Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 08:52   #1561
teteesia
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
O kurcze! nieźle chyba sama sie przerzuce na allegro
Mieli coś z tym zrobić i dalej nic, ja nie mam pojęcia kto to może sprzedawać w takich ilosciach po takiej cenie
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:54   #1562
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UAE Pokaż wiadomość
anulkaandzia
sprawdz w strefie w zakladce "o co pytacie" -> JAKIE OBOWIĄZUJĄ LIMITY KREDYTOWE?
Dziekuje bardzo czyli lepiej jesli bede miala zamowienie za 1000 rozdzielic to na dwa zamowienia w dwoch terminach ehhh jakie to logiczne :P
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:54   #1563
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
szok
jak sie to gościowi opłaca
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:54   #1564
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Pisałyście o notesikach na magnesach, gdzie moge znalesc kod do nich? Na zadnym formularzu zamowien go nie widze Chyba wrzucę każdej klientce do zamówienia taki notesik, napewno się ucieszą
Opis jest na ostatniej stronie HT kod 34066

Edytowane przez anusiaa
Czas edycji: 2009-11-23 o 08:57
anusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:00   #1565
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo czyli lepiej jesli bede miala zamowienie za 1000 rozdzielic to na dwa zamowienia w dwoch terminach ehhh jakie to logiczne :P
tylko wtedy tracisz na upuscie- wiec może lepiej poprosic OMS o to potwierdzenie- zawsze to troche upustu więcej
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:00   #1566
ewa_krk
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15447710] Napisane przez malgosia27
Zobaczcie to:
http://allegro.pl/item823692764_avon...ka_g ratis.html

[/QUOTE]

Rzeczywiście taka ilość i jeszcze przesyłka gratis jak to kurcze możliwe

ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:12   #1567
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez ewa_krk Pokaż wiadomość
Rzeczywiście taka ilość i jeszcze przesyłka gratis jak to kurcze możliwe
Na All jest sporo takich aukcji ja sama kupowałam wodę Tomorrow i to prawie rok temu za 31 zł. Choć jestem konsultantką to niekiedy wolę kupic tam bo znacznie bardziej mi się to opłaca.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 09:37   #1568
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Mnie się jakiś czas temu udało ściagnąć Regulamin Programu Lojalnościowego w Wordzie, ale teraz nie pamiętam, w którym miejscu on jest, bo pod Regulaminami w zakładce Pliki do ściagnięcia go nie ma
Strefa konsultantki - strona powitalna - oferta specjalna program lojalnościowy dla konsultantek (trzeci kwadrat po prawej stronie)

Jak ściągniesz i wypakujesz to jest tam regulamin w wordzie i oferta na katalog 16

Cytat:
Napisane przez ewa_krk Pokaż wiadomość
Mam kolejne głupie pytanie Ten program luksusowy obowiązuje tylko w k16 no nie? w K17 juz tego nie bd ?
jeśli myślisz o tym programie dotyczącym zapachów z upustem 45 % to niestety ale obowiązuje tylko w katalogu 16, ja też bardzo żałuję

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-23 o 10:13
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 11:08   #1569
JolciaBDG
Przyczajenie

Chciałam tylko zapytać najpierw Was czy któraś, z Krakowa najlepiej, żeby się nie bawić w przesyłki, chciałaby może tę zawieszkę ode mnie odkupić? Bo jak jakaś wizażanka o niej marzy, to wolałabym ją uszczęśliwić, niż OMSkę, która dopisuje mi do zamówienia coś, czego nie chciałam....

witaj. Jeśli mieszkasz w Krakowie to jest tam z pewnościa COK. W COKu często siedzą liderki i pewnie chętnie któraś z nich odkupi od Ciebie taką zawieszkę. W ostateczności możesz ja również zwrócić. Wystarczy wziąć do COKu fakturkę i produkt. Tam obsługa centrum poinformuje Cię jak to zrobić
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 11:25   #1570
andziat
Zakorzenienie

dowiedziałam się, że za zakupy w katalogu 16 na kwotę 1000 zł (Avon Club oferta specjalna) można wraz z zamówieniem z katalogu 17 kupić w cenie promocyjnej (7,00 zł) krem na dzień 50 ml anew reversalist nowość z katalogu 03/2010 jego zdjęcie jest w demo do k02/2010 rosyjskie, ale u nas ma być takie same, zamieszczone przez Suszarę w wątku katalogowym

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-23 o 11:29
Stary 2009-11-23, 11:35   #1571
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Strefa konsultantki - strona powitalna - oferta specjalna program lojalnościowy dla konsultantek (trzeci kwadrat po prawej stronie)

Jak ściągniesz i wypakujesz to jest tam regulamin w wordzie i oferta na katalog 16
Dzięki, ja mam ten plik na kompie, chciałam tylko by Yen.not go przeczytała i nie mogłam sobie przypomnieć, gdzie on teraz jest, by podać Jej ścieżkę
Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
witaj. Jeśli mieszkasz w Krakowie to jest tam z pewnościa COK. W COKu często siedzą liderki i pewnie chętnie któraś z nich odkupi od Ciebie taką zawieszkę. W ostateczności możesz ja również zwrócić. Wystarczy wziąć do COKu fakturkę i produkt. Tam obsługa centrum poinformuje Cię jak to zrobić
Sorry, ale chyba żartujesz, namawiając dziewczynę do odsyłania wciśnietego na siłę USB, ma jeszcze ponosić z tego tytułu koszty

Popieram pomysł Yen.not, sama skorzystałam, bo jak ktoś z rodziny zobaczył to USB, a już wcześniej obiecałam go najlepszej klientce, to w ten sposób rozwiązałam problem.

Dziękuję Aniu
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 11:51   #1572
katarzyna l.
Raczkowanie

GG do katarzyna l.

Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Dawno się tu nie odzywałam, ale narobiłam sobie zaległości, poterm je chciałam nadrobić, potem mnie to przerosło... aż w końcu jestem

Tak jak yvonci, OMSka dopisała do mojego zamówienia tę zawieszkę USB Swarovskiego, ja jej nie chciałam. Po kontakcie telefonicznym powiedziała, żebym napisała jej numer konta i zwróci mi pieniądze, a ja zawieszkę oddam jej "przy okazji" jak będę w domu (mój okręg jest 700km od miejsca zamieszkania - studiów ).

Chciałam tylko zapytać najpierw Was czy któraś, z Krakowa najlepiej, żeby się nie bawić w przesyłki, chciałaby może tę zawieszkę ode mnie odkupić? Bo jak jakaś wizażanka o niej marzy, to wolałabym ją uszczęśliwić, niż OMSkę, która dopisuje mi do zamówienia coś, czego nie chciałam....
Ja chetnie ją odkupię dla mojej przyjaciólki która bardzo ją chce mieć
Stary 2009-11-23, 12:28   #1573
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Zdziwiona nie jestem, sama już kilka razy widziałam pełno ofert na allegro, co mnie jako KK strasznie irytuję no, ale cóż zrobić. Choć przyznaję, pojęcia nie mam jak się to komuś opłaca
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:29   #1574
ankoro
Wtajemniczenie

Ten pomysł na dopisywanie przez liderki tych zawieszek do Waszych zamowień na początku mnie też oburzył.

Ale teraz widzę,że one wiedziały co robią po przeszkoleniu marketingowym. Tylko jedna z was walczyla jak lew o swoje prawa, ale na końcu i tak się poddala. Pozostale zaakceptowaly ten pomysł i same zajmują się teraz upychaniem niechcianych zawieszek. Nie zdziwcie się jak zajakiś czas znowu taka akcja będzie miała miejsce. Wasze postępowanie tylko utwierdziło w przekonaniu liderki, że w ten sposob mogą sobie Waszym kosztem podnosić wartość ogólnych zamówień.

Mnie nic nigdy nic nie dopisał, bo liderka wie,że tylko ja decyduję o swoim zamowieniu i ona nie ma prawa ingerować bez mojej zgody.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:39   #1575
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze zle to ujełam jesli chodzi o te preznty Chodzi mi o to ze nie wiem czy skorzystac poki mam 35% i zamowic z katalogu prezenty na swieta dla rodziny (perfumy jakies, zestawy itd) Czy sprobowac wypacowac taki sam % w kat. 17
Dobrze to ujęłaś, przynajmniej ja Cie zrozumiałam
Ja bym radziła brać póki jest okazja i nie ryzykować! Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale lepiej skorzystać, bo może się taka okazja nie trafić, a jeśli nawet Ci się uda w następnym kat. wypracować 35% upust nic przecież nie stracisz

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

ankoro dobrze powiedziane
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:51   #1576
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

ej dziewczyny, orientujecie sie czy gdziesz w katalogu16 jest Brazil Beat? Bo szukam i nie widze... A czasami tak szykam, ze nie zauwazam

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:53   #1577
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ten pomysł na dopisywanie przez liderki tych zawieszek do Waszych zamowień na początku mnie też oburzył.

Ale teraz widzę,że one wiedziały co robią po przeszkoleniu marketingowym. Tylko jedna z was walczyla jak lew o swoje prawa, ale na końcu i tak się poddala. Pozostale zaakceptowaly ten pomysł i same zajmują się teraz upychaniem niechcianych zawieszek. Nie zdziwcie się jak zajakiś czas znowu taka akcja będzie miała miejsce. Wasze postępowanie tylko utwierdziło w przekonaniu liderki, że w ten sposob mogą sobie Waszym kosztem podnosić wartość ogólnych zamówień.

Mnie nic nigdy nic nie dopisał, bo liderka wie,że tylko ja decyduję o swoim zamowieniu i ona nie ma prawa ingerować bez mojej zgody.
masz rację, ja tez już wcześniej pisałam, że jeśli teraz ktoś walczył i poddał się w ostatnim momencie to już wiadomo, że liderki czy OMS-ki będą tak robić pewnie przy każdej okazji, bo wiedzą, że konsultantki i tak machną ręką. Mi na szczęście nikt tego nie doliczył, ale ja bym nie podarowała

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
ej dziewczyny, orientujecie sie czy gdziesz w katalogu16 jest Brazil Beat? Bo szukam i nie widze... A czasami tak szykam, ze nie zauwazam
nie ma, to jest zapach sezonowy więc jedynie może się pokazać w ofercie netto lub internetowej albo na stronach wyprzedażowych w katalogu
sprawdziłam i w netto do katalogu 01/2010 jest balsam do ciała za 9,90 a w netto do katalogu 02/2010 jest woda toaletowa za 14,90

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-23 o 13:01
Stary 2009-11-23, 13:00   #1578
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
nie ma w katalogu... jest o ile dobrze pamietam w netto do katalogu 2/2010 woda brazil beat, a w netto 1/2010 spary/balsam brazil beat nie pamietam dokładnie
Stary 2009-11-23, 13:02   #1579
ilussia
Wtajemniczenie

Właśnie dostałam paczkę z kat.16... USB doślą mi w przyszłym katalogu...;/...
I mam do Was pytanko-bo zamówiłam te karteczki z magnesem, i wyciągam je-a one są w takim lichym stanie, że pierwszych parę kartek mi najzwyczajniej w świecie odpadło, i to w każdym notesiku......

Jak napiszę do Nich, to jak myślicie, przyślą mi nowe?
A Wasze w jakim są stanie?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 13:08   #1580
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
dowiedziałam się, że za zakupy w katalogu 16 na kwotę 1000 zł (Avon Club oferta specjalna) można wraz z zamówieniem z katalogu 17 kupić w cenie promocyjnej (7,00 zł) krem na dzień 50 ml anew reversalist nowość z katalogu 03/2010 jego zdjęcie jest w demo do k02/2010 rosyjskie, ale u nas ma być takie same, zamieszczone przez Suszarę w wątku katalogowym

super cieszę sie bardzo bedzie do kompletu dla mamy
a nie wiesz co jest za sprzedaz za 3 tys oprócz kremu?
Stary 2009-11-23, 13:08   #1581
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
I mam do Was pytanko-bo zamówiłam te karteczki z magnesem, i wyciągam je-a one są w takim lichym stanie, że pierwszych parę kartek mi najzwyczajniej w świecie odpadło, i to w każdym notesiku......

spróbuj zadzwonić i powiedzieć w jakim są stanie ale nie mam pojęcia jak zareagują ja czekam na paczkę (ma być już niedługo) i wtedy dam ci znać jak wyglądają moje. Te karteczki są takie same jak w zeszłym roku i może przeleżały cały rok w magazynie i dlatego kartki odpadają
Stary 2009-11-23, 13:13   #1582
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuj zadzwonić i powiedzieć w jakim są stanie ale nie mam pojęcia jak zareagują ja czekam na paczkę (ma być już niedługo) i wtedy dam ci znać jak wyglądają moje. Te karteczki są takie same jak w zeszłym roku i może przeleżały cały rok w magazynie i dlatego kartki odpadają
Nom, to spróbuję się do nich dodzwonić, bo coś ostatnio ciężko mi to idzie
Zobaczymy co powiedzą
Stary 2009-11-23, 13:17   #1583
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość

moje przyszły w dobrym stanie, nic im nie odpadło, więc spróbuj złożyć reklamację, powinni Ci dosłać nowe
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 13:22   #1584
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
moje przyszły w dobrym stanie, nic im nie odpadło, więc spróbuj złożyć reklamację, powinni Ci dosłać nowe

Dziękuję za odp.
Zobaczymy co mi powiedzą i co zrobią z tym "fantem"...
Stary 2009-11-23, 13:25   #1585
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
super cieszę sie bardzo bedzie do kompletu dla mamy
a nie wiesz co jest za sprzedaz za 3 tys oprócz kremu?
dodatkowo oprócz kremu za zakup powyżej 3000 zł można kupić:

* bezbarwny podkład idealna gładkość (podobno nowość)
* woda toaletowa dla niej eternal magic 50 ml (jej zdjęcie jest w Demo do katalogu 02/2010 rosyjskiego wstawione przez Suszarę na katalogowym)
Stary 2009-11-23, 14:07   #1586
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
dodatkowo oprócz kremu za zakup powyżej 3000 zł można kupić:

* bezbarwny podkład idealna gładkość (podobno nowość)
* woda toaletowa dla niej eternal magic 50 ml (jej zdjęcie jest w Demo do katalogu 02/2010 rosyjskiego wstawione przez Suszarę na katalogowym)

dziekuję ślicznie za odpowiedz
Stary 2009-11-23, 14:50   #1587
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Od K16 obowiązują wyższe świąteczne limity. Ten pierwszy dla KK współpracujacych od 1 do 3 katalogów wynosi 800zł do zapłaty za zamówienie i 1600zł na katalog. Więc nie musisz rozbijac zamówienia, bo Ci je spokojnie firma zrealizuje

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
Dasz im palec to będą chciały całą rękę. Pakiety nowości są coraz gorsze i wstyd byłoby mi dać takiej konsultantce np.Balsam z CT. Ja również wynagradzam KK, ale tylko te, które robią zamówienia ok.2 tys, a mam i ch w swojej grupie 5. Natomiast KK z zamówieniami od 300 zł kontaktuję się telefonicznie każdorazowo gratulując zamówienia. My też nie dostajemy prezentów od naszych OMS i Liderów nadrzędnych za zamówienia. Praca LS jest bardzo ciężka i dla osób, które dopiero zaczynają niekoniecznie opłacalna.
Kompletnie się z Tobą nie zgodzę.
Po pierwsze czy praca Lidera jest niekoniecznie opłacalna? Taką decyzję podejmuję podpisując umowę i znając jej warunki. Poza tym mianujac 5 KK 1 pierwszym katalogu + utrzymanie tego stanu aktywnych KK w 4 pierwszych katalogach
daje bonus 500zł, więc to Twoim zdaniem takie nieopłacalne? Do tego dochodzi prowizja ze sprzedaży oczywiście.
Po drugie - balsam z CT? A jakiż to balsam z CT otrzymałaś, bo ja w katalogu w ogóle nie widzę balsamów z tej linii...
I po trzecie (myślę, ze tyle starczy choć mogłabym wymieniać dalej) zapomniałaś o displayach? Przeciez one nie są po to, zeby nimi handlować, tylko do demonstracji lub sprezentowania własnie - taka idea tych produktów, za które płacisz od 4,50 do 8zł za sztukę.
Gratuluję KK zamawiających po 2 kafle, ale one i tak mogą zamówić demo wspieracjace KR za parę złotych, więc Twoje wsparcie jest im średnio do szczęscia potrzebne. A dziewczyny mają 100% racji, w tym że powinno się wspierać te KK, których sprzedaż osiąga pułap 500zł, bo to naprawdę motywuje.
I to chyba tyle, pozdrawiam Cię
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:58   #1588
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Po drugie - balsam z CT? A jakiż to balsam z CT otrzymałaś, bo ja w katalogu w ogóle nie widzę balsamów z tej linii...
Zawsze może chodzić o balsam do ust ale ja tylko gdybam, bo liderem nie jestem i nie wiem co zawierają w.w. zestawy.
Stary 2009-11-23, 15:06   #1589
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paola Pokaż wiadomość
Zawsze może chodzić o balsam do ust ale ja tylko gdybam, bo liderem nie jestem i nie wiem co zawierają w.w. zestawy.
Właśnie moim zdaniem ta Pani jest wieczną malkontenką, bo ja akurat dostaję maile z pakietami (co by mnie to wreszcie zacheciło do bycia Liderem), dlatego chętnie sie tym mailem podzielę :
Superpodkręcający tusz do rzęs Diamentowa edycja
Promienny błyszczyk do ust Honeysuckle
Połyskujący lakier do paznokci Pink
Pro Move Antyperspirant kulka
Owocowy mus do mycia ciała Truskawka
Płyn do kąpieli Tajemniczy ogród
Żel pod prysznic Winter Warmth
Kolorowy balsam pielęgnujący usta
Woda toaletowa Aromadisiac dla Niej - próbki 5 szt
Woda toaletowa Aromadisiac dla Niego - próbki 5 szt
Tusz do rzęs Jade
Zmywacz do paznokci we flamastrze
Lśniący balsam do ust Berry Frost
Anew Pogrubiający tusz do rzęs z serum

35,00
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:21   #1590
xpuffx
Przyczajenie

może mi ktoś podać nr do tych torebek bo zgubiłam formularz, bede wdzieczna
xpuffx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości