Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 12:06   #3841
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

No to rzeczywiście nieciekawie z tymi dzieciakami, nie mam już pomysłu, za dobra z Ciebie ciocia - muszą Cię lubić skoro chcą cały czas z Tobą przebywać
Niezła sukienka
Przyszły mi dzisiaj próbki pampersów - dwa pampersy newborn, ale to maluśkie i przyszła paczka z rożkiem, śpiworkiem, wkładkami laktacyjnymi, szczoteczką i grzebyczkiem, zestawem do paznokci i stelażem do wanienki Ale fajnie dostawać paczki. Prawie codziennie coś przychodzi - wczoraj doszedł laktator, przedwczoraj termometr, a jutro powinna jeszcze jedna paka z jakimiś drobiazgami

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:08   #3842
mamaidy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, u mnie taki śliczny dzień, a ja znowu leżę i leżę i rzygam tym leżeniem

Aldii trzymam kciuki żebyś nie musiała zostać w szpitalu.

Patka opakowanie takie chyba 1,90 kilo to w realu jest za 14 zł.

Gooha fajnie, że wszystko ok po wizycie.

Pola co do mięśni Kegla to ja tam ćwiczę, ale nie wiem co na lekarka. Na chłopski rozum wydaje mi się to bez znaczenia dla szyjki, ale za to z dużym znaczeniem dla problemów z nietrzymaniem moczu

Soraya to ja trzymam kciuki za usg

Malinka ale z Ciebie fajna "ciężaróweczka"

A co do tego co piszecie o niesprzątaniu facetów to w sumie się ucieszyłam, bo myślałam, ż tylko mój taki bałaganiarz co go trudno do sprzątania zagonić
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:10   #3843
filka2
Zadomowienie

ja dzis ledwo wstałam,bolała mnie głowa,nogi i rece,cała noc prawie nie spałam dopiero nad ranem,i jak rano sie obudziłam to wpadłam w panike bo malutka ani rusz....dopiero popukałam i pogadałam do niej to dała znać,a teraz wypycha sie łobuziara
tak czytam o tych tż -tach i normalnie jakbym słuchała mojej bratowej,brat też ciagle zajety,ona biedna sama musi wszytsko teraz robic,czasami jej cos pomoże ale musi sie naprosić,mam nadzieje że mój tż sie nie zmieni,narazie jest kochany ale to dopiero 5mies. po slubie,zobaczymy...:rolle yes:jak nie to mu
gooha pogoń te dzieciaki od siebie i może coś powiedz teściowej,bo to nie są żarty!!!u mnie wszyscy chuchaja i dmuchaja na mnie,nikt mi do kogoś chorego nie pozwoli podejśc.

ide pakować troche rzeczy,bo tż wróci a ja nic nie zrobiłam,a jeszcze na zakupy dziś po pralke i lodówke.wybrałam 2 pralki beko i hotpoin ariston,ma ktoraś może z tych firm?bo nie wiem czy sa dobre tzn ktora lepsza
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:18   #3844
mamaidy
Raczkowanie

Moja siostra pracuje w serwisie AGD i poleca electroluxa
Stary 2009-11-26, 12:28   #3845
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
no to już się nie mogę doczekać fotek co by oczy nacieszyć
Zrobię kilka

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ale super! ja już czuję głód lumpkowy, bo dawno nie byłam.. a uwielbiam.. mmm.. może jutro się wybiorę..
To za łowy

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo dziewczyny.

Z okazji takiej że szłam do lekarza i lepiej się ubrała i umalowałam to zrobiłam sobie zdjęcia. Nie są super, bo autofocusem, ale sie pochwalę - zdjęcie z 31t2d. A na drugim mój kochany synuś z niedzielnego spaceru
Śliczne nostalgiczne zdjęcie i ta gra cienie ze światłem .. no ic udny brzyszek...
A synek jaki duży

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
c
I co... wszystko różowe???
Nie jest zle...
Mama wie ze ja przesady nie lubię
Fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ale jestem zła.
Już nieraz wam pisałam o tych maluchach co tesciowie sie nimi opiekują.
No i znowu te maluchy chore chyba od tygodnia.
Wkurza mnie to, bo ciagle powtarzam ze ja nie chce z nimi przebywac bo nie chce sie zarazić. Te dzieciaki ciagla przychodza do mnie i nic nie pomaga.
...
No i co ja mam tesciom mowic jak oni mają to gdzies ze ja sie boję o siebie , grrrrrr
O nie...wg mnie to nie fear...
Rozmów się z mężem i pogadajcie może z nimi wspólnie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witam!

Ale mnie coś głowa boli.....

Cytat:
Pysiu o matko!!!Nie zazdroszczę przeżyć Ale super, że w końcu na 100% wiadomo, że jest Pysiolinka

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na SR, mężuś mnie odebrał i jak przyjechaliśmy to na stole w kuchni zauważyłam czekoladki merci, ułożone w kształt serduszka Aż się wzruszyłam....
fajniee
Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość

Pysiumn-a ja właśnie bernardynkę mam
Dobrze że na strachu się skończyło!
Czasem sekunda i się czlowiek"załatwi"na cacy.
Ostatnio sie potknęłam przed pojemnikiem na stare gazety(dzięki Bogu plastikowym!)i w ostatniej chwili zdążyłam obrócić brzuch bokiem-tak że uderzyłam samą góra,zaraz pod biustem...Do dziś mam siniaka
trzeba na siebie uwazać oj takkk

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a
dziewczyny pokazuję najnowszy trend mody ślubnej
http://deser.pl/deser/1,83453,729670...ch_czasow.html

niedowiaryyyyyyy

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:29   #3846
youyou
Zakorzenienie

malinka - fajny brzuszek

Dziewczyny odkryłam fajną stronę Nowa Patka Polka, fajne teksty i porady, polecam

http://www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:39   #3847
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za odp. dla Was.

A jak Wam twardnieje macica chociaż raz, to już bierzecie nospę?i bierzecie tą słabszą nospe w czerwonym opakowaniu?

ja nie biorę twardnieje mi zawsze wieczorem kilka razy na kilknascie sekund

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
A wszelkie tlumaczenia nic nie daja, bo maz pyta, dlaczego tylko od niego ciagle wymagam a nie od innych (w znaczeniu od mojej mamy ktora mieszka 70km od nas).
Owszem - maz zajmie sie synkiem, wyrzuci smieci czy zrobi pranie (tzn nastawi pranie i powiesi). Ale jest jeszcze mnostwo innych rzeczy...
Rany - robie sie juz chyba zgorzkniala
przeciez nie mieszkacie z mamą zreszta dobrze tu któras z dziewczyn napisała może tesciowa przyjdzie pomyc podłogi

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość

ide pakować troche rzeczy,bo tż wróci a ja nic nie zrobiłam,a jeszcze na zakupy dziś po pralke i lodówke.wybrałam 2 pralki beko i hotpoin ariston,ma ktoraś może z tych firm?bo nie wiem czy sa dobre tzn ktora lepsza
jak kupowalismy lodówkę to przeczytałam chyba wszystkie mozliwe opinie serwisantów, ekspertów itp ( m.in forum elektroda.pl bodajże)
z ich opinii wynika, ze Ariston, Beko, Indesit to sa słabe i raczej problemowe produkty. Fakt, ze sa tańsze i często ładniejsze niż np Elektrolux czy Bosh. Mi się strasznie podobała lodówka Aristona, dla mnie była idealna, wygląd super, parametry niby tez ale jak pogadałam z serwisantami to od razu mi odradzili wymianiając jakie ustreki ma taki model. Dlatego zgodze sie z mamaidy elektrolux jest dobry i w zasadzie jeden z mniej zawodnych sprzętów.

gooha kurcze współczuje

aldii trzymam kciuki za wypis

soraya za wizytę

ja juz wróciłam, z dzidzią wszystko ok wazy 1100 g, wisi łepkiem w dół Wszystkie pomiary idealne brzuszek tak jak w OM 28 tc kośc udowa, głowka wydają się byc większe deko bo na 29 tc Posłuchalismy serduszka, ładnie stukało. Moja szyjka ma 4, 07 cm lekarz mówi, ze dłuuuuga. Maluch sobie słodko spał podczas badania.
Nastepna wizyta 30.12
Stary 2009-11-26, 12:45   #3848
zebra666
Zakorzenienie

Kancia fajnie, że wszytsko dobrze i wisi jak wisiec powinien:F:F:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:54   #3849
gooha3
Zadomowienie

Youyou dzieki za linka, fajna stronka. Właśnie czytam o wyprawce- fajnie praktycznie opisana

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:59   #3850
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny odkryłam fajną stronę Nowa Patka Polka, fajne teksty i porady, polecam

http://www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14
Zerknę

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
ja juz wróciłam, z dzidzią wszystko ok wazy 1100 g, wisi łepkiem w dół Wszystkie pomiary idealne brzuszek tak jak w OM 28 tc kośc udowa, głowka wydają się byc większe deko bo na 29 tc Posłuchalismy serduszka, ładnie stukało. Moja szyjka ma 4, 07 cm lekarz mówi, ze dłuuuuga. Maluch sobie słodko spał podczas badania.
Nastepna wizyta 30.12
No to
dobrze że wszystko jak być powinno

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-26, 13:02   #3851
Zaslona
Raczkowanie

celka2000 moja bratowa jednym czasem pracowała i sprzątała właśnie w Krakowie takie różne wille [niektórzy ludzie to są obrzydliwie bogaci ] i brała 100zł za sprzątanie ale wszystkiego [odkurzanie, mycie podłóg, okien, ścieranie kurzy] z tym, że wszystkie środki czystości właściciele sobie sami kupowali

Mój TŻ umie sprzątać, bo długo sam mieszkał, ale się mu nie chce. Dopiero sprząta jak się mocno wkurzy, ze jest bałagan Mówi, że on może gotować [bo umie i lubi] co ja tylko zechcę byleby nie musiał naczyń myć A ja mu mówię, że w takim układzie mogę myć naczynia codziennie po trzy razy dziennie

----------------
Wczoraj brzuszek miałam strasznie twardy i dopiero po dwóch tabletkach magnezu mi przeszło :/
Posiedziałam z TŻtem, z mamą, z bratem i bratową, bo miałam wczoraj imieniny. Oni sobie popijali soczek z prądem, a ja tylko sam soczek Moja mama uratowała wczoraj tyłek TŻtowi, bo on wogóle zapomniał, że miałam imieniny i dzwoniła do niego
W nocy spałam jak zabita
Idę teraz sobie autko umyć i poodkurzać, bo na polu ładna pogoda

A wieczorem wstawię fotki brzuszka, bo robiłam wczoraj ale muszę je zgrać na komputer

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:06   #3852
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
ja dzis ledwo wstałam,bolała mnie głowa,nogi i rece,cała noc prawie nie spałam dopiero nad ranem,i jak rano sie obudziłam to wpadłam w panike bo malutka ani rusz....dopiero popukałam i pogadałam do niej to dała znać,a teraz wypycha sie łobuziara
tak czytam o tych tż -tach i normalnie jakbym słuchała mojej bratowej,brat też ciagle zajety,ona biedna sama musi wszytsko teraz robic,czasami jej cos pomoże ale musi sie naprosić,mam nadzieje że mój tż sie nie zmieni,narazie jest kochany ale to dopiero 5mies. po slubie,zobaczymy...:rolle yes:jak nie to mu
gooha pogoń te dzieciaki od siebie i może coś powiedz teściowej,bo to nie są żarty!!!u mnie wszyscy chuchaja i dmuchaja na mnie,nikt mi do kogoś chorego nie pozwoli podejśc.

Filka nie kupujcie tylko lodowki SIEMENSA - my mamy tak duza i ladna - tylko chodzi tak glosno, ze mam jej serdecznie dosyc!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
ja nie biorę twardnieje mi zawsze wieczorem kilka razy na kilknascie sekund

Nastepna wizyta 30.12
super dla dzidzi i dla Ciebie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

youyou dzieki za linka!
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:17   #3853
mamaidy
Raczkowanie

Kancia, no to super, że z dzidzią wszystko dobrze i z szyjką też. Z taką szyjką to można poszaleć

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

YouYou dzięki za adres strony
Stary 2009-11-26, 13:25   #3854
Sweet Delights
Zadomowienie

Filka tylko nie ariston: w grudniu minęłoby dwa lata jak kupiliśmy pralko-suszarkę z Aristona właśnie i to największy niewypał jaki mogliśmy sobie zafundować po 2 miesiącach spalił się cały moduł od...wilgoci czujecie to? no nie wiem, ale ja nie umiem zrobić prania na sucho bez wody a włazience tak to łazience, służy mniędzy innymi do kąpieli również z użyciem wody i wilgoci jakiejś mega nie ma bo jest wentylator od wilgoci, wyciąg taki i okno więc jest wietrzone przeciez...3 miesiące bylismy bez pralki bo serwis nie mógł modułu ściągnąć a jak już się udało to okazało się, że miał wadę fabryczną i był do po pół roku strzelił bęben w środku pękł na spawie i pralka wszystko darła, zrobiła się normalna japa to w ramach gwarancji zaspawli nam to...kawałkiem blachy oczywiście wszystko w serwisie po tej naprawie opcja suszarki oczywiście przestałą istnieć bo bęben został zmasakrowany i przewody jakieś tam od powietrza zostały pozamykane ponadto tak naładowane elektroniką, że szok, pralka wariowała, nie pobierała wody i płukania robiła na sucho, albo pobierała ciągle i wypluwała i jeden cykl prania trwał np dwa dni bo się potrafiła zawiesić a nie pozwoliła otworzyć drzwiczek żeby wyjąć pranie bo cykl w toku więc prało się ile wlezie sama zmieniała sobie programy, włączała opóźnienie, zmieniała prędkość wirowania albo temp. KOSZMAR!!! I ciągle pojawiały się jakieś błędy kodowe o których w serwisie pojęcia nie mieli co to w ogóle znaczy za pralkę zapłaciliśmy prawie 5 tyś i dwa tygodnie temu wyjechała na złom po kolejnej akcji prania na sucho przez cały dzień. Tak więc Filka nie chcesz kłopotu to nie kupuj ARISTONA

A tak poza tym znowu znalazłam galaretkę na bieliźnie, znowu rano, po nocy ze znowu lekko twardniejącym brzuszkiem i kłuciem najpierw koło pępka a później tam na dole, tak głeboko jak gin wkłada palce, żeby do szyjki sięgnąć nie wiem co myśleć, ale czekam cierpliwie do środy, zobaczymy co powie mi gin

Miłego dnia dziewczyny
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:26   #3855
Kancia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny no własnie niby szyjka fajna ale niefajna bo pewnie bedzie tak jak ostatnio, zero skróconej szyjki i twarda i zamknieta przed porodem

wrzuce Wam jeszcze comiesięczna fotkę brzuszka sorki za jakośc ale mam tylko jedno fajne lusto a w przedpokoju dośc ciemno
Stary 2009-11-26, 13:32   #3856
mamaidy
Raczkowanie

Kancia no super, ale który to tydzień?? Taki duży brzuszek
Stary 2009-11-26, 13:33   #3857
gooha3
Zadomowienie

Ola się na mnie obraziła... hihi i sobie poszła zła bo powiedziałam jej że nie mam czasu na czytanie bajki .... ...oj niedobra ze mnie ciocia

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:35   #3858
azzis
Zakorzenienie

Kancia duży masz brzuszek

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:38   #3859
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość

A tak poza tym znowu znalazłam galaretkę na bieliźnie, znowu rano, po nocy ze znowu lekko twardniejącym brzuszkiem i kłuciem najpierw koło pępka a później tam na dole, tak głeboko jak gin wkłada palce, żeby do szyjki sięgnąć nie wiem co myśleć, ale czekam cierpliwie do środy, zobaczymy co powie mi gin

Miłego dnia dziewczyny

Cytat:
wrzuce Wam jeszcze comiesięczna fotkę brzuszka sorki za jakośc ale mam tylko jedno fajne lusto a w przedpokoju dośc ciemno
Fajny brzunio...szkoda że mamusi calej nie widać

Dziś wybieramy się do chrześniaka na malą wizytę...ciekawe jak ja buta zaloze....

nie dowiary ale mam spuchnietą stopę...ale tylko prawą
masakraaaaaaaa....

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-26, 13:54   #3860
mamaidy
Raczkowanie

Pysia no z butami to gorzej. Ja mam tak z dłońmi. Prawa spuchnięta i takie grube wyraźne żyły, a na lewej prawie ich nie widać

A tak w ogóle to cieszę się, bo wczoraj była pani pobrać krew na różne badania, w tym na morfologię i po tym żelazie nowym (feroplex) co lekarz zalecił, hemoglobina wzrosła w ciągu miesiąca z 11 na 12,3
Stary 2009-11-26, 13:57   #3861
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki...

Byłam dzisiaj na badaniach...
Panie się dwie wkłuwały, bo za pierwszym razem im się nie udało...
Pierwsza taka wpadka, ale mnie tak strasznie bolało, za każdym razem bardziej... Bo u mnie widać tylko jedną żyłę i chyba zrosty się porobiły... Nieźle się nagłowiły, żeby odszukać inną...

Idę zaraz do lumpka, bo dzisiaj jest przecena wyceny o 50%
Ale na razie strasznie się spociłam, ufff... Nie wiem co się dzieje... Leje się ze mnie, a przecież siedzę...

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
dziewczyny czytałyście na dzisiejszym onetcie o przyjmowaniu kwasu foliowego w ostatnim trymestrze? (link: http://dziecko.onet.pl/36916,5,7,gdy...i,artykul.html) ech! co chwila coś się zmienia.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię
Moja mama nie brała, a i tak mam astmę... Do tego moje dziecko ma 50% szans na astmę... Z tym da się żyć jak widać

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
mhhhhh
U mnie babcia już dojechała z tobołami
Pierwsze pranie wstawione szykuje się też mega prasowanie...
Fajne ciuszki babcia nakupowała
Zrobię potem kilka fotek ale nie wszystkiego
Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Mam dosc Juz zaczelam sie interesowac jakimis ofertami pomocy domowej czy cos w tym stylu. Ale laska np. zyczy sobie 100 zl za posprzatanie mieszkania.
Mój TŻ na szczęście pomaga, choć np. ostatnio umył całą łazienkę płynem do czyszczenia kamienia z kabin prysznicowych... Ale ważne jego dobre chęci...
Ta Pani co ma do mnie przyjść bierze 70 zł, a sprząta naprawdę super... Dosłownie maszyna do sprzątania... Ona przychodzi do moich rodziców już od jakiegoś czasu, bo mama ma chory kręgosłup i już nie ma siły sprzątać... Jak pierwszys raz weszła to powiedziała "No, kilka tygodni i odgruzujemy ten dom" A było czysto... Tyle, że ona zabrała się za rzeczy, co się myje raz na ruski rok typu lampy na tarasie i przed domem, góry szafek kuchennych...
No i przyjdzie tylko raz, bo ze zwykłym sprzątaniem, to jakoś sobie radzę, chociaż wczoraj mi się brzuch stawiał... Ale głównie chodzi mi o grubsze rzeczy, które trudno porządnie zrobić z takim brzuchem...

Cytat:
Z okazji takiej że szłam do lekarza i lepiej się ubrała i umalowałam to zrobiłam sobie zdjęcia. Nie są super, bo autofocusem, ale sie pochwalę - zdjęcie z 31t2d. A na drugim mój kochany synuś z niedzielnego spaceru
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Dlaczego oni sie deklaruja ze beda sie nimi zajmowac jak nie maja dla nich czasu.
Mnie nikt nie prosił o opiekę.
Jeszcze jakby dzieci były zdrowe to ok, moge je przypilnowac, ale jak one gorączkuj, kaszlą i kichają to ja nie chce

No i co ja mam tesciom mowic jak oni mają to gdzies ze ja sie boję o siebie , grrrrrr
Teściowie idą na łatwiznę, postaw się... Najwyżej zostaniesz tą złą... Twoje zdrowie jest teraz bardzo ważne...

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Tak samo jak z tym sprzątaniem - na moim przykładzie to widzę że to wyniesione z domu - mama z babcią zawsze wszystko za dzieci robiły i tż się tak przyzwyczaił, teraz nie ma siły żeby sam z siebie coś zrobił. Jak już pogadam nad uchem i docisnę to zrobi, a najczęściej to sama już biorę i robię bo mnie denerwuje jak coś jest brudne.
U mojego TŻa w domu wszystko robiła mama, ale jakoś obaj z bratem wiedzą jak się pomaga w domu... Pewnie dlatego, że nie mięli siostry, którą by mama wychowała tak samo jak ona została wychowana... Zresztą ja od początku mówiłam, że nie będę wszystkiego robiła sama, nawet niech mu się to nie śni... Skoro on ma np. odkurzać, to jak tego nie zrobi, to ja go nie wyręczę... Będzie nieodkurzone, choćby to miało trwać miesiąc...

Cytat:
Beko to jest dokładnie to samo co Whirlopool... My mamy zmywarkę Beko i odpukać jest super... Za to pralkę mamy Samsunga, tak samo jak lodówkę i telewizor. Rodzice też teraz kupili pralkę Samsunga, a wcześniej chyba przez 10 lat mięli Elektroluxa.

Cytat:
Nastepna wizyta 30.12

Cytat:
Zdjęcie

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:

nie dowiary ale mam spuchnietą stopę...ale tylko prawą
masakraaaaaaaa....
Ja już od dawna nosze buty mamy... Takie wielkie się wydają...
Ja z moim 36,5 nie jestem przyzwyczajona do widoku butów 38...

Mój gin twierdzi, że jak tylko jedna noga puchnie, to nie ma zmartwienia, bo to przez ucisk lub dawny uraz...
Stary 2009-11-26, 13:58   #3862
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Miałam pralkę Aristona w starym mieszkaniu, kupiłam, bo jako jedyna na rynku pasowała mi wymiarem do mikrołazienki. Mam ją od 2004 roku, działa do dziś - teraz mieszkanie okupuje mój brat - student, nie pierze może tak często jak ja, ale nic złego się z nią nie działo.
Tu w domu mamy Miele, ściągniętą z Niemiec - rewelacja, u nas już 8 lat, jedyne co wymienialiśmy to grzałka, bo niestety strasznie twardą wodę mamy i żaden Calgon nie pomaga
Z lodówek mogę polecić Liebherra, drogie, ale solidne. Też już działa ok 7-8 lat

Cytat:
Ola się na mnie obraziła... hihi i sobie poszła zła bo powiedziałam jej że nie mam czasu na czytanie bajki .... ...oj niedobra ze mnie ciocia
Masz prawo być niedobra Nie miej wyrzutów sumienia

Kancia - super brzuszek I świetnie wyglądasz, nie wiem gdzie masz te kg

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:59   #3863
malinka118
Rozeznanie

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za komplementy Wy to potraficie dowartościować.
Kancia śliczny brzusio
Mam pytanko. Kolega od tż z pracy ma do sprzedania coś takiego http://www.allegro.pl/item821444512_...18_kg_dhl.html
za 250 zł. Co o tym sądzicie. Jest używana w stanie idealnym?
Ja mam mieszane uczucia. Pomóżcie.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 14:00   #3864
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Miałam pralkę Aristona w starym mieszkaniu, kupiłam, bo jako jedyna na rynku pasowała mi wymiarem do mikrołazienki. Mam ją od 2004 roku, działa do dziś - teraz mieszkanie okupuje mój brat - student, nie pierze może tak często jak ja, ale nic złego się z nią nie działo.
Tu w domu mamy Miele, ściągniętą z Niemiec - rewelacja, u nas już 8 lat, jedyne co wymienialiśmy to grzałka, bo niestety strasznie twardą wodę mamy i żaden Calgon nie pomaga
Z lodówek mogę polecić Liebherra, drogie, ale solidne. Też już działa ok 7-8 lat
Podobno Mielle są najlepsze

A i co do wyboru pralek, ja mam taką z grzałką ceramiczną, nie osadza się na nich kamień... Więc zwróć na to też uwagę...
Stary 2009-11-26, 14:06   #3865
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Kancia no super, ale który to tydzień?? Taki duży brzuszek
leci 28

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Kancia duży masz brzuszek

Cytat:

Fajny brzunio...szkoda że mamusi calej nie widać
no nie zmieściłam się za mało miejsca w przedpokoju

jakoś nie mam kiedy małża nakłóonic zeby mi foty zrobił a na co dzien się nie stroję w sensie nie układam włosów nie maluje się

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki...

Zdjęcie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Kancia - super brzuszek I świetnie wyglądasz, nie wiem gdzie masz te kg
to sprzety juz z tych lepszych

co do kg to mam w brzuchu i w liczę, ze w tych 25 się zmieszczę

malinka dziękuje
co do huśtawki to nie miałam więc sie nie wypowiem jak dla mnie wygląda fajnie no i ma kilka funkcji ale szkoda by mi było kasiury no i miejsca nie mamy ...

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-26 o 14:08
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 14:06   #3866
addicted to wizaz
Zadomowienie

youyou - dzięki za linka, przejrzałam jeden z art. dot. wyprawki, fajnie napisane
Kancia
-
zdjęcia może i nieostre, ale najważniejsze widać
Zaslona - spóźnione życzonka:roza :
Sweet Delights - oby do środy jak najmniej tej galaretki, żebyś nie musiała się martwić
gooha - jak się obraziła, to przynajmniej na jakiś czas będziesz miała spokój
filka - my mamy lodówkę Samsung od ponad roku, na razie działa
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 14:07   #3867
mamaidy
Raczkowanie

Malinka za 250 zł to ja bym brała. Mam bujaczek z fisherprice i jest super, bardzo się sprawdzał A to jest czadowe i chyba niedrogo
Stary 2009-11-26, 14:12   #3868
Kancia
Zakorzenienie

addicted

korzystam z okazji, ze Adi u babci i pakuje mu prezenty juz sie nie moge doczekać jego "łoooooooooooo" w niedziele
Stary 2009-11-26, 14:19   #3869
addicted to wizaz
Zadomowienie

mamaidy za wyniki
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki...

Byłam dzisiaj na badaniach...
Panie się dwie wkłuwały, bo za pierwszym razem im się nie udało...
Pierwsza taka wpadka, ale mnie tak strasznie bolało, za każdym razem bardziej... Bo u mnie widać tylko jedną żyłę i chyba zrosty się porobiły... Nieźle się nagłowiły, żeby odszukać inną...
Cytat:
Mam pytanko. Kolega od tż z pracy ma do sprzedania coś takiego http://www.allegro.pl/item821444512_...18_kg_dhl.html
za 250 zł. Co o tym sądzicie. Jest używana w stanie idealnym?
Ja mam mieszane uczucia. Pomóżcie.
Ja akurat nie planuję podobnego zakupu, ale nieźle wygląda i ma fajne funkcje. Co prawda 250 to też niemało, ale w porównaniu do all jest różnica.
My mieliśmy tylko huśtawkę, ale synek nie lubił się bujać, więc szybko ją sprzedaliśmy. Niedawno zastanawiałam się nad leżaczkiem-bujaczkiem, ale po przedyskutowaniu z tż stwierdziliśmy, że nie jest to nam potrzebne (za mało miejsca na trzymanie kolejnego grata, poza tym w razie czego skorzystamy z fotelika samochodowego, który też ma funkcję bujania).
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 14:27   #3870
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

My pralkę i lodówkę mamy Samsunga i jestem bardzo zadowolona

Ale się przed chwilą wkurzyłam. Tzn nie wkurzyłam, ale podniosło mi się ciśnienie... Ktoś dzwoni domofonem, podchodzę a tam gościu mówi że ma przesyłkę do sąsiadów pod 4 (my mieszkamy pod 7 dwa piętra wyżej) i czy ja mogę ją odebrać bo ich nie ma w domu.... Nie wiem jak Wy, ale mi takie coś się nie podoba i nie chciałabym aby ktoś odbierał moje przesyłki, więc powiedziałam nie. Nawet nie wiem kto mieszka pod 4 a w ogóle co to za spychologia? Bo nie chce im się przyjechać drugi raz? Nie zapytałam się od razu z jakiej jest firmy bo bym zapamiętała, żeby przez nią nie zamawiać jak tak chetnie oddają paczki sąsiadom, ale wyjrzałam przez okno i okazało się, że to GLS - nie wiem dokładnie co to za firma, ale jak przesyłek przez nią nie zamówię.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości