozpamiętywać, że gdybyśmy wcześniej się zdecydowali na mieszkanie za tą kwotę byśmy mieli 2 razy większe, bo zdążylibyśmy przed tym skokiem cen.... że decyzja o dziecku była przedwczesna, bo najpierw powinniśmy się uporać z "karierą" i pieniędzmi

zamiast planów o rozwoju zawodowym mamy obawy, że małż straci pracę... i ogólnie jest do
kurcze ciezka sprawa, ale musi byc dobrze wiec napewno cos wymyslicie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Marica gratuluję ząbka u nas etap gryzienia wszystkiego wiec kto wie.....
ooo u nas tak samo

Cytat:
. Oj ale musze sie wyzalić:......
jak to bym takiegozatluk la!!! niech teraz on zalatwia!!

Cytat:
moje dziecko chyba sie zlitowalo nad chora matko bo wstal dzis w nocy tylko raz a juz bardzo dawno tak nie bylo - fakt, ze przez godzinke mu sie spac nie chcialo ale i tak sobie przysnelam i tylko obudzil mnie jak juz zaczelo mu sie nudzic i zaczal jeczec, dalam cyca i poszedl spac dalej
no wreszcie sie mamusia wyspala

Cytat:
Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić

Może ciężko w to uwierzyć, ale już od kilku dni obserwowałam akcję wychowawczą Cass, zastanawiając się, kiedy na mnie padnie Nie to, żebym nie chciała, ale... wiadomo - im później, tym trudniej Taka jakaś dziwaczna mieszanina nieśmiałości i oporów Uwierz, Katarzynko, można i takObserwuję/czytam Wasz wątek od samych początków, tj. odkąd jakoś w grudniu zaczęła się zbierać grupka dziewczyn i oznajmiać, że jest w ciąży, a termin ma na lipiec/sierpień... Pamiętam wszystko doskonale Pamiętam kłopoty Svinecki z przeprowadzką, seksem, zębami i malowaniem przedpokoju pamiętam "babciną" szafę p4w i to, jak mąż chciał ja przywiązywać do kaloryfera, gdy wychodził z domu pamiętam, jak finiszująca już właściwie Czekoladka czyściła wszystkie fugi w okolicy pamiętam zakupowe szaleństwa Unholy na allegro (ciuszki) pamiętam niekończącą się sagę pt. "Jaki wózek i dlaczego nie ta gondola" oraz czyjeś za małe rurki ciążowe krążące wśród dziewczyn z wątku Mam większość Waszych słynnych przepisów, choćby na kartacze A potem urodził się Leoś, potem Nataniel, jeszcze chwilę później Antonio, a potem dzieciaczki zaczęły się sypać jedno po drugim... Doskonale zdaję sobie sprawę, że dla Was jestem obca, na dodatek o wybitnych cechach podglądacza, ale ja Was doskonale znam, a przynajmniej tyle, ile siebie tu odsłaniacie Wiem, że to potrwa (i to jest cena za rok milczenia), ale może jest szansa na zaprzyjaźnienie się?

[/QUOTE]
witajco za pamiechehe ja juz zapomnialam ze takie rzeczy wyprawialam hihi
prosimy o fotke Stasia

Cytat:
Hej witajcie!

paracetamol w czopkach albo w aptece sa dla malych dzieci syropy na goraczke np.Panadol ale od 4 mce chyba.....
zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Dobrze że zarezerwowałam sobie Marcelka od Svinecki zanim tu się szaleństwo zaczęło przynajmniej spokojna jetem, że zięcia mam...no chyba że gorąca Weronika albo inna panna moja Martynkę zdeklasuje

no to by byla prawdziwa bitwa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:31   #5001
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
B

przystojniacha
a mamusia tez ładna

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:42   #5002
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

To się ciesz że jeszcze nie masz
ja już miałam dwa razy

ja karmię od kwadransa do 30 min

Cytat:
Co nie chce?
A moja blondyneczka z niebieskimi oczkami może byc?
nie pożaluje

A to plan dnia mojej Zuzinki:
8:15/9:00 - budzi sie - I jedzonko
10:00/10:30 - drzemka 30/45 min
11:30/12:00 - II jedzonko
13:30/14:00 - spanko 1/1,5h
15:15/15:30 - III jedzonko
16:30/17:00 - dzremka 15/30 min
18:00/18:30 - IV jedzonko
20:30 - plumkanie
21:00 - V jedzonko i SPANIE 11/12h
Oczywiście
hura
mam już synową
i jaką śliczną

zazdroszczę 12 godzin snu

Stary 2009-11-16, 18:17   #5003
nerwusek
Raczkowanie

Cytat:

Moja mała je od 5-10 minut co 2-3 godziny, zarówno w nocy jak i w dzień.
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:23   #5004
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Moja mała ma dzisiaj dzień śpioszka, wczoraj biedna nie mogła przez te dziąsła zasnąć w dzień i wieczorem oczywiście był płacz rozpaczliwy

trzymamy mocno
ja też chyba mam już zięcia no nie sweet

Cytat:

nie strasz mnie, to już powinien być okres u karmiących cycem???

Cytat:
Bry Ponowne

Eleeri, uwierz we mnie)

no no przystojniaczek kolejny na wątku
Stary 2009-11-16, 18:24   #5005
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej!
Na początku Was pytam...co robicie jeszcze na tyn wątku? 5000 postów stukneło a nowa część czeka aż ktoś coś napisze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:25   #5006
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Miramej tak sobie myślę, że Ty miałaś chyba zamiar założyć sobie konto na NK ?
O ile pamiętam to chyba jeszcze na Poczekalni

No i co ?
są jakieś postępy ?
bo bym Cię zaprosiła do znajomych
Niestety postępów brak i raczej ich nie będzie

Cytat:

Cytat:

Ja też nie mam i wcale nie tęsknię

Jedno nasze karmienie trwa od 7 do 12 minut.

Cytat:
Bry Ponowne

(...)

Oj, mam to samo

Staś super chłopak , mamusia Stasia też super

Co do pierwszego p.s. to nie wiem. Na drugie odpowiedziała skierka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja karmię i okresu też nie mam. podobno jak nie ma przerw więcej niż 5 godz między karmieniami to do skończenia karmienia okresu nie powinno być. ale wiadomo że każda kobieta jest inna i zdarza się ze karmi i ma okres. ja zacznę "uważać" po tym jak zaczn dawać Amelce inne jedzonko bo wtedy częstotliwość i ilośc karmienia będzie mniejssza.
a i karmię średnio co 2 godz po jakieś 10-15 minut a w nocy co 3-4 godz ale nie wiem ile bo potem zasypiam
moje dziecko jest niemożliwe. robiłam jeść - kotlety, schabowe, skrzydełka i w międzyczasie pospała a potem na zmywanie wzięłam ją do kuchni i o jakimś czasie przyszła współlokatorka do kuchni pogadać i zagadała do Amelki a ta w taki ryk że ledwo ją uspokoiłam w szoku byłam musiałam biegiem do pokoju i tu jakoś się uspokoiła. mam nadzieję że to nie będzie tak z każdym obcym.....
To chyba nieprawda z tymi przerwami, ja w nocy mam przerwę 8-9 godzin, gin mi mówił, że nie ma reguły.

skierka co to znaczy "zacznę uważać"? Chyba nie myślisz, że karmienie piersią jest formą antykoncepcji? Owulacja jest, nie ma tylko @.

Może Amelce współlokatorka nie przypadła do gustu?

Dziewczyny, chyba czas iść na nowy wątek, nie?

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-16, 18:27   #5007
muszka66
Rozeznanie

Cytat:

ja tez nie dostalam jescze okresu. ale nie tesknie za nim wogole
a co karmienia, karmie co ok.2,5 godz, kiedys ok 20-25 min a ostatnie dni to max 15 min. nie wiem co sie dzieje, czemu tak krotko. jesli nie przybierze na wadze to musze zaczac ja dokarmiac. a w nocy to oj dluga przerwa, je przezd 21,wstaje ok 2-5, dzis np 5.22 a potem to juz rano.

Moja Myszka miala dzis dzien piszczenia. oj mialam dosc, bo dodatkowo mam atrakcje w postacji wiercenia u sasiadow. dom wariatow!
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:28   #5008
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

czekoladko tez na poczatku sie wkurzyłam i wyzywalam że teraz powinien zalatwiac ale juz wole sama bo jak załatwi tak jak oddał ten indeks to ja pier*****
Stary 2009-11-16, 18:36   #5009
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

u nas wyglada to podobnie, a nawet kapke gorzej...
Rowniez zakupilismy mieszkanie jak ceny za m2 byly jak wyyyysokie jak na miejsce gdzie zamieszkuje.

Decyzji o dziecku nigdy nie zalowalam.Udalo sie zgodnie z zamierzonym planem, a nawet zbyt szybko bo zakladalam staranek dluzszyc czas.
Na rozwoj sie nie nastawiam...Moze jak dzieci odchowac

A co do powrotu do pracy to nawet nie chce mi sie myslami wracac do rewelacji jakie mi dzis szef sprzedal.Milo z jego strony ze podsunal jakies rozwiazanie...Zawsze mialam fajnych szefow.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
p4w u mnie powrot do pracy tez wisi pod znakiem zapytania
rozmawialam dzis z moja pania dyr i szkoda gadac, wiem ze moge zlozyc ten wniosek o obnizenie czasu pracy i bede chroniona ale teraz juz nie wiem czy tak chce
miesiecznie mamy sporo kosztow i raczej nie stac na to zebym mogla zostac w domu ale jakos to bedzie
mieszkanie tez male ale wlasne i tym sie pocieszam

bedzie dobrze
a gdyby nawet maz stracil prace (tfu tfu) to na pewno znajdzie cos nowego
a dlaczego nie wiesz czy chcesz?
http://forumprawne.org/prawo-pracy/7...nie-etatu.html
przeciez mozesz o wiele mniej obnizyc sobie etat łapiac sie na parasol ochronny

Cytat:
Kochana, nie rozpamiętuj, bo to nie ma sensu
Sami mamy na głowie horrendalny kredyt na dom (tzn w sumie tz ma), w którym ku woli ścisłości ja nie chcę mieszkać.Ale to już inna bajka
a ja jestem ciekawska dlaczego ?

a 6widera mam dodana w zakladce i nawet nie chce mi sie tego oblookac, ale ze mnie len...

Cytat:
kto za mnie odkurzy, umyje podlogi, zmieni posciele i zrobi obiad
nie chce mi sie i jeszcze nic nie zrobilam
no i nie uwierzycie
ja na plotkach w pracy, maz z mala w domu.Wracam a robota w najlepsze wre.Mala spala, a on posprzatal na blysk kuchnie,wstawil zmywarke, zrobil odkurzaczem, powynosil graty z ktorymi rozstawal sie juz dluuugi czas i nawet zrobil przemeblowanie bo drugiego kompa chce odpalic i stanowisko musial sobie przygotowac, no i zadbal o jedzenie dla siebie do pracy.
Musze ta date zaznaczyc w kalendarzu

- chryzolit piekny ten twoj post.Taka pigulka poczekalni, az mi sie przypomnialy tamte czasy.
Zapraszamy do naszego grona

Cytat:

ja tez rozpamietuje, co by bylo gdyby albo raczej czego nie ma. no nie ma mieszkania i predko nie bedzie. a pamietam jak sie zastanawialam gdy 4 lata temu 50 m bylo za 150 000!! poki co wynajmujemy a niedlugo czas bedzie przeniesc sie do... kawalerki!!!!!!!!! we trójkę i tego to ja ***** nie przezyje. powaznie.
ooo ale byloby fajnie, teraz taki metraz conajmniej o 100tysi wiecej

nie macie innego wyjscia rozumiem? chyba bedziesz zmuszona przezyc...i napewno bedzie ciezko.A czy to chwilowe czy docelowe?
wspolczuje.Ciezko mi to sobie wyobrazic, chyba ze ta kawalerka spora

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Ja tylko na momencik, bo akurat przyszła kaska świąteczna z pracy na konto i zakupy na allegro robię

juz swiateczna kasa ?

No ja zarezerwowalam juz baaaaardzo dawno temu przeciez

Cytat:
jak
nooo prosze napisz jak zrobilas i czy maselko ci nie ucieklo przy smazeniu
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:40   #5010
gorgulek
Zakorzenienie

marica co za doopek, takiego to tylko
na liste wpisza cie na pewno

Cytat:
kto za mnie odkurzy, umyje podlogi, zmieni posciele i zrobi obiad
nie chce mi sie i jeszcze nic nie zrobilam

dziewczyny a za te 26 dni urlopu placi pracodawca czy zus?
placi zus

Cytat:
Dziewczyny, która z Was bierze Cerazette??? ... macie jakieś skutki uboczne? - ból głowy, pogorszenie cery, plamienia??? Oczytałam się w necie i juz nie wiem czy brac te tabletki czy nie
ja wprawdzie cerazette nie biore ale bralam azalie(tez dla kobiet karmiacych) i mialam skutki uboczne, ciagle jakies plamienia, bol glowy, zawroty, odstawilam w koncu i jest juz ok

Chryzolit witaj
synus sliczny
ja tez wiele takich sytuacji pamietam bo podczytywalam prawie od poczatku

Cytat:
Hej witajcie!

ja podawalam paracetamol, 10 mg na kg wagi dziecka, czopki byly 80 mg wiec kawaleczek odcinalam
dr powiedziala ze jesli temp bedzie sie utrzymywala to mozna podac co 6 godz ale lepiej co 8h, ja przy temp 37,4 bym sie chyba jeszcze wstrzymala z podaniem czopka

Cytat:

trzymamy

czy my nie powinnismy przeniesc sie juz na II czesc watku?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości