|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
straszne to jest:/ Juz to raz przechodzilam jak Tz nie mógł mnie odwiedzac
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o katar to tez w tamtym tyg się z nim męczyłam, pytałam położną co mogę zastosować to powiedziała żebym zapytała w aptece. tam farmaceutka poleciła mi Euphorbium tj aerozol do nosa. można go stosowac nawet u niemowląt ponieważ jest to roztwór soli fizjologicznej czy coś w tym stylu. więc wydaje mi się że kobiety karmiące też mogą to stosować (na ulotce nie ma przeciwwskazań). a ten środek jest naprawdę dobry. szybko pomaga i co dla mnie istotne - nie spływa po gardle. ja za niego w aptece zapłaciłam 22,90 (buteleczka 20 ml). |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam, żeby to było takie wspólne przeżycie - a tu ta grypa...Ja jeszcze sie nie spakowałam choć przeszło mi to przez myśl ![]() chyba się dzisiaj spakuję bo to już 37 tydzień się zaczyna
|
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny co Wy z tymi terminami porodu? przeciez juz dawno rozmawiałysmy że termin z usg, zwlaszcza w drugiej poowie ciąży jest niemiarodajny i pokazuje tylko jak duży jest dzidziuś...
|
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczyna się już mega stresować tym porodem ![]() Zwariuje ![]()
|
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie załamie jak jeszcze tam sama będę....Cytat:
Moj lekarz tez mowil, zeby sie tym w ogóle nie sugerowac Wiec ja sie trzymam terminu 17 grudzien, no ale juz mam powiedziane, ze mam starzejace sie lozysko więc napewno do tego terminu nie dotrwam ![]() jestem strasznie ciekawa jak to bedzie. Bo mi wszytskie dolegliwosci przeszly... no oprócz zgagi i bezsennosci
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Domi nie wiem
jakoś tak to podgoda,to wielkie zmiany i obawy jak będe Sobie radziła ,to moja twarz zombiii ,mieszkanie itd itd stresuje sie tym wszystkim strasznieZgagi ja jeszcze nie miałam ,ja wełóg ost. M termin mam na 22
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-19 o 11:20 |
|
|
|
#3038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się tez wydaje że najważniejsze jest teraz żeby stanik dobrze podtrzymywał biust, nawet kosztem odpiananych ramiączek, czyli lepiej już taki zwykly i opuscić ramiaczko, byleby dobrze trzymal Cytat:
Cytat:
A czemu Ty się denerwujesz? Chyba u Ciebie nic nie zwiastuje ze możesz nie donosić? Cytat:
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie. Dawno się nie odzywałam, ale jakoś brakuje mi czasu, czasami Was tylko podczytuję. GRATULUJĘ wszystkim mamusiom ich ślicznych pociech a oczekującym życzę szybkich porodów
Ja już też jestem mamusią i mam super synka Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestes pod lista i mialam Cie juz usunac, wiec nie wiem co zrobic teraz bo nie mam danych...
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
... mówicie że terminy z usg nie są wiarygodne...
ale ja się nie obrażę jak mi Lenka na świat przyjdzie w okolicach 1 grudnia
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam za odpowiedzi
Ja teoretycznie mam 14dni do porodu bo cc a dziś mam wizytę więc zmolestuje doktora o dokładny termin![]() Torba do szpitala leży głęboko w szafie nic nie mam jeszcze spakowanego
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zgagi w ogole nie mialam, a dziś nawet spałam dobrze ![]() Co dzisiaj robicie mamusie oczekujace? Ja zaczne od depilacji nog i pedicure. Mam zamiar sie troszke powyginac i sama sobie poradzic ![]() A torbę już wyjęlam wczoraj. Teraz ja tylko zapakować. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
A ja bym z kolei chciala dokladnie w terminie. Ani wcześniej, ani pózniej.
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sprzatalam po glupim kocurze znow, bo znow narobil na wycieraczke, mimo, ze kupilismy nowa Tz pojdzie potem do tej babory i jej cos powie, niech swoje koty chowa. Ja mam odpoczywac a nie sprzatac za jakimis zwierzakami niewychowanymi![]() Oczywiscie zorientowowalam sie, ze cos mi smierdzi, bo zaczelo dochodzic do mieszkania:/ |
|
|
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
GUCIA GRATULACJE
![]() Doczekałaś się w końcu upragnionej kruszynki ![]() ![]() Brombi, Malinka, Kate, Karenina Wasze dzieciaczki są super śliczne ![]() Torbę mam spakowaną, w końcu wszystko już mam. Teraz czas najwyższy się wziąć za pranie i prasowanie dla maluszka Nigdy nie lubiłam prasować, ale myślę, że w tym przypadku będzie to sama przyjemność ![]() U mnie w szpitalu dla dzieciaczka trzeba mieć chusteczki i pieluchy. A potem to już ubranko na wyjście tylko. Odebrałam wyniki badania na paciorkowca - wszystko OKI W poniedziałek idę do ginki i odebrać resztę badań już takich końcowych pewnie.U mnie dalej jest wysoko, strasznie ciężko mi się oddycha, a poza tym czuję się bardzo dobrze. Oczywiście też się dołączam klubu nocnym rozmyśleń filozoficznych ![]() ![]() DOMI, a może kup taki płyn KOT STOP wiem w sklepie typu Castorama dostępny jest. Popsikasz wycieraczkę. Wprawdzie przez pierwsze 2 dni może jechać tym płynem, ale z kotem będziesz miała spokój. A z tego co wiem pozbyć się smrodu kocich sików jest bardzo trudno ... U mnie taki płyn się sprawdza zawsze. Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-11-19 o 11:44 |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyrazy współczucia...
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie posprzatalam a i tak wali Dzieki za info, oby ten płyn pomogl (((
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
wklejam fotki mojego brzucholka
![]() jak zwykle w piżamie dzisiaj mamy pełne 36 tygodni!
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja bym wzieła tego kota za ogoni
....powiedz Kochanej sądziadce by kupiła to coś na kota ...Nie mam piDŻamy do szpitala ani szlafroku
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuję dziś spakować torbę. Wcześniej sobie wszystko poprałam, przygotowałam i teraz czas najwyższy wrzucić to do torby (też wypranej
). Wczoraj dokupiłam śpiochy w rozmiarze 56, bo mi położna poradziła, żeby chociaż 1 rzecz mieć mniejszą (wszystko inne mam 62), mimo, że będę mieć duże dziecko. Na te pierwsze dni na pewno się przyda. No i dałam się namówić ![]() A wczoraj przeżyłam swoje pierwsze w życiu skurcze. Bardziej się wystraszyłam nie skurczami, a tym, że byłam na zakupach sama i bałam się, że nie dojdę do teściów, gdzie był mój tż Ale po kilku minutach przeszły. Potem jeszcze wieczorem miałam ze 2-3, ale takie nieregularne. Ciekawa jestem jak to będzie z tym moim terminem porodu. USG się nie sugeruję, bo ostatnie wykazało 27.11 (a wg miesiączki 22.12) - po prostu nasza długaśna pociecha zawyża normy Lekarz ze spokojem umawiał się z nami na wizytę na 02.12, więc do tego czasu pewnie dotrwam, a co potem ![]()
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze ja też muszę się w końcu spakować do szpitala... Mam niby wszystko co trzeba tylko muszę to zapakować... Żebym jakby co nie musiała po całym domu latać i po szafach szukać ![]() Nadia, super że paciorkowca brak ![]() Ja nie robiłam tego badania, ale jak byłam w szpitalu to pobrali mi znowu wymaz z szyjki macicy i strasznie jestem ciekawa czy już się pozbyłam tych wrednych bakterii które tam miałam... Byłam dzisiaj w szpitalu po wynik ale jeszcze nie ma... Może będzie jutro ![]() Cytat:
Ale Ty chyba nie przytyłaś zbyt dużo? Bo ja na tym samym etapie ciąży co Ty mam chyba większy brzuszek a tylko 7kg na plusie?Chociaż... może mi się tylko wydaje że ten mój brzuch taki wielki? Muszę pstryknąć jakieś aktualne fotki
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja od ndz mogę rodzic
![]() Cytat:
ładny ładny brzuszek. a mi się chyba dzidzia pcha w kanał rodny bo mnie tak brzuch boli tam na dole jakbym się jakimś pasem ścisneła
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia
Belladona czemu nic nie piszesz? ![]() Troszke sie uspokoilam, bo mama ma mi ze szpitala jakis plyn przyniesc mocny. Mowila, ze po nim kocur powinien przestac sikac. A jak nie to kupie ten, ktory polea Nadia |
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogólnie poszłam w szerz, trochę tu, trochę tam... mam nadzieję, że zrzucę te kg po porodzie! a ty wklejaj fotę swojego brzucholka! |
|
|
|
|
#3055 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulujemy!!! Cytat:
musisz poprubowac ktory krem jest najlepszy dla twojego malenstwa![]() ![]() Cytat:
SZOK!! wrszcie sie mamusia rozpakowala Gratulacje![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogole go nie nosimy.. tylko do odbicia.. jak marudzi troche to marudzi lezy sobie sam nikt do niego nie idzie (zeby pozniej sie nie sapnal ze jak pomarudzi to kazdy do niego przychodzi ) a jak juz bardzo marudzi to ide do niego i gadam do niego glaszcze go po glowie pupie iplecach albo klepie po pupie albo nogi do gory mu troche podnsosze.. uspokaja sie od razu i albo zasypia albo przestaje marudzic to go zostawiam i po 10 minutach przychodze a on spi
|
|
#3056 | |||
|
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny ale mi mały teraz koncert odstawił
Boże aż się zanosił. Kurcze on się chyba robi taki uparty jak tżtCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę coś posprzątać póki mój syn spi. O właśnie się obudził ![]() ![]() :ma d:
|
|||
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tarasia piękny malutki brzusio, a wszystkie właścicielki tych pięknych brzuszków które tu zaobserwowałam to szczuplutkie takie |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys ogladalam Supernianie |
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia WIELKIE GRATULACJE !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

to mnie martwi najbardziej...

o odpowiedź. 

to podgoda,to wielkie zmiany i obawy jak będe Sobie radziła ,to moja twarz zombiii 

(a co, stwierdziłam,że trzeba będzie się jakoś prezentować na wigilię
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wyrazy współczucia...