|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
hehehe, zjedz coś porzadnego i będzie lepiej.Co do chłopów i ich pomocy to ja generalnie sprzątam w dzien tyle ile mi się uda, a mój chłop zapewnia że on posprząta w weekend porządnie co bym ja nie musiała... I co? Przychodzi weekend a on się zachowuje tak jakby nic nie mówił hehehe, ale czasami nie daruję i smęcę mu nad uchem, że ma coś zrobić i dopóki tego nie zrobi to mu zrzędzę ![]() I mam gdzieś czy puści focha czy się zdenerwuje - mieszkanie to nie hotel i jakieś obowiązki musi mieć. Ja różnie - czasami już po pierwszym twardnięciu biorę a czasami po którymś tam, zależy czy trwają długo i jak często się powtarzają. Biorę zwykłą nospę. Chociaż ja i tak biorę doraźnie, a lekarz mi zapisał, że mam brać 3 razy dziennie. A zdarza mi się, że czasami biorę tylko 1 albo 2, chyba raz albo 2 mi się zdarzyło, że brałam 3 razy. I biorę rą zwykłą nospę.
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
pewnie lekarz o takich nowinkach jeszcze nie słyszał
ja też nie traktowałabym tego jakoś bardzo poważnie - po prostu nie należy przesadzać z żadnymi rzeczami - jak mówi stare powiedzonko: co za dużo to niezdrowo. ale i tak nie mogę się oprzeć czytaniu tego typu rzeczy, a potem zawsze przychodzą myśli: a może jednak?, a co jeśli tak jest? celka2000 100zeta za posprzątanie mieszkania?? chyba z wymyciem okien i prasowaniem łaszków ale super! ja już czuję głód lumpkowy, bo dawno nie byłam.. a uwielbiam.. mmm.. może jutro się wybiorę..
|
#3813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już od dziecka musiałam być twardsza bo się tak poukładało,ale miałam nadzieję że jako dorosła,"mężata" będę miała bardziej partnerski związek... Widzisz:to nie tak że on NIC nie robi(mieliśmy masę poprawek przy remontach,tak trafiło że mój Ojciec i Brat pojęcia o takich rzeczach nie mają więc wszystko"spadło"na Męża...Ma smykałkę,cierpliwość<tzw. złota rączka>więc wiadomo że ładniej i dokładniej zrobi prawda?) Ale wiesz:te duże remonty(wymiana okien i parapetów,elewacja,potem porządkowanie terenu dookoła domu,malowanie wew,tapetowanie,przekłuwa nie ścian wew,wymiana wkładu w kominku)trwały ok 2lat... W ciągu tych 2lat mielismy może 3soboty dla siebie(bo w tygodniu Mąż pracuje od 7mej do 18)więc dodatkowe prace wypadały w soboty... Więc KTO sprzatał,mył,gotował jeśli on był zajęty? Sama Kacha...No i Mały mi pomagał ![]() A reszcie jakby z tym lepiej,lżej-póki się nie rozedrę i nie zrobię awantury nikt się nie domyśli że może by pomóc,zrobić coś od siebie... Albo Ci się wkrochmalą w buciorach na mokra podłoge i zdziwieni że taka znerwicowana jestem... Mój Mąż też ma ten sam argument:SKORO BRATU NIE MÓWISZ TO CZEMU JA MAM ROBIĆ? A uwierz mi na slowo ze nie wymagam mycia okien czy wieszania firanek co tydzień!Czasem chodzi o gruntowne porzadki u nas w pokoju(bo dół domu który użytkujemy z Rodzicami sama oporządzam codziennie,ale już braknie czasu lub sił na nasz kącik...) Zawsze powtarzałam i powtarzam ze ja mam urlop WYCHOWAWCZY a nie SPRZATACZY i nie zamierzam każdego dnia wisiec na miotle lub przesiedzieć pod pralką,kiedy ładna pogoda i mogłabym z Synkiem na polu przebywać! Wtedy mi odpowiadają TO PO CO TYLE SPRZATASZ? No a spróbuj nie posprzatac kilka dni z rzędu toby nas spod kurzu znać nie było... Bo każdy ma SWOJE sprawy,a skoro Kaśka"siedzi"w domu... |
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny.
Z okazji takiej że szłam do lekarza i lepiej się ubrała i umalowałam to zrobiłam sobie zdjęcia. Nie są super, bo autofocusem, ale sie pochwalę - zdjęcie z 31t2d. A na drugim mój kochany synuś z niedzielnego spaceru Cytat:
Cytat:
Ja do prania używam Jelpa. Dla mnie ładniej pachnie, a po za tym mój synuś na początku był uczulony na Lovele, a na Jelpa nie. A cenowo nawet nie wiem jak wychodzi, bo mężuś teraz wszystkie zakupy robi. Celka współczuję tż-ta. Ja to chyba na skarba trafiłam. Co sobotę szoruje całe mieszkanko bez przypominania. Robi zakupy, pranie. Prasuje teraz rzeczy dla siebie i synka.
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia - 100zl= posprzatanie i prasowanie. Mycie okien to dodatkowy koszt - 10 zl za kazde okno, wiec pewnie u mnie z 70zl by wyszlo. Moze poszukam kogos na godziny. W koncu 4-5 godzin powinno spokojnie wystarczyc na wypucowanie mieszkania (mi by to zajelo 2 godz gdybym byla w stanie).
A wszelkie tlumaczenia nic nie daja, bo maz pyta, dlaczego tylko od niego ciagle wymagam a nie od innych (w znaczeniu od mojej mamy ktora mieszka 70km od nas ). Owszem - maz zajmie sie synkiem, wyrzuci smieci czy zrobi pranie (tzn nastawi pranie i powiesi). Ale jest jeszcze mnostwo innych rzeczy... Rany - robie sie juz chyba zgorzkniala
|
|
|
|
#3816 | |||
|
Zadomowienie
|
celka - może teraz dla odmiany coś bardziej kwaśnego lub słonego
![]() Cytat:
"Uwaga: jeśli ciąża jest zagrożona (np. zbyt wcześnie rozwiera się szyjka macicy), lepiej tych ćwiczeń nie wykonywać." Poniżej wklejam linka do całego artykułu http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...gla_35122.html Myślę, że jeszcze warto byłoby sprawdzić w innych źródłach np. zapytać np. gina albo na SR Cytat:
Cytat:
???
|
|||
|
|
|
#3817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnych uczuleń,dobrze się wypłukiwał. Mogę polecić ze spokojnym sumieniem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Też mam głód lumpkowy, ale najszybciej w styczniu się wybiorę.
|
#3819 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ......................... ......................... ...................... dziś teściowa nie ma czasu wpaść posprzątać , wwięc sama sie wezmę za kuchnię w sumie to tylko pomyć naczynia i zrobić małe pranko o mycie podłóg poprosze mamę jak dziś przyjedzie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem zła.
Już nieraz wam pisałam o tych maluchach co tesciowie sie nimi opiekują. No i znowu te maluchy chore chyba od tygodnia. Wkurza mnie to, bo ciagle powtarzam ze ja nie chce z nimi przebywac bo nie chce sie zarazić. Te dzieciaki ciagla przychodza do mnie i nic nie pomaga. Zastanawiam sie gdzie sa tesciowie ze nawet nie zauwazają ze godzinami dzieciaków nie ma. Nie chce byc niemiła ale to naprawde zaczyna mnie wkurzac. Dlaczego oni sie deklaruja ze beda sie nimi zajmowac jak nie maja dla nich czasu. Mnie nikt nie prosił o opiekę. Jeszcze jakby dzieci były zdrowe to ok, moge je przypilnowac, ale jak one gorączkuj, kaszlą i kichają to ja nie chce No i co ja mam tesciom mowic jak oni mają to gdzies ze ja sie boję o siebie , grrrrrr
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ale mnie coś głowa boli..... ![]() Pysiu o matko!!!Nie zazdroszczę przeżyć ![]() Ula brzusio super Zebra, malina, gooha dobrze, że z maluszkami wszystko w porządku ![]() malina brzusio fajniutki i synuś super
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
malinka - fajne zdjątka, a synuś przystojniaczek
Mój tż też stara mi sie pomagać i w zasadzie może zrobić wszystko poza prasowaniem - tego akurat nie znosi Wczoraj np. bez proszenia sam pozmymwał Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na SR, mężuś mnie odebrał i jak przyjechaliśmy to na stole w kuchni zauważyłam czekoladki merci, ułożone w kształt serduszka
Aż się wzruszyłam....
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostali członkowie rodziny (mama, brat) mają swoich mężów i swoje żony którym mogą pomagać... Sorry ale jak czytam takie teksty to mi sie ulewa i wcale się nie dziwię że się wkurzasz. Dom to nie hotel , a żona to nie sprzataczka, szczególnie że jesteś teraz w ciąży. Mi się chyba jakis skarb trafił, bo przyznam że jest bałaganiarz straszny ale sprząta nawet bez proszenia, gotuje, pierze, prasuje i nic w tym dziwnego nie widzę..
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry z ranka
chcialam sie pochwalic ze wlasnie dostalam sms od poloznej ze SR i pierwsze zajecia mam jutro juz nie moge sie doczekac zmykam zaraz na zakupki, potem do pracy odebrac od ksiegowej zaswiadczenie o dochodach do kredytu a potem do mamci na kawke a potem zrobic krokieciki i obudzic tz ktory smacznie spi po nocce![]() Takze do pozniej, nie piszcie za duzo
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Raczkowanie
|
Aldii
za wypis ze szpitala Cytat:
Flika taka stara to jeszcze nie jesteś są tu starsze i jeszcze żyją ![]() Gooha fajnie, że wszystko ok ![]() Też muszę chyba więcej leżeć, bo brzuch coraz częściej twardnieje. I Franek coś wczoraj i dziś się słabo rusza Ale sprawdzałam i serducho bije mu normalnie... Może ma po prostu gorszy dzień ![]() Cytat:
Ja od rana też jestem podkurzona na swojego... Pojechał po rzeczy do remontu, a w domu masakra... Panele na górze szare od pyłu, czarna ława w salonie już przestała być czarna, poza miejscami gdzie się palcem dotknie A w kuchni nawet po śniadaniu ze stołu nie sprzątnięte, cukier rozsypany... ale jestem zła![]() Kacha Malinka, ślicznie wyglądasz
|
||
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malinka brzusio prześliczny i wogóle bardzo łądnie wyglądasz ![]() Patka a więc zakupię dzisiaj ovele ale chyba do kolorków tylko, bo słyszałam, ze te do białego szybko ubranka wybielają... Zresztą mam zamiar oddzielać tlyko bardzo intensywne barwy do odzielnych prań. Dziewczyny jak duzo większe kupujecie karmniki? duzo amcie luzu w nich??? nie wiem jak poznać czy dobry kupuję... jeden kupiłam wczoraj i chodze sobie w nim i w końcu jest mi wygodnie i nigdzie nie gniecie nie drażni... |
|||
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na mojego tez nie narzekam, gotuje pyszne obiadki jak mnie nie ma w domku. Jak gdzies wychodze to np prosze zeby w tym czasie odkurzyl, zebral ciuchy i ogarnal chatke i jak przychodze to jest zrobione mysle ze wszytko jest kwestia dogadania sie i partnerskiego zwizaku.
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ula,Xmila thx
Gooha powiedzialabym mamie tych dzieci jaka jest sytuacja, skoro z tesciami nie da sie tego po ludzku zalatwic Malinka Celka a tesciowa jak daleko od was mieszka ? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-26 o 10:43 |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze że na strachu się skończyło! Czasem sekunda i się czlowiek"załatwi"na cacy. Ostatnio sie potknęłam przed pojemnikiem na stare gazety(dzięki Bogu plastikowym!)i w ostatniej chwili zdążyłam obrócić brzuch bokiem-tak że uderzyłam samą góra,zaraz pod biustem...Do dziś mam siniaka ![]() Sensuel-robie awantury z fruwaniem-ale Mężowi i Bratu... Ojciec ma"lewe"ręce ale z szacunku do jego 70ciu wiosen po Nim nie jeżdżę ![]() Zauważyłam że jestem STRRRASZNIE drażliwa,płaczliwa,łatwo mnie z równowagi wyprowadzić ale uważam ze mam w chwili obecnej do tego prawo. Zawsze "Panom"odpowiadam SKORO SAMA SPRZĄTAM TO PÓKI SAMA TO ROBIĘ TO MI NIE PYSKUJ-JAK WEŹMIESZ MIOTŁĘ DO RĘKI TO POGADAMY-i działa ![]() youyou-dziękuje za życzenia zebra666,eudaimonia- Celko2000-ja właśnie o tym,holender... dla nich umycie wanny to spłukniecie wodą,przy odkurzaniu tylko"główny plac",naczynia jeszcze wilgotne do szafki-jak mi ma ktoś tak na odwal sie pomagać to ja już wolę sama wszystko... I podejrzewam że przez to się"psują"przeze mnie też-bo JAK ONA ZROBI TO PO CO MAM SIĘ WYSILAĆ? Ale mnie już"zawiasy"od gadania bolą... Wcale nie uważam tego za objaw zgorzknienia-to bezsilność moja Kochana ![]() Mój Mąż nie jest potworem-odliczając pomoc w porządkach to całkiem spoko Chłopisko ![]() Z Młodym poprostu nie sposób się bawić-bo on ma 300pomysłów na sekundę-a jak Mąż wróci z pracy styrany to marzy o siedzeniu w jednym miejscu a nie bezustannym bieganiu za Małym(np podczas rysowania przy stoliczku albo przy klockach-a Mały 5min i znowu coś nowego wymyśla )Ale się nie lituję-bo Matki na wychowawczym mają to na okragło więc niech się i Tatusiowie przekonaja jak to się"siedzi w domu"
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Cytat:
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu wyjdz na spacerek i nabierz siły na rozmowe z teściami
![]() Malinko ślicznie wyglądasz
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz:w tej chwili jeszcze ta grypa meksykańska-a przecież jak dziecko usmarkane do Ciebie podchodzi to nie wiesz czy przeziębienie,czy grypa(a jeśli tak to który wirus...) Z drugiej strony Rodzice dzieciaków też mają ciekawy stosunek do zycia-jak dzieciak jest chory to nie puszczasz do przedszkola-a tu wiedzą że przebywają w mieszkaniu z ciężarną i co??? Przecież wiadomo że dziecka nie powiążesz albo drzwi nie zamkniesz... A co Twój Mąż na to?Może niech on(jako do własnych Rodziców)zwróci sie do Teściów i im nakreśli sytuację... Poza ciążą zażyjesz byle co,nawet garściami-a teraz? ![]() Trzymam za Twoje zdrówko! xmila
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
malinka - fajny brzuszek
![]() gooha - chyba faktycznie trzeba teściom dać do zrozumienia że nie możesz się męczyć z tymi dzieciakami, tym bardziej że chore... Madziula83 ale masz romantyka w domu, zazdroszczę, mój tż bardzo często mówi że mnie kocha i takie tam, ale gestów to jak na lekarstwo, nie pamiętam kiedy kwiatka od niego dostałam, jakiś prezent to na okazję i to też w sumie żeby tylko coś kupić - zero inwencji. Ale wiadomo jeden chłop taki drugi taki. Tak samo jak z tym sprzątaniem - na moim przykładzie to widzę że to wyniesione z domu - mama z babcią zawsze wszystko za dzieci robiły i tż się tak przyzwyczaił, teraz nie ma siły żeby sam z siebie coś zrobił. Jak już pogadam nad uchem i docisnę to zrobi, a najczęściej to sama już biorę i robię bo mnie denerwuje jak coś jest brudne. |
|
|
|
#3836 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- no to jak nie są chore to czego nie w przedszkolu..... Musze rzeczywiście pogadać z mężem tylko boje sie ze jak zwykle skończy sie kłótnią, że jak mi sie nie podoba mieszkanie z tesciami to się wyprowadźmy- a mi nie o to chodzi.... no nic spróbuje z nim pogadać ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Przed chwilą po raz kolejny odprowadziłam małą do babci i mówię, że Ola cały czas kaszle i żeby lepiej została z nią bo ja sie boje o siebie, a ona, że lekarz jej mówił że to kaszel alergiczny i na pewno się nie zarażę..... .... no nie wydaje mi sie żeby to była alergia... .... ech nie moge sie doczekać osobnego mieszkania. Wszystkim tu w domu sie wydaje ze ja nie mam co robić w domu tylko zajmowac sie dzieciakami i przesiadywac na herbatkach z jakimis ciotkami i szczerzyc do nich zęby jak to cudownie mi sie mieszka w nowym domu..... Co chwile ktoś przychodzi i oczywiscie ja musze tez zejsc bo tesciowa sie musi pochwalic wszystkim swoją synową...... ... już lepiej sie czułam jak chodziłam do pracy, mialam przynajmniej troche prywatnosci, a teraz..... szlag mnie trafia Przepraszam za smęty, ale musiałam sie wygadać ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Musze sie nauczyć asertywności i chyba stać sie bardziej niemiła
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha nie zazdroszcze... Jak ja doceniam ten czas póki siostry nawet nie am w domu... Bardzo!!! Spokój i cisza... Ale u mnie się to skończy jak wróci i będzie taka jak była:\ a nie wyglada na odmienioną...
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze nie zazdroszczę sytuacji , nie wiem co mam ci poradzić ![]() dziewczyny pokazuję najnowszy trend mody ślubnej http://deser.pl/deser/1,83453,729670...ch_czasow.html
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
gooha3 to co oni tak się ociągają z tego ZUS'u
Powinni od razu przyjść i miałabyś z głowy, a nie tak trzymają Cię w niepewności...
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...a ta suknia to masakra ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Azzis właśnie też już wyczekuje ich z niecierpliwością. Jutro kontrolują moją szefową wiec mnie może zostawią na później. -------------- ale sie dzidzia rozszalała u mnie w brzuszku. Chyba poczuła moją złość i nerwy. Takie fajne uczucie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

szykuje się też mega prasowanie...
ale nie wszystkiego 

Wszystko super, tylko latwo sie mozecie domyslec, ze pozniej wanny nie umyl. Dzis rano mu to wypomnialam jadac na badania. I co? Wrocilam - tylko piasek lekko splukany i tyle
Widzisz, moj maz sie angazuje w opieke nad synkiem i to bardzo.
). 
.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię

za wypis ze szpitala
ale wiem że grozna jest,moja kolezanka miała i 2razy poroniła przez to.na toxo też juz nie robie bo miałam,no i sie leczyłam 2miesiące.

- no to jak nie są chore to czego nie w przedszkolu.....