|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
żebyś dotrwałaCytat:
A co do wagi to ja po porodzie też zeszłam jakieś 6 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas była pierwsza w miarę przespana noc. Mała spała od północy do 5, potem jakaś godzinka karmienia, przebierania i usypiania i spała prawie do 10. Ciekawe jak będzie dzisiaj ![]() A z moim biodrem jest średnio, ledwo co chodzę, ale jakoś muszę dać radę. Póki co obowiązki domowe wykonuje tz, więc jest ok, chociaż chciałabym mu pomóc, ale niestety bioderko przeszkadza. Jeszcze będę miała czas się wykazać ![]()
|
|
#3392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i opieka jest platna 80%
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej mnie dziwi, że nie honoruja legitymacji
![]() ale kto by tam z nimi doszedł do ładu... ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Po SN 2 dni okolicznościowego o ile się nie myle. A po cc ten okolicznościowy nie przysługuje???
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
przysluguje
wiec najpierw mozna wziac okolicznosciowy, potem opiekunczy, tylko trza babce co wypisuje zwrocic uwage, zeby nie wypisywala opieki od daty wypisu no ale to juz tz jak zaniesie te swoje dokumenty to bedzie wiedzial od kiedy chce, nie?
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-24 o 15:51 |
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
zahario cudo normalnie a te włoski
Kasiuch urząd pracy ci wydaje legitymacje
|
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
zaharia, ale mała ma czuprynkę!
super
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Konspi ja tak samo pod samym biustem czuje, chociaż mówią mi że obniżył się brzuch i niby widać że to już końcówka, jakoś to do mnie nie dochodzi, że już niedługo ...
a dzisiaj daje mi popalić i wpycha te swoje małe stópki w żebra, w każdej pozycji mi niewygodnie.
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, dziękujemy, dziękujemy Zahario, Miriam jest prześliczna! I te włoski... Asiu, Twoje Maleństwo też do schrupania
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh zapomnialam Ci napisac, ze brzuszek pierwsza klasa, wielkosciowo w sam raz i wcale nie widac, zeby bylo za malo wód płodowych. Ja na ostatniej wizycie mialam 5 cm, a lekarz mowil ze pon. 2 cm to jest juz malowodzie. Pewnie lekarka ma stary sprzet, tak jak napisalas
Asioczka sliczna Dzidzia... ![]() Zahario Twoja Miriam swimi wloskami zorbila furrore u mnei na watku zreszta ja pierwszy raz takie widze...jeny ja mam chyba polowe wlosow z tegoU mnei z kolei Tz po porodzie ma przyjsc do lekarza i mu wypisze jakas opieke (tydzien czasu) |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Asioczka śliczna
![]() gissh piękny brzusio
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-11-24 o 16:26 |
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aśka, Maja śliczna
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Paczka, Zaharia, Olalicious, Asioczka Piękne maleństwa! Zakochać się idzie Gissh ładne fotki Już dosyć nastresowałaś się w tej ciąży.Co do tego ubezpieczenia to widać, że każdy interpretuje przepisy po swojemu. Z tego co wiem to Paczka nie miała żadnego ubezpieczenia i jakoś urodziła. A my byliśmy dzisiaj u gina, to już ostatni raz. Rozwarcie aż na 1,5 cm, ale szyjka zamknięta i nic się nie dzieje Trochę "schudł" przez 2 tygodnie, bo waga wg usg pokazywała tym razem 4500g Maluszkowi jest jeszcze dobrze w brzuchu więc na razie może w nim jeszcze pomieszkać, ale jak nic się nie ruszy w ciągu 2 tygodni, to 7 grudnia mam się zgłościć do szpitala. No i zalecał pełną aktywność tzn. 4xS - sex, spacer, sprzątanie, stymulację sutków Tak więc bierzemy się do roboty dzisiaj chociaż wątpię czy to poskutkuje.
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Troszkę Nas nie było ale podczytywałam na bieżąco.
Wiktorek, Blanka, Miriam i Maja wszyscy prześliczni Gishh super brzusio U Nas kolek brak tylko mały ma gazy i czasem trzeba go bardzoooo długo nosić żeby w końcu zasnął. Zdarza się że mu się odbije z 5 razy po karmieniu. Mamy za to inny problem. A mianowicie niechcące zejść odparzenie. I to takie dziwne bo tylko w jedym miejscu. Taka czerwona kreska. Smarowałam już chyba wszystkimi maściami. Mam jeszcze taką mąśc z apteki jak to nie pomoże to chyba będę musiała do pediatry jechać. A i byłam wczoraj u ginki. Wszystko ok A i najlepsze że za 8 dniu już będę mogła bez obawy....A i mam pytanie Marcelina szczepisz małego na roatwirusa?? Bo ja na pneumo i meningo będę szczepić ale nie wiem co z rota. Szczepić czy nie szczepić. Może jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii?? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-11-24 o 17:22 |
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
ojjj ja dopiero zobaczylam zdjęcia Majeczki
dziewczyny jak patrze na wasze malutkie serduszka już po drugiej stronie brzuszka to tak bardzo chciałabym miec przy sobie swoje maleństwo ![]() a tu czekac i czekac hihi! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-24 o 17:37 |
|
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie a dacie rade odpowiedziec mi na moje wczesniejsze pytanie..moze ktoras jest w podobnej sytuacji..??.dotyczace ubezpieczenia,,,Otoz umowe mam przedluzona do dnia porodu,,Czy pracodawca nie bedzie robil mi problemow zeby przed porodem podbic mi taka legitymacje???? ma obowiazek.?
36 Tydzien |
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Macierzyństwo jest cudowne, ale baaaaaaaardzo zajmujące! ![]() Byliśmy dziś u lekarza,Olka już prawie dobiła do wagi urodzeniowej, żółtaczka ustępuje, musi tylko pić jeszcze glukozę żeby szybko się wymyła! I była bardzo grzeczna, nawet nie płakała podczas badania ![]() olalicious, zaharia, asioczka - piekne bobaski!!! Zaharia te włoski normalnie szok!!!! gissh- pięknie wyglądacie w 37 tygodniu ![]() TZ wrócił- muszę wracać do obowiązków!!!!!!! buziaki |
|
|
|
#3407 |
|
BAN stały
|
asioczka i maria 2008-dziekuje
chyba bede musiala sie przejechac do urzedu bo nie mam takiej ksiazeczki...:/Asioczka- sliczne malenstwo ))))---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- aha jeszcze jedno,tak czytam wypowiedz Kospiracji o bulgotaniu zoladka...dostalyscie kiedys w nocy podczas snu kopa w zoladek, takiego ze az sie cofnelo...?? |
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w ogóle zwariowałam przez to ubezpieczenie
![]() Dziewczyny brzuch mi już ciąży w tej ciąży!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Asioczka piękna dzidzia
|
|
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam , żeby się coś ruszyłoCytat:
![]() A jeszcze kilka miesięcy temu nie mogłyśmy się doczekać rośnięcia brzuszków Asioczka, Maja jest śliczna ![]() A tak w ogóle ciekawa jestem jak tam Fruzia i Lucky ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-24 o 19:03 |
||
|
|
|
#3412 |
|
BAN stały
|
Ja mam aniołka i mi takiego czadu az nie daje
[/QUOTE]pozazdroscic aniolka ...ja nie dostaje po zebrach tylko po zoladku, 2 razy obudzilam sie z zawartoscia zoladka w buzi, ( to bedzie okropne)- raz sie tym w nocy zachlysnelam...
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu ja na swój brzuch czekałam aż do siódmego miesiąca prawie
Ale już bym chciała żeby było PO Zazdraszczam Wam wciskania się w przed ciążowe ciuszki ![]() Kasiuch moje dziecie też jakieś pobudzone strasznie Szczególnie na noc I okopuje żołądek ale da się przeżyć
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky gdzies to po wizazu krąży
a Fruzia to ciekawe...i Nedzia bo miala miec ten masaz szyjki...no i MartaN23, czy ja rozpakuja w tym tygodniu
|
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Olalicious, Asioczka, Zaharia maluszki przeurocze! Jeszcze raz gratulacje! A Miriam to już w ogóle gwiazda! W życiu nie widziałam takich włosków u niemowlaka A ja podczytuję i nie mam siły pisać....brzuszek mi skacze bo po raz 10 dzisiaj malutka ma czkawkę. Mi jeśli już do daje kopniki po pęcherzu i tez to nie jest może przyjemne ale do bólu daleko. Właśnie się dowiedziałam, że mój lekarz chce mi przepłukać znowu tą nerkę w szpitalu...czegoś więcej dowiem się w czwartek....mam nadzieję, że zrobi to ambulatoryjnie i nie będę musiała kłaść się na oddział Na samą myśl, aż mi zimno brrrrrr!
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj u gina i CISZA, zero objawów porodowych oprócz delikatnie skróconej szyjki. Mała ma podobno 3200 co mnie trochę pzreraziło, że jeszcze właściwie 3 tygodnie a tu już ponad 3 kg!
No ale wiadomo jak to jest z tymi pomiarami... No i w ogóle to mam depresję! Porodówka w moim szpitalu jest nadal w remoncie i nie ma porodów rodzinnych Jak ja sobie sama poradzę?! Miało być tak pięknie, a tu nici... Cytat:
![]() Zahario ta czupryna Miriam mnie powaliła! No i w ogóle super te dzieciaczki! |
|
|
|
|
#3417 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kate Ja jeszcze nie wiem jak to będzie u nas ze szczepieniami. Na razie się zastanawiam i w szpitalu podpytam lekarzy. A ile płaciłaś za te meningo i pneumokoki?
Cytat:
Tak więc im szybciej urodzę tym lepiej![]() Coś mi się wydaje, że chyba nie będziesz czekać 3 lat do kolejnego dziecka, szczególnie po takim porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po tych wszystkich Twoich przejściach poród to chyba będzie pikuś Cytat:
|
||||
|
|
|
#3418 |
|
BAN stały
|
kolanosia-mi też dostaje sie po pechechu..hehe raz kopie u gory a raz ciagnie na dole...male wiercipiętki
tarasia-wspolczuje nie dziwie sie ze sie poplakalas moja reakcja bylaby taka sama, a daleko macie do innego szpitala?? |
|
|
|
#3419 |
|
Raczkowanie
|
czesc mamusie i brzuchatki
ja dalej kulam sie w dwupaku. Wszelkie sposoby "przyspieszaczki" Zaraz Was nadrobię, widzę ze nie mam tego dużo.. cosik tu ostatnio cichutko...... |
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzecz w tym, że ja chcę rodzić w tym szpitalu bo cieszy się dobrą opinią. co za dzień... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

to znaczy, że się najada i nie masz się o co martwić. 
żebyś dotrwała
mam nadzieję, że przy karmieniu piersią szybko spadnie 

Trochę "schudł" przez 2 tygodnie, bo waga wg usg pokazywała tym razem 4500g
I okopuje żołądek ale da się przeżyć
Na samą myśl, aż mi zimno brrrrrr!
Po tych wszystkich Twoich przejściach poród to chyba będzie pikuś