Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 22:02   #3781
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Pysiamn biedactwo rozumiem co przezylas, bo tez mialam chwile grozy jak sie Lu nie ruszala.Najwazniejsze, ze szybko udzielono Ci pomocy i jestes spokojna, ze z malutka wszystko ok odpoczywaj teraz sobie. I jaka duza jest Wasza Pysiolinka
Malinka 3-3,5kg jak na dziewczynke to dosc duza
Kancia za wizyte

Jutro konczy mi sie szpitalna przepustka i musze sie tam stawic ok. 12 Mam nadzieje, ze juz bedamieli reszte wynikow i zadecyduja o wypisie.Nie chce juz tam lezec....Trzymajcie kciuki
Stary 2009-11-25, 22:14   #3782
filka2
Zadomowienie

ale nadrabiania!!!ponad godz

niestety nie wiem ktora co....
wiem tylko że zebra juz szykuje gniazdkoale tak z rana?
ja też spac nie moge jak tz mnie obudzi jak wstaje ale ja leże i w końcu zasne
pysiamn dobrze ze wszystko ok,no i gratulacje pysiolinki.
kacha wspólczuje sytuacji,musi ci byc naprawde cięzko.
myśle ze w 2ej ciązy też już mi bedzie cięzej.
ula i you you brzuszki,chyba i ja musze cyknąc jakieś fotki bo już z 5tyg nie robiłam.

badań na cytomegalie nie miałam nigdyale wiem że grozna jest,moja kolezanka miała i 2razy poroniła przez to.na toxo też juz nie robie bo miałam,no i sie leczyłam 2miesiące.
ja dzis znów troche w M,nogi bolą,brzuch sie spina co chwila ale daje rade.brzuch już mi sie spina od kilku tyg czasami mniej czasami wiecej,juz nie moge sie doczekac wizyty,3grudnia-dzieńpo 30-tych urzodzinachbos ze jaka ja stara!!!!
tż dziś zadzwonił o przeniesienie internetu i kablówki i powiedzieli mu miesiąc czasu czekaniatak sie wkurzyłam i juz sie zastanawiałam jak to?beż wizazu!!!!ale poszedł podpisać umowe i sie okazało że w piatek nam podłączamoże was nie zaniedbam
taki mały remont a ja juz mam go dośc,rano budze sie juz opuchnieta,taka ułomna sie robie już!!!
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:02   #3783
gooha3
Zadomowienie

Własnie wrociłam do domu i padam.
Z wieści od lekarza- z dzidizusiem wszystko dobrze. Niewiele się dowiedziałam bo usg dopiero za 3 tyg.
Tyle tylko, że mam więcej leżeć z powodu napinającego się brzuszka i wrazie częstrzego napinania się natychmiast do niego dzwonić.

Po za tym korzystając z przepustki (od zus-u) na wyjście do lekarza obeszliśmy sklepy.
Kupiłam sobie piżamkę i stanik do karmienia, firanki do naszego pokoju.
Odwiedziliśmy jeszcze szwagierkę i nam zeszło do teraz.

Pysia dobrze, że na strachu się skończyło i że odrazu to skonsultowałaś z lekarzem. Nie zazdroszczę przeżyć.

---------------

Zmykam spać
dobranoc

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:07   #3784
youyou
Zakorzenienie

Gooha fajnie że wszystko dobrze

...i ja tez zmykam spać, do jutra mamuśki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:09   #3785
aldii
Zakorzenienie

Gooha
Stary 2009-11-25, 23:27   #3786
Kampoolka
BAN stały

hejak

jak sie miewacie co tam u was??

ja znow brak czasu....

brzuszke rosnie..maly sie wierci a corka szaleje....!!!

buzka
Kampoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:32   #3787
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
Kurczę...
Nawet nie wiesz JAK DOBRZE Cię rozumiem...
Też mam 2latka,jestem w 7mym mieś ciąży...

W rodzinie "po stronie"mojego Męża też przybędzie dziecko-jego siostra jest miesiąc krócej w ciąży.
Dziewczyna jest zdrowa jak ryba(23lata)ale już od 4tego mieś ciąży jest na L4(oczywiście lewym bo NIC jej nie dolega-wyniki książkowe,dziecko rośnie,ona wolny czas spędza na szwędaniu sie po koleżankach)
Kiedy jej powiedziałam(jestem położna z zawodu,ale pracuje jako pielegniarka)że ciąża to nie choroba i że sama z Małym do 8mieś ciąży pracowałam w szpitalu to sie na mnie jak na ufo popatrzyła.
Proponowałam żeby chodziła do Poradni dla Kobiet-a zaoszczędzona kasę np na wózek przeznaczyła-ale w Poradni usłyszała od mojego gina to co ja jej powiedziałam(tzn żeby nie wywoływała wilka z lasu jeśli się dobrze czuje i ze ciąża to nie choroba...)więc szybciutko"za dobrą radą"koleżanek zapisała się do prywatnego gina i teraz buli kasę co miesiąc...
Zreszta NIE MÓJ CYRK NIE MOJE MAŁPY,prawda?
Ale wqrza mnie niesamowicie kiedy ktoś z Rodziny Męża(zwłaszcza ona sama lub Teściowa)narzekają jak to Młodej ciężko,jaka ona zabiegana,jaka pracowita...
Bo kiedy ja całymi dniami jestem z 2latkiem,majac na głowie calutki dom(Mama i Siostra sa"z doskoku"bo nie ma ich w kraju,w domu mam 70letniego Tatę<z podejściem do życia iż to kobiety zostały stworzone do garów i miotły> i 17letniego Brata-Leniucha<na weekendy ,bo mieszka w internacie>i do tego 2psy W DOMU...)to jakoś nikt nie zauważa że padam z nóg...Ba!Nawet nie spytaja czy może by cos pomóc-ważne że Młoda pada z nóg(po kawce u koleżanki?ciekawe)
Mąż próbuje mi czasem"wciskać"to co opowiadaja Teściowa i Młoda,ale juz kilka razy go wyśmiałam...
Rozumiem jeśli ktos się źle w ciąży czuje,ma nudności,obrzęki,hemoroid y,słabe wyniki...
Ale jeśli ona nie ma nikogo do opieki,do posprzatania ma swój pokój a cały dzień spędza na plotkach to sorry ale NIJAK nie pozwole porównać jej sytuacji do mojej(wiadomo jak się 2latek z minuty na minutę potrafi"zdiablić"i zrobić małe piekło,że 2piętrowego domu do utrzymania nie wspomnę)
Ale Mąż tylko ponarzeka że NIKT CI NIE POMAGA,BRAT MÓGLBY CIĘ WYRĘCZYĆ,CHOĆ ODKURZYĆ ale sam też rekawów nie zakasa i nie pomoże...
Twierdzi że jeśli pracuje i robi małe remonty koło i w domu to aż za dość...
Ale o wychowaniu czy przypilnowaniu Synka jakoś zapomina napomknąć.
Momentami jestem zła jak osa,bo do dziecka w nocy nie wstawał do niedawna(bo mu wprost powiedziałam że ojcostwo to coś wiecej niż pępkowe i kapiel wieczorem).
Mnie coraz ciężej,Dzieciątko mnie ugniata po pęcherzu tak że wędruję do sikania 8-10razy na noc ,czasem jak mnie uciśnie w nerwa to kuleję bo nijak nie mogę na nodze stanąć...Do tego ostatnimi czasy doszły potworne skurcze łydek-takie że aż mnie budza w nocy

Ale KOMU(prócz Wam?)to opowiadać?
Mężowi który ze swoja Rodzinką przeżywa bardziej ciążę młodszej siostry?
Zaciskam zęby i działam-bo co pozostaje?

Ściskam jeszcze raz wszystkie Mamusie!

Normalnie anioł jesteś
Ja to bym mężowy zrobiła taką awanturę,że by z podziwu nie wyszedł .Ja się z moim nie szczypię,jak mi w jakimś temacie za daleko zajdzie za skórę,a sugestie nie pomagają to awanturę zrobię taką,że wszystko fruwa i nie patrzę wtedy na to gdzie i z kim jesteśmy.
Skutki w moim przypadku są oczywiście pozytywne,ale czasami muszę delikatnie przypomnieć.Jednak ostatnio baardzo rzadko.
Nie wiem dlaczego Ty tolerujesz takie zachowanie swojego TŻ??Ciąża siostry ważniejsza od Twojej??Ja bym mu dała

Nie zazdroszczę sytuacji.
Stary 2009-11-26, 07:22   #3788
pysiamn
Zakorzenienie

Jeszcze raz dzieki dziewczynki

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Własnie wrociłam do domu i padam.
Z wieści od lekarza- z dzidizusiem wszystko dobrze. Niewiele się dowiedziałam bo usg dopiero za 3 tyg.
Tyle tylko, że mam więcej leżeć z powodu napinającego się brzuszka i wrazie częstrzego napinania się natychmiast do niego dzwonić.
Dobrze że na razie ok ...i koniecznie słuchaj zalecen lekarza
odpoczywaj

Cytat:
Kupiłam sobie piżamkę i stanik do karmienia, firanki do naszego pokoju.
za udane zakupki

Cytat:
Pysia dobrze, że na strachu się skończyło i że odrazu to skonsultowałaś z lekarzem. Nie zazdroszczę przeżyć.

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:39   #3789
soraya1
Raczkowanie

Pysia uwazaj na siebie!

Ja dzis od 20stej mam usg - nie moge sie doczekac ... caly dzien jeszcze .... bardzo ciekawa jestem jak duza jest moja niunia, bo slyszalam, ze dzieci cukrzykowych mam bardzo duze moga byc ... ale moj brzuszek jakis maly mi sie wydaje... no coz zobaczymy wieczorem...

Milego dnia wszystkim
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:15   #3790
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Pysia uwazaj na siebie!

Cytat:
Ja dzis od 20stej mam usg - nie moge sie doczekac ... caly dzien jeszcze .... bardzo ciekawa jestem jak duza jest moja niunia,
kciukaski trzymamy

Czekamy na relację

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-26, 08:17   #3791
eudaimonia
Rozeznanie

Witajcie z rana mamuśki!
dziś nie mogłam spać dłużej.. a mogłam i to najdziwniejsze! ale jest też kilka plusów, że podniosłam się skoro świt np. powtórka brzyduli

dziś przyjeżdżają teściowie. wczoraj z tżetem zrobiliśmy małe sprzątanie. ja dokończyłam ostatnie prasowanko dzidziusiowych łaszków, tż resztę: mycie kuchni i łazienki, odkurzanie, ba nawet ugotowanie obiadku na dziś

teściowie na szczęście tylko na kilka godzinek wpadają. całe szczęście, że rodzinka mieszka te 120 km od nas. jak się widzimy tak raz na miesiąc to jest idealnie!! zresztą może cosik dobrego przywiozą
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:35   #3792
pola25
Zakorzenienie

cześć Mamusie. ponawiam jeszcze raz pyt w sparwie tych ćwieczen mieśni kegla!te Mamusie, które mają problem ze skracającą się szyjką-ćwiczycie mięśnie kegla?

u mnie nawet ok, czuję się dobrze, tylko wczorajsza noc nie bardzo przespana, dzisiejsza już zdecydowanie lepiej-tylko budziłam się 2 razy na siku, ale spokojnie zasypiałam. za to wczoraj w nocy-jak sie obudzilam o 3, to nie spalam 2h bo mi sie brzuch spinał a to mi tchu brakowało itd.

pozdrawiam i jakbyście mi odpowiedziały na pyt byłabym niemziernie wdzięczna.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:00   #3793
aldii
Zakorzenienie

Kacha mam takie samo zdanie i podejscie jak Sensuel - przenigdy w zyciu bym czegos takiego nie tolerowala (ale to dotyczy rowniez brata i taty - banda nierobow !! )
Pola nie mam pojecia.Ale wracam dzis do patologie do szpitala, to postaram sie nie zapomniec i zapytam
Soraya za wizyte

Powoli szykuje sie do powrotu na patologie ciazy Jeszcze kilka h....
Stary 2009-11-26, 09:04   #3794
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM uzywam Loveli do bialego i koloru i tego samego plynu do plukania.Osobiscie wole plyny do prania, ale akurat proszeki byly w promocji
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat proszków - nie będę już wszystkich cytować, więc odpowiem zbiorczo, że właśnie w Rossmannie jest promocja Loveli proszków i mleczka chyba za 17,99 zł ale do czego zmierzam. Chyba zakupię tą Lovelę, ale słyszałam własnie żeby nie używać już płynów do płukania, tylko zrobić podwójne płukanie w samej wodzie. Jedno co mnie zastanawia, to to, że u mnie woda jest twarda i bez płunu do płukania - choć ja wolę płyn zmiękczający ubrania są takie ble, i sama nie wiem... I tak myślę, że kupię chyba tylko do kolorowego, bo nie mam tyle miejsca do trzymania a do tego biały to przecież też kolor Ja zawsze używam proszków, nie wiem co jest wydajniejsze? Mleczko czy proszek?

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki zapomniałam wkelić dzisiejszy brzusio
od zeszłego tygodnia sporo podrósł ... chyba
pierwsze zdjęcie 30tc a następne 31tc 3 d
Rośnie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Patka ja używam "Dzidziusia" do kolorów, bo mi tak zaleciła pediatra- nie ma enzymów uczulających podobnie jak Lovela. Do kolorów jest delikatniejszy. Lovela jest też dobra, ale droższa, a dzidzuś ślicznie pachnie. No i Natalka to już duża dziewczynka, fajnie, że tak dobrze z Twoją ciążą.
Właśnie wyżej napisałam, że Lovela jest w promocji w Rossmannie, a pamietasz może ile kosztuje "Dzidziuś"??

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy są przeciwskazania do ćwieczenia mięsni kegla skoro mi trochę sie ta szyjka skróciła?
Chyba nie ma żadnych przeciwskazań, ale szczerze to nie mam pojęcia...

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam...że tak o sobie
Ale muszę siez Wami tym podzielić....mialam chwilę GROZY

Jak Wam pisałam poszłam się polożyć...
W tym czasie Kubuś bawił się świetnie z psem...w pewnej chwili...Kuba rzucił psu zabawkę...obok brzuszka...nie zdąrzyłam zareagować...Pies z całej siły skoczył mi na brzuszek....poczułam silny ból brzuch jak kamień ...nie panikowałam ....odczekałam chwilkę i czekałam aż się poruszy...i NIC

Brzuch twardy jak skała.......zadzwoniłam do męża...kazał mi dzwonić do Mariotu i umawiać się do jakiego kolwiek lekarza....a on już jedzie...jak nie to ew. pojedziemy na IP.

Miałam mega farta bo moja lekarka zazwyczaj pracu je rano a dziś była do 19
Bałam się na IP będę musiała...długo czekać....i mnie zleją...
Brzuch był nadal twardy...ruchów ZERO!
Płacząca rozmazana pojechałam do Mariottu...gdzie wzbudziłam nie małą sensację....

Na recepji nawet nie umiałam powiedzieć co się stało...wszystko mówił mąż...
Dziewczyny nigdy chyba siętak nie balam o dziecko
W myślach sie modliłam....

Moja lekarka miała komlet pacjentów...ale przyjeła mnie od ręki...drzwi gabinetu otworzyły się jak tylko postawiałm przy nim nogę....
Zapytała co się stało...prosiła bym się nie denerwowała oddychała głęboko...kazła się polozyć...sprawdziła czy dziecku bije serce i czy jest tentno....naszczęście OK
cisnienie : 150/85

W trybie pilnym zaleciła USG...poszłam z marszu do innego gabinetu...
Lekarz wiedząc co się stało...już na mnie czekał....poprosił inne zapisane pacjentki o chwilkę cierpliwości...

Chciał rozładowac napięcie...i pyta co za pies na mnie smaił skoczyć...

-Ja : Mówię że mój
-On: No ale jaki?
-Ja: No sznaucer miniatura..
-On: Eeee ja myślałem że jakiś bernardyn
Co taki 5kg sznaucerek mógł zrobić maluszkowi....

Widzi Pani jak bije serduszko, wiszi Pani jak się ruszają nóżki, rączki, główka...
-Ja : widzę

Uffffff przy okazji zrobił wszystkie inne pomiary....

Maluszek waży 1600g
Ja jeszcze nie skończyłam 30 tyg. a z USG wynika że dziecko szacunkowo ma 30 tyg i 5 dni ....

Łożysko, wody, pozycja na nietoperka itp...

Ogólnie jest OK.....

Aaaaaa i oczywiście jak mi troszke nerwy odeszły to zapytałam podstępnie:
-Jak z siurkiem..
-A lekarz mówi..."siurka nie ma to dziewczynka"...
-Ja udałam że nie wiem i mówię TAK ???
- Powiedział że jest fajnie ulozona to może mi pokazać....

Pysiolinka była w mega rozkroku razem z mężem widzieliśmy w zblizeniu wargi sromowe...przypominające hamburgera

Tak więc to już pewne Kuba...będzie miał siostrzyczkę

wrocilam jeszcze na 2 min do mojek Pani Dr. sprawdziła wynik z USG...zapisała...kazała się usmiechnać i na siebie uważać...i juz o tym nie myśleć....

wszystko trwało jakieś 10-15 min,,,,ale było to chyba najdłuższe 15 min. w mym życiu

z góry ....Dzięki za wysłuchanie ....musiałammmmmmmmmmm

ojej, kurcze sama bym się przestrachała - zwłaszcza jak to zrobiłam we wtorek
Cieszę się, że wsio ok! No i Pysiolinka dalej pozostała Pysiolinką Julia piękne imię

Cytat:

Ja dzis od 20stej mam usg - nie moge sie doczekac ... caly dzien jeszcze .... bardzo ciekawa jestem jak duza jest moja niunia, bo slyszalam, ze dzieci cukrzykowych mam bardzo duze moga byc ... ale moj brzuszek jakis maly mi sie wydaje... no coz zobaczymy wieczorem...
eeeeeeeee, niekoniecznie Moja koleżanka cukrzycowa a nie dosyć że przenosiła to synek miał 2800, więc to jest jak ze wszystkim - u jednych jest tak a u innych nie

Wczoraj któras napisała o kanapkach z jajkiem no i dziś na śniadanie miałam pyszne kanapeczki z jajem, majonezem i szczypiorkiem Objadłam się a teraz czekam aż się wszystko przetrawi w żołądku

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:06   #3795
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
Kacha mam takie samo zdanie i podejscie jak Sensuel - przenigdy w zyciu bym czegos takiego nie tolerowala (ale to dotyczy rowniez brata i taty - banda nierobow !! )
Pola nie mam pojecia.Ale wracam dzis do patologie do szpitala, to postaram sie nie zapomniec i zapytam
Soraya za wizyte

Aldi - trzymam kciuki za wizyte na patologii, zeby wszystko bylo ok i obys szybciutko do domku wrocila trzymaj sie !
Stary 2009-11-26, 09:08   #3796
addicted to wizaz
Zadomowienie

aldii, soraya -

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja dzis znów troche w M,nogi bolą,brzuch sie spina co chwila ale daje rade.brzuch już mi sie spina od kilku tyg czasami mniej czasami wiecej,juz nie moge sie doczekac wizyty,3grudnia-dzieńpo 30-tych urzodzinachbos ze jaka ja stara!!!!
A ja już dawno po 30 i wcale nie czuję sie stara

gooha - dzidziusiowi, ale na siebie uważaj
Kampoolka - u mnie podobnie, mały też się wierci w brzuszku, a na zewnątrz nie córcia tylko synek też szaleje
eudaimonia - pomyślnej wizyty
......................... .............
Obudziłam sie dziś w nocy po 3 i jakoś nie mogłam usnąć, w sumie to nie wiem co mnie obudziło, mały trochę sie wiercił, ale nie jakoś strasznie. Nawet nie chciało mi się wstać do łazienki, ale po kolejnych 10 min. przewracania się z boku na bok (nawet tż się przebudził przez to moje wiercenie) w końcu poszłam do łazienki, bo stwierdziłam, że może synuś ma za mało miejsca w brzuszku. No i pomogło
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:10   #3797
azzis
Zakorzenienie

pysiamn cieszę się, że z pysiolinką wszystko jest dobrze. Oby takie zdarzenie miało miejsce pierwszy i ostatni raz.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:15   #3798
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja zawsze używam proszków, nie wiem co jest wydajniejsze? Mleczko czy proszek?
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam i nie przeliczałam co jest bardziej wydajne (na pewno da się to policzyć, jak się chce). Dla siebie do prania zazwyczaj używam proszku, natomiast do czarnych rzeczy używam płynu do prania.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:17   #3799
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj któras napisała o kanapkach z jajkiem no i dziś na śniadanie miałam pyszne kanapeczki z jajem, majonezem i szczypiorkiem Objadłam się a teraz czekam aż się wszystko przetrawi w żołądku
u mnie podobnie. teraz wcinam kanapeczki z pastą jajeczną. mmm.. pychota
-------
chyba troszkę zgrzeszę i zrobię małą kawkę. wczesne wstawanie to jednak nie jest to co lubię najbardziej

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:19
Stary 2009-11-26, 09:19   #3800
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Mamusie. ponawiam jeszcze raz pyt w sparwie tych ćwieczen mieśni kegla!te Mamusie, które mają problem ze skracającą się szyjką-ćwiczycie mięśnie kegla?
ja ćwiczę
Cytat:
ojej, kurcze sama bym się przestrachała - zwłaszcza jak to zrobiłam we wtorek
Cieszę się, że wsio ok! No i Pysiolinka dalej pozostała Pysiolinką Julia piękne imię

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Obudziłam sie dziś w nocy po 3 i jakoś nie mogłam usnąć, w sumie to nie wiem co mnie obudziło, mały trochę sie wiercił, ale nie jakoś strasznie. Nawet nie chciało mi się wstać do łazienki, ale po kolejnych 10 min. przewracania się z boku na bok (nawet tż się przebudził przez to moje wiercenie) w końcu poszłam do łazienki, bo stwierdziłam, że może synuś ma za mało miejsca w brzuszku. No i pomogło
ehhh co z tym spaniem...ostatnio więcej mam ma z tym problem

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
pysiamn cieszę się, że z pysiolinką wszystko jest dobrze. Oby takie zdarzenie miało miejsce pierwszy i ostatni raz.
oby

Dzwoniła moja mama...zbzikowała do reszty
Zakupiłam ponad 2 kg ciuszków...mam nadzieję że wszystkie nie będą różowe

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-26, 09:28   #3801
eudaimonia
Rozeznanie

dziewczyny czytałyście na dzisiejszym onetcie o przyjmowaniu kwasu foliowego w ostatnim trymestrze? (link: http://dziecko.onet.pl/36916,5,7,gdy...i,artykul.html) ech! co chwila coś się zmienia.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię

Stary 2009-11-26, 09:29   #3802
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat proszków - nie będę już wszystkich cytować, więc odpowiem zbiorczo, że właśnie w Rossmannie jest promocja Loveli proszków i mleczka chyba za 17,99 zł ale do czego zmierzam. Chyba zakupię tą Lovelę, ale słyszałam własnie żeby nie używać już płynów do płukania, tylko zrobić podwójne płukanie w samej wodzie. Jedno co mnie zastanawia, to to, że u mnie woda jest twarda i bez płunu do płukania - choć ja wolę płyn zmiękczający ubrania są takie ble, i sama nie wiem... I tak myślę, że kupię chyba tylko do kolorowego, bo nie mam tyle miejsca do trzymania a do tego biały to przecież też kolor Ja zawsze używam proszków, nie wiem co jest wydajniejsze? Mleczko czy proszek?
w realu też w tej samej cenie jest Lovela proszek i mleczko. Na opakowaniu pisze w takim kwadraciku na ile jest prań i mleczko jest wydajniejsze bo specjalnie sprawdzałam- na razie mam proszek, bo kupiłam jeszcze przed promocją malutkie opakowanie, ale myślę, że następnym razem kupię właśnie mleczko - nie pamiętam dokładnie, ale chyba była różnica 3-4 prań, ale na prawdę już nie pamiętam co pisało...
Stary 2009-11-26, 09:34   #3803
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dzwoniła moja mama...zbzikowała do reszty
Zakupiłam ponad 2 kg ciuszków...mam nadzieję że wszystkie nie będą różowe
Super Ja planuję się jutro wybrać do lumpka na łowy o ile nie będą mnie za bardzo biodra boleć Ale znając życie to pewnie nawet jak będą boleć to pojadę hehehe

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
dziewczyny czytałyście na dzisiejszym onetcie o przyjmowaniu kwasu foliowego w ostatnim trymestrze? (link: http://dziecko.onet.pl/36916,5,7,gdy...i,artykul.html) ech! co chwila coś się zmienia.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię
Ja tam nie czytam takich nowinek... Tylko w głowie zamęca i tyle.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:36   #3804
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
Jejku - to okropne - ja biore elevit i tam tez jest kwas foliowy... mozna sie zdenerwowac .... delikatnie mowiac... oby ot nie byla prawda... kurde a moze przestac brac... ??? co Wy na to?? ciekawe co lepsze...
Stary 2009-11-26, 09:38   #3805
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
mhhhhh
Mnir to nie dotyczy...bo zarówno w I ciąży jak i teraz nie brałam i nie biorę suplementów i witamin...
W I ciąży tylko na początku kwas foliowy.....na koniec nospe i nic.

Teraz na poczatku tylko kwas foliowy....aktualnie od dłuższego czasu czysty magnez + nospa ...

Ale myślę że warto podpytać lekarza
Cytat:
Super Ja planuję się jutro wybrać do lumpka na łowy o ile nie będą mnie za bardzo biodra boleć Ale znając życie to pewnie nawet jak będą boleć to pojadę hehehe
hihi
To udanych łowów

U mnie babcia już dojechała z tobołami
Pierwsze pranie wstawione szykuje się też mega prasowanie...
Fajne ciuszki babcia nakupowała

Zrobię potem kilka fotek ale nie wszystkiego

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-26, 09:38   #3806
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki
Cytat:
Pysia uwazaj na siebie!

Milego dnia wszystkim
trzymam kciuki za wizytę

Cytat:

u mnie nawet ok, czuję się dobrze, tylko wczorajsza noc nie bardzo przespana, dzisiejsza już zdecydowanie lepiej-tylko budziłam się 2 razy na siku, ale spokojnie zasypiałam. za to wczoraj w nocy-jak sie obudzilam o 3, to nie spalam 2h bo mi sie brzuch spinał a to mi tchu brakowało itd.

pozdrawiam i jakbyście mi odpowiedziały na pyt byłabym niemziernie wdzięczna.
Ja ćwiczę (jak nie zapominam..) i nie przyszło mi do głowy że to mogłoby zaszkodzić gdyby tak było to na pewno polecający te ćwiczenia wspominaliby o przeciwskazaniach..

Cytat:
Mam nadzieję że długo tam nie zostaniesz...
Stary 2009-11-26, 09:39   #3807
celka2000
Zakorzenienie

Bylam dzis w laboratorium. Jakos przezylam ta krzywa cukrowa, ale czuje sie jakos dziwnie po niej (bo jeszcze pozniej paczkiem zajadlam).

Wiecie co, juz nie mam sily do mojego tz-a. Nie bede juz pisac o tym, ze ciagle podlogi nieumyte, bo pewnie jeszcze z tydzien beda. Ale wczoraj tz wpadl na swietny pomysl umycia rowerka synka w wannie. Wszystko super, tylko latwo sie mozecie domyslec, ze pozniej wanny nie umyl. Dzis rano mu to wypomnialam jadac na badania. I co? Wrocilam - tylko piasek lekko splukany i tyle Rece mi opadaja. Przeciez mycie wanny to dla mnie nie lada wyzwanie (w ogole od schylania co chwile mam skurcze)... Mam dosc Juz zaczelam sie interesowac jakimis ofertami pomocy domowej czy cos w tym stylu. Ale laska np. zyczy sobie 100 zl za posprzatanie mieszkania.
Zreszta co mi to da - jak chwile po tz wykapie w wannie rower, czy jakies inne zablocone buty...

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:40
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:47   #3808
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie wierz e w takie rewelacje, na pewno nie należy przesadzać i brać suplementów jeśli dieta jest dobrze zbilansowana..

Nam położna na SR mówiła właśnie że w dzisiejszych czasach kobiety nieco przeginają i faszerują się wszelkimi witaminami, przez co rodzą się teraz dużo większe dzieci. Kiedyś dziecko powyżej 4kg to był ewenement a teraz bardzo często się zdarza...

Cytat:

U mnie babcia już dojechała z tobołami
Pierwsze pranie wstawione szykuje się też mega prasowanie...
Fajne ciuszki babcia nakupowała

Zrobię potem kilka fotek ale nie wszystkiego
Czekamy na fotki

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Bylam dzis w laboratorium. Jakos przezylam ta krzywa cukrowa, ale czuje sie jakos dziwnie po niej (bo jeszcze pozniej paczkiem zajadlam).

Wiecie co, juz nie mam sily do mojego tz-a. Nie bede juz pisac o tym, ze ciagle podlogi nieumyte, bo pewnie jeszcze z tydzien beda. Ale wczoraj tz wpadl na swietny pomysl umycia rowerka synka w wannie. Wszystko super, tylko latwo sie mozecie domyslec, ze pozniej wanny nie umyl. Dzis rano mu to wypomnialam jadac na badania. I co? Wrocilam - tylko piasek lekko splukany i tyle Rece mi opadaja. Przeciez mycie wanny to dla mnie nie lada wyzwanie (w ogole od schylania co chwile mam skurcze)... Mam dosc Juz zaczelam sie interesowac jakimis ofertami pomocy domowej czy cos w tym stylu. Ale laska np. zyczy sobie 100 zl za posprzatanie mieszkania.
Zreszta co mi to da - jak chwile po tz wykapie w wannie rower, czy jakies inne zablocone buty...

Oj ja bym zrobiła dziką awanturę jakby mój TŻ tak robił A jeśli by to nie pomogło to wzięłabym taką panią do sprzątania, fakt kosztuje to ale zdrowie ważniejsze
Stary 2009-11-26, 09:48   #3809
pola25
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za odp. dla Was.

A jak Wam twardnieje macica chociaż raz, to już bierzecie nospę?i bierzecie tą słabszą nospe w czerwonym opakowaniu?

ja też po śniadanku-makrela z majonezem, ogórkiem kiszonym,pomidorkiem, natka pietruszki i sałatą.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:55   #3810
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn pewnie beda
Addicted, Soraya,Youyou thx
Celka powiesilabym dziada

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:59
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości