|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
No to rzeczywiście nieciekawie z tymi dzieciakami, nie mam już pomysłu, za dobra z Ciebie ciocia - muszą Cię lubić skoro chcą cały czas z Tobą przebywać
![]() Niezła sukienka ![]() Przyszły mi dzisiaj próbki pampersów - dwa pampersy newborn, ale to maluśkie i przyszła paczka z rożkiem, śpiworkiem, wkładkami laktacyjnymi, szczoteczką i grzebyczkiem, zestawem do paznokci i stelażem do wanienki Ale fajnie dostawać paczki. Prawie codziennie coś przychodzi - wczoraj doszedł laktator, przedwczoraj termometr, a jutro powinna jeszcze jedna paka z jakimiś drobiazgami
|
|
|
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, u mnie taki śliczny dzień, a ja znowu leżę i leżę i rzygam tym leżeniem
![]() Aldii trzymam kciuki żebyś nie musiała zostać w szpitalu. Patka opakowanie takie chyba 1,90 kilo to w realu jest za 14 zł. Gooha fajnie, że wszystko ok po wizycie. Pola co do mięśni Kegla to ja tam ćwiczę, ale nie wiem co na lekarka. Na chłopski rozum wydaje mi się to bez znaczenia dla szyjki, ale za to z dużym znaczeniem dla problemów z nietrzymaniem moczu ![]() Soraya to ja trzymam kciuki za usg Malinka ale z Ciebie fajna "ciężaróweczka" A co do tego co piszecie o niesprzątaniu facetów to w sumie się ucieszyłam, bo myślałam, ż tylko mój taki bałaganiarz co go trudno do sprzątania zagonić |
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis ledwo wstałam,bolała mnie głowa,nogi i rece,cała noc prawie nie spałam dopiero nad ranem
,i jak rano sie obudziłam to wpadłam w panike bo malutka ani rusz....dopiero popukałam i pogadałam do niej to dała znać,a teraz wypycha sie łobuziara![]() tak czytam o tych tż -tach i normalnie jakbym słuchała mojej bratowej,brat też ciagle zajety,ona biedna sama musi wszytsko teraz robic,czasami jej cos pomoże ale musi sie naprosić,mam nadzieje że mój tż sie nie zmieni,narazie jest kochany ale to dopiero 5mies. po slubie,zobaczymy...:rolle yes:jak nie to mu ![]() gooha pogoń te dzieciaki od siebie i może coś powiedz teściowej,bo to nie są żarty!!!u mnie wszyscy chuchaja i dmuchaja na mnie,nikt mi do kogoś chorego nie pozwoli podejśc. ide pakować troche rzeczy,bo tż wróci a ja nic nie zrobiłam,a jeszcze na zakupy dziś po pralke i lodówke.wybrałam 2 pralki beko i hotpoin ariston,ma ktoraś może z tych firm?bo nie wiem czy sa dobre tzn ktora lepsza |
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Moja siostra pracuje w serwisie AGD i poleca electroluxa
|
|
|
|
#3845 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zrobię kilka
Cytat:
![]() Cytat:
A synek jaki duży ![]() Nie jest zle... Mama wie ze ja przesady nie lubię ![]() Fajne ciuszki Cytat:
Rozmów się z mężem i pogadajcie może z nimi wspólnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niedowiaryyyyyyy
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
malinka - fajny brzuszek
Dziewczyny odkryłam fajną stronę Nowa Patka Polka, fajne teksty i porady, polecam ![]() http://www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie biorę twardnieje mi zawsze wieczorem kilka razy na kilknascie sekund Cytat:
zreszta dobrze tu któras z dziewczyn napisała może tesciowa przyjdzie pomyc podłogi ![]() Cytat:
z ich opinii wynika, ze Ariston, Beko, Indesit to sa słabe i raczej problemowe produkty. Fakt, ze sa tańsze i często ładniejsze niż np Elektrolux czy Bosh. Mi się strasznie podobała lodówka Aristona, dla mnie była idealna, wygląd super, parametry niby tez ale jak pogadałam z serwisantami to od razu mi odradzili wymianiając jakie ustreki ma taki model. Dlatego zgodze sie z mamaidy elektrolux jest dobry i w zasadzie jeden z mniej zawodnych sprzętów. gooha kurcze współczuje ![]() aldii trzymam kciuki za wypis ![]() soraya za wizytę************************* ************************* *********** ja juz wróciłam, z dzidzią wszystko ok wazy 1100 g, wisi łepkiem w dół Posłuchalismy serduszka, ładnie stukało. Moja szyjka ma 4, 07 cm lekarz mówi, ze dłuuuuga. Maluch sobie słodko spał podczas badania.Nastepna wizyta 30.12
|
|||
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia fajnie, że wszytsko dobrze i wisi jak wisiec powinien:F:F:F
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Youyou dzieki za linka, fajna stronka. Właśnie czytam o wyprawce- fajnie praktycznie opisana
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że wszystko jak być powinno
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
celka2000 moja bratowa jednym czasem pracowała i sprzątała właśnie w Krakowie takie różne wille [niektórzy ludzie to są obrzydliwie bogaci
] i brała 100zł za sprzątanie ale wszystkiego [odkurzanie, mycie podłóg, okien, ścieranie kurzy] z tym, że wszystkie środki czystości właściciele sobie sami kupowali ![]() Mój TŻ umie sprzątać, bo długo sam mieszkał, ale się mu nie chce. Dopiero sprząta jak się mocno wkurzy, ze jest bałagan Mówi, że on może gotować [bo umie i lubi] co ja tylko zechcę byleby nie musiał naczyń myć A ja mu mówię, że w takim układzie mogę myć naczynia codziennie po trzy razy dziennie ![]() ---------------- Wczoraj brzuszek miałam strasznie twardy i dopiero po dwóch tabletkach magnezu mi przeszło :/ Posiedziałam z TŻtem, z mamą, z bratem i bratową, bo miałam wczoraj imieniny. Oni sobie popijali soczek z prądem, a ja tylko sam soczek Moja mama uratowała wczoraj tyłek TŻtowi, bo on wogóle zapomniał, że miałam imieniny i dzwoniła do niego W nocy spałam jak zabita ![]() Idę teraz sobie autko umyć i poodkurzać, bo na polu ładna pogoda ![]() A wieczorem wstawię fotki brzuszka, bo robiłam wczoraj ale muszę je zgrać na komputer
|
#3852 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
dla dzidzi i dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- youyou dzieki za linka! |
||
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
Kancia, no to super, że z dzidzią wszystko dobrze i z szyjką też. Z taką szyjką to można poszaleć
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- YouYou dzięki za adres strony |
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Filka tylko nie ariston:
po 2 miesiącach spalił się cały moduł od...wilgoci czujecie to? no nie wiem, ale ja nie umiem zrobić prania na sucho bez wody a włazience tak to łazience, służy mniędzy innymi do kąpieli również z użyciem wody i wilgoci jakiejś mega nie ma bo jest wentylator od wilgoci, wyciąg taki i okno więc jest wietrzone przeciez...3 miesiące bylismy bez pralki bo serwis nie mógł modułu ściągnąć a jak już się udało to okazało się, że miał wadę fabryczną i był do to w ramach gwarancji zaspawli nam to...kawałkiem blachy oczywiście wszystko w serwisie ponadto tak naładowane elektroniką, że szok, pralka wariowała, nie pobierała wody i płukania robiła na sucho, albo pobierała ciągle i wypluwała i jeden cykl prania trwał np dwa dni bo się potrafiła zawiesić a nie pozwoliła otworzyć drzwiczek żeby wyjąć pranie bo cykl w toku więc prało się ile wlezie sama zmieniała sobie programy, włączała opóźnienie, zmieniała prędkość wirowania albo temp. KOSZMAR!!! I ciągle pojawiały się jakieś błędy kodowe o których w serwisie pojęcia nie mieli co to w ogóle znaczy A tak poza tym znowu znalazłam galaretkę na bieliźnie, znowu rano, po nocy ze znowu lekko twardniejącym brzuszkiem i kłuciem najpierw koło pępka a później tam na dole, tak głeboko jak gin wkłada palce, żeby do szyjki sięgnąć nie wiem co myśleć, ale czekam cierpliwie do środy, zobaczymy co powie mi gin Miłego dnia dziewczyny
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
no własnie niby szyjka fajna ale niefajna ![]() wrzuce Wam jeszcze comiesięczna fotkę brzuszka sorki za jakośc ale mam tylko jedno fajne lusto a w przedpokoju dośc ciemno
|
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
Kancia no super, ale który to tydzień?? Taki duży brzuszek
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ola się na mnie obraziła... hihi
i sobie poszła zła bo powiedziałam jej że nie mam czasu na czytanie bajki .... ...oj niedobra ze mnie ciocia
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia duży masz brzuszek
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************************* Dziś wybieramy się do chrześniaka na malą wizytę...ciekawe jak ja buta zaloze.... nie dowiary ale mam spuchnietą stopę...ale tylko prawą ![]() masakraaaaaaaa....
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Pysia no z butami to gorzej. Ja mam tak z dłońmi. Prawa spuchnięta i takie grube wyraźne żyły, a na lewej prawie ich nie widać
![]() A tak w ogóle to cieszę się, bo wczoraj była pani pobrać krew na różne badania, w tym na morfologię i po tym żelazie nowym (feroplex) co lekarz zalecił, hemoglobina wzrosła w ciągu miesiąca z 11 na 12,3 |
|
|
|
#3861 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki...
Byłam dzisiaj na badaniach... Panie się dwie wkłuwały, bo za pierwszym razem im się nie udało... Pierwsza taka wpadka, ale mnie tak strasznie bolało, za każdym razem bardziej... Bo u mnie widać tylko jedną żyłę i chyba zrosty się porobiły... Nieźle się nagłowiły, żeby odszukać inną... Idę zaraz do lumpka, bo dzisiaj jest przecena wyceny o 50% Ale na razie strasznie się spociłam, ufff... Nie wiem co się dzieje... Leje się ze mnie, a przecież siedzę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ta Pani co ma do mnie przyjść bierze 70 zł, a sprząta naprawdę super... Dosłownie maszyna do sprzątania... Ona przychodzi do moich rodziców już od jakiegoś czasu, bo mama ma chory kręgosłup i już nie ma siły sprzątać... Jak pierwszys raz weszła to powiedziała "No, kilka tygodni i odgruzujemy ten dom" No i przyjdzie tylko raz, bo ze zwykłym sprzątaniem, to jakoś sobie radzę, chociaż wczoraj mi się brzuch stawiał... Ale głównie chodzi mi o grubsze rzeczy, które trudno porządnie zrobić z takim brzuchem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Ja z moim 36,5 nie jestem przyzwyczajona do widoku butów 38... Mój gin twierdzi, że jak tylko jedna noga puchnie, to nie ma zmartwienia, bo to przez ucisk lub dawny uraz...
|
|
#3862 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu w domu mamy Miele, ściągniętą z Niemiec - rewelacja, u nas już 8 lat, jedyne co wymienialiśmy to grzałka, bo niestety strasznie twardą wodę mamy i żaden Calgon nie pomaga ![]() Z lodówek mogę polecić Liebherra, drogie, ale solidne. Też już działa ok 7-8 lat ![]() Cytat:
Nie miej wyrzutów sumienia![]() Kancia - super brzuszek I świetnie wyglądasz, nie wiem gdzie masz te kg
|
||
|
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za komplementy
Wy to potraficie dowartościować. Kancia śliczny brzusio Mam pytanko. Kolega od tż z pracy ma do sprzedania coś takiego http://www.allegro.pl/item821444512_...18_kg_dhl.html za 250 zł. Co o tym sądzicie. Jest używana w stanie idealnym? Ja mam mieszane uczucia. Pomóżcie.
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i co do wyboru pralek, ja mam taką z grzałką ceramiczną, nie osadza się na nich kamień... Więc zwróć na to też uwagę...
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
leci 28
![]() ![]() no nie zmieściłam się jakoś nie mam kiedy małża nakłóonic zeby mi foty zrobił a na co dzien się nie stroję ![]() ![]() Cytat:
![]() co do kg to mam w brzuchu i w ![]() malinka dziękuje ![]() co do huśtawki to nie miałam więc sie nie wypowiem jak dla mnie wygląda fajnie no i ma kilka funkcji ale szkoda by mi było kasiury no i miejsca nie mamy ...
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-26 o 14:08 |
|
|
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
youyou - dzięki za linka, przejrzałam jeden z art. dot. wyprawki, fajnie napisane
Kancia - ![]() zdjęcia może i nieostre, ale najważniejsze widać ![]() Zaslona - spóźnione życzonka Sweet Delights - oby do środy jak najmniej tej galaretki, żebyś nie musiała się martwić gooha - jak się obraziła, to przynajmniej na jakiś czas będziesz miała spokój filka - my mamy lodówkę Samsung od ponad roku, na razie działa
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Malinka za 250 zł to ja bym brała. Mam bujaczek z fisherprice i jest super, bardzo się sprawdzał
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
addicted
![]() korzystam z okazji, ze Adi u babci i pakuje mu prezenty juz sie nie moge doczekać jego "łoooooooooooo" w niedziele |
|
|
|
#3869 | ||
|
Zadomowienie
|
mamaidy
za wynikiCytat:
Cytat:
My mieliśmy tylko huśtawkę, ale synek nie lubił się bujać, więc szybko ją sprzedaliśmy. Niedawno zastanawiałam się nad leżaczkiem-bujaczkiem, ale po przedyskutowaniu z tż stwierdziliśmy, że nie jest to nam potrzebne (za mało miejsca na trzymanie kolejnego grata, poza tym w razie czego skorzystamy z fotelika samochodowego, który też ma funkcję bujania). |
||
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
My pralkę i lodówkę mamy Samsunga i jestem bardzo zadowolona
![]() Ale się przed chwilą wkurzyłam. Tzn nie wkurzyłam, ale podniosło mi się ciśnienie... Ktoś dzwoni domofonem, podchodzę a tam gościu mówi że ma przesyłkę do sąsiadów pod 4 (my mieszkamy pod 7 dwa piętra wyżej) i czy ja mogę ją odebrać bo ich nie ma w domu.... Nie wiem jak Wy, ale mi takie coś się nie podoba i nie chciałabym aby ktoś odbierał moje przesyłki, więc powiedziałam nie. Nawet nie wiem kto mieszka pod 4 a w ogóle co to za spychologia? Bo nie chce im się przyjechać drugi raz? Nie zapytałam się od razu z jakiej jest firmy bo bym zapamiętała, żeby przez nią nie zamawiać jak tak chetnie oddają paczki sąsiadom, ale wyjrzałam przez okno i okazało się, że to GLS - nie wiem dokładnie co to za firma, ale jak przesyłek przez nią nie zamówię.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Ale fajnie dostawać paczki. Prawie codziennie coś przychodzi - wczoraj doszedł laktator, przedwczoraj termometr, a jutro powinna jeszcze jedna paka z jakimiś drobiazgami 

,i jak rano sie obudziłam to wpadłam w panike bo malutka ani rusz....dopiero popukałam i pogadałam do niej to dała znać,a teraz wypycha sie łobuziara

dla Was.
zreszta dobrze tu któras z dziewczyn napisała