Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 13:55   #3571
lila12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Lila no właśnie ja tak czekam. Mam spakowaną torbę i przy każdym skurczu zastanawiam się czy to już. Tak mówią, że CC to jest najbezpieczniejsze dla mnie i dziecka, bo nie wiadomo do końca co jest z moim kręgosłupem. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie, ale bać się boję

Patka tego też się boję. Muszę pogadać z moją lekarką co z tym kanałem rodnym.

Patinka to ja Ci napiszę, że miałam lewatywę i zrobiłam kupę przy parciu, i od razu położna to przemyła. Masakrycznie się tego bałam żeby tej kupy nie zrobić. Mąż był przy mnie i zaglądał czy główka wychodzi i w ogóle wszystko widział. Mnie to było obojętne byle już urodzić. Po wszystkim powiedział, że nigdy nie widział takiej spełnionej, pięknej twarzy Poza tym mamy filmik jak Idusię wyjmują i mąż przecina pępowinę Spoko będzie dobrze. Nie martw się
No to czekamy razem
Musisz mniej o tym myśleć - pomaga.
Jeśli cc jest dla Was lepszym rozwiązaniem - zdecyduj się. Zapewnij sobie dobrą opekę w szpitalu i jakoś to będzie.
Mój kręgosłup nie pozwala mi rodzić sn i już do tego przywykłam.
Trzymaj sie cieplutko - musimy wytrzymać!!!

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Agape ja też mam wodniste upławy i lekarka mówi , że takie mogą być, ale oczywiście jedź do lekarza jeśli masz wątpliwości.

Co do imienia dla chłopca to podoba mi się i Eryk i Michał i Tomek.
Super są. A najbardziej podoba mi się dla chłopca Mikołaj, ale mój maż tak ma na imię i powiedział, że w życiu się nie zgodzi

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Aha Brzoskwinia mnie bardzo podoba się Borys A wiem co znaczy jak się wszyscy dziwią imieniu, bo mam Idę w domu i też różne były i są reakcje, ale nam się podoba i to jest najważniejsze
Ida to cudowne imię!!! Borys też mi sie podoba ale Ida to mega czad
Stary 2009-11-24, 14:04   #3572
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Pysiamn jakie dzisiaj pierogi robisz?
cd dnia wczorajszego....
Wczoraj miałam obiad z niedzieli...i przygotowałam farsz na dzisiaj kapustka z grzybami...

Dziś tylko ciasto i siup gotowe

youyou trzymamy kciukaski daj znac jak tam po wizycie i po USG

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:05   #3573
aldii
Zakorzenienie

Brzoskwinia wydaje mi sie, ze usuwamy.Jezeli sa w szpitalu (te co dlugo nie byly na wizu), to jak cos same sie odezwa i zawszemozna je znow dopisac

Patinka zawsze mozesz przed porodem poprosic o lewatywe i nie bedzie kupki
Malinka a co to za wkladki ? Jakos specjalnie sie nazywaja ?
Ingrid cc to powazna operacja, a nie zabieg kosmetyczny.I z tego co czytalam i slyszalam to po cc dochodzi sie do siebie o wiele dluzej niz po sn
Kesita jezeli ciaza przebiega prawidlowo, to jak najbardziej mozesz miec sn (oczywiscie to zalezy z jakiego powodu mialas cc )
Stary 2009-11-24, 14:10   #3574
gooha3
Zadomowienie

ufff.... w końcu doczytałam...
ale się rozgadałyście

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwale......dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna na kupno mieszkanka 68m2 super 3 pokoje !!!!ale sie ciesze.Tutaj mamy dwa pokoje i narazie synek mialbyc z nami w sypialni a potem bysmy musieli zrezygnowac z niej na rzecz pokoju dla synka.A trafila sie okazja i nei bedzie problemu teraz zbieramy dokumenty i trzeba uruchamiac kredytmam nadzieje ze sprawnie pojdzie. Mieszkanie bedzie wolne po nowym roku ale chcemy maly szybki remoncik zrobic wiec chyba wprowadzimy sie juz w trojke Strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, juz sobie wyobrazam jak tam bedzie urzadzone i tylko mysle co gdzie postawie

ja obraczki juz nie nosze od dluzszego czasu. Kiedys wciskalam ale jak palce spuchly to ciezko bylo sciagnac a teraz to juz nie wiem

A rozstepy na brzuchu - jutro zaczynam 32tc i niestety mam ich kilka wkolo pepka ale poki co blade....
gratuluje kupna mieszkania

oj ja tez zaczynam czuć opuchnięte palce. Szczególenie wieczorami.
Obrączkę narazie noszę, ale drugi pierścionek musiał wskoczyć z środkowego na serdeczny

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

A wiec u Magdy wszyskto dobrze rosnie ma juz podobno ok.2500g(podtucze ja we swieta to bedzie wieksza jeszcze) Widzilam ja jest piekna nawet na monitorze.....Do tego jestem zadowolna bo nie musze miec CC Tylko moge SN rodzic...i i jeszcze co dobre ze pownnam donosci ciaze do stycznia....wiec... .Tylko zostaje mi czekac...i nastepna wizyta 20.12...

Ogolnie jestem Bardzo bardzo zadowolna....z tej wizyty....

Tylko z TZ..kiepsko...dzis znow byla klotnia....jak przyjechalismy
ale już duża dziewczynka z Twojej dzidzi.
Tezbym bardzo chciała rodzić SN mam nadzieje że się uda.

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj wstałam o 5 i coś nie ma szans na spanie...Do tego obudziłam się z totalnym kacem moralniakiem, czuję się jakaś taka brzydka i wiem, ze to nie jest najważniejsze ale normalnie aż mi się płakać chce. Już w sumie tak niedługo nam zostało, a ja oczywiście boję się, że nie jestem gotowa, tragedia jakaś ale wam tu smęcę. wiem, że mało się udzielam ale czytam was po prostu jakoś ostatnio nawet nie mam o czym pisać.

czasami trzeba się wygadać i napisać co na sercu leży.
Podejżewam że dużo tu z nas ma podobne nastroje.
Też mam tak jak Ty że ostatnio to wiecej czytam niż pisze i jakoś nie mam weny.
NIe przejmuj się, dużo tu gaduł więc mają o czym plotkować

Jutro bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

beznadziejnie sie dzis czuje , jakies kurcze mam, brzuch twardnieje i dizecko uciska na pecherz;/...juz wiem co czuje zebra wstajac 6 razy w nocy do toalety bo ja dzis chyba z 10 wstawalam, i to sie budzilam z takim bolem pecherza jakby mi go mialo rozerwac..
musze sie pochwalic zakupkami:

koszulka do szpitala:
http://www.allegro.pl/item795255535_...ia_pink_s.html

posciel i rozek dla Krzysia;-brazowy mis
http://www.allegro.pl/item821025283_...ka_90x120.html
http://www.allegro.pl/item821666807_...zka_tanio.html
to
a robiłas ostatnio jakies badania moczu??
JA jak miałam jakies zapalenie skręcałam z bólu pęcherza.
Wiem że na początku i końcu ciąży częstotliwość chodzenia do wc się zwiększa, ale ja na początku nie czułam az takiego bólu jak wtedy co wyszły mi jakies bakterie w moczu.

...a zakupy śliczne
też się chyba skuszę na tą piżamkę- śliczna

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Wygrał Drewex....
Mamy Hipcia będzie na zmianę....
Wczoraj myslałam że kupimy liona...ale znalazłam misia....i mąż powiedział że Pysiolinka będzie w niej cudnie wyglądać ...więc kupimy tę

śliczna pościel- ja tez taką chce.
Najchętniej to kupiłabym cały komplet, ale na allegro cena ponad 500zł
więc pewnie poskładam coś z różnych zestawów a poszewki i ochraniacz tez z tej serii

-------------------------------------

ale się rozgadałyście o bąkach
To chyba wszystko zależy na ile kto sobie z Tż-tem pozwala.
Myśle że mój mężus na tyle mnie zna i ja jego że nie będą nas takie sytuacje krępować. Choć jakiś kilka lat temu nie wuwierzyłabym że tak będzie.
Poród od strony fizjologicznej to nie jest najpiękniesza sprawa i uważam że to powinna być każdego osobista decyzja. Niektórzy uważają że będą inaczej patrzeć na kobiete po porodzie, dlatego wolą nie uczestniczyć w nim lub poprostu wiedzą że nie wytrzymają takich widoków. Ja wiem że w myśleniu mojego męża nic się nie zmini, a jak już to w jeszcze głębsze uczucie do mnie i do dziecka i własnie dlatego chce żeby był ze mną i tez to "przeżywał" razem ze mną i myśle że zadne rzeczy go nie odstraszą

------------------
Znowu moja dzidzia ma troche leniwy dzień, trochę się stresowałam rano z tego powodu, ale najadłąm się mandarynek (to przez Was kusicielki ) no i mały chyba czkawki dostał bo podskakuje rytmicznie od jakiegoś czasu.

Co do zus-u to czekam na tel. od nich. Podobno mają zadzwonić.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:21   #3575
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Malinka a co to za wkladki ? Jakos specjalnie sie nazywaja ?
Trzeba zapytać w aptece. Ja miałam w 1 ciąży Al-sense (tak chyba się nazywały). A jak się czujesz? Dalej cieknie?
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:28   #3576
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Moja Mała też dzisiaj jakoś mega mało ruchliwa... Zawsze zachowuje się tak jakby miała ADHD a dzisiaj spokojnie, raz na jakiś czas tylko wystawi nóżkę i tyle... trochę się martwię, ale przecież co jakiś czas się rusza, no i nie wiem sama...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:33   #3577
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kesita Pokaż wiadomość
Mój mąż był przy porodzie, dopóki nie zdecydowali, że jednak będą ciąć i nie wspomina tego źle, a już było na etapie próby parcia. To tylko nasze obawy.
Ale te obawy są straszne, bo z jednej strony chcę żeby był przy mnie a z drugiej nie chcę :/

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
ojej te moje hormony to przeginają, właśnie ryczałam czytając co napisałaś, najbardziej łapie mnie za serce jak jest mowa o maluszku, który się pojawia na świecie. Tak bym chciała, żeby mój mąż był przy mnie, ale to zależy czy będzie cc, czy naturalny i czy mu pozwolą w szpitalu, boję się tylko o niego bo on jest taki dobry facet żeby tam ze strachu nie zemdlał.
Co do hormonów to początki mojej ciąży były dramatyczne. Potrafiłam się rozpłakać jak TŻ zwrócił mi o coś uwagę i mi się momentalnie przykro robiło i odrazu w ryk. Standardowo płakałam raz na 3 dni. Mój TŻ był wtedy biedny

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Gratulacje ciociu
Moim zdaniem nie masz czemu obawiać się, że staniesz się nieatrakcyjna. A jak na to zaopatruje się Twój mąż? Chciałby być czy nie? Może być z Tobą jak skurcze będą jeszcze do wytrzymania, ale jak będą parte i będzie zaczynała się maniana to możesz poprosić go o wyjście
A najlepiej nie słuchać od innych jak wyglądał ich poród, bo tym można narobić sobie więcej szkody niż pożytku.
Na początku mówił, że nie chce być. Potem oglądał film "Wpadka" gdzie jak dziewczyna rodziła to był przy niej ojciec dziecka i powiedział, że on też chce być i jak narazie sytuacja się nie zmienia. Ale to nie jest tak, że on baaaaardzo chce być przy porodzie tylko tak widzę, że się jeszcze waha. Mówiłam mu właśnie, że może być jak będę miała skurcze, żeby mi plecy masował, ale jak się już akcja na dobre zacznie to pójdzie za drzwi. Będę musiała jeszcze z nim o tym porozmawiać

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Zaslona - ciociu, a jeszcze większe dla brata i bratowej i nowej członkini rodziny
Mój tż był przy porodzie i nie stałam się dla niego nieatrakcyjna, bo nie mógł się doczekać końca połogu I wcale nie jest tak strasznie rodzić SN, wcale nie musi być dużo krwi
Co do tej nieatrakcyjności to mam takie myśli, bo skoro już teraz nasze życie seksualne dramatycznie spadło, to co będzie po porodzie? Mam wrażenie że z brzuszkiem TŻtowi się nie podobam i przez to nie mam ochoty na zbliżenia... A zawsze byłam zgrabna, 174cm wzrostu, 55kg. Teraz w sumie przybyło mi tylko 6,5kg i to wszystko mi poszło w brzuch. Nie wiem czy moja psychika mi tak działa czy co

Jak słyszałam jak bratowa rodziła to aż mnie ciarki przeszły :/

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Znowu moja dzidzia ma troche leniwy dzień, trochę się stresowałam rano z tego powodu, ale najadłąm się mandarynek (to przez Was kusicielki ) no i mały chyba czkawki dostał bo podskakuje rytmicznie od jakiegoś czasu.

Co do zus-u to czekam na tel. od nich. Podobno mają zadzwonić.
A mój Synek tak dzisiaj szaleje, że mnie brzuch cały boli I wkurzam się, ale z drugiej strony mnie to rozczula

pysiamn ale mi narobiłaś smaka na te pierogi

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:38   #3578
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Moja Mała też dzisiaj jakoś mega mało ruchliwa... Zawsze zachowuje się tak jakby miała ADHD a dzisiaj spokojnie, raz na jakiś czas tylko wystawi nóżkę i tyle... trochę się martwię, ale przecież co jakiś czas się rusza, no i nie wiem sama...
moja też dziś strajkuje rusza się czasami , ale nie tak jak wczoraj , napewno śpi i co chwila zmienia pozycję

a przed chwilką czkawki dostała Gosiu ja też zajadam się mandarynkami

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:46   #3579
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się....

Zwolnione tempo. "Trochę tu ciasno.” Nie martw się, jeśli dziecko będzie stawało się mniej aktywne. Mniej częste ruchy oznaczają właśnie, że wszystko jest w porządku (zakładając, że nadal czujesz 10 ruchów dziecka na godzinę każdego dnia). Jego ruchy stają się po prostu mniej chaotyczne, bardziej zorganizowane. Poza tym, dziecko nie ma już tak dużo miejsca w macicy, jak kilka tygodni temu.

u nas w szpitalu nie ma porodów rodzinnych przez świńską grypę-koleżanka ma rodzić na dniach i jest przez co załamana
w sumie do stycznia niedaleko...sezon na grypę będzie wciąż trwał więc nie wiadomo czy i ja nie będę mieć zakazanego porodu rodzinnego...-możliwe więc, że sprawa bąków i kup sama się rozwiąże
tylko chyba zaczynam się jeszcze bardziej bać, że będę tyle czasu sama

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
moja też dziś strajkuje rusza się czasami , ale nie tak jak wczoraj , napewno śpi i co chwila zmienia pozycję

a przed chwilką czkawki dostała Gosiu ja też zajadam się mandarynkami

mój mam wrażenie, że się rusza caaaaały czas :/wczoraj cały dzień, w nocy..rano jak się obudziłam to spał, ale jak zaczęłam chodzić to się obudził..i przewala się w brzuszku cały czas...a podobno dzieciaczki są aktywne tylko 3h-reszta to sen...dziwne...

idę po pozytywkę..włączę mu bo dawno nie słuchaliśmy
Stary 2009-11-24, 14:51   #3580
mamaidy
Raczkowanie

Rybcia te hormony to normalne. Zobaczysz, że po jakiś czas po porodzie wszystko wróci do normy

Lila nawet nie wiesz jak mi miło, że Ci się podoba Dziękujemy
A możesz napisać co masz z kręgosłupem? Bo ja do niedawna myślałam, że mój jest zupełnie w porządku a tu
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:52   #3581
Kancia
Zakorzenienie

niektore bączki maja taki "leniwy" temperament
Adriano tez się słabo ruszał i teraz jest raczej grzecznym dzieckiem w sensie nie takim bardzo zywiołowym

a podobno drugie dziecko jest całkiem inne ale mi się sytuacja powtrza
Stary 2009-11-24, 14:59   #3582
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Co do tej nieatrakcyjności to mam takie myśli, bo skoro już teraz nasze życie seksualne dramatycznie spadło, to co będzie po porodzie? Mam wrażenie że z brzuszkiem TŻtowi się nie podobam i przez to nie mam ochoty na zbliżenia... A zawsze byłam zgrabna, 174cm wzrostu, 55kg. Teraz w sumie przybyło mi tylko 6,5kg i to wszystko mi poszło w brzuch. Nie wiem czy moja psychika mi tak działa czy co
Kochana wrócisz do swojej figury po porodzie
A z tż możesz przecież zawsze pogadać, zapytać czy dla niego jesteś wciąż atrakcyjna, bo piszesz że to TY masz wrażenie. Dobrze żebyś poznała jego zdanie.

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
mój mam wrażenie, że się rusza caaaaały czas :/wczoraj cały dzień, w nocy..rano jak się obudziłam to spał, ale jak zaczęłam chodzić to się obudził..i przewala się w brzuszku cały czas...a podobno dzieciaczki są aktywne tylko 3h-reszta to sen...dziwne...
Ja też nieraz mam wrażenie, że mój mały mało śpi, bo często w ciągu dnia harcuje mi w brzuchu. Na szczęście w nocy mnie nie budzi
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:02   #3583
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Agape w aptece można kupić wkładkę która wykrywa czy są to wody. Jesli podejrzewasz ze to wody to trzeba to sprawdzić, bo to bardzo niebezpieczne - moze dojsc do zakażenia wewnątrzmacicznego, albo zamartwicy płodu. Sprawdz wkładką lub jedź na IP.
Dzięki za info - ale ja mądra przy Was się stanę

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
A ja się Wam muszę pochwalić, że w niedzielę w nocy zostałam CIOCIĄ! Bratowa urodziła śliczną dziewczynkę, ważyła 3870g czyli kawał baby Ale poród miała ciężki. Krocze ma bardzo nacięte, bo mała dużo ważyła.
Gratulacje

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:07   #3584
agusiamatyldka
Raczkowanie

zaslona doskonale Cie rozumiem , nieduzo przytylam , piersi sie zaokraglimy a widze ze Tz inaczej na mie patrzy(gorzej),Tż sexu wogole nie chce , i to sie zaostrzylo w 8msc na maxa wczesniej bylo nawet ok raz na czas sie kochalismy.

Krzysiu tez strasznie harcuje w brzuszku od jakis 4 dni to juz wogole , gra chyba w pilke nozna

mykam bo jade do Krakowa na joge dla kobiet w ciazy, NA SZCZESCIE dzis mama jedzie autkiem ze mna dla towarzystwa wiec nie musze tluc sie 1.5 h busem
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:15   #3585
patinka_
Zakorzenienie

boshe, dziewczyny ale smuty piszecie z tym, że faceci "gorzej" na Was patrzą...jak mogą gorzej patrzeć??tylko dlatego, że Wam brzuch urósł?bez jaj, żadna ciężarna nie jest modelką a coś czuję, że to Wasze chore wyobrażenia-dziopki, głowa do góry, jestem w 100% pewna, że to Wasza wyobraźnia..a że mniej się kochacie - no cóż - wiadomo, że żaden facet nie będzie się zachowywał niczym dziki samiec w 3 trymestrze ciąży - to całkiem normalne. Mało tego-czytałam, że jak faceci zostają tatusiami to spada im poziom testosteronu - jest to biologicznie tak wymyślone, żeby facet w tym czasie zajął się dzieckiem i bardziej mu była w głowie RODZINA niż sex, miłosne podboje itd. Możliwe,że ten spadek hormonu występuje już w czasie ciąży i stąd ten "inny" wzrok-nie na zasadzie ZJEM CIĘ ZARAZ - tylko jak na przyszłą mamusię. I chyba nie jest w tym nic złego...
Stary 2009-11-24, 15:26   #3586
Kancia
Zakorzenienie

patinka popieram w 100%

a mój małż to nadal jurny taki, ze szok ale jemu to chyba nigdy nie przejdzie
Stary 2009-11-24, 15:35   #3587
ula 87
Zadomowienie

w ciagu godziny dostałam takiego kataru co chwile kicham , oczy mi łzawią nos zapchany a nic nie mogę wziąść , mam w domu tylko otrivin
jak jutro nic się nie zmieni to chyba bez lekarza się nie obejdzie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-24, 15:40   #3588
aldii
Zakorzenienie

Kurcze wcielo mi posta

Zaslona gratuluje
Brzoskwinia mi tez sie Borys podoba
Malinka dzieki za info.To Adze cos cieknie, ja bylam po prostu ciekawa co to za wkladki
Youyou kciukasy
Stary 2009-11-24, 15:41   #3589
zebra666
Zakorzenienie

A ja popsałam i tylko odkurzyłma domek przez to moje rozleniwienie dzisiaj

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:43   #3590
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
boshe, dziewczyny ale smuty piszecie z tym, że faceci "gorzej" na Was patrzą...jak mogą gorzej patrzeć??tylko dlatego, że Wam brzuch urósł?bez jaj, żadna ciężarna nie jest modelką a coś czuję, że to Wasze chore wyobrażenia-dziopki, głowa do góry, jestem w 100% pewna, że to Wasza wyobraźnia..a że mniej się kochacie - no cóż - wiadomo, że żaden facet nie będzie się zachowywał niczym dziki samiec w 3 trymestrze ciąży - to całkiem normalne. Mało tego-czytałam, że jak faceci zostają tatusiami to spada im poziom testosteronu - jest to biologicznie tak wymyślone, żeby facet w tym czasie zajął się dzieckiem i bardziej mu była w głowie RODZINA niż sex, miłosne podboje itd. Możliwe,że ten spadek hormonu występuje już w czasie ciąży i stąd ten "inny" wzrok-nie na zasadzie ZJEM CIĘ ZARAZ - tylko jak na przyszłą mamusię. I chyba nie jest w tym nic złego...
zgadzam się

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-24, 15:55   #3591
aldii
Zakorzenienie

Ula - farmakologiczne leczenie kataru można wspomóc domowymi sposobami. Zalecane są inhalacje z dodatkiem ziół (lipy, rumianku, mięty), okłady z geranium lub olejku kamforowego na klatkę piersiową, herbata z majeranku, wdychanie zapachu chrzanu, czosnku, kropli miętowych. Warto nawilżać powietrze w pomieszczeniach wodą z domieszką olejków eterycznych.
Stary 2009-11-24, 16:08   #3592
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Rybcia te hormony to normalne. Zobaczysz, że po jakiś czas po porodzie wszystko wróci do normy

Lila nawet nie wiesz jak mi miło, że Ci się podoba Dziękujemy
A możesz napisać co masz z kręgosłupem? Bo ja do niedawna myślałam, że mój jest zupełnie w porządku a tu
Ja mam skoliozę III stopień - poważna sprawa z dzieciństwa. Także cc miałam zapewnione od 10 roku życia nie wiem nawet czy jakikolwiek anestezjolog odważy się mnie całkowicie nie znieczulić, raczej czeka mnie narkowa full version. Ale cóż. Na razie się nie boję CC jest dla nas najbezpieczniejsze i tyle. Zresztą i tak uważam, że jest bezpieczniejsze dla dziecka niż kanał rodny, a to, że ja będę długo do siebie dochodzić - trudno - miałam już niejedną operację i przeżyłam. A teraz dzidzia jest najważniejsza a nie mój obolały dziurawy brzuch.
Ale powiem Ci, że i tak mój chory kręgosłup mega daje radę z brzuszkiem - bałam się, że będzie gorzej... a on mnie nawet nie boli
No i wogóle nie puchnę, przytyłam 10 kg, rozstepów brak (może dzięki Clarinsowi ale ważne, że nie ma), jedynie męczy mnie zgaga i skurcze łydek czasem. Bolał mnie odcinek lędźwiowy kilka miesięcy temu ale była to wina gromadzących sie wód i rehabilitanci postawili mnie na nogi - żałuję, że nadal nie mogę do nich chodzić na masaże ale mam skurcze a to przeciwwskazanie.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
w ciagu godziny dostałam takiego kataru co chwile kicham , oczy mi łzawią nos zapchany a nic nie mogę wziąść , mam w domu tylko otrivin
jak jutro nic się nie zmieni to chyba bez lekarza się nie obejdzie
Ula lepiej idź do lekarza, może choroba się nie rozwinie, jak zawczasu ją zaleczysz. Zawsze możesz wziąć Oscillococinum - mi pomaga. I zdrowiej!!!
Stary 2009-11-24, 16:10   #3593
majkela12
Zadomowienie

Cześć mamusie
Już w domu, zmęczona jestem i jakaś smutna- taaaka wypluta i nie do życia. Może poprawię sobie humor jak Was poczytam
A i mały jakoś dzisiaj senny chyba tak jak mamusia- wcale się nie rusza
Stary 2009-11-24, 16:12   #3594
patinka_
Zakorzenienie

muszę przyznać, że ja jak na razie nie mam skurczy łydek-miałam może z 4 razy jeszcze w 2 trymestrze i od tamtej pory spokój pomimo tego, że magnezu prawie w ogóle nie biorę-jedynie jak mi się przypomni i to najczęściej z myślą o skurczach brzuszka a nie bólu łydek. W sumie to nie wiem od czego zależy, bo nie sądzę,żebym miała tyle magnezu w sobie...przed ciążą raczej słabo się odżywiałam-mało owoców, nieregularnie, za to dużo słodyczy, chipsów i niezdrowego jedzenia na szybko w stylu kebab, KFC, zupki Knorr itd. tak więc "bazę" miałam nieciekawą...teraz też nie jem super zdrowo-troszku więcej owoców, ale też bez przesady..
Stary 2009-11-24, 16:13   #3595
pysiamn
Zakorzenienie

o rany padne...

zostało mi farszu i zastanawiaąłm sięco z nim zrobić...wymysliłam że będzie troszke pierogów i troszkę krokietów...

ale roboty sobie narobilam....smazenie nalesników, potem zawijanie i jeszcze raz w panierce...
Ufff

Idę na herbatkę... i zobaczę co tam naskrobałyście...

Aaaaa przyszedł kurier i mam już świąteczny Mikołajowy prezent dla męża już zakapowałam i czeka w ukryciuuuuuuu

Jeszcze tylko powiesze na nim pierniczka z imieniem jak je upiekę (zawsze robię tak co roku i wszyscy zawsze podziwiają opakowanie i pierniczka....i długo wzlekają z otwarciemmmmmm to takie miłeeeeeeeee) aż sięrozmarzyłam

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 16:21   #3596
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ula - farmakologiczne leczenie kataru można wspomóc domowymi sposobami. Zalecane są inhalacje z dodatkiem ziół (lipy, rumianku, mięty), okłady z geranium lub olejku kamforowego na klatkę piersiową, herbata z majeranku, wdychanie zapachu chrzanu, czosnku, kropli miętowych. Warto nawilżać powietrze w pomieszczeniach wodą z domieszką olejków eterycznych.
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ula lepiej idź do lekarza, może choroba się nie rozwinie, jak zawczasu ją zaleczysz. Zawsze możesz wziąć Oscillococinum - mi pomaga. I zdrowiej!!!
dziękuję ,
w sumie dobrze się czuję , kaszel ustępuje ( już mam prawie z nim spokój) a kataru to mam takie fale - raz czysty nosek a za chwile łzy i kichanie
zobacze jak jutro bedziemy się czuć

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-24, 16:45   #3597
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ale napisałyście...
Pojechałam do tego Auchan, ale bez sensu trochę...
Po pierwsze te biustonosze, to tak jak przewidywała moja mam na pół piersi miałam
Po drugie zmęczyłam się tragicznie... Brzuch mi się spinał już pod koniec...
Po trzecie wydałam za dużo pieniędzy

Kupiłam Paulince pajacyka My First Christmas Teraz tylko ciekawe czy będzie kto miał w nim się pokazać w święta
Kupiłam też ozdób świątecznych za dużo, ale były śliczne...
Kupiłam też prezent świąteczny, chyba dla dziewczyny brata, choć jeszcze nie jestem pewna czy dla niej, bo może dla babci... Takie mleczko do kąpieli w uroczym dzbanie...
Kupiłam też Perfectę do nóg, bo już mi się kończy, a poza tym z Hippa krem do buźki, ale nie na każdą pogodę tylko ten, o który kiedyś któraś z was pytała...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

A i przyszły te bodziaki z firmy Pinokio co zamawiałam i ta bawełenka jest cudowna... Mam nadzieję, że po praniu też taka będzie...
Stary 2009-11-24, 16:51   #3598
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Kupiłam Paulince pajacyka My First Christmas Teraz tylko ciekawe czy będzie kto miał w nim się pokazać w święta
Kupiłam też ozdób świątecznych za dużo, ale były śliczne...
Kupiłam też prezent świąteczny, chyba dla dziewczyny brata, choć jeszcze nie jestem pewna czy dla niej, bo może dla babci... Takie mleczko do kąpieli w uroczym dzbanie...
Kupiłam też Perfectę do nóg, bo już mi się kończy, a poza tym z Hippa krem do buźki, ale nie na każdą pogodę tylko ten, o który kiedyś któraś z was pytała...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

A i przyszły te bodziaki z firmy Pinokio co zamawiałam i ta bawełenka jest cudowna... Mam nadzieję, że po praniu też taka będzie...
pochwal sie ciuszkami

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-24, 16:52   #3599
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam witam moj maly jest dzisiaj bardzo aktywny on chyba lubi mnie kopac po rzebrach bo tylko gulki mi wyskakuja jak sie rozpycha zreszta zauwazylam ze ma swoje pory na kopanie zaczyna tak o 15 i przez godzine szaleje potem spokoj ewentualnie kilak ruchow ale slabych i wieczorem o 21 zaczyna znowu
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:05   #3600
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Aleście naskrobały!!! Jesteście niemożliwe
Już nie pamiętam co pisałyście

Ale rozbawiłyście mnie tematem bąków
Co do porodu, to będę z mężem Nie wyobrażam sobie, żebym miała być sama w tak ważnych chwilach. Zresztą mąż mówi tak samo, że nie przeszło mu nawet przez myśl, żeby nie był przy mnie. No chyba, że ja bym nie chciała.... Rozmawialiśmy dużo na ten temat, nawet ja podsuwam albo czytam mu różne artykuły na temat porodu i wszystkiego w okół. Jesteśmy zgodni co do tego, że wspólne przywitanie synka na świecie jeszcze bardziej umocni naszą miłość

patinka i ja też zgadzam się z Tobą

Jak pojedziemy do Polski to będziemy wsuwać tylko pierogi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości