|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Musisz mniej o tym myśleć - pomaga. Jeśli cc jest dla Was lepszym rozwiązaniem - zdecyduj się. Zapewnij sobie dobrą opekę w szpitalu i jakoś to będzie. Mój kręgosłup nie pozwala mi rodzić sn i już do tego przywykłam. Trzymaj sie cieplutko - musimy wytrzymać!!! ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
cd dnia wczorajszego....
Wczoraj miałam obiad z niedzieli...i przygotowałam farsz na dzisiaj kapustka z grzybami... Dziś tylko ciasto i siup gotowe ![]() youyou trzymamy kciukaski daj znac jak tam po wizycie i po USG
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia wydaje mi sie, ze usuwamy.Jezeli sa w szpitalu (te co dlugo nie byly na wizu), to jak cos same sie odezwa i zawszemozna je znow dopisac
Patinka zawsze mozesz przed porodem poprosic o lewatywe i nie bedzie kupki Malinka a co to za wkladki ? Jakos specjalnie sie nazywaja ? Ingrid cc to powazna operacja, a nie zabieg kosmetyczny.I z tego co czytalam i slyszalam to po cc dochodzi sie do siebie o wiele dluzej niz po sn Kesita jezeli ciaza przebiega prawidlowo, to jak najbardziej mozesz miec sn (oczywiscie to zalezy z jakiego powodu mialas cc ) |
|
|
|
#3574 | |||||
|
Zadomowienie
|
ufff.... w końcu doczytałam...
ale się rozgadałyście ![]() Cytat:
![]() oj ja tez zaczynam czuć opuchnięte palce. Szczególenie wieczorami. Obrączkę narazie noszę, ale drugi pierścionek musiał wskoczyć z środkowego na serdeczny ![]() Cytat:
ale już duża dziewczynka z Twojej dzidzi.Tezbym bardzo chciała rodzić SN mam nadzieje że się uda. Cytat:
czasami trzeba się wygadać i napisać co na sercu leży. Podejżewam że dużo tu z nas ma podobne nastroje. Też mam tak jak Ty że ostatnio to wiecej czytam niż pisze i jakoś nie mam weny. NIe przejmuj się, dużo tu gaduł więc mają o czym plotkować ![]() Jutro bedzie lepiej ![]() Cytat:
a robiłas ostatnio jakies badania moczu?? JA jak miałam jakies zapalenie skręcałam z bólu pęcherza. Wiem że na początku i końcu ciąży częstotliwość chodzenia do wc się zwiększa, ale ja na początku nie czułam az takiego bólu jak wtedy co wyszły mi jakies bakterie w moczu. ...a zakupy śliczne ![]() też się chyba skuszę na tą piżamkę- śliczna Cytat:
Najchętniej to kupiłabym cały komplet, ale na allegro cena ponad 500zł ![]() więc pewnie poskładam coś z różnych zestawów a poszewki i ochraniacz tez z tej serii ![]() ------------------------------------- ale się rozgadałyście o bąkach To chyba wszystko zależy na ile kto sobie z Tż-tem pozwala. Myśle że mój mężus na tyle mnie zna i ja jego że nie będą nas takie sytuacje krępować. Choć jakiś kilka lat temu nie wuwierzyłabym że tak będzie. Poród od strony fizjologicznej to nie jest najpiękniesza sprawa i uważam że to powinna być każdego osobista decyzja. Niektórzy uważają że będą inaczej patrzeć na kobiete po porodzie, dlatego wolą nie uczestniczyć w nim lub poprostu wiedzą że nie wytrzymają takich widoków. Ja wiem że w myśleniu mojego męża nic się nie zmini, a jak już to w jeszcze głębsze uczucie do mnie i do dziecka i własnie dlatego chce żeby był ze mną i tez to "przeżywał" razem ze mną i myśle że zadne rzeczy go nie odstraszą ![]() ------------------ Znowu moja dzidzia ma troche leniwy dzień, trochę się stresowałam rano z tego powodu, ale najadłąm się mandarynek (to przez Was kusicielki bo podskakuje rytmicznie od jakiegoś czasu.Co do zus-u to czekam na tel. od nich. Podobno mają zadzwonić.
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba zapytać w aptece. Ja miałam w 1 ciąży Al-sense (tak chyba się nazywały). A jak się czujesz? Dalej cieknie?
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mała też dzisiaj jakoś mega mało ruchliwa... Zawsze zachowuje się tak jakby miała ADHD a dzisiaj spokojnie, raz na jakiś czas tylko wystawi nóżkę i tyle... trochę się martwię, ale przecież co jakiś czas się rusza, no i nie wiem sama...
|
|
#3577 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam wrażenie że z brzuszkiem TŻtowi się nie podobam i przez to nie mam ochoty na zbliżenia... A zawsze byłam zgrabna, 174cm wzrostu, 55kg. Teraz w sumie przybyło mi tylko 6,5kg i to wszystko mi poszło w brzuch. Nie wiem czy moja psychika mi tak działa czy co ![]() Jak słyszałam jak bratowa rodziła to aż mnie ciarki przeszły :/ Cytat:
pysiamn ale mi narobiłaś smaka na te pierogi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rusza się czasami , ale nie tak jak wczoraj , napewno śpi i co chwila zmienia pozycję![]() a przed chwilką czkawki dostała
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwolnione tempo. "Trochę tu ciasno.” Nie martw się, jeśli dziecko będzie stawało się mniej aktywne. Mniej częste ruchy oznaczają właśnie, że wszystko jest w porządku (zakładając, że nadal czujesz 10 ruchów dziecka na godzinę każdego dnia). Jego ruchy stają się po prostu mniej chaotyczne, bardziej zorganizowane. Poza tym, dziecko nie ma już tak dużo miejsca w macicy, jak kilka tygodni temu. u nas w szpitalu nie ma porodów rodzinnych przez świńską grypę-koleżanka ma rodzić na dniach i jest przez co załamana w sumie do stycznia niedaleko...sezon na grypę będzie wciąż trwał więc nie wiadomo czy i ja nie będę mieć zakazanego porodu rodzinnego...-możliwe więc, że sprawa bąków i kup sama się rozwiąże tylko chyba zaczynam się jeszcze bardziej bać, że będę tyle czasu sama ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
mój mam wrażenie, że się rusza caaaaały czas :/wczoraj cały dzień, w nocy..rano jak się obudziłam to spał, ale jak zaczęłam chodzić to się obudził..i przewala się w brzuszku cały czas...a podobno dzieciaczki są aktywne tylko 3h-reszta to sen...dziwne... idę po pozytywkę..włączę mu bo dawno nie słuchaliśmy
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Rybcia te hormony to normalne. Zobaczysz, że po jakiś czas po porodzie wszystko wróci do normy
Lila nawet nie wiesz jak mi miło, że Ci się podoba DziękujemyA możesz napisać co masz z kręgosłupem? Bo ja do niedawna myślałam, że mój jest zupełnie w porządku a tu |
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
niektore bączki maja taki "leniwy" temperament
Adriano tez się słabo ruszał i teraz jest raczej grzecznym dzieckiem w sensie nie takim bardzo zywiołowym ![]() a podobno drugie dziecko jest całkiem inne ale mi się sytuacja powtrza |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tż możesz przecież zawsze pogadać, zapytać czy dla niego jesteś wciąż atrakcyjna, bo piszesz że to TY masz wrażenie. Dobrze żebyś poznała jego zdanie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
zaslona doskonale Cie rozumiem , nieduzo przytylam , piersi sie zaokraglimy a widze ze Tz inaczej na mie patrzy(gorzej),Tż sexu wogole nie chce , i to sie zaostrzylo w 8msc na maxa wczesniej bylo nawet ok raz na czas sie kochalismy.
Krzysiu tez strasznie harcuje w brzuszku od jakis 4 dni to juz wogole , gra chyba w pilke nozna ![]() mykam bo jade do Krakowa na joge dla kobiet w ciazy, NA SZCZESCIE dzis mama jedzie autkiem ze mna dla towarzystwa wiec nie musze tluc sie 1.5 h busem
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
boshe, dziewczyny ale smuty piszecie z tym, że faceci "gorzej" na Was patrzą...jak mogą gorzej patrzeć??tylko dlatego, że Wam brzuch urósł?bez jaj, żadna ciężarna nie jest modelką a coś czuję, że to Wasze chore wyobrażenia-dziopki, głowa do góry, jestem w 100% pewna, że to Wasza wyobraźnia..a że mniej się kochacie - no cóż - wiadomo, że żaden facet nie będzie się zachowywał niczym dziki samiec w 3 trymestrze ciąży - to całkiem normalne. Mało tego-czytałam, że jak faceci zostają tatusiami to spada im poziom testosteronu - jest to biologicznie tak wymyślone, żeby facet w tym czasie zajął się dzieckiem i bardziej mu była w głowie RODZINA niż sex, miłosne podboje itd. Możliwe,że ten spadek hormonu występuje już w czasie ciąży i stąd ten "inny" wzrok-nie na zasadzie ZJEM CIĘ ZARAZ - tylko jak na przyszłą mamusię. I chyba nie jest w tym nic złego...
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
patinka popieram w 100%
![]() a mój małż to nadal jurny taki, ze szok ale jemu to chyba nigdy nie przejdzie |
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
w ciagu godziny dostałam takiego kataru
jak jutro nic się nie zmieni to chyba bez lekarza się nie obejdzie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wcielo mi posta
Zaslona gratuluje Brzoskwinia mi tez sie Borys podoba Malinka dzieki za info.To Adze cos cieknie, ja bylam po prostu ciekawa co to za wkladki ![]() Youyou kciukasy |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
A ja popsałam i tylko odkurzyłma domek przez to moje rozleniwienie dzisiaj
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Ula - farmakologiczne leczenie kataru można wspomóc domowymi sposobami. Zalecane są inhalacje z dodatkiem ziół (lipy, rumianku, mięty), okłady z geranium lub olejku kamforowego na klatkę piersiową, herbata z majeranku, wdychanie zapachu chrzanu, czosnku, kropli miętowych. Warto nawilżać powietrze w pomieszczeniach wodą z domieszką olejków eterycznych.
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem nawet czy jakikolwiek anestezjolog odważy się mnie całkowicie nie znieczulić, raczej czeka mnie narkowa full version. Ale cóż. Na razie się nie boję CC jest dla nas najbezpieczniejsze i tyle. Zresztą i tak uważam, że jest bezpieczniejsze dla dziecka niż kanał rodny, a to, że ja będę długo do siebie dochodzić - trudno - miałam już niejedną operację i przeżyłam. A teraz dzidzia jest najważniejsza a nie mój obolały dziurawy brzuch.Ale powiem Ci, że i tak mój chory kręgosłup mega daje radę z brzuszkiem - bałam się, że będzie gorzej... a on mnie nawet nie boli ![]() No i wogóle nie puchnę, przytyłam 10 kg, rozstepów brak (może dzięki Clarinsowi ale ważne, że nie ma), jedynie męczy mnie zgaga i skurcze łydek czasem. Bolał mnie odcinek lędźwiowy kilka miesięcy temu ale była to wina gromadzących sie wód i rehabilitanci postawili mnie na nogi - żałuję, że nadal nie mogę do nich chodzić na masaże ale mam skurcze a to przeciwwskazanie. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Ula lepiej idź do lekarza, może choroba się nie rozwinie, jak zawczasu ją zaleczysz. Zawsze możesz wziąć Oscillococinum - mi pomaga. I zdrowiej!!!
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Już w domu, zmęczona jestem i jakaś smutna- taaaka wypluta i nie do życia. Może poprawię sobie humor jak Was poczytam ![]() A i mały jakoś dzisiaj senny chyba tak jak mamusia- wcale się nie rusza |
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
muszę przyznać, że ja jak na razie nie mam skurczy łydek-miałam może z 4 razy jeszcze w 2 trymestrze i od tamtej pory spokój pomimo tego, że magnezu prawie w ogóle nie biorę-jedynie jak mi się przypomni i to najczęściej z myślą o skurczach brzuszka a nie bólu łydek. W sumie to nie wiem od czego zależy, bo nie sądzę,żebym miała tyle magnezu w sobie...przed ciążą raczej słabo się odżywiałam-mało owoców, nieregularnie, za to dużo słodyczy, chipsów i niezdrowego jedzenia na szybko w stylu kebab, KFC, zupki Knorr itd. tak więc "bazę" miałam nieciekawą...teraz też nie jem super zdrowo-troszku więcej owoców, ale też bez przesady..
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
o rany padne...
zostało mi farszu i zastanawiaąłm sięco z nim zrobić...wymysliłam że będzie troszke pierogów i troszkę krokietów... ale roboty sobie narobilam....smazenie nalesników, potem zawijanie i jeszcze raz w panierce... Ufff Idę na herbatkę... i zobaczę co tam naskrobałyście... Aaaaa przyszedł kurier i mam już świąteczny Mikołajowy prezent dla męża ![]() Jeszcze tylko powiesze na nim pierniczka z imieniem (zawsze robię tak co roku i wszyscy zawsze podziwiają opakowanie i pierniczka....i długo wzlekają z otwarciemmmmmm to takie miłeeeeeeeee) aż sięrozmarzyłam
|
#3596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie dobrze się czuję , kaszel ustępuje ( już mam prawie z nim spokój) a kataru to mam takie fale - raz czysty nosek a za chwile łzy i kichanie ![]() zobacze jak jutro bedziemy się czuć
||
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Ale napisałyście...
Pojechałam do tego Auchan, ale bez sensu trochę... Po pierwsze te biustonosze, to tak jak przewidywała moja mam na pół piersi miałam Po drugie zmęczyłam się tragicznie... Brzuch mi się spinał już pod koniec... Po trzecie wydałam za dużo pieniędzy ![]() Kupiłam Paulince pajacyka My First Christmas Teraz tylko ciekawe czy będzie kto miał w nim się pokazać w święta Kupiłam też ozdób świątecznych za dużo, ale były śliczne... Kupiłam też prezent świąteczny, chyba dla dziewczyny brata, choć jeszcze nie jestem pewna czy dla niej, bo może dla babci... Takie mleczko do kąpieli w uroczym dzbanie... Kupiłam też Perfectę do nóg, bo już mi się kończy, a poza tym z Hippa krem do buźki, ale nie na każdą pogodę tylko ten, o który kiedyś któraś z was pytała... ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- A i przyszły te bodziaki z firmy Pinokio co zamawiałam i ta bawełenka jest cudowna... Mam nadzieję, że po praniu też taka będzie...
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam moj maly jest dzisiaj bardzo aktywny on chyba lubi mnie kopac po rzebrach
bo tylko gulki mi wyskakuja jak sie rozpycha zreszta zauwazylam ze ma swoje pory na kopanie zaczyna tak o 15 i przez godzine szaleje potem spokoj ewentualnie kilak ruchow ale slabych i wieczorem o 21 zaczyna znowu
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Aleście naskrobały!!! Jesteście niemożliwe
![]() Już nie pamiętam co pisałyście ![]() Ale rozbawiłyście mnie tematem bąków Co do porodu, to będę z mężem Nie wyobrażam sobie, żebym miała być sama w tak ważnych chwilach. Zresztą mąż mówi tak samo, że nie przeszło mu nawet przez myśl, żeby nie był przy mnie. No chyba, że ja bym nie chciała.... Rozmawialiśmy dużo na ten temat, nawet ja podsuwam albo czytam mu różne artykuły na temat porodu i wszystkiego w okół. Jesteśmy zgodni co do tego, że wspólne przywitanie synka na świecie jeszcze bardziej umocni naszą miłość ![]() patinka i ja też zgadzam się z Tobą Jak pojedziemy do Polski to będziemy wsuwać tylko pierogi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Poza tym mamy filmik jak Idusię wyjmują i mąż przecina pępowinę
Spoko będzie dobrze. Nie martw się
A wiem co znaczy jak się wszyscy dziwią imieniu, bo mam Idę w domu i też różne były i są reakcje, ale nam się podoba i to jest najważniejsze

więc mają o czym plotkować
.. 

rusza się czasami , ale nie tak jak wczoraj , napewno śpi
i co chwila zmienia pozycję

ale jemu to chyba nigdy nie przejdzie